Rockabilly-nurkka

  • 53 637
  • 280

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Tämän ketjun osuttua silmään ajattelin kysyä Rockabilly-nurkkalaisten mielipiteitä Volbeatista. Bändihän mielletään jollakin tapaa Elvisheviksi En itse ole Rckabillyhenkinen, joten joko siitä huolimatta tai siitä johtuen pidän Volbeatista. Nykypäivänä omaleimaisuus on lähes poikkeuksetta hyvä ja Volbeatissa sitä mielestäni löytyy.

Nyt olen tutustunut levyihin Rock The Rebl / Metal The Devil ja The Strength/The Sound/The Songs.

Levyjä en ole hankkinut Volbeat:lta, mutta radiosta muutamia biisejä kuulleena, sekä kuukausi sitten H-D Superrallyssa livenä nähneenä, niin täytyy todeta että toimii ja ainakin tälle billymiehelle käy
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Huomenna olisi tarjolla tälläistä niille, jotka kylillä ovat: July 18 Texas (http://www.texasco.fi/), Helsinki Runnin' Wild (Bel).

Meikäläiselle tuntematon porukka, mutta pitäähän se käydä tsekkaamassa, kun on vielä vapaa pääsykin. Meneeköhän musa psykon puolelle?
 

artok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Helsinki Runnin' Wild (Bel).

Meikäläiselle tuntematon porukka, mutta pitäähän se käydä tsekkaamassa, kun on vielä vapaa pääsykin. Meneeköhän musa psykon puolelle?

Kyllä tää perinteistä meininkiä on. Calellan (Espanja) Rockabillyfestareilta 2005 löytyy hauska vidopätkä You Tubestä, taustamusiikkina on Runnin’ Wildin biisi ”Killer Taco Stomp” kokonaisuudessaan. http://uk.youtube.com/watch?v=5yKuVtuU07c
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Myynti-ilmoitus poistettu ja kirjoittaja kuittaa varoituksen. -Moderaattorit

Rock This Town!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Stray Cats tuli sitten nähtyä näillä näkymin viimeistä kertaa, kun trio heitti European Farewell Tourinsa Suomen keikan eilen Helsingin jäähallissa. Konsertti oli luonnollisesti loppuunmyyty.

Hyvän setin äijät heittivät. Jotakuinkin kaikki oleelliset kappaleet bändin 30-vuotisen taipaleen ajalta kuultiin, painopisteen kuitenkin ollessa ehkä lievästi vuoden 1980 albumissa. Esiintymisessä ei ehkä ollut aivan sitä samaa raivoa kuin joskus aikaisemmin, pikemminkin ote oli rennon letkeä. Toki mitä pitemmälle konsertti jatkui, sitä enemmän nähtiin pienimuotoista show-meininkiä. Brian kikkaili kitaralla, Slim-Jim hakkasi rumpujaan lähes apinan raivolla ja Lee Rocker näytti miten kevyttä tavaraa läski-basso koostaa huolimatta voi olla.

Tupa oli siis täynnä ja tunnelma oli selkeästi tiiviimpi kuin neljä vuotta sitten, kun katukissat edellisen kerran esiintyivät samassa paikassa. Konsertissa olikin alusta lähtien hyvä meno päällä. Yleisö tosin tuntui kuuntelevan biisejä erityisen tarkasti, sillä hyvin vähän esiintyi varsinaista joraamista esitysten aikana. Johtui ehkä sitten siitä, että tätä herkkua ei sitten ainakaan Euroopan kamaralla enää tämän tourin jälkeen kuulla. Aplodit olivat kyllä huikeat liki jokaiselle biisille.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä konsertti, jonka kruunasi bändin korviahuumaavilla huuto-taputuksilla kutsutut peräti kahdet encoret. Jos jotain, niin ehkä olisin kaivannut enemmän välispiikkejä ja tarinaa bändin vaiheista vuosien varrella. Toki Brian muisti jälleen kertoa, että Stray Cats sai ensimmäisen kultalevynsä Suomesta. Vaan eihän nämä kaverit mitään höpöttäjiä ole, he antavat musiikin puhua puolestaan.

Bändin ja yleisön välillä oli lopussa aistittavissa molemminpuolista haikeutta. Tavallaan tässä konsertissa, ainakin henkilökohtaisesti kokien, tämä trio kohosi legendaaristen kokoonpanojen sarjaan.

Saa nähdä, oliko tämä nyt sitten tosiaan tässä. Never say never. Stray Cats on ennenkin ollut hetkittäin hyllytettynä tehdäkseen sitten kuitenkin paluun kuuntelijoittensa riemuksi. Äijät olivat sen verran hyväkuntoisen näköisiä, että ei se nyt mikään mahdoton ihme olisi, jos vaikka kymmenen vuoden kuluttua bändi pistäisi jälleen rivit kuntoon. Toivottavasti. Ja kyllähän Setzer varmaan keikkaa heittää jatkossakin, mutta ei se ole sama asia kuin Stray Cats.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kyllä, aivan loistavaa meininkiä! Oliko tämä sitten se viimeinen konsertti alkuperäiskokoonpanolla jää nähtäväksi. En yllättyisi jos 2015 olisi tiedossa Stray Cats-reunionkiertue.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jaa-a. Pysyn edelleen tässä ketjussa aiemmin kirjoittamassani mielipiteessä; Rockabilly ei ole jäähallimusaa. Kaksi keikkaa Kultsalla tai Tavalla olisi ollut parempi vaihtoehto, sillä tällöin tunnelma olisi ollut vielä tiiviimpi ja ehkä jopa tanssikenkäkin olisi heilunut. Meikäläinen ei ole istunut missään hallissa vuosikausiin ja samaa pätee kaikkiin näkemiini keikkoihin. Eihän se istuminen eilenkään onnistunut ja varsinkin Rock this Townin aikana meno oli sellaista, että meinasin tulla katsomosta pää edellä jäälle. Edellisellä kerralla jengi takana urputti, jos joku nousi katsomossa pystyyn, mutta nyt paikalla oli onneksi järkevämpää porukkaa. Olisihan sen lipun voinut tietysti jäälle hommata, mutta lippujen hankkija oli frendin frendi ja näin tällä kertaa.

Itse keikka oli takuuvarmaa tykitystä. Vanhat hitit Stray Cat Strut, Runaway Boys ja Rock This Town olivat illan kruunuja. Oma suosikkini oli kuitenkin vanhempaa tuotantoa oleva Bring it Back Again, jossa on paljon asiaa tällekin päivälle. I Fought the Law coveri toimii myös aina ja kaikkialla. Kaksi encorea ei ole ihan tavallista tällä kiertueella ja se oli kunnianosoitus bandiltä ei ainoastaan Euroopan vaan maailman uskollisimmille faneilleen. Sääli vaan, että suuri osa jengistä, mukaanlukien kaverini, lähtivät katsomosta ekan encoren jälkeen. Loppuun asti kannattaa olla paikalla, oli sitten kyseessä lätkämatsi tai konsertti.

Paljon oli taas spekulaatiota Setzerin kuulon rajusta heikentymisestä. Mahdollinen kuulon heikentyminen saattoi vaikuttaa myös siihen, että hän ei hirveästi heittänyt välispiikkejä. Toivotaan kuitenkin, että kaveri on suht kunnossa ja nousee lauteille myös jatkossa Suomessa. Kaveri näki muuten tänään Setzerin yksin lentokentällä. Seuraava keikkahan on sitten huomenna Tukholmassa.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse keikka oli takuuvarmaa tykitystä. Vanhat hitit Stray Cat Strut, Runaway Boys ja Rock This Town olivat illan kruunuja. Oma suosikkini oli kuitenkin vanhempaa tuotantoa oleva Bring it Back Again, jossa on paljon asiaa tällekin päivälle. I Fought the Law coveri toimii myös aina ja kaikkialla. Kaksi encorea ei ole ihan tavallista tällä kiertueella ja se oli kunnianosoitus bandiltä ei ainoastaan Euroopan vaan maailman uskollisimmille faneilleen.

Olipahan mahtava keikka, kiitokset Mr Setzer, Slim Jim, Lee. Stray Cats. Hienoa tykitystä Blast off, Gina, Farewell European Tour Helsinki!
 
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aikka Hakala oli eilen töllössä Nybergin vieraana ja onpa kaveri lievästi sanottuna muuttunut. Brenkkua on mennyt hieman enemmänkin ja sen Aikka myös myönsi haastattelussa.

Anyway, Teddy & The Tigersilla menee nyt suht lujaa. Bändi esiintyy ti 7.10. Tavastialla, jonne on hyvä suunnistaa paikallismatsin jälkeen. Bändi esiintyy myös Jerry Lee Lewisin lämppärinä 8.11. Finlandia-talossa ja uutta DVD:tä pukkaa markkinoille lähiaikoina. Toivottavasti Aikka pysyy kondiksessa ja hoitaa hommat kunnialla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vastataan sitten itselle. Keikka oli aivan saatanan hyvä ja jengiltä on tullut DVD, jota mulla ei vielä ole, mutta on kuulemma dynamiittiä. Milloin saadaan sama Buck Jonesilta?

Toinen bändi, jolta on myös tullut kokoelma DVD on Cavan. Tämä on niiltä hyviltä ajoilta: http://www.youtube.com/watch?v=vV-cPYh7O7A&feature=related
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On kyllä pakko todeta, että ei se Tigersin DVD kovin ihmeellinen ole. Soitto on ihan ok, mutta Aikan dokaamisen myötä kadonneet hampaat aiheuttavat laulamiseen ikävän puoleista suhinaa. Haastattelut ym. sälä ovat toki mielenkiintoisia.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nyt pamahti kyllä sellainen keikka, että tekisi melkein mieli hypätä Turun junaan tuolloin:
19.12. TURKU (Kåren) Teddy & The Tigers, Buck Jones ja Melrose.

Täytyy vain toivoa, että esiintyvät samalla setillä jatkossa myös muualla.

Joulupukille on jo lähtenyt lahjatoive:
Crazy Cavan And The Rhythm Rockers: Rockabilly Rules OK! DVD. Ranskan TV:n nauhoituksia v. 1980-1982.

Mielenkiintoista.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
The Fleabrain

Ostin taannoin suomalaisen The Fleabrain-yhtyeen levyn kun kohdalle osui. Mukavan kuuloista rokettirollia, joka on todellakin aivan jotain muuta kuin nykyradiokanavilta saa/joutuu kuulemaan. Suosittelen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Sedät jaksaa heilua! Cavanilta on tullut uusi lätty: Crazy Cavan`n`The Rhythm Rockers: C`mon Let`s F***in Rock.
Biisilista kertoo jo aika paljon eli varmaankin tuttua ja turvallista rollia:
0 1. Groovy At The Movie
0 2. The Teddy Boy Blues
0 3. Bing Bong Boogie
0 4. No Angie Baby
0 5. Be My Honey Baby
0 6. Train I Ride
0 7. Who The Fuck Do Ya Think
0 8. Bye Bye Bo Diddley
0 9. This Heart's on Fire
10. Tailor Made
11. Cool As My Baby
12. She's Alright
13. Peek-A-Boo (Got My Eye On You)
14. Don't Knock What You Don't Understand

Tilaukseen lähti ja samoin bändin edellisessä viestissäni mainitsema DVD, jota hämypukki ei tajunnut tuoda.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Taisi tulla meikäläiselle ensivisiitti Porin Jazzareille, kun näki oheisen uutisen. Mökkikin on siinä hyvin puolen tunnin ajomatkan päässä:

Brian Setzer Pori Jazziin 18.7.

Tulevan kesän Pori Jazzin (11.-19.7.) uusi kiinnitys on The Brian Setzer Orchestra. Laulaja ja kitaristi Brian Setzerin Poriin saapuva yhtye on täysimittainen 18-miehinen big band. Setzer joukkoineen esiintyy Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 18. heinäkuuta. Näin yhtye korvaa aiemmin ohjelmaan ilmoitetun Tom Jonesin esiintymisen.

Newyorkilainen, kolminkertaisesti Grammy-palkittu Brian Setzer tunnetaan myös 1980-luvulla vaikuttaneen rockabilly-yhtye Stray Catsin laulajana ja kitaristina. The Brian Setzer Orchestran musiikillisessa sulatusuunissa yhdistyvät rock, country, swing ja jazz. Näistä musiikillisista raaka-aineista Brian Setzer kokoaa Kirjurinluoto Arenalle cocktailin, jota on vaikea nauttia istualtaan!

Brian Setzer Orchestran edellinen vierailu Suomeen tapahtui Pori Jazzissa kesällä 1997.
- Kyseisen visiitin keikat ovat yksi festivaalin historian legendaarisimmista, ja meiltä on usein toivottu The Brian Setzer Orchestraa uudelleen Poriin, kertoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski.
 

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun kun kuulin radiosta tämän ilouutisen Setzerin tulosta Poriin, intoa tosin hilitsee lippujen hinnat. Kyllähän tuo olisi sellainen "must to see" varsinkin jos meno on yhtä rautaista kun viimeksi olivat jazzeilla soittamassa.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Tämäpä uutinen, siis Setzer. Tarkoitus oli muutenkin olla k.o aikaan lähiseudulla, joten majoituskin on.

Itse huomasin viikonloppuna olevani kansainvälinen rockabilly - julkkis.
Taisin tässäkin ketjussa kehua nähneeni Hightown Crowsin Lontoon Portobello Roadilla. Joku on tapahtumaa kuvannut Youtubeen ja siellähän pällistelen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nyt alkaa näyttämään aika hyvältä tuo keikan suhteen. Yhden firman kautta tullee vaparit ja mökille saadaan hyvä kööri kokoon. Avojenkillä kylille ja Pori haltuun. No, ainakin sinne päin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli perjantaina katsastettua Crazy Cavanin ja kumppanien nykyinen keikkakunto Hämeenlinnassa. Odotukset uuden levyn jälkeen olivat korkealla mutta bändi onnistui silti ylittämään ne. Meininki oli todella hyvä ja uusvanha basisti valovuoden parempi kuin Steve "Vance" Vincent. Soitto oli nyt jotenkin tukevampaa ja hyvä fiilis aistittavissa ukoista. Neljäkymmentä vuotta takana ja tällä menolla vielä paljon edessäkin.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Nyt alkaa näyttämään aika hyvältä tuo keikan suhteen. Yhden firman kautta tullee vaparit ja mökille saadaan hyvä kööri kokoon. Avojenkillä kylille ja Pori haltuun. No, ainakin sinne päin.

Tämä alkaa olla legendaarista. Jos jossain tapahtuu jotain, niin Pete X avojenkkiporukoineen ilmoittauttuu paikalle. Keravalla tätä ei nähty- ehkäpä jossain joskus.
Itselläni liput ostettuna omalla rahalla ja yöpyminen omalla mökillä. Umpiskodalla täräytän tällekin keikalle. Rock-a- billy paukkuu!
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Viime viikolla tuli suoritettua kulttuuriteko ja ostin Johnny Cash-kokoelman. Vaikka Cashin musa nyt ei varsinaisesti rockabillya ole, niin alkuaikoina Cash veti hyvinkin rockhenkisiä biisejä. Samalla kauppareissulla tarttui matkaan psychobilly bändi Tiger Armyn levy, ihan hyvää kaljoittelumusaa tämäkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Viime viikolla tuli suoritettua kulttuuriteko ja ostin Johnny Cash-kokoelman. Vaikka Cashin musa nyt ei varsinaisesti rockabillya ole, niin alkuaikoina Cash veti hyvinkin rockhenkisiä biisejä. Samalla kauppareissulla tarttui matkaan psychobilly bändi Tiger Armyn levy, ihan hyvää kaljoittelumusaa tämäkin.
Olen vasta vanhemmalla iällä löytänyt Cashin kunnolla. Miehellä oli lauluja oikeastaan kaikkiin mahdollisiin tunnetiloihin, Cash oli loistava ja moni-ilmeinen tulkitsija. Tämän huomaa viimeistään kuuntelemalla miehen uran loppuvaiheen kruunua, eli viiden CD:n American-sarjaa. Noilla levyillä Cash esitti hyvinkin monenlaisten artistien musiikkia omalla tavallaan, saaden paikoitellen ihan uusia asioita musiikista esiin. Kohokohtia on paljon. Mainitaan niistä tässä yhteydessä vaikkapa Neil Youngin Pocahontas ja Depeche Moden Personal Jesus, joista Cash teki elämänsä ehtoossa aivan maagiset versiot.

Hyvä kokoelma Cashiin tutustuville on mm. Unearthed, viiden CD.n boxi, joka julkaistiin aivan tuoreeltaan Cashin poismenon jälkeen.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös