SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 106
  • 2 817

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Ihan samoilla linjoilla palstaveljien kanssa.
Täytyy edelleen sanoa, että SaiPa on kyllä todellinen kakkosmaalivahtien hautausmaa. Sieltä ei ole kukaan noussut, tai jos on niin se ykkösmaalivahti on vajonnut sinne mustaan aukkoon...
Ullberg, Hostikka ja nyt viimeisimpänä näyttäisi olevan Bernard.

Omasta mielestä ei enää kannattaisi laittaa panoksia Andyyn vaan metsästää uutta projektia tai vaihtaa johonkin maalivahtilupaukseen.
Muuten ollaan ensi kaudella(tai seuraavalla) tilanteessa, jossa Andy pitäisi olla se ykkönen ja joku uusi ostomokke toisena. Ei kuulosta hyvältä.

Nämä minun arvostelut(en ole nähnyt joukkueen pelejä tällä kaudella) tulevat sitten kokonaan muiden puheiden ja palstamillimetrien perusteella ja voi olla ettei puolustuskaan ole ihan mennyt putkeen, mutta kun kaikissa peleissä tulee kuokkaan missä Andy on ollut maalilla, niin jotainhan siellä on päin persettä...

Innostuneena(lue huolestuneena) odotan kauden alkua...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Olen itsekin halunnut luottaa Andyyn sitkeästi, mutta jokin mättää koko ajan.

Sama tilanne on ollut täällä, mutta kyllä minullakin alkaa tämän syksyn näyttöjen jälkeen usko Andyyn olla vähissä. Varmaan on toimistolla selvitystyö meneillään, ja kunhan mitat täyttävä stuntti Jussille löytyy, niin ehkä jotain tapahdu. Vaan eipä tässä kiire ole, varmaan Jussi & Andy -parivaljakolla lähdetään Liiga-pelejä tahkoamaan. Varmasti Andy pääse vielä muutaman Liiga-pelinkin torjumaan ennen mahdollisia järjestelyjä, kolmen keskinkertaisesti menneen harjoitusottelun perusteella ei varmasti lähdetä sopimuksia purkamaan.

Lofquist mietityttää myös. Varmasti miehen heikkoudet oli tiedossa (kaksi kautta Allsvenskania noin 0,5 PPG, eikä yksikään Elitserien joukkue silti tosissaan halunnut miestä ylemmälle sarjatasolle), mutta pelikuria pitäisi vaan saada taottua Samin päähän. Tai nykyinenkin tyyli saa jatkua, jos tehoja alkaa tulla erikkarlssonmaiseen tahtiin.

Eilisestä Kouvolan esityksestä vielä sen verran, että olihan siinä hyvääkin. Jos SaiPan oli pakko pelata löysällä asenteella ja kurittomasti, niin eilen oli siihen hommaan hyvä paikka.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Vähän kyllä huolettaa Bernardin tilanne. Jussi on sen ikäinen, että tarvitsee varmaan enemmän aikaa palautumiseen kuin kymmenen vuotta sitten. Ja varsinkin back-to-back -peleissä olisi hyvä, että toiseen voisi luottavaisin mielin heittää maalille kakkosmaalivahdin. Nyt Andylle ei ole tullut vielä yhtään nappionnistumista. Se on vähän erikoista, koska kuitenkin Mestiksessä hän oli loistava eli kyllä ne taidot on olemassa. Itseluottamuksestako nyt kiikastaa?
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kauden kolmella ensimmäisellä viikolla on kolme settiä back-to-back -pelejä ja lokakuun keskivaiheilla yksi. Ainakin noiden neljän pelin verran antaisin siis Andyn antaa vielä näyttöjä, ja jos otteet eivät parane niin sitten pitää oikeasti ruveta miettimään toimenpiteitä. Näytönpaikkoja pitää antaa, mutta kun ne pitäisi myös hyödyntää ja lahjakkuuden pitäisi jo pienelläkin pelimäärällä pulpahdella esiin. Tällä hetkellä näyttää auttamattomasti siltä, että Andyn taso on jossain Liigan ja Mestiksen välimaastossa.
 

Barney

Jäsen
Itse olen sitä mieltä, että mitään projekteja tänne ei tarvita vaan oikeasti luotettava kakkosmaalivahti. Luulisi, että olisi varaa sijoittaa, koska Jussillakin alkaa jo ikää olemaan, joten ei pysty enää mitään lähes 60 pelin kausia pelaamaan. Bernardiin olen yrittänyt luottaa, mutta nyt sain kyllä itse tarpeekseni. Jos edes minä en enää luota Andyyn, niin luottaako joukkuekkaan? Viime kaudella HIFK:ssa pelannut Joakim Lundström olisi vapaana. Pelannut KHL:ssäkin, mutta jäi viime kaudella Husson varjoon. Olisikohan kovin kallis kaveri? Ei ole ainakaan vielä mistään saanut sopimusta, joten voitaisiin houkutella jollain 1+1 sopimuksella, koska tuossa voisi olla mahdollinen ykkösveskari jos/kun Markkanen lopettaa tähän kauteen. Toivotaan toimistolta jotain reagointia.
 

Bacon

Jäsen
Viime kaudella HIFK:ssa pelannut Joakim Lundström olisi vapaana. Pelannut KHL:ssäkin, mutta jäi viime kaudella Husson varjoon. Olisikohan kovin kallis kaveri? Ei ole ainakaan vielä mistään saanut sopimusta, joten voitaisiin houkutella jollain 1+1 sopimuksella, koska tuossa voisi olla mahdollinen ykkösveskari jos/kun Markkanen lopettaa tähän kauteen.

Boldauksen tein ihan itse.

Jos Jussi tähän kauteen pelit päättää, (saa minun puolestani jatkaakin jos ja kun kunto kestää) niin Espoosta vapautuisi kauden päätteeksi eräs Nieminen. Enkä pitäisi mahdottomana saada kyseistä herraa takaisin tänne, taisi kuitenkin aika lämpimät välit herralla olla tähän seuraan ja kannattajiin. Eihän tämä nyt varsinaisesti tämän ketjun asiaa ole, mutta tuli tuossa nyt mieleen kun otit mahdollisen ensi kauden ykkösveskarin puheeksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kauden kolmella ensimmäisellä viikolla on kolme settiä back-to-back -pelejä ja lokakuun keskivaiheilla yksi. Ainakin noiden neljän pelin verran antaisin siis Andyn antaa vielä näyttöjä...

Joo, näin näen asian itsekin. Toki markkinaa täytyy skannata jatkuvasti, että on sitten kuviot selvät jos järjestelyjä on tarve alkaa oikeasti vääntämään.

Jos Jussi tähän kauteen pelit päättää, (saa minun puolestani jatkaakin jos ja kun kunto kestää) niin Espoosta vapautuisi kauden päätteeksi eräs Nieminen. Enkä pitäisi mahdottomana saada kyseistä herraa takaisin tänne...

Tämäkin on hyvä pointti. Niemisellä jäi viimeksi rojekti kesken. Ja vaikka Markkanen jatkaisikin, niin ehkä ensi kaudella voisi olla (Jussin ikävuodet huomioiden) ottelut 50/50 periaatteella pelaavan "kahden ykkösmaalivahdin" paikka. Mutta tässä vaiheessa lienee turha spekuoida enempää kauden 2105-16 kuvioilla...
 

Kipi

Jäsen
Mestiksessä hän oli loistava eli kyllä ne taidot on olemassa. Itseluottamuksestako nyt kiikastaa?

Itseluottamus on varmasti suuri syy. Kupoli varmaan aika jumissa. Toinen juttu on se että Mestis ei ole Liiga. Turha vertailla että on onnistunut siellä. On siellä onnistunut moni muukin keskinkertainen veska.

Andy Bernard, se kortti on nyt katsottu. Tulee mieleen muutaman kauden takainen Case Ullberg. Kuinka pitkään pitää vielä katsoa tai kuinka monta matsia pitää hävitä runkosarjassa maalivahtiin ennenkuin voidaan vaan myöntää tosiasiat; taso ei Andyllä riitä. On hyviä maalivahteja ja vähän huonompia maalivahteja. Bernard kuuluu jälkimmäiseen. Vai muistatteko milloin ollaan viimeeksi voitettu Andy maalissa? Niimpä niin....

SaiPan pitää hankkia Markkaselle luotettava stuntti, jonka voi heittää huoletta maaliin ettei tarvitse jännittää paskat housussa joka kutia uppooko. Ihannetilanne olisi että Markkanen pelaisi max. 65% runkosarjasta niin ettei olis ihan paskana mahdollisissa playoffeissa.

Heitänpä yhden nimen, jolla ei tietääkseni ole vielä sopimusta; Mika Järvinen. Liigasta on kokemusta yllin kyllin ja on pelannut ihan hyvällä tasollakin. Ping toimisto!

Huippu-urheilu on raaka maailma. Parhaat pelaa. Andylle kenkää ja luotettava kakkosveska tilalle. PISTE.
 
Viimeksi muokattu:

atsku

Jäsen
Salcidolle ei tainnut olla omaa ketjua:
Sydän toi Brian Salcidon SaiPaan | Tv | Areena | yle.fi
Sydänhän tässä sulaa!

Salcido on kyllä The Man. Ihan uskomaton omistautuminen Saimaan Pallolle. Ei voi muuta kuin hattua nostaa ja toivottavasti saa kauden ensimmäisessä kotipelissä ansaitsemansa arvostuksen yleisöltä. Ottaako SaiPafanit tämän "kotiinpaluun" jollain tapaa huomioon, jää nähtäväksi.

Mitä tulee Bernardiin, niin ikävä kyllä aika alkaa olla täysi. Muistaako kukaan yhtään huippupeliä mieheltä SaiPassa? Kai niitäkin joku oli, muttei yhtään tule mieleen.
Itsekkin olen ollut miehen pitämisen puolella, mutta nyt alkaa tulemaan seinä vastaan. Otteissa ei ole näkyvissä minkäälaista kehittymistä, johtuuko sitten paineidensietokyvyttömyydestä vai mistä?

Joku ehdotti Mika Järvistä Andyn tilalle. Kyllä. Mielellään. Mutta ei ole ikävä kyllä todellisuutta. Ei mies lähde avaamaan 47 peliä luukkua liigaan, vaan mielumminkin pelaa ne 50 peliä itse. Todennäköisin syy, miksi miehellä ei vielä ole sopimusta on kallis hinta. Statuksena on kuitenkin KHL-maalivahti. Se olisikin, jos saataisiin SaiPaan, lottovoitto.
 

ahal

Jäsen
Vielä pikkuisen lisää Andysta. En yritä leikkiä veskarikoutsia, mutta eilenkin kiinnitin huomiota Andyn torjuntatyyliin. Se poikkeaa monien nykynuorten käyttämästä "puhtaasta perhostyylistä", johon yhdistyy sulava ja nopea jäissä pelaaminen. Andy on enemmän ns. vanhan koulukunnan miehiä, "pystytorjuja", jolloin liikehdintä voi näyttää ajoin kömpelöltä (ks. You tube -potretti). Perhonen ei taitu alle yhtä luontevasti (ja peittävästi) kuin esim. Jani Niemisellä (You tube -henkilökuva).

Jos sitten perhoseen kuitenkin putoaa eikä kiekko tartu tai ohjaudu kulmaan, niin seuraava siirto on jonkin sortin loikkaus tai heittäytyminen kiekon päälle tai eteen. Usein liian myöhään. Tässä kohdin tulee mieleen esim. Jamo Myllyksen torjuntatyyli :) Mutta tärkeitä voittoja silläkin napattiin.

Andylle näyttää olevan luontaista torjua usein toinen patja jäässä mutta toinen polvi ja patja koholla (ns. toispolvitorjunta), jolloin länkiin jää tilaa. Jos maila on myös jäästä irti tai epätasapainossa, kiekko mahtuu hyvin sisään. Perhosessahan molemmat patjat ovat tiukasti jäässä ja sääret tekevät lumiaura- tai v-kuvion. Nopeajalkaiset (ja vahvalihaksiset) kaverit kuten Nieminen lisäksi vain käväisevät alhaalla torjunta-asennossa ja pomppaavat salamana pystyyn. Liike ei pysähdy ja torjuntavalmius säilyy.

Lipiäisellä näyttää jäässä pelaaminen helpommalta ja luontevammalta.

Mv-työskentelystä on netissä runsaasti videoita erityisesti junnuja ajatellen, ja tuossa yksi suomalainen ok-versio (linkki You tubeen). Jos jotakuta kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitkästä aikaa SaiPa on tilanteessa jossa sijoitus 10 sakkiin on oletuksena useimmissa ennakkoarvioissa. Ainakin jatkoajan ennakossa ollaan 10 sakissa koska tänään julkaistiin sija 11 ja se napsahti Hämeenlinnaan. Itse veikkaan, että SaiPan paikka jatkoajan ennakosta löytyy sijalta 6. Taakse jäävät vielä JyP, Blues, Ässät ja Pelicans. En sano, että itse arvioin voimasuhteet näin. Veikkaan vaan että jatkoajan pojat niin tekevät :)
 

redpecka

Jäsen
ahalilta hyvää maalivahtianalysointia tuossa yllä. Itselläni ei kapasiteetti ja tietämys riitä ihan tuollaiseen. Kirjoitin tuonne otteluseurantaketjuun (KooKoo-SaiPa päivä pari sitten) omat mietteet vallitsevasta tilanteesta. Tässä copypasteus sieltä omasta viestistäni, laitetaan tännekin:

Pakkohan se kai on uskoa (vaikken usko) että SaiPassa tehdään nää asiat parhaan taitamuksen mukaan ja se mikä jää katsojalle ja pienelle kulkialle epäselväksi, on luultavasti myllyksille ihan selvää - kamppurikin sanois että no niin tietty määki tekisin jos multa kysyttäis. tammi hyväksyvästi peesaisi vieressä.

Me mennään Markkasella ja jos tulee loukkaantumisia, hommataan joku e.väre vaikka, jottei benkun turhaan tarvii mennä itteensä kentälle nolaamaan. Se on niin symppiksen näköinen se lippis päässä siinä vaihtoaition luukun vieressä.

kuokkane, häkkine, strömbergi, hostikka, ullbergi, bernardi... Varmaan listasta unohtui muutamia, mut eiku saipaan kehittymään!

Niin paljon hyvää kun SaiPassa on Mälkiän ja Selinin aikana tehty, niin tää osasto on perseestä. Mutta todettakoon että SaiPa on kyllä onnistunut haalimaan hyviä ykkösveskareita, Zepp, Tarkki, Markkanen, Bluesin nyk Nieminen, Bäckström... Ehkä pitäis olla sittenkin tyytyväinen että pikkuseuralla on tärkein tontti hyvällä mallilla ja jättää sekundäärisistä tonteista itkemiset vähemmälle.


No hei mutta vähän kärjistäen. Onhan tilanne yhdeltä kantilta kurjallinen, mutta on myös hienoa jos saa rupiikinkuutiosta yhden sivun tehtyä alle yhden siisonin..
 

redpecka

Jäsen
Pitkästä aikaa SaiPa on tilanteessa jossa sijoitus 10 sakkiin on oletuksena useimmissa ennakkoarvioissa. Ainakin jatkoajan ennakossa ollaan 10 sakissa koska tänään julkaistiin sija 11 ja se napsahti Hämeenlinnaan. Itse veikkaan, että SaiPan paikka jatkoajan ennakosta löytyy sijalta 6. Taakse jäävät vielä JyP, Blues, Ässät ja Pelicans. En sano, että itse arvioin voimasuhteet näin. Veikkaan vaan että jatkoajan pojat niin tekevät :)

Hyvin inspiroitu. Itse veikkaan Jatkiksen porukoitten tyrkkäävän SaiPan seittemänneksi, koska Tirkkonen, eli noista luettelemistasi jengeistä Bluesi menisi ohi. Ja tämä veikkaus on lähellä myös omaani, joka on sääleissä kotietu kivasti paikalta kahdeksan (JYP valitettavasti vielä ohi). Mutta miten ja miltä paikalta sääleistä mukaan peleihin kirmataankaan, ei ole osa helppo sen jälkeen: sieltä tulee ykköstä ja kakkosta ja hyvin huilanneena heti vastaan.

No toivottavasti mennään edes johonkin, ettei käy niinku näillä kausilla jolloin kaikki odottaa jotain ja sitten kaikki meneekin ihan töttaryijt etrojs!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
kuokkane, häkkine, strömbergi, hostikka, ullbergi, bernardi... Varmaan listasta unohtui muutamia, mut eiku saipaan kehittymään!

Täytyy muistaa, että noista Kuokkanen, Häkkinen ja Hostikka ovat olleet omia kasvatteja. Omia junnuja pitää yrittää nostaa edustukseen, joillakin riittää taso, joillakin ei. Noilla ei - eivätkä he ole onnistuneet sen paremmin muuallakaan. Ja tuohon listaan voisi laskea myös Bernardin, joka tuli myös edusukseen A-junnumyllyn kautta.

Eikä muualla ole välttämättä sen paremmin. Henri Kiviaho oli SaiPan kuuma maalivahtilupaus, mutta hänet menetettiin kauden 2010-11 jälkeen KalPan organisaatioon. Ei Kiviaho siellä ole vaikuttanut mitenkään merkittävästi kehittyneeltä, vaikka nyt lähteekin rapakon taakse yrittämään läpimurtoa. Ihan tavallisen kuolevaisen tilastot hänellä on ollut Kuopiossa niin junnujen kuin aikuisten peleissä.

Kun Ullberg hankittiin, tiedettiin hänet riskipelaajaksi, jolla isoimmat haasteet on korvien välissä. Tiedetyt riskit sitten realisoituivatkin Lappeenrannassa.

Ulkopuolellta SaiPaan on hankittu kakkosvahdiksi tuo mainitsemasi Strömberg sekä Hostikan kakkoseksi suunniteltu Jere Myllyniemi. Strömberg oli pieni pettymys, mutta Myllyniemihän meni Lappeenrannassa niin paljon eteenpäin, että nousi ykkösvahdiksi. Ja kyllä Strömberg lopulta tuolla Lappeenrannassa nähdyllä suoritustasollaan kelpasi niin HPK:n, Kärppien kuin Jokerien maalivahdiksi ja esitti sielläkin Lappeenrannassa nähdyn kaltaisia otteita.
 

Lemiöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings, Wirta Stars
Täytyy muistaa, että noista Kuokkanen, Häkkinen ja Hostikka ovat olleet omia kasvatteja. Omia junnuja pitää yrittää nostaa edustukseen, joillakin riittää taso, joillakin ei. Noilla ei - eivätkä he ole onnistuneet sen paremmin muuallakaan. Ja tuohon listaan voisi laskea myös Bernardin, joka tuli myös edusukseen A-junnumyllyn kautta.

Eikä muualla ole välttämättä sen paremmin. Henri Kiviaho oli SaiPan kuuma maalivahtilupaus, mutta hänet menetettiin kauden 2010-11 jälkeen KalPan organisaatioon. Ei Kiviaho siellä ole vaikuttanut mitenkään merkittävästi kehittyneeltä, vaikka nyt lähteekin rapakon taakse yrittämään läpimurtoa. Ihan tavallisen kuolevaisen tilastot hänellä on ollut Kuopiossa niin junnujen kuin aikuisten peleissä.

Kun Ullberg hankittiin, tiedettiin hänet riskipelaajaksi, jolla isoimmat haasteet on korvien välissä. Tiedetyt riskit sitten realisoituivatkin Lappeenrannassa.

Ulkopuolellta SaiPaan on hankittu kakkosvahdiksi tuo mainitsemasi Strömberg sekä Hostikan kakkoseksi suunniteltu Jere Myllyniemi. Strömberg oli pieni pettymys, mutta Myllyniemihän meni Lappeenrannassa niin paljon eteenpäin, että nousi ykkösvahdiksi. Ja kyllä Strömberg lopulta tuolla Lappeenrannassa nähdyllä suoritustasollaan kelpasi niin HPK:n, Kärppien kuin Jokerien maalivahdiksi ja esitti sielläkin Lappeenrannassa nähdyn kaltaisia otteita.

Hyvää spekulaatiota yllä jo useemmaltakin kirjottajalta ja pystyn yhtymään melkolailla noihin kommentteihin Andyn riittämättömyydestä, tosin tuohon ns epäonnistumisiin vaikuttaa edessä pelaavan joukkueen pelityyli puolustuspäässä, joka sopii kuin nakutettu Jussin perhostyyliin ja varmuuteen, sitten taas Bernardin ns. pystytorjunta tyylissä puolustajien vetojen peitto ja irtokiekkojen siivous jää vähemmälle, Jussin jättäessä vähemmin ripareitapakkien siivottavaksi, sekä Jussin kokemus näkyy siinä kuinka mies punteilla tai kilvellä ohjaa kiekon kulmaan...pakit tietää sen ja luotto omilla miehilläkin on kovempi kuin täysin ERILAISEN torjuntatyylin omaavaan Bernardin.
Haluisin silti(ja luultavasti niin myös käy) antaa mahdollisuuden Bernardille aloittaa 2-3 peliä putkeen ja katsoa sitten kuinka miehen pelissä näkyisi se kun ei yhden epävarman pelin jälkeen laiteta luukkua avaamaan!!
Joukkue itse varmaan vetää peruslätkäjargonia ja väittää että ei sillä oo väliä kuka tolppien välissä on, mutta paska puhetta..kyllä pakit luottaa enemmin Jussiin ja uskaltaa katkoa enemmin syöttölinjoja ja jättää jussille sitä kiekollist pelaajaa, kun taas Andyn pelatessa, pakit ei tiedä ottaako kiekollinen vai peittääkö syöttölinjan, tämä puolustajien tietämättömyys on suoraa seurausta siihen että Andylle tulee suhteessa vaikeampia torjuntoja..huonompi veska kun on!!
Mites Lipiäinen, ilmeisesti perhostyylin veskari, Bernardin jatkaessa heikoilla otteilla, Santeri vaan maaliin, mutta ensin Andylle muutama peli putkeen jotta nähään se onko peräkkäisillä starteilla vaikutusta???!!!
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Täytyy kyllä sanoa, että mikään mitä harjoituspeleissä olen nähnyt ei viittaa siihen, että SaiPa tällä kaudella taistelisi tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta. Salcidosta huolimatta puolustus on aika pitkälti uusi. McIntyre ja Spina vaikuttavat hyviltä kavereilta tuohon joukkueeseen, mutta samalla meidän viime kauden ykkösketju on pelannut todella vaisusti.

Just nyt realistisista ennakkoarvailuista puhutaan, niin Kohon viime kausi oli poikkeus siitä mitä hän on SM-liigassa tehnyt. Minähän toki tiedän, että Kohon Ville heittää helposti toisen +35 pinnan kauden, mutta edes jossain määrin järkevä ennakkoarvailija laittaisi kuitenkin viime kauden normitasosta poikkeavan suonenvedon piikkiin.

Mankinen ei ole saanut harjoitus + CHL peleissä käytännössä mitään aikaan, ainakaan noissa neljässä pelissä mitä olen päässyt näkemään. Tavikin on pörrännyt lähinnä laitoja pitkin.

Torstaina pitää alkaa tapahtua jotain muuallakin kuin paperilla. Oman päädyn pelin pitää selkeytyä ja vastustajan alueella pitää suuntana olla maali sen ainaisen kulmissa pyörimisen sijaan.

Ja ne joustolaidat pitää testata kunnolla myös heti kotiavauksessa, tsekkipelaajilla. Äijää seinille, hissuttelu loppukoon.

Bernard -keskusteluun sen verran, että vaikka mies ei vakuuttanut pätkääkään siinä ainoassa pelissä mitä Andyltä tällä kaudella olen nähnyt, mahdolliset veskahankinnat eivät ole ajankohtainen aihe vielä tässä vaiheessa. Tällä kaksikolla syyskausi ja sitten ratkaisuja suuntaan tai toiseen, jos tarvetta.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tuosta ykkösketjusta niin huolissani olisi, eiköhän se siitä verry. Kovia ja kokeneita kavereita kaikki. Ulkkarit edelleen mielestäni suurin riski. Kaikki eivät ole minusta tajunneet miten Luojan lykky meillä viime kaudella niiden kanssa kävi.

Liigan viime vuoden flopit ovat minusta kaikki tavalla tai toisella vahvistuneet, joten tiukka kausi tulossa. Vaikea ennustaa ketkä ovat tämän vuoden yllättäjät, mutta Sportia lukuunottamatta keksin kaikille syitä miksi tänä vuonna taistelevat suorasta pleijaripaikasta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jotkut pelaajat ei tyypillisesti harjoituspeleissä oikein näy ja saa tehojakaan irti, mutta kun kausi alkaa, niin homma alkaa pyörimään ihan eri tavalla. Siksi en huolestuisi liikaa vielä tässä kohtaa. Toki tässä on pelattu myös muutama tosipelikin jo, mutta kausi on silti vielä käynnistymättä kunnolla.

Torstaina mielenkiintoista kyllä nähdä mikä on kenenkin pelihuumori, kun on vielä eka kotipelikin tiedossa ja on varmasti tässä välissä hiottu kuvioita ja pohdittu kaikennäköistä.
 

ahal

Jäsen
Täytyy kyllä sanoa, että mikään mitä harjoituspeleissä olen nähnyt ei viittaa siihen, että SaiPa tällä kaudella taistelisi tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta. Salcidosta huolimatta puolustus on aika pitkälti uusi. McIntyre ja Spina vaikuttavat hyviltä kavereilta tuohon joukkueeseen, mutta samalla meidän viime kauden ykkösketju on pelannut todella vaisusti.
....

Torstaina pitää alkaa tapahtua jotain muuallakin kuin paperilla. Oman päädyn pelin pitää selkeytyä ja vastustajan alueella pitää suuntana olla maali sen ainaisen kulmissa pyörimisen sijaan.
Pitkälti samat fiilikset tästä. Ihan liigan kärkeä lukuun ottamatta tasainen sarja on tulossa ja mitä vaan voi tapahtua. Sputnikkien tähänastiset esitykset eivät suuria lupaile, puutteita on joka osa-alueella. Onneksi po-paikkoja ei jaeta vielä syyskuussa. Aikaa on, myös ulkkareilla näyttää kykynsä. Viime kaudella sekin osasto oli lopulta jos ei timanttia niin ainakin rautaa. Selvää on, että jokaisen sainatun ulkkarin pitäisi olla vahvistus - ei täytemies.

Suotavaa myös olisi, että viime kauden hyvä henki olisi saatu siirrettyä tähänkin kauteen. Kouvolassa naamat olivat kuitenkin himpun kurtussa.

Loppuviikon kaksi peliä ovat tuiki tärkeitä ja näyttävät suuntaa syksyä ajatellen. Ainakin toinen olisi syytä voittaa kotona, jolloin usko omiin mahkuihin ja jengiin säilyisi. CHL-pytty lie kuitenkin vahvempien heiniä.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Jatkoaika paljastanut veikkauksensa sijat 7-14, eikä SaiPa ole vielä mainittuna. Melko uuden tilanteen edessä organisaatio kun odotulset pomppaa kaudessa "10. sija =mestaruus"-mentaliteetistä "kuuden joukkoon voi hyvin päästä"-moodiin. Näin faninakin vähän hirvittää et miten käy, kun muistissa on vielä tuo 900k turskaa tuottanut katastrofikausi.

Tiettyjen pelaajien harkkamatsien heikosta suorittamisesta en osaa olla huolissani, mutta potentiaaliset maalinteko-ongelmat ja liika pehmeys maalin edustoilla sarjapeleissä ovat ihan valideja pelkoja. Toki tuo CHL kotiyleisön edessä alkaa olla jo sellainenpaikka jonka jengi osaisi ottaa jo yhtä tosissaan ku liigapelit...
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jatkoaika paljastanut veikkauksensa sijat 7-14, eikä SaiPa ole vielä mainittuna. Melko uuden tilanteen edessä organisaatio kun odotulset pomppaa kaudessa "10. sija =mestaruus"-mentaliteetistä "kuuden joukkoon voi hyvin päästä"-moodiin. Näin faninakin vähän hirvittää et miten käy, kun muistissa on vielä tuo 900k turskaa tuottanut katastrofikausi.

Samaa olin tulossa tuskailemaan, ei oo hyvää muistijälkeä siitä kun SaiPa on viimeksi rankattu ennakkokaavailuissa jonnekin muualle ku ei-pleijareihin. Vaatii edelleen SaiPalta hirveää työmäärää ja onnistuneita hankintoja jotta edes lähelle viime kauden mielisairasta meininkiä päästäisiin, ei parane yhtään lähteä ajattelemaan että tästähän nyt puolivaloilla lasketellaan niihin pleijareihin että jaksetaan sit vähän paremmin tällä kertaa ku Kärppien kanssa tapellaan finaalipaikasta, sit voitais hei kaikki kasvattaa semmonen parta ku Spangilla oli niin vitsi päästäis taas Ilta-Sanomiin, ja sit maajoukkuepeleissä keväällä voidaan ottaa Liiga-mestaruuden lisäksi MM-kultaa, sovitaanko vaikka että finaalin ratkaisevassa jatkoerässä Mankinen tekee Kohon ja Tavin syötöstä maalin suoraan one-timerilla, ja sit Jesse tuuletat niinku Selänne silloin ku se ampu sitä hanskaa ja Markkanen tekee kärrynpyöriä, eiks joo? Sit torijuhlissa laulatetaan hesalaisyleisölle "SaiPa SaiPa, tää on SaiPa", ai juku se ois metkaa, sä voisit Backman hoitaa sen homman ku ykköskenttä ja Markkanen on kuitenkin ihan plekseissä eikä noi Flinck ja Jokinen oo yhtään mitään laulumiehiä.
 

Wolves

Jäsen
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän se SaiPa ole jo seuraavana (6.) vuorossa tuolla Jatkoajan ennakoissa. Aika lailla samoille sijoille itsekin veikkaisin, mutta toki saa yllättää ja sijoittua paremminkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös