SaiPa kaudella 2015–2016

  • 576 003
  • 2 477

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
SaiPa tekee tälläkin kaudella voitollisen tuloksen ja jos mennään välieriin niin eiköhän se puoli miljoonaa taas pauku rikki. Olen antanut itselleni kertoa, että ensi kauden pelaajabudjettia tullaan jonkin verran kasvattamaan. Toteutuessaan tämä olisi kova juttu, kun otetaan huomioon, että aika moni muu joukkue joutuu leikkaamaan omaansa.

Sitten pelaajista:

Maalivahtiosastossa Markkanen jatkaa ja kakkoseksi ollaan tuomassa Jani Niemistä. Itse tekisin mielummin jatkon Andyn kanssa. No, joka tapauksessa tämä osasto on tulee olemaan kunnossa myös ensi kaudella.

Puolustajat:

Sopimukset: Riikola, Backman ja Maalahti

Lofquistin optio käytetään varmasti. Kehityksen jatkuessa suotuisana tullee olemaan ensi kaudella liigan top3 puolustaja. Ainut pienimuotoinen peikko jatkon kannalta lienee NHL, mutta toivotaan, että eivät vielä iske kiinni.

Salcidolle sorvaisin jatkosopimuksen, jos hinta ei ihan totaalisesti ole karannut käsistä. Kuitenkin pakkien pisteykkönen koko liigassa vaikka otteet heittelevät ja välillä on melkoisen hasardi. Käsiä kuitenkin löytyy.

Ahonen lienee Lukon miehiä ja tilalle tarvitaan varma allround-pakki.

Larssonin optio käyttöön, jos Harri Tikkanen ei tee paluuta kasvattajaseuraansa.

Lappalaiselle kiitos ja näkemiin.

Mäkiselle parin vuoden jatko.

Vainonen tuskin jatkaa ja tilalle tarvittaisiin omaa maalia puolustava "isäntä"

Niklas Tikkistä on huhuttu ensi kaudeksi. Vähän vaikea sanoa juuta tai jaata, kun ei ole kovin tuttu pelaaja.

Hyökkääjät:

Sopimukset: Koho, Järvinen, Hämäläinen, Jokinen, Venäläinen, Virkkunen, Kuronen ja Suutari

McIntyren optio käyttöön. Ensi kauden ykkössentteri.

Raulle ehdottomasti jatkoa, jos vaan mitenkään mahdollista. Rajallisesta koosta huolimatta terävä jätkä maalin edessä ja liikkeen parantuessa voi tehdä tuhoisaa jälkeä. +Pystyy pelaamaan myös keskellä.

Taville kiitos menneistä kausista ja onnea jatkoon.

Mankinen lienee myös varma lähtijä. Ura polkee SaiPassa paikallaan ja sen puoleen on järkevää vaihtaa maisemaa.

Leivolla vähän sama tilanne kuin Mankisella, mutta sillä erotuksella, että ei ole saanut kunnollista mahdollisuutta ylemmissä ketjuissa. Ei liene järkeä jäädä roikkumaan nelosen ja katsomon välillä. Potentiaalia 10-15 maalin mieheksi jossain muualla löytyy.

Spina hakee todennäköisesti parin vuoden sopimusta +200k kausipalkalla. Ei ole järkeä lähteä kilpailemaan rahalla ja muutenkin itselläni on vähän sellainen tunne, ettei tule ensi kaudella samoihin pisteisiin yltämään.

Björkstardissa voisi olla potentiaalia. Mahdollinen jatkaminen lienee kuitenkin kiinni Medvescakin jatkamisesta KHL:ssä. Jos jatkavat niin uskoisin miehen palaavan sinne.

Vainikaiselle parin vuoden jatko.

Sitten vielä oma suosikkipelaajani Markku "Alistaja" Flinck. Oikeastaan ainut kunnolliseen fyysiseen peliin kykenevä hyökkääjä. Pisteet pudonneet puoleen edellisestä kaudesta, eikä maaliakaan ole ainakaan vielä tullut. Itse sorvaisin siitä huolimatta työmiehelle vuoden jatkosopimuksen.

Tomas Mikusia ollaan tuotu huhuissa sisälle. Mikäpä siinä, vaikuttaa ihan potentiaaliselta kaverilta.

Itse näkisin myös mahdollisuuden Petteri Nokelaisen paluulle. Todella paljon loukkaantumisia menneillä kausilla. Kunnossa ollessaan olisi kova vahvistus. Kunnon vakuutukset loukkaantumisten varalle ja Petteri mukaan ensi kaudelle.

Patrick Davis on joutunut Kärpissä sivuraiteille. Otetaan mies takaisin meille niin, että Kärpät maksavat osan palkasta.

Kokoonpano:

Markkanen
Nieminen / Bernard


"Ahosen korvaaja" - Lofquist
Salcido - Riikola
Backman - Larsson / "Tikkanen"
"Isäntä"

(Mäkinen, "Tikkinen", Maalahti)


"Davis" - McIntyre - "Nokelainen"
Rau - Järvinen - "Spinan korvaaja"
Jokinen - Hämäläinen - Venäläinen
Virkkunen - Koho - Flinck

(Vainikainen, Kuronen, Suutari)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
MTV uutisoi, että TPS:n ja Dave Spinan välinen sopimus ensi kaudesta alkaisi olla allekirjoitusta vaille valmis. Sama huhu taisi olla liikkeellä jo muutama viikko sitten. Tämä nyt ei tosin liity ensi kauden SaiPaan mitenkään, koska Spinan jatkon varaan ei ole kai kukaan laskenut.

EDIT: Ilta-Sanomat nokittaa, että sopimus olisi jo allekirjoitettukin.
 
Viimeksi muokattu:

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Jännä nähä saako Atu rotia tohon Tepsin touhuun. Spinalle hyvää jatkoa. Rausta saadaan korvaaja, jos jatkaa, ja Raulle korvaajaksi varmasti joku muu hyvä haku.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Vaikka Ahosesta onkin huhuja Rauman suuntaan, niin en jaksa uskoa, että miehen hintalappu mikään kovin korkea on. Minä ainakin näkisin Ronyn vielä ensi kaudella SaiPan paidassa. --.

X - McIntyre - X
Jokinen-Järvinen-Rau
Venäläinen-Koho-Virkkunen
Kuronen-Hämäläinen-Leivo

Ahonen-Lofquist
"Salcido"-Riikola
Backman-Larsson

Ahonen ei varmasti olisi kallis, mutta en kyllä näe hänelle käyttöä. Parantanut kyllä kevätkaudelle mennessä, mutta epävarmuus näkyy silti usein otteista. Sen vaan näkee, ettei Ahosella toisinaan ole mitään suunnitelmaa tilanteessa, ja menee ihan räpiköimiseksi. Ahonen, Lappalainen ja nämä muutamat mukavoituneet laiturit ovat SaiPalle siinä mielessä tärkeitä, että he pitävät vaihtuvuutta ensi kaudeksi yllä.

Tuo hahmotelma on, anteeksi nyt vain, aivan kamala. Missä on vaihtuvuus? Miksi helvetissä Ahonen on ykkösparissa? Missä ovat alaketjujen yli 181cm pelaajat? Miksi Järvinen on yhtäkkiä riittävä kärkisentteriksi, ja miten tuo ketju kestäisi kaksi ajoittain flegmaattista laituria? Jestas.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jos SaiPa meinaa menestyä ensi kaudella ja ehkä olisin vähän enemmän rahaakin laittaa, ei Jokinen kyllä kuulu mihinkään kakkosketjun laiturin paikalle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jos SaiPa meinaa menestyä ensi kaudella ja ehkä olisin vähän enemmän rahaakin laittaa, ei Jokinen kyllä kuulu mihinkään kakkosketjun laiturin paikalle.

Jokiselle on varmasti käyttöä ensi kauden SaiPassa ja sopimuskin on olemassa, joten ei kai näitä mahdollisia tai mahdottomia pelipaikkoja tarvitse vielä tietää. Voi olla että ensi kaudella(kin) Jokinen-Hämäläinen-Venäläinen jyrää kolmos- tai nelosketjuna, mutta varmasti Jokisella on hyvä mahdollisuus lunastaa pelipaikka myös ylemmistä ketjuista. Ihan vaan esimerkkinä, tuskinpa kukaan olisi kaksi vuotta sitten nähnyt Olli Palolalla minkäänlaista roolia Tapparan kärkiketjuissa,

Onpa muuten hassu juttu, että Eliteprospectissa on Tommi Jokisesta ihan oikea Ulf Anderssonin kirjoittama proosa-muotoinen pelaajaprofiili, mutta Olli Palola on sen verran neverheard että pelkät tilastotiedot riittävät!

EDIT: Jatketaanpa vielä vähän. Kun katselen SaiPan tämän kauden pelaajalistaa, niin ei siellä minun silmiini osu kovin monta selkeää "ei jatkoon" -tapausta. Puolustajista Lasse Lappalainen jäi nokkimisjärjestyksessä selkeästi esim. William Mäkisen taakse, joten Lassen voi päästää hakemaan uusia haasteita. Sen sijaan Rony Ahonen on minun mielestäni edelleen potentiaalinen peluri, välillä yrittää liikaa ja koomailee mutta ainesta peruspakiksi löytyy.

Hyökkääjistä Kuronen ja Virkkunen ovat jääneet rotaatiopelaajiksi, mutta kyllähän sellaisiakin tarvitaan. Junioreista ei ole noussut esiin muita kuin hyökkääjiä kuin Vainikainen, vähän tuntuu siltä että Joni Suutarin ja Onni Toivasen kohdalla juna meni jo. Samaa pelkään Roope ja Rasmus Hämäläisestä, joiden näytöt divarissa eivät taida lupailla paikkaa Liiga-joukkueessa. Markku Flinck ja Tomi Leivo ovat olleet pistepörssillä mitaten pettymyksiä, mutta ennen lopullista tuomiota pitää ensin pelata kevään ottelut pois alta!
 
Viimeksi muokattu:

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jokiselle on varmasti käyttöä ensi kauden SaiPassa ja sopimuskin on olemassa, joten ei kai näitä mahdollisia tai mahdottomia pelipaikkoja tarvitse vielä tietää.
Ei. Mutta lähtökohtaisesti en lähtisi kirjoittamaan ketjukoostumuksia, jossa Jokinen sijoitetaan kakkosen laidalle, jos halutaan rakentaa todella menestyvä joukkue. Lähtökohtaisesti todella menestyvän joukkueen rosterissa Jokisen tilalla kakkosessa on joku pätevämpi kaveri. Kuka? En tiedä, mutta ei Jokinen. Sitä vaan. Jokiselle on joukkueessa roolinsa ja alaketjujen rooleissa kaveri on erittäin hyvä.
 

ahal

Jäsen
Jokiselle on varmasti käyttöä ensi kauden SaiPassa ja sopimuskin on olemassa, joten ei kai näitä mahdollisia tai mahdottomia pelipaikkoja tarvitse vielä tietää.
Jokis-Tommi on sikäli mainio kaveri, että hänet pystyy sijoittamaan tarvittaessa lähes mihin vaan hyökkäyksessä. Sellainen allround-pelaaja, joka osaa myös puolustaa. Pöljänä päivänä saattaa supaista maalin tai pari. JYP-pelissäkin osui ja ohjasi nätisti Larssonin heiton ilmasta maaliin. Oletuksena TJ urakoi lähinnä kolmosketjussa, joka saa myös tehdä maaleja.

Vähän tuntuu siltä että Joni Suutarin ja Onni Toivasen kohdalla juna meni jo. Samaa pelkään Roope ja Rasmus Hämäläisestä, joiden näytöt divarissa eivät taida lupailla paikkaa Liiga-joukkueessa.

Näihin olen itsekin pettynyt. Kukaan hemmoista ei ole lyönyt läpi edes mestisrintamalla saatika liigaympyröissä. Suutarin statsit ovat kokonaisuutena todella vaatimattomat, eikä nyt pamahtanut neljän pelin pannakaan statusta juuri kohenna. Toki niitä sattuu paremmillekin, mutta kuvaa ehkä parhaiten kaverin "vahvuuksia". Veikkaan, että JS:n sopimus on seuran puolelta katkolla, vaikka osa kaudesta meni toipuessa vammoista. Toivanen menestyi KeuPassa hieman paremmin, mutta pieni ihme olisi option lunastus. Roope Hämäläinen on pelannut ihan ok-kauden Jukureissa, mutta sopimusta SaiPaan ei edes ole. Rasmus H on pelannut pässipaidoissa vähin tuloksin. Jotta sieltä päin ei ole isoja apuja tulossa.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nykyjoukkueen suht todennäköisillä jatkajilla paletti näyttäisi suurinpiirtein tältä:

Markkanen
aaa

bbb - Lofquist
ccc - Riikola
Backman - Larsson
ddd - Maalahti
Mäkinen


eee - McIntyre - fff
Rau - Järvinen - ggg
Jokinen - Koho - Kuronen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen

hhh, Vainikainen, Jääskeläinen, Suutari?

Eli ei tuo aivan mahdottomalta näytä paikattavaksi, kun lopullinen joukkue valmistuu sitten kauden mittaan. Jos Spina, Mankinen, Tavi ja Ahonen lasketaan 'varmojen' huhuilujen perusteella menetetyksi, voi noihin aukkoihin mahdollisia vielä Salcido, Björkstrand, Vainonen ja ehkä Flinck. Leivo, Lappalainen ja Huhtanen uusiin haasteisiin, Suutari siinä kintaalla
 

redpecka

Jäsen
Menneet on menneitä ja nyt on nyt. Lähinnä sillä perusteella, että Salcidon startti tähän kauteen oli vähän hidasta käynnistymistä ja nyt kauden edetessä on kone kulkenut koko ajan paremmin. Arvailuahan tämä on kaikki aina, mutta ei kai se ole kiellettyä? Itse uskon, että Salcido jatkaa hyviä otteita myös pleijareissa. Jos olen väärässä, niin sittenhän olen. Haluan olla optimisti.
Joo toivotaan tietenkin, että BS pelaa hyvät pleijarit, kun meidän poikia kerran on (tällä kaudella). Pikku saivarteluna vielä tuohon: kyllähän tuo aloitti (tekstiteeveessä) ihan hyvin ja keikkui puolustajien pörssikärjessä, mutta sitten piti hakea vauhtia kolmosparista ja opetella puolustajan perus tehtävät kokonaan alusta Backmanin ohjauksessa. Mutta ehdin jo luulla hetken, että tämä oli kuin olikin hyvä ratkaisu ottaa BS heti remmiin ilman mitään artistikikkailuja, mutta kyllä tuo nyt on tullut aika selväksi: niin tai näin - pelaaminen kiinnostaa vasta keväällä (joten käännän takkini ja sanon että ottaisin vain tammi-helmikuussa Salcidon sisään ja joku muu maksaisi syyskauden palkat, ei ole näemmä homma kesätreeneistä kiinni tai muustakaan).

No toivottavasti ei meikäläisen tarvitse ensi kaudella "stressata" tästä ja Brian löytää uuden kodin jostain. Ei jääkiekko ja SaiPa tietenkään liian vakavaa ole, mutta onhan sen seuraaminen kivempaa jos tuntee että oma jengi on sellainen josta tykkää.

Ihan kivasti SaiPalla menee taloudellisesti(kin) ja itseäni kyllä kiinnostaa laajemmassa kuvassa myös nämä muutkin alueet kuin "vain" joku rosteri tai sarjasijoitus tai hallin tunnelma. Saas nähdä millaiseksi tämä SaiPa tästä muodostuu kun ei ollakaan enää niitä persaukisia penninvenyttäjiä, ja mitenköhän osaan suhtautua tulevaisuudessa jos tänne aletaan jotain perriinejä roudata ku on kato rahaa. Olishan se kai kiva joskus jotain voittaa, mutta... Miten sitä itse osaisi säilyttää siinä ohessa sellaisen velikultamaisen nöyrän ja sympaattisen olemuksen (IRL), jolla ei saa ikinä turpaan ku se on niin söpöä ja se ei ole uhka kellekään.

Hienoa myös että tuolla rustaillaan vissiin kunnon soppareita avainoptiojätkille.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Virkkunen on mielestäni ollut hyvä. Ja hänessä on potentiaalia yläketjuihin. Ainakin vakiokokoonpanoon. Kurosessa on ajoittain ihan kivaa tekemisen meininkiä, mutta en tiedä riittäkö liigatasolle. Lappalainen taitaa olla nähty. Ja Ahoselta odotin kyllä enemmän mitä saatiin. Jos pitää valita niin noista kahdesta Ahonen. Ihan hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Tärkeitä pelaajia jatkamassa, mutta myös hallittua vaihtuvuutta. Isoin homma on hankkia Spinan, Tavin ja Mankisen paikoille tarpeeksi maaleja.
 

ahal

Jäsen
Virkkunen on mielestäni ollut hyvä. Ja hänessä on potentiaalia yläketjuihin. Ainakin vakiokokoonpanoon. Kurosessa on ajoittain ihan kivaa tekemisen meininkiä, mutta en tiedä riittäkö liigatasolle. Lappalainen taitaa olla nähty. Ja Ahoselta odotin kyllä enemmän mitä saatiin. Jos pitää valita niin noista kahdesta Ahonen. Ihan hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Tärkeitä pelaajia jatkamassa, mutta myös hallittua vaihtuvuutta. Isoin homma on hankkia Spinan, Tavin ja Mankisen paikoille tarpeeksi maaleja.
Tähän alkuun hieman pakeista. Neljä merkittävää hemmoa vaihtoi maisemaa ja mitä saatiin tilalle:

Pärre = Löfquist
Glenn = Salcido
Spang = Larsson
Taipalus > Lappalainen

Ulkkarit korvasivat suurin piirtein toisensa, mutta Taipalus jätti ison aukon paikattavaksi. Siihen ei ole löytynyt äijää. Samalla kun kukaan vanhoista ei ole pystynyt nostamaan oleellisesti tasoaan, niin himpun on ollut kokonaisuutena heikompi alakerta. Ei radikaalisti mutta havaittavasti. Siihen vielä Jussin vaisumpi kausi päälle, niin jokunen piste on karannut alakerran koomailuista muualle. Niitä tarvittaisiin nyt. Soosin ja Lappalaisen vaihtaisin toiseen, mutta Vainosen pitäisin, jos kaveri haluaisi jäädä. Kesä sputniktreeneissä saattaisi kaivaa lisää potentiaalia esiin.

Virkkunen on saipamainen peluri ja toiselta vuodelta odotan jo enemmän. Kuronen askarruttaa, mikä on lopulta miehen halu ja tahto sekä taito. Nähtävästi myös Leivo ja Flinck vaihtavat maisemaa, joten alaketjut tuulettuvat. Tyrkyllä on omia poikia, kuten Vainikainen, Jääskeläinen ja Suutari sekä Kettunen. Mutta riittävätkö he ensi kaudellaan? Tuskin. Poistuville kärkiäijille on tietysti löydettävä kunnon stuntit, ei kahta sanaa, vaikka puolustuksen on syytä olla ensin kunnossa. Hieman helpottaa, jos Jani Nieminen palaisi Lappeeseen. Vaikka Andy on pelannut yleensä hyvin vuoron saatuaan.
 

Lemiöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings, Wirta Stars
Nykyjoukkueen suht todennäköisillä jatkajilla paletti näyttäisi suurinpiirtein tältä:

Markkanen
aaa

bbb - Lofquist
ccc - Riikola
Backman - Larsson
ddd - Maalahti
Mäkinen


eee - McIntyre - fff
Rau - Järvinen - ggg
Jokinen - Koho - Kuronen
Virkkunen - Hämäläinen - Venäläinen

hhh, Vainikainen, Jääskeläinen, Suutari?

Eli ei tuo aivan mahdottomalta näytä paikattavaksi, kun lopullinen joukkue valmistuu sitten kauden mittaan. Jos Spina, Mankinen, Tavi ja Ahonen lasketaan 'varmojen' huhuilujen perusteella menetetyksi, voi noihin aukkoihin mahdollisia vielä Salcido, Björkstrand, Vainonen ja ehkä Flinck. Leivo, Lappalainen ja Huhtanen uusiin haasteisiin, Suutari siinä kintaalla

Mielenkiintonen kokoonpano, eikä ollenkaan huono, ykkösen laiturit pitäisi löytää jos tuo Mankinenkin häipyy?
En jaksanu selvitellä jossain vaiheessa myös tällä huhuttua Miro Aaltosta, että onko sopimusta minneen, ilmeisestiei ole jatkamassa Espoossa seuran taloudellisista syistä, olisiko SaiPalla varaa mieheen, läpimurtokausi liigassa alla, voi kyllä olla SaiPan ulottumattomissa.. menisi hienosti noihin kärkiketjuihin, osaa myös pelata keskellä sekä laidassa..haaveilua;)
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tähän alkuun hieman pakeista. Neljä merkittävää hemmoa vaihtoi maisemaa ja mitä saatiin tilalle:

Pärre = Löfquist
Glenn = Salcido
Spang = Larsson
Taipalus > Lappalainen

Ulkkarit korvasivat suurin piirtein toisensa.....

Glenn oli joukkueelle tuntuvasti hyödyllisempi mitä Salcido. Pisteiden lisäksi saatiin myös varmaa ja vahvaa peliä puolustuspäädyssä.
Salcidon toiminta puolustustehtävissä on edelleen niin järkyttävän löysää sohlaamista, että en ymmärrä miten tuollaisella pitäisi tulla toimeen kun touhu menee totiseksi pudotuspeleissä. Glennin pudotuspelitasoon varmasti yltää, mutta se tasohan ei riitä alkuunkaan.

En ihmettele mikäli Salcido pelaisi myös rahakkaammalla sopimuksella.

Sellaista mahdollisuutta ei toki ollutkaan, että Lappalainen olisi tällä kaudella korvannut Taipaluksen. Lappalaisellakin alkoi pelaaminen jossain vaiheessa sujua jo ihan hyvin, mutta nyt tulee pelejä taas niin harvakseltaan että ei varmasti enää samaa rytmiä löydä millään. Maalahtea on peluutettu liiankin kanssa, taso on tässä keväällä heitellyt rajusti.

Ja mitä tulee kiveen kirjoitettuihin pelipaikkoihin ja ensi vuoden kokoonpanoon... Ei voi väittää etteikö Mankisesta olisi SaiPalle hyötyä, mutta onhan se pakko todeta että Mankinen on saanut liki pitäen laadukkainta jääaikaa SaiPassa tässä viime vuosina, mutta pistemäärissä ei ole tapahtunut mitään positiivista. Tekee hyvää sekä Mankiselle että SaiPalle hakea uusia tuulia.
 

Barney

Jäsen
En jaksanu selvitellä jossain vaiheessa myös tällä huhuttua Miro Aaltosta, että onko sopimusta minneen, ilmeisestiei ole jatkamassa Espoossa seuran taloudellisista syistä, olisiko SaiPalla varaa mieheen, läpimurtokausi liigassa alla, voi kyllä olla SaiPan ulottumattomissa.. menisi hienosti noihin kärkiketjuihin, osaa myös pelata keskellä sekä laidassa..haaveilua;)
Huhut vievät HPK:n riveihin, mutta SaiPa voisi tulla nyt puskista ja yllättää, kuten aikoinaan Tavin kohdalla, jota huhuttiin ainakin TPS:ään ja Ässiin.

Ensi kauden ensimmäisessä ottelussa haluaisin nähdä SaiPan rosterin olevan kutakuin tällainen:

Miro Aaltonen - David McIntyre - Patrick Davis
Chad Rau - Matti Järvinen - "tuomenoksan haku"
Tommi Jokinen - Ville Koho - Mika Partanen/Sami Blomqvist
Tuomas Huhtanen - Valtteri Virkkunen - Sami Venäläinen

"tuomenoksan haku" - Sam Lofquist
Brian Salcido - Johan Larsson
Simon Backman - Simo-Pekka Riikola
William Mäkinen

Jussi Markkanen
Jani Nieminen

Nimiin ei kannata takertua, koska ne olivat vain esimerkkejä. Tiedän että Partasta on huhuttu vahvasti Kouvola-Vaasa akselille. Tärkeintä ensi kauden joukkueen rakennuksessa on, että paperilla on oikeasti kolme hyökkäyspeliin kykenevää ketjua. Tällä kaudella SaiPalla on lähes joka ilta ollut kolmos- ja nelosketju ihan saamattomia hyökkyspäähän, joten kahdella hyökkäysketjulla on vaikea pärjätä. Yksi sellainen puukäsi/hämmentäjäketju saa - ja pitääkin olla.
 

ahal

Jäsen
Soosille en soisi enää näytönpaikkaa, vaikka pisteitä tehtaileekin. Mutta se puolustustyöskentely on ihan karmeaa katseltavaa. Kaveri on hidas luistimilla ja heikko väännöissä ja aikailee ikuisuuden syöttöjensä kanssa, jotta joku vastustajista ehtii varmasti peittämään. Tilalle mieluummin kaveri 15-20 pisteellä, mutta joka hoitaa eleettömästi myös päätyönsä.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketä sitten ensi kaudeksi haalitaankin, niin mahdollisimman paljon pitäisi saada väännettyä pidempiä sopimuksia, optiolla tai ilman. Nämä yhden kauden palkkasoturit ovat minusta osoittautumassa huonoiksi sijoituksiksi, koska heistä ei käytännössä saada edes sitä yhtä kautta irti. Onnistuneen runkosarjan jälkeen siirtyvät aina seuraavaksi kaudeksi rahakkaampiin ympyröihin, ja kevät menee hukkaan joko pelaajan oman kiinnostuksen puutteen takia ( Glenn) tai koska valmentajaa ei kiinnosta enää peluuttaa poistuvaa tähteä (Spina). Tai ehkä joskus molempiakin.

Parasta olisi, jos tuo uusien sopimusten sorvaaminen muiden kuin edellisen työnantajan kanssa ennen kauden päättymistä voitaisiin kieltää, mutta tämän valvominen taitaa olla kohtuullisen hankalaa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Parasta olisi, jos tuo uusien sopimusten sorvaaminen muiden kuin edellisen työnantajan kanssa ennen kauden päättymistä voitaisiin kieltää, mutta tämän valvominen taitaa olla kohtuullisen hankalaa.

Ei taida tuohon oikein auttaa ikävä kyllä mikään. Pitäisi Liigan sisällä tapahtuviin pelaajasiirtoihin seuraavaa kautta koskien kehitellä kai joku vain ja ainoastaan Liigalta saatava paperi. Liiga luovuttaisi tämän vasta siinä vaiheessa sitä pyytävälle, kun halutun pelaajan nykyisen seuran kausi on päättynyt. Jotain tollaista kai tarvittaisiin mikäli haluttaisiin Liigan sisällä tapahtuvat ns. ennenaikaiset sopimuksen teot toiseen Liiga seuraan pitää aisoissa.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei taida tuohon oikein auttaa ikävä kyllä mikään. Pitäisi Liigan sisällä tapahtuviin pelaajasiirtoihin seuraavaa kautta koskien kehitellä kai joku vain ja ainoastaan Liigalta saatava paperi. Liiga luovuttaisi tämän vasta siinä vaiheessa sitä pyytävälle, kun halutun pelaajan nykyisen seuran kausi on päättynyt. Jotain tollaista kai tarvittaisiin mikäli haluttaisiin Liigan sisällä tapahtuvat ns. ennenaikaiset sopimuksen teot toiseen Liiga seuraan pitää aisoissa.

Joo toki Liigan sisäistä kieltoa tarkoitin, kansainvälinen kielto olisi epäilemättä jo juridisestikin sula mahdottomuus. Liigan sisällä kai tuon toteuttaminen voisi jotenkin onnistuakin uittamalla tuo rajoitus jokaisen pelaajan sopimukseen. Valvominen on sitten toinen juttu, koska sopimuspaperiin voidaan toki präntätä mikä päivämäärä vaan, vaikka asiasta olisi todellisuudesta sovittu jo jouluna.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo toki Liigan sisäistä kieltoa tarkoitin, kansainvälinen kielto olisi epäilemättä jo juridisestikin sula mahdottomuus. Liigan sisällä kai tuon toteuttaminen voisi jotenkin onnistuakin uittamalla tuo rajoitus jokaisen pelaajan sopimukseen. Valvominen on sitten toinen juttu, koska sopimuspaperiin voidaan toki präntätä mikä päivämäärä vaan, vaikka asiasta olisi todellisuudesta sovittu jo jouluna.

Ja mitäs sitten tehdään jos samasta pelaajasta kisaa suomalainen ja ruotsalainen joukkue? Tää idea on kuolleena syntynyt.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja mitäs sitten tehdään jos samasta pelaajasta kisaa suomalainen ja ruotsalainen joukkue? Tää idea on kuolleena syntynyt.
Miten niin mitä tehdään? Jos tuollainen liigansisäinen kielto olisi voimassa, niin se siis tarkoittaisi sitä, että ennen Liigan kauden päättymistä pelaaja saisi neuvotella vain sen hetkisen työnantajansa ja ulkomaalaisten seurojen kanssa. Kauden päätyttyä sitten kenen kanssa hyvänsä. Tämä vain karsisi pois kotimaiset kesken kauden tehdyt siirrot eli vähentäisi niiden määrää, ei estäisi ulkomaille siirtymistä.

Kuten sanoin, en usko itsekään että tämä tulisi toimimaan, tosin minusta syy olisi valvonnan mahdottomuus. Kunhan vaan haikailin, koska minusta on ihan perseestä, että palkanmaksaja maksaa palkan koko kaudesta, mutta työpanos jää keväästä vajaaksi, koska kaveri on jo sitoutunut muualle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oonko ainoa, jonka mielestä tää kuuluu peliin? Esim. juuri Spina, seurauskottomuus ja haikailu uuden seuran perään ovat asioita, jotka laskevat kaverin markkina-arvoa ja ovat eräänlaisia 'ominaisuuksia', jotka on sopimusta tehtäessä otettava huomioon. Tämän takia suomalaisista laatupelaajista ollaan valmiita maksamaan enemmän. Jos kaveri ei pysty sitoutumaan seuralleen koko sopimuksen ajaksi, on se sääli. Varmasti myös asia, joka laskee tarjousten määrää ja hintaa myös tulevaisuudessa.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oonko ainoa, jonka mielestä tää kuuluu peliin? Esim. juuri Spina, seurauskottomuus ja haikailu uuden seuran perään ovat asioita, jotka laskevat kaverin markkina-arvoa ja ovat eräänlaisia 'ominaisuuksia', jotka on sopimusta tehtäessä otettava huomioon. Tämän takia suomalaisista laatupelaajista ollaan valmiita maksamaan enemmän. Jos kaveri ei pysty sitoutumaan seuralleen koko sopimuksen ajaksi, on se sääli. Varmasti myös asia, joka laskee tarjousten määrää ja hintaa myös tulevaisuudessa.

Et varmasti ole ainoa; minäkin kykenen olemaan pitkälti samaa mieltä kanssasi, vaikka rajoitusten perään haikailinkin. Siksi ihan ensimmäiseksi ehdottelinkin, että SaiPan kannattaisi ensi kaudeksi keskittyä vain niiden pidempien sopimusten tekoon, kun nyt on kahtena kautena peräkkäin tullut yhden kauden palkkasoturilta kynsille.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Toisaalta sitä ollaan keväällä jo kesälomilla, jos joku ei tee niitä maaleja marraskuussakin. Tietysti hienointa olisi, jos se Liigan mittakaavassa kova pistelinko olisi vielä sitoutunutkin ja sillä olisi pidempi sopimus. Mutta se taas maksaa enemmän. Ja pidemmissä sopimuksissa sitten taas on saatu joskus optiovuosille se naama nurinpäin kulkeva kiukuttelija, joka ilman optiota olisi saanut jostain potentiaalisemmasta menestysjoukkueesta ja isommasta kaupungista parempaa palkkaakin.

Käänsi tätä miten päin lystäsi, niin SaiPalla vaan ei koskaan ole niitä suurimpia valtteja käsissään neuvottelupöydässä, vaan aina joudutaan joustamaan jostain.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten niin mitä tehdään? Jos tuollainen liigansisäinen kielto olisi voimassa, niin se siis tarkoittaisi sitä, että ennen Liigan kauden päättymistä pelaaja saisi neuvotella vain sen hetkisen työnantajansa ja ulkomaalaisten seurojen kanssa. Kauden päätyttyä sitten kenen kanssa hyvänsä. Tämä vain karsisi pois kotimaiset kesken kauden tehdyt siirrot eli vähentäisi niiden määrää, ei estäisi ulkomaille siirtymistä.

Kuten sanoin, en usko itsekään että tämä tulisi toimimaan, tosin minusta syy olisi valvonnan mahdottomuus. Kunhan vaan haikailin, koska minusta on ihan perseestä, että palkanmaksaja maksaa palkan koko kaudesta, mutta työpanos jää keväästä vajaaksi, koska kaveri on jo sitoutunut muualle.

Johtaisi siis siihen, että parhaat pelaajat lähtisivät Suomesta, koska liigajoukkueet eivät voisi kilpailla. Perrin ulkomaille, Spina ulkomaille, Davis ulkomaille jne. Taitaisi myös olla työlainsäädännön vastaista.

No anyways, olemme samaa mieltä, että pidemmät sopimukset olisivat hyvä - riski seuralle on, että tulee vakava loukkaantuminen ja joutuu maksamaan tyhjästä. Vakuutukset kalliita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös