Raipe, Joppe, Pulu ja Mikke Kanadassa 2011 eli Suomen otteet nuorten MM-kisoissa.

  • 139 544
  • 457

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Voidaan vain miettiä, että mahtaakohan U20-kisat olla oikea paikka harjoitella valmentamista...

Näinhän se menee, jos joukkue voittaa se on Raipesta huolimatta ja jos häviää se on Raipen takia. Hyvää työtä teki mielestäni kokonaisuudessaan joukkueen kanssa ja toivottavasti kotiintuomisina on pronssiset mitalit. Onneksi en itse näe maailmaa ihan noin mustavalkoisena.

Tänään hävittiin Aittokallion yhteen ratkaisevaan virheeseen sekä Granlundin kiekon hukkaamiseen. Jossitella voi aina, mutta turhaa kai se on. Hyvä turnaus ollut tähän mennessä ja pettymys on kova. Varmasti Granlund tulee uutena miehenä pronsspeliin ja johdattaa joukot mitaleille pitkästä aikaa.

E: Lisätäänpäs muuten sen verran, että olen samaa mieltä ettei Raimoa olisi alunperinkään pitänyt palkata tuolle tontille ilman meriittejä. Raimon syytä finaalipaikan menetys ei kuitenkaan yksin ollut.
 

Sambody

Jäsen
Suomen kenttäpeli näköjään heikkoa. Onnistujat ja epäonnistujat Suomen puolelta, kiitos, jos joku viitsisi luetella.

Parilla viivalla ennen unia:

- Armia sai ottelussa kuta kuinkin kaksi paikkaa ja teki niistä toisesta nätin häkin plus sitten rankkarionnistuminen eli saa puhtaat paperit pelistä.
- Pulkkinen taklasi pelissä useammin kuin koko SM-liiga kaudella tähän mennessä yhteensä. Tosin muuten hyvästä pelistä puuttui taas ne maalit joihin oli pari paikkaa Granlundin passista.
- Ykkönen muutenkin ainoita suomalaisvitjoja, jotka saivat toistuvasti jonkinlaista painetta aikaan kunnes väsymys alkoi näkyä loppua kohden.
- Kaikki muut kentät kyllä painoivat peräsuoli pitkällä aina paikan tullessa hurrien päätyyn, mutta Aaltosen hieman onnekasta syöttöä lukuunottamatta vaaralliset paikat olivat vähissä.
- Aittokallio ehdottomasti oli onnistuja ja piti Suomen pelissä mukana, kunnes alkoi säälimään naapuria ja tarjosi unelma syötön tasotusmaaliin.
- Puolustuksesta Hakanpää pelasi kuin Väänänen konsanaan alakerran isäntänä. Jakeli makuupaikkoja naapurille ja oli välillä epävarma kiekon kanssa. Kuitenkin tuon puolustuksen johtohahmoja.
- Muutenkin puolustus hoiti hommansa varsin hyvin Aittokallion edessä eikä moken hieman epävarma rebound-kontrolli näin muodostunut akilleen kantapääksi vaikka se eka lakaistiinkin varsinaiseen hannuhanhi tyyliin paluukiekosta maaliin.

En nyt oikein osaa lynkata tuosta joukkueesta ketään vaan tappio tuli vain laadukkaampaa joukkuetta vastaan, mutta niin ärsyttävän lähellä se voittokin oli. Sinänsä tuossa on hyvä aihio lähteä rakentamaan ensi vuodelle joukkuetta vaikka aika raakasti hyökkäyspäästä voimaa lähteekin, kun -92:set Miken, Pulun ja Hakanpään johdolla jättävät nämä areenat taakseen. Toisaalta ensi vuonna on sitten Joppe Armian vuoro nakata porukka selkäänsä ja kantaa joukkuetta hyökkäyspäässä ja kyllähän tuolle ihan kelpo apua voi odotella, kun porukasta todennäköisesti löytyy taas vuoden kokeneempia nuorempaa Granlundia, Salomäkeä, Aku Ruuttua, Sasha Barkovia ja kenties vaikka Teuvo Teräväistä. Puhumattakaan siitä, että jo nyt aika suureen rooliin joutuneet -94-syntyneet pakit ovat vuoden kokeneempia ja toivottavasti valmiimpia ottamaan vieläkin suurempaa roolia.
 

Burgerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Boston Bruins
Parilla viivalla ennen unia:

Sinänsä tuossa on hyvä aihio lähteä rakentamaan ensi vuodelle joukkuetta vaikka aika raakasti hyökkäyspäästä voimaa lähteekin, kun -92:set Miken, Pulun ja Hakanpään johdolla jättävät nämä areenat taakseen. Toisaalta ensi vuonna on sitten Joppe Armian vuoro nakata porukka selkäänsä ja kantaa joukkuetta hyökkäyspäässä ja kyllähän tuolle ihan kelpo apua voi odotella, kun porukasta todennäköisesti löytyy taas vuoden kokeneempia nuorempaa Granlundia, Salomäkeä, Aku Ruuttua, Sasha Barkovia ja kenties vaikka Teuvo Teräväistä. Puhumattakaan siitä, että jo nyt aika suureen rooliin joutuneet -94-syntyneet pakit ovat vuoden kokeneempia ja toivottavasti valmiimpia ottamaan vieläkin suurempaa roolia.

Jokseenkin samannäköisiä mietteitä pohdiskelin jo aiemmin päivällä, jos joukkue saadaan hiottua tiiviiksi paketiksi ensi vuonna, voi ainakin pari ekaa ketjua olla melkein yhtä hyviä kuin tänä vuonna. -93:set Salomäki-MaG-Armia saanevat taas joukkueen kantaakseen kuin U18-kisoissa viime vuonna ja Sashan ja vaikkapa Teräväisen ympärille saanee ihan kivan kakkosketjun.

Ruuttuhan on -92, eikös vain? Miro Aaltonen ja Sasha jatkavat tuosta hyvästä kolmosesta ensi vuonna.

E: Toki ensi kerralla ei ole Miken kaltaista suvereenia tähteä, joten tavallaan palataan ehkä siihen tutumpaan sapluunaan, jossa ihan perustaitavista jätkistä mitataan hyvällä, tiiviillä systeemillä maksimaalinen suoritus irti.
 

Sambody

Jäsen
Ruuttuhan on -92, eikös vain? Miro Aaltonen ja Sasha jatkavat tuosta hyvästä kolmosesta ensi vuonna.

Oh my bad. Kyllähän Aku on -92, mutta myöhäisen syntymäajan takia tullut varaus vasta viime kesänä pääsi hämäämään.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kovaa kirpaisi voitto, vaikka Ruotsi sen tietyllä tapaa ansaitsikin... En jaksa tätä nimenomaista peliä lähteä analysoimaan sen kummempin, mutta erityisplussa Pululle mahtavista taklauksista!

Näinhän se menee, jos joukkue voittaa se on Raipesta huolimatta ja jos häviää se on Raipen takia. Hyvää työtä teki mielestäni kokonaisuudessaan joukkueen kanssa ja toivottavasti kotiintuomisina on pronssiset mitalit. Onneksi en itse näe maailmaa ihan noin mustavalkoisena.

Arvasin, että täällä näkee tällaista kommenttia pelin jälkeen. Kuitenkin ainakin oman havainnointini mukaan Suomen pelin strateginen puoli oli koko turnauksen ajan täysin hakusessa, eikä siitä voi valmentajaa ainakaan hyvällä katsoa. Suomella oli poikkeuksellisesti yksi kisojen parhaista hyökkäyskalustoista, jonka tehoilun avulla (siis kyseessä oli Suomen joukkue!) päästiin näinkin pitkälle.

Sen sijaan hyökkäyksiin lähteminen, ylivoima, alivoima - kaikki aika kuraa. En itse pystyisi jäljentämään Suomen käyttämää pelikirjaa tässä turnauksessa. Toisaalta oli siisti nähdä Suomen pelaavan "puolihuolimattomia" voittoja suurten maiden tapaan, mutta ihan niin huikea tämä porukka ei kuitenkaan ole, että päätyyn olisi ollut mahdollista mennä. Vaikka kaukana ei ollut sekään. Ruotsia vastaan säälitti katsoa ykkösketjunkin peliä kun kiekkoa ei saatu vaivattomasti lähtemään hyökkäyssuuntaan kuin muutaman kerran...

Ja tottahan sekin on, että hyökkäyskaluston huikeutta varjosti pakkien tasottomuus varsinkin Määtän loukkaannuttua, mutta minusta sen taakse ei voi täysin piiloutua. Kuitenkin tässäkin puolustusryhmässä oli ihan kiekkovarmoja tekijöitä ja mikäli pelin runkona olisi ollut jonkinlainen selkäytimeen taottu avauspelitaktiikka, ei nähdyn kaltaista sekoilua olisi varmastikaan tapahtunut. Puolustuksessakin romahdettiin jatkuvasti liian alas ja annettiin vastustajan vyöryä vapaasti sinisen ylitse.

Summasummarum, ei voi kuin ihmetellä ilmeistä arvostuksen puutetta Suomen Jääkiekkoliitolta näiden U20-touhujen suhteen. Raipea on varmasti turha syyttää, en oikein osaa nähdä häntä tunkemassa kyynerpäätaktiikalla väkisin parrasvaloihin. Jossain on tehty todella puolivillaisia päätöksiä kun kenties 10:n vuoteen lahjakkaimman porukan valmentajana häärii täysin kokematon ja meriititön mies.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tappio oli niin karvas, etten osaa olla vittuuntunut vaan lähinnä surullinen. Ylläolevia palstatovereita mukaillen, en osaa enkä halua lyödä ketään tuosta jengistä häviön takia. Ratkaisevat virheetkin sattuivat juuri niille jätkille, jotka joukkueen pitivät edes jotenkin pystyssä tuonne asti. P-Amerikkalaisia selostajia toistaen Mikael Granlund jätti sieluaan myöden kaiken jäälle, toki suoritusten taso laski loppua kohden kun puhti loppui. Lopullinen virhe oli harmillinen, mutta enpä ole vielä nähnyt jääkiekkoilijaa, joka purjehtii läpi uransa ilman epäonnistumisia. No, ehkä Sidney Crosby.

Sami Aittokallio pelasi unelmapelin kolmea sekuntia lukuunottamatta. Valtava sääli tämäkin. Rankkareissa ei pystynyt ihmeisiin, mutta sitä hiukan epäilinkin, ei ole Samin vahvuusaluetta ne. Hyvin kokosi itsensä ylipäätään tuon mokan jälkeen ja pelasti Suomen edes sinne pilkuille. Kiitokset hänelle.

Joel Armia taas on tämän ottelun se suomalainen, joka ei ole millään tavoin surullisen hahmon ritari, vaan onnistui kertakaikkiaan täydellisesti. Aivan mielettömän upea häkki ja kovassa paineessa rankku tolpan kautta sisään. Kymppiplus. Ensi vuonna mielenkiintoisessa tilanteessa, hänen pitäisi olla joukkueen suurin tähti, mutta ei toisaalta pelaajatyyppinä ole sellainen, joka raahaisi joukkuetta henkisesti reppuselässä. Toivotaan, että sellainen löytyy esim. Salomäestä.

En myöskään jaksa niputtaa tätä mihinkään "taas Ruotsia vastaan kävi näin" -teemaan. Tämä oli huikea taistelu pelillisesti ylivoimaista vastustajaa vastaan. Näitä on voitettu monesti, esim. Ruotsi viime kerralla junnukisoissa ja Venäjä aikuisten puolella lukemattomia kertoja. Nyt kävi näin, matsi hävittiin pariin selkeään yksilövirheeseen, mikä kertoo siitä että kyseessä on junnukisat. Ja tappion katkeruudesta huolimatta, ainakin minä pystyn myöntämään, että Ruotsi panee finaalivastustajalleen todennäköisesti Suomea paremmin kampoihin. En tiedä oliko kyse rankasta peliohjelmasta vai tähtipelaajiemme puutteellisesta liikkeestä, mutta Kanada ja Ruotsi -otteluissa jouduimme perässäjuoksijan rooliin.

Minua ei voi hyvällä tahdollakaan väittää perusnegatiiviseksi suomalaiseksi, mutta veikkaan, että finaalista Kanadaa vastaan olisi voinut tulla aika rumaakin jälkeä. Totta kai voitto tästä olisi silti ollut erittäin makea, ja suru onkin nyt puserossa. Pronssipeli ei ainakaan minua kiinnosta vittuakaan, tuskin tulee katsottua.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikkekin jääty

Mielellään kuulisin jäätymisen määritelmän? Itse ajattelen, että jos rankkarissa ei itsekään tiedä mitä yrittää ja päätyy laukaukseen keskelle rintapanssaria, niin voidaan puhua jäätymisestä. Se että yrittää vaikeaa harhautusta, jossa epäonnistuu, ei mielestäni ole jäätymistä.

Tietysti tällä asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa että Mikke epäonnistui, mutta tuossa jäätymisessä on vain niin negatiivinen kaiku.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä joukkueessa ilahdutti että koko ryhmä pystyi Kanada-shokin jälkeen pelaamaan turnauksen läpi luontevasti kiekon kanssa, ei nähty mitään roiskimista eikä puukätisyyttä vaan peli rakennettiin syöttelemällä jopa Ruotsin välillä todella kovan paineen alla.

Jos jossain jäätiin turnauksen kärjelle niin luisteluvauhdissa ja pelitempossa Suomi ei ihan pärjännyt Ruotsille eikä Kanadalle. Länsinaapuri pelaa sekä A-maajoukkueessa että Nuorissa tällä hetkellä aggressiivista, nopeaa ja suoraviivaista peliä taitavilla yksilöillä eikä siihen pystytty kunnolla vastaamaan vaikka lähelle finaalipaikkaa päästiinkin. Kun Suomi on mennyt kiekollisempaan ja osin hitaampaan suuntaan maajoukkueiden pelaamisessa, Ruotsissa on meneillään erilainen vaihe jossa peliä on nopeutettu ja suoraviivaistettu. Hieno nähdä keväällä miten isäntäjoukkueet pärjäävät MM-kisoissa ja mitä johtopäätöksiä siitä esim. Jääkiekkoliitossa Meidän pelin osalta tehdään.

Hieno ryhmä tämä kuitenkin kaikkiaan oli ja turnauksen ennakkosuosikki ja juniorityöstään viime vuosina pelkkää suitsutusta saanut Ruotsi oli todella lähellä pudota Leijonille. Jännittäviä ja erilaisia pelaajia joukkue täynnä joten ei tulevaisuus kuitenkaan niin huonolta näytä kuin jossain on maalailtu. Muutostyötä on kuitenkin tehty Meidän pelin osalta vasta vähän aikaa ja tuloksia on nähtävissä jo nyt.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
En jaksa tätä nimenomaista peliä lähteä analysoimaan sen kummempin, mutta erityisplussa Pululle mahtavista taklauksista!

Arvasin, että täällä näkee tällaista kommenttia pelin jälkeen. Kuitenkin ainakin oman havainnointini mukaan Suomen pelin strateginen puoli oli koko turnauksen ajan täysin hakusessa, eikä siitä voi valmentajaa ainakaan hyvällä katsoa. Suomella oli poikkeuksellisesti yksi kisojen parhaista hyökkäyskalustoista, jonka tehoilun avulla (siis kyseessä oli Suomen joukkue!) päästiin näinkin pitkälle.

Sen sijaan hyökkäyksiin lähteminen, ylivoima, alivoima - kaikki aika kuraa. En itse pystyisi jäljentämään Suomen käyttämää pelikirjaa tässä turnauksessa..

Joo, niin oli arvattavissa, mutta ei silti. Ei ole tapana mennä tähän näihin varsinkaan pelkkien tv-pelien perusteella, mutta ei vittu. "Jäljentämään Suomen käyttämää pelikirjaa?" "Selkäytimeen tatuoitu avauspelitaktiikka", kun puhutaan 1,5 viikkoa kestävästä junnuturnauksesta?
Jos et ole huomannut, kentällä on vielä MM-tason vastustajiakin. Ihan ehdottomasti olisikin kannattanut jäädä hautomaan ja ihmettelemään alas tolla pakistolla, kun sillä meinasi tulla lähtö jo Slovakiaa vastaan. Tai sen puoleen leikkimään mihinkään suuntaan, että nyt avataan tonne, seistään tässä, käännytään aina just tänne, teki noi mitä vaan. Oho, onko siellä ketään?

Summasummarum, ei voi kuin ihmetellä ilmeistä arvostuksen puutetta Suomen Jääkiekkoliitolta näiden U20-touhujen suhteen. Raipea on varmasti turha syyttää, en oikein osaa nähdä häntä tunkemassa kyynerpäätaktiikalla väkisin parrasvaloihin. Jossain on tehty todella puolivillaisia päätöksiä kun kenties 10:n vuoteen lahjakkaimman porukan valmentajana häärii täysin kokematon ja meriititön mies.

Kenet mahdollisesti ottaisit tilalle, erittäin lyhytkestoiseen ja vuosittain kaikilta osin vaihtuvaan pestiin? Hommassa kun on ollut viime vuosina (kato, turnausvalmentajina) sellaisiakin noviiseja kuin Hannut Aravirta, Jortikka ja Jukka Rautakorpi. Vai mikä mahtoikaan olla valmentajan "kokemuksen ja meriittien" kriteeri?
Jos jotain kannattaisi ihmetellä, niin lähinnä realismin ja jään tason tekemisen ymmärryksen puutetta.
Ja kyllä, ottaa jopa päähän. Hetken:).
 
Viimeksi muokattu:

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Suomi oli huono läpi ottelun. Ruotsi jatkoi samaa aktiivista peliä mitä oli Venäjää vastaan, joskin taitotaso oli Suomea perässä paljonkin. Kävellen ei näitä matseja voiteta. Tästä tappiosta ei voi laittaa pätkääkään Aittokalliolle tai Granlundille, tää matsi olis pitänyt hoitaa hyvissä ajoin parin kolmen maalin erolla varsinaisella peliajalla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa, hyvä saavutus silti Suomelta, mitalipelit. Pienestä ovat kiinni nämä, toki parempi voitti. Eipä juuri huvita analysointi.
 

Fordél

Jäsen
Ehdottomasti parempi voitti, sillä kokonaisuudessaan Ruotsi hallitsi ottelua. Suomi sai luotua tarvittavat maalipaikat voittoon, mutta tällä kertaa hävittiin yksilövirheeseen, kun Aittokallion purku epäonnistui. Toisaalta ilman Aittokalliota tuskin oltaisi päästy edes jatkoajalle ja rankkareihin. Niissä puolestaan ihmettelin, että miksi Donskoi laitettiin vetämään ennen Pulkkista? Toki siinä oli Donskoilla pelin lopussa hyvä meno, mutta "tiesin" heti ettei kaveri saa paikasta sisään. No "tiesin" yhtälailla, että Granlund saa. Toinen ihmettelyn kohde oli myös suomalaisten avainpelaajien väsyminen. Ei pysytty Ruotsin vauhdissa ja ei pystytty paineistamaan niin kuin olisi pitänyt. Yksi syy tälle lienee ylipitkät vaihdot, joita vetivät muutamat avainpelaajat.

Näin tällä kertaa, mutta toivottavasti jengi toisi kotiin pronssimitallit. Sekin olisi hieno saavutus näissä kovatasoisissa karkeloissa.
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmetyttää lukea joka toisessa viestissä olevia "parempi voitti" -mantroja. Tai ennen peliä 90 prosenttia kaiken maailman näkökulmista ja muista kolumneista koostuu siitä että voivotellaan koska Suomi on viimeeksi voittanut Ruotsin ja että siellä on niin paljon kovempi joukkue tai että jo pronssipeliin pääseminen on jo kova saavutus kun Helminen on valmentamassa blaablaablaa.. Vittu häviämäänkö sinne pitäs mennä? Nyt oli kuitenkin tänä vuonna Suomella sellainen joukkue jolta olisi voinut odottaa täysin realistista kultamitalia. Minun mielestäni ei todellakaan voi sanoa että parempi voitti vaikka joku argumentoisi millä laukaus- tai torjuntamäärillä. Jos häviää rankkarikisan jälkeen niin erot on olleet kuitenkin aika pieniä eikä todellakaan mitään parempi voitti anyway-luokkaa.

Ne 2 virhettä mitkä olivat avaintekijöitä voiton lipumisen ohi suun kävivät juuri niille pelaajille joiden piti tiukan paikan tullen kannatella joukkuettaan. Pää ei tällä kertaa kestänyt, mut toivottavasti ei nyt kylvetä siementä joka jää itämään seuraavaksi kahdeksi vuosikymmeneksi eräänlaisena housuunpaskomistilana ratkaisevissa otteluissa ja ennen kaikkea yksittäistilanteissa. Josko sitä Sotsissa nosteltas pyttyä. Tai ettei mennä asioiden edelle niin vuoden päästähän Suomella on MiG:n ja Pulkkisen poistumisesta huolimatta aika hyvä nippu näihin skaboihin. Keväisiä mm-pelejä en pidä oikeastaan juuri minään eikä niistä sen enempää.

Ainiin, pronssiottelu, tai itselleni ainakin sijoitusottelu sijoista 3-4. Who cares?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruotsi oli yksinkertaisesti parempi; parempi ja tasaisempi pelaajamateriaali sekä valmiimpi valmennus. Pelin ensi minuuteista lähtien näki, että Ruotsin peli on kilometrikaupalla Suomen peliä nopeampaa sekä kokonaisvaltaisempaa ja tästä seuraten Suomella tulisi olemaan tukalat paikat. Aittokallio onnistui hienosti olemaan kiekon edessä Suomen hyvän viisikkopuolustamisen avittamana aina 3. erään asti jolloin tuo viimeinen kämmi sitten kostautui karmivalla tavalla. Pilkut ovat sitten oma maailmansa.

Kuten jokainen tietää niin nuorten MM-kisoissa pelaajat eivät ole vielä lähellekään ''valmiita'', jonka seurauksena peliin ei voida sisällyttää niin paljoa teknisiä elementtejä kuin aikuisten vastaaviin ja tästä seuraten pelaajien henkilökohtainen taito korostuu. Täällä Jatkoajassa on nyt joku ihmeen lynkkausmentaliteetti päällä milloin kenenkin osalta vaikka kaikki hyvin tiesivätkin Ruotsin, (USA:n), Kanadan ja Venäjän paremmuuden pelaajamateriaalin osalta. On todella typerää lähteä leimaamaan näin nuoria poikia ''flopeiksi'', kun on fakta, että noin nuorien pelaajien taso tuppaa heittelehtimään huomattavasti enemmän kuin aikuisten. Jatkuva alisuorittaminen ja jäätyminen on sitten juttu erikseen, mutta sitä ei näissä kisoissa nähty. Mikäli Suomi onnistuu koppaamaan ne pronssiset mitalit niin on se hyvä suoritus nuorilta leijonilta vaikka kaikki voittoa toivoivatkin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Erikoista, että Aittokallion rännikiekkoa luonnehditaan syötöksi suoraan vastustajan lapaan, sitä se ei ollut. Hänhän onnistui vedossaan hyvin, ampui korkean kiekon plekseihin, Sundströmmiltä vaan vielä parempi suoritus. Sitä voidaan pohtia, että oliko oikein enää lähteä maalintaakse tuossa vaiheessa.
 

Fordél

Jäsen
Ihmetyttää lukea joka toisessa viestissä olevia "parempi voitti" -mantroja. Tai ennen peliä 90 prosenttia kaiken maailman näkökulmista ja muista kolumneista koostuu siitä että voivotellaan koska Suomi on viimeeksi voittanut Ruotsin ja että siellä on niin paljon kovempi joukkue tai että jo pronssipeliin pääseminen on jo kova saavutus kun Helminen on valmentamassa blaablaablaa.. Vittu häviämäänkö sinne pitäs mennä? Nyt oli kuitenkin tänä vuonna Suomella sellainen joukkue jolta olisi voinut odottaa täysin realistista kultamitalia. Minun mielestäni ei todellakaan voi sanoa että parempi voitti vaikka joku argumentoisi millä laukaus- tai torjuntamäärillä. Jos häviää rankkarikisan jälkeen niin erot on olleet kuitenkin aika pieniä eikä todellakaan mitään parempi voitti anyway-luokkaa.

Ei sinne häviäämään pidä mennä eikä mentykään. Ruotsille laitettiin kampoihin ihan täysillä, mutta edes mun värilasit ei riitä väittämään, että Suomi olisi ollut tossa pelissä parempi tai hallitseva osapuoli. Ruotsi hallitsi ja vei peliä, mutta Aittokallio ja muutenkin ihan ok puolustuspeli piti meidät mukana pelissä. Ei siihen tarvita edes mitään tilastoja tueksi vaan riittää kun katsoi ottelun. Erot oli toki maaleissa mitattuna pienet ja Suomi olisi ihan hyvin voinut voittaa, edelleen kiitos hyvän veskanpelin. Gibsonilla olisimme olleet laulukuorossa jo ekan erän jälkeen. Toki maalivahtipeli on iso osa peliä, joten sen toimiminen on myös hieno sulka joukkueen hattuun.
 

Fordél

Jäsen
Erikoista, että Aittokallion rännikiekkoa luonnehditaan syötöksi suoraan vastustajan lapaan, sitä se ei ollut. Hänhän onnistui vedossaan hyvin, ampui korkean kiekon plekseihin, Sundströmmiltä vaan vielä parempi suoritus. Sitä voidaan pohtia, että oliko oikein enää lähteä maalintaakse tuossa vaiheessa.

Ei ollut, mutta virhe tapahtui siinä, että Aittokallion purku kesti liian kauan. Hänellä oli paikka vetää se jo aikaisemmin pois, jolloin laita oli vapaana kun ruotsalainen oli vasta tulossa peittämään purkua. Hidastuksessa näkyi hyvin kuinka Aittokallio ei vedä ekasta mahdollisuudesta pois vaan vasta kun on liian myöhäistä. Karkaako kiekko siinä vai tekeekö tahallaan niin sitä en tiedä, mutta virhe kuitenkin. Tietysti kaikki hyökkääjät eivät olisi pelanneet tilannetta yhtä hyvin kuin Sundström, joten tunnustus myös ruotsalaiselle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ollut, mutta virhe tapahtui siinä, että Aittokallion purku kesti liian kauan. Hänellä oli paikka vetää se jo aikaisemmin pois, jolloin laita oli vapaana kun ruotsalainen oli vasta tulossa peittämään purkua. Hidastuksessa näkyi hyvin kuinka Aittokallio ei vedä ekasta mahdollisuudesta pois vaan vasta kun on liian myöhäistä. Karkaako kiekko siinä vai tekeekö tahallaan niin sitä en tiedä, mutta virhe kuitenkin. Tietysti kaikki hyökkääjät eivät olisi pelanneet tilannetta yhtä hyvin kuin Sundström, joten tunnustus myös ruotsalaiselle.

Mielestäni kiekko karkasi, eikä askelmerkit sopineet kohdalleen. Aittokallion maalintausta pelaaminen jännitti joka kerta, herran tyyli oli sen verran rauhallinen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En myöskään jaksa niputtaa tätä mihinkään "taas Ruotsia vastaan kävi näin" -teemaan. Tämä oli huikea taistelu pelillisesti ylivoimaista vastustajaa vastaan. Näitä on voitettu monesti, esim. Ruotsi viime kerralla junnukisoissa ja Venäjä aikuisten puolella lukemattomia kertoja. Nyt kävi näin, matsi hävittiin pariin selkeään yksilövirheeseen, mikä kertoo siitä että kyseessä on junnukisat. Ja tappion katkeruudesta huolimatta, ainakin minä pystyn myöntämään, että Ruotsi panee finaalivastustajalleen todennäköisesti Suomea paremmin kampoihin.

Aika lailla samoilla linjoilla - oli oikeastaan joukkueen hyvyyttä, että jäätiin näin pirullisen lähelle voittoa, nimittäin jyrän allahan tuolla oltiin melkein koko ottelu putkeen. Ei siis mikään jäädytään johtoasemassa -romahdus vaan epätoivoinen puolustustaistelu, joka melkein huikeasti voitettiin.

Ehkä vähän myös jossittelen tuota valmennuksen osuutta - Helminen osoitti valtaisan kovassa paikassa, että aineksia löytyy hienolle valmennus-uralle - mutta onko tuo oikea paikka osoittaa, että ainesta löytyy? Suomen peli yski paikoiteillen yllättävästi ja oli ajoittain myös yllättävän sekavaa. Toki myös puolustuksen materiaalissa annettiin tasoitusta vastustajalle, mutta pieni jossittelu tuolta osin kyllä silti jää ilmaan. Anyway, hienoa nähdä suomalaista taitoa ja maalinteko-tehoa jäällä. Armia kyllä jäi itselleni mieleen näistä kisoista, hämmentävän epäsuomalainen pelaaja - Pulkkisen suuret taidot jo olivat tiedossa.
 

Kreator

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eikö ketään muuta häirinnyt tuo dumarien toiminta? Kaikki Suomen 3 jäähyä oli vähän niin ja näin, varsinkin viimeinen neloskentälle (en nyt muista pelaajaa) puhallettu jäähy oli kaukana kampituksesta. Ruotsi taas pääsi nollalla minuutilla kun estämisestä ei näemmä tässä matsissa puhallettu lainkaan, ja oli siellä parit koukutkin jotka tolla linjalla (suomelle annettujen mukaan) olis pitänyt puhaltaa.
Tähän mennessä (ainoastaan) kaikki suomen pelit nähneenä ei voi kuin ihmetellä että joka pelissä on aivan eri linja. Ei silti, ei tuo peli kaatunut tuomaritoimintaan mutta ärsyttää vaan.

Hyvin sai Suomi pidettyä Ruotsin pois parhaalta tekosektorilta ja kiekkoja siivottiin myös hyvin maalin edestä, mutta nopeampia kääntöjä olisi kyllä kaivannut. Jotenkin tuntui koko pelin ajan että lähdettiin väärällä idealla koko touhuun, "pskoja maita" vastaan kyllä uskalletaan pitää kiekkoa ja näytetään yleisössä istuville scouttaajille, mutta kun Ruotsi on vastassa niin suurin osa ajasta suorastaan annetaan kiekko vastustajalle. Viimeisessäkin erässä tais olla nelosketju joka sai ainoat pyöritykset Ruotsin päähän, siitä pointsit.

Aitokalliota en syytä tuollaisen esityksen jälkeen, enkä kyllä Mikkeäkään koska noita nyt vaan joskus sattuu rankkareissa, nyt tuli vaan pahaan paikkaan... joten pakko päättää kliseeseen: #¤&@£¤# Hannu Hanhet
 

PJx

Jäsen
Ei ollut, mutta virhe tapahtui siinä, että Aittokallion purku kesti liian kauan. Hänellä oli paikka vetää se jo aikaisemmin pois, jolloin laita oli vapaana kun ruotsalainen oli vasta tulossa peittämään purkua. Hidastuksessa näkyi hyvin kuinka Aittokallio ei vedä ekasta mahdollisuudesta pois vaan vasta kun on liian myöhäistä.
Jos maalivahti lähtee pelaamaan mailalla, niin näitä sattuu. Niin kuin TosiFani sanoi, ei suoritus ollut huono, melkein päinvastoin. Loppujen lopuksi, kun ehdit ottaa kiekon tuollaisesta paikasta alas mailanlapaan ja syötät nappisyötön maalin eteen ennen kuin kaveri ehtii takaisin maalille, niin suoritus on paitsi hyvä, niin myös tähdet on kohdallaan. Yksi turha pomppu ja Samppa olisi ehtinyt takaisin maalilleen.

Kokonaan toinen juttu on, milloin maalivahdin kannattaa lähteä pelaamaan mailalla. Jälkikäteen on helppo sanoa, että kiekkoon meno oli virhe..., mutta pitkässä juoksussa liika passiivisuus kostautuu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan turha jossitella, Ruotsi oli selkeästi parempi ja hallitsi koko peliä. Eipähän tarvitse valvoa enää öisin; pronssi sinne tai tänne, ei kiinnosta näissä karkeloissa.
 

d2uce

Jäsen
Eikö ketään muuta häirinnyt tuo dumarien toiminta?

No ainakin ihmetyttää se, että Armia sai 10min tuosta rankkarimaalin tuuletuksestaan. Max Friberg sai saman tuomion samasta tuuletuksesta Sveitsiä vastaan.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
On ollut huvittavaa seurata tätä valmennuksen arvostamista ja arvostelua. Raipen valmentajakokemuksesta- ja kurssien käymättömyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta loppuviimeksi tuo jengi on suoriutunut tasan niin hyvin kuin mahdollista on.

Ainoina miinuksina valmennukselle lasken koko turnauksen ajalta Kanada-pelin valmistautumisen epäonnistumisen (lopulta koitui Suomen hyväksi jatkossa) ja Joonas Donskoin valitsemisen rl-kisaan viime yönä. Siinä turnauksen aikaisten suoritusten arviointi ja kuumien pelaajien löytäminen epäonnistui.

Oli Donskoin kädet vaikka kuinka huikeat, niin hänen koko itseluottamuksensa on täysin hukassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä minä silti olen sitä mieltä että vähän turhan kovaan paikkaan Raipe laitettiin. Ei tuollainen voi olla mikään palkintomatka hyvästä urasta.

Ensi kaudella (ja tulevaisuudessa) olisi nuorten maajoukkuekoutsilta edellytettävä sitoutumista projektiin eli seuravalmennusta voisi olla vasta kisojen jälkeen. Tämä tietysti vaatii liitolta rahallista panostusta, mutta kyllä siihen on varaa. Lisäksi on mietittävä valmentajan valintaa huomattavasti tarkemmin. Viimeiset muutaman kerran meillä on ollut melko kehnot valmentajat ja tulos on ollut sen mukainen. Noh, nyt ollaan sentään neljän joukossa lukemattomista valmennuksen tekemistä virheistä huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös