SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 391
  • 2 817

Barney

Jäsen
Itseäni huolestutti jo ennen kauden alkua joukkueen ratkaisuosaston laajuus, ja huoli kasvoi entisestään kun Spina-McIntyre pari veti pari peliä kiikareilla. Muistan ennen kauden alkua kun jotkut sijoittelivat jotain Leivoa ja Pitkästä tuohon ulkkareitten ketjuun, vaikka itse olin aivan varma että Tommi Jokinen tulee pelaamaan helvetin kovan kauden SaiPan kärkikentissä. Kiva olla edes joskus oikeassa. Mutta itse asiaan, SaiPalla on ollut kauden alusta asti kaksi nelosketjua, mikä näkyy selvästi joukkueen pelissä. Mitä sitten kun Spinalle ja McIntyrelle tulee vähän kuivempi kausi? Kuka nousee esiin? Ensiksi tulee mieleen Tavi, Mankinen, Koho ja varauksin Järvinen. Missä ne muut ratkaisijat on?

Toki SaiPalla on rajallinen budjetti, minkä kanssa pitää elää, mutta pystyykö SaiPa roikkumaan kärjessä koko kauden tällä rosterilla? Löytyykö yllättäviä tasonnostajia? Viime kaudellahan Piitulainen tuli vähän puskista, ja pelasi loistavasti kuukauden ajan pelaten otteillaan SaiPalle monta voittoa. Löytyykö tämän kauden joukkueesta "piitulaista"? Itsellä on kova usko Mikael Kuroseen, mutta hänen pitää oppia suoraviivaistamaan peliään. A-junnuissa dominoinut Adam Zboril voisi olla ihan potentiaalinen breikkaaja jo tällä kaudella, jos saisi mahdollisuuden. Itse haluaisin ainakin, että Adamille annettaisiin reilu mahdollisuus. Tomi Leivosta voi myös joku odottaa jotain, mutta itse olen vähän skeptinen hänen kiekollisen pelinsä kanssa.

Mielestäni SaiPan pitäisi olla valppaana, jos joku joukkueen tyylinen pelaaja sattuisi vapautumaan kauden edetessä. Laajutta kuitenkin tuohon hyökkäykseen tarvittaisiin, jos halutaan mennä pidemmälle kuin viime kaudella. Oletan, että top-6 hyökkäys tulee olemaan Tavi, Koho, Mankinen, Jokinen, McIntyre ja Spina kunhan El Capitano on taas pelikunnossa. Kolmosketjussa kiekollisesti potentiaalisia pelaajia olisi Järvinen ja Kuronen, jossa minä vain näen jotain. Nelosketjuna olisi mielestäni täydellinen Pitkänen-Hämäläinen-Venäläinen, ja alkukauden perusteella Flinckin ja Leivon paikka ei ole SaiPan vakiokokoonpanossa.

Uskokaa muuten, että tuo Kuronen tulee breikkaamaan viimeistään ensi kaudella. Viimeksi minulla oli tälläinen tunne ennen kauden alkua Sam Lofquistia kohtaan ja miten kävikään? Sitä edellisen kerran se oli Per Savilahti-Naganderin tultua joukkueeseen, vaikka moni olisi hänet varmaan lähettänyt heti paluulipulla takaisin Ruotsiin, koska olihan Pärre nätisti sanottuna aika heikko ensimmäisellä SaiPa-kaudellaan. Lopulta Pärrestä kuitenkin tuli varsinainen kulttihahmo täälläpäin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskokaa muuten, että tuo Kuronen tulee breikkaamaan viimeistään ensi kaudella.

Kyllähän tuossa Kurosessa on tosiaan potentiaalia aika paljonkin. Ei tosin ihme kun Tuomenoksa sen on jostain kaivanut, mutta kaverilla on hyvä laukaus ja pörrää hyvin, myös pelisilmää tuntuu löytyvän mukavasti ja kun hän saa fysiikkaa vietyä eteenpäin niin voi olla kovakin luu vielä. Tällä hetkellä, kun mies pörrää niin tulee mieleen Elmeri jostain syystä. Onneksi muuten Larsson sai maalin edellisessä pelissä voi aukoa vähän apinoita harteilta ettei rupia näyttämään Hanalta.

Flinckistä sen verran, että vissiin kuulemma oli muksu tullut n.2kk sitten eli kakka lentää kotona ja unta ei saa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni SaiPan pitäisi olla valppaana, jos joku joukkueen tyylinen pelaaja sattuisi vapautumaan kauden edetessä.

Niin, mutta onko se sen kummenpaa kuin että kärkikentissä (1-2) pitää pystyä tekemään pisteitä tasakentällä ja varsinkin ylivoimalla, ja sitten jarrukentissä (3-4) estämään vastustajan maaliteko varsinkin alivoimatilanteissa. Tällä hetkellä SaiPassa on varsin voimakas jako kärkikenttien ja jarrukenttien välillä ja ongelman luo se että Tavi/Mankinen ovat yössä, muut pelaavat varsin odotetusti (etenkin Davy Spina).

Pexxillä ja Sannilla riitää tuossa ykkösketjun herättelyssä kyllä hommia etenkin siten että kakkosta ei laitettaisi palasiksi (missä ei ole tähän hätään järkeä). Jolloin tullaan siihen että pitäisikö SaiPan hankkia se hyvä pelitekevä sentteri muuten Tavin/Mankisen kausi alkaa olla paketoitu? Mutta missä on Zboril...
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä hetkellä SaiPassa on varsin voimakas jako kärkikenttien ja jarrukenttien välillä ja ongelman luo se että Tavi/Mankinen ovat yössä, muut pelaavat varsin odotetusti (etenkin Davy Spina).
Ja siltikin Tavi on tehopisteiden suhteen paremmassa vauhdissa kuin viime kaudella. Joukkue kuitenkin sarjataulukon kärjessä ja CHL jatkopaikka omissa käsissä, joten eikös se ole ihan hyväkin, että sieltä löytyy vielä kärkimiehiäkin, joilla on potentiaalia parantaa.
 

ahal

Jäsen
Olin tulossa sanomaan myös, että Tavin "yössä eläminen" on pisteiden valossa vain harhaa, sillä tällä tahdilla kaveri tekee lähes 50 pojoa. Aika hyvin harhailijalta. Totta mooses, havainto yllätti itsenikin, mutta johtuu paljolti siitä, että JT ei yleensä räisky eikä hohda kaukalossa erityisemmin. Tekeepähän maalin silloin tällöin ja välissä syöttelee muutaman vähäeleisesti. Sama pätee Mankiseen, mutta Jessen tahdilla kasataan noin 30 paunaa. Ei huono luku sekään, mutta kaikkihan tiedämme, että #13 pystyy parempaankin.

Luotetaan siihen ja toivotaan, että kaksikko saisi kipparin piakkoin väliinsä. Näyttää siltä, ettei muista senttereistä oikein ole Kohon housuihin ja Järvistä on peluutettava parhaana vaihtoehtona.
 

Barney

Jäsen
Niin, mutta onko se sen kummenpaa kuin että kärkikentissä (1-2) pitää pystyä tekemään pisteitä tasakentällä ja varsinkin ylivoimalla, ja sitten jarrukentissä (3-4) estämään vastustajan maaliteko varsinkin alivoimatilanteissa. Tällä hetkellä SaiPassa on varsin voimakas jako kärkikenttien ja jarrukenttien välillä ja ongelman luo se että Tavi/Mankinen ovat yössä, muut pelaavat varsin odotetusti (etenkin Davy Spina).
Aika paljon siellä alivoimalla kuitenkin pyörii nimet Tavi, Koho ja Mankinen, joten alivoiman tappamista ei voi suoraan laskea kahden alemman ketjun ansioksi. Omissa hahmotelmissa olin ulostamassa kokoonpanosta Flinckiä ja Leivoa, jotka eivät ole ilmeisesti hirveästi alivoimaa pelanneet? Jäisi sinne santapaperiosastolle kuitenkin vielä Pitkästä, Hämäläistä ja Venäläistä.

Kahdella kentällä menestyminen on kuitenkin helvetin vaikeaa, koska SaiPan bottom-6 ei tuossa muodossa tuo oikein mitään tukea kärkimiehille. Flinckiltä odotin itse kiekollisesti jo jotain tällä kaudella, mutta hän on ollut aivan surkea alkukaudesta. Kyllä SaiPan pitäisi saada jotenkin kikkailtua kolmas ketju, jolta voitaisiin odottaa tehoja. Kaksi nelosketjua ei vain oikein toimi, ja vaikea nähdä McIntyren ketjun pitävän tuota tasoaan koko kautta. Leveyttä tarvitaan. Tässä kohtaa näyttää kuitenkin siltä, että ykköstä (kunhan Koho palaa) eikä kakkosta kannata rikkoa, joten jostain muualta olisi löydettävä ratkaisijoita. Itselle on periaattessa sama tuleeko se joukkueen ulkopuolelta, junioreista (Zboril) vai yllättävistä tasonnostajista (Kuronen), mutta jostain se täytyy tulla. Muuten voi Joulun jälkeen mennä homma vaikeaksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos kerran on huolta pätevästä kolmosketjusta, niin eikös sen viime vuoden kolmosen voisi kasata uudestaan? Vain sillä erotuksella, että koska Jokinen pelaa nyt kakkosessa niin hänen paikkansa ottaisi Kuronen? Eli Venäläinen-Hämäläinen-Kuronen. Vähän on vain ollut toisaalta tukkoista molemmilla ensimmäisiksi mainitulla. Venäläinen ja Hämäläinen ovat edelleen ihan huipputärkeitä pelaajia alivoimalla ja varsinkin Venäläinen on huippuvarma pelaaja, mitä virheettömyyteen tulee. Muttaa ei ole luistin vaan enää kulkenut ja aika mitään sanomatonta on ollut hyökkäyspäässä. Voihan se olla että kokeneemmat ketut alkavat vertymään vasta tuossa talvipäivänseisauksen jälkeen. Mutta joka tapauksessa Flinckillä ei ole mitään asiaa viime matsien näytöillä nelosessa jämäminuutteja suuremmalla peliajalle. On se hyvä, että meillä on yksi todella fyysistä peliäkin pelaava pelaaja, mutta kaikki ne rottailut ja vaaralliset taklaukset eivät tähän lajiin kuulu.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Tavi-Koho-Mankinen
XXX-McIntyre-Spina
Jokinen-Järvinen/Flinck-Järvinen/Venäläinen
Leivo-Hämäläinen-Kuronen

Kuulostaisi hieman paremmalta kolmoselta. Luulisi, että artistisopparillakin saisi kohta jonkun. En oikein välttämättä nyt niin innostunut Pitkäsen ja Kurosen hankinnasta. Eikö siellä junnuja olisi neloskentän laidoilla tarvittaessa voinut olla jommankumman sijasta, jos tarve vaatinut.
 

Bacon

Jäsen
Muistakaa nyt, että verkot ovat vesillä pitkin kautta. Eiköhän sieltä joku hyökkäyspään apu tule vielä ja siihen lisättynä Kohon paluu niin alkaa ketjut näyttää taas aika hyvältä. Puolustukseen tarvitaan iso ja ruma kanukki, joka pitää maalinedustan puhtaana. Sinne pääsee nyt liian helposti häseltämään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Juu, Kallioniemihän sanoi edellisen pelin erätaukohaastattelussa, että koko ajan pelaajamarkkinoita seurataan ja tarvittaessa reagoidaan. Eli jos Kohon vamma paljastuu pahemmaksi, niin voi hyvinkin olla, että rosteria vahvistetaan.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jokinen/MCINTYRE/Spina ketjua ei ainakaan kannata lähteä hajoittamaan, koska kemiat tuntuvat kohtaavan. Jotenkin täytyisi kuitenkin tuo Tavin ketju etenkin Mankinen saada herätettyä.

Onko kellään tuosta Tessieristä hajua? Sportissa ei onnistunut mikään ja jossain taisi olla ettei tule jatkamaan Sportissa. Ehkä siitä sellainen 3:n viikon try-out SaiPaan niin saa Koho levätä. Eihän siinä juuri mitään häviäisi jos kokeilisi! Taisi olla Sportin kanssa sopimus tämän kauden ja jos purkavat sen yhteisymmärryksessä niin olisiko kokeiltava sitä en osaa sanoa. Tulikohan Vaasaan keskenkuntoisena vai mikähän on mahtanut sitten olla syynä ettei ole ollenkaan lähtenyt kulkemaan Sportissa. ihan mukiinmenevät AHL statsit ja Allsvenskanissa aika mallikkaasti pelasi, mutta onkohan kyse sitten pehmeydestä.

Vai etitäänkö heti joku oikein kallis, koska rahaahan meillä on ihan sikana.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Jos miettii kevättä ajatellen, niin tuohon SaiPan rosteriin on tultava hyökkäykseen vielä kaksi vahvistusta. Jos hyvin käy niin Leivo tai Kuronen voisi pelata itselleen sen yhden paikan kolmosketjusta, mutta vähintään yksi tekijämies siihen tarvittaisiin. Puolustuksen tilanne näyttää tällä hetkellä todella hyvältä, ja ilman pahempia loukkaantumisia tuolla puolustuksella saattaa jopa uskaltaa vetää koko kauden läpi. Hyökkäyksen näkisin itse tällaisena:

Tavi - Koho - Mankinen
Jokinen - McIntyre - Spina
X - Järvinen - X
Pitkänen - Hämäläinen - Venäläinen
(Leivo - Flinck - Kuronen)

Jostain pitäisi kuitenkin löytyä laajutta vielä tuohon kolmosketjuunkin. Eiköhän kohta ala jo potkuja tulemaan ihan potentiaalisille pelaajille, joten Tuomenoksan pitää olla hereillä ja scoutata sieltä joku joukkueeseen istuva hyökkääjä. Joku kova kaveri Järvisen vierelle tai vaihtoehtoisesti ykköseen, jolloin Tavi/Mankinen tippuisi kolmoseen, niin alkaisi hyökkäyksessä olemaan jo laatua. Muutenkin mielestäni alemmat ketjut on tällä hetkellä SaiPassa roolitettu aika oudosti. Tirkkosen asemassa kokeilisin ketjua Leivo-Flinck-Kuronen, jossa voisi olla hyökkäyspotentiaalia, ja laittaisin Pitkänen-Hämäläinen-Venäläinen kolmikon yhteen, koska he muodostaisivat yhden Liigan parhaimmista neloseketjuista. Eli joku viime kauden "Spinan" tyylinen pelaaja sieltä pitäisi löytyä, mutta mielellään jo varhaisemmassa vaiheessa kautta kuin viime kaudella.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Itse näkisin, että juuri tuonne TOP6 osastolle hyökkäykseen olisi hankittavissa se 1-2 vahvistusta. Ihan hölmöä meidän on mitään 3-4. ketjun pörrääjiä enää lisää hommata, niitä on jo vaikka mitenkä paljon. Valitettavasti sitten, kun kevään pelit alkavat niin epäilen että Tavi-Mankinen parivaljakko olisi enemmän tuollaista 3. ketjun kamaa, kuin ykkösketjua. Jos siis meinataan ihan päähän asti mennä. Enkä näe mitään syytä miksei siitä voisi jo ihan ääneen alkaa puhumaan, että se on tavoie.

Mutta toisaalta tämäkin nyt taas on ja niin älytöntä hommaa spekuloida jotain pelejä mihin on vielä niin pitkä aika että siihen mennessä, vaikka ydinsota kerkeää syttymään tai alkaa seuraava jääkausi, tai asteroidi syöksyy maahan ja dinosaurukset palaa maankamaralle. Nautitaan nyt tästä hetkestä ja seuraavasta pelistä. Joka muuten on huomenna! :)
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kuinkahan moni olisi pudottamassa Jokisen Tommia kakkosesta jos hän olisikin yhdysvaltalainen Tommy Rivers tehoilla 10. 2+6=8? Myös ajatus Mankisesta ja Tavista kolmosketjussa kuulostaa absurdilta, ei me vielä niin rikkaita olla ja esim. kevättä kohti aina lämpenevä Mankinen oli kuitenkin pleijareissa meidän paras maalintekijä. Miusta meidän paras ja realistisin betsi tässä kohtaa olisi kidnapata ja/tai kloonata Anssi Löfman tuuraamaan Kohoa, jälkimmäisen parantuessa se voi sitten siirtyä kolmoseen Järvisen rinnalle ja tsadam, meillä on vaarallinen kolmosketju.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
^ Ei kuulostaisi ollenkaan huonolta.

Mankinen - Tavi heitto oli sillä ajatuksella pistetty, että peleissä missä ratkotaan mitaleiden kohtaloita, on itselläni vahvat epäilyt riittääkö näillä kavereilla ihan taso olemaan ratkaisuyksikön etunenässä toimivia pelaajia. Etenkin jos tulitukea ei kauheasti ole. Sen vuoksi sitä leveyttä kaivataan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä kannattaisi nyt olla kärsivällisempi joidenkin pelaajien kohdalla. Toiset vertyy kauden edetessä ja sitä kautta ovat tärkeitä. Jotkut taas on iskussa jo kauden alussa ja toisinaan voi tahti hiipua mitä pidemmälle mennään. Toivotaan, että niin ei nyt suuremmissa määrin käy, mutta aika usein nyt tulee heikompia jaksoja kenelle tahansa.

SaiPa nyt noiden parin katastrofaalisen ottelun jälkeenkin johtaa sarjaa, joten ei tässä nyt hätää ole.
 

Barney

Jäsen
SaiPa nyt noiden parin katastrofaalisen ottelun jälkeenkin johtaa sarjaa, joten ei tässä nyt hätää ole.
Tässä kohtaa kuitenkin mielestäni pitäisi katsoa vähän sen tuloksen taakse. Muutaman ottelun tappioputki ja ollaankin kaukana kärjestä. Ilman McIntyre-Spina kaksikon huikeaa alkukautta SaiPa ei olisi lähelläkään kärkeä, ja se on kylmä fakta. Hyökkäysosaston hyökkäyspään potentiaali rajoittuu kahteen kenttään, eikä siellä alakentissä oikeasti ole potentiaalisia kavereita. Vai uskooko joku, että Flinckistä, Hämäläisestä tai Venäläisestä kuoriutuu joku pistetehtailija? Jos SaiPa tuolla rosterilla tulee vetämään suoran Playoff-paikan, niin ehdotan Tirkkoselle patsasta Kisapuiston pihalle. Toki nuo rouhijaosaston kaveritkin ovat tärkeitä, mutta mielestäni heitä on kuitenkin selvästi liian paljon tällä hetkellä kokoonpanossa. Kärpät on tähän paikkaan huono esimerkki, koska heillä on hiukan isompi budjetti kuin SaiPalla, mutta Kärppien kolmosketjusta löytyy viime kaudella 37, 34 ja 31 pistettä tehneet äijät. Eihän SaiPalla resurssit riitä tuollaisiin äijiin, mutta mielestäni SaiPan kolmosketjulaisillakin pitäisi olla potentiaalia tuollaisiin tehoihin. Kaikkien ollessa kunnossa mielestäni Matti Järvinen on ainoa äijä kolmosessa, jolta voisi oikeasti odottaa edes lähes 30 pistettä. Mielestäni se on huolestuttavaa, jos kahden alemman ketjun äijät tekee lähes kaikki sen alle 20 pistettä.
 

Bacon

Jäsen
No jos nyt lähdetään siitä, että SaiPaan tulee joskus se yksi hyökkääjävahvistus niin ketjut voisivat olla esimerkiksi muotoa:

Tavi - Koho - Mankinen
''Parise'' - McIntyre - Spina
Jokinen - Järvinen - Leivo
Pitkänen - Hämäläinen - Venäläinen
(Flinck - Kuronen - Suutari - Toivanen...)

Tämä oli siis esimerkki. Noita pelaajia nyt saa jokainen tietysti pyörittää miten haluaa. Jo pelkästään sen yhden hyökkääjän tulo sekä Kohon paluu saa kolmosketjunkin näyttämään yllättävän hyvälle ja potentiaaliselle tekemään pisteitä. En siis tällä hetkellä näe suurta ongelmaa SaiPan rosterissa ainakaan hyökkäyksen osalta. Toiveissa kuitenkin tällä hetkellä on se, että kapteeni palaisi mahdollisimman nopeasti kokoonpanoon.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helvetin paljon pitää virrata kassaan käteistä, että näen sellaisen SaiPan jossa Mankinen ja Jokinen pelaavat alaketjuissa. Edelleen oman näkemykseni mukaan puolustusta pitää vahvistaa. Se tarve on olemassa Kohon tilanteesta riippumatta. Kohon tullessa täydessä iskussa ja levänneenä takaisin on hyökkäys ihan asiallinen. Ja nimenomaan nyt pitää hakea kunnon vahvistuksia tai lupauksia ensi kauden optiolla.
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko kellään tuosta Tessieristä hajua? Sportissa ei onnistunut mikään ja jossain taisi olla ettei tule jatkamaan Sportissa. Ehkä siitä sellainen 3:n viikon try-out SaiPaan niin saa Koho levätä. Eihän siinä juuri mitään häviäisi jos kokeilisi! Taisi olla Sportin kanssa sopimus tämän kauden ja jos purkavat sen yhteisymmärryksessä niin olisiko kokeiltava sitä en osaa sanoa. Tulikohan Vaasaan keskenkuntoisena vai mikähän on mahtanut sitten olla syynä ettei ole ollenkaan lähtenyt kulkemaan Sportissa. ihan mukiinmenevät AHL statsit ja Allsvenskanissa aika mallikkaasti pelasi, mutta onkohan kyse sitten pehmeydestä.

Joo ei kiitos Tessieriä tänne. Oli jopa itse jossain haastattelussa todennut, että aika, tila ja fyysisyys ei riitä liigatasolle. Sitä sitten en tiedä onko Sportin vai Tessierin puolelta lähtenyt tuo sopimuksen purkaminen liikenteeseen.

Sitten noista meijän poikien tehoista. Jos asia käännetään toisinpäin, niin Spina-McIntyre kaksikko on tehnyt n. kolmasosan SaiPan maaleista jolloin sitä tulitukea on täytynyt tulla myös muualtakin. Olkoonkin vaikka kyseiset herrat jakelevat lisäksi lähes maailmanluokan passeja, joista jopa ehkä itse Hanakin tekisi maalin. He kuuluvat kuitenkin osana joukkueeseen ja ovat hankittukkin tekemään sitä tulosta jonka ansiosta nyt johdamme sarjaa.

Ja kuten Bacon tuossa mainitsikin, niin ei tässä mitään hätää ole. Joukkuetta vahvistetaan aina siirtorajalle asti ja tällä hetkellä ei ole akuuttia tarvetta hankkia ketään.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Johan on aikoihin eletty - ollaan sarjakärjessä, ja jengi kaipaa lisävahvistuksia kymmenen pelatun pelin jälkeen. :) Ja saikulla kokonaiset yksi pelaajaa.

En kyllä ihan ketä tahansa tänne raahaisi, varsinkin kun jengi on ehjänä ja pelikin kulkee kohtuullisesti. Pelipaikoista puolustus tarvitsee eniten vahvistusta puolustavan pakin muodossa.

Vapautuisko muuan Cory Emmerton HK Sotchista? Kymmenessä pelissä vain 0+3 pisteet. ;) Tosin jengillä ei mene siellä muutenkaan hyvin, ja tolla pistemäärällä ollaan jaetulla sisäisen pörssin toisella sijalla.

Mankinen - Emmerton - Tavi
Spina - McIntyre - Jokinen
Venäläinen - Koho - Kuronen
Pitkänen - Hämäläinen - Leivo

No jos leikit sikseen, sentterikalusto on se viimeinen vahvistettava loppujen lopuksi, ja toihan olisi jo liigan paras sentteriosasto. Ja tuskin kovin halpakaan... (Kohon ollessa pitempäänkin poissa sanoisin että sentteri olisi taas hankintalistan kärjessä...)
 

ahal

Jäsen
Ehkä kannattaisi nyt olla kärsivällisempi joidenkin pelaajien kohdalla....

SaiPa nyt noiden parin katastrofaalisen ottelun jälkeenkin johtaa sarjaa, joten ei tässä nyt hätää ole.
Juu, näinhän se menee. Juuri nyt ei ole akuuttia tarvetta mihinkään rekryyn, mutta piankos tilanne saattaa muuttua. Oikein huono tsägä, niin pari kolme hemmoa putoaa rosterista pois. Hyökkääjäpuolella reservissä ovat vielä Suutari ja Toivanen sekä pakeista Huhtanen / Lappalainen / Maalahti. Ihan motivaatiomielessä kannattaisi hyökkääjiä kenties kierrättää enemmän - etenkin siellä 3-4-vitjoissa. Senttereitä lukuun ottamatta (jos nyt hekään) tuntuu ettei juuri nyt kukaan bottom 6:sta ole korvaamaton.

Pitemmälle kautta ajatellen ei olisi pahitteeksi, jos myös muut ketjut pystyisivät pistetehtailuun, mutta se ei tapahtune ennen kuin Koho (tai mr X) palaa ja Järvinen siirtyy kolmoseen. Flinck ja Hämäläinen voisivat vuorotella nelosessa. Molempien vertyminen vie näköjään aikansa eikä kummastakaan ole tasaiseksi pistenikkariksi (0+1 ja 0+0). järvinenkään ei ole pisteillä toistaiseksi mässäillyt (2), mutta aloittajana on kuitenkin hyvää luokkaa (60 %).

Matalasta profiilista huolimatta Tavi ja Mankinen ovat kärkiäijiä, jotka lisäksi pelaavat erikoistilanteitakin. Ilman painavaa perustetta heitä on turha kaavailla jarruketjuihin muuta kuin tilapäisesti (esim. totutteluun saikun jälkeen).

Oli aikaväli mikä tahansa, yhdelle tehohyökkääjälle ja kenties pakillekin näyttäisi olevan tilausta, kuten jo monesti on usean kirjoittajan voimin tullut todettua. Mutta kiirettä ei vielä ole - niin kauan kuin top 6 -joukossa (tai sen tuntumassa) pysytään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tietty ei pidä tuudittautua mihinkään, vaikka onkin kausi alkanut pääasiassa positiivisesti kuitenkin. Kyllä minustakin nuo KalPa ja Pelicans konttaamiset viime viikolla hälytti jostain. Silti kaikki pelaajat ei ole välttämättä vielä löytänyt ihan parasta virettään, mutta aivan hyvin voivat sen löytää ja siihen myös uskon.

Kiistämättä, vaikka SaiPa on maaleja tehtaillut kiitettävästi, niin niitä on myös mennyt omiin aika tavalla. Pulmia selvästi on olemassa. Sellaisena päivänä kun SaiPalla ei maalivire ole kohdallaan, niin voi tulla kylmää kyytiä keneltä vaan.

Kohon loukkaantuminen oli toki myös hankala juttu ja on varmasti sekoittanut vähän pakkaa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tavi - Koho - Mankinen ketju oli kuitenkin välierissä upeasti omaa aluettaan puolustaneen Kärppien kannalta ylivoimaisesti SaiPan vaarallisin kenttä. On vain ajan kysymys milloin alkaa homma toimia ja Kohonkin pitäisi palailla lähi viikkoina. Ei tässä ole mitään hätää hankintoihin sillä kausihan on käynnistynyt loistavasti.

KalPa ja Pelicans pelit eivät myöskään huoleta minua sillä onhan tuo KalPan peli lamauttanut muidenkin joukkueiden peliä. SaiPa ei pelannut viime vuonnakaan KalPaa vastaa kuin max ihan ok! Yleisesti ottaen pelit heitä vastaan olivat juuri tuollaista kuin tämän kauden kaksi kohtaamista. Pelicans peli oli puolestaan ns. työtapaturma.

Ei siis syytä huoleen ja Kallioniemisanoi, että verkot vedillä jos oikea pelaaja löytyy. Hommaa hoitaa vielä Tuomenoksa joten no hätä. :D

Enemmän pelaajien osalta on tullut positiivista yllätystä kuin negatiivista. Alisuorittaneista tiedetään kuitenkin millä tasolla tulevat vielä olemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös