SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 391
  • 2 817

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minä taas luulen, että mitään fyysistä pelotetta ei tule, eiköhän tämä Lofqvist ole se pelote sekä Savilahden korvaaja.
Jos yksi pakki vielä tulee, niin hyvä, kahdeksalla pakillakin päästään alkuun, loukkaantumisten jälkeen soitellaan taas pelastaja paikalle, nimittäin Pukan Mikko.
 

ahal

Jäsen
Minä taas luulen, että mitään fyysistä pelotetta ei tule, eiköhän tämä Lofqvist ole se pelote sekä Savilahden korvaaja.
Jos yksi pakki vielä tulee, niin hyvä, kahdeksalla pakillakin päästään alkuun, loukkaantumisten jälkeen soitellaan taas pelastaja paikalle, nimittäin Pukan Mikko.

Maikkarin ja Tirkkosen mukaan yksi puolustaja on vielä haussa. Muuten näillä mennään toistaiseksi.
 

ahal

Jäsen
Ei SaiPan puolustusta nyt liigan kärkikastiin uskalla ihan suoraan määritellä, mutta kauden aikana nähdään miten asia todella on. Siellä on kuitenkin paljon potentiaalia ja usealla pelaajalla mahdollisuuksia nousta kunnolla pramille.

Sama oli edelliskauden joukkueessakin. Paljon kysymysmerkkejä, mutta tulos oli ehdottoman plussamerkkinen. Samat eväät on taatusti nyt myös.
Tästä samaa mieltä. Tässä vaiheessa kautta on hieman turhanaikaista taittaa peistä, kenellä on kovin tai vahvin tai jotain muuta. Edelliskausien tekemiset eivät paljoa paina uuden alussa. Yhtään tehopistettä ei voi jemmasta ottaa mukaansa myöhempää käyttöä varten. Minulle riittää, että puolustus on vähintään kelvollista luokkaa. Ettei vaan anneta turhaan eteen kaverille tai peräti ilmaiseksi (maaleja).

SaiPan(kin) tapauksessa viime kausi osoitti, että kun puolustus pystytään rakentamaan ja roolittamaan oikein - yhdessä maalivahtien kanssa - kaikki on mahdollista. Nimillä ei niin väliä. Joku onnistuu, toinen alisuorittaa, kolmas potee pitkään jne. Kahdella pakilla ei pysty viittä vastustajaa nitistämään, joten myös ketjujen on osallistuttava puolustamiseen. Siinäkin SaiPa onnistui hyvin, ja uskoakseni jatkaa samalla linjalla jatkossakin. Kohot, Hämäläiset ja Flinckit meillä ovat yhä rosterissa ja avainasemassa myös omiin päin. Toivotaan samaa uusilta vierastyöläisiltä.
 

Bacon

Jäsen
Molemmat käy. Minä voin tarjota syömiset. Otakko vedyn tai vaikka kenties atomin?

Vety totta kai. Mikä mies se on, joka ei vetyä syö. Ei ainakaan tosimies ja mehän olemme tosimiehiä vailla vertaa.

Kohtahan ne meidän sankarit jäälle tupsahtaa menemään. Ulkomaan elävätkin ilmeisesti jo saapuneet tai ainakin viimeistään lähipäivinä saapuvat tänne. Puoltoista viikkoa ja ensimmäinen harjoitusmatsi. Aijai tässä sitä odotellaan kauden alkua kuin pikkulapsi joulupukkia.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
10:00 saadaan taas uusi nimi ketjuspekulointeihin.


SaiPa sekä FB:ssä että Twitterissä: "Klo 10.00 luvassa pelaajauutinen. ‪#‎SaiPa‬ ‪#‎MeidänPojat‬"
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saattaisi erehtyä luulemaan, että kyseessä on isokin nimi, kun toimisto palaa tänään arkeen ja kausikortteja pitäisi myydä. :)
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän valju, kun samaanaikaan lännessä julkistetaan Laschin ja Nakladalin sopparit, mutta toivotaan että pääsee lentoon.
 

atsku

Jäsen

No niin, hyvä haku. Ehkei ihan niin kova kuin tepsin tämän päiväinen pakki, mutta kelpaa meille. Puolustus näyttää todella hyvältä etukäteen katsottuna.

Larsson tuo SaiPaan ainakin yllätyksellisyyttä omaan päähän. Markkasen on syytä olla torjuntavalmiudessa miehen pitäessä kiekkoa. Siitä todisteena suoraan lauotut omat maalit niin Kerhossa kuin Tapparassakin.
 

East

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän jätti ja susirajan punamusta
Tuskinpa on sattumaa, että kahdella uudella pakilla kätisyys on oikealla. Jos ynnäilee viime kauden yv-tuskailut, hurjan yv-ajan eli tarjoutuneet mahdollisuudet, nykykaukalon siniviivasiirrot, Salcidon sopparin ja muutaman muun asian, niin siellähän voi alkaa vaikka tulostakin tulla miesylivoimalla. Ja niin toki pitääkin, jos mielitään pärjätä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ja näillä mennään, sanoi Tuomenoksa. Ihan asiallinen hankinta, vaikka viime kausi olikin Larssonilta katastrofaalisen surkea. Toisaalta hintalappu oli Tapparan paidassa annettujen "näyttöjen" jälkeen varmasti kohdallaan, ja kun Tuomenoksa sai sopimukseen mukaan vielä option ensi kaudesta, niin hyvältähän tämä näyttää.

Minun mielestäni SaiPan puolustus näyttää nyt erittäin lupaavalta. Kukaan ei vielä tiedä että miten paljon ja miten siniviivojen siirtäminen vaikuttaa pelaamiseen, mutta nyt on eri rooleihin mukavasti vaihtoehtoja. Löytyy kolme rightin pakkia ylivoimalle (Lofquist, Larsson ja Riikola) sekä kiekollista osaamista ja luisteluvoimaakin kohtuullisesti.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kevyesti? Osaatko samalla kertoa, että miten kevyesti?

Niin, mielestäni Lukon puolustus on selkeästi SaiPan puolustusta parempi ja nimekkäämpi. Kuten on myös vielä Tapparan, Kärppien ja TPS:kin. Tämä siis vastauksena kirjoitit, että hakemalla saa hakea yhtä vahvaa puolustus + maalivahti osastoa.

Kuka on Jesse Virtanen ja kuka vittu on Juho Tommila?

Tietysti voisin kysyä kuka on Lofquist, Maalahti, Lappalainen, Huhtanen, Riikonen? Muille vähemmän tunnettuja, mutta Virtanen ja Tommila ovat lahjakkaita omia kasvatteja, kiekollisia puolustajia.

Zapolski nyt ei vaan pärjää Markkaselle.

Zapolski 92,64 - Markkanen 92,63
Zapolski 2,02 - Markkanen 2,03

Huima ero toisinsanoen. :) Mikäli liigan tilastoihin voi luottaa.

No, viimeistään toukokuussahan se sitten nähdään, mikä joukkue on missäkin. Onneksi siivousfirma voi aina paikata menot konserniavustuksilla.

Juuri näin.

Lukon pelaajabudjetti on 2,7 miljoonaa euroa ja kokonaistulopuolesta omistajan antama tuki edustusjoukkueelle on noin 1,5 miljoonaa euroa kausi, budjetoituna valmiiksi. Tarkoitit varmaan, että raumalaisten kannattajien 1960-luvulla perustama raumalaisen kiekkoilun tukiyhdistys, joka on myös Lukon omistaja, antaa sen budjetoidun tuen edustusjoukkueelle vuosittain. Ei suinkaan paikkaa menoja.

Ruotsalaisen huhutun pakin tulo olisi kyllä niitti menestyvälle joukkueelle. Toivotaan!!

Larssonin myötä varmasti SaiPan puolustus TOP 6:ssa ennakkoon.
 

ahal

Jäsen
SaiPa hankki huippupakin, otsikoi Iltalehti. Toivotaan niin, vaikkei sainaus hirveästi liikuta. Ehkä senkin takia, kun asia oli "tiedossa" jo pitkään. Diilissä on sekä hyvää että huonoa: joku joutuu hakemaan vauhtia mestiksestä, kun oletusarvoisesti ulkkarit pelaavat terveenä ollessaan. Poukkoilu voi hidastaa esim. Lappalaisen ja Maalahden kehitystä, kun taas Huhtaselle vuosi sarjaa alempana isolla peliajalla voi tehdä hyvää. No kilpailua pelipaikoista taas riittää, ellei joku hajoa jo alkumetreillä.

Raumalle tiedoksi (1936), että Maalahti ja Riikola (ei Riikonen) pelasivat Lukkoa vastaan pronssipelissä. Samassa matsissa ottelivat myös Piitulainen ja Vauhkonen, jotka kiekkoilevat nyt siellä. Jos et satu tietämään.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saatiin sitten se yksi kiintiöruotsalainen joten kauteen voidaan lähteä levollisin mielin :) Larsson oli kyllä niin sysipaska viime kaudella etten voi ainakaan pettyä odotuksiini. Jossain se kaverin kiekollinen potentiaali kuitenkin on ja ehkäpä Tirkkonen sen sieltä esiin kaivaa. Mielenkiintoinen nippu kasassa ja tällä kertaa ihan kauden alusta asti. Nyt on vielä sikälikin erilainen tilanne, että joukkue saa ihan oikeita pelejä joissa on panosta alle ennen kauden alkua. Sija 10 ei nyt enää ole se meidän mestaruus vaan nyt tavoitteeksi pitää asettaa suora pudotuspelipaikka. Ei se helppoa tule olemaan nytkään, mutta nelikon Kärpät, Lukko, Tappara ja TPS jälkeen on aika monta jengiä samalla viivalla SaiPan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Larsson oli kyllä niin sysipaska viime kaudella etten voi ainakaan pettyä odotuksiini. Jossain se kaverin kiekollinen potentiaali kuitenkin on ja ehkäpä Tirkkonen sen sieltä esiin kaivaa.

Larssonin viime kausi oli katastrofi, mutta edellisellä (vajaalla) kaudella teki HPK:n paidassa 9 maalia. Se on enemmän kuin mitä esim. Per Savilahti teki koskaan yhdellä kaudella runkosarjassa. Eli potentiaalia löytyy, kunhan vaan homma lähtee oikeille uomilleen. Mikä lienee ollut perimmäinen ongelmana viime kaudella.
 

Barney

Jäsen
Zapolski 92,64 - Markkanen 92,63
Zapolski 2,02 - Markkanen 2,03

Huima ero toisinsanoen. :) Mikäli liigan tilastoihin voi luottaa.
Kannattaa kuitenkin huomioida Markkasen kokonaisvaltainen vaikuttaminen SaiPan puolustuspeliin, koska hän lähes kaiken kokeneena maalivahtina organisoi tuota puolustuspeliä. Paperilla Lukon puolustus on kyllä vähän SaiPan puolustusta vahvempi, mutta ei mielestäni selvästi. Puolustustyöskentely, johon vaikuttavat suuresti myös maalivahti ja sentteri, onkin sellainen asia, jota on vaikea käydä vertailemaan. Mielestäni kuitenkin SaiPalla sekä Lukolla on molemmilla puolustuksen suhteen hyvin pullat uunissa.

Johan Larsson oli mielestäni aika napakka hankinta SaiPalta tähän paikkaan. Mies sai kohtuuttoman paljon paskaa niskaansa viime kaudella Tapparassa, vaikka pelasikin heikon kauden. Jotain kertoo kuitenkin pelaajasta, että sai ihan hyvin vastuuta, vaikka ei pelannut läheskään parhaalla tasollaan. Kaiken lisäksi Tapparalla oli omasta mielestäni viime kauden paras puolustusosasto, joten ei sinne mitkään turistit päässeet pelaamaan, varsinkaan playoffeissa.

Kovasti puhutaan kuinka SaiPan joukkue on heikentynyt viime kauteen nähden, mutta kyllä itse otan kolmikon Salcido, Larsson, Lofquist mielummin kuin kolmikon Glenn, Spang, Savilahti. Taipalus oli toki paha menetys, mutta hänen korvaajakseen nousee Rony Ahonen, joka pelasi vahvan debyyttikauden.

Mielestäni puolustuksen tilanne on nyt hyvä, kun on 8 liigapakkia + Huhtanen. Tirkkonen tykkää kuitenkin käyttää rotaatiota, ja loukkaantumisia sattuu aina. Tällä ryhmällä on hyvä lähteä kauteen, ja omissa papereissani SaiPa on top-6 joukkue ensi kaudella. Edellä ovat vain Kärpät, Lukko, Tappara ja TPS, joiden lisäksi ainoastaan HIFK voi vielä onnistuneilla hankinnoilla kivuta voimasuhteissa SaiPan edelle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, Larsson siis. Kyllä minä ainakin olen ihan tyytyväinen tuohon hankintaan. Olkoonkin, että viime kausi oli miehellä vaisu. Jotenkin uskon kaverin potentiaaliin ja että se voi SaiPassa tulla esiin, kun saa kosolti vastuuta. Muutenkin SaiPan historian tuntien paikallaan polkevien pelaajien "uutena keväänä" ja muita klisheitä.

Edit. Ja veikkaan, että ei ole ollut ihan älyttömän kallis pelaaja tällä hetkellä. Mies taatusti itsekin tietää pystyvänsä parempaan ja nostaa profiiliaan ja SaiPa siihen lienee parhaita paikkoja Liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Eihän tuo Larssonin sopimus ensimmäiseksi mitään riemun kiljahduksia aiheuttanut, mutta kyllähän siellä on varmasti valmennus ja Tuomenoksa miettineet, minkälaista miestä vielä tarvitaan ja ehkä Larsson on juuri sitä mitä tarvitaan.
Larsson tuo kuitenkin joukkueeseen kokemusta ja raitin miehenä myös laukaisuvoimaa, sekä myös kiekollista peliä, sitä kuitenkin tarvitaan.
Larssonin viime kautta on turha muistella, epäonnistumiseen voi vaikuttaa niin moni asia, valmentajan antamasta roolista lähtien.

Ei muuta kuin pystypäin kohti tulevaa kautta!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eihän tuo Larssonin sopimus ensimmäiseksi mitään riemun kiljahduksia aiheuttanut, mutta kyllähän siellä on varmasti valmennus ja Tuomenoksa miettineet, minkälaista miestä vielä tarvitaan ja ehkä Larsson on juuri sitä mitä tarvitaan.

Tää on SaiPa, yksi idän ihmeistä! ALE-korista on meillä ennenkin osattu kaivaa löytöjä, ja sitähän tässä haetaan.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Vaikka Salcido twitterissä valittikin jetlagia, niin näytti jamppa sirklailevan ekoissa jääharkoissa (feisbuukin kuvissa).

Alkais jo!
 

ahal

Jäsen
Larsson tuo kuitenkin joukkueeseen kokemusta ja raitin miehenä myös laukaisuvoimaa, sekä myös kiekollista peliä, sitä kuitenkin tarvitaan.
Larssonin viime kautta on turha muistella, epäonnistumiseen voi vaikuttaa niin moni asia, valmentajan antamasta roolista lähtien.

Ei muuta kuin pystypäin kohti tulevaa kautta!
Jos tuota kätisyystasapainoa halutaan ylläpitää, niin silloin Lofqvist, Larsson ja Riikola (R) olisivat vahvoilla yhdessä Salcidon (L) kanssa. Muut kisailevat sitten kahdesta muusta leftin paikasta. Ainakin harjoitusotteluissa nähtäneen kehissä myös Maalahti, Lappalainen ja Huhtanen. Kokemuksensa perusteella tietysti Backman ja Ahonen ovat vahvoilla pitemmällä tähtäimellä. En toki pane pahakseni, vaikka parina olisi jossain vaiheessa Huhtanen - Maalahti, jos peliesityksillään sen ansaitsevat.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
En nyt huippuvahvistuksena pidä Tätä Larssonia, mutta tuo kaivattua leveyttä puolustukseen. Oikeastaan mitä tahansa voi odottaa: 30+ pisteen kaudesta 30+ ottelun penkitykseen kun Lappalaiset ja Maalahdet vyöryy peluutuksessa ohi.

Niin tai näin, alkaispa jo kausi. Tai edes reenipelit & CHL.
 

Sinitakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvät organisaatiot
Itse lähtisin treenikauteen tälläisellä kokoonpanolla:

Leivo-McIntyre-Spina
Mankinen-Koho-Tavi
Jokinen-Hämäläinen-Venäläinen
Pitkänen - Flinck - Kuronen

Salcido-Riikola
Lofquist-Backman
Ahonen-Larsson

Leivon paikalle on kyllä vaihtoehtoja, jos peli ei ala sujumaan. Esimerkiksi McIntyre-Mankinen kaksikko voisi tehdä tuhoa, mutta näin alkuun antaisin sen paikan Leivolle. Larssonin paikka on siinä ja siinä, Maalahti ja Lappalainen pistää koville. Puolestaan neloskenttään on tarjolla paljon uusia kavereita, mutta noilla lähtisin liikkeelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös