Ratista kärynneelle Scott Barneylle kenkää

  • 105 907
  • 427

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Jos taas tulee kännissä töihin, niin se vaikuttaa työntekoon ja se kuuluu työnantajalle ja täten seuraamuksia tulee jos on tullakseen. Et taida olla töissä, kun tälläiset perusasiat on hukassa?

Olen kyllä työelämässä ja voi vakuuttaa sinulle, että jos henkilö jää kiinni rattijuopumuksesta niin tottakai asia kuuluu työnantajallekin. Onko niin, että jos ajaa jonkun kännissä kuoliaaksi, murhaa tai raiskaa jonkun vapaaaikana niin sekään ei kuulu työnantajalle? Eli ei muuta kun linnaan vaan ja jos on vaikkapa kuuden kuukauden irtisanomisaika niin palkka sen kun juoksee vaan. Ai niin tuomion kärsittyään henkilö siis on tämän logiikan mukaan oikeutettu palaamaan työpaikalleen, koska on hoitanut työnsä moitteettomasti. Se olisikin metkaa, jos vaikka joku koulun rehtori raiskaisi lapsen, kärsisi tuomionsa ja palaisi sen jälkeen takaisin töihin, koska asiahan ei siis kuulu työnantajalle.

Jos näin on niin Scott Barney varmaan haastaa SaiPan nyt oikeuteen laittomasta irtisanomisesta.
 

East

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän jätti ja susirajan punamusta
Edelleenkään SaiPan jääkiekkojoukkueen tehtävä ei ole määrätä rikoksista rangaistuksia vaan se duuni kuuluu Suomen oikeuslaitokselle. Rattijuopot saavat toki teon vaarallisuuteen ja piittaamattomuuteen nähden liian lepsuja rangaistuksia, mutta ei ole työnantajan asia lähteä sitä oikomaan.
Ei kai tuossa rangaistuksesta niinkään ole kysymys vaan ihan puhtaasti sopimusrikkomuksesta. Ammattiurheilijaa seuran ja sponsoreiden edustajana ei ehkä kannata ensimmäisenä verrata normityöläiseen.

SaiPassa on sovittu tietty linja näissä asioissa ja se pitää. Kyse on vahvasti siitä, että SaiPan organisaatio haluaa tällä suhtautumisellaan viestiä tietyn toimintakulttuurin, ajattelutavan ja käyttäytymismallin puolesta.
 

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Luojan kiitos ettei tappanut. Suomessa on jo ihan tarpeeksi rattijuoppojen tappamia uhreja.

Ihan mielenkiinnosta kysyn. Oletko koskaan IKINÄ ajanut ylinopeutta?

Hurjastelija kaasutti päiväkodin ohi - satasta neljänkympin alueella!

ja näitä löytyisi lisää...

EDIT: Ja edelleen en hyväksy rattijuoppoutta, enkä voi verrata ylinopeutta rattijuoppouteen. Ideana on kuitenkin se, että jos lähdetään oikein jossittelemaan, niin voidaan todeta, että kaikki pois kaikkialta.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hoitoonohjauspuheet ovat täysin epärealistisia. Ei Suomessa eikä missään maailmalla ole olemassa alkoholisteille hoitoonohjausmenetelmiä, jotka tehoaisivat ilman, että hoitoonohjattava suostuisi olemaan vähintään kuukauden eristettynä suljetussa hoitolaitoksessa. Ei jääkiekkoilijaa voi pistää kuukaudeksi eristykseen kesken kiivaimman harjoitus- ja pelikauden.

En tiedä kuinka tuo homma toimii täällä, mutta NHL:ssä nämä mokailevat starat pistetään hoitoon. Mieleen tulee ainakin Theoren Fleury ja Bob Probert. Lisäksi taisi ne yrittää Karalahteakin hoitoon, mutta ei suostunut ja siksi ei saanut enään NHL:ssä jatkaa. Mutta tosiaan tuolla rapakon takana, kaksinaismoralismin kehdossa pelaajista pidetään huolta. Siellä on vielä aika paljon rankempaa kamaa, kuten kokaiinia ja poliisien kanssa painimisia jne. Mutta ainakin sellaisen kuvan olen saanut, että aika monta kertaa saa töpeksiä että mono heiluu. Siellä nämä jätkät on vieläpä suurempia idoleita kuin täällä (koko maailma näkee), mutta kyllä heille armo annetaan.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Ihan mielenkiinnosta kysyn. Oletko koskaan IKINÄ ajanut ylinopeutta?

En nyt käsitä miten tämä liittyy Scott Barneyn rattijuopumukseen, mutta en ainakaan tietoisesti ole koskaan ajanut ylinopeutta ja en ainakaan kaupungin keskustassa, jossa on paljon jalankulkijoita. Rattijuopumusta pidän itse kyllä henkilökohtaisesti pahempana rikoksena kuin lievää ylinopeutta. Törkeä ylinopeus nyt taas on kokonaan toinen juttu ja ymmärtääkseni harvat kuljettavat ovatkaan syyllistyneet törkeään ylinopeuteen. Barneyn tapauksessahan puhutaan törkeästä rattijuopumuksesta, jotta totuus ei pääsisi unohtumaa.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
No mielestäni pienempi paha on olla kännissä töissä vaikka jossain toimistossa, jossa välttämättä ei pysty aiheuttamaan mitään vahinkoa ainakaan kenellekään sivulliselle. Kokonaan toinen asia on lähteä auton rattiin kännissä.

Juurikin näin! 1,7 promillea veressä ja painelee keskustassa ynnä muualla autolla, tosi järkevä jätkä.

Hyi vittu minkälainen ihminen pitää olla että toteaa vain; onhan tää väärin juu, mut ei kenkää olis tarttenu antaa. Väärin myöntäminenkin on luultavasti vain sen takia ettei muut huomaisi että oikeasti hyväksyy moisen. Kyseessä kuitenkin kapteeni, ilmeisen johtava henkilö joukkueen sisällä sekä esimerkki monelle nuorelle. Eiköhän siellä olisi kopissakin muutamalta kaverilta kadonnut osa arvostusta ja luottamusta häntä kohtaan. Ja "todella yllättävää" perinteinen suomalainen asenne taas tässäkin, eli kun mitään ei sattunut niin annetaan olla, naurettavaa.

Ja eiks niin että tää oli ainut kerta kun ajoi humalassa autolla? Perkeleen huono säkä taas tälläkin tapauksella kun heti ekalla kerralla narahti... Hienoa että jäi kiinni jo nyt, eikä myöhemmin/onnettomuuden sattuessa.

Ja ei tartte Ilvekseen ainakaan tulla, ei edes ilmaiseksi. Mut eiköhän tän veijarin kohta joku palkkaa kun menestyksen edesauttaminen ajaa järjen ohitse niiden kohdalla kenen silmissä pyörivät eurot.

Mies joi, mies ajoi, mies jäi kiinni ja sai potkut. Faktat ovat tässä. Ihan sama mitä mieltä olette asiasta, asia on näin.

Aivan. Toivottavasti tämä antoi jonkun maagisen potkun teidän joukkueelle ja nyt lähdette hirveeseen nousuun!

Kaikkea hyvää loppukauteen ja onnea sekä menestystä peleihin!
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Ollaan kaikki murhaajia kun Wolf niin sanoo.

Olenko jossain kirjoittanut, että Scott Barney olisi murhaaja ja pitäisi laittaa linnaan? Aivan käsittämätöntä potaskaa. Se, että pidän Scott Barneyn potkuja täysin oikeutettuna on aivan kokonaan eri asia. Jääkiekkoilijat ovat lasten ja nuorten esikuvia ja rattijuoppo nyt ei vain kertakaikkiaan sovi tämmöiseksi esikuvaksi. Täällä monet muut paitsi sinä ovat tajunneet, että ammattijääkiekkoilijaa ei nyt kannata tässä tapauksessa ihan ensimmäiseksi verrata hitsariin. Ja olisihan tämän pitänyt Scott Barneyn itsensäkin tajuta. Ei kai SaiPa hänelle niin huonoa liksaa ole maksanut etteikö hänellä olisi ollut varaa mennä taksin kyytiin? Tietysti jos rattijuopumus on henkilölle tapa ja vaikkapa on yhdeksän ensimmäistä kertaa kännissä ajamisesta selvinnyt säikähdyksellä käryn suhteen niin ehkäpä ajatteli taas, että eipä minua ole aikaisemminkaan puhallutettu, joten ei muuta kun rattiin vaan ja mutkat suoriksi.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Ainut rikos tässä on rattijuopumus ja täten se on rangaistava. Mutta rattijuopumus ei kuulu työnantajalle tippaakaan (jos ei ole kyseessä ammattikuski) jos vain hoitaa työtehtävänsä muuten moitteettomasti ja rattijuopumus tuomio ei vaikuta työntekoon. Jos taas tulee kännissä töihin, niin se vaikuttaa työntekoon ja se kuuluu työnantajalle ja täten seuraamuksia tulee jos on tullakseen. Et taida olla töissä, kun tälläiset perusasiat on hukassa?

Itse asiassa Barney on myös rikkonut pelaajasopimustaan vastaan. (Kuten joku täällä jo asiasta mainitsi.)

4.9 Julkiset esiintymiset

Pelaajan on kaikin puolin edistettävä julkisessa toiminnassaan ja esiintymisessään joukkueensa ja jääkiekon myönteistä imagoa ja vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa.

Pelaajan on käyttäydyttävä yksityiselämässään siten, että hänen elämäntapansa eivät vaaranna pelikuntoa ja -vireyttä eivätkä aiheuta joukkueelle ja jääkiekolle negatiivista julkisuutta.

Ja lisää samasta sopimuksesta:

7.1 Yleissäännös

Työnantaja ja pelaaja saavat purkaa tämän sopimuksen sen kestosta riippumatta päättyväksi heti erittäin painavasta syystä. Tällaisena syynä voidaan pitää sellaista toisen sopijaosapuolen työsopimuksesta tai laista johtuvien, työsuhteeseen vaikuttavien velvoitteiden niin vakavaa rikkomista tai laiminlyöntiä, että toiselta osapuolelta ei voida kohtuudella edellyttää sopimussuhteen jatkamista.

Lähde

Ainakin minusta aika selvä tapaus. SaiPalla oli täysi oikeus erottaa Barney. Barney aiheutti negatiivista julkisuutta (sopimusrikos), joka oikeuttaa työsopimuksen purkuun.

Moraalisesti SaiPa teki oikein, pelillisesti tapaus saattoi olla laukaus omaan jalkaan.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En tiedä kuinka tuo homma toimii täällä, mutta NHL:ssä nämä mokailevat starat pistetään hoitoon. Mieleen tulee ainakin Theoren Fleury ja Bob Probert. Lisäksi taisi ne yrittää Karalahteakin hoitoon, mutta ei suostunut ja siksi ei saanut enään NHL:ssä jatkaa. Mutta tosiaan tuolla rapakon takana, kaksinaismoralismin kehdossa pelaajista pidetään huolta.

NHL:ssä nämä ovat seurojen ja pelaajien välisiä sopimusasioita ja niiden mukaisesti toimitaan. Tietääkseni SM-liigaseurat eivät ole sopineet pelaajien kanssa hoitoonohjauksista. Sen sijaan SM-liigaseurat ja pelaajat ovat tehneet yhteisymmärryksessä sopimuksia, joiden perusteella pelaajan sopimus puretaan välittömästi, jos pelaaja syyllistyy rattijuopumukseen työajan ulkopuolella. Barney tiesi tästä sopimuksestaan SaiPan kanssa, kun lähti ajamaan autoa kovassa humalassa. Niinkuin joku jo kirjoittikin, mikäli SaiPalla ei ollut oikeutta irtisanoa Barneyn sopimusta, Barneylla on mahdollisuus haastaa SaiPa oikeuteen sopimusrikosta ja vaatia korvaukset siitä.

Sanon nyt sinulle senkin, että on olemassa työnantajien ja työntekijöiden välisiä sopimuksia, joiden mukaan työntekijä eroitetaan välittömästi, mikäli työntekijä on vähänkään humalassa työssä tai syyllistyy rattijuopumukseen työajan ulkopuolella.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko niin, että jos ajaa jonkun kännissä kuoliaaksi, murhaa tai raiskaa jonkun vapaaaikana niin sekään ei kuulu työnantajalle?.

Jos pysytään faktoissa niin mitään näistä ei tapahtunut? Ei tuo 1.72 niin paha ole. Koska tiedän liikaa kuskeja, jotka ovat vaarallisempia selvinpäin, kuin toiset parin promillen aamukrapuloissaan. Ja alle 3 promilleahan on krapulaan verrattava olotila!
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Jos pysytään faktoissa niin mitään näistä ei tapahtunut? Ei tuo 1.72 niin paha ole. Koska tiedän liikaa kuskeja, jotka ovat vaarallisempia selvinpäin, kuin toiset parin promillen aamukrapuloissaan. Ja alle 3 promilleahan on krapulaan verrattava olotila!

Oletko aivan vakavissasi, 1,72 auton ratissa ei ole paha?????? Toivottavasti et ajele samoja teitä pitkin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuota, tuskin voidaan Barneyn kohdalta puhua erehdyksestä tai virhearviostaJos puhaltaa yli 1,5 promillea, niin on aivan varmasti tietoinen siitä että nyt menee yli sallittujen rajojen. Eli Barney on tarkoituksella rikkonut lakia. Se on hieman vakavampaa kuin se että on ottanut saunaillassa kolme bisseä ja viisari on heilahtanut 0,6 promilleen.
No näinhän se varmaan on selvinpäin ajateltuna, mutta toisaalta kolmen oluen jälkeen ihminen pitäisi pystyä helpommin tekemään oikeita päätöksiä omasta ajokunnostaan. Jos niitä oluita on sitävastoin tullut juoduksi 12 niin silloin ihminen ei enää ajattele samalla tavalla kuin selvinpäin ja kaikeinlaisia erehdyksiä tulee tehneeksi helpommin.

Ja mitä tulee tuohon mahdolliseen päihdeongelmaan, löysin lakiehdotuksen jossa oli seuraava teksti:
Helsingin yliopiston alkoholisairauksien tutkimusyksikön ja Kansanterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan arviointiperusteen tiukkuudesta riippuen kolmasosa tai noin puolet rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta kiinni jääneistä on alkoholin suurkuluttajia tai alkoholiongelmaisia.
Eli Barney ei 67% todennäköisyydellä ole alkoholin suurkuluttaja. Hyvä niin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Rattijuopumus on rikos ja jo se sinällään on aivan riittävä syy potkuihin.

Kukaan ei varmaan kiistä sitä, että syy ei olisi riittävä. Se tässä keskustelua taitaa herättääkin, että aina ratkaisut eivät ole olleet yhtä rajuja, vaan yleensä vastaavissa tapauksissa on tyydytty siihen, että oikeuslaitos hoitaa rankaisemisen.

Tässä jotain esimerkkejä:

Sami Helenius, törkeä rattijuopumus -> ei potkuja seurasta
Marko Jantunen, rattijuopumus -> ei potkuja seurasta
Anssi Salmela, tuomio pahoinpitelystä -> potkut maajoukkueesta, ei potkuja seurasta
Alexei Eremenko jr, törkeä rattijuopumus -> potkut maajoukkueesta, ei potkuja seurasta.
Harri Olli, rattijuopumus -> ei potkuja seurasta

SaiPa on saattanut päätyä kovempaan rankaisemiseen siksi, että seurassa ja sen ympärillä on ollut historiaa näistä viinan kanssa läträilyistä (Sanford, Mälkiä, ym) ja kaikki tapaukset lähivuosilta eivät ole tainneet tulla edes julkisuuteen. Nyt on otettu tiukka linja ja näytetään, mitä hyväksytään ja mitä ei.

Tuota varmaan voidaan soveltaa siihen, jos henkilö on töissä kännissä. Tällöinhän kyse ei ole mistään rikoksesta. Rattijuopumus varsinkin törkeä rattijuopumus on aina rikos.

Minusta ero näissä tulee siinä, että:
A) Tulet töihin kännissa -> rikot työpaikan sääntöjä vastaan -> työnantaja rankaisee
B) Ajat autoa kännissä -> rikot maan lakeja vastaan -> oikeuslaitos rankaisee

Barney ei tässä toiminut työnantajaa vastaan, koska liiga oli tauolla ja pelaajille oli annettu tapahtuneen aikaan 3-4 päivää vapaata. Siksi olisin itsekin lähtökohtaisesti sitä mieltä, että oikeuslaitoksen antama riittänyt. Ja ei, en suhtaudu rattijuoppoihin vähättelevästi, vaan toivoisin, että ne oikeuslaitoksen rangaistukset taas olisivat mahdollisimman kovia.

Atsku on oikeassa siinä, että asiaa on oikeastaan enää turha vatvoa. Barney on mennyt, eikä takaisin tule. Tärkeämpää on puhua seuraan tulevista uusista pelaajista.

Pelaajia enemmän minua tässä vaiheessa kiinnostaisi tietää, miten ison rahan miehiä SaiPa etsii. Barneyn ja Hostikan lähdöt vapauttavat rahaa. Toisaalta sitä on jo mennyt Aarnioon ja Saariseen. Ja koska katsojatavoitteesta ollaan jäljessä, ei lippukassaankaan ole tullut ekstraa. Kassan puolesta saattaa siis olla paine katsoa ECHL/Mestis-miehiä, kun kokoonpano taas kaipaisi enemmän AHL/SM-liiga-tason pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Yllättävän paljon ihmisiä, jotka:

* ovat valmiita painamaan villaisella pitkälti siitä syystä että kyseessä oli hyvä pelaaja
* vetoavat alakoulumaisesti aikaisempiin tapauksiin jotka koskivat eri organisaatioita ja pelaajia eikä potkuja annettu (entä sitten? ehkä olisi pitänyt niissäKIN tapauksissa)
* eivät näemmä ymmärrä mitä 1,7 promillen rattijuoppous pitää sisällään (kuten joku sanoi, siinä asettaa AINA sivullisten ihmisten ainoan elämän vaaraan eli on piittaamaton ihmishengistä - ja se sivullinen voi olla sinulle rakas ihminen)
* eivät ymmärrä potkuista valittaessaan että SaiPallakin on yhteistyökumppaneita, jotka eivät varmasti hirvittävän mielellään yhdistä nimeään tämmöseen toimintaan

Summa summarum: Peukut ylös SaiPalle! (ja onnea vahvistusten löytämiseen)

Ja loppusivukaneettina, en tosiaan ymmärrä miksei ukko tilannu taksia.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voihan vittu. Olen Jenkkilässä juurikin nyt, aamulla ennen töihin lähtöä lueskelin täältä noita kainoja vihjailuja siitä että joku kanukki on ajanu Lappeenrannassa kännissä, ja nyt Barney on sitten saanut jo kenkää ja täällä on saatana kahdeksan sivua tekstiä asiasta.

Tästähän alkaa tulla oikein perinne. Mitä sillä voittamisen kulttuurilla tekee, hienompaa on omistaa vankka kännissä ajamisen kulttuuri. Tää on mun SaiPa!

Tais ottaa se 5-7 aika koville SaiPan pelaajillekin, Barneykin teki pari maalia mutta ku ei riitä. Ymmärtäähän sen että vituttaa. Muutenkin kausi menny niin reisille alkuhehkutuksiin nähden, pakkohan se on tauolla nollattava kunnon tumuilla. Pässi mikä pässi kun piti autoa mennä jumissa ajamaan, mutta enpä tiedä oliko potkut nyt ihan järkevä veto noin niinku urheilullisesti. Paras pistemies kuitenkin, ja mitä tommoset jeesustelupotkut joukkuehengellekin tekee, Barney oli kuitenkin ymmärtääkseni aika pidetty kaveri kopissa? Rupeaa vielä koko jengiä vituttamaan herrojen kukkahattuilu niin paljon että kohta on kaikki Seliniä myöten ajamassa ympäripäissään pillurallia Lappeenrannan kävelykaduilla.

Onpahan surkuhupaisaa SaiPan touhu tällä kaudella. Kauhulla odotan maajoukkuetauon loppumista, puoli jengiä on muutenkin lasaretissa, sit vielä tämmöstä ylläriä pukkaa. Redenbach, McTavish ja J.Koskiranta on vielä ns. ykköskööristä mukana, ketä helvetissä sinne ylivoimaan laitetaan näiden lisäksi? Jaskot ja jokilat on osoittautuneet heppoisiksi, Aarnio on ihan eri hommia tullut tekemään, Grünn? Mankinen? Vittu Marlo Koponen sinne kulmaan kikkailemaan?

Jotain tartteis tehdä. Eiköhän nyt ois aika lähteä jengin porukalla baariin miettimään että mitä. Ja kaikki omilla autoillaan.
 

East

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän jätti ja susirajan punamusta
Rupeaa vielä koko jengiä vituttamaan herrojen kukkahattuilu niin paljon että kohta on kaikki Seliniä myöten ajamassa ympäripäissään pillurallia Lappeenrannan kävelykaduilla.
Vaikka tässä oli sarkasmia, en silti millään ymmärrä täällä esitettyjä päänsilittelypuheita. Jos jumalauta kuukausipalkka pyörii siellä viiden ja kymppitonnin välissä ja joillakin ylikin, niin eikö siihen rahaan ammattimies voi käyttäytyä asiallisesti.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Muistoissamme

Eilen oli sellainen päivä, että ei saanut edes suollettua tekstiä ulos, kun niin paljon söi miestä.

En nyt meinannut ketjun nimestä poiketen ottaa kantaa tuohon rattiin, vaan keskityn Scottin toiseen taitoon, eli pelisilmään.

Scott Barney oli minusta koko SaiPan viime- ja tämän kauden paras pelaaja(Ja jos ei ole tullut vielä selväksi, niin minun suosikkipelaaja). Kun Scott tuli SaiPaan, ajattelin, että mikähän mies tuli hankittua, kun on hidas kuin diesel veturi. Alussa jo huomasin, että kyllä tässä miehessä jotain on ja olihan siinä.
Teki sitä työtä mitä laiturin pitää tehdäkkin. Lähes kaikki maalit mitä teki olivat jotenkin ihmeellisiä. Huseerasi paljon maalin edessä, tökki kiekkoa sisään längistä, nosti 30 senttimetrin päästä maalin kattoon, teki muutaman perseellä ja taisi muuta jalkamaalikin tulla.

Lapakin oli niin käyrä, että oli ihan turha käydä laukomaan yli kahden metrin päästä maaliin, koska se 95% varmuudella päätyverkossa.

Jotenkin tuollainen pelityyli vaan tarttuu minuun. Se ei ole sulavaa, ei ole mitään mahtavia kyniä, ei mitään ihmeellistä mikä sattuisi pikkupojan silmään. Mutta kun katsoi mitä teki joukkueelle, eli kokonaisuutta, niin oli kyllä kaikilla osa-alueilla hyvä. Kiekko löytyi Scottin avulla aina maalin edestä. Välillä rupesi jopa **tuttamaan kun aina pyrki vain kiekkoa toimittamaan maalin eteen. Kaikista mahdollisista tilanteista, kun sitä olisi voinut hieroa ja pyörittää näyttävästi kulmissa....

Valitettavasti emme tule näkemään tuota Scottin sirklailua SaiPassa enää ikinä ja se tekee minut surulliseksi. Minuun teki kuitenkin lähtemättömän vaikutuksen, joten pääsi arvoiseen paikkaansa, muistoihini.

Toivotan Scott Barneylle kaikkea hyvää tulevaisuudelle ja toivottavasti jatkaa maalien nakuttamista myös seuraavassa joukkueessaan...
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Yllättävän paljon ihmisiä, jotka:

* ovat valmiita painamaan villaisella pitkälti siitä syystä että kyseessä oli hyvä pelaaja

Kukaan ei varmasti ole painamassa asiaa villaisella! En näe että tässä olisi yksikään halunnut vapauttaa Barneytä vastuustaan - sen sijaan myöskään ylireagointiin ei ole mitään tarvetta.

* vetoavat alakoulumaisesti aikaisempiin tapauksiin jotka koskivat eri organisaatioita ja pelaajia eikä potkuja annettu (entä sitten? ehkä olisi pitänyt niissäKIN tapauksissa)

Näen kuitenkin oikeana ratkaisuna hieman enemmän pelaajalle tukea tarjoavan ratkaisun. Toistuvat rikkeet ovat ilman muuta peruste purkaa sopimus enkä tiedä onko aiempia alkoholiin liittyviä murheita taustalla, mutta kerrasta poikki -tyylinen ratkaisu tuntuu aika kovalta.

* eivät näemmä ymmärrä mitä 1,7 promillen rattijuoppous pitää sisällään (kuten joku sanoi, siinä asettaa AINA sivullisten ihmisten ainoan elämän vaaraan eli on piittaamaton ihmishengistä - ja se sivullinen voi olla sinulle rakas ihminen)

Pitäydytään kuitenkin faktoissa ja kukaan ei loukkaantunut. On ilman muuta selvää että jos jotain muutakin olisi tapahtunut niin tilanne olisi tietenkin hyvin eri luonteinen. Vaan faktaa on se että näin ei tapahtunut ja siihen pitäisi rangaistuksenkin perustua. Aina voidaan jossitella millä tahansa mahdollisuuksilla, mutta on samalla aika hyvä pitää mielessä että ne ovat vain mahdollisia tapahtumia - ei todellisia tapahtumia.

* eivät ymmärrä potkuista valittaessaan että SaiPallakin on yhteistyökumppaneita, jotka eivät varmasti hirvittävän mielellään yhdistä nimeään tämmöseen toimintaan

Näin tietysti on mutta toisaalta eivät myöskään yhteistyökumppanit voi sanella joukkueen pelaajapolitiikkaa vaan viime kädessä ratkaisu täytyy ehdottomasti olla täysin SaiPan hallussa. Tämäkin tilanne olisi ollut mahdollista kääntää päihdevalistukseksi ja periaatteelliseksi tuen osoittamiseksi yksilölle. Jokainen meistä on tehnyt virheitä joita katuu, muunmuassa allekirjoittanut on syyllistynyt päihtyneenä autoiluun (rikos vanhentunut, turha soitella poliisille) ja ilman muuta olen sitä mieltä että näin ei olisi saanut päästä käymään missään olosuhteissa mutta ymmärrän samalla myös sen, että vaikka ihminen tekeekin tällaisen virheen ei se silti välttämättä ole osoitus tämän koko luonteesta, tai tarkoittaisi sitä että sama toimintamalli tulee toistumaan myös jatkossa.

Ja loppusivukaneettina, en tosiaan ymmärrä miksei ukko tilannu taksia.

Tilasi, mutta sitä ei vajaan tunninkaan odottelun jälkeen kuulunut paikalle.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Muista nyt mainita, että Hakalissa viedään saunan taakse jos selvinpäin autoa kuskaa.
Ei ammuta, mutta selän takana naureskellaan. Hakalin alueella saa ajaa aineessa sillä ehdolla, että käyttää vain kakkosvaihdetta ja auto on oma. Alle kaksilitraisia saa tietysti ajella miten haluaa, kun niitä ei autoksi lasketa.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Koripallo Salminen oli kirjoitellut aamun Etelä-Saimaaseen taas ylevät artikkelit SaiPasta. Ja olipa lehdessä oikein erityisartikkeli SB:stä.

SB kertoi että oli odotellut taksia n, 15min ja tuskastunut odottamiseen, joten eikun auton rattiin, kun hän oli ollut "muutamalla drinkillä"

Vikaa on myös lappeenrannan taksissa.

Oli miten oli, mutta kova homma on paikata rosterissa olevat reijät.
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukaan ei varmaan kiistä sitä, että syy ei olisi riittävä.

Kyllä minä ainakin kiistäisin jokaisessa mahdollisessa oikeusasteessa, jos minut irtisanottaisiin työstäni rattijuopumuksen takia. En tarvitse työssäni autoa, en ole ammattiurheilija, enkä sellaisessa asemassa työssäni, että kyseisestä rikoksesta olisi haittaa työnantajalleni tai työnteolleni. Ja korostan vielä, etten ole koskaan syyllistynyt rattijuoppouteen, en koskaan menisi rattijuopon kyytiin, eikä minulta liikene tippaakaan ymmärrystä rattijuoppoutta kohtaan.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Huippuesimerkki viimeisistä varoituksista taitaa olla Karalahti, joka niitä sai hurjimpina vuosinaan pari kertaa kaudessa. Oli kuitenkin niin tärkeä osa joukkuetta, ettei kengitetty.
Oma lukunsa taas oli Nykäsen Masa, joka sai touhuta ihan mitä huvitti koska oli kisoissa niin ylivoimainen, ettei vaan ollut varaa kenkiä maajoukkueesta.
SaiPalla on niin kovia maalitykkejä jonoksi asti, että tähän kai on varaa.

Se siitä, tapahtunut mikä tapahtunut ja nenä kohti uusia pettymyksiä. Onneksi kannatan SaiPaa - ei isokaan takaisku tule yllätyksenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös