Mainos

Risto Dufva Lukon peräsimessä 2012–2016

  • 368 814
  • 2 024

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Vaikkei tämä ketju Ässiä koskekaan, niin kyllähän noilla oli etu- ja myös jälkikäteen katsottuna syksyllä 2012 erittäin potentiaalinen ryhmä. Mestaruus tuon kauden päätteeksi ei mielestäni ollut yllätysmielessä lähelläkään sitä Tepsin täysoumaa. Toki Dixonin myynti heikensi joukkuetta paperilla todella paljon ja vuodenvaihteessa ei mestaruus näyttänyt mahdolliselta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä olkoon meikäläisen viimeinen huuto vieraaseen pöytään tällä kaudella. Menestys on tärkein mittari, jolla päävalmentajaa joukkueessa kuin joukkueessa mitataan. Tästä huolimatta pidän Risto Dufvan aikakautta Lukossa erittäin positiivisena aikakautena, jolloin Lukon organisaatio meni paljon eteenpäin menneisyyteen verrattuna. Jokaisella valmentajalla on heikkouksia ja valmentajatkin tekevät paljon virheitä matkan varrella. Risto Dufvan aikakaudella Lukon menestys jäi tietyllä tavalla vaatimattomaksi, mutta kuitenkin kannattaa miettiä taaksepäin, että kuinka monta näin pitkäjänteistä valmentajaa Raumalla on nähty ja kuinka moni valmentaja on jaksanut viedä noin pitkän projektin joukkueen ja organisaation kanssa aivan loppuun asti?

Mielestäni RD:n motivaation ja Raumalla työskentelyn halukkuuden kyseenalaistaminen on jopa hieman lapsellista. Ulkopuolisin silmin Dufva tuli yhteen Liigan vaikeimmista paikoista pitkällä sopimuksella vuonna 2012. RD lähti tekemään muutosta Lukon aiempaan, mielestäni hapuilevaan pelaajapolitiikkaan ja toi sellaisia tuntemattomia arvoja raumalaiseen kiekkoon kuin:
  • pitkäjänteisyys
  • prosessiajattelu
  • identiteetti
  • tahto ja taistelu
  • jatkumo
Mielestäni nämä eivät ole mitenkään vähäpätöisiä juttuja nykymaailmassa. Oikeasti ihan siellä tavallisillakin työmarkkinoilla työnantajat, jotka tarjoavat tuollaisia asioita, niillä on kysyntää. Työntekijöillä, jolloin on noita ominaisuuksia, heilläkin on kysyntää.

RD:n pelitavasta on varmaan sanottu jo kaikki maan ja taivaan välillä, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että pelitapa on vain yksi monista asioista päävalmentajan sapluunassa. RD uskoo aidosti omaan juttuunsa ja hänen joukkueidensa kokoamisessa on jonkinlainen punainen lanka, jota noudatetaan. RD kasvatti joka kausi joukkueesta enemmän itsensä näköistä; ekalla kaudella palaset eivät soveltuneet ollenkaan RD:n kiekkoon, mutta toisella ja kolmannella kaudella Lukko haki täsmällisesti sellaisia pelaajia, jotka sopivat pelaamaan RD:n haluamaa kiekkoa. Monet pelaajat viihtyivät Raumalla ja monet kokeneet pelaajat ovat pitkäaikaisesti sitoutuneet Rauman Lukkoon. Tyhjästäkö nämä ilmestyvät? Eivät todellakaan.

Mielestäni Raumalla kannattaisi yrittää löytää terve arvostus tehtyä työtä kohtaan. Tulos ei ollut se, mitä haettiin ja se on fakta, mutta kaiken sen tuloksen takana uskon, että organisaatiossa on otettu RD:n aikana isoja askelia eteenpäin. Seuraava kausi näyttää, riittääkö johdon maltti samanlaiseen järkevään toimintaan Vuoren alaisuudessa kuin RD:n aikana. RD myös jätti Raumalle perintönään valmentajajatkumon. RD tietää ihan hyvin, että neljä vuotta on pitkä aika samassa organisaatiossa nykymaailmassa. Pelaajat tulevat tutuksi parissa vuodessa ja kolmen vuoden projekti hipoo jo sietokykyä, arki muuttuu vaikeaksi. Kuitenkin ei tämä viimeinen kausikaan mikään täysi ulospuhallus ollut vaan Lukko taisteli loppuun asti kuin mielisairas. Pelaajat yrittivät, valmennus yritti, organisaatio yritti. RD:n heikkous on tietty yksipuolisuus joukkueen kokoamisessa, mutta sekin on parempi kuin päämäärätön hankintapolitiikka, joka ei tuota mitään kivajalkaa, johon organisaatio voi heikolla hetkellä rakentaa.

En usko, että Lukko tulee tippumaan muutamaan seuraavaankaan kauteen vielä ynnä muut-osastolle Liigassa. Lukko tulee myös jatkossa kamppailemaan joka kausi realistisesti kotiedusta pudotuspeleihin. Ja kaikki tämä ja erittäin suuri osa sitä on ollut koordinoitua, suunnitelmallista työtä. Lukko jatkaa omaa prosessiaan ilman Dufvaa, mutta se on nyt saanut paljon oppia Dufvalta, mitä se parhaimmillaan voi olla. Lukko on nyt organisaationa viisaampi kuin neljä vuotta sitten ja uskon, että Vuorella on erittäin optimaaliset olosuhteet rakentaa nuorempi ja itsensä näköinen joukkue, jolle on helppo povata menestystä myös jatkossa.
´
Kannattaa kuitenkin "vain mestaruus kelpaa" ajattelun kääntöpuolella muistaa, että Lukko on organisaationa yksi liigan helmistä ja se, että Lukko on viimeiset neljä kautta pelannut joka kerta pudotuspeleissä, ei sekään ole vahinko.
 

Nalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon SiniKeltainen
Ymmärrän hyvin mitä Peterra tuossa aikaisemmin kirjoittaa, mutta osittain mielestäni Dufva on tehnyt asioita (myöhemmin arvioitava onnistumista näiltä osin), jotka ei päävalmentalle kuulu. Onko se osa keskittymisen haittana olelliseen eli valmentamiseen. Jos arvioidaan Dufvaa pelkästään valmennukselliselta puolelta, niin sanoisin yllättävää kyllä, Riston oman valmistautumisen ja skarppiuden pelin aikana olleen varsinkin tällä kaudella huonoa. Reagointi pelin tapahtumiin oli flegmaattista, eikä hän näinollen tuonut sitä valmentajan tukea pelin aikana. Tästä erinomaisena eilisen pelin kolmas erä, Lukko tuli flegmaatisesti erän alkuun ja siihen Zapsin helpohko maalin päästö -> Tapparalle boosti. Riskan typerä jäähy oli tähän jatkumoa -> yv -> maali ja Lukolla 'paniikki'. Mitä tekee RD? odottaa mainoskatkoa ja antaa paniikinomaisen tunteen jatkua...

Oma lukunsa on toteamus Ylelle, että on tähän tyytyväinen... Ei hävityn sarjan jälkeen kuulu olla tyytyväinen, edes sarkastisesti. Entä reagointi Tapparan yv kuvioon. Liian monta kertaa sama kuvio ja kiekko repussa... Valmennuksellisia virheitä. Vaikka en tältä kaudelta enää uskaltanut toivoa kuin kasvojen pesua ja kerrankin Tapparan tiputtamista, niin siitäkin tuli pannukakku vaikka kaikki mahdollisuus tähän oli.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Dixonin myyminen osoitti vaan sen, että sota ei yhtä miestä kaipaa. Ei sillä ollut mitään tekemistä pitkäjänteisesti tehdyn työn kanssa. Kelkka kääntyi lähinnä pelaajien keskinäisen palaverin tuloksena. Dixon olisi hyvinkin voinut olla osa tuota palaveria, mutta päätettiin ottaa mielummin rahat pois. Harvemmin "potkitaan" pinna/peli tehoillut pelaaja.

Niin. Ässät näkivät siinä vaiheessa paremmaksi myydä kallis pelaaja pois kuin tavoitella sen kanssa mestaruutta. Ässissä on tehty pitkäjänteistä työtä ja mestaruutta edeltävät pistemäärät osoittavat, ettei kysymys ollut täysin sattumasta. Minä näen asian kuitenkin niin, ettei sen kruunun pitänyt tulla juuri tuona keväänä.

Myös JYP voitti näkemykseni mukaan mestaruuden odotettua aikaisemmin, eli jo Dufvan toisella kaudella. JYP nousu nopeasti runkosarjan ja mestaruuden voittajaksi oli minulle suurempi paukku kuin Ässien kevät 2013. Siinä missä Jotkut toivovat Lukon voittavan mestaruuden edes kerran elämänsä aikana, minä toivon Lukosta tulevan samanlainen kestomenestyjä kuin mitä JYP on. Toivottavasti Dufva jättää Raumalle samanlaisen jäljen kuin Jyväskylään, jossa jälleen joku markovirtanen tekee kovaa jälkeä.
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Jotenkin niin tuttu raumalaista ajattelua kolumnisteilta ja toimittajilta: Kilvan kiitellään Lukon uutta toimintatapaa ja "voittamisen kulttuuria", vaikka loppujen lopuksi aika vähän on muuttunut viimeisen 25 vuoden aikana, jolloin raha tuli merkittäväksi osaksi pääsarjakiekkoilua. Rahan tekemisen jääkiekkoon Lukko on osannut hoitaa erittäin taitavasti ja se lieneekin Lukon suurin vahvuus. Paradoksaalista kyllä, raha on aina ollut myös Lukon ehkä suurin heikkous.

Raumalla rahalla on kyetty ostamaan perussarjamenestystä, muttei koskaan pudotuspelimenestystä. Niin 1990-luvun huippuvuosina kuin edellisten kausien aikanakin Lukon tie on aina päättynyt viimeistään välieriin. Pudotuspeleissä menestymistä ei voida ostaa, siihen tarvitaan jonkin uuden luomista joka kerta. Eilisen konsepti on tänään vanha. Muutama uusi slogan ja jo menestymisen nähneet pelaajat ja valmentaja eivät vielä tee voittamisen kulttuuria vaan se pitää ansaita luomalla se seurana ihan itse ja luomalla jotain sellaista uutta, josta muut ottavat seuraavaksi mallia ei ostamalla muiden mallia.

Lukon pudotuspelihistoria on oikeastaan erittäin samankaltainen läpi historian: Lukko ei ole koskaan voittanut kahta täyspitkää ottelusarjaa peräkkäin samoissa pudotuspeleissä! 1988 finaalivuotenakaan näin ei käynyt, koska pudotuspeleissä pelasi vain neljä joukkuetta ja nämä pääsivät suoraan välieriin. Kun puhutaan mestaruudesta, se vaatisi kolmen sarjan peräkkäistä voittamista, eli todellisuudessa Lukko ei ole ollut nykymuotoisen sarjajärjestelmän aikana edes lähellä mestaruutta. Välieräsarjojen tappiot ovat lähes joka kerta vaikuttaneet tulleen henkisellä puolella, juuri sillä puolella, missä mitataan mestarin kyvyt. Joko Lukolla on ollut kylläisyyden tunne välierissä tai ylitsepääsemättömät voittamisen paineet ja siitä seurannut lamaantuminen. Aina voidaan puhua pelikirjoista, tuurista tai muista toissijaisista asioista. Voittaminen tapahtuu ensin korvien välissä, vasta sitten siitä seuranneista hyvistä asioista. Jollain lailla Lukko on vaan tässä asiassa myös menneisyytensä vanki. Loppujen lopuksi, mikä on Lukon identiteetti seurana?

Ehkä tämä viesti ei suoranaisesti liity Dufvaan, mutta linkittyy myös osaksi hänen aikakauteensa. Aikaan, jolloin Lukko yritti ostaa itselleen voittamisen kulttuuria siinä onnistumatta. Tämä kaikki näyttää kuitenkin itselleni sittenkin kovin päälleliimatulta ja vanhan toistolta uusin keinoin, menestymisen ostamista rahalla. Onni ja menestys ovat kuitenkin asioita, joita ei voi ostaa, ne pitää itse ansaita.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
RD:n pelikirja oli hyvä vielä silloin, kun sitä menestystä Jyväskylästä tuli. Omalla tavallaan edistyksellistä, eikä sitä vastaan oikein osattu pelata. Rautakorpi sen mursi ensimmäisenä.

Mutta nyt osataan jo enemmän ja nämä 70-luvullä syntyneet päävalmentajat Törmänen, Marjamäki ja Tapola ovat omaksuneet lajista uusia juttuja, joista hieman kaavoihin kangistunut RD ei ole ottanut mitään itselleen.

Se tilan voittaminen ja yv-maalit ei ole enää se juttu, jolla kanadan maljan voittaa itselleen.

RD:n "numerosarjat" 10-3-3-6 ja 4-3-4-6 kertovat myös omaa kieltään siitä, että pelitapaa olisi voinut hieman muokata matkan varrella. Tuli vastustajille koko ajan entistä tutummaksi.

Toki tuo jälkimmäinen kertoo myös sen, että RD saavutti reilusti sen, mitä seurajohto asettaa tavoitteeksi. Pysyvästi kuudes, se riittää toimistolle.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Sallitaanko mutuilu naapurista?

Hyvä. Nyt kun RD on opettanut Lukon organisaatiolle ikään kuin jääkiekon perusteet niin luulen että Vuori taktisesti monipuolisempana valmentajana on tismalleen oikea kaveri tähän saumaan. Nyt jos Lukon pelaajahankinnat painottuvat hieman nuorempiin ja taitavampiin pelimiehiä niin Lukko tulee taas ensi kaudella palaamaan liigan kärkikahinoihin mukaan, tällä tarkoitan TOP3:sta runkosarjassa.

Eli Dufva valoi perustan, Vuori jatkaa siitä joukkueen identiteetin rakentamista edeten kiekollisempaan pelitapaan jota Lukko olisi ajoittain kaivannut Dufvankin aikana. RD:n anti Raumalaiselle jääkiekolle oli korvaamaton, katsokaa vain!
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
RD:n pelikirja oli hyvä vielä silloin, kun sitä menestystä Jyväskylästä tuli. Omalla tavallaan edistyksellistä, eikä sitä vastaan oikein osattu pelata. Rautakorpi sen mursi ensimmäisenä.

Mutta nyt osataan jo enemmän ja nämä 70-luvullä syntyneet päävalmentajat Törmänen, Marjamäki ja Tapola ovat omaksuneet lajista uusia juttuja, joista hieman kaavoihin kangistunut RD ei ole ottanut mitään itselleen.

Se tilan voittaminen ja yv-maalit ei ole enää se juttu, jolla kanadan maljan voittaa itselleen.

RD:n "numerosarjat" 10-3-3-6 ja 4-3-4-6 kertovat myös omaa kieltään siitä, että pelitapaa olisi voinut hieman muokata matkan varrella. Tuli vastustajille koko ajan entistä tutummaksi.

Näin se on mennyt. Toki RD pyrki tuomaan tuota kiekollista peliä lisää, lähinnä niin, että hankki Liigan eliittiin kuuluvia kiekollisia pakkeja. Kuitenkaan itse pelikirja ei muuttunut mihinkään ja hyökkäyspeli oli (liikaa) tähtipelaajien ja ylivoimapelin varassa. Hieman jäi sellainen kuva, että RD:lla ei ollut enää intoakaan uudistua, toivottavasti Mikkelistä löytyy uutta virtaa uralle.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
RD:n pelikirja oli hyvä vielä silloin, kun sitä menestystä Jyväskylästä tuli. Omalla tavallaan edistyksellistä, eikä sitä vastaan oikein osattu pelata. Rautakorpi sen mursi ensimmäisenä.
Näin se on mennyt
Paitsi että jo JyPin kaikkien aikojen joukkueen mestaruuskeväänä 2009 se oli suurissa vaikeuksissa Suikkasen Tepsin kanssa. Seuraavalla kaudella Tepsi sitten jyräsikin runkosarjavoittajan voitoin 4-2.

rd:n "pelikirja" vanhentui viimeistään 2010 eikä sillä tuon kaikkien aikojen joukkueen jälkeen tulla enää koskaan voittamaan mitään ainakaan tällä sarjatasolla.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mutuillaanpas himena täältäkin...

RD:n pelikirjalla on Liigassa 6/9 kertaa välieriin ja kerran finaaleihin.

Joo, ehkä tosiaan jotain olisi Lukon aikana voinut/ pitänyt muuttaakin, mutta pirun pienestä oli loppujen lopuksi kiinni, etteikö kaudella 2013-2014 tai 2014-2015 Lukko olisi finaaleja pelannut. Lisäksi siirtorajan pelaajapolitiikka jättää ainakin mun mielestä kysymysmerkkejä ilmaan RD:n Lukko aikakauden osalta. Olisiko voitu satsata sentteri-osastoon enemmän kahdella viimeisellä kaudella ja mitä pelaajia oli oikeasti saatavilla? Tällle kaudelle tuli Tiivola ja viime kaudelle Komulainen, vaikka Perrinkin olisi kuulemma ollut irrotettavissa.

Kun tämän kauden Liiga-valmentajia katsoo mitä Liigassa oli niin:

Jyrki Aho =1 kulta, 1 pronssi, yhteensä viidellä päävalmentaja kaudellaan. Molemmat mitalit tulivat JYP:ssä.
Lauri Marjamäki = 2 kultaa, 2 välieräpaikkaa ja yhdet potkut. Kolmas finaalipaikka ja kulta hyvinkin mahdollinen. Päävalmentaja kausia Liigassa viisi.
Jussi Tapola = 1 hopea ja 1 välieräpaikka ja tällä kaudella on edelleen kaikki mahdollista. Päävalmentaja kausia Liigassa kaksi.
Antti Törmänen = 1 puolivälieräpaikka + tällä kaudella vähintään välierissä. Päävalmentaja kausia Liigassa kaksi.
Marko Virtanen = 1 puolivälieräpaikka + pronssi sekä vähintään välierät. Päävalmentaja kausia Liigassa kolme.
Pekka Tirkkonen = 2 kertaa puolivälierät, 1 kertaa välierät. Päävalmentajakausia Liigassa neljä.
A-P Selin = 3 kertaa puolivälierät. Yhdet potkut. Päävalmentajakausia Liigassa yhdeksän.
Tomek Valtonen = 2 kertaa ulos sääleissä ja kerran runkosarjan viimeinen vajaan kolmen kauden aikana.
Petri Matikainen = 2 hopeaa, yhdet välierät, kahdet puolivälierät, yhden kerran sääleistä ulos. Yhteensä kausia seitsemän päävalmentajana Liigassa.
Pekka Virta = 1 pronssi, yhdet välierät, puolivälierissä kuokkaan kahdesti ja sääleistö ulos kahdesti. Potkut TPS:sta ja kausia on yhteensä 10.
Risto Dufva = 1 kulta, 2 pronssia, kolme kertaa välierissä ja kahdesti puolivälieristä ulos. Lisäksi potkut Jyväskylästä ja vajaan kausi Tapparassa. Liiga kausia yhteensä 9.

Ihan kohtuu kovat on RD:n suoritukset. Jotenkin tuntuu, että ne on samat seurat vuodesta toiseen, jotka pleaavat finaaleissa. Kärpät on hallinnut 2000-lukua suvereenisti kahdeksalla finnalipaikallaa + kuudella mestaruudellaan. Tappara on pleannut finaaleissa 2000-luvulla kuudesti, TPS ja Jokerit neljästi, HPK, JYP, Blues ja Ässät kahdesti. Huomiotavaa on, että nyt neljän joukossa oleva HIFK on pelannut finaaleja 2000-luvulla vain kerran. Loput Liigajoukkueet ovat 200-luvulla jääneet ilman finaali paikkaa. 90-luvulla finaaleissa olikin aina vähintään joko TPS tai Jokerit ja 80-lukua hallitisi suvereenisti Tappara.

Ei tuo RD:n Lukon ajan 3/4 kertaa välieriin huonsoti todellakaan siis ole. Harmi vaan ettei finaaleihin tai mestaruuteen riittänytkään... Joku muu (toivottavasti se on Juha Vuori) vie sitten Lukon finaaleihin asti.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
RD:n pelikirjalla on Liigassa 6/9 kertaa välieriin ja kerran finaaleihin.
Ja kun huomioidaan joukkueiden budjetit ja materiaali niin totuus on pikemminkin, että dufvasta huolimatta.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun tämän kauden Liiga-valmentajia katsoo mitä Liigassa oli niin:

Ihan noin ei minusta vertailua voi tehdä, kun joukkuiden pelaajabudjetit ovat niin erilaisia. Tähän mennessä paras työtä on minusta tehnyt JYP:in Marko Virtanen, joka on johtanut 2,4 miljoonan euron joukkueen välieriin. Samoin onnistujiin voidaan laskea esim. Virta, Valtonen, Tirkkonen ja Matikainen.

Lukon pahimmista kilpailijoista ison budjetin HIFK ja Kärpät ovat tehneet tähän asti normaalisuorituksen. Tapolan voi jo laskea jo onnistuneen, kun Tappara sijoittuu pelaajabudjettiaan paremmin.

Jos ensi kaudella RD valmentaa Jukurit välieriin, niin sitä voi pitää huimana suorituksena.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Saul Goodman ja @Hagi

Jos budjetti halutaan väkisin ottaa mukaan, niin RD:hän nimenomaan onnistui Lukossa ihan kohtuu hyvin verrattuna keneen tahansa yllä mainituista valmentajista. 3-4 isommaksi budjetilla 3/4 kertaa välieriin on normisuoritus.

Jos Vuoren Lukko on ensi kaudella vastaavalla budjetilla suhteutettuna muihin vaikkapa sijoilla viisi, kuusi tai seitsemän ja pelisesitykset on tätä kautta raikkaampia kauttaaltaan, niin onko hän epäonnistunut?

Jos budjetteja ajatellaan ja RD on Jukurien budjetillaan 10 joukossa, niin hän on onnistunut työssään vähintään kiitettävästi.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos budjetteja ajatellaan ja RD on Jukurien budjetillaan 10 joukossa, niin hän on onnistunut työssään vähintään kiitettävästi.
RD saanee ensikaudelle tyylilleen sopivamman joukkueen ja menestynee ihan hyvin rosteriin nähden.

Vähähän liikaa muutamat tarttuneet sihvosen koukkuun ja jankkaavat pelikirjoista. Tärkeämpää on saada sitoutuneet ja motivoituneet pelaajat, jotka soveltuvat noudatettuun pelityyliin. Ihan millä tahansa pelityylillä voi liigan voittaa kunhan nuo aiemmat kohtaavat. Tai sillä sihvosen jumaloimalla tolkuttomalla kiekonhautomisella ehkä ei, mutta muilla kuitenkin.
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Mutuillaanpas himena täältäkin...

RD:n pelikirjalla on Liigassa 6/9 kertaa välieriin ja kerran finaaleihin. (jatkuu)

Täältäkin hieman huutelua vieraisiin pöytiin, anteeksi jo etukäteen.

#16 oli edellä kerännyt ansiokasta aineistoa 2000-luvun menestyjistä. Silmään pisti kuitenkin, että Jyp oli tuossa sijoitettu ikäänkuin "ynnämuuta" -osastoon. Kuitenkin keskikokoisen budjetin seuran suorituksena 7 välieräpaikkaa viimeiseen 8 vuoteen (ja se yksikin vuosi puolivälierät game7) on aivan jäätävä suoritus, kun tuohon ei ole yltänyt yksikään suurtenkaan budjettien seura. Nyt voi tietysti sanoa, että "ei se välieräpaikka ole yhtään mitään, finaaliipaikat/mestaruudet vaan lasketaan". Niitä mestaruuksiakin on tuohon ajanjaksoon mahtunut kaksi ja eri valmentajien tuomana. Eli ensin pitää päästä välieriin, jotta voi voittaa jotain suurempaa. Ja välieräpaikka on aina kova suoritus. Itse Jyppiä viime vuodet seuranneena voi sanoa, että asenteella ja tavalla suhtautua on merkitystä. Kestomenestyksestä huolimatta Jyväskylässä ollaan aidosti hyvillä mielin jo tämän vuotiseen suoritukseen eikä vedellä ranteita auki jo etukäteen jos finaalipaikkaa ei tulekaan. Tämä ei näytä huonontavan suoritusta, yleisö kun on täysillä joukkueen takana ilman ryppyotsaista puristusta ja pelaajillakaan ei ole paineita kaikenmaailman #tiedän kampanjoista. Ja jos joku on eri mieltä, kannattaa tarkastaa asia Jyväskylän ja Rauman hallin katossa roikkuvista viireistä ja niiden päiväyksistä.
Toinen keskustelu on ollut, valitaanko kestomenestyjän tie vai yhden kauden komeetan polku a´la Ässät ja TPS. Kumpikaan noista seuroista ei varmasti ole päättänyt, että "perseillään ensin 5-10 vuotta ja otetaan sitten yksi mestaruus". Kummassakin kaupungissa syntyi yllättävän menestyksen ympärille positiivinen ilmiö, joka toi lisää menestystä. Ja jälleen ilman otsanrypistystä, ahdistusta ja uhoavia ennakkokampanjoita. Ja ilman yhden kauden suurta now-or-never-budjettia. Varmempi tapa voittaa mestaruuksia taitaa kuitenkin olla tuo kestomenestyjän tie, jossa välieräpaikatkin otetaan positiivisesti vastaan, kun ne jossain vaiheessa jo todennäköisyyksillä ja kokemuksen kautta jalostuvat kirkkaammiksikin mitaleiksi.
Lukolla on RTK-kytkennän kautta aivan poikkeukselliset mahdollisuudet luoda vaikka kuinka pitkä ja kestävä menestyspolku. Siinä ei kuitenkaan auta tuskainen voittamisen pakko, joka vie rentouden juuri niissä kauden tärkeimmissä peleissä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos pikaisesti vetäisi RD:n aikakauden yhteen, niin kolme ekaa meni niin kuin pitikin jos unohtaa tuon 3-1 johtoaseman sulamisen viime keväältä.

Tämä kausi oli pettymys ja vain paikoitellen joukkue pystyi parhaimpaansa. Ei tuossa tappara-sarjassakaan mitään pelitavallista ongelmaa ollut. Kyllä se hävittiin mielestäni ihan henkisen puolen asioihin, kuten viime keväänäkin.
RD:tä voi syyttää vapaasti ja oikeutetusti noista epäonnistumisista, mutta syy ei mielestäni ollut pelitavassa vaan pelaajien pääkopissa. Liikaa painetta viimekeväänä, liikaa juttua joukkueen hajoamista nyt tai RD:n lähdöstä mikkeliin tjms.
Ihan sama mikä noista se syy oli, sillä joka tapauksessa RD on viimekädessä tuosta vastuussa ja siten epäonnistui.

Epäonnistuminen ei mielestäni ollut pelitavan syy, vaikka siitä aina välillä pidäkkään.

Voi toki spekuloida,että tuolla joukkueella olisi toisin menestynyt. Mutta tuollakin pelitavalla olisi menestynyt, jos kaikki olisi olleet satasella mukana ja satasen panoksella.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
RD saanee ensikaudelle tyylilleen sopivamman joukkueen ja menestynee ihan hyvin rosteriin nähden.
Vähän samoin epäilen käyvän, eli RD:n Jukurit saattaa olla aika paskamaisen sitkeä porukka kaukalossa.

Vähähän liikaa muutamat tarttuneet sihvosen koukkuun ja jankkaavat pelikirjoista. Tärkeämpää on saada sitoutuneet ja motivoituneet pelaajat, jotka soveltuvat noudatettuun pelityyliin. Ihan millä tahansa pelityylillä voi liigan voittaa kunhan nuo aiemmat kohtaavat. Tai sillä sihvosen jumaloimalla tolkuttomalla kiekonhautomisella ehkä ei, mutta muilla kuitenkin.
Meillä täällä Raumalla ei enää riitä tuo kohtalainen menestys kananttajien keskuudessa, eli runkosarjassa kuuden joukkoon ja siitä välieriin, mikä onkin tavallaan ymmärrettävää. Se vain välillä tuppaa itseltänikin unohtumaan, että siellä kentällä asiat on pirun pienestä kiinni ja muutamina viime kausina oltaisiin ihan hyvin voitu huuhtoa sitä kultaakin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Saul Goodman ja @Hagi

Jos budjetti halutaan väkisin ottaa mukaan, niin RD:hän nimenomaan onnistui Lukossa ihan kohtuu hyvin verrattuna keneen tahansa yllä mainituista valmentajista. 3-4 isommaksi budjetilla 3/4 kertaa välieriin on normisuoritus.

Jos Vuoren Lukko on ensi kaudella vastaavalla budjetilla suhteutettuna muihin vaikkapa sijoilla viisi, kuusi tai seitsemän ja pelisesitykset on tätä kautta raikkaampia kauttaaltaan, niin onko hän epäonnistunut?

Jos budjetteja ajatellaan ja RD on Jukurien budjetillaan 10 joukossa, niin hän on onnistunut työssään vähintään kiitettävästi.

No pelaajabudjetti on minusta juuri se mittari, mihin pitää verrata. Tuskin sinusta esim. Jyrki Aho ja Antti Törmänen lähtivät kauteen samalta viivalta ja heidän suoritustaan voisi verrata suoraan sarjataulukosta?

RD onnistui minusta kolmena kautena tuloksellisestti hyvin ja viimeinen kausi meni tyydättävän puolelle. RD:n kohdalla vielä tuloksen merkitys minusta korostuu, kun pelitapa on erittäin puolustusvoittoinen ja osin puuduttavakin. RD kuului kuitenkin Liigan parhaiten palkattujen valmentajien kermaan, joten siinä mielessä sieltä olisi voitu odottaa vieläkin parempaa panosta. Toki RD osallistui muuhunkin kuin pelkästään valmentamiseen, sitä ei voi kiistää.

Kyllä minusta on realistista odottaa ensi kaudella heti välieräpaikkaa Vuoren johdolla, jos ja kun pelaajabudjetti pysyy samana.


RD saanee ensikaudelle tyylilleen sopivamman joukkueen ja menestynee ihan hyvin rosteriin nähden.
Tärkeämpää on saada sitoutuneet ja motivoituneet pelaajat, jotka soveltuvat noudatettuun pelityyliin. Ihan millä tahansa pelityylillä voi liigan voittaa kunhan nuo aiemmat kohtaavat.

Kyllä siellä RD:llekin arki tullee vastaan, kun joukkueessa ei ole kahta ketjullista Liigan tähtipelaajia ratkomassa pelejä, eikä Liigan parasta maalivahtia. Näin se vain menee. Valmentamalla voi saada kurottua kiinni pelaajamateriaalin etua jonkun verran, mutta ihmeisiin ei silti edes RD pysty. Tuskin kukaan valmentaja olisi esim. Bluesin loppukauden joukkueella mennyt välieriin, vaikka pelaajat sitoutuisivat miten hyvin ja motivaatio olisi ollut aivan tapissa.

Tuota "ihan millä tahansa pelityylillä en itse osta". Silloihin taktiikalla ja fyysisellä valmentamisella ei olisi mitään merkitystä, pelkästään henkisellä valmentamisella. Lisäksi minusta tarvitaan niitä tähtipelaajia, vaikka nestorilähteet olisivat kuinka motivoituneita ja sitoutuneita, niin ei heillä mestaruuksia voiteta.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Ei tule olemaan Jukureilla mitään palaa, ei kertakaikkiaan mitään. 10-15 voittoa on mestaruus. Samanlainen floppi kuin pätkä Tapparassa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täältäkin hieman huutelua vieraisiin pöytiin, anteeksi jo etukäteen.

#16 oli edellä kerännyt ansiokasta aineistoa 2000-luvun menestyjistä. Silmään pisti kuitenkin, että Jyp oli tuossa sijoitettu ikäänkuin "ynnämuuta" -osastoon. Kuitenkin keskikokoisen budjetin seuran suorituksena 7 välieräpaikkaa viimeiseen 8 vuoteen (ja se yksikin vuosi puolivälierät game7) on aivan jäätävä suoritus, kun tuohon ei ole yltänyt yksikään suurtenkaan budjettien seura. Nyt voi tietysti sanoa, että "ei se välieräpaikka ole yhtään mitään, finaaliipaikat/mestaruudet vaan lasketaan". Niitä mestaruuksiakin on tuohon ajanjaksoon mahtunut kaksi ja eri valmentajien tuomana. Eli ensin pitää päästä välieriin, jotta voi voittaa jotain suurempaa. Ja välieräpaikka on aina kova suoritus. Itse Jyppiä viime vuodet seuranneena voi sanoa, että asenteella ja tavalla suhtautua on merkitystä. Kestomenestyksestä huolimatta Jyväskylässä ollaan aidosti hyvillä mielin jo tämän vuotiseen suoritukseen eikä vedellä ranteita auki jo etukäteen jos finaalipaikkaa ei tulekaan. Tämä ei näytä huonontavan suoritusta, yleisö kun on täysillä joukkueen takana ilman ryppyotsaista puristusta ja pelaajillakaan ei ole paineita kaikenmaailman #tiedän kampanjoista. Ja jos joku on eri mieltä, kannattaa tarkastaa asia Jyväskylän ja Rauman hallin katossa roikkuvista viireistä ja niiden päiväyksistä.
Pahoittelen, jos JYP näyttäisi olevan ynnämuut sijoilla. Se ei missään nimessä ollut tarkoitus, vaan tarkoitus oli kommentoida valmentajia ja se saattoi jäädä varjoon muutaman viimeisen kappaleen takia. JYPin budjetti ei ole suinkaan ollut sarjan keskitasoa kuin vasta ehkä tällä kaudella. Ja edelleenkin itseäni korpeaa tuo sana budjetti. Se on ihan eri asia kuin toteutuma ja esim. JYPinkin 2012-mestaruus tuli "pikkuisen" kalliimmalla, kuin ennen kauden alkua lehdissä kerrottiin. Muuten JYPin toiminta on lähimpänä sitä mallia, mihin Raumallakin toivottavasti päästään. Aina vähintään kuuden joukkoon ja sitä kauttaa välieriin ja sitä kautta sinne finaaleihin + kultajahtiin. Saa nähdä riittääkö sikariportaan ja kannattajien maltti, sillä ainakin nyt aletaan olemaan jo lähellä.

No pelaajabudjetti on minusta juuri se mittari, mihin pitää verrata. Tuskin sinusta esim. Jyrki Aho ja Antti Törmänen lähtivät kauteen samalta viivalta ja heidän suoritustaan voisi verrata suoraan sarjataulukosta?
Olenko verrannut Ahon tämän kauden suoritusta suoraan johonkin toiseen valmentajaan? Aho on 2010-luvun Liigan yksi menestyneimpiä valmentajia ja Aho olisi ansainnut patsaan, kun ei irtisanonut itseään runkosarjan aikana. IFK:n budjetilla Törmänen onnistui siinä missä kukaan ei IFK:n runkosarjan historiassa ole onnistunut, mutta tuskin Helsingissä tuota runkosarjan voittoa muistetaan enää ensi Syksynä, jos mestaruus jää saavuttamatta.

RD onnistui minusta kolmena kautena tuloksellisestti hyvin ja viimeinen kausi meni tyydättävän puolelle. RD:n kohdalla vielä tuloksen merkitys minusta korostuu, kun pelitapa on erittäin puolustusvoittoinen ja osin puuduttavakin. RD kuului kuitenkin Liigan parhaiten palkattujen valmentajien kermaan, joten siinä mielessä sieltä olisi voitu odottaa vieläkin parempaa panosta. Toki RD osallistui muuhunkin kuin pelkästään valmentamiseen, sitä ei voi kiistää.
Me ei täällä tiedetä, mitä kaikkia ehtoja Dufvan arvokas työsopimus teksteineen piti sisällään. Kallis sopimus se oli verotietojen mukaan joo ja siellä saattoi lukea vaikka mitä pelaajahankinnoista + muiden sidosryhmien kanssa toimimisesta. Sitä tässä olen yrittänyt itsekin väsymiseen asti jankuttaa, että RD:n aika Lukossa oli tuloksellisesti ihan ok ja linjassa budjettiin. Pääpottia ei toki saatu ja se harmittaa itseänikin.

Kyllä minusta on realistista odottaa ensi kaudella heti välieräpaikkaa Vuoren johdolla, jos ja kun pelaajabudjetti pysyy samana.
Eli sulle on ihan sama miten se budjetti käytetään kunhan se on tarpeeksi iso?;)

Ei vaan, Lukolla on kuitenkin ihan hyvät asetelmat joukkueen rakentamiseen ensi kaudelle. Joukkueeseen on jäämässä kolme parasta pistemiestä (jos Gagnon jatkaa), sekä pisteiden perusteella kolme parasta (?) puolustajaa. Kyllä tuohon ympräille pitää Lukon hilloilla pystyä potentiaalinen mestari-joukkue rakentamaan.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
No pelaajabudjetti on minusta juuri se mittari, mihin pitää verrata.
Vahva sama tähän ja vielä lisättynä päävalmentajan kovalla palkalla. Vaikka mestaruutta tai ylipäätään mitalia ei voi mistään ostaa, niin joku merkitys taloudellakin on.

Se kuka lähtee pienimmällä budjetilla kauteen, tietää jo lähtöviivalla, että he pelaavat jostain muusta kuin mitalista. Näin se vaan menee, vaikka kaikki valmentajat puhuvatkin voitosta kauden avausristeilyllä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kovin karvas maku jäi lopulta Dufvan päävalmentajakaudesta, erityisesti sen päätöksestä. Grande Finale olikin täydellinen mahalasku, eikä tuota lopputulosta saa oikein mitenkään käännettyä positiiviseen suuntaan. Avaan alla omia ajatuksiani Dufvan päävalmentajakaudesta.

Diktaattori Dufva

Dufvan ajan kiistattomin muutos on tapahtunut kaukalon ulkopuolella. Raumalla tarvittiin valmentaja opettamaan kädestä pitäen toimistolla johtajille, mitä tarkoittaa strategia, identiteetti ja pitkäjänteisyys. Dufva otti käytännössä kaiken jääkiekollisen tekemisen omalle vastuulleen jättäen korkeintaan sponsorien hankkimisen Rajalan vastuulle. Ongelmana tässä on vain se, että kun yksi mies tekee kaiken itse, muuttuu hän usein omille tekemisilleen sokeaksi. Ja lopulta ego tulee vastaan virheen myöntämisessä myös muille. Tästä seurauksena ollaankin nähty monia erikoisia esimerkiksi peluutuksiin liittyviä kuvioita. Median edessä sitten mieluummin väännellään sanaleikkejä kun vastataan asiallisesti aiheellisiin kysymyksiin. Ja unohdetaan kuka sen palkan maksaa.

Jääkiekko on viihdettä

Jääkiekossa palkan maksaa katsoja. Katsoja on kuitenkin unohdettu Dufvan kiekossa lähes täysin. Ylimieliset lausunnot medialle vielä sulattaisi, jos joukkue pelaisi hienoa yleisöön menevää kiekkoa, mutta tuo on turha toivo. Dufvan kiekossa kaikki tunne on tapettu, ja pelaajat koittavat miettiä missä ratkaisussa nyt olisi varmasti suurimmat onnistumisprosentit. Tuloksena päätykiekkoja, roiskimista, laukauksia ilman maskia suoraan logoon. Ei tappeluita. Ei kiehahduksia. Tilintarkastustoimiston maanantaipalaverissa on enemmän tunnelmaa kuin Lukon pelissä. Tämänkin vielä ymmärtäisi, jos joukkue surffaisi voitosta voittoon tai pelaisi oikeasti mestaruudesta joka vuosi. Ei muuten pelaa, eikä mikään viittaa siihen, että pelityylin avulla oltaisiin koskaan voitukaan pelata.

Mikä pelitapa?

Yltiönihilistinen peltopyykiekko ei ole toiminut oikeastaan millään tavalla. Ei Lukon puolustuspeli ole missään vaiheessa näyttänyt raudanlujalta, päin vastoin omista pois pääseminen on välillä osoittautunut niin mahdottomaksi, että Lukon peli näyttää jatkuvalta puolustustaistelulta. Lukko on edistyneissä tilastoissa korkeintaan puolivälin paikkeilla tai alle. Mikä sekin on toki hyvin joukkueelta, joka luovuttaa niin helposti kiekon hallinnan vastustajalle. Kaikkein erikoisinta pelityylissä on kuitenkin se, että sitä ei ole pelaamassa puukätinen nousijajoukkue, vaan Liigan tasolla melkoinen tähtisikermä. Miksi hankitaan kiekollisia pelaajia jos heiltä viedään ensimmäisenä lähes kaikki työkalut pakista kun pelityyli perustuu rännikiekkoihin ja vastahyökkäyksiin?

Lisää outoa peluutusta
Kakkossentteri viltitetään ennen ensimmäistä vaihtoa. Nelosketju hakemassa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Paisuntapakki sentterinä ennemmin kuin kehityskelpoinen junnu. Try-out joka vakinaistetaan ennen ensimmäistä harjoituspeliä. Käsittämätöntä toimintaa, joka ei aukea kenellekään muulle kuin Dufvalle. Mikä ihme oli Ville Niemisen hankinnan taustalla?

"Saunakaverit"

En itse ole pitänyt lainkaan pahana, että Dufva toi mukanaan alakenttien roolipelaajia. Mielestäni esim Filip Riska ja Sipiläinen olivat erittäin hyviä hankintoja omaan rooliinsa. Ymmärrän Jaatisen hankinnan paikkaamaan satunnaisesti loukkaantumisia. Mutta en ymmärrä sitä, että koko kauden alisuorittaneet Riska, Sipiläinen ja pistetykki Lähde ovat viimeisenä kentällä hakemassa tasoitusta kuudella pelaajalla. En ymmärrä millä perusteella Jaatinen on parempi kuin Tommila. Petri Koskinen. Kimmo Koskenkorva (ei muuten varmasti ollut halpa). Mikä pahinta, niin näiden pelaajien peliaika ei vastannut koskaan peliesityksiä. Siinä missä Henrik Koivisto, Eetu Koski, Eero Elo ja Aleksi Saarela laitettiin vilttiin ennen ensimmäistä virhettään, saivat Koskenkorva, Koskinen ja Lähde painaa nollat taulussa illasta toiseen. Miksi, en ymmärrä. Mitään kukaan heistä ei koskaan Lukon peliin tuonut.

Mikkeli

Jälkikäteen ajateltuna Lukon olisi tullut antaa Dufvan lähteä Mikkeliin jo vuosi sitten. Vielä siinä vaiheessa kun Mikkeli oli yleistä tietoa lehtien sivuilla, olisi voitu saada pukukoppi rauhoitettua. Mutta sillä hetkellä kun Dufva esiintyi julkisesti Jukureiden sponsoritilaisuudessa, olisi Lukon tullut purkaa (huom, siis ei irtisanoa) Dufvan työsuhde. Ei ole miltään kantilta katsottuna hyväksyttävää pelata kahteen pussiin. On ihan turha puhua pelaajille sitoutumisesta, jos itse ei sitoudu. Ei mitään uskottavuutta. Koppi menetettiin täysin tuon jälkeen. Miettikää sitä, että loppukauden ajan on ollut ihan aiheellista pohtia, miksi tietyt Dufvan mukana Mikkeliin lähtevät pelaajat saavat niin paljon peliaikaa, kun taas muualle menevät eivät?

Mitä siellä toimistolla nyt sitten opittiin?
Kovasti pelkään, että ei yhtään mitään. Rajalan viesti siitä, että Dufva on ollut yksityishenkilönä vapaa-ajallaan Mikkelissä kertoo ikävä kyllä karua kieltään vaatimustasosta Lukossa. Ensi kaudeksi ilmeisesti ainakin Asplundin sopimus puretaan, Dufvan pyynnöstä. Muutenkin vaihtuvuus tulee olemaan suurta. Muutoksia toimintatavassa tehtiin, mutta tehtiinkö niitä vai pakosti Dufvan sapluunaan sopimisen vuoksi vai kehitettiinkö toimintaa oikeasti?

Siinäpä se. Enempää outouksia en juuri nyt saa päähäni, mutta kyllä ainakin mulle jää tästä ajasta enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
@JZZ Tähän riitäisi pelkästään aamen, mutta sillä taitaa saada pelikieltoa. Hienosti oudoksuttu RD:n aika Lukon peräsimessä. Olen sanasta sanaan samaa mieltä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team

Mikä pelitapa?

Yltiönihilistinen peltopyykiekko ei ole toiminut oikeastaan millään tavalla. Ei Lukon puolustuspeli ole missään vaiheessa näyttänyt raudanlujalta, päin vastoin omista pois pääseminen on välillä osoittautunut niin mahdottomaksi, että Lukon peli näyttää jatkuvalta puolustustaistelulta. Lukko on edistyneissä tilastoissa korkeintaan puolivälin paikkeilla tai alle. Mikä sekin on toki hyvin joukkueelta, joka luovuttaa niin helposti kiekon hallinnan vastustajalle. Kaikkein erikoisinta pelityylissä on kuitenkin se, että sitä ei ole pelaamassa puukätinen nousijajoukkue, vaan Liigan tasolla melkoinen tähtisikermä. Miksi hankitaan kiekollisia pelaajia jos heiltä viedään ensimmäisenä lähes kaikki työkalut pakista kun pelityyli perustuu rännikiekkoihin ja vastahyökkäyksiin?

Lisää outoa peluutusta
Mikä ihme oli Ville Niemisen hankinnan taustalla?
Aika paljon kehuttiin että Lukko ei pelitavallisesti hävinnyt Tapparalle, mutta kyllä mielestäni siinäkin kuokkaan otettiin. Tappara näytti hyvin tappioasemassa että miten peliä muutetaan (poislukien Rauman ensimmäinen ohipeli) tarpeen vaatiessa. Sitten sumputettiin tiukasti maalinedusta ja annettiin rauhassa laukoa "näennäisesti hyvästä paikasta" suoraan maalivahdin logoon. Myös Tapparan muutamat kiekon ylöstuonnit, Lukon painostusten aikana, olivat aikast nättejä. Tultiin yhdessä ja pelattiin jopa sentterin kautta, tasavoimainen hyökkäys erosi Lukosta sillä että peli oli rytmitetty paremmin. Toisesta aallosta pääsi kirvesrinnat monesti laukomaan ja luomaan vaarallisia tilanteita. Toki voi olla etten pelistä niin kauheasti ymmärrä ja se Lukon pelitavan hienoin olemus jäi itseltä piiloon.

Nemosta sitten, ymmärrän hankinnan nyt paremmin kuin heti kauden jälkeen. Menee samaan kategoriaan kuin Nummelin. Helvetisti halpaa mainostilaa ja näkyvyyttä valtakunnallisesti. En tiedä mitä Lukon ennaltanäkemätön mainoskampanja maksoi, mutta kyllä noista pelureista saatiin huomattavasti enemmän näkyvyyttä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eli Dufva valoi perustan, Vuori jatkaa siitä joukkueen identiteetin rakentamista edeten kiekollisempaan pelitapaan jota Lukko olisi ajoittain kaivannut Dufvankin aikana. RD:n anti Raumalaiselle jääkiekolle oli korvaamaton, katsokaa vain!

Korvaamaton ehkä, mutta myös helposti tuhottavissa. Siinä missä Raumalla haukutaan aina kulloinkin vastuussa oleva päävalmentaja, Jyväskylässä homma toimii nyt toisen kerran putkeen keltanokkavalmentajalla, eikä Dufvakaan ollut valmentanut SM-liigassa ennen pestiään JYPissä, joka voitti sekä runkosarjan että mestaruuden Dufvan toisella päävalmentajakaudella. Mikä muuten mahtoi olla tuon, täysin suomalaisen joukkueen, pelaajabudjetti.

Nyt kun Dufvan auktoriteettia ei Äijänsuolla ja Kuninkaankadulla enää ole, joutuu Lukon seurajohto kovempaan testiin kuin kertaakaan 2000-luvulla. Enää ei epäonnistumisen syyksi käy väärä päävalmentaja tai se, että muut olivat parempia, mikä tuntuu olevan ainakin toimitusjohtajan lempiselitys. Vuori on ollut Lukossa kahdeksan vuotta ja ammattimaisen seurajohdon pitää olla tietoinen, onko hänestä päävalmentajaksi vai ei. Ihan samasta syystä suurin kritiikki olisi näinäkin vuosina (mm. pelitapa, tapaus Saarela) kohdistaa seurajohtoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös