Rocky III: Tiikerinsilmä – eli otteet kaukalossa 2014–2015

  • 283 174
  • 1 945

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Toverit edellä sen jo sanoivatkin: kyllä Ässät antaa todistettavan ratkaisevasti liikaa tasoitusta tuolla erittäin heikolla ylivoimapelillään. Toki me kaikki tiedämme, että se ei kerta kaikkiaan kuulu Rockyn vahvuuksiin, mutta tässä rinnalla (etenkin kun huomio onnettoman peluutuksen ylivoimissa) Kiven aikainen silloinenkin heikko ylivoima alkaa tuntumaan jo taiteelta..
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien ylivoiman kuva tänään: haudotaan oman maalin takana kiekkoa aivan kuin olisi joku hyvä hyökkäyssuunnitelma tulossa. Mutta kun vihdoin lähdetään tulemaan niin roiskaistaan vain punaiselta kiekko vastustajan alueelle ja vastustaja purkaa tilanteen helposti koska hyökkääjät eivät ehdi paineistamaan päälle. Tämän päälle reippaasti huolimattomuusvirheitä niin ei ihme ettei useammalla ylivoimalla päästy edes kunnolla ahdistelemaan Jyp-maalia.

edit: ja lopussa Ässillä ylivoima, mitä tekee Rocky? Ei mitään, olisi ollut mahdollista ottaa aikalisä (reilu 2min jäljellä) tai Riksman pois maalilta.
 
Viimeksi muokattu:

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Viimeistely oli paskaa, pelaaminen oli muuten hyvää pl. ylivoima. Siihen ei saada mitään tolkkua niin kauan kuin Rockylla on vähänkin vastuuta kyseisestä touhusta.

Ja kyllä, meni tunteisiin. Pää kiehuu pakko huutaa, typerä valmentaja.

Samat jutut pyörii mielessä.. aika usein. Kuitenkin se perus -tekeminen nostaa kaiken aina lopulta posin puolelle, mutta kyllä tuo tämän illan loppu sai taas v-käyrän tappiin. Kuka tässä nyt vihaa sitä häviämistä eniten? Joukkueesta noin muuten, jollei Elon tai Heddenin lisäksi kukaan muu ala tekemään maaleja, niin kusessa ollaan. Lindell on muuten kahteen peliin kössinyt 5-3 ylivoiman miltei yksinään, tänään toki hiukan parempaa kuin viimeksi mutta maltti ei vielä riitä nuorella miehellä. Niemeä seurasin tänään isolla silmällä koska alku oli heikko. Harmikseni vanhaan malliin alun heikko peli seurasi loppuun saakka, vaikka heittikin Elolle yhden hyvän syötön. Tänään vastuuta tuli aika hitosti kun Heino pelasi vissiin yhden vaihdon, huippuillalle olisi ollut tilausta.
Olen erittäin huolissani Staffordin pelaamisesta, näyttää hitaalta ja kankealta, väärin sijoittuvalta pakilta tällä hetkellä. Huhtanen on myös pelannut aika hemmetin heikosti jo useamman pelin. Kokonaisuutena kuitenkin pirteä esitys, koska ollaan viety runkosarja-JYPiä vieraissa noin selvästi?

Mitä mieltä, onko tällainen tappio helpompi niellä kuin ne, missä peli hävitään lopussa? Tämä oli kuitenkin kauden ehyimpiä 60-minuuttisia.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lindell ja Niemi eivät näistä johtavista pelaajista tänään olleet ihan tasollaan. Toki tuo ketjurulettikin vähän sekoitti. Silti enemmän olisi toivonut. Nyt olisi ollut hyvä sauma ottaa kärkijengistä vierasvoitto lisäämään itseluottamusta. Kokonaisuutena kuitenkin joukkueelta mainio peli ylivoimaa lukuun ottamatta. Saarela pisti niin positiivisen esityksen, että hetkeksi voidaan unohtaa jutustelut toisen kärkisentterin hankinnasta. Lopussa olisi pitänyt kyllä ottaa aikaisemmin veskari pois. Ei nyt ylivoiman aluksi, mutta siinä minuuutin kohdalla viimeistään.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vieläkin sapettaa vaikka yritin vetää vähän henkeäkin. Jos nyt vielä koittaisi vähän avautua.

Miten siellä pelaa ylivoimaa ottelun lopussa herrat Kiilholma Marttinen ja Uusitalo. Rocky harrastaa kyllä sen sorttista kokeneiden pelaajien perseen nuolentaa että hyi sentään. Meillä on kaksi parempaa puolustajavaihtoehtoa ylivoimalle, Viljanen ja Parkkonen. Ovat molemmat parempia ominaisuuksiltaan ylivoimapuolustajiksi kuin em. kaksikko. Sen lisäksi, Kiilholma siellä taas. Ratkaisun hetkillä ei mitään asiaa kentälle. Kiekon kanssa luvattoman huono...Nyt on 26 ottelua pelattu, Marttisen kaudesta tulee paska. Tämä on fakta, hyökkäyspäässä on oikeasti todella huono.

Läpi pelin ylivoima on sakannut, ottelun lopussa vastustaja tsemppaa entistä enemmän ja meidän paskahousu penkin takana ei ota maalivahtia pois? Miten helvetissä se alkaisi kuin sormia napsauttamalla toimia yhtäkkiä kun se vaikeutuu muutenkin loppuhetkillä. 6vs4 vai 5vs4, Rocky pelkää ja valitsee 5vs4. Saattoi maksaa pisteitä, nyt ei koskaan tiedetä koska "vihaa häviämistä" Rautakallio pelkää tai on vaan typerä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Peliaikoja tänään:
Niemi 24.03
Lähteenmäki 22.10
Elo 21.50
Lindell 24.29 *Edit

Ei se nyt niin kovin kummallista ole että Kiilholma ja Uusitalo olivat lopussa kehissä, varsinkin kun Niemen kenttä aloitti viimeisen YV:n. Siihen ettei molaria saatu pois vaikutti varmaan jollain tavalla se, ettei kiekkoa saatu alueelle. Kapealla materiaalilla kun vedetään niin näin voi käydä.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siihen ettei molaria saatu pois vaikutti varmaan jollain tavalla se, ettei kiekkoa saatu alueelle. Kapealla materiaalilla kun vedetään niin näin voi käydä.
Siinä vaiheessa, kun on minuutti ylivoimaa ja noin puolitoista minuuttia peliä jäljellä ja kiekko on pakilla omissa, pitäisi mielestäni ottaa maalivahti pois. Varsinkin, kun tuolla yhden miehen ylivoimalla ei ole sitä kiekkoa saatu toiseen päähän kovin usein koko pelissä. Tuo oli mielestäni siis liian konservatiivista ajattelua valmennukselta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Odotuksissa vaikea peli Hippoksella, nyt meni peli kyllä ohi ja maalikoosteiden sekä tilastojen varassa.

Torjunnat Ä 14 - J 31, paikan saumaa ilmeisesti oli, joten ymmärrän ettei pelillisesti mikään huono ilta. Viis ylivoimaa ilman osumaa, tuosta miinusmerkkinen rasti seinään.

Lindell nukku ensimmäisessä maalissa, tais olla myöhässä toisessakin, mutta siinä Stafford jätti paikkansa ajamalla vastaan keskialueelle eikä tuohon keretty reagoimaan. Uusittu kakkosvitja teki maalin, jee! Niemen 24 min taas aika kova lukema, JYPin eniten vetänyt hyökkääjä 19.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tällaisissa matseissa jos saat viisi ylivoimaa, kyllä verkon pitäisi alkaa heilua. Tilastollisesti Ässät iskee tällä hetkellä vähän yli joka viides ylivoima. Ylivoimaan pientä panostusta ja hiomista, niin voitaisiin onnistumisprosenttia nostaa muutamalla prosentilla. Tosin YV olisi pitänyt laittaa kuntoon jo ennen kauden alkua.

Tilastoilla jos tykkää leikkiä niin tänään reilu pari prosenttia parempi YV ja peli olisi lyöty tasoihin.. Noin muuten tänään oli kuitenkin ihan hyvä peli, ja plussana että Rocky oli yhdistänyt Heddenin ja Saarelan, se toimi hienosti. Toivotaan että Ässien ykkösketjun jatkaessa hyvää peliään, nyt löytyy myös sen takaa tehoja.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tällaisissa matseissa jos saat viisi ylivoimaa, kyllä verkon pitäisi alkaa heilua. Tilastollisesti Ässät iskee tällä hetkellä vähän yli joka viides ylivoima. Ylivoimaan pientä panostusta ja hiomista, niin voitaisiin onnistumisprosenttia nostaa muutamalla prosentilla. Tosin YV olisi pitänyt laittaa kuntoon jo ennen kauden alkua...

Onko Ässät tehnyt 5-3 ylivoimalla tällä kaudella vielä yhtään maalia?

Mielestäni tuossa pitäisi olla (ei voi olla kovin vaikeaa) joku simppeli juttu, mitä yritetään, Ässien kahden miehen ylivoimat ovat olleet todella sekavia.

Vielä kun päävalmentajana on entinen tehopuolustaja, niin miten on mahdollista, ettei KIEKKO LIIKU ???

ps. muutenhan Ässien peli-ilme on ollut hyvä jo useamman matsin, hyvältä näyttää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Porissa Stafford teki Tapparaa vastaan 5v3 ylivoimalla maalin. Ranne yläpeltiin b-pisteen kaarelta muistikuvieni mukaan.

Jep, niin olikin, taisi tulla heti siitä aloituksen jälkeen. Ei siinä, kaikki lasketaan, mutta kunnon 5-3 ylivoimaa ei juuri ole ollut, kiekon pitäisi liikkua huomattavasti enemmän. Esimerkkinä Kärppien 5-3 ylivoima Porissa taannoin: vaikkeivät tuolloin maalia tehneetkään, niin kyllähän siinä oli selkeä idea ja kiekkoa liikuteltiin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Onko Ässät tehnyt 5-3 ylivoimalla tällä kaudella vielä yhtään maalia?

Ässät on päässyt pelaamaan tällä kaudella 5-3:sta 4:55min, 7 kertaa, joista yksi onnistuminen eli toi Staffin maali.

YV:hen pitäisi panostaa koska ne ovat juuri niitä osa-alueita jossa tiukat pelit kääntyvät jommallekummalle. Ja monesti on pelejä joissa toinen joukkue voittaa toisen onnistuessaan vain YVllä, kun toinen hallitsee 5v5 peliä ja ylivoimakin on kohtuullista.

Voisin kuvitella jonkun YV-variaation jossa Niemi menee kiekon kanssa blokkaajaa päin ja jättää kiekon takaa kaartavalle Elolle tehdessään tilaa (tässä vaiheessa Niemi kääntyy itse vetopaikkaan) ja Elo laittaa ranteet lukkoon tai syöttää pienen syötön Niemelle ja saadaan onetimer-kuti.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Onko Ässät tehnyt 5-3 ylivoimalla tällä kaudella vielä yhtään maalia?

Mielestäni tuossa pitäisi olla (ei voi olla kovin vaikeaa) joku simppeli juttu, mitä yritetään, Ässien kahden miehen ylivoimat ovat olleet todella sekavia.

Vielä kun päävalmentajana on entinen tehopuolustaja, niin miten on mahdollista, ettei KIEKKO LIIKU ???

ps. muutenhan Ässien peli-ilme on ollut hyvä jo useamman matsin, hyvältä näyttää.
Ylivoiman tehottomuutta erityisesti viidellä kolmea vastaan on kyllä aiheellista pohtia. Yksi syy on ilman muuta tulivoiman puute viivalla, ei sinne ole pakeista laittaa kuin Lindell. Vastuuta myös paetaan, kun pitäisi olla uskallusta ja päättäväisyyttä yrittää. Kun puolustuskolmio on tiivis ja suht lähellä maalia, niin sen sisään ei tule juurikaan syöttömahdollisuutta. Niinpä kiekko siirrellään laidoilla ja haudotaan aivan liian pitkään ja ikäänkuin haetaan varmaa paikkaa, kun pitäisi saada laukauksia paljon enemmän. Yleensä ne maalit kahden miehen ylivoimalla tulee aika simppelin kuvion jälkeen, kun vaan riittävästi rummutetaan, ei sen paikan niin ihmeellinen tarvitse olla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on päässyt pelaamaan tällä kaudella 5-3:sta 4:55min, 7 kertaa, joista yksi onnistuminen eli toi Staffin maali.

YV:hen pitäisi panostaa koska ne ovat juuri niitä osa-alueita jossa tiukat pelit kääntyvät jommallekummalle. Ja monesti on pelejä joissa toinen joukkue voittaa toisen onnistuessaan vain YVllä, kun toinen hallitsee 5v5 peliä ja ylivoimakin on kohtuullista.

Voisin kuvitella jonkun YV-variaation jossa Niemi menee kiekon kanssa blokkaajaa päin ja jättää kiekon takaa kaartavalle Elolle tehdessään tilaa (tässä vaiheessa Niemi kääntyy itse vetopaikkaan) ja Elo laittaa ranteet lukkoon tai syöttää pienen syötön Niemelle ja saadaan onetimer-kuti.

Niinkuin täälläkin mainituttu, itsellänikin Ässien YV on ikuinen ihmettelemisen aihe. Kiekko nopeasti liikkeelle, niin tuolla isolla hyökkäysalueella AV-neliö hajoaa väkisinkin. Viivalla rohkeampaa peliä, ei se peli muutamaan pakki-pakki syöttöön kaadu.

EDIT: One timer kuti? Niemelle? :D Taitaa olla Ässien suoraan syötöstä maalia päin lauotut laukaukset tämän kauden osalta laskettavissa yhden, tai no ainakin kahden käden sormilla. Mutta olet kyllä oikeassa, että yrittäisivät edes näitä one timereja, ei joka vedon tarvitse ees onnistua.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ylivoiman tehottomuutta erityisesti viidellä kolmea vastaan on kyllä aiheellista pohtia. Yksi syy on ilman muuta tulivoiman puute viivalla, ei sinne ole pakeista laittaa kuin Lindell. Vastuuta myös paetaan, kun pitäisi olla uskallusta ja päättäväisyyttä yrittää. Kun puolustuskolmio on tiivis ja suht lähellä maalia, niin sen sisään ei tule juurikaan syöttömahdollisuutta. Niinpä kiekko siirrellään laidoilla ja haudotaan aivan liian pitkään ja ikäänkuin haetaan varmaa paikkaa, kun pitäisi saada laukauksia paljon enemmän. Yleensä ne maalit kahden miehen ylivoimalla tulee aika simppelin kuvion jälkeen, kun vaan riittävästi rummutetaan, ei sen paikan niin ihmeellinen tarvitse olla.

Se neliö/kolmio vois mun mielestä aueta, jos pelattais syvyyssuunnassa vähän pidemmällä alueella. Välillä vaikka maalin takana ja välillä ihan siniviivan tuntumassa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
EDIT: One timer kuti? Niemelle? :D Taitaa olla Ässien suoraan syötöstä maalia päin lauotut laukaukset tämän kauden osalta laskettavissa yhden, tai no ainakin kahden käden sormilla. Mutta olet kyllä oikeassa, että yrittäisivät edes näitä one timereja, ei joka vedon tarvitse ees onnistua.
Kyllä se Sikakin puolityhjään osuu (ennen pitkää), jos hyvän passin saa.*hymiö*
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hyvältä näyttää, paitsi YV. En edes laskenut pisteitä, ainakaan kolmea, tästä pelistä joten nyt on jo "melkein" (käytännössä ei siis kuitenkaan toki ole) varaa vaikka hävitäkin joku kolmesta seuraavasta pelistä. Tosin jos tekemisen taso on tämä, niin pisteitä uskaltanee niistä kylläkin odottaa..

Toki ykkösketjun takaa voisi niitä apuja tulla muuten kuin satunnaisesti, onneksi sentään joku muukin sai tänään maalin aikaan kuin vain Elo..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tärkeät 3 pinnaa, ei vielä pakkovoitto mutta tärkeä voitto silti. Nyt on melkein viikon tauko ja sen jälkeen pitää taas jaksaa painaa täysillä heti alusta asti.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuo paljon parjattu YV on kyllä hajonnut paljolti viime peleissä Lindellin kärsimättömyyteen ja hätäisiin ratkaisuihin. Taisi Niemi siitä mainitakkin tänään toisella YV:llä hänelle. Esalle malttia niin tulos voisi olla parempi?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Surkean lokakuun jälkeen Ässät pelasi loistavan marraskuun! 7 ottelua, yhdessäkään ottelussa ei yli 2 maalia omiin ja 7 ottelun kuntopuntarissa kolmantena, vain 2 pistettä Kärppiä ja JYPiä perässä. Tästä on hyvä jatkaa. Ilman tuota surkeaa lokakuuta Ässät on pelannut syyskuun ja marraskuun 15 ottelua hienolla 1.93 pistekeskiarvolla.(Tämän hetken paras p/o on HIFK:lla 1.78)
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomasin että Ässillä on menneet voittolaukauskisat yhtä surkeasti kuin Lukolla, kuudesta kerrasta vain yksi voitto kauden avausottelussa juurikin Lukkoa vastaan. Tässä hieman tilastoja, jos joku on kiinnostunut:

17 yritystä, 5 onnistunutta maalia eli 29,4 %. (Huom. Hifkin onnistumisprosentti 35%, mutta saldo voittolaukauskisoissa 5-1 ts. maalivahdin onnistuminen ratkaisee paljon).

Ässiltä voittolaukauskisassa on käynyt yrittämässä (onnistunut maali/yritykset):

Elo 2/6
Kiiholma 1/2
Lindell 1/2
Lähteenmäki 1/2
Ryan 0/2
Saarela 0/2
Stafford 0/1

Jossain vaiheessa, jos jaksan, teen kaikista joukkueista tilastot, jotta voi vertailla, millaisella prosentilla rankkareissa maaleja tehdään.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Olikohan viikon aikana treenattu kovaa, kun vaikutti, että jalat oli tänään jääneet Poriin, ehkä Hansenia lukuunottamatta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuloksellisesti loistava ilta, pelillisesti ei niinkään. Rocky oli samaa mieltä, oli toki tyytyväinen taisteluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös