Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Red Star Kunlun 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Mängimies, 08.06.2016 klo 22.29.

 1. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Euroopan no 1: Jokerit
  Lainaus:
  Sinulla näyttää olevan vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, tuolla jepen lausahduksella ollut mitään tekemistä satiirin kanssa.

  Red Star Kunlun on suuri mahdollisuus, joka kortti on ehdottomasti katsottava, ottaako kiinalaiset omakseen, kuten ovat tulleet mukaan moneen muuhunkin urheilun saralla.
  Milloinkahan ne jamaikalaiset keksivät ruveta juoksemaan pikamatkoja? Satiiria vai ei?
   
 2. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Kiinalainen KHL-joukkue kuuluu kategoriaan "uskon, kun näen". Joo, voidaan sinne roudata venäläisiä, suomalaisia ym. jos tarpeeksi laitetaan rahaa tiskiin. Mutta se, että tuollainen muukalaislegioona jaksaisi kiinnostaa paikallisia kiinalaisille vieraassa lajissa 1-2 kautta pidempään on kyllä aika kaukaa haettua, varsinkaan Pekingin kaltaisessa metropolissa, missä nyt on varmaan muutakin ajanvietettä tarjolla. Kannattavaa tuosta tuskin tulisi koskaan, vaan eihän tuo rahanteko muutenkaan ole prioriteetti KHL:ssä.

  Yksikään nykyinen kiinalainen pelaaja ei ole KHL-tasolla vielä vuosiin, jos koskaan. Miesten maajoukkue pelasi viime vuonna II-divarin A-lohkossa, eli MM-kisojen 4. korkeimmalla tasolla, mm. Espanjan ja Islannin kanssa ja oli tuon turnauksen jumbo häviten kaikki pelinsä. Joku kiinalainen saatetaan näön vuoksi nimetä vilttiketjuun ja kolmosmaalivahdiksi, mutta olisi aika hirveä riski laittaa Kiinan miehiä jäälle KHL:ssä. Eikä siellä ole mitään pelaajamassaa, mistä ammentaa tulevaisuuden kykyjäkään. Tällä hetkellä miljardin ihmisen maassa on 200 miespelaajaa ja 700 junnua (mukaanlukien tytöt).

  Kiinassa tietysti olisi suuri potentiaali jääkiekolle, jos systeemi siellä kehittyisi. En vain usko, että tuota kehitystä tuo propagandajoukkue, jolle en yksinkertaisesti näe mitään edellytyksiä pysyä pystyssä paria kautta pidempään. Kauankohan Venäjä jaksaa rahoittaa tuota hommaa, kun valtion vararahastotkin jo ovat tyhjenemässä?
   
 3. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Lainaus:
  No ei todellakaan ole. Kiinassa niillä alueilla, joissa talvet ovat kylmempiä kuin Suomessa, asuu enemmän asukkaita kuin koko Pohjois-Euroopassa yhteensä. Harrastuksen voi siellä aloittaa luonnonjäillä pipolätkänä milloin vain. Ongelma on vain jääkiekkohistorian täydellinen puute. KHL-seura voi auttaa luomaan uutta jääkiekkokulttuuria maahan. Tosin Pekingissä seura on väärässä kaupungissa. Pohjoisempana löytyy näitä kylmiä -30 asteen talvilämpötiloja ja alle -10 tammikuun keskilämpötiloja joka talvi alueilla, joilla on miljoonakaupunkeja pilvin pimein.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eli se on kuin NHL-joukkue perustettaisiin Meksikoon. Maahan, jossa on täydellinen jääkiekkohistorian puute.
   
 5. SuperKakke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja New York Rangers
  Lainaus:

  Sama homma kuin Los Angeles back in the day... Sitten sinne tuotiin se yksi kaveri ja homma alkoikin kiinnostaa... Kiinan väkiluku huomioon ottaen täytyy ymmärtää, että niin valtavasta massasta kyllä löytyy jääkiekkoihmisiä.
  Yhtälailla monesti esim. New York Rangersin Facebook postauksissa on Etelä-Korealaisia hyvin ammattitaitoisesti kommentoimassa jääkiekosta vaikka Etelä-Koreassa jääkiekko ei varsinaisesti omaa mitään juuria.
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eihän tuossa sun kirjoituksessa ole mitään järkeä. Ei.

  Kiinan agenda on kehittää lajia heidän talviolympialaisvuottaan varten.

  Vai oliko (Kiekko) Vantaan ja Korean yhteistyö myös jotain tämmöistä diplomatiaa? Vantaan urheilupomot rellestävät edustustapahtumissaan ja Korealaiset ties missä. Tällä osoitettiin vain veljeyttä pelaajavaihdon muodossa. Siis pieni ele pippelimatian alttarilla. Eiku.
   
 7. apulais-GM Jäsen

  Turha siihen jalkapalloonkaan on kiinalaisten tuhlata miljardeja ja hankkia Euroopassa pelanneita tähtiä. Ei kiinalaisia kuitenkaan kiinnosta nämä muoviset potkupalloviritykset.

  Ja turha rakentaa 1500 jäähallia. Ei siellä kuitenkaan ketään käy. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Ja ei taida enää olla niin totalitäärinen systeemi, että ihmisiä vietäisi väkisin pelaamaan jääkiekkoa.

  Tuleva jääkiekkomahti? Kiinaan rakennetaan 1500 jäähallia | Uusi Suomi
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Eräällä ei taida olla hajuakan miten diktatuurit hoitelee välejään. Kovin sinisilmäistä ajatella, että tässä on vain urheilusta kyse.

  Urheilu on sirkushuveja ja Kiina haluaa omaan luetteloonsa lätkän mukaan. Panostus on 1500 hallia, joten 15 vuoden kuluttua voi olla jo merkittävä kiekkomaa.
   
 9. Chiesa di Totti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Semo tutti parrucchieri.
  Lainaus:
  Ei ketään tarvitse kiinnostaa, ja silti siellä on halli täynnä hurmioituneita kannattajia niin kauan kuin puolue niin haluaa. Eikä sitä KHL maksa vaan puolue, ehkä välikäsien kautta, mutta valta on siellä ja pysyy siellä, koska markkinat ja raha on siellä. Jos ne maksaa Graziano Pellelle 40 miljoonaa 2,5 kaudesta, niin eiköhän siellä lätkäjengiin löydy massia vaikka 200 miljoonaa kaudessa.
   
 10. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Jalkapallo lienee Kiinassa "hieman" suositumpaa jo valmiiksi kuin jääkiekko, joten jalkapalloon on järkevämpää satsata puolueen imagon kiillottamiseksi. Ja taitaa Kiinasta löytyä palloilijoita, jotka pysyy ulkkareiden vauhdissa edes jotenkin.

  Rahalla jonkinlaisen joukkueen saa varmasti pariksi kaudeksi, mutta ainoa kiinalaisuus siinä on pelipaikka ja ehkä taustatiimi. Poliittinen rahoitus taas voi lopahtaa yhtä nopeasti kuin se on alkanutkin. Voin tulla tänne sanomaan olleeni väärässä, jos tuossa joukkueessa ikinä pelaa kiinalainen KHL:ssä kilpailukykyinen pelaaja tai joukkue pelaa liigassa 4+ vuotta.
   
 11. Luxray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Telian Liiga-lähetysten laatu
  Lainaus:
  Ei ollutkaan kyse pelkästään tuosta yhdestä lauseesta. Eiköhän @apulais-GM tiedä, että kyseisissä paikoissa on omat NHL-jenginsä.
   
 12. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Kun lun olis ihan hieno asia JOS se alottaisi KHL farmista tai junnusarjasta. Nyt halutaan suoraan showhun ns. hinnalla millä hyvänsä. Nyt ei kylläkään lyödä samoja rahoja pöytään mitä futiksessa joten tuodaan jotain Miikka Lahteja nyt sitten KHL-tasolle.
  Hauska nähdä jos joutuvat sääntöjen mukaan lyömään kokoonpanoon 5 Kinkkiä että miten hoitavat asian. Pelaako 3 kentällistä 59min peliajasta ja nää sit loput.

  Edit. Siis jos haluttais tosiaan kehittää Kiinalaista jääkiekkoa ni alottaisivat toiselta sarjaportaalta, nyt tää on muovisen politiikan kyhäelmä.
   
 13. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eihän Wikipedia oikeasti ole kovin luotettava lähde, sillä sitä voi päivittää melkein kuka tahansa eikä tietoja juuri tarkasteta. Lisäksi artikkeleita ei päivitetä mitenkään säännöllisesti, joten en ihmettele yhtään, että listoilta löytyy joku seuraan huhuiltu tyyppi, jonka liittymistä koskevat huhut on jo ehditty kumota.
   
 14. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Taidat olla henkisesti vielä neuvostoajalla. Vaikka Kiina onkin nimellisesti vielä "kommunistinen" ja joukkueen nimi on Punainen Tähti, niin ei tähän kiekkohommaan mitään puoluetta tarvita. Kiinassa on aika isoja yrityksiä ja miljardöörejä. Ei Venäjälläkään duuma päättänyt perustaa KHL-liigaa osoittaakseen systeeminsä ylivertaisuutta.

  Tai no kai siinä Kiina-kuviossa on jotain poliittistakin, kun esim. niitä halleja rakennetaan, mutta tuskin siihen KHL-joukkueeseen rahat valtiolta tulee. (Vaikka ainakin Venäjällä ei oikein pysty sanomaan ,tuleeko raha poliitikoilta, bisnesmiehiltä vai rikollisilta vai valtionyhtiöiltä, kun se on melkeinpä sama asia.)
   
 15. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Käytännössä raha tähän tulee poliittisesti jostain. Luultavasti Venäjältä. Varmaankin se pyöritetään jonkun liikemiesryhmän läpi, mutta en millään usko, että kukaan liikemies rupeaisi tähän hommaan omilla rahoillaan, koska varmat menot ovat suuria ja tulot minimaalisia.
   
 16. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Nojoo, Wikipedia on toki wikipedia, mutta jos katsoo tuota isommassa kuvassa, niin "tieto" Näykin siirtymisestä tuli ilmeisesti Kunlunin leiristä (oliko R-sportin välityksellä?). En osaa venäjää, joten en voi tarkistaa. Olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä joku virallinen lista siitä, kenellä oikeasti on pätevä sopimus kiinalaisseuraan.
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Ei tarvittu duumaa, kun Putin päätti muuttaa Venäjän kansallisen sarjan kansainväliseksi. Siinä ohessa on painottunut venäläisyyden ylemmyyden esittäminen, vaikka tarkoitus on edelleen tuoda Venäjää positiivisessa valossa esiin. Ns pehmeää vaikuttamista.

  Jos Kiinan komukat olisi ajatelleet, että KHL ei sovi heidän imagoonsa, niin yhtään peliä ei pelattaisi. Ilman muuta päätös on myös poliittinen.
   
 18. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Lainaus:
  Itse olin samoilla linjoilla, mutta sitten aloin ajatella kuinka jääkiekko onnistui juurtumaan Kaliforniaan ja Floridaan. Lisäksi muistaen että molempien alueiden siirtolaisten (jotka tyypillisesti suosivat muita lajeja paitsi jääkiekkoa) osuus väestöstä on huomattava. Jos se onnistui NHL:ltä niin miksei toisaalta Pekingiin joukkueen pystyttäminen onnistuisi KHL:ltä? Lähtötilanne ei ole loppujen lopuksi paljoakaan erilainen.
   
 19. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  On tilanteessa se merkittävä ero, että USA:n eteläosien asukeista moni on muuttanut pohjoisista osavaltioista tai jopa Kanadasta. Näille kiekko on tuttu laji ja monet menevätkin katsomaan oman suosikkijoukkueensa, kuten vaikkapa Detroit tai Toronto, pelejä näiden vieraillessa etelässä eikä niinkään Florida Panthersin.
  Tätä mahdollisuutta ei Kiinan KHL-joukkueella ole.
   
 20. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Lainaus:
  San Josen alueen tunnen kohtuullisesti, ja olen käynyt siellä muutamia kertoja (pisimmillään oleskellut kuukausia). Piilaakson läheisyydestä johtuen väestö on varsin monikulttuurista, eikä vaikkapa latinalaisamerikkalaisten, aasialaisten tai intialaisten keskuudessa jääkiekolla ole mitään vastaavaa taustaa. Silti kaikkia mainittuja väestöryhmiä näkee Sharksien kotimatseissa ja seura on alueella otettu aina Santa Claraa myöten omaksi joukkueeksi.

  En nyt sano että Pekingiin KHL- joukkueen tulon myötä syntyy mitään valtavaa kiekkobuumia, mutta Kiinan kokoisessa maassa nyt ainakin kannattaa yrittää. Ei tarvitse mennä montakaan vuosikymmentä taaksepäin kun kiinalainen NBA- pelaaja olisi ollut korkeintaan jonkun sketsin hahmo, nykyisellään täysin arkipäivää.
   
 21. Animal Jäsen

  Lainaus:
  Kaliforniaan ja Floridaan verrattaessa kannattaa muistaa kuitenkin se, että molemmissa osavaltioissa on pelattu ammattilaiskiekkoa jo 70-luvulta saakka useilla eri tasoilla joten täysin vieraasta lajista ei ole ollut kyse. Sopivampi verrokki näille osavaltioille olisi jos Etelä-Eurooppaan lyötäisiin NHL tai KHL -joukkue. Mainstreamia kiekosta Kaliforniassa ja Floridassa tuli Gretzkyn, Disneyn ja NHL aggressiivisen alueiden haltuunoton myötä kun Sharks, Lightning, Panthers ja Ducks hyväksyttiin uusina joukkueina mukaan lyhyen ajan sisään.

  Tämä siis sivuhuomiona.
   
 22. Animal Jäsen

  Pekingin jengiin liittyen mainittakoon, että joukkue teki pari päivää sitten sopimuksen kahden passin kanadankiinalaisen Zach Yuenin kanssa. Winnipegin varaus jonka ura pääsääntöisesti on kulunut ECHL:ssa. Rudi Yingin ohella joukkueen toinen siedettävä kiinalaistaustainen kiinnitys jolla voi oikeasti olla saumat pelata KHL:ssa ainakin alemmissa ketjuissa.

  Jos tarvitsee profetoida, niin näitä kahden passin heppuja tulee vielä ison veden takaa lisää.
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Köyrivän Koiran joukkueelle ei tule olemaan ongelmia yleisön suhteen. Niiden kylä on sen kokoinen, että kyllä riittää lähtijöitä myös KHL-junaan. Kunhan perusasiat on kunnossa eikä esim ole Moskovan kaltaista liikennettä estämässä hallille menoa...

  Voittavaa joukkuetta eivät taida saada kasaan, nimiluettelo ei herätä luottamusta. Huono urheilullinen menestys voi olla ongelma.
   
 24. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Lainaus:
  Tämä on kyllä totta - vaikkakin NHL oli poissa Kaliforniasta Golden Sealsin ja muiden vastaavien jälkeen, on tuo 70- luvun perintö väistämättä jossain määrin pitänyt lajia hengissä. Eikä Gretzkyn siirron merkitystä voi vähätellä.

  Kiinan suurin kaupunki on muuten Sanghai, ja vuonna 2015 tehdyssä kyselyssä kuusi kymmenestä expatiksi luettavista (koulutettu ulkomainen työvoima) halusi asua Shanghaissa. Tälläkin asialla on merkitystä koska noin 15% expateista on P-Amerikasta saapuvia miehiä. Ainakin teoriassa näille on helpompi myydä Red Star- jääkiekkojoukkuetta kuin kahdelle muulle korkeiten edustetulle ryhmälle, etelä- korealaisille ja japanilaisille.

  Ylläolevat seikat huomioonottaen ainakin itseltä jäisi KHL- jengin perustaminen Pekingiin tekemättä. Jos ei sitten olisi aivan älyttömästi löysää rahaa ja näitä juttuja voisi viritellä ihan huumorivetoina.
   
 25. Artyukhin Jäsen