Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

SaiPa kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana ahal, 30.10.2018 klo 14.36.

 1. Arsenius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Jokipojat
  Itte en oikeen nää Oksasessa sitä potentiaalia mitä monet tuntuvat näkevän. Ranne lähtee napakasti kyllä, mutta muussa tekemisessä on niin valtavasti parannettavaa, että ainakin mun on mahdoton nähdä niin suuria askeleita vielä tälle kaudelle. Etenkin kaksinkamppailu kovuudessa on kyllä monta askelta otettavana, jos meinaa liiga joukkueen kärkiketjuihin. Mun mielestä vaan tuossa nyky rosterissakin on kahteen kärkiketjuun selkeästi parempiakin äijiä. Toki on nuorten peleissä nakutellut koviakin tehoja, mutta riittääkö vieläkään miesten peleissä..
   
 2. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Lainaus:
  Nojoo. Itse taas näen Micke Saaressa kaikkea muuta potentiaalia mutta se kuti on niin tuhnu. Toivottavasti reenaa kesällä, tossa vois olla kova kaksikko kakkosketjuun.
   
 3. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Päivän E-Saimaa valoittaa Vainion viime kauden poissaolon syyksi ylikunnon. Nyt on mies palautunut normiksi ja tavoitteena on top4-pakin roolin ottaminen joukkueesta.
   
 4. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Olisi kyllä hienoa, jos Vainio saataisiin vielä pelikuntoon ja tasolleen. Nyt on ainakin ollut aikaa parannella ja reenata hyvin. Pelituntumaa vaan huutaa jos kaikki muu on nyt kunnossa. Ei kuitenkaan ikäloppu kaveri, joten toiveita on.
   
 5. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämäpä on "hyvä" uutinen! Kyse ei siis ollut mistään kroonisesta, jatkuvaa lääkitystä eikä leikkaushoitoa vaativasta vaivasta, vaan siitä, että kaverilla on ollut liikaa treeni-intoa ja liian vähän harkintaa. Vähän ihmettelinkin, kun Veetin luistelussa ei syksyllä näkynyt sitä Bluesin aikana (ainakin minuun ja Columbuksen scouttiin) lähtemättömän vaikutuksen tehnyttä kengurumaista luistelua.

  Harva nuori kiekkoilija on ehtinyt kokea näin paljon. 18-vuotiaan Liigaa konkurssi-Bluesissa ja neljännen kierroksen NHL-varaus Columbus Blue Jacketsiin, 19-vuotiaan kausi pilalle KooKoossa loukkaantumisen takia, 20-vuotiaana toinen loukkaantuminen ja vain muutama ottelu Mestistä, 21-vuotiaana yritys SaiPassa mutta kausi kaatui ylikuntoon.

  Toivottavasti ensi syksynä homma lähtee kulkemaan. Jossain ketjussa heitin (vain puoliksi) vitsinä, että pakkipari Vainio-Torikka tulee ottamaan vakiopaikan SaiPan pelaavassa kokoonpanossa. Jos näin kävisi, niin siinä tapauksessa meillä riittäisi sen ykköspakin hankinnan jälkeen puolustuksessa syvyyttä ihan mukavasti.

  Veeti Vainio at eliteprospects.com
   
  jalperi tykkää tästä.
 6. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mietin tätä nykyistä joukkuetta ja sen rakennetta. Otetaan vertailukohdaksi Tirkkosen viimeinen kausi. Silloin SaiPa oli runkosarjan viides ja hävisi siipirikkona puolivälierissä Jypille. Mutta mennään nyt siihen runkosarjan porukkaan. McIntyre ja Rau johtivat porukkaa ja Tommi Jokinen taisi peesailla ykkösketjua. Kakkosketjussa Matti Järvinen keräsi 30 pistettä, laidoilla oli jonkun verran hakemista mutta Kim Strömberg ja Sami Venäläinen ne paikat otti. Vahvaa tulitukea antoi kolmosketjun Tomi Leivo, Ville Koho ja Mikael Kuronen. Kaksosen Eme tuli jossain kohti mukaan ja siirtorajalla ne pari kaveria jotka ei sitten ehjänä pysyneetkään.

  Eli vedettiin jotakuinkin:
  Rau - McIntyre - Jokinen
  Strömberg - Järvinen - Venäläinen
  Leivo - Koho - Kuronen
  (nelosessa Vili Hämäläistä, Vainikaista jne.)

  Jos nykyinen porukka on luokkaa:
  Zabo - Ramu - Nikko
  Uusi mies - Saari - Oksanen
  Kaksonen - Virtanen - Iso-Musta
  Kohot ja kumppanit

  Niin ei se ero sinänsä mahdoton ole jos joukkue onnistuu. Pelaaja-pelaajasta vertailu on toki tyhmää ja turhaa koska kyse on kokonaisuuksista mutta jos tällä materiaalilla saa luotua hyvän meiningin ja toimivan pelitavan niin asiat voi myös sujua. Eli en vetäisi ranteita auki mutta isoja ruutuja toki on kaikilla täytettävänä.
   
  17Kovalchuk, juice71 & Mctavish85 tykkäävät tästä.
 7. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näistä voisi joku tehdä ajan kuluksi vertailun esim. ppg-keskiarvolla pelaaja pelaajalta ja pelattujen liigaotteluiden määrällä, mitä se oli kauden 15-16 alussa ja verrattuna tähän päivään. Tosin eihän se kaikkea kerro mutta antaa kuitenkin jotain osviittaa minkälainen joukkue SaiPalla on pelaajamateriaaliltaan nyt verrattuna kauden 15-16 alun pelaajamateriaaliin. Kun vertaa SaiPan tätä nykyistä pelaajamateriaalia kauden 15-16 vastaavaan niin eihän tuo niin pahalta näytä.
   
 8. Gennadi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, R.I.P M-juna
  Ei tämä SaiPan rosteri tällä hetkellä riemun kiljahduksia aiheuta. Puolustus Liigan heikoin ja maalivahdit kysymysmerkkejä. Tosin on aika groteskia että Ässien kannattajat rankkaavat joukkueensa paremmaksi kuin SaiPan! Millä meriiteillä? Ei ainakaan nykyisellä rosterilla ja niillä kaksosilla, kait aurinko on sulattanut länsi-rannikon miehet totaalisesti. No tapellaan siitä dumbosta sitten kaksisteen.
   
 9. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Otetaan suppea vertailu muutamista jotenkuten vertailukelpoisista kavereista eli piste-ennätys/edellisen kauden pisteet. Ennätys liigassa, edellinen kausi jos ulkomailla niin sarjan nimi mainittu. Jätin noi kaksi tähteä pois suoraan.

  Rau - McI - Jokinen (24/24)
  Strömberg (25/16ebel) - Järvinen(29/29) - Venäläinen (34/15)
  Leivo(15/7) - Koho(37/14) - Kuronen(9/4)

  Zabo - Ramu - Nikko(29/29)
  Uusi mies - Saari(14/14) - Oksanen(9/9, 20 ottelua)
  Kaksonen (30/9, 20 ottelua) - Virtanen(10/10) - Iso-Musta (13/13)

  Mutta mitä tämä sitten kertoo? Sen voi toki todeta ettei Venäläiseltä tai Koholta odotettukaan piste-ennätykseen pääsemistä. Mutta ihan hyvin molemmat silti suoriutui silloin. Nyt on joukossa nuoria, eteenpäin menossa olevia pelaajia. Olisi ihme jos Saari, Oksanen, Virtanen ja Iso-Mustajärvi eivät ennätystään parantaisi, mutta kuinka paljon parantavat?

  Laitetaan vielä 15-16 tolta jengiltä toteutuneet pisteet:

  Rau 46 - McIntyre 56 - Jokinen 33
  Strömberg 19 - Järvinen 30 - Venäläinen 24
  Leivo 25 - Koho 23 - Kuronen 18

  On tossa tekemistä ja ykkösen miehillä on kyllä ihan paineet asetettu.
   
  redpecka tykkää tästä.
 10. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lähden vasta siinä vaiheessa vertaamaan tätä rosteria 15-16 malliin kun maalivahti on Markkasen tasoa ja puolustukseen tulee Lofquistin, Larssonin ja Carsonin tasoiset jampat. Ja oli penkin takanakin hieman kovempi mies kuin Tertsi. Kaikkihan on toki mahdollista en sitä kiellä.
   
  Daywalker-75 ja Gennadi tykkäävät tästä.
 11. redpecka Jäsen

  @Huppu Kiva kun jaksoit väkertää noita pisteitä. Huomionarvoista on ainakin, että tämän kauden joukkueesta nuo laskemasi pelaajat Kaksosta lukuunottamatta ovat tehneet piste-enkkansa viime kaudella. Eli ainahan on sitä potentiaalia joka joukkueessa, vai oletteko joskus kuulleet jonkun sanovan että tänä vuonna on muuten jännä, ei ole joukkueessa yhtään potentiaalia. Mutta kun nuo pisteet ovat noin kuten nyt ovat - voisi potentiaalin huudolle olla tällä kertaa jotain katettakin.

  @PatrickKane95 Hyvä huomio muuten tämä Markkanen, olen itsekin tätä joskus aina miettinyt. Yleisesti: kun aina vertaillaan valmentajia, Selin oli paska kun ei saanut jengiä ikinä pleijareihin, Tirkkonen sen sijaan... Jos noihin ottaisi yhdeksi katsastuskulmaksi ketä veskareita näillä on ollut käytettävissään niin.. niin se tuo yhden pointin keskusteluun mukaan. Ei toki liity tulevaan kauteen muutoin kun maalivahtiosasto ei ole lähtökohtaisesti tasoa Markkanen.

  Edit: tuosta potentiaalista ja enkkapisteistä... eihän nuo jampat ainakaan kaikki tainneet aiemmin edes pelata liigassa, joten helppohan se on lyödä enkat tauluun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2019 klo 16.58
 12. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jep Markkanen oli entinen NHL-vahti jne. Mutta onko Westerholm tuleva NHL-vahti? Ikää alkaa olla 22v ja ihan huvikseen Predatorskaan tuskin 3v sopparia teki, varmaan jotain odottavat tulevaisuudessa miehestä saavansa. Annetaan pojille nyt mahdollisuus, kai noissa sen verran potentiaalia on, että reilun näytön paikan ansaitsevat. Korjausliikkeitä on sitten mahdollista tehdä myöhemminkin, jos tilanne sitä vaatii.
   
  Mctavish85 tykkää tästä.
 13. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Sinä kautena kun saipa raapi 100 pistettä ja kaikkien aikojen ennätyksen, niin Markkanen otti niistä pisteistä yksinään sen 50-60.
  Se on hyvän ja maailmanluokan maalivahdin ero. Tärkein mies joukkueessa.
   
  Krepo, rattussovjeticus & Daywalker-75 tykkäävät tästä.
 14. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Nyt toivotaan kädet ristissä, että Nashville antaa Westerholmin tulla SaiPaan vielä ensi kaudeksi, koska siinä on potentiaalinen ison läpimurron tekijä. Olen katsellut tuolla joukkueista tehtyjä ennakoita ja tuntuu, että Westerholmiin ei ole uskoa oikein kenelläkään, kun taas esim. Pelicansin Skarekia pidetään huikeana talenttina.

  Mutta jos katsotaan vaikka viime kauden statteja näiltä kahdelta, näyttää se seuraavalta:

  LIIGA:
  Westerholm: 15gp, GAA 2,27, 90,7%
  Skarek: 22gp, GAA 2,45, 90,6%

  MESTIS:
  Westerholm: 2gp, GAA 2,00, 94,0%
  Skarek: 7gp, GAA 2,86, 89,6%

  Esimerkiksi @Ruuhkis kirjoittaa kausiennakossaan, että "Ykkösmaalivahdiksi siirtyminen 15 runkosarjapelin jälkeen on todella iso kynnys". Mutta 22 liigapelin jälkeen tuota ongelmaa ei ole, koska häntä hehkutetaan aika avoimesti.

  Pitää myös muistaa, että Westerholm ei ole mikä tahansa draftattu lupaus, vaan hän on jo Nashville Predatorsin sopimuspelaaja.

  Ja kakkosmaalivahdeista Pelicansin Atte Tolvanen ja SaiPan Karolus Kaarlehto ovat molemmat liigatasolla yhtä katsomattomia kortteja. Kaarlehto torjui tällä kaudella Ketterän mestariksi ja jo toissa kaudella hänellä oli TuTossa koko Mestiksen paras GAA. Tolvanen on pelannut loistavan yliopistouran ollut siellä oman divisioonsa All Star -maalivahti parilla kaudella. Tosin tuo divisioona on WCHA, jota Atlantic Hockeyn ohella pidetään nykyään heikoimpana NCAA-divisioonana. WCHA:n parhaan maalivahdin titteli ei vielä ennusta tulevaa uraa, vai sanovatko palkinnon edellisten voittajien nimet mitään? He ovat nimittäin Michael Bitzer (nykyään ECHL:ssä), Cole Huggins (voitti palkinnon kahdesti ja lopetti uransa heti yliopiston jälkeen), Stephon Williams (Saksan kakkosliigassa) ja Kent Patterson (pelasi ECHL:ssä ja lopetti jo uransa).

  Mutta kyllä Tolvanen silti kova lupaus on Kaarlehdon tavoin. Tolvanen kuitenkin jo 17-vuotiaana kirjasi A-junnujen SM-liigan parhaan torjuntaprosentin (92,5%) ja on pelannut koko uransa tasaisen hyvillä statseilla, joten mistään suonenvedoista ei voi puhua. Kaarlehto oli pelasi 17-vuotiaana A-junnuissa vielä Tolvastakin kovemmilla stateilla (96,1%), mutta ikävä kyllä TPS oli hankkinut Alexander Georgiovin junnuihin, joka pelasi ykkösenä niin paljon, että Kaarlehdon pelimäärä jäi liian pieneksi, että häntä olisi voitu laskea viralliseksi tilastoykköseksi. Nuorten maajoukkuepelejä Kaarlehdolla on jopa Tolvasta enemmän, mutta Tolvasen puolella on kyllä ikä, sillä 24-vuotiaana hän on ollut jo huomattavasti kovemmissa paikoissa kuin 21-vuotias Kaarlehto, joka on pelannut vain Mestistä Tolvasen torjuessa NCAA:ssa.

  Minua ei haittaa se, jos muiden joukkueiden kannattajat nauravat omalle kaksikollemme, koska itse uskon, että Westerholm-Kaarlehto voi olla todella hyvä ja nälkäinen kaksikko ensi kaudelle. Maalivahdeista kumpi tahansa voi ottaa valtavia askeleita ja senhän tietää, että eurojakaan näissä ei ole kiinni kovin paljoa.

  Paljon pahempana tilanteena pitäisi sitä, että Westerholm jääkin AHL:ään ja SaiPa joutuu kiireellä hankkimaan jonkun ykkösvahdin, ja sitten sieltä tulee joku Andreas Bernard tai Dennis Godla, jotka ovat lähtökohtaisesti kalliimpia, mutta joiden kohdalla pitää kuitenkin toivoa kädet ristissä, että ura lähtisi uuteen nousuun. Molemmat voisivat toki myös onnistua, ja Bernard vanhana saipalaisena olisi kiva joskus nähdä kotikaupungissa, mutta silti Westerholm on ykköstoiveeni ykkösvahdin tontille.
   
  17Kovalchuk, Leitti, redpecka ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/WPG
  Lainaus:
  Puollustan itseäni sillä, että olen kertonut pitävän häntä potentiaalisena, mutta pelien määrä tulee varmaan kolminkertaistumaan, joten sen tähden on kysymysmerkki ja vielä katsomaton kortti. Mutta ennen kaikkea, erittäin potentiaalinen läpimurto vahti hän on.

  Vertaukseen Skarekkiin, niin Tolvanen-Skarek kaksikko lähtökohtaisesti muodostaisi erittäinkin tasaisen tandemin, missä Skarekille ei tule läheskään yhtä montaa peliä, mitä Westerholmille.

  En kuitenkaan olisi mielestäni maalivahdeista huolestunut siellä päässä, vaan ehkä lähinnä puolustuksesta sekä hyökkäyksen terävän kärjen kärjen takaa pilkottavista kysymysmerkeistä.
   
 16. Blur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Seeprat
  Miksi lähtökohtaisesti Westerholmille tulee enemmän pelejä kuin Skarekille?. Vaikka Nashville vaatisikin, Kaarlehdolla on vain se toinen vuosi sopparistaan ja on todella nälkäinen kirittämään Nikkeä. Mestiksen mestaruus ei ole huono meriitti aloittaa kautta.
   
  anthax tykkää tästä.
 17. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Sopimuksen pituudelle ei tosin ollut vaihtoehtoja, kun Nashville miehen halusi, mutta ei se poista potentiaalia.
   
 18. MäkSisäkumi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
 19. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Vähän kaksijakoiset fiilikset Mariosta, viime kauden tilastot aika kuralla, toisaalta nuori kaveri uudessa porukassa joten voi olla aivan sama mitä siellä viime kaudella luki. Tilastoskouttauksen erehtymätön kiikari näyttäisi, että maaleja ei tarvitse ainakaan tuolta suunnalta odotella kovin montaa ensi kaudella.

  Mukava yllätys tuo Aleksejevin try-out. Toivotaan, että olisi voittoisa arpa jälleen kerran. Lisäksi vielä tieto Westerholmin tulevaisuudesta, passaa ihan hyvin.

  Näillä mennään.
   
 20. MoneyMen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  9 pakkia, 16 hyökkääjää ja Kaarlehto + Westerholm kirjoilla. Eiköhän näillä aloiteta kausi, jos ei sitten satamassa ilmoiteta yhtä pyssyä vielä.
   
 21. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Kai tuohon nyt joku oikea hyökkääjähankinta vielä tulee? Jotta joukkue olisi riittävän hyvällä tasolla, niin tuohan huutaisi vielä kahta hyökkääjää ja yhtä puolustajaa.
   
 22. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/WPG
  Lainaus:
  Hirveästi en tilastoista tekisi johtopäätöksiä, jos joukkue on ollut Slovan Bratislava. Oli koko KHL:n ylivoimaisesti surkein joukkue, missä ei parhainkaan pelaaja erotu edukseen.
   
 23. MoneyMen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Toivon ehdottomasti samaa. Massi keskikaistalle + ”EJ” laitaan ja JO tasonsa näyttänyt varma pakki luutimaan alakertaan niin hyvä tulee. Eri asia realisoituuko näistä mikään.
   
 24. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Eikös se puhe ollut, että kolmea pelaajaa etsittiin ennen kuin Ramu julkaistiin? Toivotaan nyt, että edes tämä Aleksejev on "neljäs" tulija ja vielä on verkot vesillä yhteen tekijään. Enpä odottelisi kovin paljon lisää ainakaan ennen verorajaa, alkaa olla määrällisesti sakki täynnä. Laadullisesti onkin sitten eri tarina.

  Lainaus:
  Sitä juuri tässä mietin, että koko sakin kausi taisi mennä aika penkin alle. Saapa nähdä mitä saadaan ensi kaudella, toivottavasti vähintäänkin hyvää puolustuspelaamista.
   
 25. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Uskon, että tuo Aleksejev on ylimääräinen. Jos (ja kun) pelaajabudjetti pysyy samana, niin tuolla on pakko olla vielä reilusti pelimerkkejä kassassa. Eihän me yksinkertaisesti voida lähteä kauteen joukkueella, jonka kolmanneksi paras laitahyökkääjä on Elmeri Kaksonen.
   
  Logan tykkää tästä.