Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

SaiPa kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana ahal, 30.10.2018 klo 14.36.

 1. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Haista sinä Barney hapantunut haili, Kaksonen on aivan hyvä vähintään kakkosketjun mies, kokenut ja pelaa myös puolustussuuntaan hyvin, minä laittaisin Elmerin ykkösketjuun, saisi Zaborsky ja Ramstedt tukea puolustusvelvoitteisiin.

  Niin ja, minä en usko, etteikö yksi hyökkääjä vielä tulisi, tämä Aleksejev on näköjään aivan rimpula 69 kiloa painavana, laitettava todellakin kiviä taskuun, että ei kaadu aivan puhaltamalla.
   
 2. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Näin uskon itsekin. Eihän tuo ole vielä edes varmaa jatkaako tämä Aleksejev try-outin jälkeen.

  Se svedu vielä tonne ykköseen tuomaan vähän voimaa.
   
 3. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Miksi en löydä Aleksejeviä eliteprospectista? Vai pettääkö luuri jälleen
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tässä linkki jannun Eliteprospects-profiiliin.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 5. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Veikkaan erilaista kirjoitusasua.

  Yaroslav Alexeyev
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 6. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Lainaus:
  Näinpä tietysti.

  Kovia pisteitä mättänyt tuolla junnuissa, mielenkiintoinen näytön paikka.

  Tää pakki on ihan varmasti pelimies, monta ikäluokkaa majun mukana ja KHL kausi myös. Ei kuitenkaan mikään hirveä pistetehtailija tähän mennessä, toivottavasti tilanne muuttuu.
   
  redpecka tykkää tästä.
 7. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ainakin John Persson tulee tuohon vielä. On kuulemma käynyt jo Lappeenrannassa moikkaamassa joukkuetta.
   
 8. redpecka Jäsen

  Mites nyt on siis, kun Westerholm pelaa SaiPassa ensi kauden, lähteekö hän silti syksyllä johonkin amerikanleireille? Jos, niin missaako joitain Liiga-pelejä?
   
 9. Tsepteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä on kyllä jännä juttu. Miksi SaiPa panttaa julkistusta?
   
 10. trubaduuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Edmonton Oilers, Imatran Ketterä
  John Perssoniin haluaisin kyllä uskoa.

  Voisiko panttauksen syynä olla sopimustekniset syyt?
   
 11. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Noin nuori kaveri joka varmasti pelaa ensi kaudella Liigassa ei pitäisi ykköstiimin leirille päästä. Lupausten leirille menee varmaan, mutta se on aikaisemmin.
   
  redpecka tykkää tästä.
 12. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En tiedä. Mutta luotettavasta lähteestä olen kuullut, että John on käynyt Lappeenrannassa tervehtimässä joukkuetta. Olisiko sitten niin, että Perssonin soppari alkaisi mahdollisesti vasta 1.7 tai 1.8 alkaen? Ja sen takia sopimus ei ole vielä julkaisukelpoinen. Toki en tiedä voiko noin edes tehdä?
   
 13. Tsepteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Voihan olla että John kyttää sopparia vaikka kesäkuun loppuun vielä ruotsista tms ja mikäli tarjouksia ei tule niin julkaistaan heinäkuun alussa.
  Mistä näitä tietää.
  Olen itsekkin kuullut joukkueen läheltä että joku ruotsalainen olis reeneissä jo mukana ollut...
   
 14. trubaduuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Edmonton Oilers, Imatran Ketterä
  Alexeyev vaikuttaa aika hyvältä haulta. Käsiä ja nopeutta tuntuu ainakin löytyvän. Tuo painokin saattaa olla viime kauden alusta, joten jerkkuakin on varmasti jo kauden alussa lisää.
   
 15. kunnonjykit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Kolme kautta Aleksejevilla rapakon takana varmaan helpottaa myös kielimuurin osalta, kun pääsee enkuksi vääntämään pukukopissa. Tosin esim. Koho on asunut rajan tuntumassa jo niin kauan, että varmaan taipuisi rallivenäjäkin tarvittaessa.
   
 16. Kuntz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämän päivän hankinnoista:

  Grman oli yllättävä valinta ja ehkä tilastoscouttauksen perusteella vaatimattomampi sainaus kuin uskalsin odotella, kun otetaan huomioon muun pakiston taso ja oletetut rahavarat. Mainostettu "iso kahdensuunnan puolustaja" näyttäytyi 185cm pitkäksi ja alle satakiloiseksi kaveriksi, jonka yhden kauden piste-ennätys vuoden 2014 jälkeen on 8. Kyseessä on kuitenkin ilmeisen potentiaalinen ja vasta 22-vuotias pelaaja, jolla on jo cv:ssä maajoukkue-edustuksia ja täysi KHL-kausi. Komeasti näytti youtube-pätkän perusteella jalkakin liikkuvan ja ainakin junnupeleistä löytyy tappelurekordia. Ehkä tässä onkin se hampaaton slovakki, joka paukuttaa pleksien lisäksi piste-ennätyksensä uusiksi? Toivotaan todellista läpimurtoa ja peukutetaan seuran optiolle isosti. Vahvistuksen merkit ovat ilmassa joka tapauksessa.

  Jos Grman oli yllätys, niin Alexeyev tuli sitten aivan puskista. Tämä ei voi olla se kolmas puhuttu vahvistus hyökkäykseen, mutta bonushankintana erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Ymmärtääkseni taitava ja nopea QMJHL:ssä hyviä tehoja painanut hyökkääjä. Ikää 20 vuotta ja mahdolliset sopeutumis- ja kielimuuriongelmat hoidettu kolmen Pohjois-Amerikan kauden aikana. Olin innoissani Roy Radkesta pari vuotta sitten ja olen innoissani tästäkin. Radkella ei sitten lopulta ihan lähtenyt, mutta olisiko tässä onnistunut kaappaus?

  Yhtä "Perssonia" vaille ollaan siis valmiita ensi kauteen, nyt kun Westerholmin jatkokin varmistui. Tuolla aikaisemmin huhuttiin että ruotsalainen peluri olisi käynyt jo joukkuetta tervehtimässä, niin oletetaan että yksi hankinta tulee vielä. X muutetaan "Perssoniksi" ainakin omissa kuvioissani.

  "Persson"-Ramstedt-Zaborsky
  Nikko-Saari-Oksanen
  Kaksonen-Virtanen-Alexeyev/Piipponen
  Vainikainen-Koho-Kuronen
  Isomusta-Löfman-Mäntykivi
  Luusuaniemi

  Grman-Salo
  Autio-Seppälä
  Kojo-Riikola
  Sneck-Torikka
  Vainio

  Westerholm
  Kaarlehto

  Potentiaali alkaa olla jo aika kulunut sana ainakin omissa teksteissäni, mutta onhan tässä sitä ihan hemmetisti. Se on varmaa, että meillä on yksi tai kaksi ylisuorittajaa/läpimurtopelaajaa, sillä vastuuta on ykkösketjun takana tarjolla rutkasti. Saari, Oksanen ja Virtanen hyökkääjistä, sekä pakeista Salo, Autio, Seppälä ja yllätyskorttina ylikuntonsa selättänyt Vainio ovat niitä, keneltä odotan suuria harppauksia. Maalivahdeilla tilanne on täysin sama. Westerholm tai Kaarlehto tulee pelaamaan läpimurtokauden. Se, että mihin näiden yksittäisten pelaajien panos riittää, onkin täysin toinen asia. Katastrofin ainekset ovat koossa, jos Zabo/Ramstedt-parivalkakko osoittautuukin flopiksi tai edes hinta-laatusuhteeltaan heikoksi, tasonnostajia kokoonpanosta ei löydy ja marraskuussa joudutaan hankkimaan joku hätä-apu maalille kun pelkkä potentiaali ei ihan riittänytkään.

  Mielestäni kauden 2019-2020 SaiPa tulee olemaan todella mielenkiintoinen seurattava. Menestys tällä rosterilla vaatii montaa onnistumista/läpimurtoa/ylisuoriutumista, mutta niinhän se on kaikilla. Haaveillaan nyt koko kesä siitä että Westerholm lunastaa odotukset, Salo ja Grman pelaavat unelmakauden NHL:n kiilto silmissä, Ramu ja Zabo tekevät yhteensä yli 100 pistettä, Virtanen-Saari-Oksanen paukuttavat 30 pinnaa mieheen ja Löfmankin pysyy ainakin puolet kaudesta ehjänä. Kai se tammikin joskus kasvaa?
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019 klo 17.59
  iSing, Czescku, anthax ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 17. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kaksi vuotta sitten Aleksejevia pidettiin lupaavana tapauksena, alla olevan linkin takaa löytyy arvioita ja videopätkiä Jaroslavin ensimmäiseltä kaudelta QMJHL:ssä.

  Alexeyev Yaroslav: 2017 NHL Draft Profile
   
 18. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kyllähän tämä Aleksejev on mielenkiintoinen haku. Tämän kauden joukkuekaveri Chekhovich on jo kahdella kaudella tehnyt hyvää jälkeä AHL:ssä ja ei noissa junnutehoissa ennen tätä kautta isoa eroa ole ollut. Ja playoffeissa Aleksejev ollut jopa hieman tehokkaampi. Kai tälläisessä haussa voi olla aineksia isompaankin harppaukseen kauden aikana ja hävittävää ei kauheasti ole.
   
 19. kunnonjykit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Redditistä luettuna OHL ja QMJHL menee aika tasaveroisiksi sarjoiksi kovuudeltaan ja muuan Roy Radke pelasi OHLssa ennen SaiPaan tuloaan ja Alekseyev taas tuolla QMJHLssa. Alekseyevin statsit siellä lyö Radken vastaavat. Ottaisitteko palstaveljet kantaa voiko näitä kavereita verrata näin 1:1 toisiinsa tilastojen osalta? Mulla kyllä mielenkiinto heräsi.
   
 20. fourtyone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  OHL on kylläkin kovempi sarja kuin QMJHL, kaikilla mittareilla. Vastakkain kun ovat Kanadan kolmesta pääjunioriliigasta se kovin ja heikoin. QMJHL:ssa on se muutama laadukas organisaatio, ja sitten taso laskee nopeasti.

  Pelaajia on haastavaa lähteä vertaamaan yksi yhteen, Radke ja Alekseyev ovat niin erilaisia pelaajia. OHL:ssa Alekseyev ei tuollaisia pistemääriä olisi tehnyt.
   
  kunnonjykit tykkää tästä.
 21. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  KHL ukko on ihan hyvä haku, joten eiköhän se Denisov ole jo menneen talven lumia?

  Nuori venkkukin tulee omatoimisen jälkeen ja aika pienellä riskillä saipan suhteen joten mitään ei ole menetetty.

  Mielenkiintoiselta näyttää, ja senverran on pakkaa sotkettu ettei mitään varmaa osaa ennalta odottaa.

  Yhtä kahta pelaajaa jotenkin huutaisi tuo rosteri vielä, ja jos loukkaantumisia tulee muillekin kuin mm, vakiona Löfmanille, Kaksoselle ja mikseipä vaikka Koholle on siellä taas aukkoja olemassa.

  Nyt ainakin saa monet yrittää, toivotaan että kilpailu on kova peliajasta.
   
 22. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Vähän huolestuttaa tämän Aleksejevin koko. Taitoa varmasti löytyy kun joukkueen fyysisiltä mitoiltaan pienin mies mies tekee paljon tehopisteitä, mutta Liigassa peli on aika lailla kovempaa. Roy Radke oli aikamiehen kokoinen, joten Liigaan sopeutuminen ei jäänyt niin paljoa fysiikasta kiinni.

  Toisaalta, Aleksejevin kanssa samassa sarjassa painiva Aleksi Heponiemi pärjäsi viime talvena Liigassa erinomaisen hyvin, mutta Heponiemi mätti myös Kanadan junnuliigassa reilut kaksi tehopistettä per ottelu.
   
 23. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Kyllähän Aleksejevissä potentiaalia on. Kuitenkin oli pari kautta sitten U18 MM-turnauksessa koko Venäjän joukkueen tehokkain pelaaja. Hieno haku ja kun vielä on tryoutti, niin tässä on todellakin low risk - high reward.

  Aleksejevistä tuli tosiaan mieleen Radke. Mitäköhän hänelle kuuluu? Pystyykö edes jatkamaan uraansa sen pahan aivotärähdyksen jälkeen?
   
 24. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Muutama vuosi sittenhän SaiPassa pelasi Kristian Afanasyev, joka tuli suoraan A-nuoriin QMJHL:stä. Afanasyev teki QMJHL:ssä 74 ottelussa tehot 14+11=25 ja pelasi SaiPan A-nuorissa ihan ok pelit ja sen jälkeen pääsi kokeilemaan myös Liigassa 8 peliä katastrofikaudella kiikaritehoilla. Afanasyevistä jäi vaisu kuva Liigapeleissä ja ei hänen sopimustaan jatkettu. Alexeyev on mennyt QMJHL:ssä lähes piste per peli tahdilla 188 ottelua tehoilla 80+98=178. Siinä on jotain vertailupohjaa. Eiköhän Alexeyev pärjää ihan hyvin Liigassa, vaikka kokoa ei niin paljon olekaan. Toivottavasti kaveri onnistuu hyvin ja saa jatkosopimuksen SaiPaan.
   
  kunnonjykit tykkää tästä.
 25. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jep. Katselin viime kauden pistetilastoja ja asettelin mielestäni (inho)realistisia tavoitteita uusille ketjuille ja pakkipareille. Kuntzin taulukon mukaan. Oli ne sitten nämä tai jotain muuta.

  "Persson"-Ramstedt-Zaborsky 100
  Nikko-Saari-Oksanen 70
  Kaksonen-Virtanen-Alexeyev/Piipponen 50
  Vainikainen-Koho-Kuronen 30
  Isomusta-Löfman-Mäntykivi 20
  Luusuaniemi

  Grman-Salo 25
  Autio-Seppälä 25
  Kojo-Riikola 10
  Sneck-Torikka 10
  Vainio 5

  Westerholm
  Kaarlehto

  Hyökkäyksestä hävisi kärkikolmikon myötä reilut 100 pistettä ja Goodwinin + Tanuksen ohessa 49 lisää. Viisi poistunutta kärkiäijää teki siten lähes puolet joukkueen pisteistä. Nikko oli ainoa jatkava pistenikkari top6:ssa. SaiPa teki viime kaudella 156 maalia, joihin saatiin myös 169 syöttäjää (yht. 325 p).

  Uuden joukkueen kärki voi onnistuessaan kasata reilusti yli 100 pojoa, mutta satakin saattaa olla hyvä saavutus. Riippuu mitä kauden aikana joukkueessa tapahtuu mm. loukkaantumisten vuoksi. 2-ketjussa Nikko lie varmin kortti ja Saarikin saa luottoa, mutta Oksasen potentiaali on vielä lunastamatta. 70 pojoa olisi jo hyvä taustatuki. Kolmonen ja nelonen vaihtanevat koostumustaan muita useammin, mikä vaikuttaa pistesaldoon. Lunastettavaa potentiaalia riittää.

  Pakeista Maalahti ja Kichton veivät pois lähes 50 pistettä (kaikkiaan 107 p), eikä varmaa paikkaajaa ole tiedossa. Lite bättre -meininki voisi tuottaa onnistuessaan yhteensä 70-80 pistettä. Tällä laskentakaavalla joukkue voisi koota 340-350 p ja olla po-paikassa kiinni. Jos maalivahdit onistuvat yli 90 prosenttisesti. Toki paremminkin saa mennä, mutta henkseleitä on tässä vaiheessa turha paukutella.
   
  anthax tykkää tästä.