SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 039
  • 2 817

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Siinähän sitä, varmaan joku taas ilmoittaa, että olen täydellisen väärässä.

Et kyllä näe asioita yksin samalla tavalla. Valmennus on tosiaankin menettänyt otteensa joukkueeseen. Ei viime tai edelliskaudella näin ollut. Kun tuli ongelmia, ne korjattiin muutaman pelin aikana kuntoon ja meno jatkui. Nyt on mennyt jo tusinan verran pelejä, eikä mitään korjausliikettä ole näköpiirissä. Sama koheltaminen jatkuu omassa päädyssä, vaikka ketään ei ole mailla eikä halmeilla. Tästä tänään osoituksena HPK:n eka maali. Ei luulisi olevan vaikea lähteä omasta päästä kun syöttöetäisyydellä on oma mies. Mikä myös on pistänyyt silmään, yv:llä jäädään sekunneiksi oman maalin taakse ja sinä aikana useampi oma ukko käy pyörähtämässä oman maalin tuntumassa, mutta kukaan ei saa syöttöä. Todella hidasta pelin avausta, aivan kuin pelaajat pelkäisi menettävänsä kiekon tai tekevänsä sillä jotain väärin.
Koho on ollut ihan pimennossa. En tiedä johtuuko selästä vai mistä. Kun hän oli kuukauden poissa, ajattelin jo silloin, että hänen tilalle tarvittaisiin ehkä sentteri. Nyt mitkään merkit ei viittaa siihen, että kurssi kääntyisi. Pahalta näyttää, että valmennus olisi aseeton niin toimivan pelitavan balanssin löytämisen suhteen kuin pelaajien otteen suhteen. Kaikki on hukassa, Pexiä myöten. Joku sanoi, että SaiPa on uppoava laiva. Siltä se vähän vaikuttaa ja näyttää, että kapteeni on menossa ensimmäisten mukana syvyyksiin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
...paniikkinappulaa.

No joo, täytyy myöntää että nyt alkaa minullakin olla usko koetuksella. Siinä mielessä tilanne on tietysti hyvä, että tasapäisesti pelataan kaikkia joukkueita vastaan eikä perseraiskauksia ole tullut, mutta nyt on vaan eväät vähissä. Ei ensimmäistäkään äijää sairastuvalla, ja silti tuntuu ettei materiaali riitä mihinkään variaatioihin.

Minä kaipaisin sitä kovatasoista sentteriä kaikkein eniten. Tavi ja Spina ovat liukkaimmat jätkät tässä joukkueessa ja sieltä pitäisi vaan saada kaivettua tehot irti. Puolustuspäässäkin on ongelmia, mutta jotenkin mulla riittää luottoa siihen, että rosterissa olevien kahdeksan pakin taso riittää kunhan vaan pelisysteemi saadaan toimimaan kurinalaisesti.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Alaketjuista voi pari miestä laittaa kylmään maailmaan ja A-junioreista uusia poikia oppimaan miesten peliä, esimerkiksi Vainikainen, Jääskeläinen ja ehkä joku muukin. En kylläkään tiedä kuinka tiukasti juniorit satsaavat menestymiseen?

Niin. Tällä haavaa näyttää ainakin siltä että junnut tulevat menestymään miehiä paremmin, siellä on nähty sitä viime kauden SaiPa-henkeä jolla noustaan tappioasemasta tasoihin ja ohi kerta toisensa jälkeen ja jengi on tällä hetkellä taulukossa viidentenä. Olisihan se kiva saada uusia kasvoja katselemaan liigavauhtia jonkun kiikari-ilmarin paikalle, tai edes Suutari tai Toivanen.

Saa nähdä miten kauan toimiston hiljaiselo kestää, pikku hiljaa olisi kiva nähdä jotain ulostuloa vaikka se sitten olisikin vain "näillä mennään". Osaisi olla ainakin elättelemättä turhia toiveita.
 

ahal

Jäsen
Kyllähän minäkin olen pitkälti lautamiehen linjoilla. Kaikki eivät ole tehtäviensä tasolla. Koho on kuutamolla, mutta voisi hakea tuntumaa esim. nelosen keskeltä. Hämäläinen joutaisi välillä hiomaan kuntoaan katsomoon. Massimo osoittaa vaihteeksi piristymisen oireita, joten Mankisen ja Tavin väliin vain. Kakkonen sitten tehoasentoon, jotta Spinastakin saatais enempi irti. Menee nyt kipparin vierellä aika hukkaan. Kolmonen pysyköön samana, kun ei siihen parempia taida löytyä. Tirkkosena kokeilisin myös omia junnuja nelosessa. Eipä siinä paljoa menetäkään.

Mutta nyt tarvitaan myös pelimiehen otteita toimistollakin. Jos ennen joulutaukoa ei tapahdu mitään likehdintää, olen pettynyt. Viivat karkaa auttamatta nykyesityksillä, samoin maksava yleisö eikä tuota räpellystä viitsi katsoa edes Ruudulta. Siirtorajaan on turha tuijottaa muuten kuin että kenet lyödään lihoiksi. Spinasta ja DMI:stä saa jotain, muilla tuskin paikataan budjetin aukkoja.

Kuten olen aiemmin jo todennut, kolmas kausi on usein vaikea valmentajille. Mukavoituminen ja rutinoituminen uhkaavat, eikä joukkueesta saada enää parasta irti. Ellei se ole vaihtunut suuresti. Voihan ne Atu ja Raipe olla liikkeellä silkasta mielenkiinnostakin, mutta en ihmettelisi vaikka joku olisi ne varta vasten kutsunutkin.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Kyllä tässä kussaan omille kengille, jos uskotaan pelin toimivan tuolla kokoonpanolla. Radikaaleja muutoksia!
Pakistoon PUOLUSTAVIA puolustajia ja hyökkäykseen ykkössentteri. Koho kolmoseen, missä on liigan huippuja, ei siis ykkösessä..
Eihän tämä nyt niin vaikeaa ole...
 

pertteli

Jäsen
Ville Koho on minun mielestä 3-4 ketjun sentteri ollut aina. Hyvä alivoima-pelaaja ja aloittaja. Viime kausi oli vähän suonenveto. Oliskohan kaverille nyt lyöty jo vähän liikaakin odotuksia tälle kaudelle. Tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta ei kärkikenttiin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Hyvissä ajoin ennen kauden alkua oli jossakin mediassa, en muista missä, Kallioniemen haastattelu jossa toimittaja kysyi noista pois lähteneistä pelaajista ja minkälaisen joukkueen SaiPa aikoo saada kokoon tälle kaudelle.
Silloin Kallioniemi vastasi, että "samanlaisen, tai jopa kilpailukykyisemmän kuin viime kaudella".
Jo nyt voi sanoa, että tuo lause ei ole toteutunut ja vaikka vahvistuksia saataisinkin, niin on todella vaikea uskoa, että viimekauden taso saavutettaisiin, tai jopa noustaisiin paremmaksi.
Kyllä odotettavissa on, että tällä kaudella ei kärkisijoista taistella, vaan alakastissa pysytään, yleisömäärät tippuvat ja vahvistukset jäävät tulematta.
Parasta on alkaa jo hiljalleen koota ensi kauden joukkuetta, etsiä parempia pelaajia niille paikoille jotka nyt ovat jo tiedossa. Kauden lopulla voi sitten alisuorittajille ilmoittaa, että voivat etsiä pelipaikkaa muualta.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Onkohan valmennuksen eväät jo syöty...

Valmennus on tosiaankin menettänyt otteensa joukkueeseen.

Voi olla että joudun vielä tässäkin asiassa kääntämään kelkkani, mutta en vielä. Tirkkosen saavutukset kausilla 2012-13 ja 2013-14 ovat kaikkien tiedossa, ja tälläkin kaudella vielä lokakuun puolivälissä SaiPa oli sarjataulukon kärksijoilla. Nyt on pelattu 12 peräkkäistä ottelua ilman 3 pisteen voittoa, mutta pisteitä on tullut seitsemästä ottelusta ja muutama tappiokin on ollut ns. läheltä piti -tapaus.

Minä en usko että eväät olisi syöty tai valmennus olisi menettänyt otteen joukkueeseen. Tai onhan se tietysti mahdollista, mutta se tarkoittaisi että viime kaudella ansaitusti vuoden valmentajaksi valittu ja tällä kaudella lokakuun alkupuolelle asti loistavasti pärjännyt Pexi Tirkkonen olisi reilussa kukaudessa menettänyt otteensa valmennustyöhön täydellisesti.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Tuskaista on. SaiPa roikkuu peleissä vaihtelevasti mukana, eikä suuria tappiota ole tullut. Pisteitä ja voittoja tarvitaan että kansa vaeltaa hallille. Pelikirjan sisältö on aika ohut tällä hetkellä, ja kai tuosta porukasta on nyhdetty isoin osaaminen jo ulos. Vastustajat haistavat SaiPan pelityylin ja vaarallisimmat pelaajat osataan merkata, tai sitten otetaan vaan tila ja vauhti pois.

Koho ja Markkanen varmasti ansaitsevat arvostusta, ei ehkä nyt pelillisesti parhaimmillaan, mutta vielä on kautta jäljellä. Tällä hetkellä heidän ruoskimisensa on mielestäni vähän samaa sarjaa kuin "Atun" uhkailu aikoinaan omassa pukukopissa, menee vähän jo rankemman huumorin puolelle.

"toimistolla" on keskitytty kiitettävästi luomaan saipalle fanituotteita, melkein viikoittain ilmestyy mitä ihmeelisimpiä videoita, yms joulukuusen koristeita, toivotaan että aikaa jää myös miettiä mistä keksittäisi muutama oikea pelimies joukkueeseen, nyt käytössä on nippu, jolla suuria pelillisiä muutoksia ei rotaatiollakaan saada aikaiseksi. Jarrumiestä, kiilapoikaa, ja kisälliä on muutaman mestarin joukossa. Niillä ja tällä meiningillä ei edes säälipleijari paikka ole varma.

Kurssin kääntäminen on vielä mahdollista mutta kovin kauaa ei nokka kestä pinnalla tällä menolla.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiiä miks täällä tuntuu kaikki olevan niin paskat housuissa, mut mie nään, että me ollaan ihan helvetin kovia keväällä. Nousu alkaa joulukuussa ja maaliskuun sekä huhtikuun aikana Sputnik jyrää ennenkuulumattoman kovaa. Pistäkää muistiin. Elementit siihen nimittäin on. Jokaiselle jengille tulee huonoja ja hyviä aikoja. Nää HPK:t ja KalPat ym. pärjää tol AD/HD jääkiekol täs vaihees ihan OK, mutta SaiPa tulee ja kerää marjat keväällä. Ihan rauhassa vaan. Ei kannata panikoida, ja sitä tuskin meijän rakkaan seuran johto tekeekään. Ne tietää mitä tekee.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Parasta on alkaa jo hiljalleen koota ensi kauden joukkuetta.

Oikeesti?

Tuskin kukaan nyt tilanteeseen tietenkään voi tyytyväinen olla. Sijoitus on juu tällä hetkellä 12. Mutta montako pistettä on tällä hetkellä liigan piikkipaikalle? 13. Kyllä, kolmentoista pisteen kuromiseen huipputason joukkueita vastaan tarvitaan aika eri tason esitystä kuin juuri nyt. Koska tosiaan varsinaisen peliajan voittoa ei ole kohta tullut pieneen lähimuistiin. Ja jos tahdotaan kivuta sarjataulukossa, ei tosiaan riitä, että napsitaan piste tai kaksi kohtalaisen usein. Enkä nyt toki tarkoita, että se piikkipaikka on se joku allekirjoittaneen ehdoton tavoite tässä mietinnössä. Mutta pointtina vaan. Ilves esim. keikkuu juuri nyt aika eri sijoilla kuin vielä tovi sitten.

Mutta hei, SaiPa on nyt pelannut kauden 60:stä ottelusta 22. Hiukan yli kolmanneksen kaudesta ja nyt ollaan jo heittämässä kirvestä lopullisesti kaivoon?

Kyllä joukkueeseen tarvitaan vahvistuksia, jos tahdotaan pärjätä. Se on päivänselvä asia. Jo yhdenkin vahvasti pelaavan jannun tuleminen rinkiin voisi jo pelkästään herätellä muutakin joukkuetta. Ja Tirkkosta en kyllä vieläkään lähtisi polkemaan. On miehen kausilla SaiPalle aiemminkin tullut pidempiä paskoja hetkiä.

Mutta kyllä toki toimiston pitää tehdä jotain asian eteen kohta. Ei noi Ilmaripitkäset ja muut vaan aina sitten oikein kanna. Olisiko siihenkin olemassa ihan hyvä syy, miksi Pitkänen edellisen kauden toimivasta ketjusta tuli SaiPaan ja eräskin Pöysti lähti Jokereihin?

Jos joukkueen budjetti on käytetty, niin en minäkään sitten usko, että tällä kaudella samoista sijoituksista kovin suurella todennäköisyydellä enää pelataan kuin viime vuonna. Mutta nykyisestä tilanteesta voidaan kyllä ja taatusti parannetaankin. On siellä potentiaalia. Alkaa vähän jotenkin tuntua tuskaiselta tuo meininki ihan kokonaisuutena ja onko se nyt ihme, kun ei meinaa välillä pitkiin aikohin mikään onnistua. Yksi asia mihin nyt muutaman viime pelin aikana olen kuitenkin ollut tyytyväinen, on se, että vähän on tyystin kurittomat typerät jäähyt vähentyneet. Kai tässä nyt jotain positiivista pitää yrittää etsiä.

Jos siellä kirstussa on vielä rahaa, niin ei toki mitään hätiköityä paniikkinamiskaa, vaan hallittu hankinta ensimmäiseksi sen maalin edustan siivoajan suhteen. Sitten hyökkäyskalustoa, jos vielä jotain ropoja on. Mieluummin odotan kunnon ukkoa vaikka joulun jälkeen kuin jotain toivotaan toivotaan pelasi-se-2004-Elitserienissä-yhden-kovan-kauden-jamppaa nyt.

Kyllä sen pakin jälkeen kait se sitten se sentteri Kohon tilalle ykköseen olisi aika ehdoton ja Koholle kunnon rooli siitä hommasta, minkä mies parhaiten osaa.

edit:
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
PK95 kanssa ihan samoilla linjoilla noista ketjuista (kts. yst. vitutusketju). Olihan niissä omat ongelmansa, mutta toimivat helvetin paljon paremmin kuin nykyiset. Jokinen menee tuolla telaketjumiehien kanssa ihan hukkaan. Vastaavasti Järvinen ei oikeasti kuulu kahteen ensimmäiseen ketjuun vaikka eilen 3 syöttöpistettä saikin. Ja valitettavasti Koho ei kuulu myöskään kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta ei meillä McIntyren lisäksi ole tällä hetkellä yhtään kunnollista sentteriä. Jotain kertoo se, että Koho ja Järvinen ovat ihan samalla tasolla. Järvinen jopa parempi tällä hetkellä. Kohon pelikäsitys on edelleen hyvä, mutta on ollut hidas ja pehmeä. Olisko vielä vaivaa? Keskushyökkääjiä on määrällisesti hyvin, mutta ainoastaan McIntyre on pelannut koko kauden riittävällä tasolla. Siinä ehkä kaikkein suurin ongelma hyökkäyksen osalta. Puolustuksen osalta kaikki on jo sanottu.
Eikä todellakaan nyt pidä heittää kirvestä kaivoon ja alkaa kääntämään katsetta ensi kauteen. Muutama kolmen pisteen voitto ja ollaan taas keskikastissa. Seuraavaan otteluun voisi kyllä heittää Jokinen-McIntyre-Spina ja Tavi-Järvinen-Mankinen ketjut kasaan. Koho sitten Hämäläisen paikalle ja Hämäläinen huilaamaan. Leivo on ongelmallinen pelaaja koska ei vaan saa potentiaaliaan ulos millään. Olisikohan joku Kuronen-Koho-Leivo -ketju toimiva? Sitten Venäläinen Flinckin ketjuu ja joku kaveriksi. Ilmeisesti sitten Pitkänen koska hänessä nähdään jotain mitä vielä ei olla nähty. Itse asiassa itsekin uskoin Pitkäsen olevan ihan hyvä palanen SaiPaan ja toivoin, että lyö läpi. Elän edelleen toivossa.
 

Kipi

Jäsen
Maalivahtiosasto on kyllä ihan viimeinen osasto, joka tällä hetkellä tarvitsisi vahvistusta. Yksikin puolustava pakki saisi maalivahtipelaamisen näyttämään paremmalta, kun ei Jussin/Andyn tarvitsisi aina pelätä paineen alla...

Toistan edelleen; maalivahtipelimne on kuraa. Vai mitä tekemistä oli puolustuspelaamisella eiliseen Vihkon maaliin. Ei mitään, Jussi on pihalla, olkoon vaivaa tai ei.

Markkasen torjuntaprosentti tällä kaudella 88,44. Ei tarvitse olla mikään Don Tami tajutakseen että tuo ei tule pelkillä puolustajien virheillä. Jotain menee Jussinkin piikkiin.

Epävarman maalivahdin edessä pelaa tällä hetkellä virhealtis ja pelitilannekovuudeltaan pehmeä puolustus. Surullinen paketti.

Anteeksi negailu mutta esitykset ei muuhun anna aihetta. Ei lohduta rankuille venyminen kun nämä pitäisi hoitaa joskus varsinaisella.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Pelaajabudjetissa on varmasti hiukan varaa, vaikka yleisökeskisarvot ovat alakanttiin. Ja itse asiassa voihan sitä varaa olla enemmänkin, jos Tersa & Co päättäisivät että nyt voisi olla pienen profiilin nostamisen ja riskinoton paikka. Muistelen vaan 29.11.2010 tunnelmia, silloin hommattiin Lintner ja Salcido puolustusta vahvistamaan. Nyt jos tehtäisiin saman kokoluokan hankinnat (sentteri + pakki) niin saataisiin tunnelmaa piristettyä. Tasokkaiden vahvistusten värvääminen tosin helpottuisi huomattavasti, jos vaikka pari KHL-joukkuetta pistäisi pillit pussiin. Tulisi sen verran tarjontaa markkinoille, että palkkatoivomukset tulisivat vauhdilla alas.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei muistella kauden 2010-2011 tunnelmia. Ei ainakaan taloudellista lopputulosta. Virheistä pitää oppia, riskeihin ei ole varaa. Toki tällä nykymenolla turskaa tulee isosti kun lauantaina ei kohta ole Kisapuistossa 3000 katsojaa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ville Koho on minun mielestä 3-4 ketjun sentteri ollut aina. Hyvä alivoima-pelaaja ja aloittaja. Viime kausi oli vähän suonenveto. Oliskohan kaverille nyt lyöty jo vähän liikaakin odotuksia tälle kaudelle. Tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta ei kärkikenttiin.

Minkäs piikkiin laitetaan kausi 2011-12? 28 pinnaa, loukkaantumisongelmaa tuollakin kaudella, rankimmat av-minuutit ja vieressä taajaan vaihtuvilla pelaajilla.
2012-13 vielä enemmän loukkaantumisongelmaa, täysin torso kausi, taas jatkuvasti vaihtuvilla ketjukavereilla, 24 pinnan vauhdissa.

En minäkään niin hullu ole, että väittäisin Kohoa ykkösketjun pelaajaksi, mutta mielestäni helposti SM-liigassa kakkosketjun sentteri.... ollessaan täydessä pelikunnossa. Ennen kuin Koholle alkoi pisteitä ropista enemmän, hän oli aina kuitenkin pomminvarma puolustavan suunnan kaveri. Tällä kaudella minusta myös tuokin osa-alue on kärsinyt Kohon pelissä aika vahvasti, mikä on aika selvä merkki siitä että mies ei ole 100% kunnossa jostain syystä nyt.
Kohon tuntuu olevan jotenkin vähän pelin ulkopuolella jatkuvasti, aavistuksen myöhässä.

Ovatko Koho ja Backman sitten vetäneet saman totaalisen hyödyttömän kuntokuurin kesällä? Hervoton yläkropantreeni ja jalat eivät jaksa raahata uutta massaa ympäri kenttää lainkaan riittävällä tahdilla... Molemmilla tuntuu olevan se sama peliasento nimittäin: kyykkyliuku vastustajan perässä epätoivoisella mailakurotuksella.

Hanki Riku Puolustaja, alakerran isäntä. Salcido myyntiin ja Bernardille peliaikaa.
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos katsostaan SaiPan senttereinä esiintyneiden herrojen +/- tilastoja niin.... Flinck -7, Hämäläinen -4, Järvinen -3, Koho +4, McIntyre +7. Sitten mietitään ketkä kaksi sentteriä pelaa ykkös- ja kakkoskentissä.

Koho tuntuu tällä hetkellä olevan aika monen silmätikkuna, mutta väitän että Kohon pudottaminen alempiin kentällisiin ei paranna peliä yhtään. Kukaan nykyisestä kolmikosta ei voi mennä Kohon edelle. Uskon, että Ville tulee parantamaan peliä ja sitten meillä on kaksi maalintekoon pystyvää kentällistä tai sitten pitää hankkia se uusi the sentteri. Niitähän pelaajamarkkinoinnilla on aina ollut ylitarjonnaksi saakka.

Eniten minua ihmetyttää miksi kentällisiä ei rooliteta selkeämmin. Kolmonen ja nelonen pitäisi olla oikeita jarrukenttiä, mutta tällä hetkellä siellä olevat ukot keräävät eniten miinuksia. Pelin rikkominen on enemmän tahto kuin taitokysymys ja nyt tuota tahtoa pitää takoa etenkin noiden kentällisten kalloihin.
 

Barney

Jäsen
Jos katsostaan SaiPan senttereinä esiintyneiden herrojen +/- tilastoja niin.... Flinck -7, Hämäläinen -4, Järvinen -3, Koho +4, McIntyre +7. Sitten mietitään ketkä kaksi sentteriä pelaa ykkös- ja kakkoskentissä.
Jos katsotaan SaiPan senttereinä esiintyneiden herrojen tehopisteitä (CHL mukaanlukien) niin....Hämäläinen 2+1, Flinck 0+4, Koho 1+4, Järvinen 5+8, McIntyre 8+17. Sitten mietitään ketkä kaksi sentteri pelaa ykkös- ja kakkoskentissä.

Plusmiinustilastoonkin kun ottaa CHL:n mukaan, niin tilasto onkin Koho +4 ja Järvinen +1. Alaketjujen miehillä voi noita +/- tilastoja tarkastella, mutta tulosyksikön miehillä kaikki mikä ratkaisee on tehopisteet. Jos käytät tuota +/- tilastoa argumenttinasi, niin Janne Tavi (-2) kuuluu alaketjuihin ja Mikael Kuronen (-1) ja Onni Toivanen (0) kärkiketjuihin. Koho on joukkueen kapteeni ja erittäin arvostettava pelaaja, mutta ei todellakaan vakavissaan menestystä hakevan joukkueen ykkössentteri. Viime kaudella Koho pelasi loistavan kauden olleen parhaimillaan loistava kakkossentteri, vaikka normitaso taitaakin olla siellä kolmosketjussa. Toki jos (ja kun) Koho tuosta kauden mittaan parantaa, niin sitten meillä voi olla parhaimillaan kaksi laadukasta kakkossentteriä (McIntyre & Koho), mutta silti tuo joukkue tarvitsee sitä kiekollista liideriä.

Nyt toimiston pitäisi löytää joku alkukaudella alisuorittanut, mutta laadukas pelaaja tyyliin Moran ja joku alakerran isänä tyyliin Pärre, niin meidän porukka alkaisi hetkessä näyttämään astetta potentiaalisemmalta:

Tavi - "Moran" - Mankinen
Jokinen - McIntyre - Spina
Järvinen - Koho - Kuronen/Leivo
Pitkänen/Suutari - Hämäläinen/Flinck - Venäläinen

Salcido - "Pärre"
Backman - Lofquist
Larsson - Riikola
Maalahti

Pari miestä tekisi oikeasti tuosta joukkueesta jo iskukykyisen näköisen. Mankisestakin voisi kunnon sentteri saada enemmän irti, koska Jesse näytti viime keväänä Playoffeissa että sitä potentiaalia löytyy. Onko se jätkät näin vaikeeta? Ana etsii sopivat pelaajat, Tersa & co kaivaa vähän kuvetta, Pexi roolittaa joukkueen fiksusti, halli alkaa täyttymään, SaiPa painelee Playoffeihin ja kauden päätteeksi ollaan tyytyväisiä sekä taloudellisesta että urheilullisesta tuloksesta. Jos nykyinen trendi jatkuu, niin ei voida olla tyytyväisiä kummastakaan.
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikein mielelläni otan uuden the sentterin joukkueeseen, mutta niin kauan kuin sellaista ei ole niin Järvinen ei minusta ole potentiaalinen Kohon korvaaja noista muista kahdesta nyt puhumattakaan. Vaikka CHL peleissä olisi kerätty 100 tehopinnaa ja +/- olisi 50 niin itse arvostan enemmän suorituksia Liigassa.

Edelleen sentterin osalta arvostan tuota +/- arvoa, sillä pääsääntöisesti keskushyökkääjällä on aina suurempi rooli puolustamisessa kuin mitä laitureilla on. Muistamme varmasti kaikki Tyllerö Redenbachin, joka teki kyllä pisteitä, mutta puolustaminen ei kiinnostanut tippaakaan. Niinpä hyökkäystehojen vastapainoksi siellä omissakin soi tosi usein kun tyllerö hitaasti hiihteli kohti omaa aluetta.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikein mielelläni otan uuden the sentterin joukkueeseen, mutta niin kauan kuin sellaista ei ole niin Järvinen ei minusta ole potentiaalinen Kohon korvaaja noista muista kahdesta nyt puhumattakaan. Vaikka CHL peleissä olisi kerätty 100 tehopinnaa ja +/- olisi 50 niin itse arvostan enemmän suorituksia Liigassa.

Edelleen sentterin osalta arvostan tuota +/- arvoa, sillä pääsääntöisesti keskushyökkääjällä on aina suurempi rooli puolustamisessa kuin mitä laitureilla on. Muistamme varmasti kaikki Tyllerö Redenbachin, joka teki kyllä pisteitä, mutta puolustaminen ei kiinnostanut tippaakaan. Niinpä hyökkäystehojen vastapainoksi siellä omissakin soi tosi usein kun tyllerö hitaasti hiihteli kohti omaa aluetta.

Toisaalta ykköskentän sentterin tärkein tehtävä on tuottaa pisteitä. Tällä hetkellä Kohosta ei tosiaankaan voi puhua ykkössentterinä, vaikka nimellisessä ykkösessä pelaakin. Tehot 1+4 ovat hirveät, ja paikoista huolimatta ei tunnu saavan kiekkoa mistään maalin. HPK-pelissäkin pelasi jostain syystä maalin edessä, ja Tavi ja Spina sitten Koholle kiekkoa siihen tarjoilivat useaankin otteseen. Kohon ratkaisut vaan olivat luokattomia. Noi +/- -tilastot nyt ei juuri kerro mitään hyökkääjillä. Laiturina voi tulla miinusta, vaikka ihan oikein pelaat omaa pakkia sieltä pois, mikä varmaan selittää ainakin Järvisen miinuksista osan, mutta Järvisellä kuitenkin on sellaiset tehot, jotka voisi kakkossentteriltä hyväksyä. Toki mieluummin itse pitäisin Järvisen ainakin laidalla, sillä tuntui Tavi-Järvinen-Mankinen kolmikolla olla se ongelma, että Mankinen joutui aina paikkaamaan Järvisen yli-innokkuutta hyökkäyspäässä pelaamalla alempana.

Flinck nyt on joutunut pelaamaan näitten Pitkästen kanssa siellä nelosessa, joten ihan oikeutetusti on +/- selvästi pakkasella. Pitkänen kun tuntuu olevan enemmän haitaksi kuin hyödyksi jäällä. Leivo ja Flinck taas pelasivat erittäin positiivisen pelin HPK:ta vastaan, mutta kun ei se nelonen ole maaleihin kyennyt niin ei voi mitään. Flinckissä olisi potentiaalia hyökkäyspään suuntaankin, kuten jokunen vuosi sitten nähtiin, mutta mielelläni näkisin Flinckin jatkossakin neloskentän keskellä.

Mikäli Zborilia ei meinata nostaa tuohon ykköseen, niin uutta sentteriä pitäisi jostain saada. Koho on erinomainen kolmoskentän sentteri, jonka kentällä ollessa omissa ei tunnu juuri soivan, joten eiköhän kapteenin voisi sinne laittaa jo suosiolla.

Pitkänen nyt on sellainen kaveri, että pitäisi heittää nopeasti mäkeen. Ei ollenkaan SaiPan näköinen kaveri. Suurin tehtävä kentällä tuntuu olevan nyrkkeilyn harrastaminen kaikkeen mahdolliseen. Milloin painii jossain keskialueella ja milloin sitten kaverit joutuvat odottamaan, että herra Pitkänen vaivautuu purkamaan paitsion, kun huvittaisi enemmän painia vastustajan päässä. Ei ole ollenkaan sen näköinen, että olisi valmis jotain tekemään joukkueen eteen. Kuronen on esiintynyt niin paljon enemmän edukseen, etten voi käsittää miksi ei peliaikaa ole saanut enempää.

McIntyre on mielestäni ollut koko kauden mukavaa katseltavaa. Pelihuumoria löytyy, ja aika usein tuntuu naama hymyssä olevan kun kaveria kentällä katsoo. Hyvin tuntuu peliäkin rakentelevan, vaikka vähän totuttelua tietenkin on. Arvostan kovasti kaverin touhua, ja saa jatkaa pidempäänkin Lappeenrannassa.

Barneyn kentälliset näyttävät muuten hyvältä, mutta nostaisin itse ilman muuta Järvisen Jokisen paikalle. Järvinen on mielestäni pelannut tasapainoisemmin ja saa itsekin jotain aikaiseksi. Saattaisi herätellä Spinaa ja McIntyreä, jos kavereilla ei olisi paras pelipäivä, kun Jokinen taas on täysin riippuvainen kentän vireestä. Järvinen myös isompana pelaajan toimii maskimiehenäkin, ja ainakin eilen taisi jossain maalissa olla maskissa, josta pitää plussaa antaa.

En itsekään vielä kirvestä kaivoon heittäisi, sillä Kärppiä lukuunottamatta mikään jengi ei ole tuntunut olevan ylivoimainen tai muutenkaan pelillisesti hirveästi edellä. Viimeistely on nyt jatkuvasti ollut McIntyren kentän varassa oli siinä rinnalla sitten ketä tahansa, joten sentteriä kaivataan.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Kadonneen 3p voiton metsästys siis jatkuu ja jatkuu vaan...eilinen peli jäi nyt näkemättä niin paikan päältä kuin telkustakin. Torjunnat tais olla jotain 40-11 ja silti käteen jää 1p...on se säälittävää. Mutta lienee taas noista vedoista tullut 30 jostain hevonkuusesta ja ilman maskia?

Onhan toi karmaisevaa, kun alkaa olla tuo kaava monessa pelissä, että näennäistä hallintaa, paikkojakin ja sitten kaveri tekee joka paikasta, itse et tee. Tosin näennäinen hallinta on vain näennäistä hallintaa, jos ei varsinaisilla sota-alueilla sitten tapahdu mitään.

Mitä nyt Ruudusta katsoin maalit, niin ei tainnu Jussillakaan ihan paras päivä olla. Toka maali meni selkeästi veskan piikkiin ja rankkareissakin oli poikkeuksellisesti ilmeisesti aika huono? Yleensähän Markkanen on niissä ollut hyvä. Eka maalikin näytti menneen vähän helposti, mutta siinä taisi kyllä tulla jotain pomppua, eli ehkäpä sitä ei veskan piikkiin kuitenkaan voi laittaa. Täälläkin on ollut Markkasesta keskustelua ja aikamoista puolusteluakin, mutta kyllä se fakta on vain niin, että jos ei ole joukkueen peli viime kauden tasolla, niin ei ole Markkasenkaan. Liian helppoja menee sisään. Itsekin olen toki sitä mieltä, että koomaileva puolustus tekee molarin työstä vaikeaa ja on suurempi syyllinen tilanteeseen, mutta pientä skarppaamista tarvittaisiin Markkaseltakin. Nyt joka peli menee niin, että vastustajan molari poimii 30-40 vetoa ja vastustaja vie pinnat. Mielellään näkisin välillä niin päin, että SaiPa veis ne pinnat ja Markkaselta tulisi niitä game savereita enemmän.

Eilistä peliä en nähnyt, mutta tuskin Pitkänen siellä mitään ihmeitä esitti. Ja silti tuntuu vaan jatkavan kokoonpanossa. Vois noita alakenttiäkin vähän vaihdella. Hämäläisen Ville on myös ollut ihmeen huono. Suoraan sanottuna. Ja ei tuo kulje Kohollakaan. Jos ns. ykkössenalla on tehot 1+3 kolmeentoista peliin, niin ei se oikein riitä. Eilisestä pelistä en tiedä, mutta mitä parissa pelissä Kohoakin seurarin, niin vaisun näköistä touhua on. Pitäisi palata omalle tasolleen ja nopeasti. En odotan Koholta mitään hurjaa pistetehtailua, mutta parempaan pitää pystyä, kuin mitä on nyt nähty.

Edelleen odotan paria uutta vahvistusta, ei tuo peli hyvältä näytä. Toivottavasti toimistolta kuultaisiin hankinnoista vielä tämän vuoden puolella.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Miuta ei haittaisi vaikka Andy pelaisi molemmat ensi viikon vieraspelit. Turusta ja Espoosta on kokoonpanosta riippumatta aika lailla säännönmukaisesti käyty hakemassa turpasauna joten yhtä hyvin voidaan kokeilla antaa Andylle kunnolla vastuuta (ei ole tainnut kertaakaan pelata kahta peliä peräkkäin ainakaan tällä kaudella?) ja Jussille vähän rennompi viikko ennen perjantain HIFK-peliä.
 

pertteli

Jäsen
Minkäs piikkiin laitetaan kausi 2011-12? 28 pinnaa, loukkaantumisongelmaa tuollakin kaudella, rankimmat av-minuutit ja vieressä taajaan vaihtuvilla pelaajilla.
2012-13 vielä enemmän loukkaantumisongelmaa, täysin torso kausi, taas jatkuvasti vaihtuvilla ketjukavereilla, 24 pinnan vauhdissa.

En minäkään niin hullu ole, että väittäisin Kohoa ykkösketjun pelaajaksi, mutta mielestäni helposti SM-liigassa kakkosketjun sentteri.... ollessaan täydessä pelikunnossa. Ennen kuin Koholle alkoi pisteitä ropista enemmän, hän oli aina kuitenkin pomminvarma puolustavan suunnan kaveri. Tällä kaudella minusta myös tuokin osa-alue on kärsinyt Kohon pelissä aika vahvasti, mikä on aika selvä merkki siitä että mies ei ole 100% kunnossa jostain syystä nyt.
Kohon tuntuu olevan jotenkin vähän pelin ulkopuolella jatkuvasti, aavistuksen myöhässä.

Ovatko Koho ja Backman sitten vetäneet saman totaalisen hyödyttömän kuntokuurin kesällä? Hervoton yläkropantreeni ja jalat eivät jaksa raahata uutta massaa ympäri kenttää lainkaan riittävällä tahdilla... Molemmilla tuntuu olevan se sama peliasento nimittäin: kyykkyliuku vastustajan perässä epätoivoisella mailakurotuksella.

Hanki Riku Puolustaja, alakerran isäntä. Salcido myyntiin ja Bernardille peliaikaa.

No kuten kirjoitin "minun mielestä". Jos Koho on sinun mielestä 2.ketjun sentteri, niin sitten on. Itse en vaan aina laske noita tehopisteitä niin ratkaisevana tekijänä.
 

ahal

Jäsen
Tämä Jussin "ilmoitus" vielä yhdestä jatkovuodesta on hieman kinkkinen tapaus. Periaatteessa ihan hyvä, silloin kun kaveri on kunnossa ja koppi tarttuu eikä isoja vaivoja, tai minkäänlaisia, ilmene. SaiPa tarttee jatkossakin hyvää mv-peliä, ja silloin ne torjunnat liikkuvat reippaasti yli 90 %:n tasolla. Toki onhan mahdollista, että Jussi koulii samalla jatkajan itselleen, kuka lieneekään, ja siirtyy pikkuhiljaa sivummalle.

Mutta mielestäni sen ei pitäisi automaattisesti oikeuttaa ykköskassariksi, jos sattuu olemaan seuran osaomistaja ja pelaaminen on kivaa. Sellainen saattaa halvaannuttaa joukkueen toimintaa, vaikkakin tahattomasti mutta kohtalokkaasti. Esimerkkiä voi katsoa vaikka Kuopiosta. Joukkue pelasi rennommin, kun SK oli sivussa.

Näin suurimman osan eilisestä Kerho-matsista, ja kyllähän se toka maali ainakin meni puhtaasti Jussin piikkiin. Rankkareista en osaa sanoa, kun langaton yhteys jumittui väärällä hetkellä.

Eli antaa ajan näyttää, onko sainaus SaiPalle siunaus? Viime kaudellahan JM oli suurin yksittäinen tekijä sputnikkien menestyksen takana, ei kahta sanaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös