Puolivälieräsarja Kärpät - Blues

  • 21 856
  • 109

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
kärppä73 kirjoitti:
ei nyt olisi maailman suurin ihme jos Blues pystyisi Kärpät kesälomille laittamaan.
Ei ehkä maailman suurin, mutta minun Blues urani ehdottomasti suurin yllätys. Vetäisi vertoja K-Espoo-TPS sarjalla kaudella 97-98.
 

molari

Jäsen
Bluesin ainut mahdollisuus on yllättää Kärpät ekassa pelissä, Kärpillä, kun viime pelistä on aikaa, saattaa pelin alku olla tuntuman hakemista. Vaikka Bluesin SäPo-sarja ei hienouksia tarjonnutkaan, varmasti itseluottamusta ja tsemppiä riittää ja Bruckler sekä vähän vaisummin runkkarin pelanneet kaverit Kohn, Pirnes, jne. ovat hyvässä tikissä.

(Mestis)-tason puolustuksen täytyy kyllä ylittää itsensä, jo Jyppi pääsi tekemään melko halpoja maaleja.

Toivottavasti vieraissa yllätetään Kärpät housut kintuissa ja eka kotimatsi hoidetaan, saattaa sarjasta tulla mielenkiintoinen, jos sarja venyy 7 peliin, veikkaan, että Kärppien materiaali jyrää Bluesin melko kepoisesti.
 
Katos perk.... sitähän pääsee taas katsomaan pitkästä aikaa pelejä, joissa on jotakin panosta. Hyvä... vaikka meikä kyllä jännittää monesti vaikkei panosta olisikaan... ei pitäis jännittää.. lyhentää ikää.

Tiukka sarja tulossa. Matsit runkosarjassa oli aika tiukkoja eikä hurlumheitä tulla näkemään tässäkään sarjassa. Blues antaa vähän eteen kiekollisissa pakeissa, mutta kärpät antaa telaketjuosastossa.. niin kärpät tosin antaa samalla eteen kaikille muillekin, joten se siitä. Itselläni on ainoa kauhuskenaario siinä, että Pirneksen Essi laittaa voittomaalin ratkaisevassa pelissä. Ei olisi eka kerta.

Onnea molemmille ja saapi nähä loppuuko kevät nopeammin tänä vuonna kuin parina aikaisempana.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Paha sarja Bluesille tulossa. Mutta uskotaan siihen jatkopaikkaan. Ensimäiset pelit ovat tärkeitä. Vierasvoitto alkuun olisi todella kova juttu ja sen jälkeen olisi mahdollisuudet vaikka mihin. Jos vuorotellen aletaan voittoja ottamaan, niin taitaa Kärppien rutiinitaso olla liian kova.
 

Bandana

Jäsen
Veikkaisin, että tästä tulee hyvin samankaltainen sarja kuin parin vuoden takaisesta TPS-sarjasta: Blues on käytännössä koko ajan altavastaajana, mutta ottaa pari makeaa kotivoittoa.

Oikeasti kun realistisia ollaan niin on tuo Bluesin puolustus aivan liian köykäinen Kärppiä vastaan. Raksilassa voi tulla rumat lukemat, ellei Brucks sitten ryhdy jumalaksi.

Rahapeleihin en näistä otteluista vetoa pistä, mutta veikkaan nyt tässä Kärppiä jatkoon voitoin 4-2.

Mutta... ehkä... se pyörii sittenkin...?
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Joonas kirjoitti:
Mitä sillä on väliä, tunteeko Heikkilä Kärppien pelaajia, koska Kärppien pelaajat tuntevat läpikotaisin Heikkilän pelikirjan heikkouksineen ja vahvuuksineen? Bluesin pelikirja on niin heikko, ettei sillä voida haastaa Kärppiä. Erityisesti hyökkäykset ovat niin epätasapainoisia, ettei Blues tule tekemään 5 vs. 5 -pelissä Kärppiä vastaan kuin korkeantaan kaksi maalia koko sarjassa.

Bluesin puolustuspeli taas on aivan liian vetäytyvä Kärppien kaltaista vauhtijoukkuetta vastaan, toisaalta tämä varmistaa sen, ettei synny yv-hyökkäyksiä. Vetäytymisen ansiosta Kärpät pääsee rintamahyökkäyksillä ja yksinkuljetuksilla alueelle helposti sisään. Tämä taas edellyttää Kärpiltä nopeaa lyhytsyöttöpeliä ja kenttätasapainon säilyttämistä. Hyökkäysalueelle sitten vikkelät hyökkääjät pyörittävät kankeita Blues-pakkeja (Määttä, Gustafsson, Kuoppala, Halme) solmuun. Luvassa siis paljon jäähyjä ja kulmapelimaaleja. Ja yv:lla Kärpät on erittäin tehokas.

Maalivahtipelikin kääntyy Kärpille, ja aika selkeästi. Niklas Bäckström on keväällä aina parhaimmillaan. Bluesin maalissa Bruckler on katsomaton kortti. Perhostyylin maalivahtina, hänellekin parhaiten uppoavat tuopin korkuiset alakulmiin, eli sinne siis vetoja.

Ainoa asia, mikä Bluesissa pelottaa, on Kaken opettama yv-kuvio. Siinä Laatikainen (Kike Lotvonen) syöttää Pirneksen (Jussi Jokisen) keskeltä läpi. Kärppien tulee tämä scoutata ja pelata pois.

Pakollinen veikkaus: Kärpät jatkaa 4-1. Blues vie joko 3. tai 4. pelin, jolloin Kärpillä on asenne hukassa.

Ho hoo!!!!

Onpas poijjaalla jutut!Toivottavasti myös Kärppäjoukkue on yhtä ylimielisellä asenteella reisussa.Näitä toiveita ja luuloja kirjotellessa kannattaa taas muitaa vanha sanonta: Ylpeys käy lankemuksen edellä :). Meinaan ettei käy vanhanaikasesti, niin kannattaa nyt kuitenkin muistaa se,että nää on nyt niitä tosipelejä missä ei aikuisten oikeesti saa mitään ilmaiseksi.

Kun Curre ja Passmore tuli Narreihin,niin yks frendi uhosi takki täynnä pyhää vihaa,että Narrit on tänävuonna(kin) jollei mestari niin ainakin vakavastiotettava finalisti!Vaan kuinkas sittn kävikään??

Vaikka puhutaankin täysin eriasiasta,niin pointtini on se,että peliäkään ei ole vielä pelattu eikä niinmuodoin kukaan ole vielä hävinnyt mitään muualla kuin JA:n keskustelupalstan Kärpät-Blues osiossa...
 

X-Hearted

Jäsen
Kevät ja play off -pelit - ihmisen parasta aikaa

Näitä pelejä on odotettu. Kevään loskia ja play offeja. Torstaina alkava sarja tulee olemaan Kärpille erittäin haastava kokemus. Ensimmäinen kuntopiikki, joka ulottui tammikuulle ja takasi Pietarin ECC-turneen erinomaisen kakkossijan on hyvä jatkumo toisen kuntopiikin vääntämiseen sekä sen löytämiseen play off –peleihin. Hyvä startti Raksilassa, tässä ja nyt, takaisi lumipalloefektin, jonka hienot asetelmat – niin mentaali- kuin fysiikkapuolellakin – rutistettaisiin semi- sekä finaalipelejä silmälläpitäen.

Puolivälieräsarja pitäisi kaiken logiigan mukaan olla hallitsevan mestarin ja ennakkosuosikin viittaa pitävän Oulun Kärppien heiniä alusta asti, mutta näin ei missään nimessä ole, sillä Espoon Blues, maksimaalisen kokemuksen omaavana, eritoten Heikkilän valmennettava joukkueena on nyt lähellä lunastaa yksilötasolla tapahtuvaa murrosta, mitä Espoossa on odotettu.

Otetaan käsittelyyn ensin Blues. Herrasmiesmäisesti.


Yllätysvalmis Blues

Blues joukkueena on parantanut peliä joka osa-alueella, pala palalta kevään tärkeitä pelejä varten, kuten Kari Heikkilän joukkue yleensäkin. Vaikka sääliplay off –pelejä JYPiä vastaan tarkastelemalla otteet eivät oikein vakuuttaneet voi tarkkasilmäinen katsoja löytää pelin sisältä erinomaisia ja jopa yllätyksellisiä asioita. Asioita, mitä kevään peleissä yleensä tarvitaan.

Kärkimiehenä tähtistatuksen taakkaa kantava, Oulun oma kasvatti Esa Pirnes on noussut sille tasolle isojen pelien miehenä, miksi hänet Espooseen alunperinkin hankittiinkin. Hänen vierellään Ladislav Kohn oli epäilemättä JYPiä vastaan taas se tsekki, jonka mieliala syttyy yleensä keväällä. Steve Kariya ja Joakim Eriksson etunenässä täydentävät juonikkaan rungon, jolla on hyvä lähteä haastamaan Kärpät torstaina. Kun joukkueessa löytyy profiilia play offien telaketjuosastoonkin Erkki Rajamäen ja Semir Ben-Amorin myötä, joukkue pystynee käyttämään ahtaankin tilan hyödykseen. Alakerran kovia minuutteja tahkoavalta Arto Laatikaiselta ja hyvää taustatukea antavalta Tuomas Eskeliselta vaaditaan jo nyt liikaa. Kärkikaksikko tarvitsee tukea, joten muun puolustuksen profiilin on kauttaaltaan noustava enemmän esiin.

Tuntuu siltä, että Blues on rakennettu nimenomaan pudotuspelejä varten. Kirkkaan eläviä elementtejä löytyy kokemuksen, pelinrakentelun, parantuneen suunnanmuutospelin ja viimeistelyn kautta. Kun joukkue löysi vielä voittavan palasen Bernd Brücklerista, josta tuli eittämättä heti bluesilainen uskonpelastava, voidaan puolivälieräsarja Kärppiä vastaan valmistaa paineettomana. Paineettomana niin, ettei hävittävää ole.

Paineeton olotila sopii Heikkilälle ja fysiikkavalmentaja Janne Vikeväiselle jotka ovat valmistaneet Bluesia kevättä varten - puskissa. Se näkyy erikseen erinomaisesti parantuvana pelitapana; liikkeenä, kovuutena ja koko pelin kestävänä tempona, jonka koventunut fysiikkatreeni on jalostanut. JYPiä vastaan konsepti ei päässyt oikeuksiinsa, sillä joukkue pelasi täydellisen paineen alla, tietynlaisena ennakkosuosikkina, johtuen juuri kokemuksen omaavasta yksilötaidon rutiinista, jota oli eittämättä paljon enemmän JYPin kalustoon verrattuna.

Kärppiä vastaan joukkueen pitää pystyä pelaamaan kylmäpäisesti. Turhia jäähyjä on optimaalisesti vältettävä, eikä kiekottomana tai kiekollisena pelaaminen saa olla tapahtumaköyhää. Bluesin pitää agressiivisesti pystyä reagoimaan Kärppien juonikkuuteen, joka tapahtuu alati, ja joukkueen viisikkotyöskentelyn tulee esimerkiksi pystyä pitämään Kärppien nopea ykkössyöttö tylsänä. Tämä saattaa jollain lailla viedä uskoa ja horjuttaa Kärppien peliä, paljastamatta Kärppien heikkouksista kuitenkaan sen enempää.

Kaiken kaikkiaan näkisin asian mielelläni niin, että Blues pystyisi rutiinillaan, tiiviillä viisikkotyöskentelyllään, kevättä kohden parantuneella ja nopeutetulla pelikirjallaan sekoittamaan Kärppien peliä edes jollain lailla, sillä Kärppien kuntopiikki täydellä miehistöllä tulee olemaan helvetin kova näillä leveyspiireillä. Yhtään ylpeilemättä.


Rutiininomainen ja kokenut Oulun Kärpät

Niin. Kyllähän sitä toista, kevään pudotuspelien kuntopiikkiä ollaan tietoisesti haettu. Nyt se täydentyy tammikuusta vielä sillä, että loukkaantumishuolia ei ole. Tosipelit voidaan siis aloittaa miehöstövariaatioilla, jota Kari Jalosella on mistä kylvää. Kärjistetysti sanoen Kärpät seilasi runkosarjan voiton – ja piste-ennätyksen – puolivaloilla, jonka leveä sekä hyvin valmennettu pelaaja-arsenaali salli.

Nyt on kuitenkin runkosarja pelattu ja paidat kuivattu pudotuspeleihin. Pelaajisto tietää tämän, sillä mentaalitasolla joukkue on yhtenäisempi kuin koskaan. Joukkueen pahin murheenkryyni; henkinen itsekurittomuus pyritään pitämään poissa pelaajiston sisällä, sillä kaikki tekeminen riippuu hyvin pitkälti itsestä. Kärpät on itsellensä se pahin vastus. En kuitenkaan usko, että oululaiset kompastuvat tähän, koska vaikka Kärpät on suhteellisen nuori joukkue, sen rutiinitaso yltää pudotuspeleissä taistelemaan siitä kirkkaimmasta. Jopa ennakkosuosikin statuksen omaavasti.

On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää muistaa, että nyt pitää pelata puolivälieriä eikä antaa ajatuksen karata sinne huhtikuun puolenvälin tietämiin. Olisi hyvä sirpaloida Blues-pelit yksittäisiin otteluihin, eriin ja jopa erinäisiin vaihtoihin ja näin saada ajatus pysymään hetkessä jota elämme.

Pelitavan valttikortteja tuskin lähdetään ainakaan radikaalisesti muuttamaan yhtään mihinkään. Peli toimii kaikin puolin niin viisikossa, erikoistilanteiden osalta kuin ketjujen sisällä erinomaisesti. Jos konseptiin pitää kuitenkin reagoida, se tapahtuu suoraan kovuuteen, fyysisyyteen katsottuna sekä tunnetason nostamisella, mikä tulee toki jo itsestäänkin. Erikseen jaolteltuna yksi ottelusarjan käännekohdista tulee olemaan pelin sisäinen fyysisyys. Se saattaa kuitenkin heijastua suoraan kiekolliseen peliin, josta ainakaan Kärpät tuskin haluaa luopua – tietoisesti. Pitääkö siihen reagoida pelisysteemin muodossa, ja jos, niin miksi?

Pelkistetysti Kärppien kohdalla pelin sisäinen fyysisyys tarkoittaa sitä, että taklauksia annetaan ja otetaan vastaan niin, että Kärpät kuitenkin pyrkii olemaan kiekollisesti hallitsevampi osapuoli eli kiekkokontrollista ei mielellään luovuta, vaikka tehostetumpi kaksinkamppailupelaaminen ehkä vähän syövyttääkin kiekollista - erittäin järkevää yksilötaidokasta - joukkuepelaamista.

Kärpät mielellään keskittyy joukkueena pelin rakentamiseen ilman turhaa, erittäin kuluttavaa pelityyliä, jota taklaukset eittämättä edistävät. Arsenaalikaan ei välttämättä anna siihen kovinkaan valmiuksia, sillä joukkue koostuu luisteluvahvoista ja taitavista yksilöistä.

Tosin, fyysisyysvoimaakin löytyy tarvittaessa, josta ollaan nähty merkkejä aika ajoin. Se vaatii vain pienen ottelu- ja pudotuspelikohtaisen säädön. Kuitenkin niin, ettei joukkue missään nimessä ei aja itseään pelikohtaisista tilanteista ulos liiallisen taklausinnokkuuden takia. Kiekollinen osaaminen saattaa kärsiä tavalla tai toisella, mutta ei paljoa, jos pelin sisäinen fyysisyys osataan kohdistaa oikein niin kuin esimerkiksi runkosarjakauden HIFK-peleissä.

Toivottavasti valmennusjohto on hereillä reagoimaan, jos tarvetta ilmenee. Ottelusarja on kuitenkin paras seitsemästä, jossa käännekohtia tulee suuntaa tai toiseen. Olen kuitenkin satavarma, että Jalonen kumppaneineen on hereillä alusta alkaen, eikä yllätyksiä tule. Jos tulee, se on analysoitava.

Henkisesti pelaajiston mentaalitason on oltava valmis ja terve. Uskon tähän vahvasti, sillä pudotuspelien yksilötasojen tuoma rutiini ja kokemus auttavat kovissa peleissä pitkälle. Tämän tietää myös Kari Jalonen, joka on vahva valmistamaan joukkue ottelukohtaisiin koitoksiin. Se nähtiin Pietarissa tammikuussa.

Eli; mikäli Kärpät pelaa omalla taitotasollaan, pelkotiloja ei ole ja joukkue elää tässä ja nyt, hätää ei missään nimessä ole. Kärpät on itselleen se pahin kilpakumppani. Jos asiat eivät ole kunnossa ja siihen ei pystytä reagoimaan, Blues on vahvoilla kokemuksen tuoman rutiinin ja hyvin jalostetun pelikirjan muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Kattelin noita jatkoajan juttuja....

No huhhuh... on kyllä aika hurjaa kalustoa tämä
Kärppien hyökkäys, kylmää kyytiä luvassa. Vai
meinaako joku, että Tero Määttä onnistuu pitelemään
Tenkrattia, Viuhkolaa ja kumppaneita :)

(jos puolustus olisi ehjä niin sitten olisi jotain saumaa
mutta ei nykypuolustuksella.)

Kärpähyökkääjiä...
Viteszlav Bilek-Jari Viuhkola-Mika Pyörälä
Petr Tenkrat-Kalle Sahlstedt-Janne Pesonen
Juha-Pekka Haataja-Michal Bros-Viktor Ujcik
Tomi Mustonen-Tommi Paakkolanvaara-Juhamatti Aaltonen

EDIT: Ja kyllä tämä sarja katkeaa 4-0. Jos unohtaa kaiken
"Kake-tietää-kärpät" ja "Blegillä hyviä hyökkääjiä" -läpän,
mikä on turhaa hekumoinitia, niin kärpät on joukkueena
3x ehjempi ja 2x vahvempi. Määttä ja Gustafson....hehe
joo.
 
Viimeksi muokattu:

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Daespoo kirjoitti:
Arton pelastaa vain se että tehoja tulee hyökkäyspäässä.

Nii no... muilla bleg-pakeillahan sitten ei tule edes niitä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kyllähän Blues vaikuttaa todella vahvalta, jos katsoo vain hyökkäystä. Ehkä siellä on kuitenkin runkosarjan ja jypsarjan perusteella vain ne kaksi kentällistä, jotka pystyvät mylläköihin. Bluesin peli parani jyppiä vastaan, kun se tiivisti peluutusta. Toisinsanoen Pirneksen ja Eriksonin kentät pelasivat silloin jatkuvasti. Kärppiä vastaan Bluesin 3. ja 4. kentänkin on nostettava tasoaan, muuten tulee noutaja. Puolustus näyttää ehkä jopa harhaanjohtavan heikolta. Laatikainen ja Eskelinen, sen jälkeen melkolailla keskinkertaisuuksia. Peltosen ja Korhosen poissaolot taitavat olla jopa ratkaisevassa asemassa. Tottakai Blues on paha, mutta olin havaitsevinani Bluesissa väsymystä jo jypsarjan kolmannessa pelissä. Ensimmäiset 2-3 peliä Blues taistelee varmasti miehekkäästi vastaan, mutta sen jälkeen veikkaan, ettäBlues ei enää pysy perässä. Jos tämä kuulostaa ylimieliseltä niin ei voi mitään.

Kärpät on vähän arvoitus tauon jälkeen, mutta jos taso nousee vastaavalla tavalla kuin viime vuonna Tapparaa vastaan runkkiksesta niin ei tässä pitäisi olla hätäpäivää.

4-1 Kärpät jatkoon, Blues hoitaa 1. kotipelinsä
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Haastaja suurin heikkous on puolustus. Edellisessä viestissä mainitusta Eskelisestä puhuttaessa kannattaisi katsoa niitä pelejä eikä vain lukea palkkahuhuja mediasta. Tuomaksella olisi korkea aika ruveta pelaamaan, mutta en paljoa tältä meidän pullukalta odota tässäkään sarjassa.
Kuningas Arton jälkeen on hurja pudotus ja nostaisin meidän Timo Norppaan aikoinaan vaihdetun oman junnun Kuoppalan toiseksi parhaimmaksi pakiksi.
Gussekin on ihan ok omassa päässä, mutta ei kannata odottaa mitään rafalskityyppisiä nousuja hyökkäystä tukemaan.
Kurki pelannee tänään junnujen pronssimatsin ja toivoisin lauantaina näkeväni Kurjen pelaavassa kokoonpanossa Teron tilalla.

Hyökkäyksessä on todellakin kaksi kenttää, jotka saattavat pystyä maalintekoon. Toisaalta puolustajien kädettömyys ja kyvyttömyys tukea hyökkäyksiä laskee meidän kahden ykkösketjun potentiaalia.
Kolmosen ja nelosen kanssa annetaan urakalla tasoitusta, kun Nokka voi halutessaan melko suuresta joukosta valita ne kaksi pelaavaa ketjua. Ja näissäkin kahdessa ketjussa annetaan pakkien takia reilusti etumatkaa.
 

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
msg kirjoitti:
Haastaja suurin heikkous on puolustus.

Hyökkäyksessä on todellakin kaksi kenttää, jotka saattavat pystyä maalintekoon.

Kyllähän se jo nähtiin että luussi tarvitsee kahden tai kolmen miehen ylivoiman jotta maali saadaan aikaiseksi.
Pitäkää Kärpät itsenne pois jäähyaitiosta niin on helppohomma mennä 4-0 jatkoon.
Toivottavasti tässä otteluparissa oikeus voittaa ja Kärpät menee jatkoon.
 

JPL

Jäsen
Pitkästä aikaa (toista kertaa tällä kaudella muuten) on hieman enemmän jännitystä mahanpohjassa. Ensimmäisen kerran sitä oli Pietarissa ja nyt heti perään. Koko runkosarja tuntui melkoiselta pakkopullalta ja hyvin pitkälti näyttikin siltä. Ehkä pari ottelua murheellisen IPa-pelin jälkeen oli valonpilkahdus muuten aneemisessa runkosarjassa.

J-P Aarrekiveltä oli loistavat kirjoitukset tuolla pleijaripaketissa. Kärpillä tosiaan 4 liigatason miestä "ylimääräisinä" heistä Saarenheimo (viime kaudella 35 pistettä runkosarjassa, tällä kaudella 20 laidassa) 13. hyökkääjä. Rosteriin ei mahdu herrat Aarnio, Junnila eikä Alikoski. Kojolla siis on varaa mistä valita - miesten pelihalujen ja tuntuman mukaan. Kun neloskentässä viilettää Aaltonen - Paakkolanvaara - Mustonen kolmikko, ei vastustaja saa minkään ketjun aikana lepohetkeä. Oikeastaan Kärpistä mikä tahansa kenttä voi ratkaista minkä tahansa ottelun omalla panoksellaan. Tämä on vahvuus, mutta toisaalta myös heikkous. Jotkut pelaajat saattavat tuskastua, kun ei tule onnistumisia eikä peliaikaa. Tällaisia merkkejä ei kylläkään ole näkynyt tällä kaudella, joten siinä mielessä aika luottavaisin mielin voi olla.

Näkisin Bluesin mahdollisuuden olevan ensimmäisissä kahdessa ottelussa. Jos Blues onnistuu kääntämään pelituntuman vahvuudekseen ja voittaa tänään ja onnistuu vielä Espoossakin jollain konstilla nipistämään voiton, voi sarjasta tulla pitkä ja tuskainen Kärppien kannalta. Toisaalta, jos Kärpät voittaa tänään ja lauantaina, tulee sarja menemään nopeasti poikki.

Bluesin pelaajistoa on täällä jo käsitelty niin paljon, etten siihen juuri puutu. Nimekäs rosteri varsinkin kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja kolmosessa hyvä rouhijaporukka, joka osaa kuitenkin myös viimeistelyn. Nelonen todennäköisesti tulee pelaamaan selvästi vähemmän ja pitkässä sarjassa tämä voi näkyä pelaajien hiipumisena. Ainakin JYP-sarjassa olin näkevinäni Bluesin pelaajien väsymyksen otteluiden edetessä. Ja hyvin pitkälti Essin ja Kohnin ansiosta (sekä vastustajan jäähyjen) sarja kääntyi Bluesille.

Kuulun siihen vähemmistöön, joka pitää Bluesia Kärpille helpompana vastuksena, kuin JyP:a. JyP olisi päässyt puskemaan Kärppiä vastaan samalla tapaa kuin kolme vuotta sitten - täysin puskista ja todella nimettömällä joukkueella. Vaikka pelaajat medialle mitä sanovat, kyllä nimet pelaajien selässä ja nollat tilinauhassa kertovat, miten vakavasti heidät otetaan. Ainakin alitajuisesti nämä vaikuttavat. Pelaajat varmasti ajattelevat Bluesilla olevan paremmat mahdollisuudet Kärppiä vastaan, kuin olisivat ajatelleet JyP:stä. Ja tämä helpottaa valmistautumista.

Täälläkin toivotaan, että tuomarit eivät nouse suureen rooliin tässä sarjassa. Tuomareiden pitäisi muistaa, että silloin kun heitä ei kentällä huomata, he ovat hoitaneet hommansa hyvin. Pikkuiset tönimiset ja jälkipeluut kuuluvat pleijareiden henkeen. Jos et saa taklailla ja rouhia, ottelusta tippuu tunnetaso ja silloin homma jää valjuksi.

1. ottelun, ja todennäköisesti siis koko sarjan, tuomitsee Aleksi Rantala.

Sivuhuomiona - Ovikello on siirretty syrjään.
 

EB#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Alexandre kirjoitti:
Kyllähän se jo nähtiin että luussi tarvitsee kahden tai kolmen miehen ylivoiman jotta maali saadaan aikaiseksi.
Pitäkää Kärpät itsenne pois jäähyaitiosta niin on helppohomma mennä 4-0 jatkoon.
Toivottavasti tässä otteluparissa oikeus voittaa ja Kärpät menee jatkoon.

Toivottavasti katkeruus helpottaa viimeistään vuonna 2027, kun Liiga ja Mestis yhdistyy ja saadaan enemmän Jypin tyyppisiä joukkueita mukaan.

Illan Pt: Aleksi Rantala, eli parempaan suuntaan menee näköjään muutkin asiat kuin vastustaja.
 

Karkoil

Jäsen
Suosikkijoukkue
KIEKKO-ESPOO
Jeps!

Eiköhän tämä ottelu sarja mene 4-0, 4-1 kärpille.

Ei kyllä nuo jypiä vastaan pelatut pelit vakuuttaneet lainkaan, eikä liioin runkosarjan vika matsi pelikaaneja vastaan ottelun raportteja lukiessa. En myöskään usko että tuo pitemmäksi venynyt Blues - jyp sarja koituisi Bluesin eduksi vaan päinvastoin.
Vaikka nyt onkin uusi pelisarja ja uusi vastus, niin en usko, että se niin paljon tulee näkymään joukkueen pelissä. Niin epätasaista Bluesin pelaaminen kokoajan ollut.

Paitsi jos Kake saa joukkueen ihan kunnolla taistelemaan ja pelaamaan ottelusta toiseen, niin sitten jännäksi voi mennäkin, mutta luulen, että silloinkin Kärpät on vahvempi 4-3, 4-2.

Mutta voi olla, että olen aivan väärässä...

PS: Tällä kaudella Blues ei voi enää pettää, vaikka jatkoon ei enää menisi :). On ainoastaan voitettavaa!
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Routainen Sydän kirjoitti:
Turhia jäähyjä on turha välttää

Ei jaksaisi puuttua toisen muuallakin jo paljon herjatun kirjoittajan kirjoitukseen, mutta yllälainatun kohdan kompetenssia verratessa absoluuttiseen totuuteen, uskallan kirkkain silmin väittää, että turhien jäähyjen välttäminen on ensiarvoisen tärkeä osa vastustajan ylivoimapelin tylsistyttämisessä. Tämän - ja monen muun asian vuoksi - turhien jäähyjen turha välttäminen voi muodostua kohtalokkaaksi elementiksi Bluesin pelissä ottelusarjassa materiaaliltaan täysin ylivoimaisia oululaisia kaksinkertaisia mestareita vastaan.

Tänään se sitten alkaa. Jos peli olisi jossain lähempänä, olisin siihen matkalla. Ouluun ei kuitenkaan pysty tällaisina päivinä taipumaan. Ehkä myöhemmin sitten.

Aleksi Rantala on torstaina tuomari, jota mielellään katselen tällaisessa sarjassa. Joskus se lyö omaan nilkkaan, mutta Rantalalla on kaikki edellytykset sotkea nimenomaan kotijoukkueen peli aivan totaalisesti. Paljon jäähyjä lienee ainakin tiedossa. Lauantaina on vuorossa taas Tero Toivola, jota en kovinkaan mielelläni katselisi missään ottelussa. Ja Reijo ei tosissaan vihellä tänään eikä lauantaina missään. Vähän pelkään, että tuomareista puhutaan taas.

Niin veikkaus. Blues jatkaa välieriin voitoin 4-2. Oululaisten voitot ensimmäisestä ja viidennestä ottelusta.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ottelusarjan kannalta Kärppien eilinen voitto tuli parhaalla mahdollisella tavalla. JYP-sarjassa voimiaan kuluttanut Blues joutui myös eilen urakoimaan ylitöitä ja poistumaan kaukalosta kirvelevä tappio niskassa. Tämä oli henkisesti ja fyysisesti mahdollisimman kuluttava ratkaisu.

Huomisessa ottelussa Blues on lähes pakkovoiton edessä. Mikäli espoolaiset huomenna häviävät, pitäisi joukkueen siitä eteenpäin kahmia Kärpistä neljä voittoa seuraavasta viidestä ottelusta. Tämä olisi todennäköisesti liian kova urakka, kun Bluesin voittoprosentti Kärpistä on tällä kaudella ollut pyöreä nolla.

Kärpillä on nyt selkeä henkinen yliote Bluesista. Loppuuko espoolaisilta usko, mikäli huominen ottelu saa huonon startin? Bluesin valtteina on maalivahtipeli ja Kaken karisma, mutta riittääkö se kotikaukalossakaan henkisesti vahvaa Kärppä-laumaa vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Omasta mielestäni eilinen tappio oli enemmänkin voimia antava kuin lannistava. Kärpät pystyttiin haastamaan heidän kotikentällään ainakin numeroiden valossa tasapäisesti, ja Brückler on huimassa iskussa. Pienellä onnella Blues olisi ratkaissut pelin jatkoajan alussa.

Kotona pystytään vielä paljon parempaan. Mielestäni hyvä alku sarjalle Bluesilta.
 

Joonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Kapo kirjoitti:
On se Petteri Sihvonen minunkin mielestäni aika lutunen.. :)

jani#31 kirjoitti:
Ho hoo!!!!

Onpas poijjaalla jutut!Toivottavasti myös Kärppäjoukkue on yhtä ylimielisellä asenteella reisussa.Näitä toiveita ja luuloja kirjotellessa kannattaa taas muitaa vanha sanonta: Ylpeys käy lankemuksen edellä :).

Ensimmäisen pelin kohdalta analyysini oli täydellinen. Blues olisi toisaalta voittanut, jos Raimo Summanen olisi ollut vaihtoaitiossa. ;D

Oli Kärpiltä kyllä aika ylivoimainen esitys. Blues todellakin vetäytyi aivan liikaa, ja Kärpät pääsi pyörittämään kepeällä jalalla. Nähtiinpä jopa hienoja rintamahyökkäyksiä, joilla Bluesia horjutettiin pahemman kerran.

Blues ei saanut hyökkäyspeliään yhtään käyntiin. Erityisesti Kuoppala ja Gustafsson tyytyivät aina joko pitkiin kiekkoihin tai pleksiavauksiin. Bluesin mahdollisuus on seuraavassa pelissä. Se tulee olemaan kuoleman peli heille sekä henkisellä että pelillisellä puolella. Voitolla mahdollisuudet jatkoon säilyy, häviöllä; Adjö!
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Mielenkiintoinen näkemys on se, että nyt kun Blues todennäköisesti kotonaan avaa enemmän peliä, ja saa paremmin painetta kärppäalueelle, tuleeko kärppien vastaiskuista entistä vaarallisempia ja niitä nähdään laajemmalla rintamalla ?

Usein käy niin, että kotonaan Kärpät hakkaa päätänsä seinään vastustajan maalivahtiin, kun paikkoja on tarjolla liikaa.
Mutta vieras hallissa pelataan järkevämmin ja aavistuksen puolustusvoittoisemmin, silloin avautuu vastaiskuja ja Kärpät tulee etenkin vasemmalta puolelta todella vaarallisen näköisesti.

Bluessin ase olisi se, että se ei kävisikään kuin yleinen syyttäjä päälle, vaan puolustaisi tiivisti edelleen, silloin Kärppien taktiikkaa olisi ainakin horjutettu ja peli saattaisi seota.

Mikäli Blues tekee "viimekauden Lukot" ja lähtee aivan järkyttävästi hyökkäämään päälle, se pyörittää näennäisesti koko ajan, ja Kärpät käy iskeen maalit toiseen päätyyn.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Tytöt ja pojat, no niin, liikettä niveliin. Kaksi ottelua pelattu. Tilanne ehkä odotetusti Kärpille 2-0. Kotihallissa Kärpiltä nihkeä voitto painostuksesta huolimatta. Espoosta selkeä voitto, vaikka Blues teki kaiken aluksi oikein. Loppujen lopuksi taklauspeli ja ärsytys ei toiminut ekan ja toka erän alun jälkeen.

Tästä huolimatta uskon, että Blues vie seuraavan ottelun 4-3. Blues tietää nyt miten Kärppien pakka saadaan sekaisin ja tulee käyttämään tämän maksimaalisesti hyväkseen. Kärpillä sen sijaan on taas kotipeli-kirous niskassaan. Kaikki odottavat vielä suurempinumeroista voittoa kuin Espoossa.

Jokerikorttina (pitäähän nekin mainita ;) ) Bluesilla on vielä Niken mahdollinen loukkaantuminen. Vaikka hän pystyisikin pelaamaan, niin Kärpät taatusti suojelevat mokkeaan enemmän kuin aikaisemmin. Tekeekö tämä lisää tilaa maalin lähettyville vai ei. Jännäksi menee joka tapauksessa.
 
No johan on

Ylimieliset kärppäfanit ja muut poronpurijat on taas kirjoittaneet palstan niin täyteen, että palvelimessa loppuu kovo kesken. Vähän hävettää kuulua siihen sakkiin ja jotkut vielä uskoo oman joukkueen menevän pitkälle. Yöks mitä kusipäisyyttä.

Ts. mikähän on, kun ei ketään tahdo kiinnostaa tämä ottelupari. Se on sinänsä selvää, että muiden faneja ei juuri nyt kiinnosta vähääkään näiden kahden kohtaamiset, mutta eipä täällä näy innostusta blues/kärppä kirjoittajien osaltakaan. Vähän pitäisi skarpata nyt.

Kaksi ottelua takana, enkä ole nähnyt kumpaakaan. Säälittävää sinänsä. Senpä tähden toivoisin hieman aktiivisempaa kirjoittelua palstaveljiltä ja siskoilta. Tilastot ei kuulemma kerro kaikkea. Otteluvoitot kertoo jotain, mutta se sarake elää joka matsin jälkeen johonkin suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tuonne ketjuun kuulumatonta, tänne jatkaen:
Juhaht kirjoitti:
(toivottavati) telotaan niin monta sälliä kuin voittaminen vaatii. Vain voittajat muistetaan, ei se tapa jolla se tulee. Itsehän olisin surutta ajellut vielä Pietilänkin, vain nähdäkseni mitä käy kun kenttäpelaaja pukee veskan kamat niskaansa ja hyppää kiekkojen tielle.
Kannatetaan!

Jos ei printteristäni olisi muste loppu, eikä näppäimistössäni olisi puute sen "ät"-merkin osalta, sinun ehdotelmasi maanantain pelin käsikirjoituksesta olisi jo toimitettu molempien joukkueiden valmennukselle, pelaajistolle, huoltajille, kannattajille, sekä sielunveljille.

Olisi jotain jännättävää seuraavassa pelissä.

(PS. Seuraavan otteluketjun puutteessa...)
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Katkeraa kalkkia juottavat. Saatana! Ei maistu voitto, ei maistu. Muut systeemit kylläkin... Nyt tuloo! Viimekauden 4. finaalissa lakanaa heiluttaen: "Sitä saa mitä tilaa!". Nyt on Nikke leikistä pihalla, Pietilä tilalla. (Sehän riimaa) No huh huh, ei paljon naurata... Olin näkeväni jo JYP -sarjassa samanlaisia piirteitä, eli Sinuhen päälle sai ajaa ihan surutta ainoastaan sillä seurauksella, että aloitus viedään sillointällöin keskialueelle. Ei siis paljon purista. Samahan sinne on mennä härdelliä vääntämään ja veskaa kuumentamaan jos kerran siitä ei suurempaa seuraa. HYVÄ ARTO I. JÄRVELÄ! Nollatoleranssi toimii toisaalta hyvin, kiekollista miestä ei saa koukkia, kiekottomalle miehelle maila haaroihin ja sormet ristiin *Älä kaadu* tai muuten tulee penalttia (c) Seppo Mäkelä. Maalivahdin päälle saa sen sijaan hyökiä ilman sen suurempaa seurausta. Onneksi suuri ja mahtava NHL viheltää tilanteista pääsääntöisesti aina hyökkääjälle 2min (maalivahdin) estämisestä. Täällä siis vain aloitus keskialueelle. Miksi siis jättää ajamatta jos kerran seuraus on vain aloitus keskialueelle?

Playoffs on maailma jossa maalivahdin merkitys korostuu entisestään. Tärkeissä paikoissa kassarit ottaa Gamesavereita ja kääntää sarjoja suuntaan jos toiseen. Nyt Kärpiltä on liigan kuumin veskari ajeltu telakalle. Onneksi Josef pelaa missä pelaa, meillä on rahaa pankissa ja mikit pakkeina. Käsi pystyyn ketä se lämmittää jos vastustajat voi noinkin selvästi heilauttaa sarjaa. Siksi siis "Sitä saa mitä tilaa". Kärpät on tavallaan itse aiheuttanut tämän tilanteen, missä vastustaja voi/uskaltaa haastaa meidän maalivahdin. Nikke on nyt pelistä pois KOSKA meillä on sukkahousuja peräpäässä. Erkki, Mr. Milktrain on kova gubbe ja teki sen mitä tämä sarja tarvitsi. Meni sinne minne piti. Haastoi Kärppä puolustuksen "sota-alueella". Ajeli Niken. Tahallaan se sinne meni, kippas Lassen Muurin niskaan ja keräs pongot himaan. Vahinko sinänsä että Nikke loukkaantu, tuskin Ere sitä haki, mutta Murphyn sana on laki. Kestä Pietilä kestä. Me uskomme! Tervetuloa Raksilaan #18. Ota Grönstrandista mallia ja jätä tulematta.
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Jos Bluesin linja jatkuu, niin kukas pelaa maalissa tiistaina kun Blues lähtee kesälomille. A-junnut pelaavat finaalisarjaa JYPiä vastaan, joten sieltä tuskin tulee Koiviston Petri apuun?=) Mielestäni olisi sopivaa, että tässä tilanteessa kaivetaan mies esille F-junnuista, ja maalivahti onkin sitten niin pieni ettei Rajamäki&co ko. hemmoon osu. Pientä miinusta voi tulla hermopaineen kestämisestä ja ylämummoon suuntautuvista vedoista, siitä puhumattakaan että saa taklata. Mutta onhan tässä ennenkin junnut kasvaneet kun vastuuta on jaettu ;)

Mutta oikeasti, jollekin Bluesille aivan sama. Ässät tulee vastaan välierissä ja eilisen perusteella, on fyysinen yhden kentän joukkue, joka kuluttaa paljon meitä matkalla finaaleja. Jos on IFK vastassa keväällä pyttyä juhlii aika rikkinäisiä miehiä, mutta toisaalta, siinä vaiheessa se on aivan sama, kesä aikaa parantaa vammoja ja jatkaa samalla tahdilla ensi vuonna, nollatoleranssi yllättäen nostaa Kärppien tasoa.

Jere Karalahti sanoi Veikkaajan "haastattelussa" , että nollatoleranssi on neiteilyä. Minä vaan totean, että Jere, kahvaaminen ja koukkiminen sekä mailan käyttäminen muuhun jääkiekon pelaamiseen on neiteilyä, ei nollatoleranssi kiellä taklaamista eikä kovaa pelaamista.

Ja mitä näillä sanoilla on tekemistä tämän sarjan kanssa. Aivan yhtä paljon kuin Espoon Bluesilla voittavan jääkiekon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös