SaiPa kaudella 2018–2019

  • 565 416
  • 2 483

ahal

Jäsen
Jotain piristysruisketta tuo joukkue kaipaisi, tulisi edes Löfman takaisin saikulta. Iso-Mustajärvi ei oikein sovi tuohon ykköseen, hänen kuuluisi olla neloskentässä, joten kyllä. niitä saikkulaisia kaivataan ihan älyttömästi takaisin.
Pahoin pelkään, ettei liito nouse uudelleen ennen kuin kippari Koho palaa. Se on ollut nähtävissä ennenkin. Niin suuri on Villen merkitys joukkueessa. Toivoa sopii, että edes Löfman piristäisi menoa, jos kasassa pysyy. On myös hieman outoa, että ykkösen toinen laita on korvamerkitty E Oksaselle eikä kelpo stunttia löydy siihenkään. Eli rosterin kasaus näyttää olevan yhä kesken. Mitähän tässä odotellaan?
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Itse lähtisin kokeilemaan ketjukoostumusten muuttamista. Kunyk menee nykyisessä ketjussa hukkaan. Nättinen ei ole toistaiseksi onnistunut keskushyökkääjänä ja samalla Tanuksellakin on hieman ollut heikompaa jaksoa. Itse laittaisin kokeiluun kärkiketjuiksi ainakin pelin tai parin ajaksi:
Nättinen - Kunyk - Tanus
Goodwin - Morley - Oksanen A.

Kunykista voitaisiin saada enemmän irti nopeiden laiturien kanssa. Nikko on ollut hieman näkymätön tuossa Davidin ja Tylerin kanssa pelatessa, ehkäpä Ahti hyvänä kiekon suojaajana ja laukojana voisi tuoda uuden ulottuvuuden ketjun peliin. Kolmosketjuksi jäisi tällä hetkellä:
Lehtinen - Iso-Mustajärvi - Nikko

Kärkiketjut olisivat tulivoimaisempia, mutta samalla alaketjujen roolitukset hieman kärsisivät. Kyllä tuo hyökkäys kaipaisi aika paljon Kohoa, Kaksosta ja Löfmania kentälle.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Alkukauden maalijuhlat on muisto vain. Kahteen viime peliin 1 maali. Omiin 8. Kyllä näihin vieraspeleihinkin pitää saada jotain ryhtiä. Neljän vierasmatsin saldo 2p ja maaliero 6-16. Kaks kertaa jääty nollille. Turha tuota kaunistella, surkea tilasto.

Ja jos katsotaan kolmea viimeisintä vierasmatsia, niin saldo on 0p, maaliero 1-11...huomenna on pakko kaivaa ainakin 2p voitto.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Ja jos katsotaan kolmea viimeisintä vierasmatsia, niin saldo on 0p, maaliero 1-11...huomenna on pakko kaivaa ainakin 2p voitto.

Nyt ollaan taas siellä omassa realismissamme, Kaikki tiesi että tuo puolustus ei kestä, ja kyllä, toimistolle tästä haukut kuuluu. Hyökkäys oli rautaa jo ennen kauden alkua ja JSP -porukka on mitä on. Mutta Antti perkele, kyl sie tiesit ettei tää puolustus kestä ilma kunno ukkoloit jo silloi keväl!
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Itse lähtisin kokeilemaan ketjukoostumusten muuttamista. Kunyk menee nykyisessä ketjussa hukkaan. Nättinen ei ole toistaiseksi onnistunut keskushyökkääjänä ja samalla Tanuksellakin on hieman ollut heikompaa jaksoa. Itse laittaisin kokeiluun kärkiketjuiksi ainakin pelin tai parin ajaksi:
Nättinen - Kunyk - Tanus
Goodwin - Morley - Oksanen A.

Kärkiketjut olisivat tulivoimaisempia, mutta samalla alaketjujen roolitukset hieman kärsisivät. Kyllä tuo hyökkäys kaipaisi aika paljon Kohoa, Kaksosta ja Löfmania kentälle.

Boldasin itse Emen. Nyt Kaksosen poissaollessa muistaa, kuinka tärkeästä miehestä on kyse tällaisina heikompina iltoina. Kaksonen sellaisena todella kiekkovarmana kaverina pystyy muiden sählätessä viemään pelin painopistettä vastustajan päätyyn ja tekemään tulostakin. Ja omaan päähän silkkaa rautaa. Voi tulkaa vemppaukot pian takaisin, teitä kaivataan..

Ketjujen muuttamisen kannalla itsekin. Ykkönen voisi olla myös muodossa Nättinen-Kunyk-AOksanen, joka toimi viime kaudella hyvin. Tanus voisi istua hyvin Nikon paikalle. Mielestäni Nikko ei oikein kestä ulkkareiden kyydissä tuossa ja varaa olisi tehoja lisätä. Morley on todella kova sentteri ja Tanus-Goodwin-kaksikko Löfmanin laidalla oli erittäin hyvä viime kauden alussa.

Nättinen - Kunyk - AOksanen
Goodwin - Morley - Tanus

Saapa toki nähdä, lähteekö valmennus parin tappion perusteella muuttamaan näitä "sementoituja" koostumuksia, joilla on treenejä jumpattu..

Tämä siksi, että siellä kun oli Tepsiä vastaan hyviäkin juttuja jäällä ja riittävät paikat saada pisteitä mukaan. Taisi neljästi käydä kiekko tolpassakin, jos nyt Kunykin yläriman ulkoreunaan kolahtanut veto lasketaan. En tiedä, kuuluiko kilahdus lähetykseen, mutta istuin melko lähellä ja selvästi yläputken kautta meni yli.

Lehtinen oli tosiaan aivan kelvollinen. Pari kertaa vasemmalla laidalla ongelmissa rightin kaverina rännikiekkoratkaisuissa, mutta paljon hyviäkin suorituksia. Pyrki ottamaan miestä ja pelasi suoraviivaisesti. Vetoaan ei oikein vielä päässyt esittelemään. Avauserässä oli avopaikka ketjukavereidensa passista, oliko nyt Nättinen vai Tanuksen Jonski, mutta kuti epäonnistui jotenkin. Nättinen pelasi mielestäni kauden parasta peliään, vaikka tuli sieltä niitä ihme syöttöjäkin ja ratkaisuja. Kyllä se siitä lähtee.

edit: Lisäsin maininnan Tanuksen ja Goodwinin kemioista.
 
Viimeksi muokattu:

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Yleisilme oli kyllä omaan silmään ihan kunnossa, että siltä osin en huolestuisi. Kolme tolppalaukausta ja muutenkin ihan riittävästi laadukkaita tekopaikkoja ja pelissä oltiin hyvin mukana. Vähän pitäisi röyhkeyttä saada tuohon vastustajan maalilla pelaamiseen, mutta muuten ihan hyvä. Ja kenttiä laittaisin Morleyn kolmikkioa lukuunottamatta uusiksi.

Samaa mieltä siinä, että tolppalaukauksia tosiaan oli ainakin kolme (ilmeisesti jopa neljä? @Vapaapudotus), ja että "kenttiä" laittaisin minäkin uusiksi.

(Välisivuhuomautus: Miksiköhän täällä(kin) meidän noin suunnilleen 1/2-ammattimaisten fanien keskuudessa puhutaan niin usein "kentästä" kun tarkoitetaan KETJUA? Häh?)

Siis klassisesti "jotain tarttis huomiseks tehrä", mutta niin mitä?!?
Loukkaantumisia on joka joukkueella eikä niitä koskaan voi kaikkia välttää, mutta nämä meidän nykyiset haavat! Nehän ovat aivan kirotun täydellisiä täsmäosumia! Rampauttavat joukkueen sapluunan hyökkäyspelin osalta ihan totaalisesti (tavallaan myös Morleyn ketjun, koska miustakin Nikon suoritustaso täyden rosterin vallitessa kaipaisi vähän potkua => lue: kokeilemista muussa ketjussa) - puhumattakaan siitä norsufantin kokoisesta kopin mentaalipuolen vajeesta, kun poissa on koko kapteenisto.
Ja hyökkäystehoillahan tässä ollaan eletty tähän asti, koska tuo puolustuspeli on.... sanotaanko vaikka nätisti, että vieläkin vähän vaiheessa.

Ja jos katsotaan kolmea viimeisintä vierasmatsia, niin saldo on 0p, maaliero 1-11...huomenna on pakko kaivaa ainakin 2p voitto.

Masentavaa todellakin on ollut vieraspelaaminen, sitä ensimmäistä lukuunottamatta.
Maagisia kaneja pitäisi Lehterän taikoa silinteristään yön aikana, muuten ei vierassaldo tuosta saata kaunistua... kun tuo Lugukin on viime peleissä löytänyt selkärankansa.
Juur nyt ei varsinaisesti käy Tertsiäkään kateeksi. Mutta ei kait auta, muurahaisen on taipaleensa paarustamista jatkettava.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
TPS oli Palveen ja Filppulan verran parempi, mutta ei meillä tuuriakaan ollut. Tolpat soivat ja Tirronen teki pari ratkaisevaa torjuntaa taidolla ja pari tuurilla. Lehtiselle varovainen peukku ensiesiintymisensä.
 

Barney

Jäsen
Itse en kyllä lähtisi vielä tässä kohtaa sotkemaan tuota Morleyn ketjua, sillä se on ollut ainut toimia koostumus tähän mennessä. Nikko ei ole hirveästi väläytellyt, mutta hänellä on tärkeä rooli kulma- ja maalinedustapelaajana tuossa ketjussa. Jos siihen vaihtaa jonkun toisen pelaajan Nikon tilalle, niin se voi helposti sekoittaa myös koko ketjun peliä. Tanukselta odotin paljon harjoituspelien perusteella, mutta tähän asti hän ei ole vielä esittänyt mitään, minkä vuoksi hänen pitäisi pelata kärkiketjuissa. Nättinen-Kunyk toimi viime kaudella, joten itse lähtisin näillä:

Nättinen - Kunyk - Oksanen
Goodwin - Morley - Nikko
Lehtinen - Iso-Mustajärvi - Tanus
Luusuaniemi - Virtanen - Vainio
 

Altec

Jäsen
Lähelle osui veli Barney. Tässä todellisuus.

A.Oksanen - Kunyk - Nättinen
Goodwin - Morley - Nikko
Tanus - Virtanen - Lehtinen
Luusuaniemi - Iso-Mustajärvi - Vainio
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Nonni, nyt on tosiaan kaksi hyökkäävää ketjua, potentiaalisesti hyökkäysvoimainen kolmosketju ja nolla-nollaa tavoitteleva nelosketju. Ei näistä aineksista varmasti parempaakaan saa kasattua, toivottavasti ensi viikolla on Tertsillä enermmän valinnavaraa!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Ketjurulettia tehty. Hyvä hyvä. Nyt on kaksi kovaa ketjua joilta voi odottaa tulosta. Nättisen pelaaminen laidassa tekee hyvää ja voi päästä nopeastikin viime kauden tasolle. Kuni ja Ahti eivät joudu kahdestaan ykköskenttää muodostamaan. Tanus hakee vauhtia kolmosesta.

@Barney taitaa Tertsi lukea Jatkoaikaa ja siun viestejä.
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Itse en kyllä lähtisi vielä tässä kohtaa sotkemaan tuota Morleyn ketjua, sillä se on ollut ainut toimia koostumus tähän mennessä. Nikko ei ole hirveästi väläytellyt, mutta hänellä on tärkeä rooli kulma- ja maalinedustapelaajana tuossa ketjussa. Jos siihen vaihtaa jonkun toisen pelaajan Nikon tilalle, niin se voi helposti sekoittaa myös koko ketjun peliä.

Tuo on kyllä ihan totta, että Nikko häärää paljon siellä likaisilla alueilla ja nämä hyvin liikkuvat ketjukaverit pääsevät käyttämään vapaata jäätä paremmin hyväkseen. Nikko on myös tehnyt useampaan ketjun värkkäämään maaliin maskia. Oon ollut huomaavinani, että ketjulla on ihan mielenkiintoinen roolitus, sillä sentteri Morley lähtee usein ainoana paineistamaan syvälle ja mikäli Morley ei pääse riistoille, niin Nikko&Goodwin -kaksikolle jää enemmän vastuuta hyökkäyksen vastaanottamisessa kuin muiden ketjujen laitureilla. Nöyrästi tekee Nikko parhaansa ketjussa, vaikka ei aina jalalla kerkeä vikkelien miesten mukaan vastahyökkäyksiin. Esimerkiksi Tanuksen siirto tuohon rinnalle auttaisi varmasti näissä tilanteissa ja itse hieman eilisillan jälkeen tätä pyörittelin, mutta tosiaan sekottuisiko sitten se muu hyvä pelaaminen?

Tänään ei peliin pääse lähtemään, mutta miltei pakko alkaisi olla jotain pisteitä raapia..
 

Barney

Jäsen
Tertsi näyttää olevan näköjään samoilla linjoilla kokoonpanosta meikäläisen kanssa. Aika pitkään tuossa omassa hahmotelmassani itse asiassa juuri arvoin noita Virtasen ja Iso-Mustajärven paikkoja. Nyt näyttää mielestäni kokoonpano niin hyvältä kuin vain tässä tilanteessa voi. Kaksi kovaa ketjua, potentiaalinen kolmonen ja nelonen, joka käy selviytymässä sen noin 10 minuuttia.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä mieltä olette siitä, että Westerholm ei pelaa tänään? Toki Tuohimaa on ollut helkkarin hyvä mutta onko Niclaskaan ollut huono?! Saako nuori mies tarpeeksi pelejä?
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Mitä mieltä olette siitä, että Westerholm ei pelaa tänään? Toki Tuohimaa on ollut helkkarin hyvä mutta onko Niclaskaan ollut huono?! Saako nuori mies tarpeeksi pelejä?

No mie ainakin olen sitä mieltä, että parhaat pelaavat tänään koska nyt tarvitaan voittoja. Neljästä edellisestä kolme häviötä. Kivempi kuuden tunnin bussimatkakin sitten himaan.

Edit: Sori onkin edellisestä viidestä kolme turpiin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Taisipa loppua peli Luusuaniemen osalta ekan erän lopulla saatuun laitataklaukseen, sen verran vaikean näköisesti linkutti vaihtoon ja erän loputtua kopin suuntaan.
Onko taas lähdettävä alelaarin pohjia kaivelemaan?
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuohimaa ainakin hyvä, jos ei muuta. Ei sillä niin väliä miten ne muut pelaajat järjestelee. Morleytä ei toki voi haukkua myöskään

(Välisivuhuomautus: Miksiköhän täällä(kin) meidän noin suunnilleen 1/2-ammattimaisten fanien keskuudessa puhutaan niin usein "kentästä" kun tarkoitetaan KETJUA? Häh?)
Lyhenne sanasta kentällinen, joka on toimiva synonyymi ketjulle. Meillä oli junnuissa isossa taulussa aina kentälliset, eikä ketjut. Nih!
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saa nähdä kauan Morley jaksaa kantaa joukkuetta yksin. Kolme viimeistä peliä, 2 maalia. Molemmat T. Morley. Tarvitaan kova tekijä hyökkäykseenkin, jos mitali tavoite.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taisipa loppua peli Luusuaniemen osalta ekan erän lopulla saatuun laitataklaukseen, sen verran vaikean näköisesti linkutti vaihtoon ja erän loputtua kopin suuntaan.
Onko taas lähdettävä alelaarin pohjia kaivelemaan?
Tilannehan ei mitenkään ollut laitataklaus. Heppoisa tuuppaus, eikä Luusuaniemi edes kaatunut. Oisko siinä kintut kopsunu yhteen ja Luusuaniemi kun oli suorin jaloin niin polvi ei tykännyt.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei ollut kaunista peliä mutta kolme pistettä siipirikkoisella joukkueella kelpaa. Tuohimaa piti kyllä upeasti SaiPan pelissä mukana ensimmäisen ja toisen erän heikkoina hetkinä ja erittäin varma peli Fränältä jälleen kerran, kaikesta näkee että, Tuohimaa on kyllä erittäin rauhallinen tuolla maalilla ja ei hermoile kyllä pahimmissakaan paikoissa. Tuohimaa antaa kyllä jälleen illasta toiseen SaiPalle mahdollisuuden voittaa.

Myös SaiPan puolustus auttoi tänään hienosti. Ehdottomasti hyvä peli myös puolustukselta. 3.erässä etenkin SaiPa katkoi hienosti keskialueella Lukon hyökkäykset ja alivoima oli kyllä hyvää. Niin myös ylivoima(100%). Maalinteko on kyllä lievästi sanottuna vaikeaa. Toivottavasti hyökkääjillä ei kasva maalintekotuska liian suureksi. Kunhan nyt tuo pahin loukkaantumiskierre joukkueessa helpottaisi ja tästä tilanteesta selvittäisiin, niin varmasti sen jälkeen myös tuo maalintekotuska helpottaisi.

Kohoa, Löfmania ja Kaksosta tuo hyökkäys kyllä huutaa apuun(tai ainakin 2/3 näistä edellä mainituista pelaajista). Toivottavasti nuo kaverit nähtäisiin jo pian kentällä. Kuulin sellaisen hallihuhun että nuoremmalla Oksasella menisi vielä ainakin muutama viikko minimissään ennen kuin on pelikuntoinen. Mutta ei tilanne kyllä helpota jos nyt tänään tippui Luusuaniemi pois, niin pakkohan tuonne nelosketjuun on joku hankkia että saadaan jotenkin neljä ketjua kasaan, ei sinne voi aina laittaa puolustajiakaan hyökkäykseen. Maia on toki vielä sellainen joka voidaan nostaa edustukseen, mutta muuten ei tuolla A:ssa muita hyökkääjiä ole kenet voisi nostaa Liigaan. Ainoastaan Mäntykivi tulee lisäksi mieleen, jonka voisi nostaa jossain vaiheessa kokoonpanoon tai sitten jostain joku lainamies paikkaamaan nelosketjuun muutaman ottelun ajaksi?
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
100% mv-peli
100% av-peli
100% yv-peli
3 p
Asialliset statsit, sano.
Eli kyllä kelpaa ja maistuu (maiskis maiskis), mutta tuskanhikeä ohimoihin tuon seuraaminen kotisohvalla vaan pukkaa. Erityisesti erä #1, jossa onneksemme Fränä hehkui liki tulipunaisena; ja lopussa kiitoksena seisoi ansaittu kauden eka nollaus.

Nyt sitten edessä kolme välipäivää ennen Savon matkaa. Kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että saataisiin edes jotakin apuja otilta - eikä suinkaan niin päin, että lisää miehiä tippuu rosterista (vrt. Luusuaniemi).

Lyhenne sanasta kentällinen, joka on toimiva synonyymi ketjulle. Meillä oli junnuissa isossa taulussa aina kentälliset, eikä ketjut. Nih!

No mut kun ei se ole "toimiva synonyymi": viisikko on kentällinen, ja kolme hyökkäjää on ketju. KETJU.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Otetaan nyt esille asia, vaikkei kovin realistista tämän pelaajan tulo meille ole. Lukko ja Jyri Marttinen ovat purkaneet sopimuksen yhteisymmäryksessä. Siinä olisi kova vahvistus puolustukseen. En pätkääkään usko miehen meille tulevan, mutta kivahan näillä on spekuloida. Kokenut kaveri ja MM-kisoissakin aikanaan pelannut. Taitaa suunta olla Poriin päin, mutta yllätyksiä otetaan vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös