Roster watch 2004-05

  • 599 678
  • 3 557
Tila
Viestiketju on suljettu.

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mielestäni maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja ja nyt pitäisi kaikki huomio kiinnittää siihen että saataisiin pitkästä aikaan kunnon maalivahti meille.
Siis voittava maalivahti jonka kantti ei petä kevään tullessa.

Ei mitään Wallinheimoja tai Riksmanneja vaan joku varma kortti.

Sen jälkeen yksi sentteri,kova laituri ja liikkuva pakki niin hyvää tulee.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
muutoksista

Alkuun kannattaa miettiä mitä finanssipuolen resursseja on käytössä eli mahdottomia ei kannata toivoa, koska tämäkään kausi ei tuo taskuun paljon täytettä. Pena osaa kyllä finanssipuolen, mutta kuten jo joku muukin täällä ehdotteli niin pelaajapakan kasaus jollekin muulle henkilölle! Ehdotuksia ei tule heti mieleen, mutta näkisin siinä roolissa jonkun kohtuullisen nuoren, juuri pelaajauran lopettaneen kaverin, joka siunaa hankinnat Aralla.

Aralle siis luottoa vain lisää ja alaisia tekemään hommia! työnjako on selkeä eli Pena vastaa finanssipuolesta ja Ara pelaamiseen liityvistä päätöksistä. Harri ja Sakke voivat minun puolestani jatkaa, koska Sakke on ainakin Kaakkua halvempi, mutta ei välttämättä huonompi.

Pelaajistoon lähtisin tekemään muutoksia maltillisesti.

Maalivahdit:
Kotimainen 1. veska hankintalistaan. Miellellään isommalla rahalla varma arpa eikä enää koetetaan miehiä.
2.Lundell
3.Limnell

Ykkösketju:
Pärä-Hark-Kibe

Kakkosketju:
Maalintekijä-Huippusena-kohtuu hintainen peluri?

Kolmosketju:
Turre-Hirso-Vihko

Nelos&Vitosketju jotka samalla pakollista reserviä:
Holma, Laine, Petrell, Salonen, Porthen, Luttinen, Fagu, Viitaluoma, Höppölä, Hautajoki.
Näistä ketä vaan 6-7kpl, mutta palkka on junnutasoa, joten jos ei pelaajaa kiinnosta niin tervemenoa.

Hankintoihin löytyy siis rahaa keventämällä 4.-5. ketjun miesten palkkaa ja siirtämällä Vopi Gredun palvelukseen. Loput tarvittavasta määrästä jää Pena hoidettavaksi! Tarvitaan siis veska-ja kakkosketju kahdella kunnon pelimiehellä ja yhdellä kohtuu hintaisella onnistuneella hankinnalla.

Puolustuksessa ei muutoksia tarvita:
Söde, Jere, Turunen, Kurvinen hinta-laatusuhde kohdallaan.
reserviin: Purola, Varakas, Lamberg, Pikkarainen junnupalkoilla.

Sitten näistä 2.-3.ketjujen pakeista:
Saarinen, Kultanen ja Beny eivät liene pienipalkkaisia, joten antaa mennä, koska eivät korvaamattomia, mutta eivät haittaakaan jos jäisivät. Arvio perustuu siihen, että vapautuvalla rahalla pitäisi kyllä löytyä vastaavan tasoinen peluri! Jos ei löydy vastaavia niin kaverit kannattaa pitää!
 

Luca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Mielestäni IFK:n tulisi hankkiutua eroon osasta näistä kolmos- neloskentän tusinajannuista ja käyttää rahaa laatuun. Kakkoskenttään sentteri sekä laituri. Neloseen kokemusta ja taklausvoimaa. Puolustukseen yksi kiekollinen pakki lisää ja voittava maalivahti. Järviseltä, Luttiselta ja Holmalta odotan tason nostoa ensi kaudeksi. Hahmotellaanpa hieman kentällisiä:

Pärssinen - Harkins - Kuhta
Söderholm - Karalahti

Järvinen - "tuomoruutu" - "jancaloun"
kimmotimonen - Saarinen

Luttinen - Holma - Vihko
Turunen - Benysek

Nielikäinen - Häppölä/Hirso - "tinkepeltomaa"
Kurvinen - Varakas/Purola/Lamberg

"ariahonen"
Lundell

Eli Viitaluoma, Laine, kallis Vopat, Fagu ja muutama muu selkeää lisäarvoa joukkueelle tuomaton jamppa pois. Huom. Vopat kuuluisi selkeästi mun IFK:hon, Järvisen tai Luttisen paikalle, mutta ei sillä huippuliksalla jonka olen täältä lukemieni viestien perusteella arvioinut. Veskari voisi tosiaan olla kotimainen. On nähty aika monet kerrat että kanukkiveskari pelaa yhden hyvän kauden jonka jälkeen hyytyy. Neloskenttään tietysti rotaatiota jolla annetaan Saloselle, Petrellille ja muille näyttöpaikkoja liigassa.

edit. Ehkä Kultanen menisi tuossa "kimmotimosen" paikalla, mutta otteiden tulisi parantua ja rutkasti näissä pleijareissa ja runkosarjassa nähdyistä.
 
Viimeksi muokattu:

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti mixu
Mielestäni maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja ja nyt pitäisi kaikki huomio kiinnittää siihen että saataisiin pitkästä aikaan kunnon maalivahti meille.
Siis voittava maalivahti jonka kantti ei petä kevään tullessa.

Ei mitään Wallinheimoja tai Riksmanneja vaan joku varma kortti.


No tuota ei tartte enää pelätä. Wanuhe Sillinheimo eiku Sinuhe Wallinheimo teki sopparin Jypin kanssa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: muutoksista

Viestin lähetti Hegu
...
Arvio perustuu siihen, että vapautuvalla rahalla pitäisi kyllä löytyä vastaavan tasoinen peluri! Jos ei löydy vastaavia niin kaverit kannattaa pitää!
No mikäs ihmeen järki tuossa nyt on. Eikös tavoite ole aina pyrkiä parempaan? Sä siis vetäisit porukkaa ulos jotta saisit vastaavia tilalle.

Jos Hurtaj:n paikalla olisi ollut Ville Peltonen niin tämä jengi olisi finaaleissa. Älkää yrittäkö keksiä ruutia uudestaan, pienillä muutoksilla tuosta porukasta tulee hyvä.

Mutta ne muutokset pitää saada aikaiseksi ennen kauden alkua, mr. Matikainen näytti taas miten siitä puuttuvaa hyökkääjää ei sitten löytynytkään. Eli Matikaisen tammikuun tsekkimatkojen varaan ei kannata laskea mitään.

Muuten jengin kasaaminen meni kyllä Matikaiselta hyvin. Siitä kiitos.
 

Carlos

Jäsen
Re: Re: muutoksista

Viestin lähetti matti&teppo
Jos Hurtaj:n paikalla olisi ollut Ville Peltonen niin tämä jengi olisi finaaleissa. Älkää yrittäkö keksiä ruutia uudestaan, pienillä muutoksilla tuosta porukasta tulee hyvä.

Tämäkään nyt ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu. Ville "Pelti" Peltonen (ei tiedä mistä ovat lempinimen keksineet täällä Sveitsissä) muuten pelaa tällä erää täyttä häkää Sveitsin pleijareita, hänen joukkueensa Lugano on tappiolla finaalisarjassa 2-0. Peltonen itse on pelannut 13 play-off matsia, saalistaen huimat 2 maalia tähän mennessä. Nummelin on tehnyt muuten 5. Ja ainakin näissä kahdessa ensimmäisessä finaalissa äijä on ollut koko lailla yössä, että en tiedä sitten missä vireessä olisi meillä ollut. Suomen liigahan on tunnetusti monta kertaa tasokkaampi... ;-)
 

Agentti

Jäsen
Tommi Santala neuvottelee HIFK:n kanssa sopimusta ei ole vielä llmeisesti syntynyt, mutta lähellä ollaan. Asuntokin Tommi pojalta löytyy pääkaupunkiseudulta.....
 

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Nuorempi Nelson kirjoitti, että "NHL lakko tulee meidän kannalta aivan väärään aikaan."

Tämä on kyllä aivan totta. Jos vain saataisiin tehtyä sopimukset kaikkien kelvollisiksi itsensä osoittaneiden kanssa niin palapeliä tarvitsisi täydentää vain muutamalla (joskin tärkeällä) palalla jotta joukkue olisi realistinen mestaruuskandidaatti. Mutta jos (ja kun) lakko tulee niin kuvio on kyllä huomattavasti enemmän auki. (Niin, tiedän, on se sitä yhtä lailla muidenkin joukkueiden osalta, mutta miksi ihmeessä en ole Pentin suhteen luottavainen tämän suhteen...?)

Tällaiseen jengiin olisin tyytyväinen jos NHL-lakkoa EI tule:

Maalivahdit: Lundell & X (tasoa Häkkinen, Puurula tms.) joiden välillä tasaveroinen kilpailutilanne

Ei käyttöä: Stathos, Laaksoharju.

Pakit: nykyiset kävisivät

Hyökkääjät: uusi kakkosketju tarvitaan, ja se edellyttää kahta (2) kovaa pelimiestä; joko peliätekevää sentteriä ja suoraviivaista maaleja sylkevää laituria, mutta saavat roolit olla toisinkin päin. Esimerkkinä vaadittavasta tasosta käy täällä jo mainitut nimet Santala, Miettinen, Hyvönen, McTavish.

Ei käyttöä: Hurtaj, Vopat, Viitaluoma.

Noh, eiköhän Pentti kuitenkin taas jotenkin yllätä...

* * *
shadowplay
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Shadowplay

Maalivahdit: Lundell & X (tasoa Häkkinen, Puurula tms.) joiden välillä tasaveroinen kilpailutilanne

* * *
shadowplay

Tossahan joutuu sellaiseen allikkoon, missä narrit jo ovat eli ei ole yhtään voittavaa maalivahtia. Helanen&Häkkinen on heikko pari, eikä Häkkinen&Lundell olisi paljon parempi. Pitää löytyä selkeä ykkönen, joka kantaa joukkuetta silloin, kun se pelaa huonosti kuten Kipru on tehnyt Calgaryssa.

Pidän edelleen Lundellia vähän mielialamokkena eli kun jengi tsemppaa niin jannekin tsemppaa, mutta kun pelit menee vähän huonosti tai helppoja uppoaa niin Jannella lähtee homma lapasesta.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: muutoksista

Viestin lähetti matti&teppo
No mikäs ihmeen järki tuossa nyt on. Eikös tavoite ole aina pyrkiä parempaan? Sä siis vetäisit porukkaa ulos jotta saisit vastaavia tilalle.

Jep näin on. Mutta kuten sanoin niin nuo ukot ovat peruspakkeja ja näinollen korvattavissa. Siis jos kaverilla on halu lähteä niin turha jäädä itkemään perään. Kyseisten herrojen palkat ovat kuitenkin kyseisen tason pelaajiksi suhteelisen korkeat, joten uusien stunttien löytämisen pitäisi olla kivutonta. Kuitenkin on tärkeää, että pelaaja haluaa aidosti pelata IFK:ssa eikä tule vain nostamaan tiliä, mistä sitä eniten saa.
Jossainhan muuten luistelisi(?) NH, joka omaa komeat raamit pakille :)

Saarinen pelaili ihan mukiinmenevän kauden, johon mahtui todellisia huippupelejä, mutta joukossa niitä aikaisempina kausina nähtyjä hasardeja.

Benyltä on vaikea löytää niitä huippuhetkiä, mutta tasaisen varmaa suorittamista. Ulkomaalaiskiintiö pienenee ja säästäisin kauden alussa yhden paikan vielä Penan hätäostoksille. Pitää myös muistaa, että kun Beny sainattiin niin kuului Tsekin maajoukkuekalustoon, joten nostaa korkeaa liksaa IFK:lta.

Kultaselta odotettiin paljon enemmän kuin mitä esitti tällä kaudella. Ehkä puolustus pään isoin pettymys. Nosti kuitenkin hyvää tiliä.

Eli en ole heitä ulos heittämässä, mutta minulle on sama, annetaanko kavereille jatkoa!
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
No niin, nyt kun kausi on yhtä muodollisuutta vaille valmis, voi katseita alkaa pikkuhiljaa kääntää tulevaisuutta kohti.

Tästä kaudesta jäi hyvä ja positiivinen kuva, ja siksi onkin hyvä pitää jalat maassa ja järki kädessä ensi kauden miehistöä hahmotellessa. Pakan sotkeminen ja summittainen potkujen jakelu olisi ehkä tyhmintä, mitä tässä tilanteessa voisi tehdä. Onneksi mikään ei viittaa siihen, että näin olisi käymässä.

Jotain muutoksia kuitenkin tarvitaan. Joukkueessa oli pari ratkaisevaa puutetta ja ne tulisi paikata, jotta ensi kaudella voitaisiin ottaa jälleen askel ylöspäin, mieluiten tietysti loppuun asti. Hankintalistalta tulisi löytyä voittava huippuveskari, kunnollisen kakkosketjun ainekset sekä 1-2 rooliäijää nelosketjuun. Yhden rooliäijän tulisi olla aivan perkeleen hyvä aloittaja, sillä tässä osastossa annettiin jälleen aivan tolkuttomasti tasoitusta, niinkuin on annettu jo aivan liian monta kautta putkeen.

Muuten runko on kondiksessa. Ykköskentällinen jatkaa itsestäänselvästi sellaisenaan ja pakisto on kaiken kaikkiaan hyvässä kuosissa, eikä sinne välttämättä tarvita lainkaan täydennystä, ellei yllättäviä menetyksiä ilmene.

Hirson ketju ansaitsee jatkoa ja heikoista pudotuspeleistä huolimatta pitäisin myös Häbän vielä jengissä. Holma ansaitsee näytönpaikkansa ja muita nuoria tarvitaan iso liuta, jotta joukkueen leveys saadaan turvattua. Petrell, Fagerstedt, Porthen ja Salonen tulisi ainakin saada pidettyä. Myös hieman kypsempään ikään ehtinyt Mikko Laine on monipuolisena taistelijana varsin käyttökelpoinen.

Arttu Luttiselle olisi ehkä viisainta etsiä pelipaikkaa muualta. HIFK:ssa hänen kehityksensä on nyt junnannut paikoillaan turhan pitkään, joten esim. vuokrapesti johonkin pienempään seuraan voisi hyödyttää kaikkia osapuolia. Myös Ville Viitaluomaa on hieman vaikea saada sovitettua ensi kauden palapeliin.

Tapaus Roman Vopat? Ikävähän se olisi tästä kaverista luopua - vähäisistä tehoista huolimatta Vopi on kuitenkin varsin hyödyllinen jyrä, jolla on juuri oikealla tavalla yrmeä peli-ilme. Mutta onko sittenkään riittävän hyödyllinen kakkosketjuun? Tämä on se suuri vaa'ankieli. Taidan jättää kommentoimatta ja tyytyä siihen ratkaisuun, minkä The Sir Pena parhaaksi katsoo.
 

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No allikkoon voi joutua niin monella tavalla ja eri syistä. Pahinta tällä hetkellä olisi antaa Stathoksen jatkaa ("sä oot Dave varma ykkönen") tai hankkia sitten tilalle joku helvetin kallis ja luultavasti ulkomaalaispaikan vievä yhtä epävarma "varma ykkönen" (vaikka Drap.. eikun Langkow). Kotimaisia "varmoja ykkösiä" ei ole kovin montaa tarjolla, varsinkin kun lähdin siitä oletuksesta että lakkoa ei tule. Häkkinen oli vain esimerkki, mutta kyllä hänkin minulle hyvin kelpaisi.

Ja kyllä sm-liiga on voitettu useita kertoja veskareilla jotka ovat lähteneet kauteen tasaveroisesta kilpailuasetelmasta.

* * *
shadowplay
 

CnB

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Aston Villa
Vopatia minä en pois heittäisi.Kyllä sieltä sitä taidon ja kovuuden keskitie löytyy, kunhan vaan peluutetaan siinä oikeassa roolissa ja Hyökkäävässä ketjussa.
Jos ulkomaalaisista luovutaan, niin sitten järjestyksessä
Hurtaj, Stathos, Benysek...Nuo kolme pois.
Viitaluoma, Holma, Laine...Pois, pois, pois.

Kakkoskenttään jätetään siis Vopat ja maustetaan sitä Santalalla tai Harkinsin omaisella sentterillä ja vielä hullu Hannes viilettämään toiseen laitaan.
Puolustus kuulostaa hienolta näillä kotimaisillakin, ei sinne mitään ulkolaisia tarvita.
Maaliin Daven tilalle huippukassari.Suomalainen "varmatapaus" mieluiten, tyyliin Riksman, tai sitten joku varma kova ulkolainen superkobrakäsi.

Hyvältähän tämä jo alkaa näyttämään.

Pärssinen - Harkins - Kuhta
Vopat - Santala/Sentterkins - Hyvönen
Järvinen - Hirschovits - Vihko
Petrell - Häppölä - Holma

Karalahti - Söderholm
Saarinen - Turunen
Kultanen - Pikkarainen
Lamberg

Riksman/Svoboda
Lundell

+Purolaa, Varakasta, Porthenia, Salosta, Limnelliä, Fagerstedtiä ja muita sitten loukkaantumisten tapahtuessa.

Tämä nyt siis kokoonpano ilman lakkoa.
Kyllä tuolla pitäisi jo mestaruudesta pelata.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Kyllä tässä vähän ihmeellisesti ollaan Vopatia kengittämässä. Hyväksyisin, jos IFK:hon olisi jollain tapaa hirveä tunku hyviä ulkomaalaisia. Pari viime kautta on sen osoittanut, että näin ei ole. Vopat oli kuluneella kaudella IFK:n 2. paras ulkomaalainen: Vain Harkins oli edellä. Benysek ei näyttänyt lopulta mitään, ja ihan tuollaisenaan ihan turha. Pakisto on ilman häntäkin kilpailukykyinen. Stathos on tasonsa pleijareissa näyttänyt, eikä se häävi ole. Kahdeksasta nollapelistä runkosarjassa ei ole mitään hyötyä jos jäätyy noin pahasti jatkossa. Pihalle. Hurtaj/Spanhel olivatkin sitten ihan turisteja, ei niistä sen enempää.

Eli jos Harkins ja Vopat jäävät, on rosterissa tilaa vielä kahdelle ulkomaalaiselle. Penan kyvyt tietäen, siinäkin on ihan riittävästi puuhaa täksi kevääksi/kesäksi. Mistään mrazekeista ja jeffscrissonseista on ihan turha edes keskustella. Mutta jos Vopatin tilalle saadaan joku pomminvarma suorittaja (Harkins ei muuten syksyllä tällainen ollut), niin Vopista luopuminen tulee kyseeseen. Tässä tilassa Vopat ansaitsee paikkansa myös ensi kauden rosterissa, kirkkaasti.

Siihen en tosin voi ottaa kantaa miten helposti Stathosista tai Benysekistä päästään eroon, molemmiltahan taitaa soppari ensi kaudeksi löytyä? Onhan noista ennenkin eroon päästy.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Pihvi
Hurtaj/Spanhel olivatkin sitten ihan turisteja, ei niistä sen enempää.

Hurtaj'sta ei kahta sanaa, mutta Spanhelin ristiminen turistiksi.... Noh, sitten Vopikin on turisti. Ainakin loogisesti ajateltuna. Spanhel oli pelaajana hyvä omassa roolissaan. Taisi olla aika lailla halvempikin kuin Vopi.

Eipä silti, jos saadaan hommattua suomalainen sentteri ja suomalainen maalintekijä, saa Vopat jäädä puolestani joukkueeseen. Kieltämättä kaverissa on karismaa, mutta riittääkö se enää isoliksaiselta ulkomaalaispelaajalta panokseksi joukkueeseen.. Todella paha kysymys, katsotaan mitä the Pena vastaa.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin, aloitan ensi kauden ketjujen kokoamisen.

1. ketju
xxx - xxxx - KUHTA
Karalahti - xxx

2. ketju
xxx - xxx - xxx
xxx - xxx

3. ketju
xxx - xxx - xxx
xxx - xxx

4. ketju
xxx - xxx - xxx
xxx - xxx

xxxx - xxxx

Eiköhän ensi syksyyn mennessä saada xxx:ien tilalle jo nimetkin...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Kempes
Eiköhän ensi syksyyn mennessä saada xxx:ien tilalle jo nimetkin...

Mutta nehän ovat jo kristalllisoitumassa täällä ketjujen osalta:

Vopat - Vopat - Vopat

Vopat - Vopat - Vopat

Häppölä - Vopat - Vopat

Vopat - Häppölä - Vopat

Aika HIFKin näköiset ketjut mun mielestä ja kolmosessa Häppölä ja Vopat voivat vuorotella keskellä / laidassa. Harmi, että ulkomaalaispaikkojen määrä on rajoitettu neljään, mutta Vopathan voisi hakea Suomen kansalaisuutta? Pistetään perusteeksi: "Hänet tunnetaan maamme perinteikkäimmän jääkiekkojoukkueen näköisenä miehenä. Ohessa passikuva faxattuna"

Alkumusaksi sitten Let´s play hockeyn sijaan Pasi Kauniston "Koskaan et muuttua saa". Pasihan sopii sikälikin kuvioihin, että hän toimii nykyään kuulemma hautausurakoitsijana. Ja HIFK-fanin keskimääräinen ikä muutosalttiuden suhteen arvioituna on noin 104 vuotta. Pasin (ei Nielikäisen, vaan Kauniston) hommia hautausurakoitsijana haittaa se, että hän toimii Tampereella. Siellä on pirun vaikea erottaa potentiaalia asiakasta jo hankitusta pokasta.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi kauden rosteri voisi näyttää omasta mielestäni vaikka tältä (joku tolkku mielessä pitäen..) :

Jos lakko tulee:

Pärä - Harks - Kuhta
Karalahti - Söderholm

J.Ruutu - T.Ruutu - Vihko
Zidlicky - Benysek

Järvinen - Hirso - Vopat
Saarinen - Turunen

Luttinen - Häppölä - Petrell - Laine - Salonen - Holma
Pikkarainen - Kurvinen

"Bäckström" - Lundell

Siinä olisi melko hyvä ja IFK:n näköinen rosteri.. olisi myös vähän roolitusta ketjuissa. kultsi puuttu, tiedän.. mutta jos Marek tulee niin Kultasella ei tee yhtään mitään. Tietysti O.Jokisen ottaisin myös kirkuen jengiin, mutta lähteekö Pena neljää epävarmaa nhl miestä jengiin ottamaan? Ja toisaalta kannattaako sellaista riskiä edes ottaakaan, jos miehet sitten yhtäkkiä katoavat ison veden taakse..

Jos lakkoa ei tule:

Pärä - Harks - Kuhta
Karalahti - Söderholm

"Hyvönen" - "Santala" - Vihko
Benysek - Turunen

Vopat - Hirso - Järvinen
Saarinen - Kultanen

Luttinen - Häppölä - Petrell - Laine - Salonen - Holma
Pikkarainen - Kurvinen

"Bäckström" - Lundell

Eli ei tässä mitään suuria muutoksia kaivattaisi missään tapauksessa.. niin pienestä se oli jo nyt kiinni. Kakkosketjuun tarvitaan käsiä, mutta mieluiten tällaisten samalla suhteellisen kovien kaverien muodossa, kuten Hyvönen, Santala tai Ruudut. Laineen pitäisin ehdottomasti rosterissa, todellinen tsemppari ja pystyy tarvittaessa tuuraamaan ketä tahansa aina ykkösketjua myöden.


ps. lainausmerkeissä siis vain ehdotukset, minkä tyyppisiä kavereita tarvitaan.. ei sisällä mitään huhua tai kuulopuheita siitä että olisivat tulossa ;)
 
Viimeksi muokattu:

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurimman vitutuksen laskeutuessa on taas pakko suunnata katseet tulevaan. Joukkueen kokoamisessa lienee melkoisia ongelmia niin kauan, kun NHL-tilanteesta ei ole selvyyttä. Ja vaikka lakko tulisikin niin NHL-pelureiden varaan ei joukkuetta voi kokonaan rakentaa. Kausia tulee myöhemminkin. Joka tapauksessa, jos pelaajavirta Suomeen käy niin tietysti omat omenat on sieltä poimittava.

Joukkue voisi lakon tullessa näyttää vaikka seuraavalta:

Hyökkäys:

Ykkösketju saa pysyä ennallaan, kaikilla on voimassa olevat sopimukset, joten syytä muutoksiin ei ole.

Kakkonen oli tällä kaudella se puuttuva kokonaisuus ja sen voisi sitten lakon koittaessa hankkia muualta. Sopiva koostumus olisi vaikka T.Ruutu - Jokinen - J.Ruutu. Kaikki omia miehiä, eikä yhtään ulkomaista, kelpaisi minulle mainiosti.

Kolmoseen voisi jättää edelleen ketjun Vihko - Hirso - Järvinen. Kenelläkään ei ole sopimusta, mutta vielä yhden kauden voisi poikia peluuttaa. Loppukausi antoi lupauksia paremmasta, joten kelpaa.

Nykyisestä kakkosesta voisi sitten rustata yhdellä pienellä muutoksella nelosen. Hurtaij korvataan Santalalla ja laitureina saisi pysyä Vopat ja Häppölä. Vopatilla ja Häppölällä on myös sopimukset kunnossa ensi kaudeksi.

Viidenteen kenttään sitten omia sopimuksen alaisia kehittyviä pelaajia, kuten Holma, Petrell, Salonen ja Porthen sekä Luttinen, jolla ei tosin ole sopimusta.

Hyökkääjistä saisi poistua Viitaluoma (on sopimus) ja Laine (ei sopimusta).

Puolustus:

Ykkösen takana Karalahti ja Söderholm ei vaadi muutoksia, molemmilla myös sopimus voimassa.

Rapakon takaa tuotu kakkonen voisi sitten ottaa taakseen ainoat uudet ulkomaisvahvistukset eli Zidlickyn ja Rafalskin.

Kolmoseen saisi jäädä viimeisissä peleissä pettäneet Saarinen ja Kultanen. Saarisella tosin ei ole sopimusta, mutta oli viimeisen pelin mokasta huolimatta koko kauden huomioon ottaen riittävän hyvä kolmoseen. Samalla koko kenttä pysyisi ennallaan.

Neloseen kehittyvät Pikkarainen ja Lamberg.

Ja viitoseen nousevia kykyjä, kuten Varakas.

Pakeista sopimusta ei tarvitse uusia Kurviselle eikä Turuselle, vaikka ihan hyvin pelasikin on mies liian heppoinen koviin peleihin.

Maalivahdit:

Tässä on suurin aukko, en periaatteessa jatkaisi Lundellin sopimusta. Vaikka mies täyttikin ruutunsa kiitettävästi pahassa paikassa ei hänestä kuitenkaan ollut voittavaksi maalivahdiksi. Stathos on myöskin osoittautunut ihmeen epävarmaksi ja hermoheikoksi pelaajaksi, joten saa mennä, vaikka sopimus onkin voimassa.

Uudet maalivahdit on hankittava. NHL-paluumuutajista olisi yksi saatava. Paras vaihtoehto olisi Nurminen, jos ei kunnon kakkosta löydy niin Lundell saakoon armon pitkin hampain.

Eli lakon alla seuraava kokoonpano:

Nurminen (Lundell)

Pärssinen - Harkins - Kuhta
Söderholm - Karalahti

T.Ruutu - Jokinen - J.Ruutu
Zidlicky - Rafalski

Järvinen - Hirschivits - Vihko
Saarinen - Kultanen

Vopat - Santala - Häppölä
Pikkarainen - Lamberg

Tuossa minun toiveeni. Kallis, mutta muuten saatavissa. Kaikki omia miehiä ja mestaruus olisi varma, riippumatta siitä, minkälaisia Selänteitä naapuri ratapihalle kiikuttaisi.

Jos lakkoa ei tule niin tuosta poistuu sitten koko kakkonen ja maalivahti eli kuusi miestä, ei muuta. Ne olisi sitten korvattava ja siihen voisi käyttää kaksi ulkomaispelaajaa. Tosin tuo nelonen saattaisi kelvata kyllä kakkoseksikin kun sitä vahvistaisi yhdellä ulkomaispakilla ja uhraisi toisen ulkomaispaikan sitten maalivahdille. Nelosta voisi sitten täydentää tuosta nuoriso-osastosta. Eli ihan kaikkia kuutta ei tarvitsisi hankkia.

Pentti, rupeappas hommiin. Ei tuo niin kamalan iso keissi ole hoitaa.
 
Viimeksi muokattu:

Carlos

Jäsen
Ensi kauden foreinerit

Jos ensi kautta siis katsellaan, niin meillä on ulkomaalaiskiintiössä paikka neljälle. (ylläri varmaan kaikille) Tämän kauden kundeista ns. pakko pitää -tapauksia on kaksi; Harkins ja Vopat. Kaikesta muusta voidaan neuvotella, mutta mielellään Benynkin pitäisin. Silloin meillä olisi yksi paikka vapaana.

Tuli ihan vaan mieleen että miksi niitä ulkomaalaisia pitää aina jahdata Tsekeistä tai P-amerikasta, kunnon hokia pelataan nykyään myös muualla. Sveitsin liigaa kauden verran katselleena, on silmään pistänyt yksi nimi; Ivo Rüthemann.

Tässä kaverissa on jotain maagista, nopea luistelija, ei mikään joonasvihko-taskuraketti, mutta siis oikeasti hyvä luistelija, erittäin korkea työmoraali (Sveitsiläisillä se on yleensäkin), taitava kuin mikä, upea veto, ja joka solullaan täysiverinen jääkiekkoilija. Ja ainakin nyt kun näitä täkäläisiä finaaleja on tullut seurattua, niin mm. Pelle Viltonen on aika hukassa, vauhti ja fysiikka ei vaan kertakaikkiaan meinaa riittää vaikka silmää löytyykin, mutta sen sijaan tämä Rüthemann loistaa liikkellään ja pelisilmällään.

Kaverissa on jotain samaa kuin Kibessä, kypsynyt hitaasti, (vuosimallia 1976) ja puhkesi kukkaan vasta oikeastaan kuluneella kaudella. Tyyliltäänkin pitkälti samanlainen, mutta fyysisempi kuin meidän Kibe.

Ongelmaksi tietysti koostuu se että hän on joukkueensa paras pistemies (joka on muuten helvetin kova suoritus kun samassa joukkueessa pelaa jätkiä tyyliin Bordeleau, joka tarkoittaa sitä että myöskään hänen palkkansa ei liene ihan pieni.

Ehkä kuitenkin jollain pelillä näitäkin äijiä saisi meille houkuteltua, jostain ihmeen syystä Sveitsissä jääkiekkopiireissä elää vahvana se käsitys että Suomessa pelataan korkeatasoista hokia. Eli ehkä "meillä on uusia haasteita" -kortti voisi toimia? Saihan Västra Frölundakin houkuteltua Martin Plüssin Sveitsistä ensi kaudeksi itselleen roiman palkanalennuksen kera, joten miksei The sir Pena saisi Rüthemannia samoin ehdoin? Oikeasti, tässä on semmoinen pelimies että kannattaa vaikka vähän pusertaa verta, hikeä ja kyyneleitä. Taidoiltaan ja kyvyiltään ei jää kauas Bednarista.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä haluan Brad Smythin Kärpistä, jos NHL lakkoa ei tule. Pelimies viimeisen päälle, ja Harkinsin vanha kaveri. Ja otettavissa ihan vain palkkaamalla mies meille töihin, ilman sen kummempia kikkailuja.

Sen lisäksi minä haluan aloittajan ja oikean ykkösmaalivahdin, joka pitää tasonsa, panosten kovetessa.

Ulkomaalaiskiintiöön tekisin tilaa Stathoksen ja Benysekin paikoille. Hurtaj on itsestäänselvä lähtijä.

Jos Smyth veisi yhden paikan, niin jäljelle jäisi yksi. Maalivahdin ollessa suomalainen jättäisin sen paikan auki.

Ja NHL-lakko tietenkin tulee ja sotkee kaiken, joten se siitä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Viestin lähetti Isaksson
Tuossa minun toiveeni. Kallis, mutta muuten saatavissa. Kaikki omia miehiä ja mestaruus olisi varma, riippumatta siitä, minkälaisia Selänteitä naapuri ratapihalle kiikuttaisi.

Joku raja Pentinkin lompakolla? 170 000 - 200 000 euroa kaudesta tienaavat molemmat Dave Stathos ja Ladislav Benysek. Niistäkin pitäisi päästä eroon. Kenelle kelpaa?

Kaikki omia miehiä? Pasi "märkä uni" Nurminen ja Tommi "IFK:ssa kaksi kuukautta" Santala.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veskariosasto on se ison ongelma sen ohessa että meiltä puuttuu 2. kenttä. Kunnon molari ja sentteri ja kunnon laituri. Sitten voi näyttää jo hyvältä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti Isaksson
Nurminen

Jokinen

Santala

Kaikki omia miehiä ja mestaruus olisi varma, riippumatta siitä, minkälaisia Selänteitä naapuri ratapihalle kiikuttaisi.
´

Anteeksi tunkeutumiseni ketjuunne, mutta mielestäni tässä ei nyt ihan kaikki täsmää. Nurminen HIFK:n oma jätkä? Santala HIFK:n oma jätkä, niin oli 2 kuukautta viime kesänä, mutta tekeekö se Santalasta HIFK:n miehen? Jokinenkin KalPan miehiä alkujaan. Ja kaiken lisäksi mestaruus ja Aravirta eivät sovi enää samaan lauseeseen. Kovaltan tuo rosteri toki näyttäisi, mutta luulenpa että saatat silti pettyä jos tuommoisia odotat.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Isaksson
Jos lakkoa ei tule niin tuosta poistuu sitten koko kakkonen ja maalivahti eli kuusi miestä, ei muuta.

Niin, jos tuota työsulkua ei tule, pahin pelko puserossa on Kuhdan ja Pärssisen kohtalo. Kyllä, epäilen Kuhdan jatkavan kautta kohtalaisen menestyksekkäästi MM-kisoissa, ja ynnättynä tämä kausi runkosarjoineen ja pleijareineen, Kuhta saattaa löytyä jonkin NHL-organisaation palkkalistoilta.Ja vaikka ei Kuhta olisi mömmöm-mittelöissä, niin tilanne on silti suht samanlainen. On niitä ennenkin mitä yllättävämpiä rapakon taakse lähtijöitä ollut ja tulee olemaan. Sama koskee Pärssistä - ei ole Päränkään kaikkia NHL-kortteja välttämättä pistetty pöytään.

Mutta nämä NHL-vähennykset ovat jokavuotinen tosiasia jonka kanssa on pystyttävä elämään. IFK:n tilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä mitä tulee kasassa oleviin soppareihin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Aikalailla samoilla linjoilla olen Isakssonin kanssa mitä tulee tulevan kauden rosteriin. Maaliin toivon hankittavan pelaajan, joka tulee varmasti pelaamaan myös keväällä (tietty loukkaantuminen on aina mahdollista) eli kutsu työsulun (erittäin todennäköisesti) päättyessä vuoden vaihteen jälkeen ei käy takaisin rapakon taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös