Raimo Summanen HIFK:n päävalmentajana

  • 1 376 258
  • 3 266

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Siltikin pitää yrittää palkata huippuja. Jos ruvetaan pelkäämään KHL:ää, tulee SM-liigaan 14 sormusta valmentamaan.
Tämä on asia joka valitettavasti näyttää vaikuttavan jo sekä valmentaja- että pelaajasopimuksiin SM-liigassa. Hankitaan lähtökohtaisesti huonompitasoista materiaalia, jotta päästäisiin pidempään nauttimaan työn hedelmistä. Tämä myös näkyy SM-liigan tasossa selvästi. Eikä tämä ole mikään helppo nakki seurajohtajille ratkaistavaksi, sillä historia osoittaa selvästi, miten liika vaihtuvuus vaikuttaa joukkueen menestykseen. Oikean balanssin löytäminen ei ole helppoa ja kaikkein vaikeinta se näyttää olevan pääkaupunkiseudulla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämä on asia joka valitettavasti näyttää vaikuttavan jo sekä valmentaja- että pelaajasopimuksiin SM-liigassa. Hankitaan lähtökohtaisesti huonompitasoista materiaalia, jotta päästäisiin pidempään nauttimaan työn hedelmistä. Tämä myös näkyy SM-liigan tasossa selvästi.

Olen aivan samaa mieltä ja yksi alue, missä tämä on näkynyt jo pitkään, on SM-liigan maalivahtitaso. Vielä 2000-luvun alussa SM-Liigassa oli jäätävän kova veskaritaso, varmasti maailman liigoista toiseksi paras. SM-lliga on tuottanut NHL/KHL -tasolle monia veskareita. Ihan kaikki kunnia nykyisille kavereille, mutta Raanta, Ortio, Tarkki ja pari muuta meidän kärkinimeä ovat lähinnä EHT-tasoa. Kyllä jokunen pääsee aina yrittämään, mutta en veikkaa just nyt kenellekään viime kaudella Suomessa pelanneelle byyrarille ilmiselvää nousua NHL/KHL -huipulle. Ja kun veskarien taso laskee, sekin rupeaa tuntumaan otteluiden yleislaadussa. En ole mielipiteineni yksin. Eräs NHL-scoutti totesi tavatessamme, että SM-liigan nykyisin totta oleva tasaisuus -kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa ja runkosarja ei olekaan enää sama kuin lopullinen taulukko- perustuu eniten liigan huonoon maalivahtitasoon. 2 päivää tämän jälkeen Jokerit putosi Lukolle ja sain tekstarin: "Just tätä tarkoitin"
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Yksi alue, missä tämä on näkynyt jo pitkään, on SM-liigan maalivahtitaso. Vielä 2000-luvun alussa SM-Liigassa oli jäätävän kova veskaritaso, varmasti maailman liigoista toiseksi paras. SM-lliga on tuottanut NHL/KHL -tasolle monia veskareita. Ihan kaikki kunnia nykyisille kavereille, mutta Raanta, Ortio, Tarkki ja pari muuta kärkinimeä ovat lähinnä EHT-tasoa.

Ja kun veskarien taso laskee, sekin rupeaa tuntumaan otteluiden yleislaadussa. En ole mielipiteineni yksin. Eräs NHL-scoutti totesi tavatessamme, että SM-liigan nykyisin totta oleva tasaisuus - kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa ja runkosarja ei olekaan enää sama kuin lopullinen taulukko - perustuu eniten liigan huonoon maalivahtitasoon. 2 päivää tämän jälkeen Jokerit putosi Lukolle ja sain tekstarin: "Just tätä tarkoitin"

Sori ot, mutta vaikka jutussa on perääkin, on aika karua nimittää liigan maalivahtitasoa huonoksi. Pikemmin Suomessa on tämän asian suhteen totuttu niin hyvään, että nyt, kun ollaan suhteessa lähempänä muiden sarjojen (Elitserien, KHL, Sveitsi) jne. molarien yleistasoa, se tuntuu ja näyttää kehnolta. Ortio ja Raanta eivät liioin ole lähelläkään uransa ja kehityksensä lakipistettä, joskin ainakin jälkimmäiselle NHL voi tosiaan olla liian kova paikka. Jatkakaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sori ot, mutta vaikka jutussa on perääkin, on aika karua nimittää liigan maalivahtitasoa huonoksi.

Ei ollut tarkoitus sanoa sitä yksiselitteisen huonoksi. Mutta keskinkertaista on SM-liigan veskaripeli verrattuna huippuvuosiin. Ja kun veskarien taso huononee, se vaikuttaa hemmetisti pelien lopputuloksiin. Sillehän emme voi mitään, että maalivahti on edelleen joukkueensa tärkein pelaaja.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olen aivan samaa mieltä ja yksi alue, missä tämä on näkynyt jo pitkään, on SM-liigan maalivahtitaso. Vielä 2000-luvun alussa SM-Liigassa oli jäätävän kova veskaritaso, varmasti maailman liigoista toiseksi paras.

Mä näkisin tuon niin, että suomalaisten veskarien taso on vieläkin aivan jäätävän kova, mutta olosuhteiden takia paremmat kaverit eivät pelaa liigaa. Joku 10 vuotta sitten eurooppalaiset veskarit NHL:ssä voitiin laskea sormilla, mutta nyt parivuotta voimassa olevia varausvuoroja käytetään surutta A:ssa pelaaviin kavereihin ja jokainen haluava saa ainakin jonkinlaisen sopparin. Ja ne jotka haluavat varman leivän, saavat Venäjältä kunnon pinon pesetaa kouraan. Aina KHL:ään ei edes vaadita kunnon näyttöjä, riittää kun menee veljekset sekaisin.

Toki sellainenkin juttu vielä, että mielestäni veskarien taso liigassa on hieman tasoittunut. Joskus hamassa menneisyydessä maaleilla nähtiin sellaisia sankareita, jotka tuskin itse saivat edes patjojaan kiinni. Nyt liigan häntäpäässä nähdään Engrenin tasoista kopparia ja jopa SaiPasta ponnistetaan pitkin kynsin maailmalle.
 

Stigu

Jäsen
Mä näkisin tuon niin, että suomalaisten veskarien taso on vieläkin aivan jäätävän kova, mutta olosuhteiden takia paremmat kaverit eivät pelaa liigaa.
Itse näen asian aivan samoin. Suomesta tulee edelleen kovia veskareita, mutta fyrkka vetää niitä muihin sarjoihin. Esimerkkinä, runkkareissa tehdyt maalit per peli kolmelta viime kaudelta: 5,28 5,46 5,25. Eli tasaista on ollut. Tietty voidaan aina spekuloida että pelaajatkin ovat huonontuneet.

Ja tuon fyrkan suhteen näen itse niin että suurimpana magneettina toimii KHL. Ja evoluutiohan on mennyt niin, että ensin vietiin kenttäpelaajat, sitten veskarit ja nyt viedään jopa valmentajat. Varmaan Soppakin valmentaa parin vuoden kuluttua ZSKA:ta.
 

scholl

Jäsen
Ei tuossa sanota, onko Nisti Torpedo Summaselle vaihtoehto. Sehän voi hyvin olla, ettei Summasta nappaa. Noi jutut on kirjoitettu niin epämääräisesti yksipuolisesti Igorin mielipiteiden mukaisesti.

edit. huhtikuu ei ole mikään hyvä. Vuodenvaihteessa pitää olla valmennus selvä, jotta voidaan hankkia oikean profiilin pelaajat juuri sille valmentajalle. Jos sitä sopparia hierottiin niin juurta jaksaen niin oikeasti, miksi Summanen lähtisi heti pois. Kyllähän sinne ryssiin pääsee myöhemminkin, kun hoitaa täällä hommansa hyvin
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän takia on helvetin tärkeää että Petri Matikaisen keissi viedään rosikseen ja saadaan langettava tuomio. Kaikille valmentajille, ja sitä myöten venakkoseuroille selväksi, että ketään ei napata ilman sopivaa korvausta.

Raatokeississä luotan siihen että sovittu pitää. Matikaisen tilanne oli siinä mielessä eri, että jos IFK olisi flopannut toisenkin kauden hänen johdollaan, niin Matikaisen status olisi laskenut SaiPa-tasolle, sekä loppuelämän tienestit partiopoliisin luokkaan. Matikaisella ei kuuppa kestänyt ottaa sitä riskiä, vaan nappasi varmat fyrkat talteen heti.
 

scholl

Jäsen
Tämän takia on helvetin tärkeää että Petri Matikaisen keissi viedään rosikseen ja saadaan langettava tuomio. Kaikille valmentajille, ja sitä myöten venakkoseuroille selväksi, että ketään ei napata ilman sopivaa korvausta.

Raatokeississä luotan siihen että sovittu pitää. Matikaisen tilanne oli siinä mielessä eri, että jos IFK olisi flopannut toisenkin kauden hänen johdollaan, niin Matikaisen status olisi laskenut SaiPa-tasolle, sekä loppuelämän tienestit partiopoliisin luokkaan. Matikaisella ei kuuppa kestänyt ottaa sitä riskiä, vaan nappasi varmat fyrkat talteen heti.

Hän tiesi itsekin, että on paska valmentaja ja kun sai elämänsä tilaisuuden niin piti tarttua. Hoiti vain huonosti, kun pakeni, eikä siirtosummaa tullut. Summanen on ollut ennenkin Venäjällä, pitänyt sapattiakin kun on halunnut, joten hänellä ei ole tarvetta huorata, kun tulee ensimmäinen tarjous. Hän voi oikeasti tehdä projektin valmiiksi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Paitsi jos saa kenkää kesken kauden erilaisista syistä johtuen. Puolipiste.

Tai jos saa tarjouksen josta ei voi kieltäytyä ja hipsii vittuu heinäkuussa. Pilkku.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Nyt liigan häntäpäässä nähdään Engrenin tasoista kopparia ja jopa SaiPasta ponnistetaan pitkin kynsin maailmalle.

On sitä ennenkin osattu ponnistaa SaiPasta.. Veskarithan saa juuri huonoissa jengeissä sitä näytönpaikkaa; vaikka GAA ei välttämättä hujakoi liigan kärjessä niin voi silti pelata matseja jossa tulee +40-50 torjuntaa..

Jussi Markkanen, Niklas Bäckström, ketä näitä nyt on.. Viime kaudella joku lähti KHL:ään, häntä varmaan sinäkin tarkoitit.

EDIT. Vähän samalla tavalla Ortio oli tällä kaudella liigan "kuumin" veskari, vaikka hänenkään prosentit ei välttämättä ollut parasta A-luokkaa, sillä hän pelasi, sanalla sanoen, keskinkertaisessa joukkueessa huippujoukkueen veskarin tavoin.
 
Jonkun verran ärsyttää, että täällä jauhetaan jostain helvetin tomilamsasta. Omalle laatikolle puhumaan tästä juntista. Kiitos.

Ei kauheasti liity IFK:hon. Muutenkin koko kevään on pasilasta ollut porukkaa täällä kertomassa totuuksia ja näkemyksiä. Onneksi floppasivat täysin, ollut aika hiljaista sen jälkeen.

Ymmärrämme nimimerkin Renegade harmistuksen, mutta silti tämä on väärä tapa toimia.

Jatkossa sitten ilmoitusta raportointinapin kautta meille, niin katsomme tilanteen. Toimii yhtä hyvin kuin julkinen huutelu ketjuissa.

Moderaattorit
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Rami raottaa IFK:n sivuilla sanaista arkkuaan.

Summanen: Pelaajille välineet kehittymiseen

Näin fanina voi vain olla tyytyväinen, että joukkueella on pitkästä aikaa ammattimainen valmentaja, joka myös kuulostaa ammattimaiselta valmentajalta ja tietää mitä tekee. Pari edellistä valmentajaa tuskin osasi edes kuvitella, että mailan ja kiekon lisäksi olisi joitain muita välineitä, joiden avulla pelaaja voisi kehittää itseään.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Eilen Yle Puheella Juha Pajuoja mainitsi "vahvojen huhujen" mukaan HIFK:n aloittaneen jo harjoittelun ensi kautta varten. Sanoi ettei IFK:n pelaajilla ole vielä kulunut pakollista kolmea viikkoa kauden loppumisesta, joka pitäisi siis pitää huilia ennen uusia harjoituksia. Siellä spekuloitiin sitä tuleeko mm. pelaajayhdistys ottamaan asiaan kantaa ja sitä kautta mahdollisia sanktioita IFK:lle.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Eilen Yle Puheella Juha Pajuoja mainitsi "vahvojen huhujen" mukaan HIFK:n aloittaneen jo harjoittelun ensi kautta varten. Sanoi ettei IFK:n pelaajilla ole vielä kulunut pakollista kolmea viikkoa kauden loppumisesta, joka pitäisi siis pitää huilia ennen uusia harjoituksia. Siellä spekuloitiin sitä tuleeko mm. pelaajayhdistys ottamaan asiaan kantaa ja sitä kautta mahdollisia sanktioita IFK:lle.

HIFK aloittaa treenaamisen vasta ensi viikolla. Eli ihan normaalin aikataulun mukaisesti.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen Yle Puheella Juha Pajuoja mainitsi "vahvojen huhujen" mukaan HIFK:n aloittaneen jo harjoittelun ensi kautta varten. Sanoi ettei IFK:n pelaajilla ole vielä kulunut pakollista kolmea viikkoa kauden loppumisesta, joka pitäisi siis pitää huilia ennen uusia harjoituksia. Siellä spekuloitiin sitä tuleeko mm. pelaajayhdistys ottamaan asiaan kantaa ja sitä kautta mahdollisia sanktioita IFK:lle.

Kannattaisi Pajuojan pitää turpansa kiinni valtakunnallisella kanavalla asioista joista ei oikeasti tiedä yhtään mitään! Huhupohjalta sitten vielä jo mietitään mahdollisia sanktioita, voi vittu mitä touhua. Me ollaan niin tulevan kauden voittajia. Summanen saa koko kiekkoilevan suomen sekaisin ja IFK eikun porskuttaa. Tulee Miehen johdolla mukavaa seurattavaa ensi kausi.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFKn jätkät varmasti kaikki jo treenaavat - mutta omatoimisesti. Jos menet viimekauden kondiksella Ramin ensimmäiselle treeniviikolle et elossa tule takaisin viikonlopun viettoon..
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen Yle Puheella Juha Pajuoja mainitsi "vahvojen huhujen" mukaan HIFK:n aloittaneen jo harjoittelun ensi kautta varten. Sanoi ettei IFK:n pelaajilla ole vielä kulunut pakollista kolmea viikkoa kauden loppumisesta, joka pitäisi siis pitää huilia ennen uusia harjoituksia. Siellä spekuloitiin sitä tuleeko mm. pelaajayhdistys ottamaan asiaan kantaa ja sitä kautta mahdollisia sanktioita IFK:lle.

HIFK:n pelit loppuivat 27.3 ja siitä oli kulunut laskujeni mukaan viime viikon keskiviikkoon 3 viikkoa. Eli silloinko olisi saanut harjoitukset aloittaa? No, tiedustelin tänään asiaa eräältä henkilöltä, joka siellä harjoituksissa varmasti olisi jos sellaisia olisi jo pidetty. Ja vastaus oli että ohjattuja harjoituksia ei ole vielä järjestetty, mutta usea pelaaja vetää aika intensiivisiä omatoimisia harjoitteita alle että on sitten tikissä kun harjoitukset myöhemmin keväällä (lue: ensi viikko) alkavat. Ja milloin ne yhteiset harjoitukset alkavat? Sen voi sitten jokainen tarkastaa HIFK:n nettisivuilta ja eiköhän sinne harjoituksiin ilmesty muutama uusi pelaajakin (kunhan heidän sopimuksensa ensin virallisesti julkaistaan).
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuossa sanota, onko Nisti Torpedo Summaselle vaihtoehto. Sehän voi hyvin olla, ettei Summasta nappaa. Noi jutut on kirjoitettu niin epämääräisesti yksipuolisesti Igorin mielipiteiden mukaisesti.

edit. huhtikuu ei ole mikään hyvä. Vuodenvaihteessa pitää olla valmennus selvä, jotta voidaan hankkia oikean profiilin pelaajat juuri sille valmentajalle. Jos sitä sopparia hierottiin niin juurta jaksaen niin oikeasti, miksi Summanen lähtisi heti pois. Kyllähän sinne ryssiin pääsee myöhemminkin, kun hoitaa täällä hommansa hyvin

Montako valmentajaa sinun usein esiin nostamalla Bayern Münchenillä on ollut vuoden 2007 jälkeen?

München fani myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös