RIP-ketju

  • 2 888 613
  • 11 652

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Vähän tuollainen Darwin Awards -tyylinen kuolema näillä veljeksillä:

"Ferryn sanoo veljesten hokeneen, miten rokotukset ovat vaarallisempia kuin itse korona ja kuinka he eivät koskaan sairastu".
 

redpecka

Jäsen

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Bogdanoffin veljekset lähti kuuden päivän sisällä koronaan molemmat. Komeita ukkoja olivat, heh...

Ulkonäköä ja oletettuja operaatioitakin mielenkiintoisempi on näiden veljesten seikkailu tiedemaailmassa. Toisella oli siis tohtorin tutkinto teoreettisessa fysiikassa ja toisella matematiikassa, ja saivat myös julkaistuksi tiedelehdissä joitakin "tutkimuksia" joissa väittivät ratkaisseensa alkuräjähdyksen salat ja mitä ennen alkuräjähdystä tapahtui. Kirjoitukset lukeneet fyysikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että Bogdanoffien väitöskirjat ja tutkimukset ovat vain hölynpölyä, joka on naamioitu tieteellisen tutkimuksen näköiseksi käyttämällä teoreettisen fysiikan jargonia tavalla, joka jäljittelee oikeita fysiikan julkaisuja.

Hyvää iltaluettavaa:


Mielenkiintoisia oli myös Bogdanoffien yritykset puolustaa mainettaan, kun tuo tieto että heidän väitöskirjansa olivat merkityksetöntä löpinää tuli julkiseksi. Ilmaantui mm. salaperäinen kiinalainen professori Yang puolustamaan Bogdanoffien teoriaa (juonipaljastus: professori Yangia ei oikeasti ollut olemassa). Bogdanoffit myöskin editoivat ym. Wikipedia-artikkelia toistuvasti itselleen suotuisampaan suuntaan, kunnes heiltä otettiin editointioikeudet pois.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Legendaarinen ohjaaja-käsikirjoittaja Peter Bogdanovich siirtyi ajasta ikuisuuteen 82-vuotiaana.

"Nuoremmat" tunnistavat miehen erinomaisesta roolistaan Sopranosissa Dr. Melfin psykiatrina.
Levätköön rauhassa.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai näin kävi. Kovan luokan elokuvaohjaaja, The Last Picture Show ja Paper Moon tuli ainakin heti mieleen hänen töistään. 70-luvun elokuvia nuo. Taisi olla aika asiantunteva kaveri elokuvista yleensä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Toivo Uosukainen oli paljon julkisuudessa silloin kun Riitta Uosukainen oli puhemiehenä, ja Imatran tienoilla muulloinkin. Muistan, kun hän opasti Jenni Haukiota puhemiehen puolisona olemisesta.
Topi oli Rajakoulun varajohtaja Immolassa kun olin siellä aliupseerikoulussa -89 ja rajavartijakurssilla -90. Todella lämminhenkinen henkilö ja ehkä osittain siksi ei kivunnut Rajavartiolaitoksen hierarkiassa aivan terävimpään kärkeen. Monia hyviä muistoja jäi, ehkä hauskimpana kun Topi päätti lähteä omatoimisesti kuinka sissiosastollamme sujuu tieliikenteen häirintä. Maaliajoneuvona oli Pandwagen, jota Topi seurasi Saabillaan lumipöllyssä. Pankkukuski sitten oikaisi tieltä pois pellonreunaan ja Topi seurasi peräväloja ja Saabbi hankeen. Siellä istuskeli konepellillä kun pankku ajeli seuraavaa kiekkaa.
 

Buster

Jäsen
Peter Bogdanovich oli ohjaamisen ja näyttelyn ohella kova elokuvahistorioitsija ja toimi myös kriitikkona, sekä kirjailijana. Joskus tuntui, että melkein ihan sama mitä elokuvadokumenttia jostain vanhemmista elokuvista ja niiden ajasta katsoi, niin Bogdanovich siellä oli yleensä mukana haastateltavan/asiantuntijan ominaisuudessa.

Kuului tosiaan amerikkalaisen uuden aallon ohjaajiin ja lukemattomien muiden tavoin sai alkusysäyksen uralleen Roger Cormanin tuotannoista. Mutta ennen kaikkea Orson Welles oli se mentori Bogdanovichille, jonka vaikutteita Bogdanovichin omista elokuvista löytyy. Ja Bogdanovichan oli vastaavasti avainroolissa, että tuo Wellesin viimeinen elokuva The Other Side of the Wind saatiin vuonna 2018 viimein julkaistuksi ja saatettua jonkinlaiseen kokonaisuuteen. Kaksikko oli niin läheinen, että muistaakseni elokuvan tekoon liittyneessä dokkarissa Orson sanoi pyytäneensä Peteriä lupaamaan, että mikäli Welles ei saa elokuvaa valmiiksi, niin Bogdanovich veisi työn loppuun. Vähän aikaa siinä meni.

The Last Picture Show on ikoninen ja useita elokuvantekijöitä inspiroinut klassikkoelokuva kuihtuvasta teksasilaisesta pikkukaupungista ja siellä asuvista nuorista, joilla ei ole tulevaisuutta kaupungissa, mutta joiden on samaan aikaan hyvin vaikea päästä/lähteä sieltä pois. Kyseessä on yksi parhaista high school -elokuvista koskaan, vaikka kyseistä termiä alkaa liittää helposti vasta 80-luvun John Hughes -elokuviin ja muihin vastaaviin kyseisen vuosikymmenen tuotoksiin.

Paper Moonista olen kohdannut vain maineen (jotain hyvää kannattaa aina säästää tulevaisuuteen) ja junnuille maistunee tieto, että Wolverine-elokuva Logan lainasi todella vahvasti kahta elokuvaa - Shanea (Etäisten laaksojen mies) ja Paper Moonia.

Ihan kenelle tahansa elokuvien ystävälle Bogdanovichin työ näyttäytyy aarreaittana. Hänen Buster Keaton -dokumenttinsa on ns. helvetin hyvä. Hän pääsi jotenkin keskustelemaan syvällisesti elokuvista John Fordin kanssa, jonka tyyliin kuului aina elokuvanteon yksinkertaistaminen haastatteluissa, koska hän ei tykännyt puhua niiden tekemisestä. Kirjalliselta puolelta sitten löytyy paitsi keskusteluja eri näyttelijöiden ja ohjaajien kanssa, myös analyyseja esim. Hitchcockin, Wellesin ja Howard Hawksin elokuvista. Mikä taas osaltaan johtaa siihen, että Bogdanovich on aika monen kyseisen elokuvantekijän elokuvien kommenttiraidoilla.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Viimeinen elokuva (The Last Picture Show) on yksi 70-luvun parhaita elokuvia ja samoihin aikoihin syntyneet Targets ja Paperikuu ovat myös erinomaisia. Näiden kolmen elokuvan jälkeen Bogdanovich ohjaajana menetti parhaan teränsä, mutta kuten Buster tuossa ylempänä hienosti summasikin, niin hän pysyi kaikella muulla tavalla elokuva-alan ytimessä jakamassa perintöä nuoremmilleen.
 

Buster

Jäsen
"They Call Me Mr. Tibbs."

Klassikoita klassikoiden perään. Ylläkin mainittu Guess Who's Coming To Dinner, linkistäni löytyvä pätkä taas on Yön kuumuudessa, No Way Out, Kahle, Blackboard Jungle, Kedon kukkaset, Edge of the City, A Raisin in the Sun, Uptown Saturday Night jne. jne. Ei viitsi edes luetella loppuun, kun lista on niin pitkä.

Poitier oli lähtöisin Bahamalta, josta muutti syntymäpaikkansa Miamin kautta lopulta New Yorkiin. Siellä hän aikanaan päätyi töihin American Negro -teatteriin/teatterikouluun, jossa hän toimi talonmiehenä näyttelytunteja vastaan. Teatteriroolien jälkeen seurasi elokuvadebyytti elokuvassa No Way Out, joka heijastelee hyvin Poitierin koko elokuvauraa ja aktivismia. 1950 julkaistussa Joseph L. Mankiewiczin ohjaamassa elokuvassa mustaihoinen tohtori määrätään/ajautuu hoitamaan kahta valkoista rasistiveljestä. Rotu ja sosiaalinen oikeus olivat keskeisinä aiheina monissa Poitierin elokuvissa, eikä Poitierin toiminta näillä saroilla rajoittunut pelkästään valkokankaalle, vaan kaikkea muuta.

Ensimmäinen Parhaan näyttelijän ehdokkuuden saanut ja myöhemmin myös voittanut mustaihoinen miesnäyttelijä.

Ei melkeinpä 80-luvusta eteenpäin enää juurikaan työskennellyt hirveästi näyttelijänä isoissa tuotannoissa, mutta 80- ja 90-luvun lapsille Poitier lienee tuttu vähintäänkin Sakaalin uusintaversiosta 1997 FBI:n apulaisjohtaja Prestonin roolista. Jack Blackin kohtalo elokuvassa oli junnuna niin raaka, että piti kelailla sen yli monesti kun ei vaan kestänyt sen epäreiluutta ja henkistä raakuutta. Pitää varmaan pakollisena mainita myös, että alkuperäinen The Day of the Jackal on ihan loistava elokuva kaikessa 70-luvun realismissaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
What the fuuuuck...

Norm Macdonaldin kuolema paljastui kun googlasin randomisti keskellä yötä mitähän mahtaa duunata.

Nyt instassa osu silmään Gilbertin päivitys jonka mukaan nyt sitten Bob Saget on poistunut 65-vuotiaana.

Näitä komiikan syväajattelevia ja pelottomia. Tullu aika tiiviisti kuunneltua podcastiaan pandemian aikana.

Nyt on näistä itselleni suurista enää jäljellä Gilbert, ja ehkä Conan. Vähiin käy, saatana.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bob Saget heitti kahden tunnin stand-up keikan joka vaati veronsa R.I.P
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli on kuollut. Sassoli oli kuollessaan 65-vuotias. Maanantaina kerrottiin, että Sassoli on ollut sairaalahoidossa Italiassa tapaninpäivästä lähtien. Sassolin kerrottiin kärsivän vakavasta komplikaatiosta, joka liittyy immuunijärjestelmän toimintahäiriöön.
 

redpecka

Jäsen
Aina pelkään kun tänne tulen, että nyt se varmaan on kuollut. Mutta ei sillä enää väliä vaikka se kuolisikin, kun ihmiset kuolevat vanhuuttaan aina kummiskin joskus. Enemmän on tärkeetä mitä se on ehtinyt antamaan. Nuorelle redpeckalle antoi paljon. Vinyylit toki ajat sitten myyty kun onhan sitä youtube - ei jaksais mukana montaa matkalaukkua kantaa. Long may you run.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Aina pelkään kun tänne tulen, että nyt se varmaan on kuollut. Mutta ei sillä enää väliä vaikka se kuolisikin, kun ihmiset kuolevat vanhuuttaan aina kummiskin joskus. Enemmän on tärkeetä mitä se on ehtinyt antamaan. Nuorelle redpeckalle antoi paljon. Vinyylit toki ajat sitten myyty kun onhan sitä youtube - ei jaksais mukana montaa matkalaukkua kantaa. Long may you run.
Joo kuolee jokainen joskus, että siinä mielessä koko tämä ketju on turha, kun lopputulos on itse kunkin kohdalla tiedossa. Ajan kysymys ainoastaan.

Perhana tarvihe silti pelotella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös