Osmo Rapeli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Kuusijuhla - Sex Festival
Palstalainen tuttuni opasti, että mahdollisestu edesmennyt "original" hotsimummo valmisti hotsinkuoret ja lihapiirakankuoret sisälmyksineen jossain Myllymäen laella. Leipoi aamulla, josta ne pistettiin peltisäilytysastiaan, ja ne pysyivät kosteina, mistä ne nosteltiin höyryyn asiakkaiden ostaessa. Rasvaisia, höttöisiä ja liimaantuivat kääreeseen kiinni. Tämä henkilö on ollut siis Yömakkaran omistajan äiti.Joo ja hotsin tärkeä ominaisuus on se miltei liiallinen sitkeys siinä piirakassa. Silloin se on oikeanlainen. Mut taitaa olla sekin kadonnutta kansanperinnettä?
Aiemmin rouva möi piirakoitaan jossain Vanhan Nallen Lohikäärmepuiston kulmilla. Voiko joku tarkentaa ja vahvistaa?
Mikä on mahtanut olla tämän mummon leipomotalon osoite? Jos joku tietää, niin saa laittaa lisätietoa myös yv:llä, jos se nyt on salaisuus. En häiriköi ketään.
Entä voisikohan tekniikkaa käyttää uudestaan? Ei varmaan, jos ei tee käsitöinä kuoria Hämeenlinnassa...
Edit. Korjattu sukutietoja.
Viimeksi muokattu: