Rockyn uusintaottelu – eli otteet kaukalossa kaudella 2010–2011

  • 362 452
  • 1 661

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Syksyllä ei tapahdu vielä mitään ratkaisevaa.

Yhtä paljon pisteitä saa syksyn peleistä kun keväänkin peleistä. Jos ekassa 10-15 pelissä otetaan kunnolla turpaan niin kausi on käytännössä taputeltu. Ei sellaista ryhtiliikettä enää tapahdu, että tuollaisesta nöyryytyksestä pleijaritaistoon noustaan. No, kausi ei ole vielä edes alkanut joten ei maalata liian suurta pirua vielä ladon seinään....... pikku-piru vaan. ;)
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Pahoittelut synkähköstä viestistä Ässäosioon mutta onko Ässien organisaatiolla tarkoitus pelata taloudellisesti varman päälle (muistelen että Ässät on tehnyt viime kausina melko hyvän tuloksen) ja että yksi flopannut Kamil Piros kummittelee taustalla niin paljon ettei ns. tähtipelaajille edes uskalleta jättää tarjousta?

Totuus on se että joukkueesta puuttuu muutama oikeasti pelimies ja että "urheilullisella ja potentiaalisella" joukkueella ei varmasti pötkitä pitkälle. Pitää olla myös maalintekijät eikä pelkästään pörrääviä nuoria. Pelimiehiksi laskisin Ässien joukkueesta vain Huhtalan, Kuparisen, Kudrocin, Uusitalon ja varauksin Määtän ja Kilpeläisen. Muut enemmän tai vähemmän niitä potentiaalisia nuoria.

En yhtään ihmettele tuskaisia viestejä Ässäkannattajilta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuo Sk:n juttu ei näytä lainkaan hyvältä.

En ensinnäkään pidä siitä että valmentaja haukkuu joukkuettaan julkisesti kesken harjoitusturnauksen, koska sillä lailla ei ainakaan motivoida pelaajia turnauksen toiseen otteluun.

Sitten on haukkujen sisältö eli ns. avainpelaajien morkkaaminen siitä etteivät nämä täyttäneet heille asetettuja odotuksia. Kiinnostavaa olisi tietää mitä nämä odotukset ovat ja onko valmennus nähnyt riittävästi vaivaa sen eteen että ao. pelaajat tiedostaisivat roolinsa ja tehtävänsä riittävän hyvin.

Varsinainen ongelma on nähdäkseni Rockyn selittely siitä miten koko viikko on treenattu hyvin ja sitten viikon tärkeimmällä hetkellä eli ottelussa mitään ei saadakaan toteutetuksi. Tässä palataan ketjussa aiemminkin puituun aiheeseen eli siihen valmistaako Rocky joukkuettaan riittävän hyvin otteluihin vai odottaako hän vain harjoituksissa tehtyjen asioiden siirtyvän sellaisenaan jäälle. Vanha klisee "niin pelaat kuin harjoittelet" kun ei täysin pidä paikkaansa, treenit ja peli ovat kaksi täysin eri tilannetta ja siinä välissäkin pitää tapahtua jotakin että tulos olisi voittoisa.

Väkisin tulee nyt mieleen onko Rocky pikkuisen liian systeemipainotteinen valmentaja, joka hallitsee kyllä teorian, mutta kompastelee käytännön toteutuksessa. Ässät on kautta historiansa ollut fiilisjoukkue kuten Rockynkin pitäisi hyvin tietää ja jos tuolla nykyisellä kokoonpanolla aiotaan pärjätä, on hengen otettava voittoa materiasta. Se taas tarkoittaa että tekemisen henkeä on kyettävä lietsomaan jotenkin.

Pieni huoli on tällä hetkellä pinnassa, sillä vaikka joukkueen laadussa on lähtökohtaisesti kohennettavaa, pitäisi jo tuollakin kokoonpanolla olla rahkeita parempaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nonniin, harjoitusottelut eivät totta tosiaan ole olleet rohkaisevia, ja itsellänikin on nyt pienen pieni huoli Ässien tulevasta kaudesta. Muistettakoon kuitenkin että historia tuntee useita tapauksia joissa höntsämatseissa huono joukkue onkin ollut tosipeleissä kova luu.

Mitä tulee Rockyn kommentteihin SK:ssa, itse pidin niistä kovasti. Mielestäni on hyvä sanoa suoraan vaikka sitten julkisesti, jos tietyt pelaajat perseilevät eivätkä ota hommaa tosissaan. Itse toimisin samoin. Rocky puhuu asioista suhteellisen suoraan ja pidän siitä. Valmentajaa en missään nimessä lähtisi vaihtamaan. Nimetkäähän kaikki valmentajat, jotka ovat onnistuneet Ässissä viimeisen 10 vuoden aikana? Aivan, Mika Toivola yhdellä kaudella. Syy ainaiseen konttaukseen löytyy jostain muualta kuin penkin takaa, niin moni ukko on käynyt yrittämässä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pahoittelut synkähköstä viestistä Ässäosioon mutta onko Ässien organisaatiolla tarkoitus pelata taloudellisesti varman päälle (muistelen että Ässät on tehnyt viime kausina melko hyvän tuloksen) ja että yksi flopannut Kamil Piros kummittelee taustalla niin paljon ettei ns. tähtipelaajille edes uskalleta jättää tarjousta?

Piros kummittelee taustalla siinä mielessä että joukkueeseen ei haluta tehdä yhtään kallista, näennäisesti hyvää hankintaa jonka taustoja ei ole selvitetty kunnolla. Niinpä toimistolla keskitytään nyt huolelliseen taustatyöhön ennen varsinaisia tarjouksia ja koska resurssit ovat rajalliset (= ei yhtään henkilöä joka hoitaisi päätoimisesti juuri tuota), on touhu varsin hidasta. Matikaisen lähdettyä Ässät ei ole tehnyt yhtään hankintaa nopeasti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pahoittelut synkähköstä viestistä Ässäosioon mutta onko Ässien organisaatiolla tarkoitus pelata taloudellisesti varman päälle (muistelen että Ässät on tehnyt viime kausina melko hyvän tuloksen) ja että yksi flopannut Kamil Piros kummittelee taustalla niin paljon ettei ns. tähtipelaajille edes uskalleta jättää tarjousta?

Kutakuinkin näin, kyllä.

Nimetkäähän kaikki valmentajat, jotka ovat onnistuneet Ässissä viimeisen 10 vuoden aikana? Aivan, Mika Toivola yhdellä kaudella. Syy ainaiseen konttaukseen löytyy jostain muualta kuin penkin takaa, niin moni ukko on käynyt yrittämässä.

Itse olen kanssasi samaa mieltä, mutta pitää nyt rehellisyyden nimissä myös muistaa tuo Ässien 2000-luvun valmentajien taso. Eipä noista yksikään ole missään muussakaan joukkueessa järin menestyksekkäästi valmentanut (joo, joo, Alpolta löytyy meriittejä vuosien takaa).

Mutta en tosiaan olisi tässä nyt ensimmäisenä valmentajaa vaihtamassa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä tulee Rockyn kommentteihin SK:ssa, itse pidin niistä kovasti. Mielestäni on hyvä sanoa suoraan vaikka sitten julkisesti, jos tietyt pelaajat perseilevät eivätkä ota hommaa tosissaan.

Ymmärrän pelaajien haukkumisen runkosarjassa, mutta en harjoituspelien yhteydessä, sillä treenimatsien vähättely on maailman helpoin asia. Valmentajan taito joukkueen motivoimiseen mitataan juuri niissä.

Minäkään en lähtisi suin päin vaihtamaan valmentajaa, mutta odotukseni Rockyn suhteen olivat korkeammalla ja tähän asti nähty on ollut selvä pettymys.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielestäni on hyvä sanoa suoraan vaikka sitten julkisesti, jos tietyt pelaajat perseilevät eivätkä ota hommaa tosissaan.

Ja ketä nämä "tietyt kokeneet pelaajat" mahtavat olla? Joukkueessa ei enää ole ns. vanhoja partoja, tyyliin Kivenmäki ja Peltonen, joille ei vaan aina homma maistu vaan siellä pitäisi olla nuorta energistä porukkaa. Kokeneimmatkin ovat vasta kolmenkympin kantturoissa, joten pelivuosia pitäisi vielä olla jäljellä. Miksi siis perseillään? Kai nämä pelaajatkin tietävät, että jos Ässistä tulee lähtö huonojen otteiden takia niin ei heitä kukaan muukaan pääsarjatason joukkue sen jälkeen palkkaa.

Tuollainen "perseily" ja välinpitämättömyys kuulostaa aivan siltä kuin ampuisi itseään jalkaan....
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alan enemmän kallistua ajatuksissani sille kannalle, että maalinteon tökkiminen on johdannainen epäurheiljamaisesta asenteesta. Sitä ongelmaa ei poista pari vahvistusta.
Vuosisadan läppä. Osaltaan juuri sinun kaltaistesi tyyppien ansiosta joukkueesta pistettiin pihalle Salmisen ja Kivenmäen kaltaisia "epäurheilullisia" taitopelaajia. Ja vieläkin se "epäurheilullisuus" on pesiytynyt joukkueeseen? Vaikka 75% tehopisteistä on jo treidattu muualle?

Ässillä on objektiivisesti arvioituna selkeästi liigan huonoimmat pelaajat, piste. Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää? Kun joukkueessa ei ole kuin muutama edes liigan keskitasolle yltävä hyökkäyspään pelaajia, sitä kunnollista hyökkäyspeliä on vaikea harjoittaa. Vika ei ole "asenteessa", "kuntoharjoittelussa", "voitontahdon puutteessa", "perseilyssä", "epäurheilullisuudessa" tai "valmennuksessa".

Se, ettei Ässien ongelmia poistettaisi vahvistuksilla, on kyllä jo korkeimman luokan itsepetosta. Ehkä se on tiettyjen ihmisten mielenrauhalle tarpeellista, koska näyttää siltä, ettei vahvistuksia ole luvassa. Sydämestäni toivon, ettei joukkueeseen kuitenkaan haluta enää tämän enempää "urheilullisuutta", koska se tuntuu olevan vastakohta menestykselle.

P.S. Taidanpa jättää tämän foorumin taas hetkeksi. Tulee vain paha mieli, vaikka kausi ei ole vielä edes alkanut. Täällä alkaa vaarallisesti kuulostaa vanhalta äänilevyltä, eikä se nimilista tietysti täällä jauhamalla mihinkään parane. Työrauha valmennukselle, mutta sen sijaan potkut Hirsimäelle ja Takolle olisi loistava alku.
 
Ässillä on objektiivisesti arvioituna selkeästi liigan huonoimmat pelaajat, piste. Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää?

Olenko väittänyt jossain, että noin ei olisi? Ja kun noin on, niin silloin ei ole varaa siihen, että paska pelaaja on samanaikaisesti asennevammainen. Tätä minä tarkoitin.

Kivenmäen olisin pitänyt joukkueessa, Salminen teki valintansa itse, mutten olisi häntä kyllä halunnut Ässissä enää nähdäkään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tiedä sitten kannattaako näitä haastatteluja ylitulkita, mutta kai näillä avautumisilla joitain tarkotusperiä ja mahdollisia seurauksia on. Miten joukkue ja tietyt pelaajat suhtautuvat julkiseen satikutiin, herätteleekö vai käykö päinvastoin? Selkeesti tuossa on viestiä myös johdon suuntaan, eli hyökkääjistön suhteen on tapahduttava jotain suht nopeesti.

Nostaako Rocky kissan pöydälle punasella hetkellä, lipsuuko hänen otteensa, vituttaako muuten vain jatkuvat turpasaunat, mistä näistä tietää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Rautakallio vastasi toimittajan kysymykseen asiallisesti, kertoi oman näkemyksensä pelaajien tekemisistä, osoittelematta yksilöitä.

Ässien puolustus on selvästi vahvistunut, tämä näkyy päästettyjen maalien määrässä. Hyökkäys on taas selvästi heikentynyt, mikä näkyy tehtyjen maalien määrässä. Mielestäni tilanne ei ole niin toivoton, mitä täällä annetaan ymmärtää, hyvän puolustuksen varaan on kaikesta huolimatta hyvä rakentaa. Ässät tarvitsee ehdottomasti kaksi kärkivahvistusta hyökkäykseen, muuten taistelemme karsintapaikan välttämisestä.

Toivottavasti Kudroc:n tyyliset, rohkeat sijoitukset saavat jatkoa, eikä lähdetä hakemaan lottovoittoa. Toivottavasti sitä osaamista ja rohkeutta löytyy organisaatiosta ja lisäksi ripaus onne.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sama laulu jatkuu, tappio ja yksi tehty maali. No, näillä mennään nyt. Jotakin korjausliikkeitä soisi tapahtuvan nousuviikolla, semmosia ihan radikaaleja liikkeitä. Millerin vois pistää kylmästi pois, koska ei näytä tuovan porukkaan mitään sellaista, mitä siellä ei jo ole. Uskoisin herättävän muuta joukkuetta kummasti. Hyökkäykseen tarvitaan kipeästi uusia nimiä vaikka sitten try-out miehiä ison veden takaa tyyliin veljekset Hansson. Tai emmätiä voiko tota bändiä auttaa mikään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien puolustus on selvästi vahvistunut, tämä näkyy päästettyjen maalien määrässä. Hyökkäys on taas selvästi heikentynyt, mikä näkyy tehtyjen maalien määrässä.

Kyllä tämä on aivan totta. Puolustus- ja maalivahtipeli on periaatteessa ihan ookoo kunnossa mutta hyökkäyspeli ei. Ässähyökkääjät (ja pakit) pystyvät todistetusti tällä hetkellä tekemään vain 1-2 maalia per peli ja tämä ei riitä kolmen pisteen voittoihin.

6 harjoituspelitappiota (osa ns. minipelejä) putkeen, siinä on valmennusjohdolle mietittävää kerrakseen. Kuten jo aiemmin todettu, vaikka harjoituspeleillä ei ole mitään merkitystä itse SM-liigan runkosarjan kanssa, niin eikai kukaan usko että homma muuttuu kuin salamaniskusta paremmaksi kun tosipelit alkavat?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rockyn suusta olisi kiinnostavaa kuulla teoria siitä miksi verkko ei heilu; valmentajan selitys tuskin voi olla että pelaajat on niin huonoja. Eivätkä olekaan, jokaisella on rahkeita parempiin esityksiin ja puheita liigan huonoimmasta materiaalista pidän eräiden ammattikitisijöiden vollotuksena.

Perjantaina siis Lukko, joka Rockyn mukaan on "hyvä mittari". Mistä, voisi joku sarkastinen kysyä, mutta jätetään se älypäille...
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Perjantaina siis Lukko, joka Rockyn mukaan on "hyvä mittari". Mistä, voisi joku sarkastinen kysyä, mutta jätetään se älypäille...

Ehkä tuo on samantapaista kommentointia kuin Blues-aikojen "hyvistä kyttäysasetelmista".

Ei vaan, kyllä omasta mielestäni Rocky on eri taktiikalla liikkeellä kuin em. Blues aikoina ja nuo ärähdykset oman joukkueen tekemisistä ovat eri tasolla kuin Espoossa. Itse olen jostain syystä taipuvainen uskomaan siihen, että Rockylle luvattiin Rosa nuorempi ja sit Zaborsky. Näinollen Kivenmäki päästettiin pihalle ja loppu olikin sitten tämän kesän historiaa. Eli ei saatu luvattuja vahvistuksia ja menetettiin menneitten vuosien syömähammas. Juhannuksen aikoihin nää kaikki selvisi, mutta heinäkuussa ei voitu tehdä mitään kun oltiin vuosilomilla. Tuska on tällä hetkellä suuri, koska puusilmäfanikin näkee sen, että esimerksi Miller tai Salonen ovat vaan tällä hetkellä parempia kuin Ruisma tai Armia. Näin ollen Milleriä tai Salosta ei voi kokoonpanosta poistaa kun korvaajiakaan ei ole näköpiirissä. Valitettavasti Ässät on täällä hetkellä vaan yhtä hyvä kuin Miller, Salonen tai Santavuori. Näin tuo vaan menee.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehkä tuo on samantapaista kommentointia kuin Blues-aikojen "hyvistä kyttäysasetelmista".

Ei vaan, kyllä omasta mielestäni Rocky on eri taktiikalla liikkeellä kuin em. Blues aikoina ja nuo ärähdykset oman joukkueen tekemisistä ovat eri tasolla kuin Espoossa. Itse olen jostain syystä taipuvainen uskomaan siihen, että Rockylle luvattiin Rosa nuorempi ja sit Zaborsky. Näinollen Kivenmäki päästettiin pihalle ja loppu olikin sitten tämän kesän historiaa. Eli ei saatu luvattuja vahvistuksia ja menetettiin menneitten vuosien syömähammas. Juhannuksen aikoihin nää kaikki selvisi, mutta heinäkuussa ei voitu tehdä mitään kun oltiin vuosilomilla. Tuska on tällä hetkellä suuri, koska puusilmäfanikin näkee sen, että esimerksi Miller tai Salonen ovat vaan tällä hetkellä parempia kuin Ruisma tai Armia. Näin ollen Milleriä tai Salosta ei voi kokoonpanosta poistaa kun korvaajiakaan ei ole näköpiirissä. Valitettavasti Ässät on täällä hetkellä vaan yhtä hyvä kuin Miller, Salonen tai Santavuori. Näin tuo vaan menee.

Olen tästä aikalailla samaa mieltä, varsinkin sen jälkeen, kun kuulin että Miller oli hankittu Poriin Rautakallion selän takana. Ilmeisesti Takko on tehnyt Millerin kanssa sopimuksen kertomatta siitä päävalmentajalle, mikä taitaa aiheuttaa jonkin verran karheutta organisaatiossa. Ymmärrän, että utj kokoaa joukkueen ja valmentaja valmentaa, mutta tällöin myös utj:n pitää ottaa vastuu toimistaan. Ari Vuori hyvä esimerkki tämän tyylisestä toiminnasta, hän kokoaa joukkueen ja valmentaja valmentaa, mutta samalla Vuori myös vastaa julkisuudessa teoistaan. Nyt Ässissä pakoillaan tätä vastuuta, Hirsi antaa lausuntoja, Takko väistelee ja Rautakallio on karhea. Nyt pitäisi hallituksesta löytyä päättäjiä, jotka selkeyttäisivät tämän tilanteen.
 

tnub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, Edmonton Oilers
Ehkä tuo on samantapaista kommentointia kuin Blues-aikojen "hyvistä kyttäysasetelmista".

Ei vaan, kyllä omasta mielestäni Rocky on eri taktiikalla liikkeellä kuin em. Blues aikoina ja nuo ärähdykset oman joukkueen tekemisistä ovat eri tasolla kuin Espoossa. Itse olen jostain syystä taipuvainen uskomaan siihen, että Rockylle luvattiin Rosa nuorempi ja sit Zaborsky. Näinollen Kivenmäki päästettiin pihalle ja loppu olikin sitten tämän kesän historiaa. Eli ei saatu luvattuja vahvistuksia ja menetettiin menneitten vuosien syömähammas. Juhannuksen aikoihin nää kaikki selvisi, mutta heinäkuussa ei voitu tehdä mitään kun oltiin vuosilomilla. Tuska on tällä hetkellä suuri, koska puusilmäfanikin näkee sen, että esimerksi Miller tai Salonen ovat vaan tällä hetkellä parempia kuin Ruisma tai Armia. Näin ollen Milleriä tai Salosta ei voi kokoonpanosta poistaa kun korvaajiakaan ei ole näköpiirissä. Valitettavasti Ässät on täällä hetkellä vaan yhtä hyvä kuin Miller, Salonen tai Santavuori. Näin tuo vaan menee.

Ei ole totta. Kivenmäki ulostettiin nimenomaan Rautakallion halusta. Pelaaja itse tiesi tämän jo joulun jälkeen. Kaikki muu puhe on pelkkää sitä itseään. Harjopitukset ovat harjoituksia. Huvittavinta tilanteessa on se, että ennen viime kautta Rautakallio antoi monessa yhteydessä ymmärtää, ettei joukkue ole hänen kokoama ja että joukossa on pelureita, jotka eivät hänen suuruutensa joukkuessa olisi. Ketkä ulostettiin?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilmeisesti Takko on tehnyt Millerin kanssa sopimuksen kertomatta siitä päävalmentajalle, mikä taitaa aiheuttaa jonkin verran karheutta organisaatiossa.

En ihmettele. Olen jotenkin elänyt uskossa että juuri tällaisesta olisi päästy ja että Rautakallio olisi nimenomaan mukana tekemässä päätöksiä hankinnoista. Toisaalta, jotain tämän tyylistä sopi pelätäkin kun Takko palasi taas kerran Ässiin.

Jonkun pitää joka tapauksessa puuttua tällaiseen, sillä tilanne jossa osa - aikainen pelaajakoordinaattori hankkii täysin omin päin pelaajia on kerta kaikkiaan kestämätön.
 
Viimeksi muokattu:

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Onko kellään tietoa miksi Ässät pelaa niin vähän harjoitusotteluita? Pitsin kaksi puolikasta ja 4 täysmittaista takana, sekä vain 3 enää edessä? Miksi ei enempää?

Määrä vaikuttaa kovin pieneltä kun vertaa muihin, esim Lukko pelaa 11 täyspitkää (+pitsin). Kai tuon täytyy olla valmennuksen toive tai muuta vastaavaa, sillä luulisi seurajohdon mielellään järjestävän muutaman ottelun Isossamäessä, jos ei nyt muutamaa tuhatta enempää rahaa saisi, mutta vaikka kausikorttilaisia palvellakseen. Vertailun vuoksi Raumalla pelataan tuhtituvassa 4 matsia ja kaikkiin kausikorttilaiset veloituksetta, lisäksi vielä yhdessä on ruoka- ja juomatarjoilua.

Mietin aamulla että ei porilaisten saldolla harjoitusotteluista mitään väliä ole, kun vielä on hyvin aikaa kääntää kurssi... Mutta eipä tuota aikaa nyt niin hirveästi ole.

Tosin ei kesäpeleillä niin väliä ole, kaikki on kuitenkin kauden alettua samalla viivalla ja jokainen tarvii yhtä kipeästi heti voittoja jotta suuren yleisön tuki ja luotto on takana.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko kellään tietoa miksi Ässät pelaa niin vähän harjoitusotteluita? Pitsin kaksi puolikasta ja 4 täysmittaista takana, sekä vain 3 enää edessä? Miksi ei enempää?

Minulla ei ole tietoa vaan oletuksia mutta kirjoitetaan ne nyt tähän ajan kuluksi.

Ässien materiaali on ensinnäkin kapea ja peleissä voi sattua vammoja, tosin sattuu niitä näköjään harjoituksissakin.

Toiseksi, Rocky Rautakallio tuntuu olevan aika harjoitusorientoitunut valmentaja, joka haluaa viilata pelisysteeminsä rauhassa valmiiksi ennen kuin sitä aletaan toden teolla käyttämään. Vuosi sitten hän selitteli huonoa runkosarjan alkua sillä etteivät kaikki harjoituspelit palvelleet joukkuetta, mikä ainakin ulkomaan pelireissujen osalta oli varmasti tottakin.

Kolmas syy liittyy paineisiin. Raumalla voidaan varmasti järjestää monta kotiottelua, koska kaupungissa on selkeä kiekkobuumi, mutta Porissa tilanne on jokseenkin päinvastainen. Osa faneista vihaa joukkuetta jo valmiiksi joten sitä on turha esitellä Isomäessä enempää kuin on pakko. Yleisön vittuilua saa kuulla runkosarjassa aivan tarpeeksi.

Neljäs ja viimeinen syy on yhdistelmä kaikkia edellisiä ja ilmeisesti kopioitu Alpo Suhoselta, joka kaksi vuotta sitten peluutti myös joukkuetta harjoituskaudella todella vähän. Kun rinki on kapea, pitää energiaa säästää ja satsata paukkuja runkosarjan alkuun. Helppoja pisteitä on eniten jaossa 10 - 15 ensimmäisen pelin aikana ja jos nuori joukkue onnistuu kauden alussa, voi tästä syntyvä buusti kantaa pidemmällekin.

Elikkä näin meillä :)
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Olen tästä aikalailla samaa mieltä, varsinkin sen jälkeen, kun kuulin että Miller oli hankittu Poriin Rautakallion selän takana. Ilmeisesti Takko on tehnyt Millerin kanssa sopimuksen kertomatta siitä päävalmentajalle, mikä taitaa aiheuttaa jonkin verran karheutta organisaatiossa. Ymmärrän, että utj kokoaa joukkueen ja valmentaja valmentaa, mutta tällöin myös utj:n pitää ottaa vastuu toimistaan.

Eihän tuo helvetti noin voi mennä, että utj huseeraa ihan omillaan. Kyllä organisaatiokaaviossa utj:n kuuluu olla valmentajan alapuolella. Eli valmentaja kertoo pelaajatyypin, jota haetaan ja mihin häntä etsitään. Sen jälkeen utj etsii tuohon määreeseen sopivia saatavissa olevia pelaajia ja ehkä pistää ne mieleiseensä parhaimmuusjärjestykseen, jonka jälkeen utj ja valmentaja yhdessä päättävät missä järjestyksessä aletaan pelaajia lähestyä tai jatketaanko kartoitusta vielä.

Jos utj hankkii pelaajia omin päin, ei ole mitään takeita, että ne sopivat alkuunkaan päävalmentajan suunnitelmiin. Jos näin on käynyt, on Rocky nyt kuin gourmet-kokki, joka on suunnitellut porilaisasiakkaille maukkaan merellisen kalamenun - Takko taas on kaupassa raaka-aineita ostamassa käynyt apupoika, joka palasi keittiöön kori täynnä jauhelihaa. Ei ihme, jos kokkia vituttaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No niin, viikonlopun mökkeilyjen jälkeen pääsin takaisin netin ääreen minäkin.. Blues-ottelun tuloksen ehdin vielä nähdä, ja eipä siis JYP-ottelun tuloksessa näyttänyt sen enempää kerrottavaa olevan, joten ei siitä sen enempää..

Sen sijaan tuntuu oudolta jos akselin Rautakallio-Takko välinen viestintä ei toimi. Että esimerkiksi Miller olisi hankittu päävalmentajan selän takana, huh! Itsekin epäilin, että olisiko Rockylle keväällä luvattu hankkia tietyt pelaajat, joista ei sitten lopulta saatu yhtäkään. Eli viime kaudella Rockylla oli käytössään Alpolle tehty joukkue, ja nyt alkavalla kaudella joukkue ei myöskään olisi päävalmentajan näköinen, koska hän ei ole saanut vaikuttaa sen kokoamiseen (tai että siis ei ole saanut niitä palasia jotka luvattiin). Ei varmasti ole hyvät vibat tehdä hommia..

Ja liittyen lausuntojen antamiseen: mielestäni värikkäiden lausuntojen antamista julkisuudessa ei pitäisi suotta pelätä/tuomita, mutta siltä täytyisi jokaisella sellaisia antavalla henkilöllä itselläkin tuntosarvet pystyssä että mikä on otollinen tilanne sanoa jotain repäisevää, ja mikä ei. Minustakin olisi harkitsematonta jos päävalmentaja kesken harjoitusotteluiden, kun liigan alkuun on se kolme viikkoa aikaa, sanoisi julkisesti aivan suoraan että maaleja ei saada aikaiseksi koska pelaajat ovat asennevammaisia paskoja, eivätkä edes niitä joita hän olisi halunnut. Minusta tietyt asiat olisi hyvä pitää joukkueen sisäisinä, kuten tällaiset suorat palautteet valmentajalta pelaajille ja päinvastoin. Pahin mahdollinen moka on lähteä niitä lehtien palstoilla ratkomaan, edes paikallislehtien..

Vertailun vuoksi voin sanoa, että tunnen teatterimaailman erittäin hyvin koska olen ko. taiteenlajin parissa itsekin puuhastellut jo likemmäs 20 vuotta. Niissä piireissä pyörii sellaista suoran palautteen antajaa, ettette edes usko. Porin Teatterissa toimi aikanaan eräs ohjaaja, joka oli kuuluisa tästä puolesta (ihan sisäpiiriyhteyksien takia tiedän). Erään kesän aikana oli sitten tapahtunut näyttelijäkunnassa kovasti muutoksia, ja sitten syksyllä ensimmäisessä henkilökunnan yhteispalaverissa tämä ohjaaja oli ensimmäisenä möläyttänyt että: "jaahas, mitäs sitten aletaan tehdä, kun pelkät paskimmat näyttelijät on jäljellä"

Ja vaikka kannatankin hienotunteisuutta, niin silti tarinan opetus on se mikä pätee myös lätkässä: oman yhteisön sisällä joo, mutta ikävä kyllä ulospäin annettavaa kuvaa on pakko pyrkiä kiillottamaan. Näin se on aina ollut, ja näin se tulee aina olemaan..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toisaalta, jos oletetaan Niemen olevaan ainoa laatusentteri, kenties ainoa laatuhyökkääjä ylipäätään, luulisi hänen nopeasti tajuavan oman osaamisensa suhteessa muihin, minkä jo itsessään pitäisi nostaa itseluottamusta. Ja jos tilanne tosiaan olisi noin onneton, voisi kuvitella Niemen mieluummin olevan mahdollisimman paljon kentällä auttamassa joukkuettaan kuin penkillä tuskailemassa muiden pelaamista. Luonteeltaan kaveri on kuitenkin ehta pelimies, selkeä ratkaisijatyyppi ja sellaiset eivät mielellään tyydy vain katsomaan peliä.

Millaisessa fyysisessä kunnossa Mika Niemi mahtaa olla? Eikös kaveri käynyt juuri läpi toipumisen jostain pienestä operaatiosta ja jotkut täällä palstalla vihjailivat ettei kesäharjoittelukaan olisi hirveästi maistunut. Peleissä pitäisi heti kauden alusta kuitenkin jaksaa painaa korkealla tasolla sellaiset 18-20min per ilta, jos pelipaikka löytyy 1/2 ketjuista. Onko Niemestä tähän heti alkukaudesta vai nähdäänkö parasta osaamista vasta ensi vuoden puolella?

Heitän kysymyksen ilmoille, koska en tiedä mikä on nykyinen tilanne, enkä vtuilakseni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös