SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 489
  • 2 817

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mulla on sellainen pelko, että budjettia maltillisesti kasvattamalla poljetaan enintään paikallaan, tai jopa jäädään vähän jalkoihin.
No joo ja kasvavat palkkavaatimukset ja kilpailu tekee sen, että pelaajabudjetti voi toki kasvaa, mutta miehistö on samaa kauraa.

Ajattelin nyt kuitenkin, että pelaajiin olisi kuitenkin esim. tulevalla kaudella saumaa heittää enemmän kuin mitä nyt. Se on selvää, että mihinkään menneiden vuosien supersopimuksiin tyyliin Vladimir Machulda ei ole syytä mennä, se juna on nähty jo. Tuon jälkeenkin on nähty sitä, että joku superstara leikkaa ison siivun budjetista. Joku tasapaino tulee olla. Noh, minä en näitä päätä ja tarpeeksi tiedä/ymmärrä. Kunhan haaveilen, että SaiPa voisi karistaa sitä "Liigan pienin seura" titteliä niskoiltaan. Toki joku aina on se pieni, mutta edes lähestyttäisiin keskikastia. En toki nyt hatusta tempaistuna muista millä budjeteilla mikäkin seura tällä kaudella operoi.

Vielä jos ja kun SaiPa pelaa CHL:ssa tulevalla kaudella, niin pieniä satsauksia tietysti toivoisi nähtävän. Onko tuosta muuten mitään virallista uutista olemassa. Joku taisi mainita Tirkkosen kertoneen pronssipelin jälkeen, että SaiPa osallistuu CHL:an? Virallista uutista saanemme odottaa vielä?
 

Bacon

Jäsen
Joku taisi mainita Tirkkosen kertoneen pronssipelin jälkeen, että SaiPa osallistuu CHL:an? Virallista uutista saanemme odottaa vielä?

En varmasti tähän hätään uutista löydä, mutta jossain mielestäni Kallioniemi sanoi, että CHL:ään osallistutaan, mutta niitä kuvioita mietitään vasta kauden jälkeen.

Edit. No löysimpäs! Tässä Ilta-Sanomien jutussa siitä mainitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tässä pitää panostuksia nostaa. Joku tuollainen 1,8 miljoonaa olisi ihan realistinen pelaajabudjetti. Jännä nähdä mitä sopimuksia on jo tehty. Lähes varmoina pidän Leivon ja Ahosen jatkoja. Samoin Venäläisen jatko ei tulisi yllätyksenä. Nyt vaan haetaan uusi PSN, Davis, Glenn ja Giliatti jostain niin setti näyttää hyvältä. Eipä tuo Sportin runkokaan hyvältä näytä tässä vaiheessa. Toki sinne on tulossa vielä koko kärki jostain...
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Nyt vaan haetaan uusi PSN, Davis, Glenn ja Giliatti jostain niin setti näyttää hyvältä. Eipä tuo Sportin runkokaan hyvältä näytä tässä vaiheessa. Toki sinne on tulossa vielä koko kärki jostain...

No ei näytä. Noiden lisäksi ainakin kunnon 1. sentteri ja pakki. Sitten voidaan katsoa, mihin riittää. Reserviä pitää myös olla ensi kaudella, ettei käy taas paskasti, kun tosipelit alkaa. Ja onkos tuolta nyt Rissanenkin lähdössä yms? Senttereitä tarvitaan siis ainakin kaksi. Mielellään ihan oikeita vahvistuksia, eikä jotakin SaPKosta kaivettuja.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jääkiekkoexpertti.com huhuilee, että SaiPa, Ässät ja Blues olisivat jättäneet tarjouksen Petteri Nokelalaiselle. Saapas nähdä, huutokaupassa ei SaiPan paukut varmaan riitä nokituskierroksille, mutta Petterin loukkaantumishistoria huomioiden hinta ei välttämättä karkaa tolkuttoman ylös?

Minä muuten pidän Ville Kohoa ihan potentiaalisena SaiPan ykkössentterinä ensi kaudella. Päättyneellä kaudella runkosarjan puolivälin kohdalla Ville oli vielä Liigan pistepörssissä ihan kärkisijoilla, ja tämän lisäksi Ville raatoi isoja minuutteja alivoimaa. Ei ole mikään ihme että meno vähän hyytyi, ja taisi siellä olla jotain loukkaantumistakin. Jos alivoimaminuutteja saataisiin ensi syksynä jaettua tasaisemmin, ja jos isommilta loukkantumisilta vältyttäisiin ja jos Tavi-Koho-Mankinen saisi homman toimimaan heti kauden alussa, niin jälki olisi aika kovaa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Se nyt on ihan sama kuka on se nimellinen ykkössentteri, mutta kyllä tuonne tarvitaan Kohon lisäksi joku lähtökohtaisesti "varma" ~40 pisteen mies. Sitten vielä joku nuorempi potentiaalinen sentteri tyyliin KalPan Pither viime kaudella joka tarvittaessa stunttaa loukkaantumisia. Noksua ei minusta kannata lähteä tavoittelemaan hinnalla millä hyvänsä, joku 110k + ilmaiset vedyt maksimi kun kyse ei ole mistään pistenikkarista. Jos esim Blues on myös tosissaan miehen perässä niin ei mitään järkeä lähteä kilpailemaan.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noksua ei minusta kannata lähteä tavoittelemaan hinnalla millä hyvänsä, joku 110k + ilmaiset vedyt maksimi kun kyse ei ole mistään pistenikkarista. Jos esim Blues on myös tosissaan miehen perässä niin ei mitään järkeä lähteä kilpailemaan.

Osittain eri mieltä. Mitään tähtitieteellisiä summia ei tietenkään pidä maksaa, mutta Nokelainen on oman kylän poika ja eiköhän Noksun nimellä myydä muutama kausikortti jne. Jonkun 150k-175k Nokelaiselle voi maksaa, mutta siinä se kipuraja tuleekin vastaan. Markkinointi mielessäkin Nokelaisen sainaus olisi hyvä veto.

Mihinkään muuhun liigaseuraan Nokelaista ei saa päästää, muuten kirpaisee mun sydäntä. Sen Jokerikauden olen jo antanut anteeksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Nokelaisen maksimaalista hintaa määrittää varmasti eniten miehen terveystilanne. Jos Petteri on jo kesän alussa täydessä treenikunnossa, ja selkävaivat sun muut olisivat uskottavasti hoidettu kuntoon, niin kyllähän hinta sitten nousee sille tasolle mikä NHL-miehelle kuuluukin. Mutta jos kesä menee enemmän tai vähemmän vammoista toipumisen ja kuntoutumisen merkeissä, niin silloin sopimustarjous hinnoitellaan paljon varovaisemmin.

Hämmennänpä vielä maalivahtiosastoakin. Tai eihän siinä ole paljoa hämmentämistä, kun ensi kaudeksi on jo kolme sopimusmaalivahtia. Jotkut ovat vaatineet Andreas Bernardia luotettavamman kakkosmaalivahdin hankkimista ensi kaudeksi, ja minä olen eri mieltä. Perusteluna alla oleva taulukko 20 ottelusta joulutauosta maaottelutaukoon SaiPalle kertyneine pisteineen ja aloittavine maalivahteineen, voittoisat maalivadit vihreällä ja tappiolliset punaisella. Silloin käytännössä ratkaistiin SaiPan selviäminen suoraan välieriin:

Koodi:
27.12.2013  Blues - SaiPa      3-0      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
28.12.2013  SaiPa - Pelicans   2-5      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
3.1.2014    SaiPa - Blues      0-5      0   [COLOR="DarkRed"][B]AB[/B][/COLOR]
7.1.2014    Jokerit - SaiPa    1-5      3   [COLOR="SeaGreen"][B]JM[/B][/COLOR]
8.1.2014    TPS - SaiPa        3-4(JA)  2   [COLOR="SeaGreen"][B]JM[/B][/COLOR]
11.1.2014   SaiPa - Tappara    0-4      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
14.1.2014   JYP - SaiPa        1-0(JA)  1   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
17.1.2014   Tappara - SaiPa    2-4      3   [COLOR="SeaGreen"][B]AB[/B][/COLOR]
18.1.2014   SaiPa - Tappara    4-3(JA)  2   [COLOR="SeaGreen"][B]AB[/B][/COLOR]
21.1.2014   SaiPa - Ässät      2-1(JA)  2   [COLOR="SeaGreen"][B]JM[/B][/COLOR]
24.1.2014   Ilves - SaiPa      1-5      3   [COLOR="SeaGreen"][B]AB[/B][/COLOR]
25.1.2014   SaiPa - HPK        3-0      3   [COLOR="SeaGreen"][B]JM[/B][/COLOR]
28.1.2014   Kärpät - SaiPa     2-1      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
30.1.2014   SaiPa - Lukko      1-4      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
1.2.2014    HIFK - SaiPa       2-5      3   [COLOR="SeaGreen"][B]JM[/B][/COLOR]
4.2.2014    KalPa - SaiPa      3-4(JA)  2   [COLOR="SeaGreen"][B]AB[/B][/COLOR]
6.2.2014    SaiPa - Jokerit    2-4      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
8.2.2014    Pelicans - SaiPa   3-1      0   [COLOR="DarkRed"][B]JM[/B][/COLOR]
11.2.2014   SaiPa - Ilves      0-1      0   [COLOR="DarkRed"][B]AB[/B][/COLOR]
14.2.2014   HPK - SaiPa        2-3(JA)  2   [COLOR="SeaGreen"][B]AB[/B][/COLOR]

Jussi aloitti 13 ottelua ja niistä kertyi SaiPalle 14 pistettä, Andy aloitti 7 ottelussa ja niistä kertyi SaiPalle 12 pistettä. Se on tietysti selvää, että jotkut Jussin voitoista olivat paljolti Jussin ansiota ja jotkut Andyn voitoista tulivat "helpommalla", mutta eiköhän tämä ole kuitenkin kohtuullinen todiste Andyn kyvyistä. Ville Hostikka tai Richard Ullberg eivät näin tasaisiin suorituksiin SaiPassa koskaan pystyneet.

Pari vuotta sitten Tomi Karhunen aukoi Raksilassa luukkua ja oli joskus harvoin jäälle päästyään yleisön sylkykuppi kun ei oikein koppi tarttunut. Mutta niin vain on Karhunen noussut Ville Hostikan, Johan Backlundin ja Jussi Rynnäksen varjosta kohtuullisen vakuuttavaksi maalivahdiksi. En tiedä voisiko Andyn todellinen potentiaali pitkällä aikavälillä olla Tomi Karhusen luokkaa, mutta katsellaan nyt ainakin yksi kausi vielä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyviä argumentteja Bernardin puolesta. Kiitos rattussovjeticus! Kyllähän noita on syytä mietiskellä.

Vaikuttaisi nyt kuitenkin siltä, että Andy Bernard on todella sitoutunut SaiPaan ja haluaa kehittyä, mikä on tärkeä signaali ja siinä mielessä miehelle tulee ilman muuta antaa mahdollisuuksia. Pelasi tosiaan hyviäkin pelejä kun sai itseluottamusta kasaan. Se on usein kakkosmaalivahdille hankala paikka Liigassa, vaikka olisi lahjoja, mutta kun ei tule riittävästi peliaikaa ja yksikin moka voi tehdä sen, että olet sylkiastiana sitten.

Mielestäni ihan oikeutetusti jatkaa, on kuitenkin ollut pidemmän tähtäimen projekti ja kaikkia sivuja ei olla vielä käännetty.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jos ja kun Andylle annetaan vielä mahdollisuus, niin parempi kanssa antaa KUNNON mahdollisuus, eli kunnolla pelejä heti syksystä asti. Joka kolmanteen tai jopa joka toiseen peliin Andy häkkiin, siirtorajan umpeutuessa täytyy olla varmaa, että meillä on myös riittävä kakkosvahti.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Bernardia parempaa kakkosta on hankala saada, kun Markkanen ehjänä kuitenkin on niin selkeä ykkösvahti.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Minusta Bernard on ihan yksiselitteisesti ollut aika huono. Joukkue pelaa Andyn edessä pääsääntöisesti pelokkaammin ja aremmin kuin Markkasen edessä. Bernard ei pelannut kovin montaa hyvää peliä, ja on ehkä hieman sattumaakin, että voittoprosentti on noinkin korkea. Ei vaikuta kehittyneen hirveän paljon edellisestä visiitistä. Toki toivon hänelle onnistumisia, mutta ei ole minusta ollut kovin vakuuttava missään vaiheessa. Tietenkään ei ole mitään takeita, että parempi saataisiin tilalle, vaikka maalivahtikaupoille lähdettäisiin.

Mitenhän Andyyn suhtauduttaisiin, jos hän olisi vaikkapa ihan suomalainen? Tuntuu siltä, että Italian passi antaa aika paljon ylimääräistä siimaa.
 

samettikäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samaa mieltä TheRimpulan kanssa. Kaikki SaiPan pelit tällä kaudella nähneenä, en todellakaan vakuuttunut Andyn taidoista. Torjuntatyylistä jotenkin paistaa epävarmuus. Ihan kuten ei itsekään uskoisi saavan kiekkoja kiinni, vaan "yritän tässä olla edessä, jos sattuisi vetämään päin" -tyyli. Game savereita en montaa muista. Näytönpaikkoja on saanut ihan riittävästi, pelaavan maalivahdin paikka vaan täytyy ottaa ja ansaita! Ihmettelen kuitenkin, miten mestiksessä sitten pärjää niin hyvin. Ensisijaisesti ensi kaudelle kakkonen, joka pystyy haastamaan tai pelaamaan pisteitä Jussin huiltessa. Tällä kaudella ja pleijareissa nähtiin sen maalivahdin merkitys joukkueelle. Try-out ulkomailta? Jos taas mennään vieläkin edullisemmalla vaihdoehdolla, niin mieluummin näkisin niitä omia junnuja hakemassa pelikokemusta. Miten se Lipiäinen sieltä junioreista? Ja vaikka itsekin olen ollut sitä mieltä, ettei ikinä enää Hostikkaa, niin onhan hän oman kylän poika. JOS pitäisi Andyn ja Höstin välillä valita niin Höstin ottaisin.
 

Ferris

Jäsen
SaiPa solmi viisi pelaajasopimusta / Uutiset / SaiPa 2013-14

Leivon ja Ahosen optiot ensi kaudesta on käytetty. Maalahti ja Suutari jatkavat kaksi seuraava kautta + päälle optio kolmannesta. Ilmari Pitkänen uutena sisään Bluesista. Junnuista Adam Zborililla myös soppari.

Rony Ahonen 1v
Tomi Leivo 1v
Kalle Maalahti 2+1v
Joni Suutari 2+1v
Ilmari Pitkänen 2v
Adam Zboril 1+1v

Tää Pitkänen on kyllä itselleni aika outo peluri, joten kaverista enemmän tietävät voisivat kertoa minkälainen kaveri saatiin. Alla oleva tietopaketti SaiPan tiedotteesta.

Ilmari Pitkänen, 23, pelasi vanhimmat juniori-ikäluokat Jokereissa ja kuului nuorten ikäkausimaajoukkueiden vakiokalustoon. Hyökkääjä taisteli kolme kautta pelipaikasta Jokereiden liigamiehistössä ja siirtyi syksyllä 2011 Mestikseen Jokipoikiin vajaaksi kahdeksi kaudeksi. Päättyneellä kaudella Bluesissa hän pelasi 54 ottelua tehoin 7+5=12.

- Pitkänen on meidän näköinen pelaaja. Hyvä kamppailemaan, vahva 1-1 tilanteissa. Lahjakas kaveri, joka pelasi tämän talven Bluesin erinomaisessa neloskentässä. Hänessä on potentiaalia hyökkäyspäässä isompaankin rooliin, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kommentoi hankintaa
.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Hostikka olisi ainoa vapaa molari niin pistäisin Maalahden maalille. Varmempi tapaus kuin Hostikka. Ei ikinä Hostikkaa SaiPaan. Ei ikinä.
 

ahal

Jäsen
Ihan odotetut jatkot + Zboril bonuksena.

Pitkänen on vahva raataja ja ärsyttäjä, vastustajan kannalta inhottava. Jäähyjäkin kyllä napsuu vastapainoksi. Pelasi pariin otteeseen KiVassakin muutama vuosi sitten, muttei silloin jäänyt erityisesti mieleen. Miehistynyt matkan varrella. Ihme, että Blues luopui kaverista, tai sitten Ahon systeemi ei napannut.

Muutamaa jatkajaa vielä odottelisin.

EDIT. Voihan sitä Leivon ja Ahosen tilannetta tarkastella ensi talvena uudelleen. Leivolle jo 4. kausi sputnikeissa ja jos kehitys junnaa paikoillaan, uudet kuviot voivat auttaa. Ahoselle ensin ehjä kausi alle ja palkankorotus päälle, jos hyvin menee.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harmi, kun Pitkäselle ei saatu 2+1 vuotista sopimusta seuran optiolla. Maalahden 2+1 vuotiseen olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta ehkä Leivollekkin olisin toivonut edes 1+1 vuotista jatkoa suoraan eikä pelkkää option käyttämistä.

Itselläni kyllä Andyyn vielä luottoa löytyy, kun ei tuo Sasu Hovikaan varmaan tule. :)
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ihme, että Blues luopui kaverista, tai sitten Ahon systeemi ei napannut.

Pitkänen oli kyllä hyvä palanen tuota Bluesin nelosketjua, jossa siis Liivik ja Pöysti myös pelasivat. Pitkänen oli kuitenkin ehkä se vähiten väläyttelevä osa tuota nippua ja vastuuta tuli ehkä vähän liian vähän, että olisi itse halunnut jatkaa joukkueessa. Näkisin tilanteen ennemmin näin, kuin että Blues olisi halunnut hänestä eroon. Hoiti oman ruutunsa hyvin, mutta ymmärrettävästi on itse sitä mieltä, että pystyy nostamaan tasoaan ja nousemaan isompaan rooliin. Kun Pöysti lähti, olisi ketju mennyt jokatapauksessa uusiksi. Uskoisin tuon vaikuttaneen ainakin hieman Pitkäsen päätökseen lähteä muualle.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ilmari Pitkänen, yllätys minulle, että SaiPaan siirtyy. On mielestäni sellainen, jota täällä tarvitaan, menee todellakin sinne maalille, hieroo neniä eikä pelkää pientä nahinaakaan.
Joskus ollut minulla mielessä, että sopisi hyvin tänne.

Ja, Bernard on kuin peltinen tikkataulu, siitä tikat kimpoilevat mihin sattuu, aivan samoin kimpoilevat kiekot Bernardista.
Arvatkaa onko puolustuksella luottoa tuollaiseen?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ilmari Pitkänen, parempi versio Vauhkosesta. Kelpaa. Pitkäsen ja Vauhkosen suurin ero on se, että toinen menee maalille ja on röyhkeä. Pitkänen ei ole yhtä iso, mutta voittaa asenteessa mennen tullen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ilmari Pitkänen, parempi versio Vauhkosesta. Kelpaa. Pitkäsen ja Vauhkosen suurin ero on se, että toinen menee maalille ja on röyhkeä. Pitkänen ei ole yhtä iso, mutta voittaa asenteessa mennen tullen.

Ja Pitkänen pysyy paremmin pelin vauhdissa mukana kuin Vauhkonen, joten siinäkin mielessä tämä vaihto miellyttää.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Janne Tavin kanssa Ilmari Pitkänen on Jokerien junnuissa kiekkoillut samaan aikaan! Ovatkohan ketjukavereinakin kenties olleet joskus aikoinaan.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuollaisissa Pitkäsissä on SaiPan tulevaisuus. Ja myös menneisyys. Hyvä haku ja nyt saa toivottavasti kunnon näytön paikan. Odotetut ja hyvät jatkosopimukset. Tuossa sitä runkoa ja sitten odotellaan vähän isompia kaloja.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pitkänen oli kuitenkin ehkä se vähiten väläyttelevä osa tuota nippua ja vastuuta tuli ehkä vähän liian vähän, että olisi itse halunnut jatkaa joukkueessa.
Varmaan toi vastuu oli juuri se mikä sai siirtymään. Pitkänen kun ei saanut missään vaiheessa esim. erikoistilanne vaustuuta. Luottoa tuli kyllä 5 vs 5 pelaamisessa ja hoiti oman roolinsa todella hyvin. Jos saa hyvät ketjukaverit rinnalleen niin en ylättys jos vaikka puhkeis kukkaan Saipassa.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jääkiekkoexpertti.com huhuilee, että SaiPa, Ässät ja Blues olisivat jättäneet tarjouksen Petteri Nokelalaiselle. Saapas nähdä, huutokaupassa ei SaiPan paukut varmaan riitä nokituskierroksille, mutta Petterin loukkaantumishistoria huomioiden hinta ei välttämättä karkaa tolkuttoman ylös?
Kyllähän tässä punnitaan myös Nokelaisen kiinnostus kantaa keltapaitaa. Jos tässä SaiPan tilanteessa mestarien liigoineen kiinnostaa vain paras tarjous liigan sisällä, niin ehkä sille SaiPaan paluulle ei sitten ole tarvetta. Reilu tarjous miehelle ja huutokauppaan ei pitäisi olla tarvetta. Joskus luulisi muittenkin asioitten painavan vaakakupissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös