SaiPa kaudella 2020–2021

  • 456 862
  • 2 114

ahal

Jäsen
Tänään on sellainen perinteinen pakkovoiton paikka. Saa nähdä, sopiiko meijän pojille. Toivottavasti. Jukuri-leirissä ollaan myös kallella kypärin, kun peli ei oikein natsaa. Etenkin maaleista on pulaa. Kultakuuppa Abramov on sivussa loukin takia ja kantavat heput kuten Löfman (11, 0+1, -8) ja Piitulainen (11, 2+1, -11) vissiin syysmasennuksessa eikä ulkkareillakaan ole isommin kulkenut. Anssiin on oltu syvästi pettyneitä, mutta vertyykö vanha vain hitaasti? Nyt pitää huolehtia, etteivät mainitut herrat lisää saldoaan SaiPan kustannuksella.
Lupaan lopettaa nämä typerät jinxaukset, vaikka kuinka tekisi mieli, jos se vain yhtään auttaa joukkuetta.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sitä mä vähän ihmettelen, että SaiPan joukkue ei ole tuon kilpailukykyisempi. On siinä tiettyä potentiaalia, mutta moni joukkue on vahvempi. Aikanaan puhuttiin että SaiPalla on hyvä talous jne. Ilmeisesti SaiPa on kuitenkin ihan kädestä suuhun yritys.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
KalPa-matsin jälkeen on pari peliä Willemiesten koutsauksessa mennyt hiukan tahmeammin. Asenne ja peli-ilme silti kuitenkin aivan eri tasolla.
Se fiilis on tässä jotenkin kirkastunut, että pikavoittoja tässä hommassa ei ole. Homman avain on pitkäjänteinen työ jo junnuista lähtien, niin että tietty määrä omia poikia on aina joukkueen ytimenä.
Omia poikia, joilla on tietty saipalainen perimä rakentuneena peliin ja asenteeseen.
Eli sykli, josta puhutaan, on vuosia. Yksittäisiin peleihin, yksittäisiin kausiinkaan ei tässä vaiheessa voi tuolta kannalta katsoen tuijottaa.
Kallioniemi-Tirkkonen aikakausi oli pidemmässä historiassa yksittäinen suonenveto, saipalaisen dna:n rippeet huuhdottiin sen aikakauden jälkeen murusina maailman tuuliin. Pidempää historiallista jatkumoa ja selkeää, kaiken toiminnan taustalla olevaa identiteettiä kun ei pohjana ollut, jäivät sen momentumin hedelmät kypsymättä ja tietyllä tapaa pudottiin tyhjän päälle. Ja nyt jälkikäteen katsoen se Lehterän ekan kauden tähdenlento ehkä sumensi pitkän aikavälin tilannekuvaa ja asioiden todellista laitaa. Niin hieno homma kuin se olikin.
Toivon mukaan nyt ollaan oikeasti sen uuden alun äärellä ja isossa kuvassa aletaan kehittämään kestävää pohjaa. Ja on jo kyllä alettukin.
Siltä kannalta katsoen kaikki tämä synkkyys ja sekoilu on tarvittu, jotta oikeasti ymmärretään lähtökohdat.
Eli veljet ja sisaret, luvassa on niitä verta, hikeä ja kyyneleitä.
Tähän kohtaan (tälle tai ensi kaudelle) voisi olla paikallaan kotiuttaa liigamitat oikealla tavalla roolitettuina täyttäviä omia poikia. Esimerkkinä nyt Mankinen, Paalanen, Rasmus Hämäläinen.
(Tottakai aina tarvitaan myös sopivat "tähtistatuksen" täsmähankinnat ulkomailta vahvistuksiksi, vaikkakin arpapeliähän se tuntuu monesti olevan)
Eli annetaan nyt aluksi Willemiehille reilusti aikaa (huom: Tertsikin sai neljä vuotta) ja samalla hoidetaan päivittäinen tekeminen junnupuolella kuntoon, niin pitkässä juoksussa tulee tapahtumaan hyviä, kestäviä asioita.
Ensi kaudeksi tai sitten kun korona-aika helpottaa, olisi tosiaan toiveissa omien poikien kotiuttaminen. Tulisiko Mankinen takaisin. Entäs Maalahti? Harmi, että Löfman siirtyi pois viime kauden päätteeksi. Mutta olisiko hänellä kuitenkin vielä haluja päättää uransa SaiPassa. Eli olisiko tässä ideaa palauttaa omat pojat kotiin ja sitä myötä palauttaa meidän pojat-slogan SaiPan identiteetiksi. Toki joku muutama P-Amerikan arpa siihen kokoonpanoon aina tarvitaan, mutta että muuten joukkue koostuisi näistä SaiPan kasvateista tai muuten hyvin SaiPa taustaisista pelaajista. Tätä joukkuetta valmentamaan voisi hyvin sopia Willemiehet. Tai kenties Tirkkonen-Hämäläinen? No katsotaan toki ensin miten Willemiehillä alkaa sujumaan tämä valmennuspätkä edustusjoukkueessa, mutta jos se sujuu niin miksei voisi ajatella Hämäläinen-Koho kaksikkoa vetämässä hommaa ihan vakituisesti SaiPan vaihtoaitiosta käsin ja näin ollen suurimmalta osin omien poikien avulla. Voisi olla juuri sitä mitä me SaiPa yhteisössä kaikki kaivataan.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sitä mä vähän ihmettelen, että SaiPan joukkue ei ole tuon kilpailukykyisempi.
Isoimpana syynä näen tähän valmennukselliset pohjat, joissa olemme liigan pohjasakkaa. Jo tämä viikko näytti, että joukkue pystyy tuottamaan peliä, kun sitä edes yritetään. Nykyvalmennus pumppaa joukkueeseen yhdessä tekemistä ja yksinkertaisia pelin rakenteita, mutta valitettavasti tällä kaudella muilla tulee olemaan kilpailuetu tällä saralla, sen verran syvästä montusta liikkeelle lähdetään.

Toisena osa joukkueista saa koronaetua, kun on ollut kotiuttaa tuttuja pelaajia ja imua tuntemattomiinkin taalaliigojen lainoihin. Meillä ei hirveästi kumpaakaan. Ja Moveraren osalla ennakkoodotukset ja toteuma ei olleet meitä suosivia.

Kolmantena joukkueen potentiaalia arvioitiin hieman yläkanttiin, ainakin minä esimerkiksi. Osin tätä voivat aiheuttaa aiemmat kohdat sekä loukkaantumiset. Saari ollut väliin jääneen kauden jälkeen todella kaukana vastuunkantajasta, eikä merkkejä näy isosta muutoksestakaan. Routsalaispakeista odotettiin paljon enemmän. Vainio on vaan Vainio, hurja potentiaali, mutta ei välitä tarpeeksi, jäähyilee typerästi, kun sattuu huvittamaan, pelaa asenteella, kun sattuu huvittamaan. Haasteellista, kun et tiedä yhtään mitä saadaan, jos ykköspakki edes pelikunnossa on. Koskirannan haukkujia on riittävästi, ei ole vaan toistaiseksi pystynyt liidaamaan joukkuetta. Lantallekin on liian suuret saappaat ollut tarjolla vielä tässä vaiheessa. Nuoret on pyrkinyt vastaamaan huutoon, mutta ehkä hekin ovat osin loukkaantumisista johtuen joutuneet hieman liian isoon rooliin.

Loppuun positiivisesti alkukauden onnistujat: Westerholm, Olkkonen, Zaborsky, Kaksonen, Loimaranta ja Piipponen. Toivottavasti tähän listaan alkaa tulla lisää nimiä tulevina viikkoina.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
No niin, oikein hyvää reagointia! Kelpaa kyllä. Onhan näitä lainapelaajia tullut jengiin kuin jengiin (joilla vielä heikompi taloudellinen tilanne), niin sitä aatteli, et eikö nyt jamppa tai kaks eksys myös SaiPaan. Hyvä.

Mikähän muuten tuossa otteluohjelmassa on, kun taas on päivä vajaa viikon huili peleistä ja taas ne vkn kaksi matsia on tungettu peräkkäisille päiville?? Miksi ei vaikka ke ja pe tai to ja la...

Voitettavissa on molemmat matsit, mut ainakin nyt Sportille pitäisi kotona kuitata aiempi konttaaminen.
 

Barney

Jäsen
Mikähän muuten tuossa otteluohjelmassa on, kun taas on päivä vajaa viikon huili peleistä ja taas ne vkn kaksi matsia on tungettu peräkkäisille päiville?? Miksi ei vaikka ke ja pe tai to ja la...
Eiköhän tuossa vain koiteta maksimoida liigaseurojen ottelutuotot ja siten minimoida tämän käynnissä olevan kauden tappiot.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Eiköhän tuossa vain koiteta maksimoida liigaseurojen ottelutuotot ja siten minimoida tämän käynnissä olevan kauden tappiot.

Hyvin paljon mahdollista...ainahan sitä pe ja la matseissa on yleensä enemmän porukkaa ja kaljaa myydään enemmän...mutta joku raja noissakin pitäisi olla, tuntuu, että hitusen liikaa on näitä pe-la kierroksia.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuulola jees, mutta tekeekö Hämäläisellä oikeasti mitään Liigassa, varsinkin jos alakenttiin laitetaan? Mielelläni olen mielipiteeni kanssa väärässä.
 

emz1

Jäsen
Tuulola jees, mutta tekeekö Hämäläisellä oikeasti mitään Liigassa, varsinkin jos alakenttiin laitetaan? Mielelläni olen mielipiteeni kanssa väärässä.
Tässä tilanteessa aika merkityksetön asia omasta mielestäni kun vastapuolella on uhkana, että pahimmassa tapauksessa peluutetaan vajaata miehistöä ja nostetaan loukkaantumisriskiä entisestään.

Harvoin edes 32 maalin mies Mestiksestä on lyhyessä kuvassa kovin voittava arpa, mutta kun kyseessä on oma kasvatti joka tuo ensisijaisesti leveyttä ja käytännössä 0-kustannuksilla niin eikun sisään vaan.

Pelasiko Lantta muuten Hämäläisen kanssa samassa ketjussa Ketterässä?
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuulolalle nostan peukkua, mutta olisin odottanut sentteriä ja ylivoiman pyörittäjää. Hämäläisen rekryä en käsitä, koska tuskin 26-vuotiaalla mestispelaajalla on enää upside-potentiaalia - sinne muiden mukaan pyörimään kulmavääntöihin. Eihän tässä ole taloudellista riskiä joten sinänsä yks hailee.

Nyt jos vielä Krivosik ja Moverare palaisivat niin kokoonpanoon näyttäisi vähän paremmalta. En usko että vielä ollaan nähty kummankaa näiden kahden pelaajan todellista tasoa. Moveraressa etenkin näe aineksia parempaan.
 
Viimeksi muokattu:

samettikäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan pikkujunnuista asti olen Rasmusta seurannut ja kuuluu niihin harvoihin omiin poikiin, jotka ovat erottuneet ikäluokissaan. Jostain syystä ei päässyt kokeilemaan aikanaan edustukseen peliäkään ja siirtyi sitten mestikseen jne. Potentiaali on mielestäni olemassa ja tosiaan toivoisin ettei joudu pelkästään alakenttiin, koska omaa peliälyä ja taitoa ja jos vielä on reenannut kunnolla, niin voi yllättää.
 

Kukamuumuka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, Leijonat
Hämäläisen rekryä en käsitä, koska tuskin 26-vuotiaalla mestispelaajalla on enää upside-potentiaalia - sinne muiden mukaan pyörimään kulmavääntöihin. Eihän tässä ole taloudellista riskiä joten sinänsä yks hailee.
Onhan Olkkonenkin 27-vuotias mestispelaaja, ja tällä hetkellä yksi parhaimmista pakeista mitä joukkueessa on.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Oikeinki hyviä uutisia. Tuulolasta lisää apua tuhnuun hyökkäykseen ja Hämäläinen nimenomaan try outilla on ihan hyvä kokeilu. Aina jos saadaan try outilla yrittäjä kapeaan rosteriin kannattaa se ottaa. Ei kyllä mitään odotuksia häntä kohtaan, mutta tuohon onnettomaan hyökkäykseen mahtuu kyllä yrittämään.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan Olkkonenkin 27-vuotias mestispelaaja, ja tällä hetkellä yksi parhaimmista pakeista mitä joukkueessa on.
Poikkeus vahvistaa säännön. Olkkonen on ollut kyllä hyvä ja parantaa jatkuvasti. Hänen potentiaali on tiedetty jo pitempää ja oli mestiksen paras puolustaja. Hämäläinen ei taida tällaista potentiaalia omata, mutta hyvä että saadaan neljä täyttä kenttää kasaan.
 

Jackie Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjala
Ihan pikkujunnuista asti olen Rasmusta seurannut ja kuuluu niihin harvoihin omiin poikiin, jotka ovat erottuneet ikäluokissaan. Jostain syystä ei päässyt kokeilemaan aikanaan edustukseen peliäkään ja siirtyi sitten mestikseen jne. Potentiaali on mielestäni olemassa ja tosiaan toivoisin ettei joudu pelkästään alakenttiin, koska omaa peliälyä ja taitoa ja jos vielä on reenannut kunnolla, niin voi yllättää.

Pidän V.Lipiäistä myös samankaltaisena tapauksena. Hän on ollut mielestäni lahjakkaimpia SaiPa-junnuja aina, mitä peleissä kävin, silloin kuin Lpr:ssä asuin.

Ihmettelin aikoinaan, miten ei saanut edarissa sopparia/näytönpaikkaa vaikka oli jopa SaiPa-junnulle harvinaisesti 2015 NHL Entry Draft: Ranked #109 by NHL CENTRAL SCOUTING (EU Skaters). (Semi offtopic, mutta tuli Hämäläisen tapauksesta mieleen)
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Poikkeus vahvistaa säännön. Olkkonen on ollut kyllä hyvä ja parantaa jatkuvasti. Hänen potentiaali on tiedetty jo pitempää ja oli mestiksen paras puolustaja. Hämäläinen ei taida tällaista potentiaalia omata, mutta hyvä että saadaan neljä täyttä kenttää kasaan.
Hämäläinen oli viime kaudella mestiksen paras maalintekijä. En ymmärrä miksi dumata etukäteen kun kaveri on oman kylän kasvatteja ja tulee pelaamaan hernerokka palkalla.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Nyt viimeistään Tuulolan tulon myötä jakaisin pelimiehiä enemmän kahteen kärkiketjuun. Zabo - Jarno yhteyttä ei ole oikein löytynyt ja nyt voisi rakentaa kaksi kovaa ketjua, esim:
Zaborsky - Loimaranta - Lantta
Nikko/Mäntykivi/Kaksonen - Koskiranta - Tuulola

Lantta voisi hoitaa aloitukset tarpeen tullen, tai olla ylipäätään ketjun sentteri. Siihen en ota kantaa kumpi ketjuista kantaisi ykkösketjun roolia/minuutteja.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Hämäläinen oli viime kaudella mestiksen paras maalintekijä.
...ja Tuulola on 188 cm/102 kg voimahyökkääjä, jonka vahvuus on (sen lisäksi että on vahva) kova laukaus. Viime viikonlopulta jäi sellainen fiilis, että voi kun joku osaisi laittaa kiekkoa maaliin, vaikka väkisin.

Minkähän takia SaiPan "ryöstöt" kohdistuu kovin usein Kerhoon? Krivosik, Polak ja nyt jossain määrin Tuulola.
Ainakin Eetu Tuulolan kohdalla asiaan on voinut vaikuttaa se, että Ville Hämäläinen pelasi HPK:ssa kolme kautta Tuulola seniorin kanssa. Eiköhän Eetu ole kysynyt faijaltaan mielipidettä päävalmentajastamme, ennen kuin on SaiPan kanssa sopimuksen tehnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös