LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Ted Raikas sanoi:
Mitä Pariisiin tulee, niin vakava konflikti ja tulee saada ehdottomasti kuriin. Valitettavasti voimakeinot on enää ainoa mahdollisuus tehdä se... Vaan turha ajatella, että ranskalaiset ja länsimaat ylipäätään olisi täysin syyttömiä tälläisissä tapauksissa. Peiliin saa katsoa jok'ikinen osapuoli, että tilanne pääsi tulehtumaan näin pahaksi paiseeksi. Lisäksi turha ruveta syyttelemään islaminuskoa ja muslimeja yleisesti, tuskin heistä lähellekään kaikki seisoo tälläisen tapahtumasarjan takana. Noh, mielipiteet tiedetään täälläkin, kun valkoinen aate syttyy palamaan sydämessä ihmisillä.
Luin hiljattain arvostelun Hollannin parlamentin jäsenen, muslimi/somali-taustaisen naisen kirjasta joka käsitteli islamin uskoa. Kirjan/kirjailijan nimeä en tähän hätään muista, mutta arvostelun sisällön kyllä. Oli laittanut perus-humaanin kirja-arvostelijan miettimään vallitsevaa suvaitsevaa länsimaista asennoitumista islamiin. Tässä on tämän jutun avain. Meidän ihmiskäsityksemme ja maailmankuvamme on islamilaisen käsityksen kanssa niin erilainen, ja silti me yritämme oman kuvamme pohjalta analysoida "järkevästi" asiaa. Tällöin meille jää koko asia tavoittamatta (ehkä muutenkin). Veljeni on perheineen asunut islamilaisessa maassa. Hänen kauttaan on tämä kulttuuri on avautunut hieman enemmän. Islam ei tunne eroa politiikan ja uskonnon välillä. Meille tämä on selviö valistuksen ajatusten pohjalta. Islam ei ole onnistunut/täydellinen, ellei se omaa myös valtaa. Periaatteessa islam hyväksyy kristinuskon ja juutalaisuuden kirjan uskontoina, mutta yksikään muslimi ei saa kääntyä näihin, se olisi suuri häväistys (ns. Ruotsista tutut kunnia murhat).Kristinusko ja juutalaisuus eivät saa näkyä mitenkään julkisuudessa. Islamilaisille pojille opetetaan nuoresta lähtien heidän erinomaisuuttaan islamin edustajina, täällä lännessä se näkyy ylemmöisyyden tunteena kristittyjä kohtaan.

Olen matkustanut varsin paljon Keski-Euroopassa ja asun nyt Ruotsissa. Eritysesti Saksassa, Ranskassa ja nyt täällä joutuu näkemään islamilaisen väestön "omat etiketit". Saksassa meni lopulta hermot ollessamme Heide Parkin huvipuistossa perheen kanssa kesäkuun alussa, jolloin siellä oli runsaasti paikallisia koululaisryhmiä. Tunnollisesti saksalaiset jonottivat, mutta turkkilais/arabi- peräisillä nuorilla oli ihan omat vip-liput joilla pääsi kaikkien jonojen ohi. Näitä nuoria oli ehkä noin 25% oppilaista. Ranskassa upeassa Colmarin kaupungissa eri-ikäiset ihmiset olivat kansoittaneet vanhan-kaupungin ravintolat viettäessään sunnuntai päivää. Katusoittajien musikkiin toi oman mausteensa itämaista musiikkia täysillä auton kaiutimista tykittäneet arabi-nuoret, siis kulttuurihistoriallisesti upean kaupungin KÄVELYKADUILLA. Vastaavia esimerkkejä on useita. Ruotsissa sama juttu toistuu,on kyse uimahalleista, kouluista tai mistä vaan julkisista paikoista. Virallisesti ja julkisesti ruotsalaiset ovat hyvin suvaitsevaisia, mutta yksistyisesti he kiroavat kansankodin ja maahanmuuttajien kustannuksia, sekä heidän käyttäytymistään. Mutta täällä ollaan jo pahasti housut nilkoissa. Kristinuskontoa ei saa opettaa kouluissa, muutama viikko tuli tv:sta ekumeeninen jumalanpalvelus, jonka toimittivat yhdessä islamilainen imaami ja luterilainen pappi (kirkossa tietysti, eihän väärä-uskoisella ole asiaa moskeijaan). Tilaisuuden lopuksi toimittaja kysyi molemmilta näiden uskon perustaa, imaami latasi heti islamin uskontunnustuksen, luterilainen pappi oli hiljaa. Näin me toimitaan, suvaitaan kaikki muut ja hyssytellään omistamme.

En koe itseäni rasistiksi (tähän on tultu, että heti kun esittää näissä asioissa kritiikkiä, joutuu selittelemään ettei ole rasisti). Lasteni luokilla on paljon siirtolaisia. Kummallista on, että libanolilaiset tai kongolaiset kristiyt ovat ruotsalais-lasten ja omienikin hyviä kavereita. Tässä ei ole ihonvärillä mitään tekemistä, vaan ihmisten kohtelulla.

Lopuksi. Länsimaat ovat hävinneet jo pelin. Moraalimme rappeutuu ja meiltä ei löydy sitä uhrautumisen asennetta jolla rakennetaan "maailmanvaltaa". Mutta näin on historiassa aina ollut. Vallitseva kulttuuri rappeutuu ja heikkenee. Tilalle astuu uusi valtatekijä, jossa yleensä yhdistyy dynaamisuus, ehdottomuus ja uhrimieli. Islamista nämä löytyy. Lisäksi ne ovat jo tulleet "Troijan hevosella" sisään.
 

Cube

Jäsen
Panzerfaust sanoi:
Ohmi sen sanoi. Kun kaikki kiinni jääneet huligaaniorjat naulitaan raajoista roikkumaan ristille, niin johan loppuu ählyiltä sekä hulinointi että hinku päästä Eurooppaan.
Niin, taitaapa kuitenkin olla niin, että suuri osa näistä mellakoitsijoista on ihan syntyperäisiä ranskalaisia samalla tavalla kuin esimerkiksi Thierry Henry ja Djibril Cisse. Joten eivätpä taida sunnuntairasistien toiveet heidän palaamisesta "sinne mistä ovat tulleetkin" olla kovin vakuuttavalla pohjalla tällä(kään) kertaa.

Ylläoleva ei sitten suoranaisesti liittynyt mihinkään sinun tässä ketjussa sanomaasi. Muuten on tosin pakko sanoa, että aika esimerkillisiä ratkaisumalleja näihin ongelmiin tarjoat ketjusta toiseen.
 

Cube

Jäsen
tuuski sanoi:
Onnittelen hyvästä valinnasta. Teidät on huomattu, fiilis luultavasti katossa.

Ei jumalauta miten sokeita ihmisiä voi olla.
Vähän jää epäselväksi, että mahdatko ylläolevassa lainauksessa viitata minuun, HFBoardsin nimimerkkiin vaiko mellakoitsijoihin. Vai teetkö meidän välillämme edes erotusta? Mahdatko sinäkin olla niitä ihmisiä, jotka eivät näe eroa ihmisen käyttäytymisen ymmärtämisen ja sen hyväksymisen välillä? Aijai, mitä psykologian maailma teissä menettääkään (jos näin on kuin käsitin siis)...

Mutta vitut. Mitä sitä turhia miettimään sitä, miksi näin on Ranskassa päässyt käymään (minkä tosin ei pitäisi olla kenellekään yllätys). Turpaan vaan saatana. Tankit kaduille. Viva La France!
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Cube sanoi:
syntyperäisiä ranskalaisia samalla tavalla kuin esimerkiksi Thierry Henry ja Djibril Cisse. Joten eivätpä taida sunnuntairasistien toiveet heidän palaamisesta "sinne mistä ovat tulleetkin" olla kovin vakuuttavalla pohjalla tällä(kään) kertaa.
Mä olenkin maanantairasisti enkä arvioi ihmisiä pelkästään, tai välillä ollenkaan, heidän synnyinmaansa perusteella.
 
Viimeksi muokattu:
Charlie don't surf !

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Köyhyys ja mellakat

Jos unohdetaan erilaiset rotu- ja uskontopohjaiset selitykset, niin kaikista yleisin näkemäni selitys näille rähinöille on köyhyys (tai sosiaaliset ongelmat laajemmin). Itseäni ei köyhyys väkivallan selittäjänä oikein vakuuta. Olipa sitten kyse jalkapallohuliganismista tai itsemurhaterrorismista (miksi saamme terroristeja vauraista arabimaista, emmekä vaikkapa Malawista?), niin porukassa on yliedustus vähintäänkin kohtalaisesti toimeentulevista. Ja esimerkiksi omissa ääriliikkeissämme yliedustus jopa korkeastikoulutetuista. Miksi ihmeessä me refleksiivisesti oletamme, että polttopulloja autosta heittelevä nuori on yhteiskunnan kaikista huono-osaisiimpiin kuuluva? Ei se slummienkaan työttömyysprosentti ole 100%.

Se kokemus, mikä minulla on yhteiskunnan vähäosaisista (= enemmän kuin yksi näistä ongelmista: päihdeongelma, alhainen koulutustaso, työttömyys, mielentervesongelma, muu krooninen sairaus, lievä kehitysvamma tai oppimishäiriö, rikoksia, yksinäisyys, vanhempien avioero), panee ainakin minut miettimään, että jaksaako oikeasti heikko-osaiset rähinöidä noin järjestelmällisesti?
 
070374 240702 161004 220406 130407

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Maple Leaf sanoi:

Niin, Ranskassa toimiva ja Ranskan valtion avustama muslimijärjestö on tätä mieltä. Kuitenkin tällä hetkellä mellakat ovat fundamentalistien organisoitavana ja he käyttävät mellakoita omiin vaatimuksiinsa.

Mellakat eivät siis alkaneet vain muslimien vihaisuudesta, mutta he ottivat nopeasti mellakat haltuunsa kun huomasivat tilaisuuden tulleen.

Edit: Kannattaa muutenkin muistaa että Islaminuskossa kuten kristinuskossakin on erinlaisia "siipiä". Suomessakin suosittu Luterilainen kirkko on kuitenkin aika haista paska kirkko verrattuna Katolilaiseen kirkkoon. Islamissakin on omat neutraalit siipensä, jotka eivät tämmöisiä mellakoita hyväksy.
 
Viimeksi muokattu:
Why don't you ask the kids at Tiananmen Square
Was fashion the reason why they were there?

Cougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
vlad sanoi:
Siinä olet oikeassa ettei tuo mellakointi juurikaan suvaitsevaisuutta ranskalaisissa lisää mutta jos asiaa tarkastelee näiden siirtolaisten kannalta, joista joidenkin vanhemmat tai jo isovanhemmat ovat asuneet Ranskassa mutta edelleen heidät leimataan toisen luokan kansalaisiksi, ei ole ihme, että heiltä jonain päivänä pinna katkeaa ja nyt näyttää siltä, että tämä pinna on lopulta katkennut. Toisenlaisella politiikalla Ranska olisi suurella todennäköisyydellä voinut välttää tällaisen ongelman kehittymisen tai viha olisi ollut mahdollisesti paremmin kontrolloitavissa.

Viha on kylvetty juuri siellä kotislummeissa joissa kehoitat näiden siirtolaisten pysyvän jatkossakin.

vlad.
Tiedät kyllä, että Ranska on yksi maailman suvaitsevaisimmista maista, jollei jopa suvaitsevaisin. Se suvaitsevaisuus toisia kohtaan taitaa olla jopa kirjattuna ihan perustuslakiin. Tällaisten tekojen jälkeen en yhtään ihmettele, mikäli rasismi nostaa päätänsä aivan uuteen luokkaan, joten väkivallan aalto tuskin päättyy tähän. En oikein menisi syyttämään Ranskaa tällaisista asioista, kun taustalla ovat mielestäni aivan muut syyt - mielestäni.

En syytä maahanmuuttajia suoraan, mutta useat ovat tässä ketjussa kirjoittaneet asiasta varsin hyvin. Tullaan helpon elämän perässä rikkaaseen valtioon, mutta mitä vittua: "Ai täällä pitää tehdä työtä, jotta pärjää." Ne siirtolaiset, jotka todella tulevat paremman tulevaisuuden perässä Ranskaan ja myös haluavat tehdä työtä sen eteen, ovat jo etukäteen ajatelleet ammatin, mitä harjoittaa, millä pärjätä ranskanmaalla. Oli se sitten pizzeria tai mikä tahansa ammatti. Heitä arvostan. Wannabeet vain pyytävät - mä haluun ilmaiseks kaike...

Fuck that,

Cougar
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Cube sanoi:
Niin, taitaapa kuitenkin olla niin, että suuri osa näistä mellakoitsijoista on ihan syntyperäisiä ranskalaisia samalla tavalla kuin esimerkiksi Thierry Henry ja Djibril Cisse. Joten eivätpä taida sunnuntairasistien toiveet heidän palaamisesta "sinne mistä ovat tulleetkin" olla kovin vakuuttavalla pohjalla tällä(kään) kertaa.

Ylläoleva ei sitten suoranaisesti liittynyt mihinkään sinun tässä ketjussa sanomaasi. Muuten on tosin pakko sanoa, että aika esimerkillisiä ratkaisumalleja näihin ongelmiin tarjoat ketjusta toiseen.
Tästä ei ole kysymys. Asia nähtiin Lontoon pommi-iskujen kohdalla. Tekijöinä olivat Britanniassa syntyneet, kohtuullisesti toimeentulevien muslimi-perheiden lapset. Britit kauhistelivat kun 2/3 oman maan nuorista muslimeista hyväksyi iskut ja yli 1/3 osa oli valmis itse osallistumaan iskuihin. Tätä islamille uhrautumista on länsimaisesta näkökulmasta vaikea ymmärtää. Pelkästään Pakistanissa on miljoonia koraaniakoululaisia, joiden nuorista suurin osa on valmis uhraamaan itsensä islamille. Kesällä suomalaiset "asiantuntijat" selittivät Britannian tilannetta sillä, että maan muslimi-väestöä ei ole yritetty integroida kuten Ranskassa, kun eilen maikkarin netti-uutispätkässä "asiantuntija" syytti Ranskaa integroinnista joka uhkaa muslimien identiteettiä. Summa summarum, vika on aina meissä.

Islamin maailmankuvasta kertoo ehkä jotain se, että wtc-iskujen eräs tekijä oli erään hyvinkoulutetun ja arvostetun egyptiläisen perheen poika. Tämän pojan ja perheen vastuu sovitettiin sillä, että selvänä totuutena kerrottiin mediassa Mossadin (Israelin tieduselupalvelu) suunnitelleen nämä iskut ja pakottaneet mm. tämän pojan osallistumaan tähän. Maassa asuneen veljeni mukaan tämä oli yleinen ja päivänselvä totuus. Se sopi mainiosti siihen kuvaan, millaista propagandaa koulujen oppikirjat kertovat kristinuskosta ja juutalaisuudesta. Meillä vastaavasta joutuisi amnestyn mustalle listalle, saisi kustantajalta potkut ja joutuisi vielä linnaan. Eikä Egyptiä pidetä edes radikaalina islamilaisena valtiona.

Lopuksi vielä vladille, Cubelle ja Maple Leafille. Tässä ote puheesta, jonka Turkin ulkoministerinä ja vuosina 1996-1997 pääministerinä toiminut professori Necmett Erbakan piti Saksan vierailunsa aikana monituhatpäiselle turkkilaiselle yleisölle. Puhe julkaistiin Turkkilaisessa päivälehdessä, Hurrietissä.
"Eurooppalainen on sairas...Meillä on lääke hänelle. Islam on tulossa Eurooppaan. Kaikki eurooppalaiset tulevat muslimeiksi. Me valloitamme Rooman! Te olette Fatih-sultaanin uusi armeija (Fatih, Valloittaja; Mehmet II valloitti Konstantinopolin v.1453). Eurooppa oppii islamin teiltä! Euroopan nuoret ovat huumausaineiden orjia. Yli puolet heistä käyttää oopiumia tai juo alkoholia. He ovat sotkeutuneet kaikenlaisiin rikoksiin. Ne, joilla on järki kohdallaan, huutavat apua. Heidät voi pelastaa vain islam."

Niin, Turkkia ollaan ottamassa EU:n jäseneksi. Mutta Turkkihan on "maltillinen" islamilainen valtio.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Niin ja Thierry Henry ja Djibril Cisse eivät taida olla muslimeja. Tuskin hindulaisen, buddhalaisen tai kristityn taustan omaavat maahanmuuttajat ja näiden jälkeläiset osallistuvat suuremmin näihin mellakoihin. Heitä ei sinne edes hyväksytä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Morgoth sanoi:
Totta, mutta se on todella helppoa myös täältä Suomesta käsin komementoida asiaa ja arvostella. Meillä täällä suurimmat ongelmat ja puheenaiheet ovat että Nickerson näyttää kurkunleikkaaja merkkiä tappelun jälkeen tjms.
Vaikka minua tälläisena periaatteen miehenä moni asia vituttaa ihan hirveästi niin ei se nyt tarkoita että minä töiden jälkeen viitsisin mellakoimaan lähteä kun on sählyvuoro ja sen jälkeen voi tyttöystävän kanssa olohuoneen sohvalla katsoa telkkarista jotain kivaa takkatulen äärellä, sitäpaitsi siellä ulkona on kylmää ja sateistakin.

toivottavasti joku ymmärtää poitinkin.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tobias sanoi:
Tuolla Ranskassahan on nyt sellaista hasardia ilmassa ettei pahemmasta väliä. Eipä tuossa taida auttaa kuin äärimmäiset keinot, että kusipäät saadaan taltutettua. Mulle on ihan sama, ovatko muslimeja, kristittyjä tai suomalaisia tai mitä vaan tahansa. Armeija kadulle, kovat piippuun ja tulta. Kyllä loppuu pikkuhiljaa tuollainen häröily. Partiot kadulle ja tuli vapaa omasta puolestani.
Tuo pitäisi mennä kertomaan Israelin johdolle. Kas kun se ei ole tullut niille mileen vaikka siellä on levotonta ollut jo kohta viitisenkymmentä vuotta... uuh.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Cube

Jäsen
Jatkan toisesta ketjusta tänne, koska aihe ei oikeastaan murhattua koiraa enää koske.

Ohmi sanoi:
Eli sinun mielestäsi liikuntavammaisen naisen valemisessa bensalla ja sytyttämisellä ei ole mitään hirviömäistä, kun kerran tämä nainen selvisi hengissä? No, onhan se tietenkin kova pala, kun joku päästää veret ulos jostain vitun karvapallosta, mutta minä ottaisin tuollaisia karvapalloja hengiltä enemmin vaikka miljoonan kuin sytyttäisin liikuntavammaisen naisen tuleen. Ilmeisesti me olemme sitten vain erilaisia ihmisiä.
Ajatus oli sellainen, että jos yksityiskohtiin aletaan mennä, niin maailmasta löytyy aika paljon raadollisempiakin tarinoita, eikä niiden löytämiseksi tarvitse mennä edes Suomen ulkopuolelle. Se, että tämä yksittäinen tapaus - niin vastenmielinen kuin se onkin - on törkeintä, mitä onnistuit löytämään Ranskan mellakoista kertoo aika paljon myös Ranskan tapauksen luonteesta.

Olisikin mielenkiintoista kuulla, millä perustein jatkoaikalaiset, jotka ovat väkivaltalinjalla perustelevat haluamaansa ratkaisumallia. Miksi sinä, Ohmi, haluat ristiinnaulita 6000 ihmistä (juujuu, ymmärrän kyllä, että tuota ei sovi ottaa kirjaimellisesti)? Siksi, että yksi ihminen on kuollut tähän mennessä? Siksi, että helvetisti autoja on poltettu? Vai oletko sinäkin mahdollisesti hivenen turhautunut ja väkivaltaan altis?
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ähämeille tiedoksi

Jos ei patonki maistu niin aina voi palata kotimaahan taluttamaan aasia ja mässyttämään taateleita. Ei tää voi olla näin vaikeeta...
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ziege sanoi:
Islamissakin on omat neutraalit siipensä, jotka eivät tämmöisiä mellakoita hyväksy.
Tätä juuri tarkoitin. Kiitos muun muassa Osaman ja Pariisin mellakoiden voimme aivan liian helposti yleistää kaikkien muslimien olevan väkivaltaan taipuvaisia kiihkoilijoita, joille ihmiselämällä on vain välineellinen arvo. Samalla kuitenkin ihmettelemme, miten esimerkiksi irakilaiset saattavat olla niin tyhmiä, että luulevat kaikkien länsimaisten kristittyjen harrastavan sotavankiensa nöyryyttämistä taluttamalla heitä alasti kaulahihnassa pitkin vankilan käytäviä.

Tottakai militantit muslimiryhmät käyttävät tällaisia Pariisin mellakoiden kaltaisia tapahtumia parhaansa mukaan hyväkseen, aivan kuten uusnatsiryhmät hakeutuvat Euroopassa vaikkapa jalkapalloväkivallan luokse levittääkseen sanomaansa potentiaalisille kannattajille. Siksi onkin äärimmäisen tärkeätä saada kaikki maltilliset islamilaisryhmät nopeasti yhteiskunnan rakenteiden taakse ja tuomitsemaan äänekkäästi laittomuudet.

Ei islam ole ongelma, vaan ongelma ovat sitä hyväksikäyttävät ihmiset. Ei kai ole kristinuskonkaan vika, jos siihen vetoavat ihmiset ampuvat aborttiklinikoiden lääkäreitä?
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Blackhawks, Kaapo ja Rantasen Mikko
Cube sanoi:
Miksi sinä, Ohmi, haluat ristiinnaulita 6000 ihmistä (juujuu, ymmärrän kyllä, että tuota ei sovi ottaa kirjaimellisesti)?
Niin, kyllähän tuo tuo vitutus lähinnä liittyi tuon täysin puolustuskyvyttömän naisen polttamiseen joten tuo lukumäärä, joka oli siis kopioitu suoraan Spartacuksesta, oli hieman ylitseampuva. Tämän operaation suorittaneet voisi kyllä minun puolestani nakuttaa ristille ihan vapaasti.

Cube sanoi:
Vai oletko sinäkin mahdollisesti hivenen turhautunut ja väkivaltaan altis?
Olen turhautunut väkivaltaan ja ihmisten tunteettomuuteen, joka ei pään silittelyllä lähde mihinkään. Jos ihminen pystyy tekemään syyttömälle ja täysin puolustukyvyttömälle ihmisille jotain tuollaista, niin ei sellaisia ihmisiä yksinkertaisesti tarvita.
 
Gatorade me bitch!

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Maple Leaf sanoi:
Tätä juuri tarkoitin. Kiitos muun muassa Osaman ja Pariisin mellakoiden voimme aivan liian helposti yleistää kaikkien muslimien olevan väkivaltaan taipuvaisia kiihkoilijoita, joille ihmiselämällä on vain välineellinen arvo. Samalla kuitenkin ihmettelemme, miten esimerkiksi irakilaiset saattavat olla niin tyhmiä, että luulevat kaikkien länsimaisten kristittyjen harrastavan sotavankiensa nöyryyttämistä taluttamalla heitä alasti kaulahihnassa pitkin vankilan käytäviä.

Tottakai militantit muslimiryhmät käyttävät tällaisia Pariisin mellakoiden kaltaisia tapahtumia parhaansa mukaan hyväkseen, aivan kuten uusnatsiryhmät hakeutuvat Euroopassa vaikkapa jalkapalloväkivallan luokse levittääkseen sanomaansa potentiaalisille kannattajille. Siksi onkin äärimmäisen tärkeätä saada kaikki maltilliset islamilaisryhmät nopeasti yhteiskunnan rakenteiden taakse ja tuomitsemaan äänekkäästi laittomuudet.

Ei islam ole ongelma, vaan ongelma ovat sitä hyväksikäyttävät ihmiset. Ei kai ole kristinuskonkaan vika, jos siihen vetoavat ihmiset ampuvat aborttiklinikoiden lääkäreitä?
Kerro minulle keitä ovat militantit muslimiryhmät? Kuuluuko tuo edellämainitsemani Turkin pääministeri tähän ryhmään? Tai Egyptin median ohjaama yleinen mielipide, tai opetuksesta vastaava koululaitos? Tai Britannian islamilainen nuoriso, joista suurin osa hyväksyi Lontoon pommi-iskut. Ai niin, britithän olivat hyvää pataa USA:n kanssa, toisin kuin Ranska. Miksi wtc-iskujen tekijöissä oli meidänkin mittapuun mukaan rikkaan perheen poikia. Köyhyys ja syrjätyminen eivät selitä tätä.

Tällä toiminnalla on hyvin vähän tekemistä länsimaalisen logiikan kanssa. Esimerkiksi kun Tanska lähti mukaan USA:n rintamaan Irakia vastaan ja Kööpenhaminassa oli suuria mielenosituksia tämän johdosta, islamilaisessa maailmassa pidettiin tätä halveksittavana heikkoutena. Tämä toiminnan logiikka on nyt vain toinen. Se on sama, kuin koko nettikahvila Kairossa oli suu vaahdossa paasannut veljelleni, miten joku voi olla ateisti. Vahvaa kristittyä arvostetaan, vaikka pidetäänkin vääräuskoisena, islamia myötäilevää "kristittyä" tai ateistia halveksitaan. Me emme tätä ymmärrä. Meille uskonnonvapaus ja uskon ykstityisyys ja imetään jo äidinmaidossa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
LuKi sanoi:
Tämä toiminnan logiikka on nyt vain toinen. Se on sama, kuin koko nettikahvila Kairossa oli suu vaahdossa paasannut veljelleni, miten joku voi olla ateisti. Vahvaa kristittyä arvostetaan, vaikka pidetäänkin vääräuskoisena, islamia myötäilevää "kristittyä" tai ateistia halveksitaan. Me emme tätä ymmärrä. Meille uskonnonvapaus ja uskon ykstityisyys ja imetään jo äidinmaidossa.
Kirjoitat edelleen tapauksista, joissa ihminen/ihmiset käyttävät islamia välineenä, et islamista itsestään. Samalla logiikalla voisin tuomita kristinuskon, koska sen puitteissa toteutettiin inkvisitiota: kristityt kiduttavat ja polttavat ihmisiä!
 
"I only shoot and score then you score then will come." - Jesse Puljujärvi

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensin pitää sammuttaa tulipalo. Sisäministeri Sarkozy yritti tehdä sen kaatamalla bensaa liekkeihin. Armeijan lähettämisellä lähiöihin olisi varmasti samanlainen vaikutus: sotilaita ei ole koulutettu mellakkapoliiseiksi.

Kun sammutustyöt ovat ohi, tulisi ottaa opiksi ja miettiä ennaltaehkäisyä: miten vastaavilta roihuilta vältytään jatkossa? Vaikka se kuinka olisi kukkahattutäti-sosiaalitanttamaista rikollisten ymmärtämistä. Ongelman syyt on selvitettävä ja niihin puututtava. Tämä edellyttää mm. vuoropuhelua lähiöiden asukkaiden kanssa. Lehdistä on voinut lukea, että nekin asukkaat, jotka ovat selkeästi tuominneet mellakat, ovat tuoneet esiin, etteivät tapahtumat ole yllättäneet. Ranskaa markkinoidaan maana, jossa sosiaalinen nousu on mahdollista jokaiselle: käytännössä kolmannen polven maahanmuuttajille (so. maahanmuuttajien lapsenlapsille) on tarjolla vain samoja töitä kuin heidän isovanhemmilleen vuosikymmeniä sitten.

Siinä määrin kuin kyseessä on ääri-islamilaisten yllytys (millä en usko näissä mellakoissa olleen suuren suurta vaikutusta), voidaan aivan hyvin käyttää sisäministeri Sarkozyn aikaisemmin lanseeraamia karkotuksia. Muilta osin voidaan miettiä esim. sitä, kannattaako kaikki maahanmuuttajat asuttaa jatkossa samoihin lähiöihin. (Tämä ei muuten ole puolustus maahanmuuttajia kohtaan vaan moite päättäjille.)

Ei tässä pohjimmiltaan ole kyse mistään muusta kuin nuorten miesten turhautumisesta paremman tekemisen puutteessa. Täysin universaali ilmiö, sillä Suomessakin tuo väestöryhmä tekee suurimman osan rikoksista, etnisestä taustasta riippumatta. Nyt kun osa nuorista miehistä, so. lähiöiden siirtolaiset, kokee yhteenkuuluvuuden tunnetta viranomaisia ja ympäröivää yhteiskuntaa vastaan, on tuloksena ollut suuremman mittakaavan levottomuuksia.

Korostan vielä kerran, että rikoksiin syyllistyneet tulee saattaa oikeuden eteen. On kuitenkin myös puututtava ongelman syihin. On realismia todeta, että vaikka tälläkin palstalla kuinka haaveiltaisiin etnisistä puhdistuksista, siirtolaisista ei tulla pääsemään eroon. Pikemminkin päinvastoin kun arvovaltaisten tutkimustenkin mukaan Euroopan maat tarvitsevat tulevaisuudessa enemmän työvoimaa kuin oma väestö pystyy tuottamaan.
 

Viljuri

Jäsen
Minusta ongelman perussyy on selkeästi Yhdysvalloissa. Jos Ranska tuomitsisi Yhdysvaltain seikkailupolitiikan ja imperialismin riittävän selkeäsanaisesti, niin varmasti nämä maahanmuuttajataustaiset henkilöt rauhottuisivat heti.

No sarkasmi sarkasmina.

Mielenkiintoista on mielestäni eräiden kirjoittajien luja usko sosialismin voimaan mellakkojen perussyiden poistamisessa. Taitaapa kuitenkin olla niin, että edes "keskitien" muslimit eivät paljon moisesta aatteesta paljon perusta, saati sitten fundamentalistit.

Toisaalta on otettava huomioon, että Ranskassa on vallalla kulttuuri, jossa mielipiteet on tapana esittää hyvin kärkevästi. Valtaväestö on perinteisesti hyvin itsetietoista ja arroganttia. Tässä mielessä maahanmuuttajat ovat omaksuneet ranskalaisen yhteiskunnan pelisäännöt varsin kiitettävästi, kun tuovat mielipiteitään näin näkyvästi esiin. Ranskassahan valtatiet tukitaan ja barrikaadit pystytetään mitä vähäisimmistä syistä, mikä panee ajattelemaan, että muutaman auton polttaminen nyt tuskin on mikään tavattomuus ranskalaisessa keskustelukulttuurissa.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Maple Leaf sanoi:
Kirjoitat edelleen tapauksista, joissa ihminen/ihmiset käyttävät islamia välineenä, et islamista itsestään. Samalla logiikalla voisin tuomita kristinuskon, koska sen puitteissa toteutettiin inkvisitiota: kristityt kiduttavat ja polttavat ihmisiä!
Vääntisitkö yksinkertaiselle rautalangasta. Ei kai ole olemassa toimivaa islamia ilman ihmisiä. Keskiaikaisten inkvisitioiden (jotka on tuomittu jälkikäteen katolisesakin kirkossa) liittäminen globaalin maailman toiminaperiaatteisiin, on kyllä kaukaa haettua. Islam tarkoittaa alistumista, sana tulee seemiläisestä sanajuuresta slm, alistunut/antautunut. Tämä on meille vaihtoehtoihin ja valitsemiseen tottuneille länsimaalaisille outoa. Me olemme tottuneet ajatelemaan, että kehitys tapahtuu aina vaan maallisempaan suuntaan. Kirkolla on yhä vähemmän sanottavaa yhteiskunnassa ja kuvittelemme, että kehitys kaikkialla maailmassa on saman suuntainen. Islamin maailmassa kehitys on kuitenkin päinvastainen; Egypti, Algeria, Pakistan, Indonesia, Turkki ja jopa Saudien ennestään tiukka kuningashuone on islamin tiukempien vaatimusten kohteena. Länsimainen uskonnon häipyminen yhteiskunnasta tapahtuu islamilaisen uskonnon lisääntymisen kanssa samanaikaisesti. Saksassa asuva muslimiväestö on uskonnollisesti aktiivisempaa kuin koko muu Saksa yhteensä. Islamin maailma ei pysty haastamaan länttä taloudellisesti, koulusivistyksellisesti tai sotilaallisesti: Sen voima on väestönkehityksessä ja uskonnossa. Saksassa Manheimissa asuva kaverini kertoi, että siellä enemmän kuin joka kolmas työikään tuleva nuori on muslimi. Tulevaisuus tulee olemaan erittäin haastava.

Vielä lopuksi, tunnen henkilökohtaisesti useita muslimeja. Joitakin voin nimittää jopa kavereiksi. Heidän ajattelutapansa maailmasta on vain erilaisempi, kuin Halosella ja Putinilla ihmisoikeuksista.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Hesarissa oli tänään aika iso juttu noista Ranskan mellakoista. Jutussa sanottiin mellakoiden levinneen 300(!) ranskalaiseen kaupunkiin ja sitten spekuloitiin mellakoiden leviämisestä Saksaan ja Belgiaan(!!).

Lisäksi viime yötä pidettiin rauhallisena kun "vain" 800 autoa oli poltettu.

Jutussa myös muistutettiin, että Ranskassa on aina suosittu vallankumousromantiikkaa.
 
Juuh elikkäs avoin ja komea kundi.

Cube

Jäsen
LuKi sanoi:
Vielä lopuksi, tunnen henkilökohtaisesti useita muslimeja. Joitakin voin nimittää jopa kavereiksi.
Niin minäkin, mutta en voi sanoa heidän ajatusmaailmaansa missään nimessä yhtä vieraaksi.

En ymmärrä miksi pyrit tuomaan uskontoa näin vahvasti esille, kun Ranskassa tunnutaan vahvasti olevan sitä mieltä, että uskonto ei näiden mellakoiden kohdalla suinkaan ole perimmäinen motiivi. Vaikka tietyt ääriliikkeet hyödyntävätkin tämän mahdollisuuden. Mielestäni mellakoimisen laittaminen islamilaisuuden piikkiin ei ole reilua, koska tällainen käytös ei ole missään nimessä yksinomaan muslimien "etuoikeus".

Laitan kehiin muutamia linkkejä aiheesta. En tiedä palvelevatko ne keskustelua palstan haluamalla tavalla, mutta mielestäni näin on parempi, koska referoidessa muiden ajatuksia ne usein tuppaavat vääristymään ja yleistyksiä ja yksinkertaisuuksia tapahtuu. Sinäkin voisit jo laittaa linkin siihen Suomen Teologisen Instituutin artikkeliin, mitä olet lainannut useaan otteeseen.

Mutta tässä muutama mielestäni mielenkiintoinen linkki siitä, mistä tässä koko hommassa minun mielestäni on kyse (ainakin osittain):

The Independent:
http://news.independent.co.uk/europe/article325218.ece

The Guardian - What the French papers say:
http://www.guardian.co.uk/france/story/0,11882,1636343,00.html

BBC - French Muslims Face Job Discrimination:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4399748.stm

BBC - Residents speak:
http://news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/picture_gallery/05/europe_paris_riot_suburb_residents/html/1.stm
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Cougar sanoi:
Tiedät kyllä, että Ranska on yksi maailman suvaitsevaisimmista maista, jollei jopa suvaitsevaisin. Se suvaitsevaisuus toisia kohtaan taitaa olla jopa kirjattuna ihan perustuslakiin. Tällaisten tekojen jälkeen en yhtään ihmettele, mikäli rasismi nostaa päätänsä aivan uuteen luokkaan, joten väkivallan aalto tuskin päättyy tähän. En oikein menisi syyttämään Ranskaa tällaisista asioista, kun taustalla ovat mielestäni aivan muut syyt - mielestäni.
Sillä perustuslakiin kirjatulla suvaitsevaisuudella ei ole mitään merkitystä kun todellisuus kadulla ei kohtaa koskaan sitä "utopiaa" mikä on kirjoitettu perustuslakiin.

Ranskalaiset ovat suhtautuneet ja suhtautuvat edelleen hyvin kaksimielisesti siirtolaisiin (jopa sellaisiin jotka ovat asuneet maassa sukupolvia) ja maahanmuuttajiin. Maahanmuuttajien ja siirtolaisten keskuudessa köyhyys ja työttömyys on huomattavasti yleisempää kuin "ranskalaisten" keskuudessa, osa työttömyydestä tosin johtuu haluttomuudesta kouluttautumiseen ja sitä kautta työmarkkinoille hakeutumiseen mutta suurin osa johtuu yksinkertaisesti "rankalaisten" haluttomuudesta palkata "ulkomaalaisia" jollaisina he pitävät siirtolaisia töihin, esim. korkeastikoulutettujen pohj. afrikkalaisten siirtolaisten keskuudessa työttömyys-% on lähellä 26 kun se "ranskalaisten" keskuudessa on lähellä 6%. Tämä vain yhtenä esimerkkinä, sama toteutuu monilla muillakin aloilla mistä sitten johtuu se, että siirtolaiset kokevat olevansa monasti täysin ulkopuolisia maassa vaikka ovat sen kansalaisia.

En syytä maahanmuuttajia suoraan, mutta useat ovat tässä ketjussa kirjoittaneet asiasta varsin hyvin. Tullaan helpon elämän perässä rikkaaseen valtioon, mutta mitä vittua: "Ai täällä pitää tehdä työtä, jotta pärjää." Ne siirtolaiset, jotka todella tulevat paremman tulevaisuuden perässä Ranskaan ja myös haluavat tehdä työtä sen eteen, ovat jo etukäteen ajatelleet ammatin, mitä harjoittaa, millä pärjätä ranskanmaalla. Oli se sitten pizzeria tai mikä tahansa ammatti. Heitä arvostan. Wannabeet vain pyytävät - mä haluun ilmaiseks kaike...
Kuten yllä kirjoitin, suurin osa siirtolaisista on Ranskan kansalaisia ja joutuvat tästä huolimatta syrjityiksi työelämässä. Syrjiminen on monilla osin periytyvää, se on periytynyt isältä pojalle ja jopa pojan pojalle, joten ei siis ihme, että siirtolaiset kokevat tilanteen toivottomana, jopa niin toivottomana, että lähtevät kaduille masinoitujen mielenosoitusten innoittamina.

Pienempi osa siirtolaisista on näitä jotka haluavat kuoria kerman päältä, maahanmuuttajien joukossa tämän ryhmän osuus on sitten jo suurempi. Mutta edelleen, perimmäiset syyt juontavat monasti juurensa juuri ranskalaisten asenteesta siirtolaisia ja maahanmuuttajia kohtaan.

Se on totta ettei tämä mielenosoitusaalto suinkaan paranna tilannetta ainakaan lyhyellä aikavälillä, tulos voi olla surkea molempien osapuolien kannalta. Paljon on siis tehtävä jos tulevaisuudessa meinataan parantaa siirtolaisten asemaa ja toisaalta estää rasismin kasvua.

vlad.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Cube sanoi:
En ymmärrä miksi pyrit tuomaan uskontoa näin vahvasti esille, kun Ranskassa tunnutaan vahvasti olevan sitä mieltä, että uskonto ei näiden mellakoiden kohdalla suinkaan ole perimmäinen motiivi. Vaikka tietyt ääriliikkeet hyödyntävätkin tämän mahdollisuuden. Mielestäni mellakoimisen laittaminen islamilaisuuden piikkiin ei ole reilua, koska tällainen käytös ei ole missään nimessä yksinomaan muslimien "etuoikeus".

Laitan kehiin muutamia linkkejä aiheesta. En tiedä palvelevatko ne keskustelua palstan haluamalla tavalla, mutta mielestäni näin on parempi, koska referoidessa muiden ajatuksia ne usein tuppaavat vääristymään ja yleistyksiä ja yksinkertaisuuksia tapahtuu. Sinäkin voisit jo laittaa linkin siihen Suomen Teologisen Instituutin artikkeliin, mitä olet lainannut useaan otteeseen.
]
En ole lainannut mitään STI:n artikkelia,en edes tiedä onko heillä asiasta kirjoituksia. (Tämä oli varmaan pelkkä heitto). Minulla on arabian taitoisia sukulaisia ja turkin kielisiä kavereita. Suuri osa edellä esittämisäni asioista on heiltä peräisin. Aihealue on kiinnostanut minua pitkään ammattini puolesta ja olen asiasta paljon lukenut. Se on vain niin, että länsimaat elävät jälki-postmodernia aikakautta, jossa kaikki on individualisoitu. Meille uskonnon tilalle on tulullut yksilön vapaus ja raha. Tässä juuri tulee esiin se, että meidän on vaikea mieltää uskontoa merkittäväksi liikuttajaksi. Islamissa raha puhumattakaan yksilöllisyydestä, ei näyttele tärkeintä osaa ihmisen elämässä ja yhteisön toimissa.

Ongelma on siinä, että me länsimaaliset analysoimme islamia oman maailmakuvamme pohjalta, emmekä islamin lähtökohdista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy