SaiPa kaudella 2015–2016

  • 575 816
  • 2 477

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ole itse nähnyt sananpuolikastakaan siirtymisestä muualle, mutta arvatenkin kysyntää löytyy hyvien po-matsien vuoksi. Make on jakanut fiiliksiä läpi kauden aallonpohjasta harjalle ja takaisin, mutta pleijareissa kaveri näytti, että ruutia riittää ja papua löytyy. Jos motivaatiota herralla yhä riittää, niin pitäisin mieluusti. Silläkin uhalla, että välillä joutaa poppareille.

Juu kyllähän tuo Sika-Make olisi tosiaan syytä pitää enkä itse oikein ymmärrä niitä jotka haluaisivat hänen lähtevän.

Jatkopahvia vaan kouraan perkele. :)
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Alistaja-Markulle pahvia nyt! SaiPassa pitää olla yksi kunnon naulapää. Ja kuitenkin kaveri on osoittanut sen, että koostaan huolimatta, jaksaa polkea joukkuen tyylin mukaisesti ihan kiitettävällä tasolla. Olisi aivan julmettu vitutus, jos kaveri lähtisi muualle. Ihan meikäläisen lempipelaajia.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Jos Hämäläistä ollaan ulos ajamassa, niin silloin "omat pojat" -politiikka kaatuu. Toivottavasti tällöin jatketaan uuden reformin tiellä, jolloin ei myöskään huhuiltua ja täysin turhanpäivästä Kolehmaista tarvitse kotiuttaa SaiPaan. Kaveristahan liikkui jotain huhuja runkosarjan loppupuolella.

Edit. Tilastojen valossa kumpikin on yhtä tarpeellisia/tarpeettomia, vaikka pelipaikka onkin eri. Mun mielestä me tarvitaan nuorta verta kolmos- ja neloskenttään.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen reippaat pojat
Jos Hämäläistä ollaan ulos ajamassa, niin silloin "omat pojat" -politiikka kaatuu.
Tähän eri. Miun mielestä "omat pojat" ei pidä tarkoittaa sitä että meidän poikia peluutetaan niin kauan kuin luistin vielä liikkuu edes auttavasti. Omille junnuille nyt ja aina iso peukku, mutta heidän pitäisi se liigavauhti hakea alemmista kentistä. Nyt ne on miehitetty miun mielestä täysin väärin. 3-4 kentät pitäisi tuoda hemmetisti liikettä, taklauksia ja energiaa. Ensi kaudella tuskin näin käy.

Ja Hämäläistä dissaavaan edelliseen viestiini vielä lisään, että Villeä kohtaa miulla ei ole mitää pahaa sanottavaa. Varmasti hiton iso SaiPa-sydän ja kova taistelija. Viime kausi vain näytti että liike ei enää riitä siihen hänen rooliinsa. Jos Koho olisi pelannut elämänsä kauden niin tuskin olisin Hämäläisen jatkoa suuresti kritisoinut. Nyt tuntuu että puolet senttereistä on Villejä, joiden liike on suuri ongelma varsinkin jos SaiPa haluaa pelata liikkuvaa lätkää.
 

Bacon

Jäsen
Kerrankin. Pointsit Tuen Vety, sinulle!
Olet ensimmäinen täällä joka on samaa mieltä kanssani Ville Hämäläisestä.

Täällä tuntuu kaikki palvovan kaveria kun Vili nyt vaan on "meijän poikia" ja "uskomaton taistelija" sekä "seuraikoni" ja lässyn lässyn...

Niinkuin myös minä olen huomannut, Villellä ei vauhti todellakaan enää riitä näihin peleihin ja menneellä kaudella SaiPa myös pelejä hävisi osittain tämän "ikitaistelijan" taisteluyritysten myötä.

Ja tuntuu siltä että vaikka tällä herralla pelit menisivätkin totaallisen vihkoon niin silti Markku laitettiin lihapiirakka-osastolle. Ei voi kun ihmetellä...

Tässä viestissä oli sitä tunnetta! Paljon patoutunutta vihaa, kun muut pitävät Hämäläisen Villestä niin vittu kun se ärsyttää! Nyt perkele oli se tilaisuus, kun avaudun ja teen sen niin, että oksatkin irtoilee puista. Hienoa veliseni, että uskalsit vihdoin tulla kaapista ulos tän asian kanssa, olen ylpeä.

Joo Villen jalat käyvät hiukan hitaalla, se on ihan totta. Tässä nyt unohtuu se tosiasia, että jääkiekossa pelataan myös alivoimaa. Kerroppa minulle muutama sellainen heppu, joka laittaa itsensä niissä tilanteissa samalla tavalla likoon kuin Hämäläinen. Esimerkiksi laukausten blokkauksissa. Ei se ihan sattumaa ollut, että SaiPan alivoima toimi tällä kaudella suhteellisen hyvin. Siellä on osaavia alivoimapelaajia ja kaikki kunnia Markku Flinckille, pidän miehestä suuresti, mutta hän ei mikään alivoimaspesialisti ole. Lopetan Hämäläisen palvomisen (palvon sitä muuten joka torstai tuossa lähikentällä alasti hyppien nuotion ympäri) heti kun saadaan vastaava heppu tilalle. Toimistolla ja valmennuksessa kun mietitään muutakin kuin liikkuvia jalkoja.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hämäläinen on joo vähän hidas, mutta Venäläisen kanssa sellaisia rottia, joita jengiin tarvitsee. En tosin haluaisi samaan aikaan kokoonpanoon Kohon kanssa, sillä ovat aika saman tontin miehiä. Hämäläinen oli omaan silmään kuitenkin ihan mies paikallaan playoffeissa.

Laitetaan tähän nyt miten itse fantasioisin kentällisiä, vaikka pelaajia puuttuukin aika paljon(kursivoidut yllättäen toiveita/ennusteita):

x-McI-Rau
x-Järvinen/Zboril-x
Venäläinen-Koho/Hämäläinen-Jokinen
Virkkunen-Kuronen-Järvinen/x

x-Lofquist
Salcido/x-Riikola
Backman-x/Larsson
Maalahti-Mäkinen

Hyökkäyksen ongelmaksi muodostuu samantien senttereiden ylitarjonta ja fyysisyyden puute. Tämän lisäksi puuttuu vielä kärkilaiturit täysin, mutta kiirehän ei ole vielä mihinkään. Mehän ostetaan ne laiturit Kärpistä, niin ei kehtaa julkaista sopimuksia kesken kaverien pelien. Haluaisin henkilökohtaisesti alaketjuihin jonkun tehopisteisiin kykenevän, joten olisi erittäin suotavaa, jos Zboril saisi lunastettua kakkossenan paikan ja Järvinen saataisiin tiputettua neloseen. Ei olisi fyysisyyttä jengissä, mutta uskoisin, että saataisiin pisteiden valossa aika hyvin tukea. Viimekauden alaketjut eivät kuitenkaan saaneet juuri pisteitä tehtyä varsinaisella kaudella, joka oli aika iso ongelma varsinkin alkukaudesta. Virkkunen pelasi ihan hyvin ja Kuronen oli mielestäni erinomainen pelaamissaan peleissä, vaikka ei saanutkaan Tirkkoselta luottamusta, eikä pisteitäkään liukuhihnalta tullut. Massaa kesällä, niin hyvä siitä tulee.

Toisaalta edellisellä kaudella sitä miehisyyttä neloseen haettiin Pitkäsen muodossa, joka on vieläkin omasta mielestä surkein turhake, joka SaiPassa on hetkeen surffaillut. En vieläkään ymmärrä miten sai peliaikaa hamaan loppuun asti. Tämän johdosta suhtaudun pienellä varauksella näihin fyysisempiin pelaajiin nelosessa. Flinckin haettiin tänne alunperin muihin hommiin kuin fyysisyyttä jakamaan. Kiekollisesti oli kuitenkin suhteellisen taitava. Tälläkin kaudella väläytteli ihan hyvillä syötöillä, mutta neloskentän kavereilla ei viimeistelytaitoa juuri ollut.

Puolustukseen tarvitaan Lofquistin rinnalle sitä jotain. Mielellään vähän miehekkäämpää peruspuolustajaa. Larsson pelasin niin vaihderikkaan kauden, että en osaa sanoa. Ennen loukkaantumista oli huono, mutta loukkaantuminen nosti kaverin taitotasoa yllättävän paljon. Olen tyytyväinen lähti tai jäi. Salcidosta on varmaan turha minun sanoa halaistua sanaa, sillä kantani on varmaan monen mielessä, mutta jos lähtee, niin tilalle varmaan tarvittaisiin jotain. En osaa edes sanoa minkälaista kaveria, kun Maalahti ja Mäkinen taitavat molemmat olla noita kiekollisen puolen pakkeja, mutta Mäkisellä ei ole edes sopparia, enkä tiedä uskaltaisiko tuota Maalahtea vieläkään ottaa vakiorosteriin. Loppukausi oli herran osalta aika heikkoa. Väläytteli kyllä kauden aikana osaamistaan.

Mitenköhän muuten Suutari? Voisi jokseenkin toimia hämmentäjänä nelosessa, mutta ei vissiin viime kaudella kulkenut edes mestiksessä?

Maalivahteja varmaan peluutetaan vuorotahtiin alussa ja paremmasta ykkösmolari. Uskoisin, että Nieminen pelaa kovan kauden.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Pakko myöntää että Ville Hämäläinen on ongelmallinen tapaus. Välillä tuntui että kiekkojen syöminen alivoimalla oli ainoa homma joka toimii, ja siinä tapauksessa oikea pelipaikka olisi ollut nelosketjun keskellä pienemmillä minuuteilla. Mutta ajoittain tuli hyökkäyspäässäkin onnistumisia, ja niiden jälkeen luottamus parivaljakkoon Hämäläinen-Venäläinen vahvistui ainakin hetkellisesti.

Sinänsä Hämäläisen tulevaisuuden pähkäilemiseen ei kannata kovin paljoa ruutia polttaa. Hämäläisen jatkosopimus julkistettiin 28.1.2015, joten Tirkkosella on varmasti selkeä näkemys siitä että Ville Hämäläistä tarvitaan ensi kauden SaiPassa. Ehkä toimistolla on järkeilty että (maalivahtien lisäksi) alempien ketjujen runko on hyvä olla valmiina jo hyvissä ajoin, koska ykköskorin hyökkääjien ja puolustajien hankinta-aiikataulu saattaa venähtää aika pitkälle.

Zborilista sen verran, että kuvittelisin mahdollisen pelipaikan löytyvän todennäköisemmin laitahyökkääjän tontilta. Tirkkosella on aika tarkka käsikirjoitus keskushyökkääjien pelaamiselle, ja Zborilin pelityyli on ilmeisesti ollut erittäin kaukana tirkkoslaisesta sentteröinnistä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onko Zboril pelannut A:ssa minkä verran/yhtään laiturin paikkaa?
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko Zboril pelannut A:ssa minkä verran/yhtään laiturin paikkaa?
Zboril on pelannut junnuissa myös laiturin paikkaa. Sentterin paikka sopi viime kaudella kuitenkin paremmin. Tuolla ylempänä tehty epäilys, että Zborilin paikka saattaa löytyä edustuksessa laiturin paikalta, ni voipi olla erittäin lähellä totuutta. Näin jos on, niin liukkautta pitäis pikkuisen saada kesällä luistimiin lisää. Liike ei ole missään nimessä huono, mut siinä fysiikan lisäksi on pienen petraamisen paikka.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tässä viestissä oli sitä tunnetta! Paljon patoutunutta vihaa, kun muut pitävät Hämäläisen Villestä niin vittu kun se ärsyttää! Nyt perkele oli se tilaisuus, kun avaudun ja teen sen niin, että oksatkin irtoilee puista. Hienoa veliseni, että uskalsit vihdoin tulla kaapista ulos tän asian kanssa, olen ylpeä.

Hienoa että sinä kanssa uskalsit tulla kaapista ulos ja mennä kaiteelle ensimmäistä kertaa (ainakin mainostuksiesi mukaan). Huomaa että sieltä sinulle on tarttunut tämä politbyroon "SaiPa-pyhimykset" -mentaliteetti. Älköön enään ikinä kukaan arvostelko Markkasta, Kohoa, Mankista ja uutta pyhää lehmää Hämäläistä. Saako Kolehmaisesta kirjoittaa negatiiviseen sävyyn?

Jos Hämäläisen jalka ei riitä, niin se ei riitä, piste. Minä henkilökohtaisesti pidän Vilistä erittäin paljon, etenkin kun miehestä aikuisiän myötä kuoriutui todellinen joukkuepelaaja. Mutta kuten Tuen Vety kirjoitti, pitääkö näitä ikoneita roikottaa väkisin jos homma ei yksinkertaisesti toimi?
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta kuten Tuen Vety kirjoitti, pitääkö näitä ikoneita roikottaa väkisin jos homma ei yksinkertaisesti toimi?
Valmennus kuitenkin päätti, että Viliä tarvitaan ensi kaudellakin kerran jatkosopimus väsättiin.. En nyt lähtisi tuosta liian suurta ongelmaa tekemään(vaikka onhan noista Hämäläisen rajoitteista tullut kirjoiteltua viime kaudellakin), kunhan mitään kiveenhakattua paikkaa kokoonpanossa ei taata. Jos Koho johtaa lähtökohtaisesti kolmosta, Hämäläiselle jää nelosen sentterin ruutu ja nuoremmat voivat sitten haastaa pelipaikasta. Joukkue tarvitsee kuitenkin näitä esimerkinnäyttäjiä, joilla kokemusta ja johtajuutta. One more year Pexin alaisuudessa ja hokkarit naulaan(ainakin liigatasolla)?
 

Bacon

Jäsen
Hienoa että sinä kanssa uskalsit tulla kaapista ulos ja mennä kaiteelle ensimmäistä kertaa (ainakin mainostuksiesi mukaan). Huomaa että sieltä sinulle on tarttunut tämä politbyroon "SaiPa-pyhimykset" -mentaliteetti. Älköön enään ikinä kukaan arvostelko Markkasta, Kohoa, Mankista ja uutta pyhää lehmää Hämäläistä. Saako Kolehmaisesta kirjoittaa negatiiviseen sävyyn?

No älä. Vittu että tuo kaapista ulos tuleminen olikin kova paikka. Piti vetää vuoden punttitreenit, että sai sen painavan kaapin oven auki. Ihan yhtä koville tuntuu ottavan, jos näitä herroja puolustellaan. Onko teilläkin siis jossain päin katsomoa oma ryhmä, jossa sitten taas on tapana haukkua kaikki? Paska on paskaa, vaikka voissa paistas.

Jos Hämäläisen jalka ei riitä, niin se ei riitä, piste. Minä henkilökohtaisesti pidän Vilistä erittäin paljon, etenkin kun miehestä aikuisiän myötä kuoriutui todellinen joukkuepelaaja. Mutta kuten Tuen Vety kirjoitti, pitääkö näitä ikoneita roikottaa väkisin jos homma ei yksinkertaisesti toimi?

Niin no silti sinne tarjottiin jatkosopimus. Luuletko, että SaiPan resursseilla on varaa tehdä ylimääräisiä sopimuksia, jossa vaan ''roikotetaan omia poikia mukana.'' Eiköhän valmennuksella ollut ihan selkeä visio siitä mihin Hämäläistä vielä tarvitaan. Eli valmennuksen mielestä Hämäläisen jalka riittää ja tähän se vakuuttava piste.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Luuletko, että SaiPan resursseilla on varaa tehdä ylimääräisiä sopimuksia, jossa vaan ''roikotetaan omia poikia mukana.'' Eiköhän valmennuksella ollut ihan selkeä visio siitä mihin Hämäläistä vielä tarvitaan. Eli valmennuksen mielestä Hämäläisen jalka riittää ja tähän se vakuuttava piste.

Kyllä, olet oikeassa kun puhutaan resursseista ja piste.

Mutta mä olen alkanut olemaan pikkuhiljaa skeptinen Tirkkosen pelikirjalle ja ajatusmailmalle, hän kuitenkin torppasi viimeisenä Bernardin kehityksen ja jatkoi "pekka puupäänä" samojen tehottomien ketjujen peluuttamista. Spinan hyllytyksen ymmärtää, mutta se miksi Vauhkosesta piti luopua? Täällä miestä haukuttiin liian kesyksi kokoonsa nähden, mutta mies onkin tehty maalien sorkkijaksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hämäläisen teholukema kieltämättä oli niin murheellinen, että ensi kauden rooli on olla nelos-/vitossentteri. Isot minuutit alivoimalla, tasakentällisillä pieni peliaika. Ei minua Villen jatko sinällään harmita.

Hyökkäyksen ongelmaksi muodostuu samantien senttereiden ylitarjonta

Senttereitä on parempi olla liikaa kuin liian vähän. Sentterin peluuttaminen laidassa kun on yleensä helpompaa kuin laiturin peluuttaminen sentterinä. Meillä on aiemmilla kausilla ollut monesti tilanne, että liigatason senttereitä on ollut liian vähän ja sitten kun sattuu pari loukkaantumista tulemaan, on sentterinä jouduttu peluuttamaan puhtaita laitureita (Gilliati) tai jopa pakkeja (Maalahti taisi pelata muutaman pelin nelosen sentterinä).
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mutta mä olen alkanut olemaan pikkuhiljaa skeptinen Tirkkosen pelikirjalle ja ajatusmailmalle, hän kuitenkin torppasi viimeisenä Bernardin kehityksen ja jatkoi "pekka puupäänä" samojen tehottomien ketjujen peluuttamista.

Aika jäätävää. Meillä on kuitenkin valmentaja, joka on nyt kolmena kautena putkeen vienyt minibudjetilla operoivan joukkueemme pudotuspeleihin ja kerran jopa pronssiotteluun, ja viime keväänä sai liigan parhaan valmentajan palkinnon. Olisiko Tirkkosen pitänyt tuoda meille kolme mestaruutta, että olisit tyytyväinen? Ja onko Tirkkonen todellakin torpannut Bernardin kehityksen - olisiko hänestä siis toisen valmentajan alasuudessa tullut liigatason ykkösveskari? Kuitenkin samaan aikaan hän on saanut esimerkiksi Järvisen, Lofquistin, Kohon ja Tavin pelaamaan uransa parasta kiekkoa. Ja Markkanenkin viime kaudella rikkoi SaiPan ennätyksen yhden kauden nollapelien määrässä - ei Bernard esittänyt missään vaiheessa sellaisia otteita, että hän olisi ansainnut suuremman roolin.
 

Barney

Jäsen
mutta se miksi Vauhkosesta piti luopua? Täällä miestä haukuttiin liian kesyksi kokoonsa nähden, mutta mies onkin tehty maalien sorkkijaksi.
Ehkä se ei ollut kuitenkaan pelkästään Tirkkosesta kiinni? Lukolla on vain yksinkertaisesti isompi budjetti ja tarjosivat varmasti Vauhkosellekin paljon isompaa palkkaa, kun SaiPalla oli mahdollisuus.

Itse en ymmärrä, miksi Hämäläisen roolista pitäisi stressata tässä vaiheessa vielä noin paljon. Hämäläinen pelasi huonon kauden, kuten myös Koho, mutta mitä sitten? Hämäläiselläkin on ikää vasta 33 vuotta, joten on ihan turhaa puhua mistään uran lopettamisesta. Huonoon liikkeeseen on voinut vaikuttaa esimerkiksi joku vaiva, joka ei kuitenkaan ensi kaudella enää haittaa. Toissa kaudella kuitenkin Koho ja Hämäläinen olivat hyviä, ja molemmat ovat erinomaisia alivoimapelaajia, jotka pelaavat logolle. Jos homma ei skulaa, niin sitten heitetään rotaatiosta vaikka Kuronen yrittämään.

x-Lofquist
Salcido/x-Riikola
Backman-x/Larsson
Maalahti-Mäkinen
Meillä oli vähän vääntöä Salcidosta, mutta puolustuksesta olen täsmälleen samaa mieltä. Mielellään vielä niin, että Salcido ja Larsson jatkavat ja ainut hankinta tulee tuohon Lofquistin vierelle. Toivottavasti valmennus on samoilla linjoilla.

Hyökkäyksessä en kyllä mitenkään usko Järvisen pelaavan missään kolmos- neloskentässä, vaan uskon hänen pelaavan oikeasti kovan kauden, ja paukuttelevan yli 35 pistettä. Zboril tuskin taistelee Järvisen kanssa samasta paikasta, koska hänet ajetaan varmasti laiturin tontilta sisään, jos fysiikka riittää jo ensi kaudella Liigaan.

Rau - McIntyre - x
x - Järvinen - x
Jokinen - Koho - Zboril/x
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(Vainikainen - Kuronen - Jääskeläinen)

Siinä on hyökkäyksen runko jo ihan hyvin kasassa, kunhan jostain löytyisi muutama täsmävahvistus tulosyksikköön.
 

atsku

Jäsen
Mutta mä olen alkanut olemaan pikkuhiljaa skeptinen Tirkkosen pelikirjalle ja ajatusmailmalle, hän kuitenkin torppasi viimeisenä Bernardin kehityksen ja jatkoi "pekka puupäänä" samojen tehottomien ketjujen peluuttamista. Spinan hyllytyksen ymmärtää, mutta se miksi Vauhkosesta piti luopua? Täällä miestä haukuttiin liian kesyksi kokoonsa nähden, mutta mies onkin tehty maalien sorkkijaksi.

Olen samaa mieltä Tirkkosen valmennusfilosofian puutteista. Reagointia on yleensäkin todella vähän mihinkään, pelin sisällä käytännössä ei ollenkaan. Näillä mennään, kun on päätetty-tyyli on tullut perin tutuksi.
Vauhkosen poistamisen tajuan erittäin hyvin, ei ollut SaiPaan sopiva. Se miksi pärjää Lukossa, on selviö: Joukkueen pelityyli. SaiPassa luotetaan nopeuteen, suoriin lähtöihin, tiukkaan karvaamiseen, yms. Mitkään noista ei ole Vauhkosen vahvuuksia, vaan Vauhkonen oli tavallaan joukkuepelistä pihalla jatkuvasti. Dufvan hitaampi kiekko sopii Olaville hyvin, mikä näkyy nyt hienosti. Hyvä pelaaja kyseessä ja nyt myös oikeanlaisessa joukkueessa. SaiPassa tällä kaudella tuskin mikään olisi muuttunut. Piitulaisella on tilanne taas juuri päinvastainen. Olisi kannattanut jäädä SaiPaan, nyt olisi yköösketjun tonttia tarjolla, ähäkutti.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Hyökkäyksen ongelmaksi muodostuu samantien senttereiden ylitarjonta ja fyysisyyden puute. Tämän lisäksi puuttuu vielä kärkilaiturit täysin, mutta kiirehän ei ole vielä mihinkään. Mehän ostetaan ne laiturit Kärpistä, niin ei kehtaa julkaista sopimuksia kesken kaverien pelien. Haluaisin henkilökohtaisesti alaketjuihin jonkun tehopisteisiin kykenevän, joten olisi erittäin suotavaa, jos Zboril saisi lunastettua kakkossenan paikan ja Järvinen saataisiin tiputettua neloseen.

Öh, anteeksi kuinka? Sovitteletko tosissasi 30 tehopisteen Järvistä nelosketjuun? Musta tuntuu että SaiPalla on ollut vähän toisenlaiset suunnitelmat kun teki miehen kanssa suoran 2 vuoden sopimuksen pelkän option käyttämisen sijaan. Järvinen on selkeästi tekemässä Koskirantamaista läpimurtoa ja on McIntyren optiota odottaessa tällä hetkellä ainoa sopimuspelaaja joka menee selkeästi kahteen ensimmäiseen ketjuun. Sitä paitsi häneltä sentään löytyy jonkin verran juuri tuota kaipaamaasi fyysisyyttä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ehkä se ei ollut kuitenkaan pelkästään Tirkkosesta kiinni? Lukolla on vain yksinkertaisesti isompi budjetti ja tarjosivat varmasti Vauhkosellekin paljon isompaa palkkaa, kun SaiPalla oli mahdollisuus.

Eikös tämä homma mennyt niin että Piitulainen värvättiin Lukkoon jo joulun alla, ja Jesper varmaan toimi Vauhkosen sopimuksen "kummisetänä". Eli oletan että Vauhkonen houkuteltiin Raumalle (SaiPan palkkatasoon nähden) ruhtinaallisella palkkatarjouksella jo hyvissä ajoin runkosarjan aikana, ja tällaisissa tilanteissa vanha seura tuppaa jäämään automaattisesti toiseksi. Kesken kauden kun ei voi mitään tarjouskilpailuja järjestää.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hämäläiselläkin on ikää vasta 33 vuotta, joten on ihan turhaa puhua mistään uran lopettamisesta.
Ensi kauden jälkeen ikää mittariin tulee 35, eikä tuo pelinopeuden rajallisuus pelkästään viime kauden ongelma ollut. Kyllä minä luulen, että liigaura loppuu siihen mikäli jatkoa SaiPaan ei tule.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Senttereitä on parempi olla liikaa kuin liian vähän. Sentterin peluuttaminen laidassa kun on yleensä helpompaa kuin laiturin peluuttaminen sentterinä. Meillä on aiemmilla kausilla ollut monesti tilanne, että liigatason senttereitä on ollut liian vähän ja sitten kun sattuu pari loukkaantumista tulemaan, on sentterinä jouduttu peluuttamaan puhtaita laitureita (Gilliati) tai jopa pakkeja (Maalahti taisi pelata muutaman pelin nelosen sentterinä).
Toki, mutta lähinnä harmittaa esim. Kurosen peliaika, sillä oli viimekaudella viltissä, vaikka pelasi useita laitureita paremmin. Esim. Pitkästä peluutettiin loppuun asti, enkä keksi muuta syytä hänen peluuttamiseen Kurosen ohella kuin Kurosen pelipaikan.(eikös Maalahti kuitenkin laiturina pelannut muutaman pelin?)


Aika jäätävää. Meillä on kuitenkin valmentaja, joka on nyt kolmena kautena putkeen vienyt minibudjetilla operoivan joukkueemme pudotuspeleihin ja kerran jopa pronssiotteluun, ja viime keväänä sai liigan parhaan valmentajan palkinnon. Olisiko Tirkkosen pitänyt tuoda meille kolme mestaruutta, että olisit tyytyväinen? Ja onko Tirkkonen todellakin torpannut Bernardin kehityksen - olisiko hänestä siis toisen valmentajan alasuudessa tullut liigatason ykkösveskari? Kuitenkin samaan aikaan hän on saanut esimerkiksi Järvisen, Lofquistin, Kohon ja Tavin pelaamaan uransa parasta kiekkoa. Ja Markkanenkin viime kaudella rikkoi SaiPan ennätyksen yhden kauden nollapelien määrässä - ei Bernard esittänyt missään vaiheessa sellaisia otteita, että hän olisi ansainnut suuremman roolin.
Totta tuokin, mutta enemmän nostaisin hattua toimistolle hankinnoista. Ei ne Lofquistit ja Tavit olisi huonosti muuallakaan pelanneet. Ei kai kukaan täälläkään rupea sanomaan kuinka Tirkkonen pilasi Mankisen, jos se nyt puhkeaa kovasti kukkaan Kuopiossa. Järvisille taas maisemanvaihto ja pelitavan muutos toivat varmasti uutta pontta. Koholla nyt oli pari vahvempaa kautta, mutta pelasihan se taas aika keskivertokauden edellisenä vuona Tirkkosenkin alaisuudessa.

En pyri todellakaan vähättelemään Tirkkosta, mutta aika moni kuitenkin katsoo pelaajien hintalappua, eikä sitä kuinka kovia pelaajat todellisuudessa ovat. Lofquist varmasti nostaa budjettia suhteellisen vähän, jos vertaa siihen mitä tuo joukkueeseen, enkä nyt tästä antaisi todellakaan kaikkea kunniaa Tirkkoselle. Tirkkosella on varmasti jonkin verran vaikutusta tuleviin pelaajiin, mutta toimiston tekemä työn nyt ehkä nostaisin suurimmaksi syyksi viimeaikaiseen menestykseen. Tirkkonen oli yksi niistä toimiston onnistuneista hankinnoista.

Hyökkäyksessä en kyllä mitenkään usko Järvisen pelaavan missään kolmos- neloskentässä, vaan uskon hänen pelaavan oikeasti kovan kauden, ja paukuttelevan yli 35 pistettä. Zboril tuskin taistelee Järvisen kanssa samasta paikasta, koska hänet ajetaan varmasti laiturin tontilta sisään, jos fysiikka riittää jo ensi kaudella Liigaan.

Rau - McIntyre - x
x - Järvinen - x
Jokinen - Koho - Zboril/x
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen
(Vainikainen - Kuronen - Jääskeläinen)

Siinä on hyökkäyksen runko jo ihan hyvin kasassa, kunhan jostain löytyisi muutama täsmävahvistus tulosyksikköön.

Itse taas näen, että lähtökohtaisesti Järvinen on kakkossena, mutta Zborilia ei vaan voi peluuttaa alakentissä. Kaikki avut ovat hyökkäyspäähän viittaavia. Eikä varmaan riittäisi kroppa johonkin alaketjujen vääntöihin. Siihen laitat jotain Kohon tasoista viimeistelijää viereen, niin aika hukkaan menee. Jokinenkaan ei mikään kauhean kylmäpäinen maalinmättäjä ole. Jos laiturina ajetaan, niin sitten vaikka Järvisen vierelle, jos siihen saadaan joku maalinsylkijä kolmanneksi lenkiksi. Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että Zboril on pääasiassa peliä tekevä pelaaja, vaikka maalejakin junnuissa tehnyt hyvin.

Unohdin tosiaan omat junnut hyökkäyspäästä täysin. Vainikainen ja Jääskeläinen varmasti pystyvät tuomaan vaihtelua ketjuihin ja rotaatioon. Vainikainen oli erittäin vakuuttava peleissään viime kaudella.

Öh, anteeksi kuinka? Sovitteletko tosissasi 30 tehopisteen Järvistä nelosketjuun? Musta tuntuu että SaiPalla on ollut vähän toisenlaiset suunnitelmat kun teki miehen kanssa suoran 2 vuoden sopimuksen pelkän option käyttämisen sijaan. Järvinen on selkeästi tekemässä Koskirantamaista läpimurtoa ja on McIntyren optiota odottaessa tällä hetkellä ainoa sopimuspelaaja joka menee selkeästi kahteen ensimmäiseen ketjuun. Sitä paitsi häneltä sentään löytyy jonkin verran juuri tuota kaipaamaasi fyysisyyttä.

En tiedä kuinka suuri palkka Järvisella on, mutta en ehkä laittaisi kaikkia munia siihen koriin, että saisi tulevalla kaudella edes yhtä tuottoistaa kautta kuin kuluneella. Pitää kuitenkin muistaa, että Järvisenkin pisteet tulivat melko pitkälti Helmikuun hyvästä jaksosta. Sai kuitenkin vaihtelevasti kärkiketjuissa vastuuta ennen sitäkin, eikä silloin tulosta herunut. Kärppiä vastaan playoffeissakin oli melkoisen näkymätön. Tietysti jos nyt lyö läpi ja pelaa sellaisen reilun kolmenkytä pisteen kauden niin hyvä. Onhan se minunkin sommitelmissa tuolla kakkossentterinä, mutta jos Zboril nyt lyö itsensä kunnolla läpi, niin ei sitäkään voi alempana peluuttaa. Käsittääkseni Zborilin kokeilut laiturinakaan eivät junnuissa ihan putkeen kuitenkaan menneet.

Sovittelenhan Kohoakin kolmoskenttään, vaikka edelliset 4 kautta ovat olleet keskimäärin aika samaa pistetahtia kuin Järvisen edellisellä kaudella.
 

Bacon

Jäsen
...jatkoi "pekka puupäänä" samojen tehottomien ketjujen peluuttamista.

Tästä olen kanssasi samaa mieltä. Tirkkonen liian harvoin tekee muutoksia kokoonpanoon, vaikka homma ei toimisi millään tavalla. Mankisesta ei loppukaudella suoraan sanottuna ollut mitään hyötyä hyökkäyspäässä ja silti Pexxi kasvatti apinaa miehen harteilla. Varmasti olisi ollut alemmissa ketjuissa nälkäisiä kavereita tälle paikalle. Esimerkiksi Kärppien Marjamäki on sekoittanut pakkaa ihan huolella, kun homma ei skulaa. Okei myönnetään, että siellä on ihan ''hiukan'' leveämpi rosteri kuin meillä, mutta kyllä sitä silti voisi uskaltaa kokeilla. Tässä on Tirkkosella mielestäni vielä parantamisen varaa.
 

ahal

Jäsen
Jos toi Järveläis-juttu on toteutumassa, niin SaiPahan vois vielä täydentää vitjan Joonas Komulaisella. Kärppiin ei enää mahtunut, mutta tekee hyvää duunia Lukossa. (Diilin pituudesta en tiedä). Siinähän sitä olisi vastustajilla ihmettelemistä, kun ketjussa pörräisivät pikkujätit Komulainen-Zboril-Järveläinen. Keskimitta lähes 170 senttiä ja -paino rapiat 70 kiloa. Sanomattakin on selvää, että pakkien pitäisi olla rutkasti isompaa kaliiberia, mieluusti parimetrisiä ja satakiloisia, jottei ihan nauruksi menisi.

1970-luvun alussa Jokereissa pelasi pitkään ns. nallipyssyketju: Timo Kyntölä - Timo Turunen - Pentti Hiiros. Ketju oli sen ajan legenda ja narrien menestyksen tae (mm. mestaruus 1973). Ketjun äijät eivät olleet sanottavasti em. pikkujättien vitjaa kookkaampia, mutta peli kävi. Toki silloin peli oli hitaampaa ja vähemmän fyysistä, joten suoraan ei voi koostumuksia verrata.

Jos Järveläinen oikeasti SaiPaan tulee, menen ainakin vähäksi aikaa sanattomaksi. Mitä me monella mikkihiirellä teemme?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Silloin kun SaiPa tekee sopimuksen tälläisen lilliputti Järveläisen kanssa, voidaan lopettaa kaikki puheet, että SaiPaan olisi pelaajille minkäänlaista imua!
Tuomenoksa olkoon ajoissa hereillä jo kauden aikana, jos aikoo saada sopimuksia pelaajille jotka tuovat joukkueeseen jotain mikä vahvistaa sitä, eikä näitä vitun kävelykepin mittaisia, jollainen on tämä Järveläinen, sekä myös se kehuttu Zboril.

Niin kauan kun hankintalinja on tuollainen, niin minkään värisistä mitaleista on aivan turha haaveilla, tai edes kunnollisista sarjasijoituksista, vaikka Kallioniemi varmaan taaskin sanoo, että joukkue on entistä kilpailukykyisempi.
Lisäksi, vieläkö joku uskoo, että SaiPan pelaajabudjetti nousee ensi kaudella, jos nousee, niin kyllä on kova metrihinta paskalla.
Jos uskoo budjetin nousuun, niin sitä henkilöä voi jo sanoa herkkäuskoiseksi!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös