Sähköpotkulaudat

  • 29 785
  • 353

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi ensinnäkin ehkä kannattanut koittaa Ryden asiakaspalvelua? ;)
Noita firmoja ei kiinnosta vittuakaan kaupunkilaisten valitukset. Kaveri asuu paikassa johon noita paskaläjiä jätetään kasapäin viikonloppuisin, lauantai- ja sunnuntaiaamu alkaa kesäaikaan sillä että siirtelevät noi sivuun jotta pihasta pääsee pois.

On ollut yhteydessä moneen kertaan noihin firmoihin, joskus viitsivät jotain ympäripyöreetä sönköttää vastaukseksi ja lupaavat että tilanne paranee, useimmiten vastaus on radiohiljaisuus.

Arvaatte varmaan kirjoituksen sävystä mitä mieltä olen noista vehkeistä ja tosta bisneksestä.

En saatana ymmärrä että miksi meidän kaupunkilaisten yhteisiä tiloja pitää antaa ilman kustannuksia tai väärinkäytösten kohdalla ilman sanktioita noiden lautojen säilytykseen... Noi vehkeet ei ratkaise mitään liikkumisen "ongelmaa", monestihan nää väittää että laudalla korvattaisiin autoilua, paskan marjat noilla korvataan kävelyä, pyöräilyä ja julkista liikennettä ja jengin arkiliikunta senkun vähenee. Onnettomuuksista ja riskeistä on puhuttu paljon ja paljon tulee jengi itseään satuttamaan noiden pienipyöräisten vempuloiden kanssa.

Pieni kansalaistottelemattomuus on noiden laitteiden kohdalla mun maailmassa jopa sallittua, jos kaupungit ja kunnat ei tee asioille mitään vaan ovat firmojen povareissa niin silloin vastuu on kaupunkilaisilla.
 
Onko joku muka nähnyt jossain vuokralautailijan kypärä päässä? Itse en ole tuollaista ihmettä vielä bongannut.
Jos tämä liittyi millään tavalla edelliseen viestiini, niin en ole kuullut noita istuttavia sähkömopoja olevan missään vuokralla. Ovat kerta kerrasta omia suristimia. Mutta eihän tuollaiset elämämkoululaiset siltikään mitään kypäriä käytä, kun ei siellä päässä ole mitään suojattavaa.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Onhan noita välillä pihassa eikä aina seinän vieressä, keskelle on hyvä jättää. Jos noissa olisi semmoinen riemastuttava ominaisuus, että ne alkaisi piipittämään äänekkäästi kun alkaa olemaan akku loppu, kyllä tulisi lekalle töitä kun alkaisi yöllä makuuhuoneen ikkunan alla ulina. Olisi hyvä syy hankkia se leka.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF, valmentajapolku
paskan marjat noilla korvataan kävelyä, pyöräilyä ja julkista liikennettä ja jengin arkiliikunta senkun vähenee.
Aika soivia pelejä tämmöiseen kesäiseen viikonloppuun, kun oma pyörä on liian kallis varastettavaksi kaupungilla käydessäsi, sekä kävely ja julkinen liian hidasta ja vaivalloista. Taksi taas "nolla perään" kalliimpaa.

Ironista kyllä, allekirjoitan tuon viestisi silti aikalailla 100% :D
 

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kun oma pyörä on liian kallis varastettavaksi kaupungilla käydessäsi,
En minäkään harrastefillareita kaupungille vie, mulla on parillakympillä ostettu "baarihybridi" joka ei oo toistaiseksi rosvoille kelvannut. Ja jos joku sen pöllii niin sit uus munamakeli alle vaan, tori ja kierrätyskeskukset on täynnä noita vehkeitä.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Kaveri asuu paikassa johon noita paskaläjiä jätetään kasapäin viikonloppuisin, lauantai- ja sunnuntaiaamu alkaa kesäaikaan sillä että siirtelevät noi sivuun jotta pihasta pääsee pois.
Tai pääsee autohalliin.

Tässä yhtenä sunnuntaina noin klo 02 palasin matkalta ja ajoin autoa halliin. Meillä kun on sellainen ramppi, joka alkaa yläpäästä aika jyrkästi niin huomasin vasta rampilla, että joku sähköpotkulautailija oli nähnyt hyväksi pysäköidä ajoneuvonsa kumolleen keskelle ramppia. Auton vierestä ylös kadulle taluttaminen olisi ollut kovin hankalaa muutaman pylvään vuoksi niin talutin sen sitten halliin. Autohallissa taas sähköpotkulautaa ei luonnollisestikaan voi laittaa ajoväylälle tai kenenkään tyhjälle paikalle, niin nostin sen rampin betonikaiteen taakse. Ja siellä se oli edelleen kun 11 päivän kuluttua seuraavan kerran autoa tarvitsin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pieni kansalaistottelemattomuus on noiden laitteiden kohdalla mun maailmassa jopa sallittua, jos kaupungit ja kunnat ei tee asioille mitään vaan ovat firmojen povareissa niin silloin vastuu on kaupunkilaisilla.

Oon ottanut nyt tavaksi mm. juoksulenkilllä heitellä ojaan noita keskelle tietä jätettyjä skuutteja. Sieltä voi halukkaat noutaa, jos voimat riittävät (ovat yllättävän raskaita).
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Käydäänkö noihin skuutteihin vain akkuja vaihtamassa vai käykö joku niitä nostelemassa takaisin riviin? Tuntuu siltä, että ainakin täällä etelässä on skuutteja paiskottu ties minne ja aika rauhassa ne saa siellä kuukausi tolkulla lojua. Ei niitä ainakaan kovin aktiivisesti kukaan käy keräilemässä.

Volyymibisnestähän tämä skuuttien vuokraus on, mutta millaisellahan katteella nämä firmat operoi? Tuntuisi äkkiseltään siltä, että aika isolla prosentilla skuutteja joutuu aina kesän jälkeen uusimaan. Sen verran kovaa kohtelua noille jaellaan, että tuskin ehjänä pysyvät.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
LAINEETON MONTREAL
Kokonaisuudessaan nämä sähköskuutit ovat aivan ylivetokeksintö. Liikuminen on helpottunut huomattavasti kun pitkillä matkoilla voi mennä junalla ja jatkaa kohteeseen skuutilla. Kesäaikaan on varsin mielekästä jättää oma auto himaan ja junassa tehdä töitä. Eikä tarvii leikkiä surkeilla takseilla. Varsinkin Helsingissä ja Tampereella jos kohde on vähänkin sivussa julkisesta liikenteestä ja matkaa sen +5km rautatieasemalta on skuutti kesäaikaan paras mahdollinen. Saa mukavasti raitista ilmaa, eikä tarvitse arvailla taksikuskin ajotaitoa ja kaikenlisäksi pääsee nopeammin kuin julkisilla.

Toki lainsäädännössä on kehitettävää ja siihen voisi lisätä K18-lätkän. Tai 15, sillä saahan mopollakin ajaa jo tuossa iässä. Jos olet nuorempi tai ajat kaksipäällä niin vahingon sattuessa vain sinä olet vastuussa ja olet rikkonut sääntöjä. Sääntöjen mukaiseen ajoon tulisi Poliisin pitää vaikka muutama tehoviikko, jossa puututaan pienimpiinkin rikkeisiin. Lähtisi sana kiirimään että tästähän saa sakkoa. Ehkä skuuttien vaatimuksena voisi olla joku voimassa oleva ajokortti (mopokortti, b-kortti, tai mikä vaan kulkuneuvon kuljettamiseen oikeuttava kortti), niin olisi jonkinlaista tietämystä liikennesäännöistä.

Myös lakeja pitäisi parantaa huomattavasti, sillä nythän skuuteissa on olemassa ihan vilkutkin, mutta eipä taida laki vaatia niiden käyttöä. Myös yleisesti skuutti pitäisi tuoda liikennesääntöihin omana vehkeenään eikä rinnastaa muihin vehkeisiin.

Sen sijaan totaalista potkulautojen vastustamista on vaikea ymmärtää, mutta kaippa ne ovat niitä samoja ihmisiä jotka haluavat kieltää kaiken. Nytkin varmaan poteroissaan laskevat hiki päässä alkoholikuolemia löyhentyneen lain vuoksi.
Olen tässä aika pitkälti kanssasi samoilla linjoilla. Minulle ei oikein koskaan ole avautunut mistä se viha juuri näitä laitteita kohtaan oikein kumpuaa. Kyllä, myönnän sen, että välillä vituttaa, kun vuokrapotkulauta on jätetty huolimattomasti ja välinpitämättömästi sellaiseen paikkaan, että se häiritsee muiden liikkumista, mutta pääsääntöisesti vuokralaitteiden käyttäjät kuitenkin pysäköivät laitteita ihan hyviin paikkoihin.

Tuo pysäköinti ylipäänsä on yksi iso dilemma näissä, koska helppoahan olisi vaatia firmoja pystyttämään pakolliset pysäköintiasemat näille. Mutta toisaalta tämä taas vesittäisi täysin sen vuokralaudan perusidean, että voit helposti ottaa laudan mistä vaan ja jatkaa matkaasi siitä mihin toisen matka on jäänyt. Itse asun n. 3-4 km päässä Turun keskustan palveluista ja duunipaikkakin on keskustan alueella. Varmaan aina kotoa lähtiessä yksi lauta löytyy n. 0-2 minuutin kävelyn jälkeen juuri siitä syystä, että niitä saa jättää mihin vaan. Jos olisi vain tarkoin valikoidut paikat, lähin löytyisi varmaan vasta 8-10 minuutin kävelyn jälkeen.

Kyllähän vuokralautojen ylivoimaisuus kaupunkiliikkumisessa on täysin eri luokkaa kuin mikä tahansa muu kulkeminen.

1. Käytännöllisyys siinä, että laudan voit ottaa mistä vaan ja jättää mihin vaan, eli sinun ei tarvitse miettiä vaikka oman polkupyöräsi varastamisen kohteeksi joutumista. Eikä tarvitse miettiä parkkipaikan löytymistä kuten autolla tai muulla moottoriajoneuvolla.

2. Nopeus. Millään muulla kulkupelillä et olisi yhtä nopeasti kohteessa, jos kohde on vaikka keskustan alueella. Autolla menee pitkä aika parkkipaikan etsimiseen ja turvallista pyöräpaikkaakin joutuu monesti hakemaan kauempaa. Vuokralaudalla olet heti kohteen edessä ja voit jättää sen siihen paikkaan.

3. Hinta. Suunnilleen sama hinta mitä bussimatkalla, mutta edullisempi kuin parkkimaksu keskustassa. Kävely on toki ilmaista, eikä siinäkään tarvitse miettiä parkkimaksua, mutta aina ei ole aikaa kävelyyn. Polkupyörän hankinta maksaa ja myös sellainen 20€:n mummopyörä kelpaa voroille.

En väitä olevani mikään näiden suuri sanansaattaja, enkä edes muista milloin käytin viimeksi vuokraskuuttia. Aiemmin tuli käytettyä enemmänkin. Työmatkat menen yleensä nykyään polkupyörällä ja talveksi nämä korjataan muutenkin pois. Ovat kuitenkin erittäin näppäriä vaihtoehtoja liikkumiseen ja usein se paras vaihtoehto, jos kaupunkialueella liikkuu. Kaikissa kaupungeissa myöskään joukkoliikenne ei ole niin kehittynyt, kuten esimerkiksi täällä Turussa, missä ei ole käytännössä mahdollista päästä joukkoliikenteellä yhtään mihinkään kulkematta aina torin kautta, missä menee tuhottomasti aikaa.

Sitten on tietenkin mainittava se turvallisuus-aspekti. Itselleni ei onneksi koskaan ole näillä sattunut mitään, mutta pari kertaa ollut vähän lähellä. Kerran tulin baarista kotiin täysin pimeässä niin päissäni, etten tiennyt kotiin päästyäni edes mitä reittiä olin ajanut. Onni täytyy olla matkassa kun näillä ajaa, vaikka olisi kuinka varovainen. Painopiste näillä ajaessa on todella korkealla ja laitteissa on pienet renkaat, minkä seurauksena jokainen pieni kuoppa tiessä voi katapultin lailla lingota kuskin katuun välittömästi ilman mitään reagointimahdollisuutta. Sitten on toinen asia vielä ne tahallaan väärinkäyttäjät, kuten usempaa matkustajaa kuljettavat ja muuten vaan liikennesäännöistä pihalla olevat kuskit, joiden ei ikinä pitäisi näihin koskea. Ikäraja olisi ehdottomasti paikallaan ihan kaikkien turvallisuutta ajatellen. Ehkä 15 vuotta voisi olla sopiva. Nopeusrajotusta en missään nimessä laskisi alle 20 km/h:n koska noita laitteita on itse asiassa vaarallisempi ajaa hiljaa tai siltä se ainakin tuntuu.

Mitään totaalikieltoa näille vuokralaudoille en missään tapauksessa ymmärtäisi, mutta uskon, että ajan myötä näihin tottuu niin ajajat kuin nämä "ojaan heittäjätkin". Ja uskon, että lainsäädäntö keksii tähän jotain millä saadaan molemmat ääripäät lähemmäs toisiaan. Kaikkea uutta ei tarviste aina kieltää vaan koska itseä vituttaa.

Sen sijaan.....
Niin, lainsäädännön laahatessa nää kuvalinkin vekottimetkin on potkulautoja. Jos sähköllä toimiva potkulauta jo vähän riitelee alkuperäisen idean kanssa, niin nää tuolilliset alkaa olla jo hyvin kaukana siitä.

Nämä saatanan helvetinkoneet mitä täälläkin päin kuljettaa mm. alakouluikäisiä lapsia kävely- ja pyörätiellä olisi pitänyt ampua kuuhun samantien, kun ensimmäinen ilmestyi Suomen rajojen sisälle. Joo, ymmärrän ironian, että haluan toisenlaiseen laitteeseen totaalikiellon ja toisenlainen laite on "best evör", mutta nämä ovat todellakin hengenvaarallisia kaikille. Aivan käsittämätöntä, että tuollaisella 50-100 kg painavalla möykyllä saa vapaasti huristella 25 km/h tunnissa pikkulapsetkin ilman kypärää pitkin jalka/pyöräteitä. Siinä missä jotain perusskuuttia sentään pystyy hallitsemaan näppärästi ja nopeasti niin tuollaisella täyskokoisella Harrikalla kun paahtaa kävelytietä niin ei todellakaan pysty reagoimaan tai pysähtymään ajoissa, jos siinä edessä joku lapsi tai koira tekee yllättäviä liikkeitä. En pysty käsittämään, että joku vanhempi ostaa tuollaisen lapselleen alakouluiässä ja antaa vielä ajella ilman kypärää.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Kaaduin eilen Rydellä. Vesisade ja hiekanmurut asfaltilla niin mukkelismakkelishan siinä meni. Vauhtia oli onneksi vähän vähemmän kun menin mutkaan, mutta kyynärpäähän siinä murtui ja loppukuusta leikkaus. Ajelkaahan varovasti näillä toverit.
Meinasin jo ihmetellä, että miten leikkaukseen pääsy noin pitkään kestää, vaikka liikennevakuutusyhtiön pitäisi tuo leikkaus maksaa. Mutta sitten hokasin, ei kai sillä vakuutusyhtiöllä ole mikään tarve kiirehtiä hoitoon pääsyä, kun ei ne vuokrapotkulautojen kuskeille muuta kuin hoitokuluja korvaa. Jos joutuisivat päivärahaakin maksamaan, niin voisi hoitoon pääsy nopeutua.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Oon ottanut nyt tavaksi mm. juoksulenkilllä heitellä ojaan noita keskelle tietä jätettyjä skuutteja. Sieltä voi halukkaat noutaa, jos voimat riittävät (ovat yllättävän raskaita).
Minkä asian ajattelit paranevan tällä? Meinaatko, että sen siihen jättänyt ensi kerralla pysäköi sen paremmin, koska olet heittänyt laudan jorpakkoon? Entä heitteletkö muiden yritysten tuotteita ojiin mistä et itse pidä?

Melkoisen elämänkoululta kuulostaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minkä asian ajattelit paranevan tällä? Meinaatko, että sen siihen jättänyt ensi kerralla pysäköi sen paremmin, koska olet heittänyt laudan jorpakkoon?

Toivon että skuutteja vuokraavaa firmaa alkaa vituttaa kaivaa niitä jostain ojista, mutta fiksuina(?) ihmisinä oivaltavat, että ilmiö johtuu henkilöistä, jotka ovat vittuuntuneita keskelle tietä jätetyistä skuuteista ja sen myötä keksivät ratkaisuja, jotta asiakkaat parkkeeraavat ne nätimmin.

Toinen vaihtoehto, että tämä lisää kustannuksia, minkä vuoksi skuuttien käyttö kallistuu eikä kaiken maailman keskenkasvuisilla ja piittaamattomilla jonneilla ole enää varaa käyttää niitä.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
LAINEETON MONTREAL
Toivon että skuutteja vuokraavaa firmaa alkaa vituttaa kaivaa niitä jostain ojista, mutta fiksuina(?) ihmisinä oivaltavat, että ilmiö johtuu henkilöistä, jotka ovat vittuuntuneita keskelle tietä jätetyistä skuuteista ja sen myötä keksivät ratkaisuja, jotta asiakkaat parkkeeraavat ne nätimmin.

Toinen vaihtoehto, että tämä lisää kustannuksia, minkä vuoksi skuuttien käyttö kallistuu eikä kaiken maailman keskenkasvuisilla ja piittaamattomilla jonneilla ole enää varaa käyttää niitä.
Niin ja kuten sanoin aiemmin myös vaurioittaa niitä laitteita ja voi aiheuttaa vakavia loukkaantumisia niiden käyttäjille. Käytkö myös ruuvaamassa polkupyörien eturenkaiden kiinnityksiä auki tai puhkomassa autojen renkaita, jos ne ovat pysäköity mielestäsi väärin. Olisiko kiva jos vaikka sinun sukulaisesi tai jälkikasvusi ajaisi tuollaisella sinun fiksusti ojaan paiskomalla skuutilla itsensä leikkauspöydälle vain siksi, että sinua oli vituttanut just sillä hetkellä kyseinen aparaatti. Teetkö myös jotain muita asioita, millä sabotoit sinua ärsyttävien yritysten omaisuutta? Jos et vaikka tykkää kebabista niin käytkö heittämässä polttopullon jokaisen paikallisen kebulan ikkunasta niin oppivathan siitä sitten. Äärimmäsen "fiksua" toimintaa oletettavasti aikuiselta ihmiseltä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Juuri äsken joku paineli skuutilla Leppävaaran ohi Turuntietä pitkin autojen lomassa n. 50-60 km/h ilman kypärää. Tervehenkistä touhua.

Niin ja kuten sanoin aiemmin myös vaurioittaa niitä laitteita ja voi aiheuttaa vakavia loukkaantumisia niiden käyttäjille.

Jos ne menee siitä paskaksi, niin aika heppoisia leluja ovat. Suurempana riskinä liikenneturvallisuudelle pidän keskelle kulkuväylää jätettyjä skuutteja.

Käytkö myös ruuvaamassa polkupyörien eturenkaiden kiinnityksiä auki tai puhkomassa autojen renkaita, jos ne ovat pysäköity mielestäsi väärin.

En. Entä itse?

Olisiko kiva jos vaikka sinun sukulaisesi tai jälkikasvusi ajaisi tuollaisella sinun fiksusti ojaan paiskomalla skuutilla itsensä leikkauspöydälle vain siksi, että sinua oli vituttanut just sillä hetkellä kyseinen aparaatti.

Poika ei aja noilla, koska tietää, että niiden kanssa voi käydä huonosti. Muista sukulaisista en tiedä, en ole niin sanotusti veljeni vartija.

Teetkö myös jotain muita asioita, millä sabotoit sinua ärsyttävien yritysten omaisuutta?

En. Entä itse?
 
Viimeksi muokattu:

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
No siis jos jokainen toimisi kuten @eriatarka niin skuutit/skuuttifirmat poistuisivat kyseisestä kaupungista ja kaikki olisi taas hyvin.
Minkä kaikkien yritysten kohdalla mielestäsi voi näin toimia, että saadaan ne pois kaupungista?

Omasta mielestä ainakin asiat olisivat huonommin, jos Turusta nuo laudat vietäisiin pois.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Alba

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minkä kaikkien yritysten kohdalla mielestäsi voi näin toimia, että saadaan ne pois kaupungista?

Omasta mielestä ainakin asiat olisivat huonommin, jos Turusta nuo laudat vietäisiin pois.
Ei minulla ole kantaa ensin mainittuun, kunhan kerroin mihin kaikkien skuuttien ojaanheitto johtaa.
Jälkimmäisestä eri mieltä, mutta katson asiaa puhtaasti autoilijan ja jalankulkijan näkökulmasta joten hyödyt täysin kokematta.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minkä kaikkien yritysten kohdalla mielestäsi voi näin toimia, että saadaan ne pois kaupungista?

Skuuttifirmat ovat viime kädessä vastuussa siitä, että heidän takiaan kulkuväylät tukitaan heidän laitteillaan vaikeuttaen liikennettä ja lisäten onnettomuuksien riskiä. Jos yritykset eivät asialle mitään tee, minua ainakaan ei haittaa, että poistuvat kotiseudultani.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Ei minulla ole kantaa ensin mainittuun, kunhan kerroin mihin kaikkien skuuttien ojaanheitto johtaa.
Ne varmaan lähtee sillä parhaiten, että niitä lautoja ei käytettäisi. Yrityksen omaisuuden tuhoaminen tässä tarkoituksessa on kyllä jotain ”junttimaisinta mitä tiedän”-ketjun kamaa.
Jälkimmäisestä eri mieltä, mutta katson asiaa puhtaasti autoilijan ja jalankulkijan näkökulmasta joten hyödyt täysin kokematta.
Vaikea autolijana ja jalankulkijana nähdä näitä suuria ongelmia näistä laudoista. Toki itsekin törmään välillä jo ketjussa mainittuun, että kun lähden parkkihallista, niin joku on jättänyt sen keskelle luiskaa. En kuitenkaan koskaan ole kokenut tarvetta alkaa paiskomaan näitä pitkin ojia.
Jonkun ruisrockin aikana varmaan jossain Ruissalon sillalla on lautoja niin, että ei voi huonosti koulutettua koiraa ulkoiluttaa 15m hihnassa, mutta muuten näistä nyt ihan hirveästi haittaa ole ainakaan omalle kohdalle koitunut. Liikuntarajoitteisten onglemat näiden kanssa voin ymmärtää tietyissä tilanteissa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
LAINEETON MONTREAL
Ei minulla ole kantaa ensin mainittuun, kunhan kerroin mihin kaikkien skuuttien ojaanheitto johtaa.
Jälkimmäisestä eri mieltä, mutta katson asiaa puhtaasti autoilijan ja jalankulkijan näkökulmasta joten hyödyt täysin kokematta.
Vuokraskuutit eivät katukuvasta ojaanheittämällä poistu. Meinaatko, että siellä on joku toimitusjohtaja Jari Tier tai hallituksen puheenjohtaja Seppo Ryde niitä lautoja siellä ojista keräämässä? Korkeintaan hankaloitat jonkun matalapalkkaisen omalla tai itse vuokraamallaan pakulla niitä keräävän työntekijän hommia.

Minä en vaan voi käsittää tuota logiikkaa, että joku oikeuttaa toisen omaisuuden tärvelemisen, siinä tapauksessa jos ei itse tykkää jostain.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Tässä tullaan taas aiemmin kysymääni kysymykseen, että jätättekö sitten myös ajoradalla olevat skuutit rauhaan jos annatte niiden olla keskellä kevyenliikenteen väylää?
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
LAINEETON MONTREAL
Jos ne menee siitä paskaksi, niin aika heppoisia leluja ovat. Suurempana riskinä liikenneturvallisuudelle pidän keskelle kulkuväylää jätettyjä skuutteja.
Se, että sinä pidät tätä asiaa näin, velvoittaa sinut jotenkin ottamaan oikeuden omiin käsiisi ja viskomaan toisen omaisuutta ojaan, selvä homma.

Kyllähän noissa on paljon pieniä osia jotka voivat vaurioitua, jos niitä käsittelee väärin. Ne on suunniteltu ajettavaksi, eikä paiskottaviksi. Pelkästään tuo laudan oma paino aiheuttaa se, että huonossa kulmassa maahan osuessaan varmaan menee jotain rikki. Monesti näissä on tanko vinossa tai renkaat heiluu, enkä usko, että ne normi käytössä sellaisiksi on mennyt.

Poika ei aja noilla, koska tietää, että niiden kanssa voi käydä huonosti.
Hyvä juttu. Oletko myös opettanut, että on oikein hajottaa kaverin omaisuutta, jos itseä vituttaa. Esim. heittää kaverin pyörä ojaan, jos se on pysäköity hänen mielestään väärin?
 

Nick Neim

Jäsen
No ei kyllä lähtökohtaisesti tulisi mieleenikään, että keski-ikäinen ja vittuuntunut setämies viskoo skuutteja sinne ojan pohjalle sen takia kun ne on jätetty miten sattuu, eikä esim. skuuttia juuri käyttänyt teini, joiden lähes luontoon kuuluu aina kapinoida ja siinä samalla rikkoa laitteita tai tavaroita.

Saa varmaan jokusen hetken niitä vielä viskoa, jos kuvittelee tuolla olevan yhtään mitään vaikutusta tai minkäänlaista viestiä noiden firmojen suuntaan.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Ehkä kannattaisi muuttaa kauas sivistyksestä, jos jotkut helvetin sähköpotkulaudat aiheuttavat noin paljon mielipahaa. Ovat käteviä vehkeitä ja vähentävät autojen käyttöä kesällä, mikä on omasta mielestäni aivan mahtava juttu.

En ole kertaakaan törmännyt näihin keskelle tietä jätettyihin skuutteihin, mutta ehkä "keskelle tietä" -määrittely on hyvin joustava, jos oikein kunnolla vituttaa. Henkilökohtaisesti annan näiden aasien mielummin heitellä sähköpotkulautoja ojaan, kuin tekevän valituksia kaikista uusista rakennusprojekteista. Kyllähän me kaikki tiedämme, että sama ihmisryhmä vastaa molemmista aktiviteeteista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös