Maahanmuutto koostuu monesta lähteestä, eikä meillä yksinkertaisesti ole sellaisia keskittymiä kuin Ruotsissa eikä näytä olevan tulossakaan.
Onko näin? Juuri luin alkuviikosta(?) Hesarin jutun espoolaisista kouluista, joissa suomenkieliset ovat vähemmistö. Pidän itse alueellistumista ja alueiden välistä eriarvoistumista toisaalta monilta osin positiivisena ilmiönä. Käsittääkseni myös Helsingin puolella alkaa olla alueita, joista kantasuomalaiset muuttavat – ovat muuttaneet – pois lasten lähestyessä kouluikää, ja että kehitys alueiden eriytymisessä on pk-seudulla vahvasti kasvava.
Tutkivaa journalismia | Espoossa on koulu, jossa enää pieni osa lapsista puhuu äidinkielenään suomea – Tutkija huolissaan koko seudun kehityksestä
Espoossa aiotaan siirtää yhä useampia vieraskielisiä oppilaita suomen äidinkielenopetukseen. Tutkija huomauttaa, että Espoon kehitys on osa koko Suomea ja Eurooppaa koskevaa huolestuttavaa muutosta.
www.hs.fi
Tutkimus: Suomenkieliset pikkulapsiperheet muuttavat pois Helsingin heikko-osaisilta alueilta
Muuttoliike on vaikuttanut alueelliseen eriytymiseen. Matalimman tulo- ja koulutustason alueet ovat menettäneet alle kouluikäisiä suomenkielisiä lapsia. Myllypuro on esimerkki myönteisestä kehityksestä.
www.hs.fi
Viimeksi muokattu: