Joukkueen rakentaminen ei kuulu tehtäviin
Uraman tehtävään ei käytännön tasolla kuulu TPS:n liigajoukkueen rakentaminen, mutta hän hyväksyy jokaisen hankinnan ja kantaa vastuun liigajoukkueen toiminnasta.
Urama perustelee suomalaisittain poikkeuksellista ratkaisua sillä, että liigajoukkueen rakentamiseen menee paljon aikaa ja energiaa, mikä on taas pois muusta urheilujohtajan työstä.
– Prioriteetti numero yksi on urheilujoukkueen johtaminen ja vastuullani on liigajoukkue, korosti Urama.
– Urheilujohtajan rooli nähdään kapeana Suomessa. Usein urheilujohtaja vain rakentaa liigajoukkueen, mutta se ei ole niin yksinkertainen paletti, vaan elää koko ajan. Tehtävässä pitää kehittää toimintaa ja samaan aikaan seurata junioripuolta, ja esimerkiksi sitä, kuinka paljon lapsia tulee seuraan. Pelaajan kilpavaiheen harjoittelun määrä ja laatu on varmistettava. Jos sen jälkeen pitää rakentaa vielä liigajoukkuetta, silloin joku osa-alue jää pois. 24 tuntia ja seitsemän päivää viikossa ei riitä yhdelle, Urama perusteli.
TPS:n liigajoukkueen kokoamisesta vastaa entinen huippupelaaja, nykyinen pelaajatarkkailija
Tomi Kallio, joka tarkkailee pelaajia ja neuvottelee sopimuksista.
Kallion lisäksi ensi kauden joukkuetta ovat rakentamassa ”komiteaan” kuuluvat toimitusjohtaja
Santtu Jokinen ja valmennuspäällikkö
Mika Suoraniemi.
– Perustyön tekee Kallio. Komitea rakentaa ensi kauden joukkuetta tässä vaiheessa. Päätäntävalta on minulla, Urama ilmoitti.
Tähän järjestelyyn päädyttiin seuran toiveesta.
– Idea tuli seuran puolelta. He miettivät uudenlaista rakennetta. Eikä tämä rakenteen uudistaminen jää nimeämiseeni, mutta tulemme tämän kanssa ulos myöhemmin.
Urama haluaa korostaa nyt tehtävässä seurauudistuksessa yhteistyön merkitystä.
– Minulla on halu ja polte mahdollistaa hyvää urheilua ja peliä, mutta aikaa on rajallisesti. Yhteistyötä tämä on. Ei kukaan yksin puurra, vaan haetaan huipputiimiä tekemään töitä. Yhteistyön kautta.
Uraman rekrytoinnista vastasi TPS:n hallitukseen syksyllä liittynyt valmentajasuuruus
Erkka Westerlund.