SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 726 012
  • 2 062

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisiko jollakin tarkempaa tietoa, mikä mies tämä kyseinen Elo oikein on?

Ei nyt ehkä oikein ole tämän ketjun kamaa mutta vastataanpas silti. Pienenä vinkkinä suosittelen vilkuilemaan tuota A-nuorten ketjua, sillä sieltä kyllä löytää tietoa useammistakin mielenkiintoisista pelaajista. Eilisen Lokomotiv-ottelun jälkeen kirjoittelin tällaista.

SaiPan paras pelaaja oli Jere Elo. Ehdottomasti yksi lahjakkaimmista junioreista mitä SaiPassa on nähty vähään aikaan. Taitava, iso & nopea. Tänäänkin tehot 1+1. Eloa ei missään tapauksessa saa päästää muualle. Mahdollisimman nopeasti sopimusta kehiin.

Minkä ikäiset muuten tällä kaudella ovat yli-ikäisiä nuorten Sm-liigaan, kun ei kovin tarkasti ole tullut seurattua?

1993 syntyneitä ja nuorempia saa olla rajattomasti, yli-ikäisissä on aika tarkat säännöt. Lisätietoa tästä löydät esimerkiksi SaiPan A-nuorten sivujen alareunasta.

Olisiko Elolla potentiaalia pärjätä miesten peleissä, jos tulisi lainalla kokeilemaan tänne Mikkeliin? Tämä vain ajatuksena, ei millään tavoin faktana.

Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Elohan on erittäin lupaava ja taitava pelaaja, mutta tarvitsee ehdottomasti ison ja kiekollisen roolin ensi kaudeksi. Pärjäisi myös jossain 3-4 ketjujen roolissa mainiosti nopeutensa ansiosta, mutta sellaiselle tontille häntä ei saa hukata. Omasta mielestäni voisi ainankin käydä kokeilemassa Jukureissa.
 
1993 syntyneitä ja nuorempia saa olla rajattomasti, yli-ikäisissä on aika tarkat säännöt.

Eli ymmärsinkö oikein, että Elo olisi tulevalla kaudella vielä täysin pelikelpoinen A-nuorissa, mutta 13-14 kaudella hän olisi ryhmässä, joka saisi pelata ainoastaan tuon 10 runkosarjaottelua? Jos näin on, totuttelu miesten peleihin voisi olla hyvä ratkaisu tällä kaudella esim. Jukureissa, jos vain sopiva rooli löytyy.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
SaiPan miehistön strategiset mitat on päivitetty SaiPan nettisivulle. Eipähän näillä kiloilla ja senteillä suuren suurta merkitystä ole, mutta tässä muutama huomio:

Olavi Vauhkonen 194 cm ja 109 kg: Jos luisteluun on saatu vauhtia niin kyllä tuollaisen massan kanssa olisi hyvä ajaa laidasta maalin eteen.

Rasmus Hämäläinen 184 cm ja 87 kg: Ihan asialliset mitat 18-vuotiaalle kiekollisesti taitavalle hyökkääjälle.

Roberts Jekimovs 180 cm ja 80 kg: Viime kaudella fysiikaltaan heikoksi väitetyn Robertsin painoksi ilmoitettiin 90 kg, ja nyt on 10 kg vähemmän. Olikohan viime vuoden lukema painovirhe?
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikea lukema viime kaudella oli varmaankin lähempänä 70kg. Mistä lie moinen 90-kilon kukkanen kaikille listoille ilmestynyt.

Jaa-a, Elmerillä lienee näppinsä pelissä. On varmaan tehnyt pienen jäynän ja piilottanut pari 10kg limppua Jekimovsin housuihin. Muuta selitystä on vaikea keksiä. Elmeri nyt on sellainen velho, että tuo ei ole temppu eikä mikään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelaajien painot siis päivitetty ja ihan mielenkiinnosta otin ylös entiset painot, jotka SaiPa ilmoitti ja listassa näkyy nykyinen paino ja sen vieressä muutos edelliskauteen. En myöskään tiedä miten tarkkoja nuo juniorien painot aiemmin oli, sillä Rehunen +8 kg, Rasmus Hämäläinen +9 kg, Maalahti +7kg, Piipponen +6 kg ovat aika kovia nousuja! toisaalta pojat ovat kai kasvavassa iässä kun taas Jekimovs on kuihtumassa. =)

Jani Nieminen 87kg -1
Richard Ullberg 88 kg +1
Miika Huhtanen 75 kg +-0
Samuli Piipponen 91kg +6
Kalle Maalahti 90 kg +7
Antti Bruun 88 kg -1
Brian Salcido 90kg +-0
Mikko Pukka 92 kg +3
Simon Backman 82 kg +-0
Lauri Taipalus 86 kg +2
Jere Pulli 97 kg +2
Per Savilahti 107 kg +-0

Ville Koho 85 kg +-0
Ville Hämäläine 80 kg +-0
Tomi Leivo 85 kg +3
Juha Koivisto 83 kg -2
Jesse Mankinen 78 kg +2
Anssi Löfman 80 kg +1
Toni Rehunen 89 kg +8
Stefano Giliati 90 kg -1
Roope Hämäläine82 kg +6
Mark Lee 86 kg +-0
Olavi Vauhkone 109 kg +3
Markku Flinck 92 kg +-0
Ville Paalanen 84 kg +2
Jesper Piitulainen81 kg +5
Rasmus Hämäläin87 kg +9
Markus Poukkula 84 kg +8
Joni Suutari 79 kg +2
Roberts Jekimov 80 kg -10 :) (viime kaudella taisi olla painovirhe paholainen)

Pituuksissa ei luonnollisesti ole juurikaan muutosta tullut, mutta pistetään nyt muutama nuoremman kaartin muuttunut pituuskin esille: Mankinen +1cm, Paalanen +2cm, Rasmus Hämäläinen +3cm Ullberg +2cm.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Jere Pulli 97 kg +2
Olavi Vauhkone 109 kg +3

Olisin melkein ainakin Vauhkosen suhteen toivonut päinvastaista suuntausta... kolme kiloa lisää massaa ei ihmeesti auta kun yritetään saada kaveria liikkumaan paremmin. Tuskin tuo kaikki nyt kumminkaan reisistä löytyy.

Sama laulu tavallaan Pullin suhteen. Levokarin saappaat täytettävänä toki, mutta ei sitä nyt välttämättä tarvitse 186 senttisen kaverin yrittää kilojakin täsmätä... Pullikaan ei tainnut olla mikään raketti luistimilla lähtökohtaisesti.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Sama laulu tavallaan Pullin suhteen. Levokarin saappaat täytettävänä toki, mutta ei sitä nyt välttämättä tarvitse 186 senttisen kaverin yrittää kilojakin täsmätä... Pullikaan ei tainnut olla mikään raketti luistimilla lähtökohtaisesti.

Muistaakseni Pulli tweettasi joskus kesäkuussa voittaneensa SaiPan treeneissä olleen 200 metrin juoksun, ja uskon että voitto olisi tullut vaikka Levokarikin olisi ollut kisassa mukana?! Juoksuvauhdista päätellen Pullin luistelu saattaisi olla mallillaan.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Nestori Lähde? En siis tiedä tarkemmin onko SaiPalla minkälainen tarve hyökkääjiin tässä vaiheessa, mutta tässä voisi olla yksi haku ensi kaudelle. Tänään uutisoitiin ettei jatka Tapparassa ja potentiaalia voisi löytyä vaikka Lappeenrannassa lyödä läpi. Tehot ei kieltämättä hurmaa suuremmin, mutta mielestäni on kirjoitettu kovan asenteen omaavasta työteliäästä pelaajasta. Ehkä hieman toisenlaisessa ympäristössä natsaisi tehotkin paremmin.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
... potentiaalia voisi löytyä vaikka Lappeenrannassa lyödä läpi. Tehot ei kieltämättä hurmaa suuremmin, mutta mielestäni on kirjoitettu kovan asenteen omaavasta työteliäästä pelaajasta. Ehkä hieman toisenlaisessa ympäristössä natsaisi tehotkin paremmin.

Ei ole käyttöä. Meillä on jo rosteri puolillaan tähän kuvaukseen sopivia jätkiä.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Tämän päivän perusteella Lähteen 6+2 33 pelistä tulokaskaudeltaan menisi heittämällä Giliatin paikalle...

Sanoisin ennemminkin että Ville Hämäläisen paikalle, oli sen ketjun heikoin lenkki selkeästi. Giliatilla sentään liikkui jalka, ketjun sentterillä eivät jalat eivätkä kädet.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kohon ja Leen loukkaantuminen voi olla kyllä huono juttu myös Giliatin try-outin peliesitysten kannalta. Toivottavasti kaveria kokeillaan jossain pelissä myös Löfmanin rinnalla, ja toisaalta toivottavasti seurajohdolla on silmät auki ja varasuunnitelma sen varalta, että Giliati ei oikeasti ole vahvistus.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kävi vähän Giliatia tänään sääliksi. Kolme kertaa naama auki Sibirin pelaajien telomisten jälkeen (kerran Kudrocin käsi päähän, kaksi kertaa maila suuhun) ja samalla Ville Hämäläinen ei kestä kyydissä ja Jekimovs leviää ympäri Kisapuiston laitoja.

No, eipä se herra itsekään mikään maaginen ollut, mutta tykkään liikkeestä ja yleisestä olemuksesta. Paremmat ketjukaverit (ainakin sentteri vaihtoon) nyt alkuun, antaa Giliatin näyttää. Löfman otti toisessa erässä ainakin vaihdon tai kaksi tuossa Hämäläisen paikalla. Josko huomiseksi Tirkkonen keksisi jo jotain uutta?

Muutoin voisi SaiPasta sanoa, että ihan mukavannäköistä peliä ja totuttua hölmöilyä päätöserässä. Pulli erikoistui tänään hölmöilyssä, varmisti upeasti ajoitetulla viikatteellaan 5vs3-ylivoiman muuttumisen 5vs3-alivoimaksi. Hyökkäyssuuntaan Pullilta hyvä peli, rohkeita nousuja ja maali jäi senteistä kiinni. Laukaus on hurja hevosenpotku.

Piitulainen on voittomaalikilpailun floppauksestaan huolimatta hyvä lisä tuohon nippuun ja uskoisin, että myös Vauhkonen pääsee tällä kaudella pelaamaan mukavasti SM-Liigassa ja hänelle löytyy SaiPasta roolia. Laitojen lähellä täysin pitelemätön puhtain keinoin ja maalin edessä jatkuva uhka.

Taipalus, ihan hyvä. Piipponen? Ei mennyt ihan niin hyvin. Hattu Niemiselle propsit hyvästä matsista. Vaikka on samanlainen olemus ja koohotus kuin Myllyniemellä, niin paljon turvallisempi olo katsomossa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kohon ja Leen loukkaantuminen voi olla kyllä huono juttu myös Giliatin try-outin peliesitysten kannalta. Toivottavasti kaveria kokeillaan jossain pelissä myös Löfmanin rinnalla, ja toisaalta toivottavasti seurajohdolla on silmät auki ja varasuunnitelma sen varalta, että Giliati ei oikeasti ole vahvistus.

Itse näkisin asian jopa toisin päin. Kyllä vahvistuksen täytyy olla niin hyvä, että erottuu edukseen, vaikka rinnalta olisi huippukaveri loukkaantunutkin. Eli onnistuminen ei saa olla kiinni siitä, että siinä pelaa Lee rinnalla.

Jos sen sijaan Giliati pystyisi pelaamaan hyvin jo V.Hämäläisen kanssa, voisi häneltä odottaa entistä parempia otteita Leen tai Kohon kanssa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eipähän SaiPan tilanne huonolta näytä. Harjoitushöntsäilyissä ollut vastassa JyP, Sibir ja Pelicans, ja SaiPan esitykset ovat olleet kelvollisia. Tämä on ihan asiallinen suoritus ilman ykkös- ja kakkossenttereitä pelanneelta divarikandidaatilta.

Puolustuspäässä on vielä sekoilua, mutta pelitapa-asioita ehditään hioa vielä tulevina viikkoina. Maalivahtipeli on ollut erityisen rohkaisevaa, näyttäisi siltä että nyt on tasavahva kaksikko taistelemassa peliajasta.

Toivottavasti ensi maanantaina on yhtä luottavaiset fiilikset, tulevan viikonlopun otteluputki voi kääntää näkymiä suuntaan jos toiseenkin.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Tommi Jokinen näytille SaiPaan - SaiPa 2012-13 Tommi Jokinen siis saapuu SaiPaan näytille.

"- Meillä on tällä hetkellä hyökkäyksestä pelaajia pois ja tulossa on kolme harjoituspeliä loppuviikosta. Katsottiin, että tässä on hyvä kohta testata Jokisen osaaminen,SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo."

Ketäköhän sieltä laidoilta on pois? Vai kenties Giliatin lähtölaskenta?
Saas nähä...
 

Ferris

Jäsen
"- Meillä on tällä hetkellä hyökkäyksestä pelaajia pois ja tulossa on kolme harjoituspeliä loppuviikosta. Katsottiin, että tässä on hyvä kohta testata Jokisen osaaminen,SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo."

Ketäköhän sieltä laidoilta on pois? Vai kenties Giliatin lähtölaskenta?
Saas nähä...

Ketäs siellä intissä olikaan, Piitulainen ainakin? A:lla taitaa olla pelejä kanssa samaan aikaan. Ja voihan siellä olla jotain pientä vaivaakin äijillä. Giliatin lähtölaskentaan en kyllä jaksa uskoa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Vai kenties Giliatin lähtölaskenta?

Giliatilla oli neljän viikon tryout, ja tuleva viikonloppuhan oli jo etukäteen katsoenkin Giliatille THE näytön paikka. Ja onhan tuo kolme ottelua peräkkäisinä päivinä sellainen putki, että ihan loukkaantumisriskien minimoimiseksikin olisi hyvä jos pelaajia riittäisi kierrätettäväksi asti.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Giliatilla oli neljän viikon tryout, ja tuleva viikonloppuhan oli jo etukäteen katsoenkin Giliatille THE näytön paikka. Ja onhan tuo kolme ottelua peräkkäisinä päivinä sellainen putki, että ihan loukkaantumisriskien minimoimiseksikin olisi hyvä jos pelaajia riittäisi kierrätettäväksi asti.

Niin, kuulin toisen korvan tietona vielä E-S turnauksen aikana, että Giliati on edelleen "kysymysmerkki". Eli vielä pitäisi näyttöä spaketilta tulla...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös