Raipelle kenkää!

  • 159 464
  • 440

Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Arvoisa jäsen Kunto.

Lukisin mielelläni analyysisi Ilveksen tämän hetken tilanteesta. Edellistä johtoa kritisoit aktiivisesti, voimakkaasti ja kieltämättä osin aiheellisesti, mutta pariin vuoteen et ole ottanut kantaa Ilveksen tekemiseen. Odotan mielenkiinnolla analyysiäsi. Ja uskon, että muutkin odottavat.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Tuukka Raskin ja Perttu Lindgrenin poikkeuksia lukuunottamatta Ilveksen 87-ikäluokan laatupelaajien kehitys taantui rajusti 18-20 -vuoden iässä, jolloin pelaajat olivat uransa taitekohdassa, jossa roikutaan liigan, Mestiksen ja A-junnujen välimaastossa.

Ilves ja pelaajien lähipiirit eivät osanneet tehdä pintäjänteisiä ratkaisuja, vaan pelaajat juuttuivat edustusjoukkueen jämärooliin vaille nuorten pelaajien aina tarvitsemaa erityishuomiota. Jos Ilveksessä olisi tuolloin ollut valmentajana Pietilän sijaan esim. A-P Selin, joka olisi oman ydinosaamisensa puitteissa keskittynyt yksilöiden kehittämiseen, niin poikien kehityskäyrät olisivat varmasti olleet toisenlaiset.

Sandellin nostan usein mielelläni esille, koska hänellä on jopa poikkeukselliset lajitekniset vahvuudet, todellista supertähtipotentiaalia. Jo tuolloin nousu liigan johtavien pelaajien joukkoon oli pienistä avojäänluisteluun liittyvistä asioista (luisteluasento, teränkäyttö, luistelukunto) kiinni, jotka olisi laatuvalmennuksella hiottu nopeasti timantiksi. Nyt homma toimii Luulajassa, mutta Samista ei ole vieläkään nähty aikuisiällä kaikkea.

Samaan aikaan kun Ilves-junnut taantuivat tai vähintään kehitys pysähtyi, niin monet muut kasiseiskat menivät pitkältä takamatkalta heittämällä ohi. Leo Komarov, Jonas Enlund ja Jori Lehterä etunenässä kehittyivät pitkin harppauksin.

Vieläkään ei ole sanottua, etteikö ikäluokan kasvatit tee Ilvekselle isojakin maaleja, mutta aikoinaan pelaajien urakehitystä kampitettiin, joten ikäluokan koko potentiaali jää näkemättä. Pelaaja-aihioista olisi ollut nähtyä enempäänkin.

-------------

Lindgrenistä vielä yksilönä; Perttu Lindgren asetti junnuna itselleen riman niin korkealle, että häntä odottaa Mika Niemismäiset odotukset minne ikinä hän meneekin. Liigan pistepörssin voittoakaan ei noteerata, kun odotukset oli, että Pertusta Suomi saa offensiivisen NHL-hyökkääjän.

Pertun kehitys on jäänyt selkeäksi pettymykseksi. Ikätoveri Tom Wandell oli valovuoden Perttua perässä, kun kavereita oli helppo vertailla liigassa 06/07, mutta niin vain Wandell on tänäpäivänä NHL:ssä ja Perttu Euroopassa. Huppupelaajana, mutta esim. EHT-tempo on ollut vielä liikaa.

Pertun kohdalla lopullinen nousu kansainväliselle huipulle on nähdäkseni jäänyt kiinni henkisen puolen heikkoudesta. Hänellä oli kaikki eväät, mutta viimeinen tahto, joka näkyy kaukalossa kamppailuhalukkuutena (vrt. Granlund) ja verkkarit päällä haluna viedä oma fysiikka lopulliselle huippu-urheilijatasolle (vrt. Granlund). Esimerkiksi Mikko Koivuhan on hyökkäyspelivaistoiltaan ja luistelutekniikaltaan aivan alkeellisella tasolla verrattuna superlahjakkaaseen Perttuun, mutta kokonaisvaltaisena pelaajana silti useamman ison askeleen edellä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
En tiedä, kuinka monta Luulajan peliä olet nähnyt
Totta puhuakseni en kovinkaan montaa (2-3). Oma näkemykseni on vain se, että Sandellin pelityyli sopii paremmin Ruotsin kuin Suomen kaukaloihin. Syinä lähinnä Ruotsin isomman kaukalon mahdollistama lisäaika ratkaisujen tekemiseen. Sen sijaan Koivisto, Viitaluoma ja Vihko varmasti ykkösketjun miehiä Ilveksessäkin olisivat.

Toivottavasti Sami joskus vielä SM-liigassa nähdään ja todistaa näkemykseni vääräksi. Ei minulla mitään Sandellia vastaan ole.

Tämän sanottuani en koe olevani jälkiviisas, koska kirjoitin näistä asioista 2-3 vuotta etukäteen.

Kyllä. En minä, eikä varmasti kukaan muukaan, näkemystäsi kiellä. Hyvässä muistissa on tuon ajan kirjoituksesi. Hienoa nähdä, että olet ainakin joltain osin tekemässä paluuta palstalle. Toivottavasti saadaan kirjoituksiasi lukea enemmänkin jatkossa.

Esimerkiksi vastauksesi nimimerkki Ahteen kysymykseen olisi todella mielenkiintoista luettavaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
turha itkeä kaatunutta maitoa… menneet virheet on ja pysyy. Kyse on siitä mitä tehäään NYT tulevaisuutta ajatellen.

”hukattu” runko tietysti voidaan rahalla palauttaa, Huhtala, Sandell, Perttu jne jne… mutta jotta virheet ei toistu, pitäisi pystyä nykyisistä aihioista pitämään kiinni, ja hoitaman se kehitys nousukäyrälle.

Mitkä ovat esim ( ketjunaihetta mukaillen), Raipen kyvyt kehittää näitä nuoria? Juupe siihen kykeni, vaikka fysiikkahajottelu ilmeisesti pieleen menikin (kuten 2003.. Welling silloin Selinin kanssa vastuussa).

Marko Anttila, paljon parjattu Lempäälän jätti pelaa elämänsä kautta TPS:ssä ja teki jatkosopparin. On typerää väittää, että tämän tasoisia pelaajia ei joukkueessa tarvittaisi. Pelaajat vaihtuu ja matkaa, mutta tällöin haetaan korvaava, samaa tasoa oleva pelaaja. Ei ollut mitenkään näköpiirissä että Anttilaa olisi voinut jäävistä nuorista joku korvata. Kuten ei Mätskyäkään.

NYT -> tulevaisuus. Ilves on kasvattanut muutaman runkopelaajan itselleen. Jokipakka, Peltola, Rask, Rajala.

Rungossa on muutama kokenut kaveri, Marjamäki, Niinimäki, Korhonen, Järventie.

Maalivahdeista Vikman, Aittokallio ja Kolppanen.

Kasvamassa Keränen, Västilä, Mäkinen, Myttynen, Kantola

Kasvupotentiaalia Kuronen, Hintz, Nikkilä, Huhtala

Kaikki eväät olisivat edelleen kasassa, jos se raha ja ammattitaito riittäisi kärkiosaamisen hankintaan.

Ikävä kyllä runkopelaajiksi kasvaneista Rask ja Rajala jättänevät joukkueen. Rajala lähtenee Atlantin taakse (no cän do), ja Rask Helsinkiin (näin EI saisi päästä käymään).

Eli jo ennekuin voidaan hakea kärkeä, pitää täydentää runkoa. Raskin ja Rajalan paikalle ei ole kenestäkään ”kasvamassa” ryhmästä nousemaan vielä ensikaudella. Nämä on paikattava.

Tämän jälkeen olisi löydettävä se kärki. Yhteensä tarvittaisiin siis 5 hyökkääjää lisää + puolustaja.

Ei tule onnistumaan jumbojoukkuelle. Ei Ilveksen rahoilla. Niinpä taas on pakko luotaa siihen, että ”kasvamassa” olevat pelaajat ottavat vastuun täysin ennenaikaisesti. Toki, se kasvattaa ja tekee pelimieheksi pelaamisen kautta, mutta jos näitä ei pystytä pitämään (kuten nyt Rask, Rajala, aikaisemmin Anttila… puhumattakaan ”menetetyistä”), niin se aurinko ei paista risukasaan vieläkään.

Pitkäjänteiseen työhön ei kuulu se, että hedelmät myydään niiden kypsyttyä.


”mut kun ei oo rahaa”

JOS ei oo rahaa, niin täytyy olla houkutteleva jollakin muulla tavalla. Järkevä paikka kehittyä ja edetä uralla? Eli vetovoimainen valmennus, kunnollinen nuorten pelaajien erillisvalmennusohjelma (se –tun ”akatemia”).


”ei oo houkuttelevuustekijöitä”

turha itkeä että ei ole. Niiden luominen ja ylläpitäminen vaatii töitä. Tekoja. Omistautumista. . . Ammattitaitoa… ja jos sitä ei ole.. nöyryyttä hakea sitä ulkopuolelta… Varmistaa että rakenne on ”muistava” eikä toista tehtyjä virheitä. Varmistaa, että osaamista löytyy joka tilanteessa henkilöistä riippumatta jne. jne.



no katsomosta on helppo huutaa kun jäällä on hätä...
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Pieni korjaus eli Peltolan kohdalla kasvatustyö on tehty pääosin muualla kuin Ilveksessä.

Ei kai tässä nyt ollutkaan kyse virallisesti "Ilves-kasvateista", vaan että nämä mainitut pelaajat ovat kahden viime kauden aikana kasvatettu runkopelaajan tasolle liigajoukkueessa.

Samoin kun Ilves ilmeisesti vielä yrittää kasvattaa esim. Kantolasta puolestaan tulevaa runkopelaajaa. Liigajoukkueessakin voi vielä pelaajia kasvattaa suurempiin rooleihin. Kantolakaan ei siis silti ole "Ilves-kasvatti".
 

Fordél

Jäsen
Ei kai tässä nyt ollutkaan kyse virallisesti "Ilves-kasvateista", vaan että nämä mainitut pelaajat ovat kahden viime kauden aikana kasvatettu runkopelaajan tasolle liigajoukkueessa.

Samoin kun Ilves ilmeisesti vielä yrittää kasvattaa esim. Kantolasta puolestaan tulevaa runkopelaajaa. Liigajoukkueessakin voi vielä pelaajia kasvattaa suurempiin rooleihin. Kantolakaan ei siis silti ole "Ilves-kasvatti".

Ei ehkä ollutkaan, mutta pääosin Peltola on pelannut muualla ja se kasvatustyö on tehty muualla. Ilves on tehnyt sen loppusilauksen ja nostanut Peltolan liigatasolle. Tämä tapahtui kuitenkin hyvin nopeasti heti ekalla liigakaudella, mikä kielii juuri siitä, että kasvatus on tehty pääosin muualla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei ehkä ollutkaan, mutta pääosin Peltola on pelannut muualla ja se kasvatustyö on tehty muualla. Ilves on tehnyt sen loppusilauksen ja nostanut Peltolan liigatasolle. Tämä tapahtui kuitenkin hyvin nopeasti heti ekalla liigakaudella, mikä kielii juuri siitä, että kasvatus on tehty pääosin muualla.

Täysin merkityksetön asia. Peltolasta on tehty runkomies, ja siksi myös hedelmät pitää osata kypysyessään pitää.

En todellakaan tarkoita että Ilves kasvatti status olisi millään lailla merkittävä, vaan Ilveksen kasvattamat, siis Liigapelaajaksi kehittämät pelaajat, jotka saadaan ”halvalla” ja peluutetaan omaan sapluunaan (huoh.. jos sellanen olisi) ovat niitä tärkeitä palasia.

Aivan merkityksetöntä missä on junnuna tai ennen Liigaeliittiin nousuaan pelannut. Sellainen organisaatio, joka nostaa pelaajia Liigatasolle on vetovoimainen ja sinne hakeutuu pelaajia muualta. Samoin sinne pitää skoutata näitä "peltoloita" aktiivisesti ja kokoajan.

On hyvin ”ilvesläistä" alkaa puhumaan sitten siitä junnutaustasta, tai ”työ on tehty pääosin muualla”. Sillä ei ole mitään merkitystä. Sillä on, miten se raakile löydetään, kasvatetaan ja pidetään. Löydetään se siten omista junnuista tai Perähikiän Ponnesta.

Mutta olisi myös ERITTÄIN tärkeää, että joukkueella on peli-identiteetti, johon nämä pelaajat kasvatetaan. ja jollaisista pelaajista joukkuetta kasataan.

Tämän on tällä hetkellä päin P:tä, kun joukkuetta kasataan taitavista ja nopeista pelaajista ja pelitapana on rännikiekko. Kasvatustyö menee hukkaan kun valittu pelitapa ja valittu pelaajaprofiili eivät kohtaa millään tavalla.

mää oon sanonu tän aikasemminkin… Ruotsiin ei ole pitkä matka, ja hei, ne puhuu ihan englantia.
 

Fordél

Jäsen
Täysin merkityksetön asia. Peltolasta on tehty runkomies, ja siksi myös hedelmät pitää osata kypysyessään pitää.

Kyllä kyllä, mutta otin vain kantaa missä se kasvatustyö on Peltolan kohdalla tehty.

Mielenkiintoista muuten seurata, että miten Raipe onnistuu ensi kaudella nuorten pelaajien kehittämisessä. Tällä kaudella on kehitys monen pelaajan kohdalla tyssännyt, mutta toivottavasti ensi kaudella saappaat on paremmin mitoitettu, joukkuepelaaminen saadaan toimimaan, jolloin yksilötkin kehittyy.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tulen pitämään puolustuspuheen ikäluokalle, jota hehkutin vajaa 10 vuotta sitten ja johon mm. Junno aikanaan viittasi, että tähän ikäluokkaan (ja tuleviin) Ilveksen on hyvä rakentaa tulevaisuus. Tuolloin aikanaan kerroin, että Ilveksen kasiseiskat ovat ikäluokkansa sisällä huippuja, mutta pärjääkö kasiseiskat vertailuissa muihin ikäluokkiin.

Erittäin hyvä kirjoitus ja tulihan siitä ikäluokasta hyviä pelaajia eli vähän turhan negatiivisesti tuli kommentoitua. Mutta jos palataan tähän nyt käsillä olevaan junnukatraaseen, niin edelleen toivon ettei samanlaisia menetyskiä tulisi kuin Huhtala ja Sandell. Meidän Myttyset ja Petolat ovat niitä pelureita, josta se runko pitää edelleen kasata vaikka tämä kausi huonosti menikin. Tämä on se yksi asia, jossa uskallan Ilveksen johtoon luottaa. Toki on sitten pelaajia, joita ei pystytä pitämään, kuten mahdollisesti Rask.
 

Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meidän Myttyset ja Petolat ovat niitä pelureita, josta se runko pitää edelleen kasata vaikka tämä kausi huonosti menikin. Tämä on se yksi asia, jossa uskallan Ilveksen johtoon luottaa.

Tältä strategialta katkaistiin selkäranka siinä vaiheessa, kun Meskanen ja Helenius päättivät erottaa Pajuojan. Valitettavasti.

Odotan edelleen Kunton analyysiä. Vai pitäisikö hiljaisuudesta vetää tiettyjä johtopäätöksiä?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tältä strategialta katkaistiin selkäranka siinä vaiheessa, kun Meskanen ja Helenius päättivät erottaa Pajuojan. Valitettavasti.

Totta, Pajuoja oli kenties tarkein lenkki tassa projektisssa mutta uskoisin, etta sita jatketaan Juupen lahdosta huolimatta. Ei tassa voi kun toivoa, etta Raipe onnistuu valmentajana ensi kaudella ja seuraavalle valmentajalle olisi tarjolla sitten hyvat lahtokohdat jatkaa tata tyota.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotan edelleen Kunton analyysiä. Vai pitäisikö hiljaisuudesta vetää tiettyjä johtopäätöksiä?

Minkälaisia johtopäätöksiä voit vetää siitä, ettei roiku Jatkoajassa tiiviisti? No kerrotaan hieman yksityiselämästäni. Keväällä 2010 lopetin noin 20 vuotta kestäneen yrittäjäelämäni, kun minut houkuteltiin kansainvälisen yrityksen leipiin. En vielä sillä hetkellä tiennytkään, mistä kaikesta pitää luopua, kun siirtyy oman tilanteen herrasta kansainvälisen yrityksen orjaksi. Aluksi riitti, että kvartaalit tuottavat tulosta, mutta loppuvuodesta siirryttiin jo kuukausitalouteen ja pää on pölkyllä heti, vaikka seurattavaa kuukautta edeltävä kuukausi olisi mainio ... Mietenkin tällä hetkellä, että millä nimikkeellä tätä aikakautta katsotaan satojen vuosien päästä. Olemmeko vain informaatioaikakauden alun tehottomassa jaksossa vai katsotaanko tätä typeränä oravanpyöränä, jolloin ihmiset ajettiin loppuun.

Tuo alustus oli tarpeen, jotta päästään minun hiljaisuuteen palstalla. Kun siirryt tulosvastuulliseksi orjaksi joudut luopumaan paljosta. Minä päätin luopua ensimmäisenä kirjoittamisesta, koska aikaa ei kulu pelkästään siihen, että kirjoitat, vaan seuraat jännityksellä, mitä tunnetiloja kirjoittamasi teksti muissa aiheuttaa. Loppujen lopuksi kirjoittamattomuus toi runsaasti lisää aikaa ja oli vapauttava kokemus. Seuraavaksi päätin lopettaa öiden valvomiset Ilveksen takia. Näitä öitä oli takana useita kymmeniä, ellei jopa satoja. Valvokoot muut, en minä. No tuon kirjoituksiin kuluneen ajan söi tämä kansainvälinen yritys nopeasti ja se ei riittänyt. Ostin täksi kaudeksi kannatuskortin, jolla kerättiin rahaa Toskalan ja Järventien hankkimiseksi. Maksoin hieman ekstraakin, mutta olen nähnyt vain neljä matsia (niistä kolme voittoa). Usein olen matsin alkamisaikana Helsingin moottoritiellä ja hallin lähettyvillä toisen erän aikoihin. Työpäivän pituus on 12 tuntia, eikä jaksa tulla kannustamaan, vaan suuntaa kotiin lapsien pariin. Sydän tietenkin tuskaisena Ilveksen taapertamisesta, mutta en valvo yötäni enää sen vuoksi. Yrittäjänä sai sovittaa omia aikoja. Seurata Jatkoaikaa, käydä peleissä, joskus reeneissä ja ennen kaikkea vastailla ilvesläisten ystävien puheluihin. Elää siis Ilves isona osana elämäänsä. Nyt vastaan siitä, että englantilaiset saavat riittävästi ebitaa. Eilen avasin anonymousina pitkän tauon jälkeen Jatkoajan palstan, provosoiduin, kirjauduin sisään ja kirjoitin mielipiteeni. Tuon takia jouduin jatkamaan työpäivääni aina klo. 22 saakka, jotta englantilaiset saisivat helmikuun tulokset ajoissa ennen yöllä tapahtuvaa raportointiajoa. Ja kyllä minua kutkutti sinun - nimimerkki Ahde - pyyntö, jota pidin kohteliasuutenakin "haaste" kirjoittaa analyysi. Avasin ruokatunnin jälkeen Jatkoajan ja huomasin, että "haaste" muuttuikin jo ehkä "vaatimukseksi".

Minulla ei ole vastaavaa kompetenssia (jos sitä oli aikoinansakaan) kuin silloin, kun elin Ilvekselle joka päivä. Nyt katsastan Ilveksen tulokset, enkä työaikanani uskalla vastailla ilvesläisten puheluihin. Kirjoitan silti teille oman analyysini, mutta tällä kertaa etä-Ilveksenä, kun teen kerran tänään etänä hommia.

On muuten kiva kirjoittaa.. jatketaan seuraavassa viestissä. Pahoittelut siitä, että aihe on kaukana tämän ketjun aiheesta, mutta ei ole mikään one liner.
 

Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parahin Kunto,

Pahoittelut, jos koit sen vaatimukseksi. Ei ollut mitenkään sellaiseksi tarkoitettu. Kun kuitenkin poissaolosi palstalta kesti kutakuinkin sen ajan, kun uusi johto on ollut puikoissa, niin se vain herätti pienessä mielessäni kysymyksiä.

Palataan päiväjärjestykseen ja odotan edelleen mielenkiinnolla arviotasi. Ehkä siitä saadaan jotain keskustelua aikaiseksi.

Kaikella ystävyydellä
Ahde
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunnon tietämätön analyysi

Seuraava kirjoitukseni on vailla todellista pohjaa Ilveksen nykytilanteesta. Selvitys yllä. Lukekaa tämä se muistaen. Esitän pohdintojani ja ennen kaikkea teen kysymyksiä, joihin toivon vaikka sinulta Ahde vastauksia.

Omistajuus
Tätä kritisoin aikoinani voimakkaasti. Mielestäni Ilveksen kannalta on erittäin vaarallista, että pääomistajana on yksi henkilö ja meillä sen tekee vieläkin huonommaksi se, että pääomistaja on jossakin tuhansien kilometrien takana. Hän ei pysty aistimaan tilannetta tarkasti. Kysyin usein, kuka omistaa Ilveksen, kun Vincent siirtyy taivaallisiin kaukaloihin tai rakennusaloihin. Vastausta en ole saanut. "Yksinomistajuus" on minun mielestäni kotimaisessa kiekkobisneksessä erittäin huono tilanne seuran toiminnalle. Ja olisin samaa mieltä, vaikka omistaja olisi täältä Tampereelta. Mitä, jos tälle yhdelle omistajalle iskee vakava sairaus, vaikkapa dementia? Tai kuvitellaan tilanne voiko V.Manngard myydä osakkeensa Pojulle? Ihan totta voiko hän tehdä niin? Tai testamentata Ilves osakkeensa suuttuesessaan Tappara ry:lle? No toivottavasti näihin on klausuulit, että ei voi. Omasta mielestäni olisi tärkeätä, että Ilveksessä isoin omistaja olisi taho, jolle 15, 30 tai jopa 75 vuoden päästä Ilveksen hyvinvointi olisi tärkein asia. Ajatteleeko esim. Vinnien osakkeet perivä vuonna 2042 Ilveksen parasta. Mikä olisi tällainen taho? Itselle tulee mieleen vain Ilves ry. Se on minulle ainoa kelpaava pääomistaja. Ei missään nimessä 62% tai mikä nykyään onkin Vinnien omistusosuus.

Yhteenvetoni: Tämä suuri epäkohta ei mielestäni ole poistunut minun palstaltani poistumisen jälkeen lainkaan. Ellei sitten Vinnien testamentissa lue, että 32% menee Ilves ry:lle ja loput... no vaikkapa mnulle (tähän hymiö)

Osakeanti
En tiedä mitä tästä on kirjoiteltu ja siksi on varmaan vaarallista mitä siitä kirjoitan. Seuraava ei ole totuus, vaan yhden ihmisen mielipide. Olin kuulemassa aikoinani ehtoja ostoa harkitsevien kanssa, siis vuonna 2010. Minun mielipiteeni oli se, että minulle kaupiteltiin aivan naurettavan järkyttävän ylihintaista tuotetta. Tuli tunne, että vuonna 93 ostetulla Mersulla oltaisiin ajettu 5 miljoonaa kilometriä erittäin huonoilla hiekkateillä ja tuosta puhkiruostuneesta (1.1 miljoonaan euron tappiot niskassa, kassa rajusti miinuksella) amerikkalainen pyytäisi 83.3 % siitä, mitä lokinsiipinen vuoden 2010 Mersu maksaisi. Amerikkainen on bisnesmies, mutta ei Tampereellakaan niin tyhmiä ostajia ole, vaikka Mersu olisi joka yö mielessä. Mersua kaupittelevalta ei myöskään saatu missään vaiheessa kirjallista vakuutusta, että hän suostuisi myymään koko Mersuaan, eikä sitäkään, että hän jatkossa omistaisi alle 33% tuosta Mersusta. Useampikin Mersua ostanut piti myyntitarjousta naurettavana, varsinkin, kun samaan aikaan oli myytävänä noin kolmasosa hinnalla uudempi Mersu, takapenkillä salkku, jossa oli jopa rahaa suorittaa tuon Mersun tulevat huollot. Ja mainittakoon, että tuo Mersu porskuttaa erittäin vahvasti tänä päivänä. Kysyimmekin, että saammeko takuita, siitä, että voiko tuo Mersun omistaja jonakin päivänä itsevaltiaan tavoin päättää, kuka tuolla Mersulla ajaa? Eli voiko hän tuoda kuskiksi kenet hyvänsä hän ystävistään haluaa? Aluksi oli hiljaisuus, mutta kun kysymyksen toisti, niin ei sitä pystytty vakuuttamaan, että sille päälle sattuessaan näin ei voisi käydä. Tämä kuvaus on liian synkkä, eikä tilanne näyttäydy näin mustavalkoisena, kun katsot maailmaa onnellisena kannattajana. Mutta, jos aiot laittaa omia henkilökohtaisia rahoja kiinni, niin tilanne on täysin eri. Sijoittaja ei heittäydy tilanteeseen, jossa omat rahat kelpaavat, mutta sillä rahalla ei saa oikeastaan mitään. Taisin jopa aikoinani täällä esittää Vinnielle kysymyksen. Omistatko mieluummin esim. 32% jostakin hyvästä vai 62% huonosta. Tuo 33% raja oli ainakin minun tuntemille sijoittajille tärkein juttu. No tietenkin naurettavan ylihinnan kanssa. Minä esitin omistajille tulevaa tiettyä osinkoakin eli jos sijoitat vaikka 50000 euroa Ilvekseen, niin saat 2% osinkoa per kausi, jonka voisi vaihtaa Ilvestuotteisiin. Olisi mielestäni ollut hienoa, että Ilves-omistajilla olisi ollut hallissa kausikorttipaikat -vaikka sitten vähemmän halutusta C-päädystä. Tuohon ehdotukseen ei tullut mitään vastakaikua. No itse sijoitin Koneen osakkeisiin ja hissi on noussut kivasti 28 eurosta 44 euroon tuona aikana (+osingot).

Yhteenvetoni: Osakeannin ehdot olivat minusta huonot, eikä Vinnie ylihinnan myötä ollut valmis pudottamaan omistustaan sille tasolle, mistä sijoittajat ovat kiinnostuneet. Ei vaikka sydän olisi tassun muotoinen. Omaksi fiilikseksi jäi, miksi maksaa toisten aiheuttamia sotkuja ja jäädä mitättömän pienen palasen omistajaksi. Pöydällä oli ehdotus, jossa suuri osa rahasta olisi mennyt suoraan Ilvekselle ja pienempi osa Vinnielle. Meidän näkökulmasta Vinnie (multimiljonääri) olisi myydessään saanut hieman suoraa kipukorvausta, mutta enemmän arvoa sillä, että hänen omistamansa Ilves voisi taloudellisesti paremmin. Tämä olisi mielestäni ollut kehittelemisen arvoinen juttu. Mutta täytyy muistaa, että Vinnie on uhrannut Ilvekselle paljon ja tällöin merkittävämpi juttu on luonnollisesti hänen näkökulmansa. En halua dissata Vinnietä millään muotoon ihmisenä, mutta kirjoitan negatiivisesti sen vuoksi, minkä itse koen omasta mielestäni negatiiviseksi Ilvekselle.

Hallitus: Yksi lempiaiheistani, jota myös Tarinankertoja on erittäin ansiokkaasti pohtinut. Itse annoin aikoinani jopa nimiäkin kuten Jarmo Huhtala, Tapani Liuhala (Vattenfall toimitusjohtaja) jne.. Minua risoi hallituskolmikko ja vaadin viisikkoa. No hallitus laajenikin viisikoksi. Minun mielestäni Ilves Hockey Oy:n hallitusrakenne on vieläkin väärä. Missä kiekkoihmiset (Huhtala, Lumme tai Jalo)? Miksi 40% hallituksesta on ollut yli 10 vuotta mukana? Ymmärtäisin tietyn pysyvyyden, jos oltaisiin edetty mitalista toiseen. Kysynkin mitä suurta annettavaa hallitustyöskentelyyn esim. Erkki Lagerstamilla oli kolmen jumbosijan jälkeen? Nyt mennään kohti neljättä? Saatan muistaa väärinkin 95-vuoden hallituksen. No joka tapauksessa kolme tai neljä. Mikä on se tietämyksen mahti, että kolmen jumbosijan jälkeen ei koe tarvetta erota? Tämä siis minun näkökulmasta. Hienon ihmisen - Erkki Lagerstamin - näkökulma on varamasti toinen. Kuka hullu tulisi hallitukseen, jonka vastuulla on 1.6 milliä tappiota edellisiltä kausilta? Mutta silti, jos puhtaasti ajateltaisiin Tampereen Ilveksen etua, niin hallituksen rakenne pitäisi olla ehdottomasti toinen ja hallituskiertoa tapahtuisi siten, ettei jämähdetä. Ukkoa kiertoon 3-4 vuoden välein.

Aikoinani esitin, että kun hallituksessa on kolme kiekkoa vähemmän tuntevaa, niin heidän nimityksetkään eivät onnistu. Nyt kaadetaan isoa likasankoa kaksikon Helenius&Meskanen päälle. Kysynkin uhmaten, jos tuo kaksikko on syyllinen Ilveksen nykymenoon, niin kuka helkkari heidät sinne valitsi? Minun parjaamani hallitustrioko? Ei kai he sinne voineet marssia sisäänkään? Kuka on vastuussa siitä, että näin huonot miehet -jos siis ovat huonoja- valittiin hallitukseen? Vinnie? Kuten sanoin Ilveksen toimista olen etääntynyt ja olen väärä henkilö arvioimaan, miten Helenius ja Meskanen ovat onnistuneet. Mutta, jos kolmikko Manngardit ja Ekku haluavat, niin he voittavat hallituksessa aina äänin 3-2. Jos Meskanen ja Epenius ovat Ilveksen mörkö, niin kuka on se kolmas, joka heidän kanssaan tekee hallituksen väärät päätökset? Jos taas hallitus ei toimi, niin sitten Vinnien pitäisi salamannopeasti vetää johtopäätökset omasta toimintakyvystään. Ei kai taas ole salaliittoja?

Yhteenvetoni: Miielestäni hallitusrakenteessa ei tapahtunut oikeita korjausliikkeitä. 40% hallituksesta kaukana Hakametsästä. He eivät juuri näe Ilveksen matseja tai aisti maksavien asiakkaiden tuntoja. 40% hallituksesta etenee kohti neljättä jumbosijaa. HALOO! Mitä annettavaa heillä vieläkin on? 60% uusia hallitusjäseniä ... missä kiekkokokemus, kuka valitsi heidät?


...JATKUU
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunnon tietämätön analyysi -osa II

Ilves valtapelin nappulana - kuppikunnat
Jokaisessa urheiluseurassa on kuppikuntia, joissa asiat tiedetään toista paremmin. Ehkä nostan tämän jopa kirjoitukseni päätteeksi suurimmaksi esteeksi Ilveksen menestykselle. Ilveksen ympärillä pyörii kuppikuntia, jotka eivät näköjään voi sietää toisiaan. Seurauksena on mädännäisyys, joka tuhoaa tukipilarit. Haluan uskoa, että on sitten Ilves ry:n edustaja, edellisen tai nykyisen hallituksen ystävä, Raipen ystävä, Juupen ystävä tai Ilveksen kannattaja, niin jokaisen yksilön oma henkilökohtainen halu olisi sille, että Ilves menestyisi. Jokainen haluaisi Ilveksen parasta. Kun objektiivisena kuulen eri osapuolten tarinoita, en voi käsittää, miten samasta asiasta tai tapahtumasta näkemykset ovat täysin vastakkaiset. Ilveksen ympärillä olevat kertovat asioita eteenpäin - jopa julkisuuteen - edistäen oman leiriytymän tarpeita. Minulle tulee mieleen Kummisetä tai nyt mielestäni loistava sarja Boardwalk Empire. Meillä ei sentään onneksi käytetä fyysisiä otteita, mutta Ilves pyörii valtapelin nappulana, jossa "puukotetaan" selkään

Mikä ajaa ihmisen tähän? Itse päättelen, että tieto on valtaa. Halutaan olla tiedon keskuksessa. Halutaan kuulla tulevat hankinnat etukäteen tai kuka juopotteli ja missä. Halutaan olla junailemassa asioita.

Itse koen, että Ilveksen tulisi pikaisesti löytää nyt henkilö, joka liimaisi Ilves-perheen niin ehjäksi, kun sen vai voi tehdä tällaisen valtapelin jälkeen. Ei ole olemassa oikeaa eikä väärää leiriä. Yksi kertaa nolla on nolla. Jokaisella leirillä on pomminvarmasti (tässä sana pommi ei tarkoita oikeaa pommia) erittäin paljon hyvää annettavaa Tampereen Ilveksen tulevaisuudelle. Nyt tarvitaan nopeasti oikea tahtotila pelastaa Tampereen Ilves yhdessä, eikä kokea nautintoa siitä, että toisen leirin johdolla Ilves ajaa kohti tuhoa. PERKELE, mikä kateuden kiima!. Tiitolat & Co. eivät olisi voineet ikinä ajatella tällaista, kun tietämättään aloittivat ilvesläisen historian.

Yhteenvetoni: Kuten huomaatte, en ole vielä tässäkään vaiheessa päässyt päivittäiseen toimintaan. Mielipiteeni on, että Ilves Hockey Oy:n perustat ja sen ympärillä hyörivät eri suuntaan vetävät leirit pitkälti estävät Ilveksen pitkäkestoisen menestyksen. Kääntäen asian toisin päin, yhteen (no puoli kahteenkin) puhaltava Ilves-perhe olisi mieletön voimavara. Sanonkin sinulle lukija ja Ilves-kannattaja: mitä ikinä kuuletkin Ilveksestä, mieti monta kertaa voiko se olla totta vai voiko olla niin, että joku taho käyttää sinua pelinappulana edistäen omia tarpeitaan. Mietin jopa tämän lauseen päättyessä, että olenko itse pelinappula. Mielestäni en, koska en omaa aktiivisia Ilves kontakteja. Haluaisin niin kovasti vain Ilveksen menestyvän, että minun on analyysia pyydettynä, kirjoitettava, kuten itse asiat näen.

Ilveksen talous:
Tämä on oikeasti sitä alaa, mihin minut on koulutettu, mutta en omaa tietoa Ilveksen taloudesta. Olen elänyt vain sillä tiedolla, mitä luen lehtien palstoilta. Mutta sen sanon, että mielestäni nuo lahot perustat eivät voi olla vaikuttamatta siihen, mitkä edellytykset on rakentaa Ilveksen taloutta. Kaudella 2009-2010 Ilveksestä julkaistut lehtileikkeet olivat 90% negatiivisia. Nyt ollaan ajauduttu taas samaan tilaan. Kun kierre on negatiivista on siinä vaikea saada aikaiseksi positiivista taloudellista tulosta. Share Ilveksen (en kuulu) julkilausumasta on helppo päätellä, että nyt juttuja on vuodettu Ilveksen sisältä... Miksi? Edistääkö se jonkun aikeita?

Kun Ville Raunio otti vetovastuun -muistaakseni tilikauden 2010-2011 neljäntenä kuukautena - ajattelin itsekseni, että minä en ainakaan vedä johtopäätöksiä hänen kompetenssistaan ennen tilikauden 2011-2012 tuloksen julkaisua. En voi kadehtia Raunion tehtävää, sillä viestikapulan vastaanottaessaan tilanne oli todella huono. Viime tilikauden jäljiltä se on vieläkin huonompi. Suuntaa on vaikeaa kääntää nopeasti. Itsellä ei maalaisjärki riitä siihen, että miten noinkin pienellä bisneksellä on saatu noinkin isot tappiot 3 vuodessa. 10 mummon miljoonaa!!! Olen nähnyt Raunion livenä kahdesti - kättelinkin -, mutta en tiedä kaverin kompetenssista tai käyttäytymisestään mitään. Ilveksen puolesta toivon, että on kova kaveri.

Yhteenvetoni: Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Suolle on vaikea rakentaa pankkia. Kun pörssi ei ole kunnossa, ei meitä kiinnostavia pelaajia pystytä houkuttelemaan ja omat karkaavat saadessaan kovia tarjouksia. Talouden osa-alueella haluan kuitenkin yhdestä asiasta kritisoida voimakkaasti nykyistä johtoa. Mikä ihme siinä tuloslaskelman laatimisessa ja julkaisemissa kestää?! Itse toivoin "uudelta" johdolta parempaa läpinäkyvyyttä kuin edelliseltä, mutta viime kaudellakin taidettiin saavuttaa kyseenalainen kunnia julkaisemalla viimeisenä seurana tilikauden tulos. Tai Ilves ei oikein tainnut sitä edes julkistaa. Tuo toiminta luo vääjämättä salailun tunteen, vaikka se sitä ei olisi. Joskus viivettä seliteltiin Vinnien vuoden aikaan myöhäisellä käynnillä. Jos asia on vieläkin näin, niin eikö tuota ratkaisevaa käyntiä voida aikaistaa?

Ilves kaukalossa - Raipe liigan kaikkien aikojen haukutuin kakkoskoutsi?

Kevään 2010 jälkeen Ilves oli tilanteessa, jossa agentit lähes kieltäytyivät tuomaan pelaajiaan Ilvekseen. Ilveksen tilanne koettiin erittäin epästabiilina. Analyytikot povasivat Ilveksen saavuttavan alle 10 voittoa tulevalla kaudella. Ilves yllätti erittäin positiivisesti monella toiminnan sektorilla. Juttelin erään tärkeimmän agentin kanssa noin vuosi sitten ja hän totesi, että moni ei tiedäkään kuinka hyvä paikka Ilves on nyt pelaajille. Tämän kuultuani jatkoin entistä tyytyväisempänä passiivista Ilves-elämää. Pelaajat viestittivät kovista harjoituksista ja raatajat nauttivat siitä, että tiukassa ottelutahdissa välipäivätkin mennään kovaa. 2010-2011 kausi oli kaukalossa positiivinen yllätys. Voisi jopa sanoa, että keväällä 2010 olisi voinut ajatella, että keväällä 2011 karsitaan ja seuraavana ollaan sääleissä mukana. Jotain on mennyt pahasti pieleen kevään 2011 ja syksyn 2011 välisenä aikana. Mitä?

Pidän erittäin paljon molemmista herroista, niin Juupesta kuin Raipesta. Ja koska itse olen valmentanut, niin aihe on omalla tavalla vaikea. Mitä tapahtui kesällä 2011? Oma tietämätön teoria - en ole kummankaan kanssa aiheesta jutellut - on se, että herrat kiristivät ruuvia entisestään - liikaakin? Jos näin, niin olisiko uusi harjoitustahti ollut liian kova jopa HIFK:n pelaajille, jotka olivat olleet Kari Jalosen käsissä pari edeltävää vuotta vai oliko kiristetty tahti liian kova Ilvespelaajien taustat tuntien. Jos osun tässä arviossa oikeaan (tähän lisänä ohkaisen materiaalin loukkaantumiset), niin valmentajana annan valmentajalle tämän anteeksi. Valmentaminen on oppimisprosessia. Jos seuraavana kesänä toistetaan tuo virhe, niin sitten ei ole tapahtunut oppimisprosessia ja oppijoissa on vikaa. Samoin Rautakorpi vei määrätietoisesti joukkueen kohti mestaruutta oppien ja tehden korjauksia. Kannattaja näkee asian luonnollisesti siten, että tällä hiekkalaatikolla ei ole varaa harjoitella ja erehtyä.

Palstoja seuratessa ei voi kuin ihmetellä salaliittoja. Kenen kirjalla pelattiin ja koska? Jos Raipe oli vastuussa alkukauden pelitavasta, niin hänen johdollaan ilmeisesti näin "menestyttiin" viime kaudella? Vastasiko Raipe kesäharjoittelusta, jolloin on pakosti tehty jotain väärin? Kävelikö Raipe kesällä Juupen yli? Valmentaminen on nykyään tiimityöskentelyä. Vova aikoinaan sanoi minulle, että hänelle mieluisin kakkoskoutsi olisi painisalin Bob-nukke. Eli ei puuttuisi mitenkään hänen toimiin. Nykyään vaihtoaitio on täynnä pukumiehiä ja tehdään tiimityötä. Päävastuu on kuitenkin aina päävalmentajalla. Juupen potkupäivä oli minulle surullinen päivä. Itse halusin ajatella, että herrat täydentävät hyvin toisiaan. Siinä missä nuori pelaaja luulee menevänsä kovaa, niin Raipe tietää, että hän itse meni paljon kovempaa. Toisen sata voi toiselle olla kahdeksankymmentä. Juupe luo puolestaan hyvän hengen ja tunnelman saapuessaan tilaan. Mikä meni pieleen?

Valmennuksessa kakkonen on viime kädessä kuitenkin aina vain kakkonen. Päävalmentaja sanoo - tai ainakin pitäisi sanoa - viimeisen sanan ja tekee päätöksen. Kakkosena et saa vietyä asioita läpi, jos ykkönen haluaa toiseen suuntaan. Haluan uskoa, että Juupe olisi itse eronnut tehtävästään, jos olisi kokenut olevansa päävalmentaja vailla päävalmentajan valtaa. Eli on vastuut, mutta ei valtaa. Kiistatonta on, että keväästä syksyyn oltiin tehty vääriä valmennuksellisia asioita ja näistä Juupen pitää kantaa vastuu. Jos Juupe ei ollut todellinen päävalmentaja, niin se sekoilu menee taas tämän organisaation piikkiin.

Aivan toinen keskustelu on se, mitä tapahtui Juupen potkujen alla. Nimimerkki Ahde tietää, että potkut päätti Meskanen ja Helenius. Mutta, jos päätös tapahtui hallitustasolla, niin kuka oli kolmas hallituksen jäsen, joka puolsi potkuja? Itse en tähän osaa ottaa kantaa. Oliko Vinniellä asiaan mitään sanottavaa? Ainakin edellisiin potkuihin on ollut, vaikka hän ei ole niitä suoraan taitanut antaa (Case Hämeenlinna).

Yhteenvetoni: Kesällä on varmuudella epäonnistuttu, joukkue liikkui alkukaudesta todella huonosti. Korvaavat liikkeet nostivat Ilveksen hetkellisesti säälien tuntumaan, mutta sitten romahdus. Jos pysymme sarjassa, niin oppiko Raipe viime kesästä mitään vai onko hän kaikkien näiden valmentajahaukkumisten arvoinen. Joka tapauksessa Ilveksen kannattajat ovat suoneet Raipelle taas yhden ennätyksen, nyt kyseenalaisen sellaisen ... Suomen (olisiko jopa koko maailman) kaikkien aikojen haukutuin virallisesti kakkoseksi ilmoitettu valmentaja. Itse en asetu kummankaan herran leiriin. Toivoin erittäin kovasti heidän yhteistä onnistumistaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunnon kolmonen

Joukkueen rakennus - Seppo kaksoisroolissa
Lähtökohta keväällä 2010 oli se, että tänne ei ollut tulijoita. Poika&Ilveksen sössiminen ei aiheuttanut pelkästään suurta taloudellista lovea, vaan huonosti käsiteltyjen omien tilanne aiheutti myös yllä mainitun agenttien vieroksunnan. Samuli Kivimäki taitaa olla ensimmäinen ei-ilvestaustainen pelaaja, jonka Ilves hankki/tai sai hankittua toiselta kotimaiselta liigaseuralta. Tämä hiljainen jakso ei minun mielestä ollut pelkästään strategiaa, vaan myös kysynnän ja tarjonnan lakia. Joukkuetta rakennetaan tai ylläpidetään rahalla. Rahaa saadaan hyvällä talouden pidolla ja tuon edellytyksenä on vakaa toiminnan pohja eli taustat. Ilveksessä taustat eivät ole kunnossa, pohja luoda rahaa puuttuu, joten joukkueen rakentaminen on erittäin vaikeaa. Tämän kauden konttaamiseen suurimman syyn löydän joukkueen valmentautumisesta kuin joukkueen rakennuksesta.

Koska kritisoin entistä johtoa paljon, niin haluan olla tasapuolinen. Mielestäni Seppo Hiitelän - erittäin jämäkkä ja viimeisen päälle Ilves - kaksoisroolia ei olisi pitänyt millään muotoa sallia. Tämä on minun silmissäni suurin synti nykyiselle toimivalle johdolle. Pelaajakaupat ovat luku sinänsä. Jaan kannattajien ymmärryksen kolmen veskarin tarpeettomuudesta sekä ihmettelen pelaajien kauppaamista. Toivottavasti karsinnoista selvitään ja nuo toimenpiteet todellakin mahdollistavat jotain hyvää ensi kaudelle.

Yhteenveto: Minusta olisi suuri erehdys päästää nyt omista nuorista (Myttynen, Keränen jne) irti, vaikka tämän kauden otteet näyttäisivät huonolta. Karkeasti voidaan sanoa, että yksikään heistä ei ole mennyt eteenpäin ja silloin vika ei ole heissä. Valmennus on nyt keskiössä. Sen pitää onnistua tästä hetkestä alkaen.

Loppuyhteenvetoni:
Ilvesomistajat..kerääntykää yhteen...polttakaa rauhan piippu... taustalle Kumbaya soimaan ja sen vaiettua lupaatte Aarne Honkavaaralle & Lasse Oksaselle rakentaa yhdessä yhteisen tulevaisuuden. Mieti jo nyt miten vastaisit pahimpaan mahdolliseen - ja toivottavasti kuvitteelliseen - urheilukysymyksen tulevaisuudessa, kun sinulta kysytään, missä olit, kun Ilves tippui Mestikseen? On hemmetin noloa, jos kerrot olleesi sentterinä, valmentajana, hallituksen puheenjohtajana tai Ilves-leirissä, joka laittoi kapuloita rattaisiin toiselle Ilves-leiriläiselle.

Tässä analyysini. Sitähän sää kysyit. Tällä kertaa kauempaa katsottuna. Kunto vaikenee ... ehkä ... ellei sitten joku kirjoita kasiseiskoista ... tai sanattomasta mummelista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Loppuyhteenvetoni:
Ilvesomistajat..kerääntykää yhteen...polttakaa rauhan piippu... taustalle Kumbaya soimaan ja sen vaiettua lupaatte Aarne Honkavaaralle & Lasse Oksaselle rakentaa yhdessä yhteisen tulevaisuuden. Mieti jo nyt miten vastaisit pahimpaan mahdolliseen - ja toivottavasti kuvitteelliseen - urheilukysymyksen tulevaisuudessa, kun sinulta kysytään, missä olit, kun Ilves tippui Mestikseen? On hemmetin noloa, jos kerrot olleesi sentterinä, valmentajana, hallituksen puheenjohtajana tai Ilves-leirissä, joka laittoi kapuloita rattaisiin toiselle Ilves-leiriläiselle.

Olen kateellinen "Kunnolle". Miksi? Siksi, että tässä kappaleessa "Kunto" esittää ratkaisumallin johon itse en ikinä olisi kyennyt. Mallin joka on realistinen, toteutettavissa ja prkl jokaiselta osalliselta nöyryyttä vaativa jatasapuolien... ilman että Ilvestä tarvitsee ajaa konkkaan tai tiputtaa Mestikseen.


Niken mainoksen sanoin
"just do it"

ja
Barak Obaman sanoin
"yes we can"
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei saatana. Hiljaseksi vetää. Kävele nyt Kunto perkele jo Ilveksen toimistolle ja sano hintasi. Ole Paavi ja Dalai-Lama, suomalaisittain ehkä Pekka Haavisto(homoksi ei tarvitse heittäytyä) yhtä aikaa. Yhdistä Ilves!
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhteenveto: Minusta olisi suuri erehdys päästää nyt omista nuorista (Myttynen, Keränen jne) irti, vaikka tämän kauden otteet näyttäisivät huonolta. Karkeasti voidaan sanoa, että yksikään heistä ei ole mennyt eteenpäin ja silloin vika ei ole heissä. Valmennus on nyt keskiössä. Sen pitää onnistua tästä hetkestä alkaen..

Amen. Loistava kirjoitussarja. Toivottavasti Kunto ei malta vaieta, ennen kuin yö vaihtuu päiväksi.
 

Fordél

Jäsen
Kiitos Kunnolle taas hienosta kirjoituksesta!

Itsekin nostaisin tosta tekstistä keskeisimmäksi kohdaksi Ilveksessä olevat kuppikunnat. Näin ulkopuolisen silmiin Ilven ongelmana näyttää olevan juuri kuppikunnat. Kaikki eri leirit varmasti haluavat legendaariselle seuralle hyvää, mutta lopputulos on kaikkea muuta kuin seuran hyvä. Mielestäni tämä ongelma ei ratkea kuin sillä ulkopuolisella "pekka haavistolla", joka liimaa nämä leirit aidoksi yhdeksi Ilves-leiriksi. Tarvitaan siis tässäkin asiassa sisäänpäin kääntymisen sijaan ulkopuolista osaamista. Niin kauan kuin piiri pieni pyörii niin mitään selkeää muutosta ei tule tapahtumaan.

Siihen asti voidaan nauttia siitä kuinka monessa muussa seurassa on onnistuttu muutoksessa. Sarjataulukon kärjestä voidaan poimia sellaiset joukkueet kuin KalPa, JYP, Ässät ja Pelicans. Jengit ovat nousseet sylkykupeista kärkeen. Se antaa toivoa myös Ilvekselle.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Olen erittäin samaa mieltä mm ylläolevan kirjoittajan kanssa. Ry:stä liigaan asti, todella sisäpiiriläistä suhinaa ja lapsellisia kiukutteluja, ihan saippuasarjaa oikeasti, kun on joutunut muutaman vuoden hyvin läheltä seuraamaan. Kaikilla on omat yläpuoliset "mentorinsa" joita miellytetään ja suoraan sanovat putoavat "kaveriketjusta" äkkiä pois, toki tuplapestin omaava herra soittelee kiukkupuheluita ry:n suuntaan vähän väliä. Kertakaikkiaan surkuhupaisaa ja olen todella samaa mieltä siitä, että tuollaisia suhteita mitkä seura on itselleen taikonut, ei enään avata muulla kuin täysin ulkopuolisella täysin valtuuksin varustetulla agentilla. Summanen tutkijana oli jo sinnepäin, mutta pesän sekaisuus vissiin yllätti hänetkin ynnä oma Ilves historia rasitti.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikein johdettuna meildän ykkösketjuna voisi olla Huhtala-Lindgren-Sandell. Päätän lauseeseen ...kasiseiskat ovat Ilvesläisessä vertailussa todella hyvä ikäluokka.

Kasiseiskat ovat missä tahansa vertailussa hyvä ikäluokka. Silti termi "hukattu" on monen pelaajan kohdalla yliampuja. Jos pelaaja saa NHL-sopimuksen ja on lähtiessään kasvattiseuransa ykkösvahti tai kärkisentteri, ei kai tätä ole hukattu? Lindgrenin valintaan pelata muualla vaikutti lisäksi varmasti muutkin seikat kuin henkilökemia-asiat, vaikka me tahdomme nähdä asian toisin. Raskia nyt ei kukaan varmaankaan näe hukattuna.

Huhtalan Tommi oli turha menetys ja henoa, että tämä on sittemmin pärjännyt. Sandell olisi voinut breikata täälläkin läpi, mutta kyllä se vaati Allsvenskanissakin pari kautta. Hänet näen tapauksena, jossa oli järkevämpää lähteä alemmalta sarjatasolta hakemaan vastuuta isossa roolissa. Menetys - ehkä myöskin.

Mielosen Juha on tuosta ikäluokasta myös kavereita, joka oli jo nousemassa kovaa vauhtia Ilveksessä isompaan vastuuseen, mutta loukkaantumiset pilasivat huippu-uran. Tälle tapaukselle ei valmennus voinut mitään, joten vaikea tätäkään on luokitella hukatuksi.

Olen 100%:sti samaa mieltä, että Ilveksellä olisi aivan toisenlainen runko kuin nyt, jos joukkue olisi rakennettu toisin ja jos valmentajana olisi ollut kärsivällinen nuorten kehittäjä. Joukkueen johtoportaalla olisi samaan aikaan pitänyt olla luottoa siihen, että ratkaisu palvelee joukkuetta pitkällä aikavälillä parhaiten.

Taito, jota tässä lisäksi tarvitaan, on kyky tehdä kovia päätöksiä. Ikäluokista ei voida ottaa kaikkia junioripolun läpikäyneitä mahdollisia tulevia liigapelaajia sopimuksen alle, vaan on osattava poimia parhaat. Muista on osattava päästää irti rehellisesti ja siltoja polttamatta. Ilveksen kasvatteja nousee varmasti muissa joukkueissa pelaavaan kokoonpanoon ja menestykseen, mutta täällä tuotanto on lähes joka vuosi suurempaa kuin peliaikatarjonta, joten oikein hoidettua "muualle ohjaamista" en näe minään hukkaamisena, vaan suoraselkäisenä toimintana.

Valittu linja sitoa tiettyä nuoria pitkiin sopimuksiin pienellä riskilläkin, on oikea. Yksi taantumakausi ei tällöin lopeta uskoa, vaan johtaa siihen, että tehdään enemmän töitä kehityksen palauttamiseksi raiteilleen. Siksi juuri Myttynen ja Tuominen tulisi pitää mukana jatkossakin.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen erittäin samaa mieltä mm ylläolevan kirjoittajan kanssa. Ry:stä liigaan asti, todella sisäpiiriläistä suhinaa ja lapsellisia kiukutteluja, ihan saippuasarjaa oikeasti, kun on joutunut muutaman vuoden hyvin läheltä seuraamaan. Kaikilla on omat yläpuoliset "mentorinsa" joita miellytetään ja suoraan sanovat putoavat "kaveriketjusta" äkkiä pois, toki tuplapestin omaava herra soittelee kiukkupuheluita ry:n suuntaan vähän väliä. Kertakaikkiaan surkuhupaisaa ja olen todella samaa mieltä siitä, että tuollaisia suhteita mitkä seura on itselleen taikonut, ei enään avata muulla kuin täysin ulkopuolisella täysin valtuuksin varustetulla agentilla. Summanen tutkijana oli jo sinnepäin, mutta pesän sekaisuus vissiin yllätti hänetkin ynnä oma Ilves historia rasitti.

Olisi kiitoisaa tietää kuinka moni näillä palstoilla kirjoittava on osa näitä sisäpiirejä ja ajaa omien kuppikuntiensa näkemyksiä. Tietyt nimimerkit kritisoivat tiettyjä henkilöitä ja jotkut "tietävät" tiettyjä tosiasioita Ilveksestä, tuntuu siltä että osa sisäpiiriläisestä suhinasta tapahtuu JA:ssa ja ilves.com:ssa.
 

Fordél

Jäsen
Olisi kiitoisaa tietää kuinka moni näillä palstoilla kirjoittava on osa näitä sisäpiirejä ja ajaa omien kuppikuntiensa näkemyksiä. Tietyt nimimerkit kritisoivat tiettyjä henkilöitä ja jotkut "tietävät" tiettyjä tosiasioita Ilveksestä, tuntuu siltä että osa sisäpiiriläisestä suhinasta tapahtuu JA:ssa ja ilves.com:ssa.

Heh voi muuten olla juuri näin. No itse olen täysin ulkopuolinen Ilveksen toiminnasta eikä mulla ole mitään kontakteja eli olen täysin näiden kuppikuntien vietävissä:)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös