SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 352 678
  • 5 784

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eikä ratkea, mikäli edes matalampitasoista kiekkoa meinataan jatkossa pelata. Konkurssinkin kohdatessa Lappeenrannassa perustettaisiin mitä todennäköisimmin vain uusi organisaatio vanhan päälle (ks. esim. K-Espoo, Hokki, LeKi, Titaanit...), jolle tarvittaisiin vähintään Suomi-sarja -kelpoinen halli. UK Areenassa voi toki jonkinlaista kiekkoa pelata, mutta siellä ei kai ole juurikaan yleisötiloja?

Tai no, ratkeaa se toki niin, että keskustaan tuskin kannattaa rakentaa pelkkää hallia, joka se olisi tuossa tapauksessa.
No joo, oli ehkä vähän jyrkästi sanottu, mutta jos SaiPalle käy huonoin mahdollinen vaihtoehto (=konkurssi), niin uuden hallin ei tarvitse olla Liigakelpoinen eli riittää sellainen 2000-3000 vetävä "lato" ihan mihin päin kantakaupunkia tahansa. Ja se maksaakin ainakin jonkun verran vähemmän kuin kumpikaan nyt esillä olevista vaihtoehdoista.

Jos konkurssi tulee, niin SaiPa tuskin tulee enää Liigatasolla pelaamaan, koskaan.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
No joo, oli ehkä vähän jyrkästi sanottu, mutta jos SaiPalle käy huonoin mahdollinen vaihtoehto (=konkurssi), niin uuden hallin ei tarvitse olla Liigakelpoinen eli riittää sellainen 2000-3000 vetävä "lato" ihan mihin päin kantakaupunkia tahansa. Jos konkurssi tulee, niin SaiPa tuskin tulee enää Liigatasolla pelaamaan, koskaan.

Tämä on totta. Etelä-Karjalassa ei enää pääsarjakiekkoilua tultaisi näkemään ikinä.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Väitän, että suurin syy Saipan taloudellisiin ongelmiin ovat nuo tyhjennysmyynnit niin ironista kuin se ehkä onkin. Ne ovat tuoneet ehkä hetkellisesti helpotusta, mutta tuntuu ettei kukaan seurassa ole ajatellut pidempiaikaisia vaikutuksia. Sillä, että seura luovuttaa aina kesken kauden on valtava merkitys seuraavien kausien kausikortti-ja lipunmyyntiin sekä ennen kaikkea yhteistyökumppanien hankintaa. Kun uskottavuus on mennyt, niin se vaikeuttaa myös pelaajamarkkinoilla toimimista ja pelaajille joudutaan maksamaan yli markkinahinnan.

Saipa on nähdäkseni tällä hetkellä loputtomassa noidankehässä, jossa kuluja joudutaan supistamaan kausi kaudelta. Tällä tarinalla on erittäin surullinen loppu, jos tätä kierrettä ei onnistuta pysäyttämään. Jos omistajaportaalla on aito halu pelastaa seura, niin mielestäni kannattaisi järjestää omistajien kesken osakeanti ja lyödä kaikki peliin.

Saipan on siis pakko alkaa saavuttaa urheilullista menestystä, mikäli se haluaa pysyä pinnalla ja saada taas yhteistyökumppanit ja fanit mukaan. Tapparallakin oli 2010-luvun vaihteessa erittäin vaikeaa, kunnes 2012 Rautakorpi palasi valmentajaksi ja joukkueeseen satsattiin vähän riskilläkin isolla rahalla. Loppu onkin sitten historiaa.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eikö Lappeenrannasta löydy muita henkilöitä jääkiekkojoukkueen johtamiseen kuin nykyiset hallituksen jäsenet.
Ei se henkilöistä ole kiinni, niitä varmaankin löytyy, vaan siitä, että jos konkurssi tulee niin tulee automaattisesti pudotusta pari sarjaporrasta (esim. KalPa, Blues takavuosina). Ja, koska Liigaan on useampikin halukas nousija tällä hetkellä, niin en usko, että SaiPaa siellä nähdään, ellei sitten joukkuemäärää kasvateta nykyisestä 15 joukkueesta.

Aika näyttää, kuinka tässä tulee käymään, mutta kuten jo aiemmin sanoin, niin tilanne näyttää todella huonolta tällä hetkellä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nuo konkurssispekulaatiot kannattaa jättää alkuunsa. Ei, SaiPa ei ole menossa konkurssiin. Siksi on ihan turhaa spekuloida sillä, mitä käy Liiga-lisenssille, voidaanko Suomi-sarjaa pelata UK-areenalla, tms.

Tilanne olisi huolestuttava, jos SaiPa olisi ollut valmiiksi kriisiseura ennen tätä karmeaa tappiota. Mutta kyllähän tämä toimintaympäristöä heikentää ja pakottaa tiukkaamaan talouskuria varmaan useammaksi kaudeksi.
Jos tällä joku positiivinen vaikutus on, niin tuoreen tilinpäätöksen myötä Markkasen omistamien osakkeiden arvo on aika olematon, joten niiden myymisen ei pitäisi olla vaikeaa.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Anteeksi, mutta osaatko sanoa miten liigaosakkeen myynti tapahtuu ja kenelle sen voi myydä?
Lunastaako SM-liiga Oy pudonneen joukkueen liigalisenssin vai mahdollisesti sarjaan nouseva joukkue?
Espoon Blues meni konkurssiin ja putosi keväällä 2016. Ostiko joku taho Bluesin liigalisenssin Bluesin konkurssipesältä vai mitä sille tapahtui? Jukurit nousi seuraavaksi kaudeksi liigaan, mutta käsittääkseni Jukurit ei maksanut mitään Bluesille vaan ainoastaan liigalle liigaosakkeesta muistaakseni 1,8 miljoonaa euroa. Mietin vaan löytyykö liigalisenssille ostajia? Edelliset liiganousijat ei käsittääkseni joutuneet ostamaan liigalisenssiä vaan ainoastaan liigaosakkeet, mutta tässäkin tapauksessa rahat menivät SM-liiga Oy:lle eikä millekään yksittäiselle joukkueelle. Voin olla väärässäkin.
Hyviä kysymyksiä. En tiedä tosin vastauksia :) Olen ymmärtänyt että liigalisenssin arvoksi on merkitty taseessa juurikin tämä noin yksi miljoona. Täten sillä pitäisi olla jotain todellista arvoa. Tiedä sitten, voisiko SaiPa myydä tämän kauden lopuksi lisenssinsä vaikka Espoolle ja he pääsisivät jo ensi kaudeksi liigaan.
 

Tuburbia

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nuo konkurssispekulaatiot kannattaa jättää alkuunsa. Ei, SaiPa ei ole menossa konkurssiin.
Tilanne olisi huolestuttava, jos SaiPa olisi ollut valmiiksi kriisiseura ennen tätä karmeaa tappiota.
Vuonna 2020 tappio 311 000 euroa.
Vuonna 2021 tappio 583 000 euroa.
Tältä vuodelta todennäköisesti enemmän kuin 2021.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei kai kukaan ole ajatellutkaan, että SaiPa nyt tässä ensi viikolla konkkaan menisi. Konkurssi on aina pidemmän aikavälin kehityksen tulos, harvoin yksittäisestä tapahtumasta johtuvaa ja SaiPalla trendi on ollut niin karmaiseva, että tilanne vain pahenee pahenemistaan.

Suunnan on muututtava tai konkurssi tulee. Se on ihan fakta, riippumatta siitä tuleeko se tällä kaudella vai parin vuoden päästä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Niin. SaiPa kuului kesän talousselvityksessä Liigan keskikastiin, eikä mihinkään kriisilaariin:
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sitten liigan keskitasokin on kyllä kriisin keskellä. Vierasta pääomaa (todennäköisesti velkaa) tuplat omaan pääomaan, kassa käytännössä miinuksella ja tulos negatiivinen. Noita lukuja kun katsoo ihan yleisesti niin surkeaa bisnestä näyttää olevan suuressa osassa seuroja. Normaaleilla markkinoilla SaiPa ainakin olisi kriisifirma, mutta ehkä suljettu liiga sitten pelastaa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kannattaa myös muistaa, että SaiPan taustalla olevat omistajat ei ole mitään varsinaisia massikeisareita. Sieltä tuskin pystytään hirveästi paikkaamaan tappioita. Kyllä tuo konkurssiuhka on ihan todellinen pidemmän ajan kuluessa, jos liiketoimintaa ei saada edes lähelle kannattavaa.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kannattaa myös muistaa, että SaiPan taustalla olevat omistajat ei ole mitään varsinaisia massikeisareita. Sieltä tuskin pystytään hirveästi paikkaamaan tappioita. Kyllä tuo konkurssiuhka on ihan todellinen pidemmän ajan kuluessa, jos liiketoimintaa ei saada edes lähelle kannattavaa.
Tämä on perusongelma. Lappeenrannassa ei Liiga-seura voi menestyä ilman jatkuvaa tukea omistajilta. Uutta pääomaa pitää saada sisään. Aika lähellä ollaan osakeantia. Toivottavasti nykyomistajat eivät sitten ala kikkailla luomalla erilaisia osakesarjoja. Markka ja ääni.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tämä on perusongelma. Lappeenrannassa ei Liiga-seura voi menestyä ilman jatkuvaa tukea omistajilta. Uutta pääomaa pitää saada sisään. Aika lähellä ollaan osakeantia. Toivottavasti nykyomistajat eivät sitten ala kikkailla luomalla erilaisia osakesarjoja. Markka ja ääni.
Osakeannista on varmasti ainakin suunnitelmat valmiina, mutta ei kai antia voida toteuttaa ennen hallipäätöstä? Tai tietysti jotain pientä, lyhyen aikavälin toimintaedellytykset turvaavaa voitaisiin järjestää, mutta mittavamman uudelleenrahoituksen järjestäminen ilman tietoa tulevasta pelipaikasta olisi luullakseni mahdotonta.
 

ahal

Jäsen
Hyvä pöhinä on seurassa eikä mikään normal katastrof :-D

Meillä on hyvä vire, meiningissä on saipalaisuutta ja sydän ja hiki paistaa kaikesta tekemisestä.

Jep, tässä onkin kiteytetty motto pitkäksi aikaa. Täytyy vaan muistaa, ettei sydän kohtaa infarktia. Hikoilu ei sinällään ole vaarallista. Mutta joo, hyvä että uudet kasvot ovat panneet tuulemaan ja hihat heilumaan. Tet-harjoittelijoille ei kannata alkuun antaa suurta vastuuta.
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Todella harmi tuo SaiPan tilanne. Toivottavasti saatte kassakriisin selätettyä ja alatte tekemään jälleen voitollista tulosta. Itse voin auttaa vähän. Yritän tulla paikan päälle jokaiseen SaiPa-KooKoo matsiin ja ostaa syömistä ja (paljon) juomista. Ehkä vielä jonkun fanituotteenkin voisin ostaa sponssi mielessä :)

SaiPa on kouvolalaisille tärkeä seura. Kausi ei ole mitään ilman Kaakon Derbyä. SaiPan menetys olisi hirveä menetys jota ei saa missään nimessä käydä. Toivoinkin että muutkin kouvolalaiset tukevat SaiPaa ja myö tullaan isolla porukalla kaikkiin Derby-peleihin. Ensi viikolla nähdään!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No ei se ihan niinkään ole. Palkkakulut ovat juosseet jo jonkin aikaa koko joukkueesta. Kesällä kassa hengittää kausikorttimaksuilla ja yhteistyösopimuksilla. Tosin niitäkin jaksotellaan pääosin nykyään useampaan erään kauden mittaan. Tapahtumien myötä toki kulut kasvavat, mutta kassavirtakin rupeaa olemaan eri tasolla, ainakin jos peli houkuttaa ihmisiä katsomoon. Siinä on vaan se pirun iso JOS.

Toisaalta esimerkiksi syyskuussa ja marraskuussa on vain 3 kotipeliä että se raha kassaan tulee todella epätasaisesti ja aika kovana kulut juoksee kauden ollessa päällä. Noh toivottavasti sieltä sopivasti tuloja/rahoitusta löytyy ettei kassakriisi syvene jo ennen vuodenvaihdetta liian kovaksi.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Osakeannista on varmasti ainakin suunnitelmat valmiina, mutta ei kai antia voida toteuttaa ennen hallipäätöstä? Tai tietysti jotain pientä, lyhyen aikavälin toimintaedellytykset turvaavaa voitaisiin järjestää, mutta mittavamman uudelleenrahoituksen järjestäminen ilman tietoa tulevasta pelipaikasta olisi luullakseni mahdotonta.
Täähä tässä rasittaa varmaa nykyisiäki omistajia. Paljon on valmis kaataa rahaa jos odotettavissa on mahdollisesti uus halli kisapuistossa 5 vuoden päästä. Eri asia jos olisi nyt tiedossa, että Keskustaan on nousemassa Saimaa Garden ja sitä kohti mennään. Toki ens kuussahan tuo kai ratkeaa.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Niin. SaiPa kuului kesän talousselvityksessä Liigan keskikastiin, eikä mihinkään kriisilaariin:
On aika harhaanjohtavaa sanoa, että SaiPa olisi taloudellisesti keskikastia. Tuossa jutussa SaiPa on luokiteltu ensinnäkin alempaan keskikastiin, ja alapuolelle on laitettu vain Jukurit, Sport, JYP ja TPS, joka on siellä toisaalta ymmärrettävistä syistä, muttei samoista syistä ole oikeasti mikään kriisiseura. Bottom vitonen ei aidosti ole mitään keskikastia.

Kasvun mahdollisuudet ovat myös SaiPan reviirillä Liigan pohjasakkaa, mitä ei tuossa analyysissä toki tutkittukaan.

Isoja rahoja ei SaiPan taustalla ole, ja taloudellinen nousu on näin pelkästään urheilullisella menestyksellä saavutettavissa. Markkasen monipuolisen sabotointityön ja sen myötä ehkä entistäkin skeptisemmäksi muuttuneen yleisön takia tuokin tie on tehty erittäin kiviseksi.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ei käy kyllä kateeksi Ahoa ja Valkeapäätä. Hallikeskustelu käy kuumana ja samaan aikaan julkisuuteen tulee tälläisiä uutisia SaiPasta. Eikä mene montaa päivää niin homma jatkuu viime kauden tappioiden uutisoinnilla. Aivan varmasti tulemme lukemaan kuukauden sisällä uutisia valtakunnallisista lehdistä, joissa pohditaan SaiPan tilannetta liigassa ja kuinka Espoo ja Helsinki kärkkyvät paikkaa.

Sen lisäksi Etelä-Karjalassa tulee paljon kommentteja siitä ettei ole minkäänlaista varmuutta SaiPan tulevaisuudesta ja hallihanke keskustaan vain vaikeutuu.

Siihen jos vielä lyödään päälle pelillisesti huono syksy liigassa, sekä mahdolliset valmentajapotkut ja tyhjennysmyynnit vuodenvaihteessa niin kyllä SaiPa alkaa olla sellaisessa tilanteessa että en oikein keksi reittiä ylös.

"Helpoin" reitti SaiPalla olisi nyt saada syksylle aivan huikea startti ja olla jouluna sarjataulukossa sijoilla 1-6. Se voi luoda sellaisen pöhinän, joka kantaa vielä pitkälle. Hallihanketta ja taloudellista tilannetta olisi tuossa tilanteessa hyvin helppo puskea eteenpäin.

Oikeastaan irvikuva koko tilanteelle on se, että Markkanen hymyilee nyt liigan toimistolla uusissa hommissa.

Olisi aika mielenkiintoinen tilanne, että kun hän on aluksi tiputtanut SaiPan vankasta keskikastista aivan liigan hännille, ainakin osittain omalla toiminnallaan niin tämän jälkeen saisi vielä pullautettua koko seuran ulos liigasta uuden työn kautta. En olisi 10 vuotta sitten uskonut, että Jussi olisi päätirehtöörinä saamassa tämän aikaan.

No, ei nyt vielä maalailla piruja seinille mutta kyllä seuraavat 5 kuukautta ovat aika isossa roolissa SaiPan tulevaisuuden kannalta ja hyvältä ei tällä hetkellä näytä. Sitä on aivan turha selitellä millään.
 

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Täältäkin tsempit Saipalle, toivottavasti saatte hommat rullaamaan.

Kävin viimekaudella ensimmäistä kertaa siellä vieraspelissä ja hyvä maku jäi paikallisista ja jopa siitä paljon parjatusta ladostanne. Vaikea olisi kuvitella kautta ilman Saipa matseja.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
ja jopa siitä paljon parjatusta ladostanne.
Kisapuiston halli sinällään on ainakin omasta mielestäni siihen perustarpeeseen, eli jääkiekon katsomiseen oikein hyvä paikka, koska yleisö on lähellä kaukaloa ja näköesteitä ei juuri ole. Halli on vaan teknisesti käyttöikänsä päässä ja yhtään paremmalla täyttöasteella käytävä-, kuppila- ym tilat ovat ongelmallisen ruuhkautuvat, eikä hallia pystyisi laajentamaan. Tavallaan tuosta nykyisestä hallista puuttuvat modernien hallien hienoudet mutta myös niiden heikkoudet.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Kisapuiston halli sinällään on ainakin omasta mielestäni siihen perustarpeeseen, eli jääkiekon katsomiseen oikein hyvä paikka, koska yleisö on lähellä kaukaloa ja näköesteitä ei juuri ole. Halli on vaan teknisesti käyttöikänsä päässä ja yhtään paremmalla täyttöasteella käytävä-, kuppila- ym tilat ovat ongelmallisen ruuhkautuvat, eikä hallia pystyisi laajentamaan. Tavallaan tuosta nykyisestä hallista puuttuvat modernien hallien hienoudet mutta myös niiden heikkoudet.
Samaa mieltä. Käytävät ovat tukalan ahtaat, mutta jossain määrin siedettävät, lukuun ottamatta sitä aina luvattoman täyteen pakkautunutta A5-katsomon takaista käytävää, jossa hädin tuskin mahtuu kaksi ihmistä vierekkäin. Fanikauppa saisi olla myös isompi, kun eihän sinne mahdu sisälle kuin muutama ihminen kerrallaan (no, ei se vanha paikka ollut sen parempi). Mutta toisaalta esim. Nokia Arenallakin on liian kapeat käytävät ja vain yksi (1) uloskäyntisivu. Kisapuistossa on sentään kolmella sivulla uloskäyntejä. Ja hyvä tunnelma silloin aikoinaan, kun meni hyvin.

Luultavasti pelaavia joukkueita häiritsee Kisapuiston askeettiset puitteet yleisöä enemmän, sillä edes kotijoukkueen koppi ei ole kovinkaan tilava, puhumattakaan kuntosalin puutteesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös