Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Saadaanhan me tupa täyteen Hippoksella?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Glory, 27.08.2007 klo 18.00.

 1. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Kävin ostamassa Tourulan Mäkkäristä tuon BigMac-lippukombon ja tuli ihan yllätyksenä että istumapaikat ovat D-katsomosta (toki 2-rivistä).
  Oletin että olisin saanut liput jonnekin A- tai B-katsomojen alariveille josta ei näe muuta kun Veltsun kiiltävän kaljun, mutta tämä oli kyllä positiivinen yllätys että ihan kotipäätyyn! Muutenkin tuo on hyvä diili kun istumaan ei pääse enää tänään 14 € halvemmalla.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo vai olisikohan sitten jo loppumaan päin ollut näiden muiden katsomoiden alarivin paikat tarjouksen osalta ja otettu muualtakin noita, varmaan kova hinku saada halli melko täyteen nyt hyvän vireen aikaan. aika tyhjyyttä näyttää lippu.fi istumapaikkojen osalta ellei halua jostain A3 katsomon alariviltä 35e paikkaa ostaa joten huomenna on hyvä mahdollisuus taas päästä 3500 katsojan yli, seisomapaikat sitten taitaa ratkaista sen että mennäänkö kuinka lähelle 4000 katsojaa. Sekin tottakai että paljonko lopulta palautuu sitten lippuja yleiseen myyntiin tuon mäkkärin tarjouksen osalta, ainakin kannattaa huomenna katsella vielä iltapäivällä lippuja istumaan vielä. Ihan hyvä pöhinä lippujen osalta viimevuoden puolella vaikka menestys oli hiljaisempaa, oltiin viimekautta edellä tässävaiheessa ja nyt on heti tappara ja HIFK matsi ensiviikon perjantaina, nyt olisi hyvä sauma sitä rahaa napata.
   
 3. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Joo voihan tuokin olla totta. Tourulassa näytti olevan enää parissa kymmenessä lippujen määrä, kun kassaneiti kyseli että mikä rivi olisi parhain. Toivottavasti on mökki täynnä ja joukkue saisi siitä virtaa voitokkaaseen peliin. Aivan huippuahan olisi jos Miklik tekisi taas väh. 2 maalia.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kävin tuossa muutama tunti itsekin ja vielä oli D3 katsomoon lippuja, toki alimpaan riviin, mutta eikös tuosta näe peliä kuitenkin? tuli myyjä ensin jonkun B3 katsomon rivi 1 paikka 1 lipun kanssa ja vaihdoin sitten tuohon katsomoon. Toki ainahan sitä pääsee sitten seisomakatsomoonkin jos paikka huono, samat 15e olisi mennyt seisomakatsomoon netistä ostettuna joten ei paha diili kun sai ruatkin.

  Näyttäisi olevan käytännössä istumapaikkaliput jo loppuunmyyty joten huomenna nähdään varmaan hyvä yleisömäärä kun vielä aikaa myydä seisomalippuja. Toivottavasti nähdään huippumatsi, samalla hyvää markkinointia vasta 13.1 pelattavaan perjantaiotteluun HIFK vastaan, hyvätasoinen ottelu ja mahdollinen voitto tästä niin HIFK matsi voi olla kauden eka loppuunmyyty matsi.
   
 5. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Joo D- ja C-katsomoista näkee ensimmäiseltäkin riviltä hyvin koko kentän kun ei ole vaihtoaitioita eikä jäähybokseja plekseineen ja ukkeleineen edessä vääristämässä näkymää. Samaa mietin itsekin että mieluusti tuolla hinnalla jo seisoo kannattajakatsomossa ja jos kyllästyttää niin voipi istua.

  Jukurit-pelissä oli jo väkeä mukavasti paikanpäällä (3800) joten toivottavasti sen yli päästään huomenna ja laitetaan samba soimaan!
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei ihan täysi tupa mutta 4160 katsojaa kuitenkin Tapparaa vastaan. Jos ei tässä ennen 13.1 pelattavaa JYP-HIFK peliä ihan kontata kahta vierasmatsia niin hyvä sauma saada varmaan tosiaan kauden eka loppuunmyyty matsikin. Suhteellisen hyvin näyttäysi ainakin mennään jo näin 10 päivää ennen matsia lippuja kaupaksi.
   
 7. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Eikö tuonne seisomakatsomoon saa yhtään järkkäriä paikalle? Kyllä vitutti taas eilen kun porukka oleskeli seisomakatsomossa kuin pellossa. Istuttiin kiekon putoamiseen asti, tukittiin kuljuväyliä yms. Pari järkkäriä taisi käydä erätauoilla, tosin harmikseen ne olivat niitä järkkäreitä joilla ei ole mitään auktoriteettia. Vaikka olin liikenteessä eilen yksin ja puoli tuntia etuajassa, niin vaikeuksia oli saada hyvää seisomapaikkaa. Katsomo näytti täydeltä koska suurin osa istui, ja istujien ympärillä seisoi sitten rinki porukkaa. Vaikea sitä on seisojen läpi tunkea potkimaan istujia ylös. Järkkäreitä kaipaisin tekemään tehtäviään. Koko kaudella ollut sama ongelma (onneksi katsojamäärät ovat olleet pieniä) eli yhtään järkkäriä ei saada katsomaan mitä seisomakatsomossa tapahtuu. Sitten taas vierasfaneja laitetaan kaitsemaan 10 järkkäriä, vaikka mitään ongelmaa ei olisi ollut.
   
 8. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Tuosta on laitettu edelliskausina palautetta JYPin suuntaan, mutta seurajohtoa ei ole kiinnostanut. Onnetonta touhua vuodesta toiseen.

  Toki voisi kokeilla vielä kerran, nyt kun seurajohdossa on henkilö joka todennäköisesti on itse seisomakatsomossa joskus peliä seurannut.
   
 9. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuo sama ongelmahan tässä on ollut jo vuosikausiin. Ihan mielenkiintoista olisi tietää mitä mieltä toimistolla ollaan siitä mihin esim. eiliseen peliin olisi vielä parisataa katsojaa lisää mahtunut? Hallin pubeihin varmaan. Etenkin silloin kun halli on (lähes) täysi, tarvittaisiin järkkäreiltä edes jotain efforttia seisomakatsomon suhteen. Mutta ei, sen sijaan keskitytään hätistelemään pikkupoikia ja muita satunnaiskatsojia pois portailta. Mitäpä jos sen sijaan tekisivät jotain sen eteen, että katsojat mahtuisivat sinne mihin kuuluukin? Eilen 4160 katsojaa, mutta silti kulmissa istuttiin jopa pelin aikana.

  Monesti runkosarjapeleissähän pääsee vielä 5-10min ennen pelin alkuakin seisomakatsomoon ihan ns. parhaille paikoille, kun perisuomalaiseen tapaan jäädään siihen katsomoiden reunoille pönöttämään ja esim. keskellä maalin takana onkin monesti tilaa kun viitsii vähän tunkea.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Oishan sinne varmaan puolet enemmän vielä mahtunut katsomoon, siellähän porukka istui varmaan nytkin muutama minuutti ennen peliä, ei se auta että järkkärit käy muistuttamassa pikkupenttuja ettei viivan yli mennä tai nouskaa seisomaan muutama minnuutti ennen pelin alkua. Jonkun siellä pitäisi porukkaa ohjata ja tiivistää, nouvoa missä välissä on tilaa jne.. joku olla paikkakartan neuvomassa mihin mennä istumaan, nytkin niin pienessä katsomossa kun d3 joku hyppeli varmaan 10 minuuttia edestakaisink un ei löytänyt omaa paikkaansa ja järkkäreitä ei lähelläkään. Ihmiset joutuu kokoajan pomppimaan edestakaisin. Se ohjaaminen pitää aloittaa kun ovat aukeaa ei riitä muutama minuutti ennen matsia.
   
 11. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Lainaus:
  Niin eikö eilen ollut sitten täysi tupa? En kykene nyt muistamaan mikä nykyinen maksimikapasiteetti on, mutta vieläkö pari sataa lippua jäi myymättä tuon 4160 katsojan lisäksi? Eivät tule mahtumaan.

  Eilen oli taas kaikki paikat aivan tukossa. Pelkästään hallin käytävillä kävely tuotti vaikeuksia. Osasyynä oli varmaan se että minihalli oli suljettu remontin vuoksi ja hallin puolelta toiselle ei päässyt kulkemaan kuin seisomakatsomon kautta. Tästä syystä vielä suuremmat vitutukset kun ei mitään ohjeistusta missään. Esimerkiksi Yläpesän kioskin kohdalla oli aika kova liikenne. Ahdas väli jossa osa jonottaa tilauksia, osa juo kahviaan, osa läpikulkee ja osa seisoo katsomassa peliä. Käytävällä leveyttä ehkä 1,5m kioskin kohdalla. Tarvitsisi ehdottomasti järjestysmiehen, mutta kun ei. Ihmetystä aiheuttaa myös se että kaikki "ammattijärkkärit" (tekevät järjestysmiehen hommia myös Synergian ulkopuolella) laitetaan poikkeuksetta oville tarkastamaan pääsylippuja ja jakamaan tupakkalitteroita. Sitten tämä osasto jolla ei tulisi olla mitään asiaa hoitaa järkkärin tehtäviä laitetaan katsomoita päivystämään. Mielestäni väärin päin. Sen tupakkalitteran osaa kuka tahansa kerätä tupakoitsijoilta pois. Sitten hallin puolelle seisomakatsomoita ohjeistamaan ne henkilöt jotka osaavat ja uskaltavat oikeasti käyttää sitä ääntään.

  Onhan noita järkkäreitä hallissa ylipäätään muutenkin liian vähän. En tiedä päivystääkö hallin käytävillä sitten kuinka paljon ottelun aikana, mutta kaukalon puolella niitä on aivan liian vähän ja vähäinen joukko on jaettu typerän epätasaisesti ympäri hallia. Esimerkkinä mainittakoon että koko fanipäätyä valvoo maksimissaan yksi järkkäri, kun taas pelaajakäytävällä saattaa helposti päivystää 4-6 järkkäriä. Kai kaikilla on hinku sinne pelaajakäytävälle kyttäämään pelaajia. Sitten taas kun peli on lopussa ja paikalla on asiallisesti käyttäytynyt vierasjengi, niin vieraskatsomon eteen lyödään varmaan 5 järkkäriä katsomaan vajaata bussilastillista asiallisesti käyttäytyneitä faneja.

  Lainaus:
  En nyt sano että koskaan meillä on hyviä järjestysmiespalveluita ollut, mutta vuosina 2008-12 järkkärit sentäs yrittivät vähän pitää järjestystä yllä. Minä muistan ainakin ajat kun järkkärit tulivat patistamaan ihmisiä seisomaan ja tiivistämään että kaikki mahtuvat. Ei se silloinkaan kympin toimintaa ollut mutta yritystä sentäs oli. Nykyään järkkärit eivät edes yritä mahduttaa kansaa katsomoihin.
   
 12. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Mikä noiden aitioiden ja baarinpuoleisten herrapöytien merkitys tulokakussa lopulta on, mahtaako olla laskettuna? Muutenkin pääty vaikuttaa kapasiteetiltaan melko tehottomalta. Istumapaikoista taas 1-2 rivit on täysin onnettomia perittyyn hintaan nähden. Varmaan kannattaisi jotain liikkua tehdä samalla kun odotellaan uutta areenaa. Uusimalla hallin värimaailmaa sisältä ja valotehon lisäämisellä saatiin paljon aikaa, halli näytti ennen "vanhalta satamalta" - muualla on tehty samanlaisia remppoja.
   
 13. Korppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Hieno yleisömäärä. Tämäkin kertoo että myötätuulessa mennään tällä hetkellä tälläkin sektorilla. Hieno juttu. Kyllä yleisö on täysillä joukkueen tukena kun pelaamisessa on intohimoa ja edes jotain tolkkua.
  Onko tietoa mitä tuolla minihallissa on tekeillä? Jonkinlaista remppaa ilmeisesti. Aika paljon syö tuota muutenkin ahtaan hallin taukotilaa kun pub karjala ei ollut käytössä. Toivottavasti tilat saadaan käyttöön pian.
   
 14. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Noista järkkäreistä: Minäkin muistan kun joskus 2000-2005 oli sellainen meno, että jos istuit esim portailla niin järkkäri tuli vaikka sen 20 kertaa patistamaan ylös. Nykyään ihme gonailua se homma, tuntuu että ketään ei enää kiinnosta. Ja ihan totta että mikä helvetti siinä on kun siellä pelaajapäädyssä on varmaan se pataljoonallinen järkkäreitä. Ei siellä niin hemmetin montaa tarvita.

  Pitäisi olla vähintään yksi per istumakatsomo. Ja seisomakatsomossa saisi olla reilusti, vaikka 6 tai 8. Ja nämä sitten juuri neuvoisivat ihmiset oikeille paikoilleen. Pitäisivät huolen että siellä pysyy tiivis tunnelma, ei siis mikään ahdas mutta tiivis. Seisomakatsomo on tätä nykyä täytetty todella epätasaisesti, yhdessä paikassa 100 ihmistä ja toisessa ei ketään.
   
 15. Vino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä. Kaikista eniten tässä sitten vituttaa, kun ihmiset tulee etsimään paikkojaan, kun peli on käynnissä. Ei näin!! Itellä on paikka D2-katsomossa ja ties kuinka monta kertaa siinä nämä "ensikertalaiset" paikan etsijät seilaa ees taas, kun ei tiiä mihin pitäs mennä. Ja kukaan ei oo kertomassa yhtään mitään. Siellä pitäs olla vähintään yks järkkäri ohjaamassa, neuvomassa ja huolehtia siitä, että kun peli on kesken, kukaan ei lähde haahuilemaan ja etsimään paikkaansa. Pelikatkoilla ei haittaa vaikka seilaisivat sen 500 kertaa ees taas, mutta pelin aikana ei!
   
 16. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Tuokin lienee vaan paljon kiinni siitä, kuka järkkärinä on. Olen kyllä nähnyt kun järkkärit ihan oma-alotteisesti neuvoo katsomokartasta ihmisille, missä paikat on. Toiset sitten vaan seisoa pönöttää kädet taskussa.
   
 17. Joonasmmm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp ja sympatiat Pelicansille
  Lainaus:
  Niin se vikahan ei ees oo niissä järkkäreissä, vaan tahossa joka ne järkkärit kouluttaa tähän kyseiseen hommaan tai sitten vastaavasti Jypin organisaation puolella, joka ei vaadi yhteistyökumppaniltaan tarpeeksi. Ei se järjestyksenvalvojan tehtävänkuvan pitäis olla mikään rauhanturvaaja tai mellakkapoliisi, vaan senkin pitäis olla kokonaisvaltaista asiakaspalvelutyötä ja keskiössä pitäisi olla se asiakaskokemus.
   
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eikös siellä siitä turvallisuudessa taida vastata JVP GROUP tai joku vastaava vastaavan, toki ne itse varsinaiset järkkärit on niitä makkarapalkalla, mutta joku niitä siellä ohjaistaa ja saa palkkaa. Selkeästi siellä vähän puolitehoilla hommaa vedetty, ehkä vapaaehtoisiakaan ei ole tarpeeksi, mutta varsinkin tässä Tappara pelissä selkeästi oli henkilökuntaakin ihan lian vähän, varsinkin vielä korostui tuo kun remonttia tehtiin ja koko halli ei käytössä kulkemiseen. Sen ymmärtää sinällään ettei siellä moni ole mitään ammattilaisia, mutta moni asia on selkeästi vain siitä ettei joku ole ohjaistamassa ja potkimassa pyllylle tarvittaessa näitä järkkäreitä.

  Sehän on jo turvallisuusriski jos ihmiset alkaa tukkimaan käytäviä jos ei löydä omalle paikalle tai jos ihmiset seisoo seisomokatsomossa miten sattuu.
   
 19. Suomi-Salama Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Entäpä jos ongelma onkin se, ettei vapaaehtoisia oikein saada riittävää määrää? Nykyään jokainen urheilu- tai järjestötoiminnassa mukana oleva aktiivi tunnistaa varmasti ongelman. Toki voi ajatella niinkin, että ulkoistetaan koko homma ammattimaisille järjestyksenvalvojille, mutta pahaa pelkään, että sitten se näkyisi ennen pitkää myös lippujen hinnoissa. Olen ymmärtänyt, että nykyisin osa on palkattuja JVP:n kautta ja osa vapaaehtoisia.

  Olen samaa mieltä siitä, että osa makkarapalkkajärkkäreistä ei ole oikein oivaltanut asiakaspalvelun merkitystä, mutta näillä asioilla on tosiaan aina vähintään se kaksi puolta. Ei vapaehtoisilta voi vaatia täysiverisen ammattilaisen otetta.
   
 20. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Nuo tekee ihan ammatikseen tuota, tai ainakin ammattikortilla, liigan pykälät vaatii nykyään "ammattijärkkärit" toki moni jkl järkkäreistä oli ennen "makkarapalkan" vapaaehtoisia, mutta nykyään heillä kaikilla pitää olla virallinen jvkortti ja asianmukainen koulutus, joten sen taakse ei voi mennä.

  Nämä entiset makkarapalkkailaiset tehnevät hommat omaan laskuun ja ns ammattilaiset tulee jvpltä, silti kaikilla on yhtäläinen koulutus ja kortti. Täten pitäisi myös olla samanniminen ammattitaito.
   
 21. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Eiköhän noilla "makkarapalkkalaisillakin" ole kortti ollut iät ja ajat. Tuskin jokaiseen peliin erikseen on haettu kaikille väliaikaisia järjestyksenvalvojalupia.
   
 22. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jyvässeudun Järjestyksenvalvojat ry on näiden "makkarapalkkalaisten" taustalla, tekevät siis yhdistyksen lukuun valvontaa. Pitkiin aikoihin (vuosikausiin) ei ole voinut toimia JYPin tapahtumissa jv:na, jos ei ole järjestyksenvalvojakorttia.

  Yksityisen turvallisuusalan lakiuudistuksen myötä järjestyksenvalvontatoiminnastakin tulee (onneksi) suurelta osin luvanvaraista toimintaa, mutta yhdistysten toiminta yleisötapahtumissa on muistaakseni jatkossakin luvanvaraisuuden ulkopuolelle kuuluvaa.
   
 23. Suomi-Salama Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eivät kuitenkaan ammatikseen tee. En minäkään väitä olevani ammattiautoilija, vaikka omaan ajokortin. Tai en ole ammattisotilas, vaikka olen käynyt armeijan. Kyse on edelleen vapaaehtoisuudesta muiden kuin JVP:n listoilla olevien osalta. Vai olenko väärässä?
   
 24. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Esimerkiksi kusee siinä, ettei kukaan harjoita tuota vapaaehtoisesti
  tai jollain ruokapalkalla + kaikilla yhtäläiset luvat ja pätevyydet.

  Oli kyseessä sitten JVPn järjestyksenvalvoja tai ei, niin sama palkka heille kuuluu mikä on määritelty ihan lakipykälissä. Kaikilla järkkäreillä on myös sama koulutus käytynä, joten sekin sakkaa esimerkissäsi.

  En näe miksi tuolla olisi eroa järkkäteiden tasossa tekeekö joku sitä päätoimisena ammattina (JVP) vai sivutoimisena. Ei ainakaan olisi olla, sillä edelleen kaikilla samat edut, palkat, koulutukset ja luvat.

  Jos joku jkln järknäritoiminassa pissii, niin se on järjestysvalvojien perehdyttää ja toimintaohjeet kulloisestakin tilanteessa ja tästä vastuu on JYPillä. Ihan yhtä hyvä huonosti/hyvin niin päätoiminen kuin sivutoiminen järkkäri asiat hoitaa jos perehdytys on puuttellinen.
   
 25. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Pitäähän siellä nyt herranen aika olla 10 järkkäriä vahtimassa ettei kukaan huuda kotijoukkueen maalivahtia seulaksi tai imuriksi. Niin tai kultakypärää pelleksi. Menee vielä herkkien jääkiekkoilijapoikien tunteisiin ja sitten kellään ei oo kivaa kun tuleekin jäällä parku moisista haukkumasanoista. Niin ja auta armias jos joku huutaa siellä "vittu".