RIP-ketju

  • 2 933 433
  • 11 786
En osaa oikein surra jonkun tuntemattoman henkilön poismenoa, mutta uutinen Anssi Tikanmäen poismenosta veti jotenkin apeaksi. Olen Juice Leskisen tuotannon ystävä ja erityisesti Tikanmäen aikainen tuotanto on tärkeää minulle. Kun Äitini kuoli syöpään en jaksanut enää kuolemaa itkeä kun olin jo itkenyt sairauden aikaan, mutta tunnustan kun kuuntelin Aamu Lakeuksilla kappaletta kuulokkeet päässä parin kaljan jälkeen, silloin silmäkulmat kostuivat. Aina kappaleen kuullessaan mietin äitiä.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pari kertaa ehdin näkemään Tikanmäen orkesterinsa kanssa soittavan maisemakuvat kokonaan ja muitakin kappaleita. Anssin tarinat täydensivät kappaleita mainiosti ja tunnelma oli lämmin ja intiimi, bändin soittaessa parhaimmillaan jopa maaginen.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Useista sarjoista tutuksi tullut brittiläinen TV- ja radiojuontajana Michael Mosley on kuollut lomamatkalla Kreikassa 67-vuotiaana. Mies oli kadonnut kävelyreissullaan ja hänet löydettiin lopulta luolasta menehtyneenä.
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Hardy ponnahti musiikkimaailmaan vuonna 1962 ja ranskalaisartisti tuli tunnetuksi melankolisista balladeistaan. Hänen uransa kesti yli viisi vuosikymmentä ja hän julkaisi lähes 30 albumia, joista viimeisin julkaistiin vuonna 2018.

Hänestä tuli kulttuuri-ikoni, joka inspiroi muun muassa Mick Jaggeria sekä Bob Dylania. Jagger kutsui häntä ”ihanteelliseksi naiseksi” ja Dylan kirjoitti hänelle useita rakkauskirjeitä. Lisäksi Hardy näytteli muun muassa Grand Prix -elokuvassa vuonna 1966. Kyseinen elokuva on voittanut kolme Oscar-palkintoa.


 
Viimeksi muokattu:

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Hän oli tunnettu muun muassa kappaleesta Suspicious Minds, jonka hän teki Elvis Presleylle.

Lauluntekijä on kirjoittanut Elvikselle myös kappaleet Always On My Mind, It’s Only Love, Moody Blue ja Raised on Rock.

Jamesin sävellyksiä ovat levyttäneet tai coveroineet muun muassa Willie Nelson, Bill Withers, Brenda Lee, Jay-Z, Pet Shop Boys ja Michael Bublé.


Vuonna 2000 hänet nimettiin yhdeksi 1900-luvun parhaista lauluntekijöistä.

Vuonna 1968 James levytti oman versionsa Suspicious Minds -kappaleesta, jonka sanat kumpuavat hänen omasta elämästään.


 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB, Eagles
Campbell paukutti aikoinaan paljon ja tärkeitä maaleja Football Manager -joukkueissani.

Kevin Campbell paukutti aikoinaan paljon myös oikeasti maaleja Arsenalissa sekä myös Evertonissa. Campbell on todella arvostettu pelaaja Arsenal perheessä. Lapsesta asti hän oli Gooner ja sai toteuttaa myöhemmin omaa unelmaansa rakastamassaan seurajoukkueessa. RIP Kevin Campbell.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Donaldista tehdään elämänkerta elokuva, Kiefer on aika vahvoilla. Juonessa kaiken karvaisia terroristeja ja paljon väkivaltaa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Donald Sutherland.
Olihan hänellä jo paljon ikää, joten sikäli poismeno ei ollut yllätys. Legendaarinen näyttelijä, joka vielä viimeisinä vuosinaan painoi töitä. Hieno mies ja vielä hienompia rooleja mahtui hänen pitkään uraansa. RIP, Donald.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Loistava näyttelijä on poistunut tuonpuoleisille estradeille. Lähes 70 vuoden ura tuli päätökseensä. Likaisesta tusinasta Nälkäpeliin - ja kaikkea siltä väliltä.

Sutherland oli kaiken lisäksi lähes kainuulainen (eli siis käytännössä sukulaiseni):
Hän opiskeli insinööriksi – ja vietti puolisen vuotta vaihto-oppilaana Nälkämaan laulun mailla Kainuussa - Suomessa! Se ei ole unohtunut.

Kun hän kuulee, että toimittaja tulee Suomesta, hän laskee suomeksi liki kymmeneen ja väittää, että "mine räkhästän sinye, perkhele".

– Asuin Otanmäellä rautakaivoksen kupeessa. Eikös se ole muutaman sata mailia Napapiiriltä? Otin paljon kuvia myös Turusta ja Helsingistä. Olin Otanmäellä tavattoman rakastunut suomalaiseen tyttöön. Hänellä oli hieno perhe, hänen isänsä kanssa uskalsin keskustella mistä vaan.

– Siellä muuten juotiin viinaa paljon, murjaisee Sutherland valkoharmaan paksun tukkansa alta, vieläkin jotenkin epäuskoisen näköisenä.

Tästä hänelle on jäänyt mieleen hurjia muistoja.

– Asuin kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Olin jotain 19 vanha, enkä juurikaan lutrannut viinan kanssa. Eräänä iltana työkavereita tuli iso joukko asuntooni. Sitten minäkin olin pahimmassa kännissä kuin koskaan. Hoipuin ikkunan ääreen, katselin alas ja ajattelin, että voisin lentää. Onneksi palasin takaisin istumaan pöydän ääreen ja sanoi itselleni että "et voi lentää ja nyt korkki kiinni", Sutherland muistelee.

– Jaahas, tähänkös tämä meidän haastatteluaikamme menikin, hän naurahtaa sitten.
RIP Donald Sutherland.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös