SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 063
  • 2 817

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Salcido - Lofquist
Backman - Ahonen
Lappalainen - Riikola
(Maalahti)

Kyllä se Lofquist lähtee hakemaan pelipaikkaa sieltä jonon perältä, Maalahden Kallen takaa siinä missä Lappalainenkin.

Liigapakit ensin, sitten allsvenskanit ja mestismiehet.

Salcido - Riikola

Saa haastaa jos rahkeet riittää. Toivottavasti riittää, lähtökohtaisesti paikka ei kuitenkaan ole eturivissä.

Enpä nyt jaksa etsiskellä nimimerkkien kirjoituksia viime kaudelta, mutta tällaista on jäänyt mieleen. Kun Salcido meni Jypiin, niin aika moni kirjoitteli, että huonosti pelailee siellä ja että hyvä, ettei tullut saipaan. Nyt tuntuu taas olevan tosi kova hankinta! Voi tosin olla, että eri nimimerkitit herraa moittivat.

SaiPa-fanit on vuotta kokeneempia, nopeampia, vahvempia, viisaampia ja ennen kaikkea järkevämpiä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä SaiPaan aina yksi svedu mahtuu, joten Larsson voisi olla ihan järkevä hankinta ja todennäköisesti ei liian kallis. Potentiaalia kuitenkin löytyy ja on SaiPassa ennenkin urallaan umpikujaan ajautuneet pelaajat saaneet uutta nostetta.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Vähän laittaisin jäitä hattuun kyllä SaiPan puolustusta kehuttaessa. Salcido on kova ylivoimalla, mut Allsvenskan/mestispelaajat ei kyllä millään ole sitä. Larsson on myös toistaiseksi yhden kauden ihme, flopaten viime kaudella täysin. Samaa mieltä aHabin kanssa tuosta kokoonpanosta, eli tämän kaltaista voisi odottaa kokoonpanoksi esim:

Salcido - Riikola
Ahonen - Maalahti
Backman - Lofquist

Ja Larsson tulisi sitten kamppailemaan Maalahden ja Lofquistin kanssa paikasta auringossa. Myös sellainen n. 100kg jässikkä kelpaisi...

Ei tuo pakisto nyt kokonaisuutena ole lähtökohtaisesti millään parhaimpia liigassa. Viime kaudella meillä oli Spangia, Glenniä ja PSN:ää viivalla, mutta yv keskimäärin aika mielikuvituksetonta. Tän kauden pakeista lähtökohtaisesti vain Salcido on noita kolmea parempi, muut saavat kyllä todistaa ensin kykynsä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Ihmettelen vähän Lofquistin vähättelyä tuon Allsvenskan-leiman perusteella. Kyseessä on kuitenkin käsittääkseni Mestistä selkeästi laadukkaampi sarja ja Lofquistin jengi nousi kauden lopussa SHL:ään, eli karsintasarjassa taakse jäi yksi Ruotsin pääsarjatason joukkue. Poimittiinhan Savilahtikin aikanaan Allsvenskanista, ja verrattuna Savilahteen Lofquistin vahvuutena mainitaan mm. hyvä liike. Lisäksi kaveri on muutaman vuoden PSN:ää nuorempi ja on tehnyt kaikilla Allsvenskan-kausillaan kovemmat pisteet. Kyllä tuon näköisellä ansioluettelolla minusta päästään selkeästi esim. Maalahden ohi kakkospariin.
 

atsku

Jäsen
Vähän laittaisin jäitä hattuun kyllä SaiPan puolustusta kehuttaessa..

Ei tuo pakisto nyt kokonaisuutena ole lähtökohtaisesti millään parhaimpia liigassa. Viime kaudella meillä oli Spangia, Glenniä ja PSN:ää viivalla, mutta yv keskimäärin aika mielikuvituksetonta. Tän kauden pakeista lähtökohtaisesti vain Salcido on noita kolmea parempi, muut saavat kyllä todistaa ensin kykynsä.

Mitkä olivat Glennin tai Spangin odotusarvot viime kaudella, ennenkuin he pelasivat peliäkään SaiPassa? Glenn tuli Itävallasta ja Spang oli flopannut totaalisesti. Nyt yht'äkkiä he ovatkin olleet kovia odotusarvoiltaan? Kävi satumainen tuuri, että he molemmat ylisuorittivat SaiPassa. Itseasiassa Larsson otti Spangin paikan Kerhossa ykköspakkina kaudella 12-13.

Salcido on liigan eliittiä hyökkäävissä puolustajissa ja jos Larsson tulee ja sattuu pääsemään moodiin, on hänkin vahva yleispuolustaja kovalla kudilla.
Lofquistista ei tarvitse kuin katsella muutama klippi youtubesta ja lukea ruotsalaisfanien kirjoituksia, niin voi helposti päätellä miehen pelaavan kahdessa ensimmäisessä parissa. Riikolan kausi on nyt, mies tullee takomaan sen 15-20 pistettä peliajan lisääntyessä. Lappalainen on lähtökohtaisesti todella hyvä aihio, joka breikkaa viimeistään ensi kaudella. Uskon kuitenkin, että jo tämä kausi on se, milloin mies väläyttelee osaamistaan.

Eli:

Salcido-Riikola
Lofquist-Backman
Ahonen-Lappalainen/Maalahti

Jotakuinkin noin. Jos Larsson tulee, ottanee hän Backmanin paikan ja Baku Lappalaisen.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime kaudella puolustuksessa on vähintään yhtä paljon kysymysmerkkejä kuin nyt. Spang ja Cutta tulivat myöhemmin kehiin eikä Spang aluksi riemun kiljahduksia aiheuttanut. Glenn herätti itsessäni luottamusta, mutta en silti arvannut että on noin hyvä. Eikä arvannut moni muukaan. Tämän hetken puolustus on vähintään yhtä hyvä kuin se millä viime kauteen lähdettiin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eri joukkueiden puolustajien laadun vertaileminen ja pistepörssisaavutusten ennakointi on aika haastavaa hommaa. Kun viisikkopeli toimii ja itseluottamus on kohdallaan, niin kaiken maailman anttinyrhiset ja jonituomiset saattavat tehdä kovaa jälkeä, mutta se on niin pienestä kiinni... Yksi pieni loukkaantuminen tai karmiva virhe omalla siniviivalla voi sotkea systeemin, ja sitten homma saattaa tökkiä hyvinkin pitkään.

Minulla on kuitenkin kova luotto Tirkkosen pelisysteemiin, ja nyt kun Salcidokin on mukana heti elokuun alusta, niin odotukset on korkealla. Hyökkäyksiinlähtöjä ja erikoistilanteita ehditään treenata moneen kertaan ennen kauden alkua, ja siniviivan siirrosta seuraavat muutokset pelisysteemiin ehditään hieroa kuntoon.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Tuossa omassa kokoonpanosetissä arvoin vähän juurikin Maalahden ja Lofquistin paikkoja. Musta vaan se että jompi kumpi pääsee pelaamaan ylivoimaa ei tee SaiPan puolustuksesta millään liigan top3 yv-koostumusta, vaikka potentiaalia siihen olisikin reilusti. Nythän tuo meidän puolustus on mielestäni heikentynyt viime kauden realisoituneesta potentiaalista. Odotusarvo on pikkuisen parempi, mutta sietäisikin olla...

Jos Salcido pelaa tasollaan, Larsson palaisi tasolleen ja Lofquist osuisi PSN:ää paremmalla prosentilla tolppien väliin niin meillä on liigan top3 yv-puolustus. Josseja tuossa on sen verran monta että katsellaan nyt ensin... Oma perstuntuma on että noista potentiaalisista pakeista isoimman askeleen kauden aikana ottaa Ahonen, ja päätyy jopa ykköspariin lopulta.

Mutta kyllähän tuo pakisto näyttää nyt heti paljon ryhdikkäämmältä kun Salcido on mukana.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Mitkä olivat Glennin tai Spangin odotusarvot viime kaudella, ennenkuin he pelasivat peliäkään SaiPassa? Glenn tuli Itävallasta ja Spang oli flopannut totaalisesti. Nyt yht'äkkiä he ovatkin olleet kovia odotusarvoiltaan? Kävi satumainen tuuri, että he molemmat ylisuorittivat SaiPassa. Itseasiassa Larsson otti Spangin paikan Kerhossa ykköspakkina kaudella 12-13.
Se on fakta todellakin, että aina joku täyttää odotukset, aina joku alisuorittaa ja myös ylisuorittaa. Voi tulla loukkaantumisia. Esimerkiksi mistä tiedämme jos viime kauden kotimaisesta ykkösnyrkistä joku saa tällin CHL-peleissä ja on klesana koko liigakauden? Silloin pakka elää ja voi tulla korvaajia jne...

Lähtökohtaisesti olen tällä hetkellä tilanteeseen oikein luottavainen. Menestyvä joukkue tarvitsee voittavan maalivahdin, paljon pisteitä tekevän ykköspakin sekä vähintään pari hyökkäysvitjaa laatua, joiden seassa on ne pari "tähtistatukseen yltävää" pistemiestä. SaiPa täyttää kriteerit jo nyt.

Leveyttä saa ja tietysti pitää olla, kun vielä kahta sarjaa lähdetään tahkoamaan. Kausi on pitkä ja kuormaa on hyvä saada jaettua. Larsson olisi meikäläisen mielestä ihan passeli kaveri tuonne takalinjoille vielä. Sen jälkeen kauden aikana tarvittavat muutokset. Nopeastihan se syksyllä huomataan miten homma lähtee toimimaan. Ennusmerkit ovat lupaavat.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Keväällä oli muurahaispesässä havunneulat siinä asennossa, että tulevan kauden lopullisen läpimurron tekijäksi ja kauden onnistujaksi ennustan Tomi Leivoa. Heitetään veikkaus tehoista; 52, 15+10 = 25.

Näen Leivossa enemmän maalintekopotentiaalia kuin Jokis Tommissa, jonka vuoksi näkisin Leivon mieluummin ylemmissä ketjuissa. Joksa on parhaimmillaan paineistamassa ja rikkomassa vastustajan hyökkäykseen lähtöjä, joten sopisi hyvin 3 ketjuun täydentäen Venäläisen ja Hämäläisen muodostamaa hyökkäysketjua.

Onkohan Markkanen - Koho parivaljakko tarvinneet "lääkärin puukkoa" kevään jälkeen?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Kevyesti. Janne Niskala, Mikko Kousa, Ilkka Mikkola (33 p viime kaudella), Jesse Virtanen, Harri Tikkanen ja Juho Tommila + Ryan Zapolski.

Kevyesti? Osaatko samalla kertoa, että miten kevyesti?

Kuka on Jesse Virtanen ja kuka vittu on Juho Tommila?

Zapolski nyt ei vaan pärjää Markkaselle.

Ei siinä, Lukolla on kova joukkue ja jopa sen puolustus on ehkä Liigan ykkösluokkaa, mutta kevyesti?

No, viimeistään toukokuussahan se sitten nähdään, mikä joukkue on missäkin. Onneksi siivousfirma voi aina paikata menot konserniavustuksilla.

Ruotsalaisen huhutun pakin tulo olisi kyllä niitti menestyvälle joukkueelle. Toivotaan!!
 

Bacon

Jäsen
Juu olihan meitä jonkinlainen joukko, jotka 'pillittäjiksi' nimettiin(omien toimesta), kun Salcidoa tänne haikailtiin. Se kun ei vaan ollut mahdollista muutamaksi kuukaudeksi SaiPan resursseilla... No nyt tulee koko kaudeksi ja erittäin hyvä näin.

Äh. Tuon piti olla vaan jonkinnäköinen kuitti tuohon provoon, mutta eipä se näköjään kännissä ihan onnistunut. Olin itsekin yksi niistä keitä vitutti Salcidon siirtyminen JYPiin ja mielestäni vitutus oli ihan aiheellista, olihan hän täällä pelannut jo sen verran kauan ja olikin ns. Meidän Poika. Mutta joo helvetin hyvä homma, että saatiin mies takaisin tänne minne hän kuuluukin.
 

Ralph

Jäsen
Kuka on Jesse Virtanen ja kuka vittu on Juho Tommila?

En halua mitään riitaa haastaa. Mutta jos väittää SaiPan puolustusta, jossa pelaa mm. Rony Ahonen ja Lasse Lappalainen, Kärppien jälkeen Liigan parhaaksi niin ei voi kysellä ketkä ovat nämä mainitut Virtanen ja Tommila.

Esimerkiksi Lappalainen ei ole Liigassa pelannut ainuttakaan peliä, kun taas pari vuotta nuorempi Virtanen pelasi viime kaudella yli kymmenen tehopisteen kauden.

Ennemmin pitäisi siis kysyä, että "kuka on Rony Ahonen ja kuka vittu on Lasse Lappalainen".

Siihen en ota kantaa, että onko Jussi Markkanen vai Ryan Zapolski kovempi veräjänvartija.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Mutta jos väittää SaiPan puolustusta, jossa pelaa mm. Rony Ahonen ja Lasse Lappalainen, Kärppien jälkeen Liigan parhaaksi niin ei voi kysellä ketkä ovat nämä mainitut Virtanen ja Tommila.

No, Lappalainen on tuollainen rotaatio/projektipakki useamman vuoden sopimuksella, joten lähtökohtaisesti rosterivertailuun kannattaa ottaa muita kavereita.

Larsson ei aiheuta riemunkiljahduksia vieläkään, mutta kaipa tuo kakkosylivoimassa ja kolmosparissa menisi. 13 maalia Allsvenskanissa ja yhdeksän Kerhossa kertovat kuitenkin, että kaiken mennessä nappiin voisi jälki olla "hieman" parempaa, kuin viime kaudella, jolloin Larsson oli uhka lähinnä omalle maalivahdilleen.

Lofquistin ylivoimaosaamiseen olen luottavainen. Omin silmin nähtynä veto lähtee tiukasti huonostakin asennosta ja huonoon syöttöön. Salcido varmistaa sen, että ne tulevat ensi kaudella kohdilleen ja loput on Lofquistista kiinni. Toivottavasti vain muu pelaaminen on sillä tasolla, että mahtuu pelaamaan. Siellä nimittäin kärkkyy hienon viime kauden pelannutta Maalahtea ja paljon parempaan pystyvää Riikolaa samoille pelipaikoille, joten mitään ei tule ilmaiseksi.

En tunne Lukon pakistoa niin hyvin, että osaisin vertailla SaiPan vastaavaan. Uskon kuitenkin, että Niskala tai Salcido vie pakkien pörssin.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
En halua mitään riitaa haastaa. Mutta jos väittää SaiPan puolustusta, jossa pelaa mm. Rony Ahonen ja Lasse Lappalainen, Kärppien jälkeen Liigan parhaaksi..

Kukaan ei ole täällä väittänyt noin. Lukon pakisto ei vaan ole "kevyesti" parempi, niinkuin joku kävi täällä mesoamassa.
 

Wolves

Jäsen
En halua mitään riitaa haastaa. Mutta jos väittää SaiPan puolustusta, jossa pelaa mm. Rony Ahonen ja Lasse Lappalainen, Kärppien jälkeen Liigan parhaaksi niin ei voi kysellä ketkä ovat nämä mainitut Virtanen ja Tommila.

Ralph hyvä nyt lukee tuota aiempaa keskustelua hieman paremmalla suurennuslasilla ja sitten osoittaa sen kohdan, jossa näin väitettiin.

Joissain vaiheessa kun vielä puhuttiin puolustaja/maalivahtikokonaisuudesta, eikä siitä kenellä on isoin kulli.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joukkueiden vertailu ennen ensimmäistäkään peliä pelkkien nimilistojen perusteella rinnastetaan usein pippelinmittailuun, ja minusta ihan aiheesta. Veisin tätä analogiaa vielä pidemmälle ja sanoisin, että se on kuin löysien vehkeiden mittailua; kukaan ei vielä tiedä paljonko se paisuu tai nouseeko ollenkaan toimintakuntoon. Voimasuhdeketjussa tätä on jo yllin kyllin halukkaille, toivottavasti tämä ketju säästyy enemmältä.
 

atsku

Jäsen
Ralph hyvä nyt lukee tuota aiempaa keskustelua hieman paremmalla suurennuslasilla ja sitten osoittaa sen kohdan, jossa näin väitettiin.

Joissain vaiheessa kun vielä puhuttiin puolustaja/maalivahtikokonaisuudesta, eikä siitä kenellä on isoin kulli.

Kyllä ja vielä tähän lisäyksenä, että JOS Johan Larsson tulisi SaiPaan. Nykytilanteesta kukaan ei käsittääkseni ole mitään väitöksiä tehnyt.
Muistutuksena kaikille, että SaiPalla on viime vuonna valittu liigan paras maalivahti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei SaiPan puolustusta nyt liigan kärkikastiin uskalla ihan suoraan määritellä, mutta kauden aikana nähdään miten asia todella on. Siellä on kuitenkin paljon potentiaalia ja usealla pelaajalla mahdollisuuksia nousta kunnolla pramille.

Sama oli edelliskauden joukkueessakin. Paljon kysymysmerkkejä, mutta tulos oli ehdottoman plussamerkkinen. Samat eväät on taatusti nyt myös.
 

Mixter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto maple leafs
Ite näkisin saipan kokoonpanon tälläsenä:

Leivo Mcintyre Spina
Mankinen Koho Tavi
Jokinen Hämäläinen Venäläinen
Järvinen Flinck Pitkänen

Salcido Riikola
Lofquist Backman
Ahonen Lappalainen/maalahti

Hyökkäys näyttää ihan hyvältä. Kuronen, Zboril, Toivanen ja Suutari hamuaa paikkaa myös kokoonpanoon ja varmasti nouseekin. Järvisestä ja pitkäsestä sen verran etten ees tiiä enkä jaksanu ottaa selvää pelaavatko kh paikalla vai missä mut oma näkemys oli tuo, tuskin peksi tätä meikän kirjotusta täältä kopsaa ennen ekaa chl-matsia

Hyvältä näyttää muuten paitsi puolustus huutaa yhtä +190senttistä ja reilu sata kilosta pakkia mut aika näyttää mitä käy!
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Hyvältä näyttää muuten paitsi puolustus huutaa yhtä +190senttistä ja reilu sata kilosta pakkia mut aika näyttää mitä käy!

Myös mie ajattelin aikaisemmin samoin. Nyt uskon että siniviivamuutoksen myötä siirtyminen entistä liikkuvampaan puolustukseen on Tirkkosen tietoinen valinta. Ensi kaudella nopeajalkaisilla hyökkääjillä on 1.5m enemmän tilaa kiertää pakkeja hyökkäysalueella. Ihan perusteltua reagoida muutokseen. Jos SaiPan oman maalin edestä aletaan mättää reilusti rieskaa uuniin, niin stay at home pakin hankinta kesken kauden lienee suht helppoa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Luulen että SaiPan mahdollinen fyysinen pelote olisi enempi Jakub Cuttan hintaluokkaa, eli paljon Smabyta halvempi. Eliteprospectin mukaan Smaby "will drop the gloves if needed" ja "lacks coordination and hockey sense", ja luulen että Smabylle kertyisi maksettavaksi kohtuuttoman kova korvaus per kaukalossa pelattu minuutti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös