Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

SaiPa kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana ahal, 30.10.2018 klo 14.36.

 1. Hollow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Lainaus:
  Epäilen, että tuo syöttöjen lukumäärä on pielessä. Oikea lukumäärä lienee reilut 250.

  Muuten hienoa analyysia!
   
 2. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kiitos huomiostasi! Olet oikeassa, kokonaisluku on 254 p (pl. Tuohimaan 2 p). Pienempää lukua ihmettelin itsekin aluksi, kun nykykäytäntö on jakaa hövelisti syöttöpisteitä myös toiselle syöttäjälle, mutta kiire toisaalle katkaisi ajatukset. Laskelmasta oli jäänyt pois pakkien syöttöpisteet (84), kun taulukoita eestaas veivasin ja ynnäilin. Luvuissa saa lisäksi olla tarkkana, kun pisteitä on joillakin kertynyt kahdestakin seurasta saman kauden aikana.

  Näiden täsmennysten jälkeen maalien ja syöttöjen yhteismäärä on luokkaa 400 p. Inhorealistisessa jakaumassa kokonaistavoite 350 p jää auttamatta liian pieneksi esim. po-paikkaa kytätessä, joten jonkinlainen perustavoite voisi olla 300 paunaa hyökkääjille ja 100 pakeille. Veskareille voisi toivoa paitsi terveyttä ja kovaa kuntoa myös tasaisuutta, millä molemmat hemmot torjuivat männä kaudella (ka. 2,27 ja 2,28 / peli). Siten verkosta ei tarttisi kaivaa kuin 136 kiekkoa runkosarjan aikana, mikä avittaisi menestystä mukavasti. Eli summa summarum, joukkueelta vaaditaan jälleen melkoista venymistä ja itsensä ylittämistä, jotta sarjassa roikuttaisiin 10-sakissa loppuun asti. Kaksi kärkiketjua saisi mielellään sen parisataa pojoa nakuttaa, 3-4-vitjat ja pakit saman verran yhteensä.
   
 3. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Muutama kommentti Grmania koskien. Viime kausi Slovanissa aikalailla vertailukelpoinen Lukon värväyksen Lukas Klokin kanssa. Klok Tšekin maajoukkue- pakki ja alla tasapainoisia kausia Tšekin liigasta. Grman pari vuotta nuorempi ja urakehityksen suunta näyttää ihan hyvältä. Positiivisena huomiona Grmanista taklaushalukkuus, eniten taklauksia Slovanin paketista ja koko KHL:ssäkin top10:ssa pakkien taklausten määrässä. Ei nyt ihan Denisovin viimeisten vuosien määrässä, mutta ei kaukanakaan.
   
  redpecka, heavylutaa18 & Ferris tykkäävät tästä.
 4. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Toivotaan että Grmanilta löytyy niitä tehojakin eritavalla kuin tähän mennessä uralla. Vähän on liikaa pedattu ehkä kuitenkin pistetoiveissa Seppälän ja Salon niskaan tällä hetkellä. Toki Salo voi lyödä lopullisesti läpi jo tulevalla kaudella.
   
 5. redpecka Jäsen

  En tiedä Grmanista muuta kuin tilastot. Jos tekee 5+5 ja on kova luu omissa niin olen tyytyväinen. Kudrokin ja Malmivaaran about 10+10 olisi jo huippua.

  Kun meille nyt tämä roudattu, toivon luonnollisesti nappikautta häneltä ja että optio laitetaan ekan pelin toisella erätauolla viimeistään täytäntöön.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 6. krissu87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lisäisin tuohon vielä Aution, jolta varmasti voidaan odottaa pisteitä. Pelasi mielestäni ihan asiallisen ensimmäisen kauden miesten sarjassa.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 7. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Meillä ei ole nyt ainuttakaan oman pään luutaa tai kiekollista osaamista puolustuksessa. Ehkä yksi liigan heikoimmista puolustuksista tällä hetkellä. Pakko vaan toivoa potentiaaliin. Muuten ollaan kusessa. Riikola ainakin voisi herätä tasolleen.
   
 8. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Eikös Germanin näytöt nimenomaisesti ole tähän asti pääasiassa oman pään luutimisesta? Ja kyllähän Kojo luuti keväällä omassa päädyssä nimenomaisesti suorastaan maagisesti. Se on sitten toinen juttu että pystyisikö tulevalla kaudella siitä jatkamaan. Sneckillä oli sama tilanne vuosi sitten eikä kevään tasoa löytynyt enää syksyllä, valitettavasti.
   
  redpecka tykkää tästä.
 9. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kumpikaan ei missään tapauksessa ole luutinut omassa päässä erinomaisesti ja sen lisäksi olisi hyvä löytyä jotain muita vaihtoehtoja kuin painaa lasin kautta ulos, kun sen kiekon saa omissa.
   
 10. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Germaanin laseista en tiedä kun en Koheloa ole seurannut, mutta katsopa kevään poffipelit uudestaan, sillä Kojo oli ainoita pakkeja joka pystyi kiekollisesti purkamaan oman päädyn paineen avauksina oman kaverin lapaan. Monesti oli se pakki, joka voitti laitaväännön ja toimitti ekan peliä edistävän syötön omille sen sijaan että olisi runkosarjan tyyliinsä lasittanut kiekon pitkäksi.
   
 11. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Paineen alta nouseminen on mielenkiintoinen juttu. Se suoraan vauhdissa olevan hyökkääjän lapaan napsahtaa avaussyöttö lasketaan usein enimmäkseen syötön antaneen puolustajan ansioksi, mutta ei pidä unohtaa syötön vastaanottajan ja koko pelisysteemi merkitystä.

  Hyökkääjien täytyy tehdä itsensä pelattavaksi, mutta toisaalta omalla siniviivalta ei voi liikaa surffata poikittain, jos peliä pitäisi kääntää nopeasti ylös päin. Näissä hommissa jos ajoitukset menevät sen puolikin sekuntia pieleen, niin homma kusee, ja kiekollisesti taitavakin pakki joutuu tekemään vähemmän peliä edistäviä ratkaisuja. Toivottavasti Tertsi saa homman toimimaan niin hyvin, ettei SaiPan pakkien tarvitse kovin usein purkaa pleksin kautta.
   
  Ferris tykkää tästä.
 12. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Kyllä ainakin omaan silmääni tuo hyökkäyksen tilanne näyttää vielä huomattavasti huolestuttavammalta kuin pakiston tilanne. Salo, Autio, Seppälä ja Grman ovat kuitenkin kaikki ihan laadukkaita top-4 puolustajia Liigaan. Kojo, Sneck ja Riikola täyttävät todennäköisesti ihan kohtalaisesti roolinsa kolmosparissa. Levyttä pakistossa ei liiemmin ole, sillä itse ainakin lasken Vainion varaan ihan yhtä paljon kuin lasken Löfmanin varaan. Plussaa, jos on pelikunnossa ja pelaa hyvin, mutta en odota mitään. Torikka pelasi aika-ajoin ihan hyvin, mutta hänenkin kehityksen kannaltaan yksi kausi isossa roolissa Mestiksessä olisi varmaan paras vaihtoehto.

  Eihän tuossa pakistossa liiemmin kärkiosaamista ole, mutta Salo, Grman tai Autio voi ihan hyvin nousta ensi kaudella kärkipuolustajaksi. Jos edes yksi noista onnistuu ottamaan kehityksessään askeleen ylöspäin, niin pakisto on jo ihan riittävä sijoille 7-10. Hyökkäyksen kohdalla taas oikeastaan jokaisen joukosta Oksanen, Saari, Virtanen ja Alexeyev pitäisi yllättää positiivisesti, jotta tuossa hyökkäyksessä olisi riittävästi tulivoimaa. Sen lisäksi vielä Nikon, Kaksosen ja Löfmanin pitäisi pysyä kasassa sekä Zaborksyn ja Ramstedtin olisi löydettävä se kadoksissa ollut paras tasonsa jostain.
   
 13. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Grmanin pistepotentiaali on kyllä arvoitus. Viime kauden 4+4 pistettä antaisivat aiheen odottaa, että Liigassa voisi olla 10-20 pisteen puolustaja. Mutta toisaalta odotuksia laskee se, että Grman ei ole missään muussa joukkueessa pelannut yli viiden pinnan kautta. Kahdella WHL-junnuliigan kaudellakin tehot olivat vaatimattomat 0+3 ja 0+7, vaikka pelejä kertyi yhteensä 103.

  Pisteiden sijaan saatetaankin nähdä kovia taklauksia, kuten tässä klipissä, missä Grmanin kova pommi johtaa hanskojen pudottamiseen: https://www.youtube.com/watch?v=qt1eDmCoUr4
   
 14. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nytkun McI on jäämässä Zugissa ylimääräiseksi ja omaa kuitenkin sopparin, niin Markkanen voisi seurakytköksillään hoitaa sopuhintaan vuokramieheksi SaiPaan, niin ei tarvi lähteä Zuginkaan suuremmin ulostelemaan kaveria. Eikai noille Sveitsin isorikkaille haittaa, jos vähän jää palkkaa vielä itselle maksettavaksi. Saivat kuitenkin aikanaan Massin ja Jussin, kyllähän siitä pieni kiitollisuuden velka täytyi jäädä.
   
  Ferris, Daywalker-75 & Laitela tykkäävät tästä.
 15. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Olisi kyllä vuosikymmenen onnepotku kun Grman ottaisi Denisovin fyysisen pelin kontolleen - mahdollisesti vielä pikkaisen paremmin, eli ei myöhästyisi niistä Top5-pommeista ottaen pelikieltoa - ja samaan syssyyn nakuttaisi vielä Kitchonin pitselukemat 8+15.

  Nythän on Kojo (riikola/sneck) pitämässä järjestystä ja Salo - Seppälä tuomassa hyökkäysvoimapotentiaalia.. Ohkaista kyllä on jos jompaan kumpaan kategoriaan pitäisi/saisi Grmanin uhrata. Jos nyt oletetaan ettei hän ole mikään kudroc 10+10 + makuupaikat vihuille -lataus.
   
 16. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Joku pommikone olisi kyllä jees, mutta sellainen, jolla on ekasta kiekon pudottamisesta jäähän asti selvillä talon tavat, eli mitä saa tehdä (useimmiten ei saa) ja miten taklata kaveria tavalla, josta EI joudu putkaan. Olen kuullut on kaupunki tuolla, tai ainakin jonkun tehneen ihan puhtaankin taklauksen, josta ei pahoitettu mieliä edes Kallion punavihreässä kuplassa.
   
 17. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Nyt on kotkalaisella tai ilmeisesti siellä asuvalla hyvin hallussa Pellen reggee-tuotanto. Eikös teille väsätty se patsaskin sinne rantsuun tossa vähän aikaa sitten?

  Mutta asiaan, kyllähän se Denisovkin viime kaudella (vai oliko edellisen kauden lopussa?) kokeili sääntöjen rajoja kun eka nosti yhdellä kädellä sen tepsukan laidalle saaden siitä 2+10 ( @Keltainen varmaan muistaa) Sen jälkeen yritti hillitä supervoimiaan. Valitettavasti ei liike kai ollut enää kohdillaan (loukkeja?) kun ei ne perstaklaukset oikein osuneet ja pelikieltoa tuli parisen kertaa.

  Mutta itse olisin fanina valmis katsomaan perssonia katsomossa yhden pelin jos se olisi ensin tehnyt kaikille selväksi, että täältä löytyy tarvittaessa (kuten amerikan McTavish aikoinaan). Tertsi sitten vaan kuiskaa korvaan että vi behöver du mera mycke i kaukalo!
   
  Individual tykkää tästä.
 18. Huono pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Aika kapealta tuo terävin kärki näyttää. Mielestäni 2-3 hyvää pelaajaa vielä tarvitaan, jos sieltä on enää yksi tulossa ennen kauden alkua, niin saa nähdä kuinka käy. Kovasti näköjään luotetaan, että nuoriso-osasto kehittyy ja miehet pysyvät ehjänä.
   
 19. Tsepteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pikkasen on epäilevät fiilikset ensi kaudesta. Useasta lähteestä saanut kuulla näistä kahdesta tähtihankinnasta että aikamoisia diivoja molemmat ja ei varsinaisia joukkuepelaajia kumpikaan. Toivottavasti SaiPassa olisi toisin. Varsinkin kun viime kaudella oli jo kahtiajakautumista kopissa.
   
 20. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Pari primadonnaa menee kyllä, pääasia että saadaan väriä laatikkoon. Möttösiä ja Töppösiä on moni joukkue ihan tarpeeksi täynnä, ja pelkästään sen suhteen on hyvä ettei kaikkia mielenkiintoisia pelureita menetetä ulkomaille.

  Ainakin sankarinviittaa on SaiPalla tarjota, jos vaan on ukoista sen ottajaksi. Ja sen on selvää että yleisö antaa kuulua, jos ei staroille ala peli maistumaan. Kaksikolta on lupa odottaa tehoja ja vähän muutakin.
   
 21. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
 22. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Läts ja Jackie Boy tykkäävät tästä.
 23. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Eivät ole diivoja. Valmentajan täytyy vain osata antaa tietyissä pelillissä asioissa siimaa niin molemmat ovat erittäin sitoutuneita. Molemmat antavat kyllä 100% kentälle, vaikkeivat aina hyppäisikään pää edellä kiekon eteen.
   
 24. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En minäkään usko että Zabo tai Ramu olisivat diivoja, mutta toisaalta, onhan tämä SaiPalle ja Tertsille uusi tilanne. Joukkueessa on nyt kaksi 31-vuotiasta tähtipelaajaa, jotka olivat neljä vuotta sitten ketjukavereina Liigan pistepörssissä sijoilla 3 ja 4. Viime kauden kokemuksista viisastuneena Tertsi on varmasti tarkkana joukkueen sisäisten sääntöjen määrittelyssä ja noudattamisessa, ettei kauden aikana tule tarvetta tehdä suurempia kurinpalautuksellisia korjausliikkeitä.

  En tosiaan usko että Zabo tai Ramu olisivat mitään joukkueen ilmapiirin myrkyttäviä leveilijöitä, mutta toisaalta, eivät he varmasti ole myöskään mitään nöyrään pyyteettömästi vain ja ainoastaan yhteisen hyvän eteen töitä paiskivia joukkueurheilijoita. Villekohot on asia erikseen. Zabon slaavilainen temperamentti tiedetään, ja Ramstedtilla on selvästi keskiverto Liiga-kiekkoilijaa enemmän aivotoimintaa, eikä hän myöskään peittele sitä. Kumpikaan näistä staroista ei ole aikuisurallaan koskaan kuulunut joukkueensa kapteenistoon, ja tämäkin viittaa siihen, että kyse on enemmän jääkiekkoa pelaavista yksilöurheilijoista.

  Pitäisiköhän Zabon rintaan lätkäistä A-kirjain? Kahden vuoden sopimus Zabolle oli SaiPalta ISO panostus, ja mahdollisten klikkiytymisten ennaltaehkäisemiseksi olisi hyvä varmistaa että Zabo on 100 % sitoutunut joukkueeseen. Ummikkosuomalalinen kapteenisto ei välttämättä ole hyvä ratkaisu, kuten ehkä viime kaudellakin nähtiin.

  Ramstedtin suhteen en ole huolissani. Yhden vuoden sopimuksella pelaava Ramu on palkkasoturi, joka antaa välivuoden jälkeen näyttöjä päästäkseen seuraavaksi kaudeksi kirkkaampiin valoihin. Olen jopa valmis antamaan Ramulle anteeksi pienet löysäilyt puolustuspäässä (Elmeri Kaksonen toiselle laidalle varmistamaan?), kunhan syöttää edes yhden Zabon tekemän maalin joka ottelussa. Tai edes joka toisessa, jos syöttelee välillä muillekin, tai tekee itse.
   
  iSing tykkää tästä.
 25. Hockey forever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa, HIFK
  Tässä mielenkiintoinen "sarjataulukko" kaudelle 2019-2020.
  "Pistesarakkeessa" (tämän hetkinen) kunkin joukkueen kotikaupungissa (tai lähikylissä) syntyneiden pelaajien lukumäärä.
  Puhutaan siis oman kylän pojista...

  TPS 18
  HIFK 12
  Kärpät 10
  Ilves 9
  Kalpa 8
  Jyp 7
  Tappara 6
  Pelicans 6
  HPK 4
  KooKoo 4
  Ässät 4
  Jukurit 3
  Saipa 3
  Lukko 3
  Sport 0

  Tepsillä tälle kaudelle aika kova luku...
  Saa nähdä korreloiko menestyksen kanssa.
  Mistä erot johtuvat ?
  Kuvittelisin että juniorimäärä per alue lienee suurimpia syitä.
  Lisäksi ehkä juniorivalmennus sekä yleinen pelaajapolitiikka (uskallusta antaa mahdollisuutta omille junnuille).

  Toivottavasti tämä kausi ei kuitenkaan päädy tähän järjestykseen vaan että "Meidän Pojat" (synnyinkaupungeista riippumatta !) hoitavat hommat kotiin !
   
  Juippi tykkää tästä.