Rocky IV: Burning Heart – eli otteet kaukalossa 2015–2016

  • 257 459
  • 2 231

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään näkyi taas Ässien pelikirjan ohuus tai oikeastaan ongelma on se, että sitä ei ole ollenkaan. Katselin vertailun vuoksi kolmannen erän KooKoo-Lukko pelistä, KooKoon materiaali ei ole edes Ässien tasoinen. Mutta, mutta heillä onkin mietitty miten materiaalilla pelataan ja pelitapaa on sitten selvästi harjoiteltu. Käytännössä viisi miestä on pelikirjassa samalla sivulla ja kaiken näköiset Pellit, Kurjet ja Hyväriset pimentävät Lukon "tähdet" jopa helposti. Erän alussa Lukko saa onnekkaan tasoituksen KooKoo pakin henkilökohtaisen virheen seurauksena. Pari minuuttia tästä KooKoo pelaa perushyökkäyksen, jossa hyökkäyssiniviivan kohdalla tuplataan keskikaista, laituri Lammassaari ottaa kiekon, sentteri vie pakin, Lammassaari ampuu ja Zabolskin paluukiekosta toinen laituri napauttaa kiekon sisään. Muutama minuutti lisää sentteri pysäyttää pelin siniviivalla ja pelaa laiturin pakkien selän taakse ja jälleen verkko venyy.

Vertailukohtana Ässien rintamahyökkäys toisessa erässä. Pakki nostaa jalalla ja päättää pelata toiselle nousevalle pakille. Kolme hyökkääjää jatkaa rintamassa kohti siniviivaa, pakki (Tapsa) koittaa ratkaista päätykiekon ja vaikean syötön välillä. Tapsa päättää yrittää rystylättyä, jonka Sport katkaisee, Tapsa syöksyy jalkoihin, myöhästyy, Sport painaa ylivoimahyökkäyksen, josta Kärki ottaa kakkosen. Tuloksena ihan OK lähdöstä maalitilanne Sportille ja 3-5 alivoima Ässille. Miten tämä tilanne olisi voitu pelata toisin?

No, vaihtoehtoja on tietenkin monta, mutta ihan perusratkaisu olisi ollut sentterin (Kiilholma) luistelulinjan muuttaminen Tapsan selän takaan poikittain. Tapsa ajaa vastustajan kärkikarvaajaan, jonka jälkeen hän jättää kiekon takaa kiertävälle Kiilholmalle, joka pääsee vauhdilla yli viivan. Toisaalta Tapsalla on nyt mahdollisuus pelata ihan hyvä päätykiekko tai laitalevitys, koska Kiilholma pakottaa puolustavat pelaajat reakoimaan ja paketti hajoaa. Mutta nyt Tapsa jätettiin ratkaisemaan tilanne yksin ja lopputuloksena peli oli lopullisesti hävitty.

Vastaavasti alivoimalla, Ässillä yksi tai maksimissaan kaksi miestä on samalla pelikirjan sivulla. On ihan OK pelata pientä neliötä, kunhan kaikki pelaajat ovat siinä mukana tai sitten painostaa, mutta paine edellyttää minimissään kolmen pelaajaan liikettä kohti kiekkoa. Yksi pelaa tai kaksi pelaa / kaksi tai kolme nukkuu luo automaattisesti kaverille paikkoja solkenaan, josta ihan varmasti jossain kohdassa kolahtaa.

Loppupäätelmä; Rautakallion jatkosopimus olisi jättimäinen virhe.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Lopputulos ei yllättänyt kun Sportilla alla hyviä pelejä, pitkävedossakin tämä meni oikein, mutta vastaavasti pari muuta kosahti.

Ansaitusti jäi pisteet Vaasaan, tosin Ässät oli vieläkin heikompi mitä etukäteen odotin. Liian suuri on Padan esityksissä ero hyvän ja huonon pelin välillä. Playoff-viiva alkaa karkaamaan armotta tappioilla noista viimeisistä paikoista kisaaville vastustajille.

Rautakallio ei ilmeisesti saa millään valmistettua joukkuetta taistelemaan vieraspeleihin, joten valmennus saa vaihtua ensikaudeksi, tämä lienee selvää kaikille? Toinen asia, mitä Roki ei kykene organisoimaan on ylivoima. Esim. Tomekin juonima Sportin yv-peli on täysin eri planeetalta Ässien vastaavaan verrattuna.

Ahonen myös loukkaantumisen jäljiltä ei parhaimmillaan, mutta ei Pata häneen kaatunut, Sport vei peliä joka osa-alueella.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ahonen imutti?? Sivuttaisliike ja Kokkala lyö kiekon yläkulmaan, jos tämä on imuttamista, niin on aika kovat vaatimukset.
Sivuttaissyöttö oli hidas, veto löysä...no tarkka se kyllä oli, mutta väitän edelleen että otettavissa olisi ollut!
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En peliä nähnyt kuin osittain, mutta huonoin peli tällä kaudelta ässiltä. Tunne puuttui vallan ja pelinopeus olematon. Olikohan latausta lainkaan ennen peliä, sitä voisi kysyä valmennukselta. Ilman kovaa tunnetta Ässät ei oikein pysty voittamaan, toisin kun vielä muutama vuosi taakse kun oli parhaita vierasjoukkueita monena kausina, silloin vieraissa voittivat pienemmälläkin tunteella ja intensiteetillä. Se pelitapa on liian ohut, joten tarvitaan kova tunne jotta pää toimisi ja olisi toimiva pelitapa. Kuten Kotkaniemi joskus totesi: Jollei jalat toimi, ei pääkään. Ahonenkaan ei ollut Bernardin tasoinen ja ylivoimalla päästetty maali omiin olisi pitänyt ottaa ja pelin kannaltakin se oli ratkaisevaa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
En peliä nähnyt kuin osittain, mutta huonoin peli tällä kaudelta ässiltä. Tunne puuttui vallan ja pelinopeus olematon..

Jotenkin tänään homma katkesi siihen Sportin alivoimamaaliin. Peli oli täysin Ässien näpeissä ja oltiin aloittamassa matsin ainoa (viime aikoina tutuksi tullut pelin ainoa) ylivoima ja aikeissa tehdä 0-2 maali. Noh, aloitusvoitto ja Vancelta huono poikittaissyöttö mihin uransa kaikki maalit Ässiä vastaan tekevä Vänttinen pääsee väliin. Periaatteessa tilanne olisi ollut 2 vs. 3 jos esim. Kerälä olisi vaan luistellut kunnolla alas, mutta kun ei niin ei. Tästä alivoimalla 1-1 ja Ässien peli lässähti täysin. Sport ei ollut esittänyt yhtään mitään ennen tuota maalia. Kiinnostaisi kyllä tietää ketä tässä oikein pitäisi syyttää, en nyt yksin valmennustakaan lähtisi osoittelemaan. Joukkueen pitäisi nyt tiedostaa oma rajallisuutensa ja alkaa pelaamaan vaihto kerrallaan sen mukaan, ei perkele tuollaista löysäilyä voi näkyä edes minuuttia pelissä jos meinataan kairata pisteitä. Onneksi jäin tänään kotiin, alkoholismi olisi taas uhkana tämän esityksen jälken.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Surullista katsoa kun tuntuu ettei mitään pelisuunnitelmaa ole. Pelinopeudessa oltiin koko ajan jäljessä. Liian hidasta pelaamista kun tunne puuttuu. Marttisen pudotessa pois oltiin täysin jaloissa. Joukkueen tärkein mies kun putoaa pois niin syöhän se itseluottamusta. Vaikeaa tulee olemaan ilman Marttista. Toivotaan lyhyttä huilia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tällä nipulla vaaditaan voittoon jonkinmoinen flow-tila. Tänään sitä ei ole nähty.

Tämä tiivistää asian osin aika hyvin. Eilenkin alussa näytti hyvältä (eli periaatteessa jonkinmoinen flow oli olemassa), onko sitten valmistautumisongelma vai mikä kun edes oma johtomaali ei ennaltaehkäissyt flown hajoamista ja sitä, että homma sitten yhtäkkiä vain lipsahti näpeistä kuin saippuapala. Kyllä siinä niin pahasti Sporan tasoituksen jälkeen oltiin vietävänä..

Joukkueet pelaavat niin pahasti ristiin keskenään, että ero viivaan pysyy tuossa alle kymmenessä pisteessä, mutta tällä menolla mitään realistisia mahdollisuuksia sen saavuttamiseksi ei taida olla. Harmi, edellisen pelin jälkeen usko kuitenkin palautui aika hyvin, mutta joka kolmannen tai neljännen ottelun voittaminen ei riitä lähellekään
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Minua on ahdistanut oikeastaan koko kauden se, miten Ässät sössii kiekon vastustajalle omalla siniviivalla: kiekosta jo kerran luopunut vastustaja saa ylivoimahyökkäyksen tai minimissään pääsee aloittamaan uuden pyörityksen väsynyttä Ässäviisikkoa vastaan.

Kiekko nöyrästi pois alueelta - tai sitten pitää hinkata tuota paineen purkua.

Ässien toimistolla kannattaisi katsoa videolta eilinen Kärpät - Saipa -peli ja ennen kaikkea se, miten Kärpät pääsivät purkamaan läpi ottelun Saipan luoman paineen Kärppäalueella. Siinä oli koko viisikko yleensä hyvin sijoittuneena ja pakit pystyivät parilla lyhyellä syötöllä pelaamaan kiekon vauhdissa olevalle hyökkääjälle.

Toki Kärpätkin kämmäsi muutaman kerran, Atte Pentikäinen toimi tuossa mielessä hyvänä huononoa esimerkkinä. Mutta hyvin usein Kärpät purkivat paineen ja saivat hyvän rintamahyökkäyksen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän tässä vähän Marttista on ikävä kun katselee Vancen ja Vainosen hutilointia... mutta ei auta näillä mennään ketä on mukana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan ansaittu tappio jälleen, yksi piste oli hyvä juttu siinä mielessä.

Ei tätä kyllä kauaa jaksa katsoa, Ässien syöttäminen ja kaikki ihan perus tekeminen... Saarelalle kehuja hyvästä pelistä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Vaikeaa tuntuu olevan...ei ole kahteen peliin taas ykkös ja kakkoskenttä kovin mairittelevaa peliä esittänyt.
Jotenkin on pelko perseessä, että ei tulla taistelemaan 10 sijasta tällä kaudella.

edit. ja nyt jos Saarelan peli tuosta aukeaa niin luultavasti ei Ässissä ensi kaudella pelaa. Tänään oli Ässien hyökkääjistä paras.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Jotenkin on pelko perseessä, että ei tulla taistelemaan 10 sijasta tällä kaudella.

.

Mä oon ehkä skidisti luovuttamassa, vaikka toki loppuun asti toivon ja kaikki pelit katson. Ei vaan ole vakuuttanut tämä joukkueen tekeminen ja kohta alkaa se aika vuodesta, että vastustajien peli vain parantuu ja pelit kovenee. Tässä vaiheessa juuri pitäisi olla vielä nenä pinnan päällä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saarelalta positiivinen esitys. Muuten sama meno jatkuu...eipähän ainakaan tarvitse jännittää keväällä enää pelejä....

Valmennus ei saa tuohon mitään kehitystä aikaiseksi. Alivoima on paskaa, neliön läpi saa syöttää joka alivoimalla helppoja syöttöjä ja hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään järkeä. Näin ei nykylätkässä pärjää.

Tuon materiaalin saisi pelaamaan paremminkin. Rockyn jatkosopimus olisi virhe.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mä oon ehkä skidisti luovuttamassa, vaikka toki loppuun asti toivon ja kaikki pelit katson. Ei vaan ole vakuuttanut tämä joukkueen tekeminen ja kohta alkaa se aika vuodesta, että vastustajien peli vain parantuu ja pelit kovenee. Tässä vaiheessa juuri pitäisi olla vielä nenä pinnan päällä.

Ei kai kukaan vielä toivosta luovu, mutta tosiaan tällä joukkueella pitää pystyä pelaamaan todella kovalla intensiteetillä tai sitten pelitavan pitäisi olla huippuun hiottu. Tällä hetkellä kumpikaan ei ole sillä tasolla, että vajavaista materiaalia pystytään niillä kompensoimaan ja alkukauden yllätysmomentti on menetetty.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ai jai.. olihan siinä enempäänkin pisteisiin omat saumat (kuten miksi Kärki ei vetänyt tuossa jatkoajalla itse? Aivan turha siirto sivuun ja siitä sitten vastahyökkäyksestä ratkaisu), vaikkakin KalPa toki kiekollisuudellaan hommaa hallitsi. Eli oikeustajun suhteen ei tämä tietenkään sinällään vallan kauhea vääryys ollut

Pelitavallisesti tässä on nyt se ongelma, että homma käy jotenkin tyhjäkäynnillä. Peli ei etene mihinkään suuntaan, voittoja otetaan tällä tavalla vain silloin kun saadaan valtaisa flow päälle ja päästään ratsastamaan sillä..

Hankalaa, hankalaa.. muutenkin järkyttävän haastava viikko edessä, kyllä olisi todellakin tehnyt voitto gutaa tähän alkuun, kun se nyt kuitenkin sinällään otettavissa olisi ollut
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Saarelan herääminen positiivisinta antia. Suht koht yritteliäs ilme toki. Mutta ihan kautta linjan kiekollinen peli, erikoistilanteet...ihmetyttää miten helposti av-neliö puhkotaan poikittaissyötöillä. Oma yv toimii sen yhden alueelle viennin verran, siihen maalipaikka tai helppo mentys ja loppuaika ei mitään. Meiltä lähti kotimaisen sarjan mittapuullakin tähtiyksilöt, tarttiko sen silti tarkottaa että oma viisikkopeli täytyy tehdä vaikeimman kautta. Tai ois voinu kuvitella, että jollain tasolla viisikkopeli ei ainakaan heikkenis, mutta aika pitkän kaavan kautta tulee pelin kehitys.

Marttisen poissaolosta ja Masin sivuun siirtymisestä ei oikein jaksa sanoa enää mitään. Kuin että näyttäis siltä ettei hyvältä näytä. Tai sitten näyttää just siltä mitä on loppukesästä alkaen odotettukin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Marttisen poissaolosta ja Masin sivuun siirtymisestä ei oikein jaksa sanoa enää mitään. Kuin että näyttäis siltä ettei hyvältä näytä. Tai sitten näyttää just siltä mitä on loppukesästä alkaen odotettukin.
Kusessa ollaan, kuten Irwin aikoinaan laulaa päräytti.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Puitteet kunnossa ja yleisöä kävisi, mutta juuri tähän saumaan onnistuttiin kokoamaan näin paska nippu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Voisi muuten olettaa, että tänään pelaa Ahonen maalissa?

Ei kyllä ole itselläni luottoa oikein tähänkään juttuun. Toki Ahonen voi pelata hyvänkin pelin, mutta pisteistä taistellakseen Ässät näyttää tarvitsevan pelistä toiseen Andyn jumalmoodia. Eli mikään ok maaliavahtipeli ei kyllä riitä, etenkään tänään.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten voi olla jatkoajalla kolmantena pelaajana pakki, joka ei ole koko kautena pelannut ja on koomaillut koko ottelun, juurikin tästä syystä, ettei ole pelituntumaa!
Viljanen ja Vuorisalo ovat kiekollisia ja nopeita pakkeja, joita kuuluu käyttää kun kentällä on tilaa yksilötaidolle, tai sitten rohkeasti kolmella hyökkääjällä, mutta ei missään nimessä näin Pekka!
Marjamäen loukkaantuminen alkaa olla viimeisiä nauloja tämän kauden arkkuun. Olisko pitänyt koota joukkue hieman erilaisilla kriteereillä, eikä hakea näiden muutaman oletetun pisteiden tekijän paikalle näitä jatkuvasti paskana olevia pelaajia, sillä kun terveenä olevat ovat suurimmalta osalta näitä Rautakallion haluamia puupökkelöitä, joiden kanssa ei voitetaa yhtään mitään, niin kausi on ohi ennen joulua. Tai onhan siellä sairasosastolla yleensä yksi puukäsien puukäsikin, eli Viitanen, joka nyt terveenä ollessaan tosin Kalpaa vastaan makaa Bernardin päällä, jotta saadaan Kalpallekin maali ja muutenkin äijä oli yksi paskimmista pakeista koko ottelussa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miten voi olla jatkoajalla kolmantena pelaajana pakki, joka ei ole koko kautena pelannut ja on koomaillut koko ottelun, juurikin tästä syystä, ettei ole pelituntumaa!..

Hyvä pointti muuten. Etenkin kun ottelun aikana oli käynyt varsin selväksi, että tuntuma on hakusessa ja kiekot pomppivat pahasti. Taisi kaatuakin pariin otteeseen pahassa paikassa.

Ja kuinka monta kertaa ylipäätään oli pelannut kolmella kolmea vastaan aiemmin? Ei välttämättä ollenkaan...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä pointti muuten. Etenkin kun ottelun aikana oli käynyt varsin selväksi, että tuntuma on hakusessa ja kiekot pomppivat pahasti. Taisi kaatuakin pariin otteeseen pahassa paikassa.

Ja kuinka monta kertaa ylipäätään oli pelannut kolmella kolmea vastaan aiemmin? Ei välttämättä ollenkaan...
Juuri tällaisista pikkuasioista koostuu se vahva epäilys siitä, että onko valmentajamme ihan pätevä ja riittävä kaikilla osa-alueilla!?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
3vs3 pelissä pitäisi olla riittävästi jalkoja ja rohkeus hyökätä. Puolustamalla tuota ei voiteta vaan kiekko on vallan väline. Ässillä pitäisi pakkeina pelata vain Vance Viljanen ja Vuorisalo. Hyökkääjä pareissa aina yksi vikkelä jalkainen. Ettei tule näitä pareja jossa kumpikin hyökkääjä on raskasjalkainen. Esim. Kerälä Kärki ja Kiilholma Kärki.

Sama aloituksissa perseily jatkuu. Tärkeisiin oman pään aloituksiin laitetaan Kerälä aloittamaan. Valmennuksella pitäisi olla tiedossa se fakta että Kerälä on joukkueen senttereistä heikoin aloittaja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Marttinen olisi ollut päivänselvä kaveri tuolla 3vs3. Pystyy tukemaan hyökkäystä ja pelaamaan omassa päässä kiekon kanssa. Erikoistilanteissa kaverin poissaolo vain korostuu ja tietysti Vance on vähän hukassa kun tuttu pakkipari on poissa. Nyt täytyy vain muiden pakkien nostaa tasoaan (varsinkin Uusitalo, Vance ja tulevaisuudessa Vainonen), kun Jyssyä ei välttämättä nähdä pitkään aikaan kaukalossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös