KHL:n laajeneminen Kiinaan etenee taustalla ainakin venäläislähteiden mukaan. Roman Rotenberg on tarjonnut Tseljabinskin Traktorin entiselle varapresidentille ja Krylja Sovjetovin nykyiselle GM:lle Vladimir Kretshinille Pekingin Punaisen Tähden (Beijing Kunlun Red Star) GM:n pestiä. Ja Rotenberg oli myös todennut, että joukkueen areenaa Kiinassa laitetaan jo asianmukaiseen kuntoon ja joukkueen rakennus on käynnissä.

Kretshin itse ennätti jo toteamaan, että joukkue tullaan rakentamaan venäläisten ja kiinalaisten(!) pelaajien varaan, niin että molemmat edellämainitut muodostavat kaksi kentällistä. Näiden lisäksi haalitaan yksi ketjullinen verran vahvistuksia muista maista (P-Amerikka/Suomi/Ruotsi/ym.). Mikään ei ole varmaa niin kauan kuin joukkue ei todella pelaa KHL:n runkosarjaa, mutta kyllä tuo siltä vaikuttaa, että kiinalaisseura halutaan sarjaan ja tulevaksi kaudeksi. Ilmeisesti homma olisi tarkoitus virallistaa KHL:n johtokunnan kokouksessa kesäkuun 15. päivä.

Kiinalaisseura tulee pelaamaan kotipelinsä Pekingissä LeSports Center -nimisellä areenalla, jossa on tähän asti pelattu käsittääkseni lähinnä koripalloa. Siellä pelattiin myös Pekingin Olympialaisten koripallon ratkaisupelit. Halli vetää noin 18 000 silmäparia, mutta sitä en tiedä paljonko sinne lätkäpeleihin voidaan ottaa. No voisin veikata, että ihan tuollaisiin lukemiin ei KHL-peleissä päästä.

Useampikin venäläislähde asiasta uutisoi, mutta laitetaan nyt yksi englanninkielinen linkki:
TASS: Sport - China's Kunlun hockey club to join Kontinental Hockey League next season — official
 
RELEASE THE KRAKEN

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Beijingin Kunlun Red Star siis KHL:ään ja ensi kaudella Jokerit pelaa kaiketi Kiinassa. Tämä on kyllä loistava uutinen! Jos katsotaan KHL:n kannalta, uusi joukkue isolta talousalueelta on se juttu, jota liiga tarvitsee. Hallikin on riittävä kooltaan. Aiempiin KHL:n johtajien juttuihin perustuen pidän mahdollisena sitä, että yksi - ainakin - vanhoista joukkueista pudotetaan. KHL halusi ainakin vielä keväällä parillisen joukkuemäärän, joten yksi sisään = yksi tai useampi pariton määrä ulos.

Kontinental Hockey League - Official Website - KHL.RU

Onhan tässä ehdottomasti Beijingiin lähdettävä, hieno homma, että sekin on jääkiekon puitteissa mahdollista!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Beijingin Kunlun Red Star siis KHL:ään ja ensi kaudella Jokerit pelaa kaiketi Kiinassa.
Erinomainen, vaikka sen pienen sählingin jälkeenkin, kuitenkin odotettu uutinen. Toivottavasti Kiina panostaa joukkueeseen tosissaan, ainakin omiin talviolympialaisiin asti ja toisaalta olisi kyllä hienoa, jos päästäisivät homman vähän lapasesta ja kauden, parin päästä kilpailija saataisiin Shanghaista. Harbin kait lienee se kiinalaisen jääkiekon sydän, mutta onko se sitten kuitenkaan tarpeeksi iso paikka, kontinentaalille kiekkoliigalle? Globaalin kiekon kannaltahan unelmatilanne voisi olla sellainen, että tuolla KHL:n kaukaisimmassa divisioonassa pelaisi Vladivostok, Habarovsk, Peking, Shanghai, Soul, Tokio ja sit joku extrajoukkue vaikka Japanista, mutta saa nyt nähdä, miten tuo Aasia laajeneminen edistyy.

Toinen asia olisi sitten ne divisioonat. Jos venäläiset haluavat lisätä kilpailun elinkelpoisuutta, olisi painotusta lisättävä divisiooniin, vaikka se kuinka epävenäläistä olisi. Jos SKA siirrettäisiin "euro" divisioonasta pois, voisi sen divisioonan joukkueet kilpailla paremmin keskenään ja samanlainen ajattelu sitten sinne Aasian divisioonaan. Venäjän keskelle sitten voisi jättää ne kaksi divisioonaa, johon voisivat sitten lapioida rahaa, laput silmillä. Tyyliin vaikka Capital division, missä Moskovan tiimit taistelee SKA:n ja muutaman muun kanssa ja sitten joku "Mother Russia Division", jossa sitten Ak Barsit, Ufat, Magnitkat ja Omskit taistelisi Sibirien yms. kanssa "sydän maiden" herruudesta.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Harbin kait lienee se kiinalaisen jääkiekon sydän, mutta onko se sitten kuitenkaan tarpeeksi iso paikka, kontinentaalille kiekkoliigalle?
Ei se kyllä ole riittävän iso. Vajaa 11 miljoonaa asukasta ei kyllä riitä ylläpitämään riittävän laadukasta jääkiekkoseuraa missään päin maailmaa, eikun... Kiinassa on muuten 14 vielä Harbiniakin suurempaa kaupunkia asukasluvultaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kretshin itse ennätti jo toteamaan, että joukkue tullaan rakentamaan venäläisten ja kiinalaisten(!) pelaajien varaan, niin että molemmat edellämainitut muodostavat kaksi kentällistä. Näiden lisäksi haalitaan yksi ketjullinen verran vahvistuksia muista maista (P-Amerikka/Suomi/Ruotsi/ym.).
Tuo suunnitelma taisi lentää aika nopeasti romukoppaan. Tällä hetkellä rosteri näyttää

0 kiinalaista
5 venäläistä
7 P-Amerikka/Eurooppa

Karhunen (FIN)
Makarov (RUS)

Salmela (FIN) - Mäntylä (FIN)
Jalasvaara (FIN) - Kostromitin (RUS)
Mikulovich (RUS)

Bakos (SVK) - Marcinko (SVK) - Fleury (FRA)
Velichkin (RUS) - Yashin (RUS)

Maalivahdit ok, pakisto tässä vaiheessa ok-välttävä, hyökkäys surkea. Eihän noista hyökkääjistä oikein kenenkään pitäisi edes KHL:ssä pelata kuin korkeintaan nelosketjussa. On siinä vielä melkoisesti tehtävää jos meinaavat kärkiketjujen pelaajat saada kiinalaisista ja venäläisistä pelaajista.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
EDIT: Red Star Kunlunin kiinalaispelaajista sen verran, että onhan joukkueen leiritykseen osallistumassa 13 kiinalaispelaajaa joidenkin lähteiden mukaan.
Onko nimistä tietoa?

Lähinnä kiinnostaa, onko Islandersin 2015 draftissa 6. kierroksella varaama Andong Song mukana Red Starin kelkassa. 19-vuotias nuorukainen toiminut kuitenkin Kiinan u18 jengin kapteenina.

Eliteprospects.com - Andong Song
 
VÄLIKAUSI!

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Ketjussa ei ole vielä mainittu Eetu Pöystin oikeuksien siirtyneen Jokereista Red Stariin, eikä erästä kiinalaisen jääkiekon kehittymisen kannalta elintärkeätä sopimusta. Nimittäin LahenRami eli Miika "Rambo" Lahti siirtyy ensi kaudeksi Kiinaan ihastuttamaan omat katsojat ja vihastuttamaan vastustajat, sekä luultavasti kantaa koko organisaatiota reppuselässään ja näyttää, miten töitä tehdään! Toivottavasti kiinalaiset arvostavat kunnon duunaria, kun sellaisen näkevät.

Red Star on tekemässä itsestään kyllä suomalaisvinkkelistä yhtä kiinnostavimmista joukkueista ja hyvä niin. Olisi hienoa, jos kiinnostus kiekkoa kohtaan heräilee myös Kiinassa sillä tavalla, että he alkavat panostaa lajiin tosissaan ja 15 vuoden päästä heidät nähdään kärkikahinoissa. Jos Kiina oikeasti haluaisi, tulisi sieltä varmasti liukuhihnalta maailman taitavimpia pelaajia, mutta ehkä prosessi on vähän hitaampi ja tahtotila Kiinassa ei ole niin suurta, että todennäköisemmin uusi kiekon kärkimaa jää näkemättä.

Edit. Toivottavasti kiinalaiset jehut eivät ole niin holtittomia venäläiset, vaan ymmärtävät vähän pitkäjänteisyyden päälle. Sopisi myös mainiosti, että hankkisivat vähintään konsultaatioapua ja ottaisivat mallia P-Amerikan, Ruotsin ja Suomen suunnalta esimerkiksi juoniorituotannon ja muun organisaation pyörittämisen ohella. Suomi nyt tietysti eritoten junnutuotannon osalta näyttäisi olevan aallonharjalla.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

kini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Wild
Edit. Toivottavasti kiinalaiset jehut eivät ole niin holtittomia venäläiset, vaan ymmärtävät vähän pitkäjänteisyyden päälle. Sopisi myös mainiosti, että hankkisivat vähintään konsultaatioapua ja ottaisivat mallia P-Amerikan, Ruotsin ja Suomen suunnalta esimerkiksi juoniorituotannon ja muun organisaation pyörittämisen ohella. Suomi nyt tietysti eritoten junnutuotannon osalta näyttäisi olevan aallonharjalla.
Kiinan urheiluministeri ja muita delegaatioita pyöri Jokereiden matseissa viime kaudella useampaan otteeseen.

"Jokerit järjestää kiinalaisille joukkueille, pelaajille, valmentajille ja toimihenkilöille harjoituksia ja koulutuksia Suomessa. Ensimmäinen saapuva ryhmä käsittää noin 200 henkilöä, ja he vierailevat niin Vierumäellä kuin Helsingissä.

Koulutuksellinen ja kulttuurillinen ohjelma on osa Jokereiden kansainvälistymistä. Peking ja Helsinki ovat ystävyyskaupunkeja, ja Jokereiden aktiivisuuden ansiosta kiinalaisjoukkueet haluavat tulla juuri Suomeen. Kiinalaisten kumppanien kanssa laadittu yhteistyö sisältää niin koulutusta, urheilullista yhteistyötä, jääurheilutuotteiden kehitystyötä kuin infrastruktuurin kehitykseen liittyvää toimintaa.

Jokerit järjestää tulevan kauden aikana korkeatasoisia tapaamisia ja tapahtumia niin Suomessa kuin Kiinassa. Yritykset pääsevä näihin mukaan liittymällä JIPP-vientiohjelmaan."

Lähde: Jokerit avaa yritysmahdollisuuksia Venäjälle ja Kiinaan | Jokerit.com
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Omaan silmään tämä koko jengi vaikuttaa vaan toiselta harrastusjengiltä rotenbergeille mihin heittää arvottomia ruplia ja saa oikeaa valuuttaa tilalle. Kaupungissa ei ole mitään autenttista kysyntää lajille, koko miljoonakaupungissa on 4 ihmistä jotka tietävät mikä paitsio on. Urheilullisesti tämä ei muuta kuin sen että khl:ään tulee yksi jengi lisää rottien peukalon alle.

Absurdia kuvitella että yhtäkkiä kiinaan tulee lätkäbuumi, nuorisojengit ja kaikki vain sen takia että yksi jengi on ostettu sen rajojen sisälle. Samaan aikaan ollaan luomassa las vegasiin jengiä tyhjästä ja se on vasta toisiksi muovisin asia joka putkahti ilmoille tänä vuonna.
 

faro

Jäsen
Mikä on Rotan osuus kiinalaisen jengin rahoituksessa?
Jaa a. Ainakin on ilmoitettu, että jengi pyörii täysin kiinalaisella rahoituksella. Jos pitää paikkansa, ja miksei pitäisi, niin taitaa olla ainoa seura, joka ei ole riippuvainen Venäjältä tulevasta rahoituksesta.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Tulipa vastaan The Hockey News-sivustolla, että tämä kiinalaisjoukkue olisi paljastanut pelipaidat jo tulevalle kaudelle. Täytyy ainakin itse sanoa, että tyylikkäältä näyttää!
 
Pöö

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Jos pitää paikkansa, ja miksei pitäisi, niin taitaa olla ainoa seura, joka ei ole riippuvainen Venäjältä tulevasta rahoituksesta.
Luulisin että jengin pyörittämiseen tässä menee vähiten rahaa kokonaiskuvassa. Foliohattu päässä ja ilman mitään faktoja luulisin että kiinalaisille sponsoreille tää on iso juttu ja sitä kautta rahaa tulee myös paljon khl:n johtoon. Tuossa ensimmäisessä viestissä sanottiin että rotta oli tarjonnut jollekkin tämän jengin gm:n pestiä ja muutamat pelaajasiirrot (ei vain Pöystin oikeudet) viittaa rotan olevan aika vahvasti mukana tämänkin tiimin alkuunpanemisessa.

edit: Nuo paidat ovat vähän sama kuin meidän paidoissa olisi sauna ja joulupukki.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Onko nimistä tietoa?

Lähinnä kiinnostaa, onko Islandersin 2015 draftissa 6. kierroksella varaama Andong Song mukana Red Starin kelkassa. 19-vuotias nuorukainen toiminut kuitenkin Kiinan u18 jengin kapteenina.

Eliteprospects.com - Andong Song
Wikipediasta löytyy joku lista. Nimet eivät vähemmän yllättäen sano mitään. Ehkä eliteprospects tietää heistä jotain. Kiinalaisten nimien kirjoitusasu länsimaisilla aakkosilla saattaa tosin vaihdella aika paljon, mikä vaikeuttaa oikeiden jamppojen löytämistä
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Wikipediasta löytyy joku lista. Nimet eivät vähemmän yllättäen sano mitään. Ehkä eliteprospects tietää heistä jotain. Kiinalaisten nimien kirjoitusasu länsimaisilla aakkosilla saattaa tosin vaihdella aika paljon, mikä vaikeuttaa oikeiden jamppojen löytämistä
Onkohan tuo lista edes kuinka luotettava?
Ainakin siellä komeilee edelleen Sportin mv-valmentajan nimi, jonka siirtymisen Sport on kiistänyt jyrkästi.
 
Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä. - Risto Dufva
Omaan silmään tämä koko jengi vaikuttaa vaan toiselta harrastusjengiltä rotenbergeille mihin heittää arvottomia ruplia ja saa oikeaa valuuttaa tilalle. Kaupungissa ei ole mitään autenttista kysyntää lajille, koko miljoonakaupungissa on 4 ihmistä jotka tietävät mikä paitsio on. Urheilullisesti tämä ei muuta kuin sen että khl:ään tulee yksi jengi lisää rottien peukalon alle.

Absurdia kuvitella että yhtäkkiä kiinaan tulee lätkäbuumi, nuorisojengit ja kaikki vain sen takia että yksi jengi on ostettu sen rajojen sisälle. Samaan aikaan ollaan luomassa las vegasiin jengiä tyhjästä ja se on vasta toisiksi muovisin asia joka putkahti ilmoille tänä vuonna.
Toivottavasti tämä absurdi kiinalaisjoukkue tuhoutuu omaan mahdottomuuteensa jo ennen kuin ensimmäistäkään peliä on ehditty pelata.

Miksi Rotta haluaa polttaa elävältä koko maailman jääkiekkokulttuurin ja terrorisoida sitä kaikkea, mitä olemme oppineet pitämään pyhänä. Rotta haluaa näköjään tehdä jääkiekolle saman mitä Hitler teki Saksalle. Mutta vielä on tuleva aika, jolloin KHL on romahtanut kuin Neuvostoliitto, ja aito, vehreimpien niittyjen ja kukkaisketojen lailla kukoistava, aito ja puhdas jääkiekkokulttuuri on palautettu halleihin ympäri jääkiekkoilevan maailman. Saamme riemuiten seurata urheilevan nuorison jaloa kilvoittelua paremmuudesta, vailla huolta Rotan sortotoimista ja vailla pelkoa hänen katalasta suunnitelmastaan valloittaa uusia alueita ja alistaa ikiaikaiset kulttuurit pahuuden ikeen alle.

Sama kuin joku keksisi perustaa NHL-joukkueen Arizonaan. Tai Floridaan.

KHL:n romahtamista odotellessa voimme osoittaa mieltämme viemällä Rottaa vastustavan tifon jokaiseen KHL-otteluun, jossa käymme.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Sama kuin joku keksisi perustaa NHL-joukkueen Arizonaan. Tai Floridaan.
(Boldaus oma).
Noista NHL:n "hulluista" laajennuksistahan voisi tässä yhteydessä myös nostaa esiin niitä onnistuneita, ihan yhtä hulluja kuin Arizona tai Florida. Esimerkiksi Teksasista tuleva jengi ja Tampa. Mutta siis eihän Yhdysvallat ole kiekkomarkkinana yhtään samanlainen kuin Kiina, vaikka se joukkue olisi Havajilla. Toki Yhdysvaltojen eteläisissä osissa on ihmisiä, jotka eivät ole kiekosta kuulleet tai ovat kuulleet, mutta ei kiinnosta. Vastapainoksi löytyy myös paljon lajia seuraavia ihmisiä, hyvin todennäköisesti Kiinassa ei juuri ole kiekosta kuulleita ihmisiä.

Mutta kyllähän tämä viritys on joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen, tai ainakin teoriassa. Tuskin itse tulee seurattua KHL:ää yhtään enempää kuin aikasemminkaan, mutta onhan tuossa Kiinassa markkinana potentiaalia reilusti. Aika mahdottomalta tuntuu ajatus myydä se laajasti siellä, saati että nuoret kiinnostuisivat lajista. Venäläinen omistajuus ja tuulinen KHL myös takaavat sen, että kun tämä projekti imee varoja ja rahaa ennen kuin mitään konkreettista hyvää tulee, niin se kerkeää loppumaan jo ennen mitään tuloksia.
Täytyy toivoa, että Kiinalaiset miljardöörit kiinnostuisivat ja rupeisivat kyhäämään puitteita laajemmin maahan, aika kaukaiselta scenariolta velä vaikuttaa.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Sama kuin joku keksisi perustaa NHL-joukkueen Arizonaan. Tai Floridaan.
Koko analogiasi kaatuu siihen että oletat nhl:n olevan millään tavalla samanlainen kuin khl tai että jääkiekko olisi kiinalaisessa kulttuurissa samassa asemassa kuin yllä mainituissa osavaltioissa aikoinaan. Hitler kortista plussaa, argumenttisi oli muutenkin loistava.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Sama kuin joku keksisi perustaa NHL-joukkueen Arizonaan. Tai Floridaan.
.
Kuvaa hyvin tämän jepen tietämystä NHL:stä.... Voisin myydä sulle Panthersin paidan, jos tiedät missä päin jenkkejä pelaavat.
 
C.Orr vaahtoaa: Voisinhan mäkin väittää, että sun vanhemmat ovat samalla sun sisaruksia ja tuskin olisin siinä edes niin kaukana totuudesta...

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Kiina ja Venäjä harrastaa diplomatiaa jääkiekolla. Ei KHL laajene Kiinaan, koska kansa edes tietäisi lajista, vaan koska isot pojat katsoo sen sopivan kuvioihinsa. Kiina rellestää Kiinan Merellä, Venäjä Ukrainassa ja veljeyttä osoitetaan pelaamalla samaa liigaa. Siis pieni ele diplomatian alttarilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy