Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Quo vadis, JYP – mihin menet, JYP? Kauden 2017–2018 joukkue

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Köpi, 05.01.2017 klo 16.44.

 1. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  En, vaan sitä että Tuppuraisen soppari loppuu 2019, Hytösen 2020, Immosen huhuttu 2019 ja Mäenpää 2020. Kovasti on vielä hämärän peitossa ainakin itselle miten JYP aikoo rakentaa jengiä näiden kavereiden alkaessa siirtyä sivuun ja millä se meinaa houkutella tulevaisuuden runkopelaajia kun avainpaikat on täytetty ikämiehillä.
   
 2. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Mäenpää on sopimuksen loppuessa 37-vuotias. Ei tuo mielestäni ole samaa luokkaa Tuppuraisen sopimuksen kanssa ja näissä sopimusneuvotteluissa on kuitenkin aina kaksi osapuolta mukana. Otatko Mäenpään kolmeksi vuodeksi joukkueeseen vai et ollenkaan?
   
 3. Sudan1 Jäsen

  Lainaus:
  Käytännössä pelaa koko viimeisen sopimuskautensa vielä 36-vuotiaana, kun täytti toissapäivänä 34. Puolustaja melkeinpä parhaassa iässä koko sopimuskauden ajan.
   
 4. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Kerroin jo kantani ylempänä, mikä tuossa sopimuksen pituudessa lähinnä mietityttää.
   
 5. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  Lainaus:
  Jumanelsson, mää muistelin myös, että Mäenpää ois vanhempi kaveri, mutta sehän on nuori ja nälkäinen ja vihainen mies.

  Kyllä mulle kelpaa Mäenpää, vaikka viime visiitti ei mikään tarunhohtoinen varsinaisesti ollut. Pakistoon tarvittiin lisävahvuutta, ja nyt meillä on Mäenpää, Kalteva ja Yonkman, jotka kaikki antavat hyvän mahdollisuuden ottaa toiseksi pariksi vähän kokemattomammankin pakin. Siinä kelpaa kehittyä.

  Ja mitä nyt vähän Kuukkaa kritisoin aiemmin, niin kieltämättä pleijarit muuttivat vähän mieltäni, ja mielelläni näkisin Kuukan vielä ensi kaudellakin JYPin pakistossa. Samaten Vaakanaisella on vielä kehittymisen varaa, joten en dumaa nuorta miestä tämän kauden perusteella. Friman suoritti oman ruutunsa mielestäni hyvin, joten siitäpä kuusikko tulisi täyteen. Siihen täytepakkeja mukaan sitten vaan.

  Sopimustilanteita en tarkalleen ottaen muista, mutta kyllä tuosta suht hyvän pakiston jo saisi kokoon.

  Ainiin siellähän on pronssipeli käynnissä.
   
 6. Sudan1 Jäsen

  Lainaus:
  Joo, voi olla ettei saada houkuteltua enää puolustajia joukkueeseen kun jengissä pelaa yksi 36-vuotias pakki.
   
 7. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Puhuinko alkuperäisessä viestissäni pelkästä Mäenpäästä? Vai mitä kohtaa et ymmärtänyt?
   
 8. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Tässä olet oikeassa kyllä. Kun uusi pyhättö valmistuu ja nyt Akatemiakin meni pesuveden mukana niin on kova työmaa rakentaa joukkuetta 2020-luvulle,siinä ei yksi tai kaksi Hännikäistä/Suomelaa vielä kesää tee.

  Toisaalta ilmankin tätä "luokkakokousta" ongelma olisi olemassa. Seurauskollisuus kun on nykyään mitä on niin turha niitä kykyjä olisi rahdata tänne vielä poisvietäväksi.
   
 9. Sudan1 Jäsen

  Lainaus:
  Keskustelu lähti kommentillasi, että Mäenpään sopimus on osastoa jaa-a, saapa nähdä. Tätä sitten perustelit sillä, että on vaikea houkutella uusia pelaajia joukkueeseen. Mutta voihan toki Mäenpään sopimuksen noinkin nähdä, mikä minä olen sitä näkemystä tuomitsemaan.
   
 10. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Huomasitko että puhuin seuraavassa viestissäni neljästä eri pelaajasta joiden sopimus loppuu samaan kasaan ja jotka ovat kaikki tulevalla kaudella ja siitä eteenpäin JYPin avainpelaajia? Vai etkö vaan halunnut ymmärtää?

  Lainaus:
  Totta, tietystihän JYP ei ole liigassa tämän ongelman kanssa yksin, jolloin vaan sen pelaajatarkkailun yms. korostuu. Ja aika olennainen tulevaisuuden kannalta tulee olemaan myös se, kuka seuraa Veltsua penkin takana todennäköisesti vuoden päätä. Onko se kaksikko Turunen/Merikivi vai kenties joku ulkopuolelta?
   
 11. Sudan1 Jäsen

  Lainaus:
  Jotenkin viestistäsi paistaa läpi, että jotain negatiivista piti nyt keksiä. Meillä on avainpelaajina mahdollisesti useamman vuoden lähes maajoukkuetason pelaajia. Ja vaikea nähdä, että kaikkien JYP-ura loppuisi juuri samaan aikaan. Monissa muissa joukkueissa muuten avainpelaajat pelaavat vuoden sopimuksella ja kaikki sopimukset loppuvat täten myös samaan aikaan.
   
 12. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  JYPillä on kaksi puolustajaa pidemmälle kuin ensi kauteen. Mäenpää uudella sopparillaan ja Kalteva vuoteen 2019. Runkopuolustajista (kalliimasta päästä) Yonkman poistuu ensi kauden jälkeen. En näe Mäenpään sopimusta minään ongelmana pakkien houkuttelemisessa Jyväskylään. Eiköhän JYP pyri jatkossakin tuomaan noita omia nuoria pakkeja kokoonpanoon ja samalla pitämään huolta, että joukkueessa on noita vanhempia kavereita tuomassa kokemusta puolustukseen.

  Sentteriosastolla taas seurapamppujen pitäis olla täysin järjiltään, jos sanoisivat kahdelle tai edes toiselle ikonille ei kiitos. Hytösen ja Immosen pelaaminen muissa seuroissa kuin JYPissä olisi imagon kannalta aivan järjettömän iso takaisku JYPille. Johan tuo näki Perrinin kohdalta kuinka iso poru nousi, kun Perrin meni toisaalle lopettamaan uransa. Suomelan jatkaessa uraansa vuoden 2018 jälkeen muualla tuossa on kyllä tonttia tarjolla.

  Laituriosastolla on tosiaan Louhivaara, Nättinen ja Tuppurainen pidemmillä sopimuksilla. Näistä Nättinen on parhaassa iässään, joten tuskin tarvitsee edes perustella tämän sopimusta. Louhivaara menee all-around pelaajana rooliin kuin rooliin joukkueen etua ajatellen. Tuppurainen on näistä pidemmistä sopimuksista ainoa riippakivi tällä hetkellä, ja harva varmaan odotti, että Allun jalka hidastuisi noin valtavasti ja näin nopeasti (toki taustalla voi olla loukkaantumistakin). Tuppurainenkaan ei ole mikään fyysinen este muille pelaajille nousta hierarkiassa ylöspäin, jos otteet eivät pysy halutulla tasolla. Rahaa voi toki olla sopimuksessa kiinni turhan paljon ellei tuota ikääntymistä ole otettu huomioon sopimuksen arvossa.

  Pikemminkin voisi nähdä kuinka hyvään kouluun nuoret pääsevät JYPissä. Keskikaistalla on Hytönen ja Immonen näyttämässä esimerkkiä ja jakamassa pieniä vinkkejä. Puolustuksessa Mäenpäätä, Kaltevaa ja Yonkmania tekemässä samaa ja tuomassa johtajuutta ja jämäkkyyttä joukkueeseen.
  Laituriosastolla taas vapautuu tämän kauden jälkeen noita runkopelaajien paikkoja ja palkkoja, jos/kun Tavi, Pihlman, Kolehmainen ja Salmio poistuvat toisaalle ja silti tuonne jää vielä pari entistä/nykyistä maajoukkuetason pelaajaa.
   
 13. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Laitetaas sitten niitä sopparitilanteita vähän. Ensi kaudelle on siis nyt Mäenpää, Yonkman, Kalteva ja IS kertoi Vaakanaisen jatkavan. Kuukalla on optio ensi kaudesta mutta sen käytöstä ei ole JYP vielä kertonut mitään. Oletettavaa on että se käytetään. Nikulla on soppari mutta on huhuttu että hän lähtisi yrittämään Pohjois-Amerikkaan. Friman menee huhujen mukaan Kerhoon. Heidän lisäkseen on muutama nuorempi kaveri (Jokinen, Erving, jne...) mutta onhan tuossakin jo runkoa jonka varaan rakentaa.
   
 14. sean Jäsen

  Lainaus:
  Ikävä kyllä Kolehmaisen kanssa tehtiin Joulukuussa kahden vuoden jatkosopimus.
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Huomattavasti ikävämpää on lukea tällaisia kommentteja Kolehmaisen kaltaisen arvokkaan roolipelaajan jatkosopimuksesta. Kole on erittäin hyvä pelaaja omassa roollissaan, eli alempien ketjujen rikkovassa roolissa ja alivoimilla.
   
 16. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Saatiinhan ensi kaudelle puolustukseen selkeä liideri! Hyvä rakentaa ton tason miehen ympärille pakkikalusto. Tykkään! Vieläkö saatais hyökkäykseen liideri? Ykköskentän keskelle? Ans kattoo.
   
 17. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Sinällään epäolennaista, koska JYP tarvitsee JUURI NYT vahvaa kiekollista johtajuutta pakistoon ja juuri muutamaksi vuodeksi. Mäenpää ei nyt tule kuntouttamaan kaudeksi mitään persereiän hiertymää vaan oikeasti pelaamaan puolustajan parhaiden vuosien loppusuoran JYPiin. Nyt kolmen vuoden aikana on sitten luotava tulevaisuutta pakistoon. Liideri ja esimerkki nyt sinne poimittiin.

  Edit. Ja eikös sen messiassulttaanikuninkaan pitänyt nyt tulla ruokkimaan kaikki kansa kaloilla ja näkkäreillä? Samalla julistaen miten kyseinen tarjoilu on myös hänen palkkansa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 22.06
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Olen yleensä samaa mieltä, kuin sinä Kolehmaisesta, mutta tällä kaudella Kole oli yksi pahimpia JYP-floppeja pudotuspeleissä. Mikäli itse olisin tiennyt Kolen pelaamisen tason pudotuspeleissä, niin en olisi jatkoja tehnyt, mutta jossittelua ja näillä mennää.
   
 19. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllähän Mäenpää on sen profiilin pelaaja joka tuosta joukkueesta tällä kaudella (pudotuspeleissä) puuttui, eli kiekollinen pakki etenkin ylivoimaan. Toki ylivoima oli runkosarjassa tehokasta, mutta anyways. Toivottavasti kuitenkin myös Niku nähtäisiin vielä ensi kaudella JYP-paidassa, sillä Nikun luistelua ja itseluottamusta kiekon kanssa on ollut todella komeaa seurata. Tuo jalalla kiekkoa ylös ihan helkkarin hyvin.

  Yonkman puolestaan on edelleen yleisön suosikki, taisi kerätä tänäänkin kovimmat aplodit mitalien jaossa ja syöttöpisteestään. En tiedä suhtauduinko Yogiin vain kriittisemmin tänä vuonna, mutta tuntui että mies teki paljon enemmän virheitä kuin ensimmäisellä JYP-kaudellaan ja välillä tuntuu käsittämättömältä miten vaikeaa se helponkin syötön antaminen on. Oli kuinka gooni tahansa, niin kyllä oletusarvoisesti Pohjois-Amerikkailaisen pelaajan pitäis edes nuo helpot syötöt osata vähän paremmin laittaa lapaan (lue: ei vastustajan lapaan kuten tänään). Saattaapi toki olla henkisestikin iso pelaaja Jypille, mutta väkisin ajattelee että tuohon joku "Mikko Viitanen" tilalle ja säästyneet rahat käyttöön vaikka maaliruiskun X palkkaan.
   
 20. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Näkisin, että tuossa ongelmana oli peluutus. Kolehmaisen ketju muuttui jatkuvasti ja semmoista samanlaista ketjua ei missään vaiheessa päässyt syntymään ympärille kuin viime vuonna. Pihlman-Boyce-Kolehmainen alisti taklauksillaan SaiPan totaalisesti, tänä vuonna Kole oli milloin keskellä ja milloin minkäkin ketjun laiturina.
   
 21. Jarzki Jäsen

  Lainaus:
  Tähän vahva eri. Kolehmainen on loistava roolipelaaja laiturina, mutta nyt miestä pistettiin sille pelipaikalle, missä saadaan kaikista vähiten irti, eli sentteriksi. Samantien laituriksi palattuaan oli kuin uudesti syntynyt verrattuna sentteripeleihin. Jos nyt oikein muistan, niin ketjukaveritkin vaihtuivat useasti playoffien aikana, eikä se ainakaan helpota tuollaisen pelaajan peliä. Eihän Kolesta pistemiestä ikinä tulla saamaan, mutta fakta on, että tuollaisia pelaajia tarvitaan jokaiseen joukkueeseen. Ei Kolehmainen todellakaan päässyt samaan liitoon kuin jo mainitussa SaiPa-sarjassa viime vuonna, mutta mielestäni flopista ei silti voi puhua, edellä mainituista syistä.
   
 22. Ponto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Samat ajatukset täälläkin Yogista. Oli tällä kaudella iso pettymys ja vaikea on nähdä herran pelissä enää mitään positiivista. Ja etenkin ärsyttää ku tietää että herran palkalla saisi varmasti palkattua kaksi-kolme pätevää nuorta liigapakkia (esim. Frimanin ja Pullin).. Noh, ehkä tommonen poliisi on jees olla about 2-3 pelissä runkosarjan aikana vaikka Pelicansseja tai Ässiä vastaan. Eli jos Yogin sopparia ei saada purettua / myytyä, niin toivottavasti antaa edes ensi kaudella Immoselle, Mäenpäälle ja kumppaneille kunnon työrauhan.
   
 23. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Minusta Yogi oli loppujen lopuksi nyt parempi kuin eka kaudella. Yritti nyt ottaa isompaa roolia kiekollisesti ja sen takia tuli virheitäkin. On kuitenkin ottanut harppauksen eteenpäin viime vuodesta kiekollisena. Laukaukset siniviivaltakin rupesivat loppukautta kohti löytämään paremmin ja paremmin maalille. Ja Tuppuraiseen verrattuna on jo mestarisyöttäjä.
   
 24. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  Näinhän se meni, vähän vielä kärsivällisyyttä lisää, että malttaa hakea sen vapaan lavan. Kesällä vois treenata vielä vähän lisää, ettei ole piimää pohkeissa, minuutit oli kyllä tällä kaudella aika kovia, noin isoksi pelaajaksi. Maalinedustan kuningas, jonne vastustajan ei ole mukava tulla, täyttää roolinsa hyvin, esimerkkinä case Finley.
   
 25. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Lainaus:
  Ruutu+ myös arvosti pronssi-peliä ihana täysillä! Lähetys alkaa 18.15 ja sitten todella katsellaan menneitä 10 minuuttia... Olisi nyt antanut Ritarin haastatella vaikka palaaja/joukkue tai jotain?