SaiPa kaudella 2019–2020

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen oikein tyytyväinen. Jos mietitään kiekollisia puolustajia niin keitäs meillä tässä on? Onko niin että Salo ja Vainio. Ketään sellaista ei ole jolla olisi oikein hyvä kuti.
Vainion skode on kyllä napakka. Peli vaan on muuttunut niin että sillä tykkilämärillä ei enää hirveästi tee jos se ei ole oikeasti maailmanluokkaa. Blokit on nykyään niin hyvin paikalla ja ne jotka maalia hakee voi sen kymmenen börsää kauteen pamauttaa mutta vastapainoksi purkaa paineen yhtä monta kertaa pelissä. Moderni pakki on se jolla on kova ranne joka lähtee lähes virittämättä, mallia nuori Vatanen. Siitä se jatkuva uhka ja vaaralliset paikat maalilla syntyy.
 

redpecka

Jäsen
On kyllä kovia maaliseppoja tämän kauden joukkueessa: Persson, Nikko ja Zaborsky. Hyvässä lykyssä kaikki ovat kauden päätteeksi maalipörssin top10:ssä. Nyt olisi taas koossa jotain erityisosaamista, jonka avulla voisi saavuttaa jotain, mutta aina jostain renkaasta puuttu ilmat.

Kautta jäljellä ja hankintoja voi edelleen tehdä plus hitsautumista sun muuta paikalleenloksahtamista voi tapahtua. Jos puolustus kasvaisi kovaksi ja sitten talven mittaan joku ykköskaliberin sentteri niin tästähän voisi vielä tulla jotain. Mokkeliukset ottavat toki harppauksia joka kuukausi, nuoria kehittyviä kun ovat.

Melkein ykköstoiveeksi laittaisin maalivahtien onnistumisen ja kasvamisen, jotta sitä osastoa ei tarvitsisi tammi-helmikuussa hätäsesti lähtee täydentää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tulisikohan se Palmberg nyt kuitenkin teille, kun Ässät vahvisti hyökkäystä Henttosella? Luulisi, että ensi viikolla selviää miehen osoite
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaa
Tulisikohan se Palmberg nyt kuitenkin teille, kun Ässät vahvisti hyökkäystä Henttosella? Luulisi, että ensi viikolla selviää miehen osoite
Itsekin uskon että tänne tai Jukureihin. Mitään tietoa ei ole Jukureiden tilanteesta taloudellisesti eikä mitä siitä poistuneesta pelaajasta saivat mutta kelpaisi enemmän kuin hyvin. Edelleen, Saari ja Kiiskinen korvaamatta. Ei ihan mestis ukot riitä.
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Tänään jatkuis taas pelit. Voi olla hiljaista Nordiksella kun Huuhkajien peli osuu samaan ajankohtaan. Kiva että hommattiin Bernhardt, mutta harmittaa, että hyökkäyspään vahvistus jäi hankkimatta ja arvokasta aikaa joukkueen tavoille ja systeemeihin oppimiseen ei voitu hyödyntää. Oon edelleen sitä mieltä että se vahvistus pitää hommata.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
Oon edelleen sitä mieltä että se vahvistus pitää hommata.
Itsekin toivoin, että olisi nyt jo tauolla reagoitu hyökkääjän kohdallakin, mutta todellakin pitää hankkia. Erityisesti liikettä, mutta myös käsiä tarvis lisää hyökkäyspäähän. Kiiskisen kohdalla nähtiin miten paljon yksikin tällainen kaveri voi tehdä. Toivonmukaan hankinta tehdään mahdollisimman pian, koska taistelu keskikastissa on tiukkaa ja tehoja pitää saada irti. Pakistoa ajatellen toivonmukaan tämä Bernhardt on "voittava arpa."
 

Denisovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Virtanen-Löfman-Persson
Zaborsky-Ramstedt-Kuronen
Oksanen-Koho-Nikko
Vainikainen-Iso-Mustajärvi-Piipponen
Mäntykivi

Autio-BERNHARDT
Salo-Riikola
Kojo-Vainio

Westerholm
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
No niin, pitkä kahden viikon tauko takana ja tänään jatkuu. Ennen taukoa oltiin hyvässä iskussa, mutta pari viimeistä peliä tuli rumasti turpaan ja kyllähän siitä jäi vähän sellainen paska jälkimaku...varsinkin sen 3-0 kotijohdon muniminen oli heikko suoritus. Joka peliä ei voi voittaa, mutta kyllä tuo olisi pitänyt hoitaa. HPK matsin 3-0 johdon jälkeen hävittiin seuraavat 2,5 erää maalierolla 0-9...uskomaton romahdus. Ei tuollaista saisi tulla. Kaksi viimeisintä matsia 0p ja omiin meni 11 maalia.

Puolustus ja molarit eivät oikein vakuuta, epätasaista suorittamista. Molemmissa matseissa meni myös pari molarien piikkiin, toivottavasti jatkossa ei anneta ihan noin paljon lahjoja. Katsotaan nyt, mitä tää uusi ruotsalainen tuo, toivottavasti jotain hyvää.

Kokonaisuudessaan tähän astinen pistemäärä on kuitenkin ihan hyvä, en minä nyt oikein enempää olisi odottanutkaan. Toivotaan, että oli vain hetkellinen ulospuhallus ja otteet taas terävöityy. Tänään on aika paha paikka ja kolmas perättäinen tappio häämöttää. Mutta mistä näitä tietää, olisin tyytyväinen, jos se jatkoaikapistekin saataisiin matkaan ja sitten huomenna KalPa nurin Kisapuistossa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Elmeri Kaksonen näköjään huilaa tänään, muuten on kaikki 12+1 hyökkääjää mukana kokoonpanossa. Puolustajista sivussa Grmanin lisäksi (oletettavasti pelikykyiset) Seppälä ja Sneck, sekä A-junnuissa pelaava Torikka ja Ketterään palannut Airola. Jos saataisiin jostain ykköskorin hyökkääjä ja voitaisiin laittaa vaikka Jere Sneck välirahaksi, niin olisi paremmin balanssissa kokoonpano.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaa
Voi helkkarin potkupallo, toivottavasti jossain näkyy lätkäkin. Uusi pakki kehissä ja otteet kiinnostaa miten sopeutuu liigaan ja pysyy vauhdissa, heti kova testi, taitavia ja liukkaita hyökkejä IFK paidassa. Veeti Vainio ja Robin Salo tekee tänään maalit mieheen.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
SaiPa pienin muutoksin tän päivän peliin. Kakkosparissa Seppälä ottaa eilen pahasti ryssineen Riikolan paikan, Mäntykivi ja Piipponen vaihtavat paikkaa kuten myös Westerholm ja Kaarlehto.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samoja ongelmakohteita tuolla edelleen on, mitä alkukaudesta jo havaittiin. Varmempi maalivahtikaan ei kauhean tasaisesti pysty suoriutumaan. Onko Bernard jo palannut Lappeenrantaan, ei me taideta ilman kolmatta maalivahtia tästä kaudesta selvitä? Ja Kiiskisen jättämää aukkoakin pitäisi tilkitä jollain.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samoja ongelmakohteita tuolla edelleen on, mitä alkukaudesta jo havaittiin. Varmempi maalivahtikaan ei kauhean tasaisesti pysty suoriutumaan. Onko Bernard jo palannut Lappeenrantaan, ei me taideta ilman kolmatta maalivahtia tästä kaudesta selvitä? Ja Kiiskisen jättämää aukkoakin pitäisi tilkitä jollain.
Olet oikeassa mutta pitää sitten olla erittäin hyvä maalivahti. Pitäisi hankkia myös Kiiskisen tasoinen pelimies ja johtajatyyppi.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En enää ole varma kannattaako tuonne hankkia ketään. Peli ei vaan pysy kasassa ja sitä ei yksittäinen pelaaja muuta. Toki joku Kiiskisen tasoinen pelaaja voisi omalla panoksellaan jokusen pisteen tuodakin. Tai jos saataisiin joku varmuudella voittava maalivahti. Sellaisia vain ei ole :) Ei tässä silti synkkyyteen kannata vajota. Kympin sakissa pysyminen ja säälit ovat edelleen se realistinen tavoite.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se auta vaikka olisi hyökkäys täynnä Kiiskisiä jossei kumpikaan maalivahti ole millään tavalla luotettava ja puolustuksessa on SP Riikolan kaltaisia turhakkeita. Eikä nyt ihan oikeesti mitään Bernardia tänne enään tarvi raahata.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
En enää ole varma kannattaako tuonne hankkia ketään. Peli ei vaan pysy kasassa ja sitä ei yksittäinen pelaaja muuta.
Minä tästäkin huolimatta odotan, että tilanteeseen reagoidaan. Hyökkäyspäässä taitovaje(liikettä, käsiä ja peliälyä) näkyy vaikkakin mm. Zabo&Ramu kaksikko on nostanut tasoaan. Maalivahtipeli huolettaa eniten. Näillä(vajaat 88% ja reilut 86%) ei vaan voi voittaa pelejä. Selkeää ykköstä kun ei ole ja jos puolustus sössii pelistä toiseen, niin tämä "kilpailuasetelma" kääntyy SaiPaa itseään vastaan. Vahva maalivahtipeli on ollut aina SaiPan iso ase. Tällä hetkellä sitä asetta SaiPalla ei ole.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Se on sellainen juttu, että meillä on molariongelma. Kumpikin seuloo 1-2 helppoa maalia jokaisessa matsissa. Torjuntaprossat surkeita. Muutama yksittäinen onnistuminen ei muuta kokonaiskuvaa. Kummankin taso mestisluokkaa, eivät näköjään pysty pelaamaan liigassa vaadittavalla tasolla, valitettavasti. Tätähän pelättiin ennen kauden alkua ja se pelko on realisoitunut.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on sellainen juttu, että meillä on molariongelma.
Pyörittelin Liigan sivulta löytyvää dataa Excelissä, ja laskin joukkueiden torjuntaprosentit. Näissä luvuisssa on siis suhteutettu kaikkien joukkueen maalivahtien yhteenlasketut torjunnat ja maalia kohti ammutut laukaukset (torjunnat + päästetyt maalit Liigan datassa). Lisäsin myös nollapelien määrän, mikä kuvaa SaiPan maalivahtitilanteen hankaluutta. SaiPa on jättänyt vastustajan nollille kaksi kertaa, yhteen maaliin kaksi kertaa ja kahteen maaliin neljä kertaa. Näiden kahdeksan ottelun vastapainoksi 13 kertaa on päästetty omiin kolme maali tai enemmän.

Posin kautta jos tätä asiaa katsotaan, niin tällä maalivahtipelillä SaiPan sijoitus sarjataulukossa kertoo siitä että monia asioita tehdään joukkueessa ihan oikein. Varsinkin kun otetaan huomioon epävarman maalivahtipelin vaikutukset koko joukkueen pelaamiseen. Mutta onhan tuo maalivahtitilanne sellainen, että jotain tarttis ilmeisesti tehdä?

Koodi:
Joukkue  Torjunta-  Nolla-
     prosentti  pelit
Kärpät   93,94 %   7
Tappara  93,81 %   1
Lukko   92,02 %   1
KooKoo   90,74 %   1
Pelicans  90,73 %   3
JYP    90,57 %   3
Ässät   90,31 %   1
Ilves   90,14 %   2
Jukurit  89,62 %   0
HIFK    89,59 %   0
HPK    89,16 %   0
TPS    89,06 %   1
KalPa   87,80 %   1
Sport   87,25 %   0
SaiPa   86,86 %   2
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Pyörittelin Liigan sivulta löytyvää dataa Excelissä, ja laskin joukkueiden torjuntaprosentit. Näissä luvuisssa on siis suhteutettu kaikkien joukkueen maalivahtien yhteenlasketut torjunnat ja maalia kohti ammutut laukaukset (torjunnat + päästetyt maalit Liigan datassa). Lisäsin myös nollapelien määrän, mikä kuvaa SaiPan maalivahtitilanteen hankaluutta. SaiPa on jättänyt vastustajan nollille kaksi kertaa, yhteen maaliin kaksi kertaa ja kahteen maaliin neljä kertaa. Näiden kahdeksan ottelun vastapainoksi 13 kertaa on päästetty omiin kolme maali tai enemmän.

Posin kautta jos tätä asiaa katsotaan, niin tällä maalivahtipelillä SaiPan sijoitus sarjataulukossa kertoo siitä että monia asioita tehdään joukkueessa ihan oikein. Varsinkin kun otetaan huomioon epävarman maalivahtipelin vaikutukset koko joukkueen pelaamiseen. Mutta onhan tuo maalivahtitilanne sellainen, että jotain tarttis ilmeisesti tehdä?

Koodi:
Joukkue  Torjunta-  Nolla-
     prosentti  pelit
Kärpät   93,94 %   7
Tappara  93,81 %   1
Lukko   92,02 %   1
KooKoo   90,74 %   1
Pelicans  90,73 %   3
JYP    90,57 %   3
Ässät   90,31 %   1
Ilves   90,14 %   2
Jukurit  89,62 %   0
HIFK    89,59 %   0
HPK    89,16 %   0
TPS    89,06 %   1
KalPa   87,80 %   1
Sport   87,25 %   0
SaiPa   86,86 %   2
Vaikka jättäis huomiotta noi rökäletappiot, niin prosentit ei taida olla kovin mairittelevia vieläkään. Tietysti tandemilla on nyt noin 10 peliä mieheen alla, joka ei kovin paljon ole. Mutta ei tällä tahdilla kovin pitkälle mennä jatkossa. Eilen kerkesin juuri kaverille mainita, että nyt ottaa Karolus tarvittavat kopit ja mitä käykään kohta... Aivan helvetin huonoon saumaan se kiintiöhörppy.

Vaikea on tilanne kun parempaakaan ei varmaan ole tarjolla edes rahalla tähän hätään ja nuorien jannujen pitäisi kehittyä.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
Vaikea on tilanne kun parempaakaan ei varmaan ole tarjolla edes rahalla tähän hätään ja nuorien jannujen pitäisi kehittyä.
Itse näen, että tämä nuorten miesten tandem ei ollut alunperin ollenkaan huono juttu, mutta ongelma on siinä, että puolustus tuossa edessä on yleisestiottaen aivan liian "heikko" ja kokematon. Jos meinataan antaa nuorille miehillä työrauha ja tilaisuus kehittyä, ni muutaman pakin tilalla pitäisi olla ihan erilaisia ukkoja. Niin ja kun puolustus olisi kovempi, ni esim. yksi helppo maali ei merkitsisi vielä mitään eikä söisi joukkuetta ja maalivahdin itseluottamusta rotan lailla kuten nyt voisin kuvitella, et tapahtuu.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä nuo ukot nostaa tasoaan. Eipä ole kovinkaan iso kokemus kummallakaan vie tämän tason peleistä. Tällä kaudella puoliksi ja Westerholmilla satunnaisia pelejä aiemmilta kausilta. Kaikki paukut nyt hyökkääjään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös