Raimo Summanen HIFK:n päävalmentajana

  • 1 378 293
  • 3 266

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmettelen minkälaisia velliperseitä pelaajat ovat, mikäli kusipäinen valmentaja on esteenä seurasiirrolle. Varsinkin kun tämä kusipää on kiistattomasti osoittanut kykynsä eri liigoissa ja eri tasoilla.

Tästä asiasta on vaikea keskustella ilman mitään faktatietoa. On helvetin iso ero olla vaativan valmentajan alaisuudessa, kun toimia sellaisen valmentajan alaisuudessa, jolla vaatimustason lisäksi lähtenyt mopo käsistä. Pelkkien huhujen asteellahan on tihkunut tietoa siitä, että HIFK:n treeneissä ei tällä hetkellä kauhean kivaa olisi ja käytös olisi kaikkea muuta, kuin asiallista. Ei ole mukavaa toimia yhteisössä, jossa paskaa sataa niskaan jatkuvalla syötöllä ja koko ajan joutuu elämään kovan paineen alla.

No tästä Summasen tilanteesta saadaan ajan kuluessa ihan faktaakin, josta sitten voidaan keskustella. Ensinnäkin minkälainen joukkue saadaa kasaan. Se on ensimmäinen merkki. Mikäli kaikki vähänkään kovemmat nimet kiertävät HIFK:n kaukaa, niin kertoohan se jotain. Lisäksi epäasiallisesti kohdeltu joukkue alkaa jossain vaiheessa oireilemaan ja silloin käy niin, kuin Summasen uralla on niin monesti käynyt, että kausi ei HIFK:ssa pääty.

Toivotaan kuitenkin, että Summasen kanssa menee hyvin. Mikäli jotkut pelaajat karttavat HIFK:ta kovan vaatimustason takia, niin se on ihan OK, mutta jos valtaosa pelaajista karttaa HIFK:ta Summasen takia, niin silloin ei toiminta ihan tervettä voi olla. Ei HIFK:n mikään keskitysleri tarvitse olla, vaikka vaatimustason perään itsekin olen huutanut.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toisaalta, miksi valita potentiaalinen menestys runkun alaisena jos voi valita potentiaalisen menestyksen normaalin, vaativan ja asiallisen tyypin alaisena? Siihen tämä kiteytyy.

Ei tarvitse kuin jutella viime kaudella HIFKissä pelanneiden kanssa niin käy selväksi, että sama Rami se edelleen on: kovin mukavan ja fiksun oloinen kaukalon ulkopuolella, täysi kyrpä pukukopissa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta, miksi valita potentiaalinen menestys runkun alaisena jos voi valita potentiaalisen menestyksen normaalin, vaativan ja asiallisen tyypin alaisena? Siihen tämä kiteytyy.

Ei tarvitse kuin jutella viime kaudella HIFKissä pelanneiden kanssa niin käy selväksi, että sama Rami se edelleen on: kovin mukavan ja fiksun oloinen kaukalon ulkopuolella, täysi kyrpä pukukopissa.

Tässäpä sitä kerrakseen. Itse kuulun siihen kansanosaan, jonka mielestä Ramilla on päässä pahasti vikaa ja se haittaa sekä hänen duuniaan että joukkueenrakennusta. Tiukka saa olla ja palautekin saa olla kovaa, mutta rajansa kaikella. Nöyryyttäminen ja silmätikuksi ottaminen on säälittävää.

Toivotaan, että IFK on ajoissa hereillä kauden 2014-15 koutsin suhteen, jotta päästään hyvissä ajoin rakentamaan ko. kauden jengiä. Uskon, että seurana IFK:lla on yhä imua eikä HIFK:n johto ole pelaajien silmissä mitenkään toivoton. Mutta kaikille lienee selvää, että Summasen aika päättyy keväällä 2014, joten IFK:ta arvostavat pelaajatkin voivat "hyvin" venailla vähintään sen vuoden muualla pelaten. Valitettavasti.

Henk.koht. olen sitä mieltä, että ensi kaudella IFK:n pukukopissa tunnelma tulee olemaan erittäin tulenarka ja ihme on, jos Rami koutsaa kauden loppuun asti. Valitettavasti.
 

Andrew

Jäsen
World Cupin hopeaa, KHL:n finaalit jne. Suksi takasin ratapihalle.

KHL on vähän vaikea vertailukohta, koska mitä noita suomalaisvalmentajien haastatteluja lukee niin siellä valmentaminen on aivan erilaista kuin esimerkiksi Skandinaviassa.

World Cupiin en haluaisi palata, mutta sen verran on sanottava, että en tiedä mitä siellä tapahtui tai sanottiin, mutta jotain todella pahaa ja ikävää se oli, koska pelaajat eivät lähteneet puolustamaan valmentajaansa. Tämä kertoo siitä, että pelaajilla oli selkeä konsensus, että nyt meni liian pitkälle. Kannattaa ottaa huomioon, että nämä pelaajat olivat Suomen parhaat eli NHL pelaajia, jotka ovat varmasti Pohjois-Amerikan vuosinaan nähneet yhtä sun toista ja eivätkä vähästä järkyty.
 

Stigu

Jäsen
Toivotaan, että IFK on ajoissa hereillä kauden 2014-15 koutsin suhteen, jotta päästään hyvissä ajoin rakentamaan ko. kauden jengiä.
Tämä kyllä huolestuttaa itseäni eniten. Ensi vuonna tähän aikaan IFK on pelannut mestaruuskauden jälkeen kolme kautta, jokaisen eri valmentajan alaisena. Ja siis on hyvin mahdollista, että näitä valmentajia on peräti neljä, jos Rami nostaa kenkää ennen kauden loppua.

Jos unohtaa kaikki syyt ja selitykset miksi näin on mahdollisesti tapahtunut, niin onhan tuo aivan uskomatonta räpellystä. Jatkuvuudesta, suunnitelmallisuudesta, päämäärätietoisuudesta tai mistään punaisesta langasta ei ole tietoakaan. Ne lähtivät IFK:sta samalla ovenavauksella ulos Kari Kalsongin kanssa.

Silti olen itse sitä mieltä, että Raato on tähän saumaan paras valmentaja, paitsi meriiteiltään, myös sen takia, että hän saattaa kaiken tuon pelaajiin kohdistuvan psykoilun keskellä myös pystyä ravistelemaan IFK:n organisaatiota. Ja kannattaa edelleen muistaa Raadon statsit SM-liigassa: Voittoprosentti yli 60 niin runkosarjassa kuin pleijareissa. Ja hei, jos jengiin ei saada pelaajia, niin sitten pelataan junnuilla. Yksi asia mikä on varma, on että ensi kaudella tuossa jengissä ei ole yhtään vapaamatkustajaa. Ja sekin on sentään askel parempaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Täällä on menossa taas melkoinen iltapulu spekulointi.

Eli ammattiurheilijat pelkäisivät yhtä valmentajaa? Onko täällä yhtään kiekkoa ammatikseen pelaavaa kaveria väittelemässä?

Vähän faktaa:

50% tapauksissa pelaajaa sainaa jengiin tietämättä, kuka on ensikauden valmentaja ja pelaavat sen alaisuudessa ketä sitten sattuu tulemaan. He ovat tottuneet tähän. Nykyään usein pelaaja edellyttää tietoa ennen allekirjoitusta, jonka takia ollaan oltu kilpavarusteiluissa jo syksystä lähtien. Eli haalitaan toisissa jengeissä olevia valmentajia ja pelaajia kuukausia ennen kauden loppumista. Se on ihan järjetön tilanne ottaen huomioon, että kevään hyvät pelit vievät sitten sopimuspelaajia ja valmentajia KHLään/rapakon taakse.

Ei Raimo Summanen ole mikään peikko tai mörkö pelaajille. Ammattikiekkoilijat suhtautuu Ramiin ajatuksella "no onhan se välillä hullu, mutta sellaisia ne koutsit on". Nää ammattijätkät on koko junnuaikansa nähny hulluja koutseja. Milloin on Tampereen metsissä juoksutettu niin, että on ollut pakko oksentaa ja sitten juoksutettu lisää, milloin on Pirkkolan metsissä käsketty juosta puita päin. Ei yksi liiga-ajan hullu koutsi nyt mikään mörkö ole.

Joku saattaa ajatella, että tässä vaiheessa uraa ei halua mennä epästabiilin koutsin alle pelaamaan, toinen taas ajattelee, että Ramin mukana mennään sitten vuoden päästä Venäjälle keräämään isoja ruplia.

Case Virtasessa on kyse perhesuhteista.

Se, ettei IFKlla ole imua johtuu siitä ettei seuralla ole nyt oikein sitä hohtoa+Nybari yrittää maksaa maltillisia soppareita. Ennen IFK:lla oli maine hyvänä maksajana ja edarin eduilla ja sen lisäksi usein oli mahdollisuus menestykseen.

Tämän parin vuosikymmenen aikainen tohelointi on pikkuhiljaa rapistanut uskottavuutta ja laittanut pölyä kilven päällä. Jokerit on kaikkine Kekäläissainauksineen (joka edelleen on mestarillisempi haku kuin mikään Rami-haku) ollut nyt meitä edellä Helsingissä. Muut jengit ovat taas olleet aikaisemmin liikenteessä pelaajien suuntaa varman valmentajan nimi paperissa. IFK joutui pitkään kyselemään pelaajia asenteella: "Tod.näk Rami jatkaa, mutta nimeä ei vielä ole."

Summa summarum. Kun olet pelaaja ja sulle tarjotaan 20k enemmän tai saman verran jengiltä, jossa on varmasti tiedossa ensi kauden valmentaja, niin otatko sen vai sen toisen, jossa valmentaja saattaa taas olla lähdössä Venäjälle ja sen tilalle tulee joku untuvikko ja katastrofikausi?

Btw. Dokailin tuossa aikoinaan porukassa, jossa oli useampi World Cup pelaaja. Siellä asenne oli alkuillasta: "Ramilla joo keitti yli, mutta onhan se Niinimaa aina ollut löysä ja se oli hyvä herätys jengille." Illalla, kun kaljaa oli enemmän alla, niin jutut kasvoivat sitten aika kalajutuiksi.

Pelaajilta kuultuihin asioihin kannattaa suhtautua varauksella. Tarinat muuttuu riippuen seurasta ja kaljan määrästä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ei Raimo Summanen ole mikään peikko tai mörkö pelaajille. Ammattikiekkoilijat suhtautuu Ramiin ajatuksella "no onhan se välillä hullu, mutta sellaisia ne koutsit on"...

Kyllähän Summasesta liikkuu jo hieman kovempia juttuja, puhutaan oikeasti sairaasta kaverista. Onhan näitä "kovia" valmentajia ollut kautta aikojen, jotka vittuilevat päivästä toiseen, mutta tämän päivän Summanen on kuulemma ihan omassa kategoriassaaan.
 

444

Jäsen
Kyllähän Summasesta liikkuu jo hieman kovempia juttuja, puhutaan oikeasti sairaasta kaverista. Onhan näitä "kovia" valmentajia ollut kautta aikojen, jotka vittuilevat päivästä toiseen, mutta tämän päivän Summanen on kuulemma ihan omassa kategoriassaaan.

Nimenomaan "kuulemma". Sitä kutsutaan huhuksi ja huhut ovat, noh... huhuja.
Faktat tiskiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onko ne tarinankertojat kaikki niitä nössöjä, jotka eivät saa jatkosopimusta HIFK:hon tai laitetaan pois, vaikka olisi ollut sopimus kaudesta 13-14. Nyt vaadittaisiin vähän ns. ämmä-pelaajien nimettöminä esittämiä juoruja vahvempia todisteita. Kiitos, tuokaa esiin jotain oikeita tarinoita, eikä vain ala-arvoisia nimettömiä vihjailuja Summasen luonteesta.

Kertokaa nimien kanssa kuka pelaaja on sanonut ja mitä HIFK-pelaaja on sanonut Summasesta tai olette vain säälittäviä selkäänpuukottajia tai sellaisten henkilöiden perässähiihtäjiä.

Tiedän minäkin erittäin paljon Summanen-tarinoita, mutta en kerro niitä tänne, enkä edes yksityisesti, n. 10 vuoden takaa ja tuoreitakin juttuja. Silti uskon Summasen valmentavan koko 13-14 kauden HIFK:ssa menestyksekkäästi.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko ne tarinankertojat kaikki niitä nössöjä, jotka eivät saa jatkosopimusta HIFK:hon tai laitetaan pois, vaikka olisi ollut sopimus kaudesta 13-14. Nyt vaadittaisiin vähän ns. ämmä-pelaajien nimettöminä esittämiä juoruja vahvempia todisteita. Kiitos, tuokaa esiin jotain oikeita tarinoita, eikä vain ala-arvoisia nimettömiä vihjailuja Summasen luonteesta.

Kertokaa nimien kanssa kuka pelaaja on sanonut ja mitä HIFK-pelaaja on sanonut Summasesta tai olette vain säälittäviä selkäänpuukottajia tai sellaisten henkilöiden perässähiihtäjiä.

Tiedän minäkin erittäin paljon Summanen-tarinoita, mutta en kerro niitä tänne, enkä edes yksityisesti, n. 10 vuoden takaa ja tuoreitakin juttuja. Silti uskon Summasen valmentavan koko 13-14 kauden HIFK:ssa menestyksekkäästi.

Pasi Tuominen kehui Summasta aikanaan loistavaksi valmentajaksi, varsinkin yksilöpuolella. Hän kyllä kertoi myös yöllisistä rangaistusluisteluista jonkun Saipa pelin jälkeen. Samoin mainitsi, että jos pelasit heikosti Summanen saattoi olla kraiveleissa kiinni erätauolla. Tuolloin Summanen oli vain tiukka valmentaja, joka pysyi rajoissa.

Tämän päivän tilanteesta olen kuullut juttuja toisen käden kautta eli puhtaita juoruja, myönnän. Mutta kun yhdistää nämä juorut Summasen julkisiin esiintymisiin ja kirjoitteluihin, niin muodostuu kuva varsin erikoisesta ihmisestä. Toivottavasti Summanen pystyy valmentamaan kauden läpi, taitaisi olla toinen koko kausi kymmeneen vuoteen.
 

Animal

Jäsen
World Cupiin en haluaisi palata, mutta sen verran on sanottava, että en tiedä mitä siellä tapahtui tai sanottiin, mutta jotain todella pahaa ja ikävää se oli, koska pelaajat eivät lähteneet puolustamaan valmentajaansa. Tämä kertoo siitä, että pelaajilla oli selkeä konsensus, että nyt meni liian pitkälle. Kannattaa ottaa huomioon, että nämä pelaajat olivat Suomen parhaat eli NHL pelaajia, jotka ovat varmasti Pohjois-Amerikan vuosinaan nähneet yhtä sun toista ja eivätkä vähästä järkyty.

Tuossa World Cup -casessa isompi asia taisi olla Jari Kurrin kohtelu ja tarpeeton joukkueen edessä nolaaminen kuin case Niinimaa. Oma valistunut käsitys on, että Niinimaan tapaus oli vain jäävuoren huippu joka tuli julkisuuteen.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Onko ne tarinankertojat kaikki niitä nössöjä, jotka eivät saa jatkosopimusta HIFK:hon tai laitetaan pois, vaikka olisi ollut sopimus kaudesta 13-14. Nyt vaadittaisiin vähän ns. ämmä-pelaajien nimettöminä esittämiä juoruja vahvempia todisteita. Kiitos, tuokaa esiin jotain oikeita tarinoita, eikä vain ala-arvoisia nimettömiä vihjailuja Summasen luonteesta.

Kertokaa nimien kanssa kuka pelaaja on sanonut ja mitä HIFK-pelaaja on sanonut Summasesta tai olette vain säälittäviä selkäänpuukottajia tai sellaisten henkilöiden perässähiihtäjiä.

Tiedän minäkin erittäin paljon Summanen-tarinoita, mutta en kerro niitä tänne, enkä edes yksityisesti, n. 10 vuoden takaa ja tuoreitakin juttuja. Silti uskon Summasen valmentavan koko 13-14 kauden HIFK:ssa menestyksekkäästi.

Meinaatko, että nimellään Summasen "valmennusmetodeja" kommentoivia pelaajia ei sitten haukuttaisi neideiksi, velliperseiksi, pillittäjiksi, hamekankaan käyttäjiksi, juudaksiksi, porukan pettureiksi tms. ? Kannattaa kysyä Janne Niinimaalta, Jagrilta ja muutamalta muulta omalla nimellään kommentoineelta, josko fasessa tuli kiitoksia vai haukkuja.

Jokainen muodostaa oman kantansa tässä pienessä maassa kuulemistaan jutuista, mutta itselleni näyttää - edelleen - että on suhteellisen merkittävä osa pelaajia, joihin Summasen teot, tai ainakin maine, vaikuttavat. Ehkä he ovat velliperseitä, joita ei Summasen joukkueessa kaivata, mutta täysin siitä riippumatta HIFK:n täytyy löytää sopivat pelaajat pienemmästa joukosta. Tai maksettava suht kovat kipurahat kallistamaan vaakaa.

Summasen Tri Jekyllin Mr Hyde ei missään vaiheessa ole ollut "vaativa valmentaja", eikä edes ne "vittusaatanat". Päinvastoin. Varsinkin tuo vaativuus on osa sitä Tri Jekyllin positiivista puolta, laadukasta valmentamista. Se Mr Hyde - jonka olemassaolosta voidaan käydä keskustelua ja muodostaa mielipiteitä - on kaikkien sosiaalisten normien ulkopuolella oleva nöyryyttäminen ja kilahtelu. Koirankoppi, jossa ei ole uloskäyntejä. Toivon edelleen, että Mr Hyde pysyy piilossa, mutta Raadon uraa pitkään seuranneena en löisi vetoa asiasta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Toivon edelleen, että Mr Hyde pysyy piilossa, mutta Raadon uraa pitkään seuranneena en löisi vetoa asiasta.

Tuokaa esiin viime aikojen tapahtumia pelaajien nimien kanssa. Nuo Jagrin ja Niinimaan jutut ovat jo menneisyyttä, eivätkä ne ole tapahtuneet HIFK:ssa. Jos on jotain kerrottavaa Summasen metodeista ja pelaajista, jotka ovat joutuneet kehnosti kohdelluiksi, niin nimet esiin ja lausunnot pelaajilta nimien kanssa. Onko kerrottavaa ajasta, jolloin Summanen on nyt työskennellyt HIFK:n päävalmentajana v. 2013. Nimet esiin ja tapahtumat, kiitos.

Älkää vihjailko Summasen terveysongelmista ja metodeista, jos ette kykene nimien kanssa todistamaan mitään viime aikojen HIFK-tapahtumia.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Tuokaa esiin viime aikojen tapahtumia pelaajien nimien kanssa. Nuo Jagrin ja Niinimaan jutut ovat jo menneisyyttä, eivätkä ne ole tapahtuneet HIFK:ssa. Jos on jotain kerrottavaa Summasen metodeista ja pelaajista, jotka ovat joutuneet kehnosti kohdelluiksi, niin nimet esiin ja lausunnot pelaajilta nimien kanssa. Onko kerrottavaa ajasta, jolloin Summanen on nyt työskennellyt HIFK:n päävalmentajana v. 2013. Nimet esiin ja tapahtumat, kiitos.

Jääkiekkoilijat tunnetusti ovat... noh, jääkiekkoilijoita, mutta onko heillä ja heidän agenteillaan todellakin niin kanan muisti, että he eivät kykene muistamaan mitään, mikä tapahtui yli kolme kuukautta sitten ja sellaisilla asioilla ei ole mitään vaikutusta heidän päätöksiinsä seuravalintojen suhteen?

Tosin asioiden näin ollen täytyy ihmetellä, miksi kukaan kunnianhimoinen pelaaja haluaisi tulla IFK:n kaltaiseen säälipleijarijengiin, joka tuurilla pääsee joskus ottamaan puolivälierissä nokkiinsa. Eiköhän tällaisia kiinnosta vähän menestyneemmät ja potentiaalisemmat joukkueet, joiden valmentajat ovat edes joskus valmentaneet jonkun joukkueen välieriin ja joilla on kahta ja puolta kuukautta pidempi kokemus valmentamisesta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuokaa esiin viime aikojen tapahtumia pelaajien nimien kanssa. Nuo Jagrin ja Niinimaan jutut ovat jo menneisyyttä, eivätkä ne ole tapahtuneet HIFK:ssa. Jos on jotain kerrottavaa Summasen metodeista ja pelaajista, jotka ovat joutuneet kehnosti kohdelluiksi, niin nimet esiin ja lausunnot pelaajilta nimien kanssa. Onko kerrottavaa ajasta, jolloin Summanen on nyt työskennellyt HIFK:n päävalmentajana v. 2013. Nimet esiin ja tapahtumat, kiitos.

Älkää vihjailko Summasen terveysongelmista ja metodeista, jos ette kykene nimien kanssa todistamaan mitään viime aikojen HIFK-tapahtumia.

Sori nyt Johannes, mutta nyt olet aika lapsellinen. Tämä on keskustelupalsta, jolla keskustellaan erilaisista asioista. En ymmärrä miksi Summasen negatiivisista puolista ei saisi keskustella ilman todisteita. Summanen osoittaa väitteemme vääriksi ensi kaudella, hoitamalla kauden kunnialla läpi. Itse en tähän usko, mutta se onkin vain minun vaatimaton mielipiteeni.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jääkiekkoilijat tunnetusti ovat... noh, jääkiekkoilijoita, mutta onko heillä ja heidän agenteillaan todellakin niin kanan muisti, että he eivät kykene muistamaan mitään, mikä tapahtui yli kolme kuukautta sitten ja sellaisilla asioilla ei ole mitään vaikutusta heidän päätöksiinsä seuravalintojen suhteen?

Jos HIFK-aikana v. 2013 kaikki on sujunut kuin lintukodossa, niin miksi pelätä pelaamista Summasen valmennuksessa. Inhoan nimetöntä selkäänpuukottamista, joka on tietysti yksi Suomen ns. maan tapa. Summanen on "muka" todistetusti mielisairas raivohullu ja täysi sekopää valmentajana, mutta kenellekään ei ole munaa esittää todisteita viime aikojen tapahtumista omilla nimillään. Vihjailu on sen sijaan täysin ok juttu ja 100%:n sallittua, jopa suotava tapa toimia.
 

ajmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sori nyt TosiFani, mutta mikä siinä on lapsellista jos kyselee (aikuisten) keskustelupalstalla argumenttien perään? Onhan se keskustelu huomattavasti mielenkiintoisempaa kun mielipiteitä perustellaan, eikö?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sori nyt Johannes, mutta nyt olet aika lapsellinen. Tämä on keskustelupalsta, jolla keskustellaan erilaisista asioista. En ymmärrä miksi Summasen negatiivisista puolista ei saisi keskustella ilman todisteita. Summanen osoittaa väitteemme vääriksi ensi kaudella, hoitamalla kauden kunnialla läpi. Itse en tähän usko, mutta se onkin vain minun vaatimaton mielipiteeni.

Sori vaan, mutta ei kiinnosta, jos olen mielestäsi lapsellinen. So what. Koko viestisi sisältö on nähttävästi se, että Johannes on lapsellinen ja Summasella on negatiivisia puolia, mutta ei yhtään faktoja väitteiden tueksi. Etkö kykee tuota parempaan keskusteluun, oikeasti.

Tuo todisteet esiin Summasen negatiivisista puolista HIFK-valmentajana, jos sinulla niitä on. Kirjoitat faktana, että Summasella on negatiivisia puolia. Kertoisitko mitä tiedät niistä siltä ajalta, kun Summanen on valmentanut HIFK:ssa v. 2013. Keskustellaan sitten lisää, kun pystyt kertomaan faktoja esiin, kiitos.

Minä uskon, että Summanen valmentaa HIFK:ssa koko kauden 13-14 ja se ei ole vaatimaton mielipide, vaan minun mielipiteeni.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Jos HIFK-aikana v. 2013 kaikki on sujunut kuin lintukodossa, niin miksi pelätä pelaamista Summasen valmennuksessa.

No esimerkiksi huonon menestyksen ja onnettoman pelityylin ja huonon fysiikkavalmennuksen vuoksi. Jos ainoa kelvollinen mittari Summasen valmennukselle on helmi- ja maaliskuu 2013 ja se miten IFK tuona aikana pelasi, niin aika vähän olisi syitä, miksi kukaan Summasen valmennukseen haluaisi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sori vaan, mutta ei kiinnosta, jos olen mielestäsi lapsellinen. So what.

Tuo todisteet esiin Summasen negatiivisista puolista HIFK-valmentajana, jos sinulla niitä on. Kirjoitat faktana, että Summasella on negatiivisia puolia...

Olen hyvin selkeästi kertonut mistä olen tarinoita Summasesta kuullut, sinä ja jokainen muukin lukija saa päättää onko ne faktoja vai ei. Jokainen jääkiekkoa seuraava tuntee Summasen historia ja minun mielestäni sieltä löytyy niitä negatiivisia puoliakin.

Rauha nyt vaan, poistun takavasemmalle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
No esimerkiksi huonon menestyksen ja onnettoman pelityylin ja huonon fysiikkavalmennuksen vuoksi. Jos ainoa kelvollinen mittari Summasen valmennukselle on helmi- ja maaliskuu 2013 ja se miten IFK tuona aikana pelasi, niin aika vähän olisi syitä, miksi kukaan Summasen valmennukseen haluaisi.

Onko sinulla tietoja Summasen ajan fysiikkaharjoittelusta. Jos on, niin kerro niistä, kun minä en tiedä niistä mitään. Kuinka monta HIFK:n peliä katselit helmi-maaliskuussa 2013, kun Summanen oli päävalmentaja, jos tiedät miten peli kehittyi sinä aikana.
 

Fordél

Jäsen
Ihmettelen minkälaisia velliperseitä pelaajat ovat, mikäli kusipäinen valmentaja on esteenä seurasiirrolle. Varsinkin kun tämä kusipää on kiistattomasti osoittanut kykynsä eri liigoissa ja eri tasoilla. Olen minäkin vajaan kahdenkymmenen vuoden työuralla nähnyt kaikenlaista viipottajaa ja tietysti kivan pomon kanssa on keskimäärin hauskempaa, mutta jos kolikon kääntöpuolella on loistava mahdollisuus menestykseen niin en empisi kusipääpomon kelkkaan lähtemistä.

Voisko olla niin, että ihmiset on erilaisia ja arvottaa eri juttuja? Olen mieluusti velliperse ja totean, että jos kahdessa työpaikkavaihtiksessa olisi muuten suurin piirtein samat olosuhteet ja edut, mutta toisen pomon tiedän kusipääksi, jonka kanssa en tule toimeen niin ei sitä valintaa tarvitse kauaa miettiä.

HIFK:n kohdallakin täytyy muistaa, että se ei tarjoa tällä hetkellä niin ylivoimaista pakettia, että sinne tultaisiin vaikka valmentajasta ei pidettäisikään. Itse asiassa HIFK:n paketti vaikuttaa tälla hetkellä kaikin puolin aika sekavalta. Siihen päälle vielä paljon ristiriitaisia tunteita herättävä valmenta, joten en yhtään ihmettele jos HIFK:n imu on heikentynyt sitten Nokan aikojen.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Onko sinulla tietoja Summasen ajan fysiikkaharjoittelusta. Jos on, niin kerro niistä, kun minä en tiedä niistä mitään. Kuinka monta HIFK:n peliä katselit helmi-maaliskuussa 2013, kun Summanen oli päävalmentaja, jos tiedät miten peli kehittyi sinä aikana.

Peli kertoi kaiken tarpeellisen. Summasen valmentama joukkue liikkui huonosti (eli Summanen oli epäonnistunut fysiikkavalmennuksessa), sen pelisysteemi ei oikein missään vaiheessa toiminut ja sääleistäkin se pääsi jatkoon vain vastustajan tötöiltyä omaan kokemattomuuteensa. Livenä näin IFK:ta pari peliä, telkasta pari lisää ja lisäksi luin mm. Jatkoajasta valistuneiden IFK-fanien kuvauksia pelistä ja sen kehityksestä. Aika surkealta vaikutti.

Tietysti, jos eteenpäinpyrkivän pelaajan suurin toive on päästä vastustajan huonoutta sääleistä jatkoon ja henkilökohtaisesti taantua fysiikaltaan ja liikkeeltään, niin silloinhan Summasen valmennus (koska nythän otetaan huomioon vain relevantit helmi- ja maaliskuu 2013, ei mitään Summasen vanhaa mainetta vaativana ja pelaajia kehittävänä valmentajana) tietysti kuulostaa houkuttelevalta. Jos aikainen kesäloma ja mahdollisten maajoukkuekutsujen mahdollisimman tehokas välttäminen ei kuitenkaan ole se ykkösprioriteetti, niin sitten Summasen valmennus ei tuon sallitun referenssin mukaan varmasti kiinnosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös