Raimo Helmiseltä riistetty kapteeninarvo

  • 34 728
  • 239

lennox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
En kyseistä peliä nähneenä pysty sanomaan mitä Kuki teki, mutta joka tapauksessa sikailut kostetaan nyrkeillä ei mailalla. Tuskin Elorannalla on mitään reiluja nyrkkihippasia vastaan, mutta sikailut a'la Raimo/Juntunen tuleekin tuomita. Propsit täältä Pirille.
 

timosusi

Jäsen
Panzerfaust kirjoitti:
En vain edelleenkään ymmärrä, miten tämä Pirin herättelytapa palvelee yhtään mitään. Tuleeko Raimosta nyt uudenlainen pelaaja, joka ei enää koskaan menetä malttiaan merkityksettömässä pelitilanteessa? Vai kunnioittaako Ipan pelaajat nyt tästälähtien Elorantaa superauktoriteettina, jonka kanssa ei vittuila?

Jos Raipen tempaus olisi tapahtunut pleijareissa tai siinä vaiheessa runkkarimatsiakin, kun hänen jengillään on voiton mahdollisuus, niin tottakai pelirangaistuksen hankkimisesta pitääkin ripittää. Tosin silti kapteenin nauhan repiminen Raipen kaltaiselta pelaajalta olisi älytöntä.

Sitähän mä tossa yritin tarjoilla että sillä pelirangaistuksella ei sinänsä ole väliä. Jos noista kahdesta vaihtoehdosta pitäisi valita niin ottaisin jälkimmäisen. Mutta itse sanoisin sen niin että viesti olisi seuraava:" Pojat, siellä on peli. Peli käydään tässä ja nyt, vanhoilla meriiteillä ei limppu uppoa uudelleen maaliin. Olen vastuussa tästä joukkueesta, ja valmis tekemään kaiken sen eteen että se menestyy. Kaikkien pitää tehdä tätä hommaa yhteisen asian eteen. Sooloilemalla ei voiteta". Ja sitten toivotaan kädet ristissä että toi oli pippuria sieraimiin ja seuraavaan otteluun pelaajat tulevat nöyrinä mutta täynnä näyttämisen halua - eivät passiiviseen vastarintaan käpertyneinä.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
lennox kirjoitti:
Tuskin Elorannalla on mitään reiluja nyrkkihippasia vastaan, mutta sikailut a'la Raimo/Juntunen tuleekin tuomita. Propsit täältä Pirille.

Hölmöt keihästämiset yms. tuleekin jotenkin tuomita(myös Raipen kohdalla), eikä täällä siitä kiistelläkään. Tuomimistapaa vain ihmetellään suuresti ja Pirillä taitaa nimenomaan olla paljonkin myös pelaajien poliisitoimintaa ja nyrkkihippasia vastaan lätkässä.

Tässähän olisi Jatkoajan ipatoimittajille haastattelun paikka Elorannalle. Piri on kuitenkin sen verran paljon NHL-matseja pelannut kaveri, että on aina ihmetyttänyt, miksi hän todella vaikuttaa olevan steriilin HMV-lätkän superlähettiläs. Tai no, pelasihan Piri Sveduissa pitkään.
 

juri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Metro4ever kirjoitti:
Kyllähän tuo kuullostaa aikamoiselta perseilyltä. Ei tuollaista julkista nöyryyttämistä voi suvaita, vaikka Raipen mailalla tökkiminen olikin akkamaista. Kyllä C rinnassa pelaavaa kaveria pitää joukkueen puolustaa, vaikka verissäpäin. Tapausta en nähnyt, mutta veikkaan Doggyn mediassakin näkyneiden kommenttien innostaneen Artsin ajelemaan. "Tahdon nähdä mustelmia..."
Tampereen ja koko Suomen mittakaavassa Raipe on IKONI, jota ei toivoisi näin kohdeltavan koskaan. Varsinkaan, kun kysymys oli vain tällaisesta asiasta.
HUH-HUH!
Osataan sitä näköjään muuallakin hölmöillä kun pelkästään Jaffalassa....

Tähän kohtaan kapteenin puolustamisessa Ilveksen yksi heikkous näkyy ja kauas. Ylilyönnit kuuluvat kuvaan silloin kun tunne on mukana. Ainoa oikea ratkaisu joukkueelta olisi ollut päästää gooni kentälle Kukin kimppuun ja selkäsaunan kautta opettaa Artsille kuinka kuuluu pelata. Helmisellä syystäkin jokin pimeni ja jakoi oikeutta sitten saman tien. Oikea reaktio, taitelijalta joka ei nyrkkejään heiluttele. Joukkueessa vastustajan "rankaiseminen" on ollut kaikkien muiden heiniä paitsi Raipen ja näin pitää jatkossakin olla.
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olkoonkin Kukin taklaus turha ja Raipen keihästys sitäkin turhempi, niin silti todella oudon ratkaisun Ilveksen valmennusjohto teki. Jos kyseessä olisi Bertuzzin/McSorleyn tapainen ylilyönti niin ymmärtäisin tuon "hyllytyksen", mutta keihästys jossa kukaan ei loukkaantunut ja joita tapahtuu monia kaudessa.

Ei pysty ymmärtämään varsinkaan kun kyseessä on monivuotinen kapteeni ja seura-ikoni.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Yuppi kirjoitti:
Juurikin näin, ihmettelin jo viime kaudella, kun Eloranta haukkui Juntusen julkisesti. Tällaiset julkiset haukkumiset/nöyryyttämiset eivät kyllä todellakaan kuulu Hyvän johtamisen käsikirjaan.

Allekirjoitan tämän täysin. Eloranta on lyönyt kirkkaasti jo itsensä Jortikan mitä tulee oman joukkueensa julkiseen nöyryyttämiseen.

Olkoot vaikka kuinka väkivallanvastustaja ja idealistinen jääkiekon tunteettomuudesta, mutta omia pelaajia ei uhrata lehdistölle, nolata tai edes rangaista julkisesti.

Kyllä pitää olla aikamoinen egoistinen kusipää, että pettää joukkueensa oman ideologiansa tähden. Ja jos kohteena on vielä Raipen tapainen ikoni niin siihen tarvitaan jo todellista tyhmyyttä.
 

SyPe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tempo
lennox kirjoitti:
Tuskin Elorannalla on mitään reiluja nyrkkihippasia vastaan, mutta sikailut a'la Raimo/Juntunen tuleekin tuomita. Propsit täältä Pirille.

Oma mielipiteeni on että joukkueen valmentajan tulisi olla viimeiseen saakka oman joukkueensa puolella, eikä ainakaan julkisuudessa vaatia pelikieltoa omalle pelaajalleen. Tämä Raipen hyllyttäminen kapteenin paikalta on omasta mielestäni erittäin nöyryyttävä tapaus koko Ilveksen organisaatiolle. Raipe pelaa viimeistä kauttaan ja paita nostetaan varmasti uran jälkeen kattoon, mutta tietynlainen varjo jää miehen urasta Ilveksessä tämän tapauksen johdosta.

Toivon että Raipe palaa vielä tällä kaudella omalle paikalleen; Ilveksen kapteeniksi!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kukin taklaus ei mielestäni osunut kunnolla (onneksi - muuten olisi kopsahtanut suoraan päähän) ja sama koski Helmisen hyvin vaisua kostotökkäisyä. Molemmat olivat siis enemmän tai vähemmän yrityksiä, joissa kumpikaan ei loukkaantunut.

Valitettavaa tosiaankin nähdä, että Ilvestä vastaan voi tämän kaltaisia temppuja tehdä ilman, että kukaan muu kuin Raipe reagoi niihin (tosin nyrkillä päähän olisi ollut oikea ratkaisu keihästämisen sijaan). Nyt pitää vain kääntää toinen poski ja alistua kohtaloonsa.

Ihmettelen, miten lampaina muut kentällä olleet pelaajat suhtautuivat Kukin ajeluyritykseen, vaikka varmasti useampi näki tilanteen. Osasit tapella tai et - il capitanon vahingoittamisyritystä pelin viimeisellä minuutilla ja pelin ollessa selvä ei jätetä silleensä.
 

Ipaisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa, Wings, Juve
Tämänkö kohtelun Helminen ansaitsi? Lilliputtivalmentajalta lilliputtimaista toimintaa!

Ilveksen peli näyttää ja tuntuu samalta, kuin katselisi Tapsantorin pakasteallasta - mikään ei liiku eikä edes lihan lämpenemistä suvaita. Tylsää...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
HN kirjoitti:
Ei taklaaminen rumaa ole, mutta taklaaminen (kovaa) tuollaisessa tilanteessa on puhdasta vittuilua ja halua nöyryyttää jo hävinnyttä vastustajaa vielä hieman lisää. Sellaista ei ole koskaan katsottu hyvällä kiekkoilussa, ja siihen reagoidaan aina voimakkaasti.

Edit: lisättäköön vielä, että todennäköisesti Kukin omat joukkuekaveritkin pitävät tuota ajeluyritystä kusipäisenä temppuna.

Toisaalta Suomessa ei kyllä näitä tällaisia kirjoittamattomia lakeja aivan samaan tapaan muutenkaan kunnioiteta, saatikka edes tunneta. Ja Kuten Vakio tuossa jo totesi niin Shedden on vaatinut julkisesti Kukilta enemmän taklauksia ja enemmän mustelmia joten Kukihan teki vain Sheddenin vaatimaa hommaa.

Mitä tulee itse asiaan niin naurettavaa toimintaa Ilveksen johdolta ottaa Helmiseltä pienestä (tai ehkä isostakin) hermostumisesta kapteenin-C pois rinnasta ja antaa se Tapparasta lähtöisin olevalle Pasi Petriläiselle. Jotain kunnioitusta olisi luullut tuolle Raipelle Ilveksen organisaatiosta löytyvän, tämä ratkaisu kuulostaa ihan Hjallksen tyyliseltä äkkipikaiselta ja ajattelemattomalta teolta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
timosusi kirjoitti:
En tiedä mitä Elorannan päässä tarkalleen liikkuu, mutta eihän tuossa nyt Helmisen rumalla pelillä ole mitään tekemistä sen asian kanssa että valmentajan on jostain kaivettava keino herättelemiseen. Helminen nyt vaan sattui antamaan tilaisuuden muistutukseen joka tuntuu.
Jos tämä tapa olisi tosiaan Pirin keino vain herätellä joukkuetta, tämä olisi kyllä erikoisin ja idioottimaisin tapa mistä minä olen koskaan nähnyt tai kuullut. Yksinkertaisesti kapteenin arvoa ei voi ottaa yhden keihästyksen vuoksi Helmisen kaltaiselta legendalta pois.

Piri ylitti jo toisen kerran lyhyen Ilves-pestinsä aikana rajan, jota valmentajat eivät saisi ylittää - hän meni teilaamaan oman pelaajansa julkisesti. Juntusen tapauksen jotenkin pystyi ymmärtämään (ottelun jälkeen saattaa olla varomaton sanoissaan), mutta tämä Helmisen tapaus on mietitty ennalta ja tämä herättää suurta närää joka puolella.

Tällä tavalla toimiessaan Piri otti yksinkertaisesti liian suuren riskin Ilveksen kemian kannalta. Ei siinä mitään, joskus äärikeinot voivat toimiakin, mutta nämä pitää sovittaa aina tapahtumien mukaan. Ja tässä tapauksessa käytetty äärikeino ei ollut millään tavalla tapahtuneen mukainen.

Olen varma, että yksikään Ilveksen pelaaja ei voi ymmärtää - vaikka eivät tästä purnaisivatkaan - valmentajalta tällaista ratkaisua. Ja kun pelaajat eivät tätä voi ymmärtää, mitä tämä merkitsee valmentajan luottamukselle pelaajien silmissä ja mitä tämä merkitsee tämän jälkeen koko joukkueen otteille?

Riskit kasvoivat aivan liian koviksi tällä tempulla suhteessa tästä tempusta saatavaan hyötyyn. Pirillä olisi ollut tässä vaiheessa kautta paljon muitakin vaihtoehtoja käytettävissään, mutta hän meni turvautumaan äärimmäiseen julkiseen keinoon yhden tunteenpurkauksen johdosta.

Minkä vuoksi? Uskoakseni siitä syystä, että hän haluaa korostamalla korostaa joukkueensa olevan puhtaan tien edelläkävijä lajissa, jossa aggressiivisuus ja tunteen näyttäminen kentällä on jokapäiväistä. Jokainen voikin sitten miettiä sitä, onko tällaisella valmentajalla realiteetit jääkiekko-nimiseen peliin kohdallaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
flintstone kirjoitti:
Mitä tulee itse asiaan niin naurettavaa toimintaa Ilveksen johdolta ottaa Helmiseltä pienestä (tai ehkä isostakin) hermostumisesta kapteenin-C pois rinnasta ja antaa se Tapparasta lähtöisin olevalle Pasi Petriläiselle.

Eloranta vaatii pelaajia pitämään päänsä kylmänä, eikä ylilyöntejä tai kostoja sallita ja sitten hän itse jo toistamiseen syyllistyy tähän pahemman kerran?! Sen verran pelisilmää olisi luullut edes löytyvän, että C-kirjain olisi annettu herätyksenomaisesti kakkosveskarille sen sijaan, että se annetaan juhlavuonna Tappara-taustaiselle kaverille, jonka Ilves-historia on kestänyt kokonaista 3 liigapeliä. Jokaisen kokeneen pelaajan olisi lisäksi odottanut kieltäytyvän tästä "kunniasta".
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huudellaan nyt täältäkin päin. Aivan käsittämätöntä reagointia Elorannalta ja ymmärrän täysin ilvesfanien ja muidenkin kiekkoihmisten tyytymättömyyden.

Helminen-episodi kaukalossa ei näin ulkopuolisesta vaikuta mitenkään erikoiselta. Loppuminuutit menossa ja väsyneet pelaajat syyllistyvät ylilyönteihin. Kuki olisi voinut jättää tekonsa tekemättä, Raipe olisi voinut toimia toisin tai jätää toimimatta kokonaan.

Naurettavaa sen sijaan on Elorannan toiminta. Kyseessä ikoni, jolle ei mielestäni lajin parista tällähetkellä löydy ja kohtelu on tälläistä. Elorannan temppu oli lapsellinen ja tuo mieleen täysin jonkin tuhman ala-asteelaispojan saaman 'piiskaapyllyllekaikkienkavereidennähden'. Juntusen saaman sinänsä typerän ripityksen ymmärsin aikanaan pelaajan nuoruuden ja kokemuksen vuoksi, mutta minkä ihmeen takia RAIPEA kohdellaan näin. Mitä Eloranta hyötyy tästä? Olisi loistavaa kuulla jonkinlaisia perusteluita, sillä en kykene uskomaan kenenkään olevan kovin tyytyväinen nähtyyn tapaukseen.

Eloranta olisi voinut antaa palautetta Helmiselle kahdenkesken tai korkeintaan joukkueen yhteisessä palaverissä pelin jälkeen, mikäli hän ei pysty sulattamaan väkivaltaa. Nähty toiminta hakee kuitenkin vertaistaan kaltaistensa ylilyöntien joukossa.

Pahoittelut jos kirjoittelin sellaista mitä muut ovat aiemmin tuoneet esille. Sen verran vaan jostakin syystä sapettaa ulkopuolistakin, että jotakin oli mukamas kommentoitava.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Raymond Pearl kirjoitti:
Sen verran pelisilmää olisi luullut edes löytyvän, että C-kirjain olisi annettu herätyksenomaisesti kakkosveskarille sen sijaan, että.
Sen verran pelisilmää olisi luullut edes löytyvän, että olisi tiedossa ettei maalivahti voi olla kapteeni jääkiekko-nimisessä pelissä.
 
Aivan käsittämätön temppu Elorannalta. Hän todella tuntuu ottavan henkilökohtaisesti kentällä tapahtuvat vääryydet, kuten case-Juntunenkin osoitti.

Mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa joukkueen kemiaan. Jos Ilves saisi voittoputken päälle, niin tämäkin varmaan unohtuisi helpommin mutta mutta...

NHL:n työsulkukaudella Mika "Proffa" Saarinen päätti näyttää missä kaappi seisoo, kun Ville Niemisen ranne murtui Hämeenlinnassa. Villelle oli jo autokyyti sairaalaan hoidettuna, mutta Proffa päätti, että joukkuekuri ennen kaikkea ja Ville tulkoon käsi ilmasiteeseen pakattuna muiden mukana bussilla! Tarina kertoo, että tämä asia poltti lopullisesti sillat joukkueen ja valmentajan välillä, vaikka Proffa ylitti sovitella kardinaalimokaansa ottamalla Villen apuvalmentajaksi vähän myöhemmin.

Nyt on iso riski, että Piri osoitti auktoriteettinsä kyykyttämällä väärää miestä. Kyllä joku puhuttelu, tai neloskenttäkomennus olisi piisannut, vaikka keihästäminen onkin ehkä törkeintä mitä kaukalossa voi tehdä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
SergeiK kirjoitti:
Sen verran pelisilmää olisi luullut edes löytyvän, että olisi tiedossa ettei maalivahti voi olla kapteeni jääkiekko-nimisessä pelissä.

En ollut tietoinen, mutta ymmärsit varmaankin pointtini. Jos ei aitoa kapteenia ole, ollaan ennemmin ilman. Petriläinen on Ilveksen kapteenina kuin Viipurin torilta hankittu piraattikopio.
 

lennox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Sen verran pitää Elorantaa puolustaa, että varmasti Raimokin oli tietoinen, mikä on Pirin asenne "ylilyönteihin". Onko Pirin aikana kukaan ilvesläinen tapellut ja sen jälkeen tullut julkisesti haukutuksi valmentajan toimesta? Minun mielestäni mailalla hakkaaminen on ämmien puuhaa (oli kyseessä sitten minkä tähtistatuksen/seuraigonin omaava pelaaja tahansa), jos ei itse pysty puolustamaan itseään nyrkeillä, niin sitten goonit asialle. Vaikka Kudroc kehiin. En sitten tiedä kumpi olisi ollut parempi ratkaisu tämä Raipelta C:n vieminen vai muun joukkueen ripittäminen siitä, etteivät ottaneet asiaa hoitakseen. Ymmärrän kyllä, että asia v*tuttaa ipalaisia näin juhlaottelun kynnyksellä.
 

Stonehenge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Uskon että Ilves ja Piri kantaa ja maksaa tämän päätöksen seurauksia koko kauden. Nöyryyttäminen voi aiheuttaa v...tusta ja siten hetkellistä suoritustason nousua. Mutta että suoritustaso nousisisi tämän herätyksen johdosta koko kauden ajaksi ja ihminen unohtaisi nöyryyttämisen. Näin merkittävän. Vaikea on uskoa etteikö tästä makseta loppukauden ajan.

Tunteillakin on merkityksensä. Varsinkin riippuen siitä onko tunne positiivinen vai negatiivinen.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Luin asiasta Ilta-Sanomista. Kyllä täytyy ihmetellä tuollaista, vanhan ja uskollisen legendan nöyryyttämistä!!? Ei mitään järkeä. Raipe lukeutunut minunkin suosikkeihin aina. Vituttaa hänen puolestaan!
 

Mokoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Detroit Redwings, ManU.
Nyt täytyy kyllä oikeasti ihmetellä Pirin toimintaa. Okei, Raipe keihästi, mutta ei nyt sentään vanhaa legendaa tarvitsisi nöyryyttää ottamalla C-merkkiä rinnasta pois. Itseäni raa'asti ketuttaa tuollainen, ja vielä se että annetaan se pari peliä Ilveksessä kalunneelle Pasi Petriläiselle, kun paljon parempiakin vaihtoehtoja olisi. Kiitti Piri että pilasit fiilikset.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minulla on ollut aina sellainen positiivinen suhtautuminen Ilvekseen, olen nimittäin ollut ensimmäistä kertaa katsomassa SM-sarjan peliä 60-luvulla Koulukadun kentällä Ilveksen ollessa kotijoukkue.
Eloranta...miten minulle on tullut sinusta kuva, että kun joukkueella menee hyvin, niin olet joukkueen jäsen mutta kun tulee jotain negatiivista, niin asetut ulkopuolelle joukkuetta arvostelemaan sitä.
Tiedätkö, valmentaja on osa joukkuetta niin hyvinä kuin huonoina hetkinä ja nyt sinä kyllä paskot rajusti omaan pesään. No, sen minkä taakse jättää, sen edestä löytää.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
lennox kirjoitti:
Sen verran pitää Elorantaa puolustaa, että varmasti Raimokin oli tietoinen, mikä on Pirin asenne "ylilyönteihin". Onko Pirin aikana kukaan ilvesläinen tapellut ja sen jälkeen tullut julkisesti haukutuksi valmentajan toimesta? Minun mielestäni mailalla hakkaaminen on ämmien puuhaa (oli kyseessä sitten minkä tähtistatuksen/seuraigonin omaava pelaaja tahansa), jos ei itse pysty puolustamaan itseään nyrkeillä, niin sitten goonit asialle. Vaikka Kudroc kehiin. En sitten tiedä kumpi olisi ollut parempi ratkaisu tämä Raipelta C:n vieminen vai muun joukkueen ripittäminen siitä, etteivät ottaneet asiaa hoitakseen. Ymmärrän kyllä, että asia v*tuttaa ipalaisia näin juhlaottelun kynnyksellä.
Kun kaukalossa pelimiehen veri kuohahtaa, siinä ei ehdi ajattelemaan kovin syväluotaavasti mehdollisista tekojen seurauksista. Esimerkiksi Bertuzzi ei varmaan ajatellut siinä kuuluisassa episodissa, että telotaanpa Moore nyt oikein reilusti ni tulee sitten kerrankin oikein kunnon sanktiot.

On totta, että mailalla hakkaaminen on tuomittavaa. Mutta silti Elorannan tuomio oli järkyttävä tilanne huomioiden. Kahdenkeskinen keskustelu ja oman kantansa selvittäminen olisi Elorannalta ollut ammattimaisempi ratkaisu. Vilttikomennus tai joukkueen kesken annettu palaute olisi vielä mennyt, mutta tämä tuntuu ihmeelliseltä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Laitetaan nyt tietoa, että Ilves tiedottaa asiaan liittyen heti tämän illan pelin jälkeen. Toivotaan, että tiedotus on positiivista.
 

strato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
sovhoosi kirjoitti:
Jos Detroitin valmentaja hyllyttäisi Steve Yzermanin kapteenin tehtävistä, hän olisi samantien entinen valmentaja.

Niin eikös joku erehtynyt poistamaan Shearerin avauskokoonpanosta Newcastlessa. Seuraavassa pelissä valmentaja eikä Shearer olleet kumpikaan pelin alkaessa kentänlaidalla. Shearer kentällä ja valmentaja erotettuna jossain ihan muualla.

Se nyt melkein ihan sama mitä Raipe on tehnyt (kyseessähän ei ollut McSorley tai Bertuzzimainen teurastus). Raipe on legendaarisuudessaan kuitenkin täysin omassa luokassaan sm-liigan mittakaavassa. En nyt keksi kun yhden sanan asiasta ja se on noloa.

edit. Noloutta ei suinkaan poista se, että illalla tiedotettaisi Raipen saaneen C:n takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös