Puolivälieräsarja HPK-KalPa kevät 2009

  • 87 180
  • 452

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Illan spoilerina vielä kerrottakoon, että maanantain peli on sitten se operaatio-Kursk. Tänäänhän miteltiin Stalingradissa.

Asiasta tietämättömille valaistakoon, että jos tämäniltainen Kerhon fyysinen peli jo hieman vavisutti, maanantaina telaketjuosasto on entistä enemmän pääosissa. KalPallahan tämä osasto on vähintäänkin heiveröinen, kun taas Kerholla on laittaa tantereelle ylivertaisen iskukykyinen armeija, ykköstykkinään täsmäpommittaja T-73.
 

Lipton

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mahtava fiilis. Tämä oli kannattajille vaikein matsi. Jatkossa kaikki on voitettua, kun kerran ollaan oltu selkä seinää vasten.

Nyt tuntuu siltä, että voitais tulla takaa ohi. Tämä asetelma on kaikkein paras, kun vastustajalla on pelko perseessä. Kalpa on ollut hyvä mutta miksei sarja vois nyt kääntyä. Kerho on kuitenkin ollut se joukkue joka on toistaiseksi alisuorittanut. Maanantaina yksi maali joka ketjulle niin eiköhän se siitä lähde.

Mitäköhän P. Virta tarkoitti sillä että Kalpa maksoi kovan hinnan ottelusta? Ehkä lisää miehiä telakalle.
 

ruukkunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu Muutos, Hallituksen Päätös, Perheyritys
Ihmettelen kyllä suuresti, kuinka useat Etelä-Amerikasta roudatun juureksen fanit täällä ovat nielleet Pekka Virran siimanantotaktiikan. Tänäänhän nähtiin klassinen esimerkki siitä, kuinka ottelusarjan käytännössä jo hävinneelle joukkueelle annetaan viimeinen – näennäinen – mahdollisuus nousta suosta. Kuitenkin kaikki lajia vähänkään ymmärtävät tietävät, että maanantaina on tulossa sellainen surmanisku HPK:lle, ettei se voi olla vaikuttamatta vielä ensi kauteenkin. Käytännössä tilanne siis on se, että P. Virran johdolla KalPa lyö tulevassa ottelussa rekisteröityneille yhdistysläisille jauhot suuhun paitsi tästä puolivälieräsarjasta, myös koko ensi kaudesta.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Meneehän ne rahat KalPalle vielä näissä leikkipeleissä. Voin hyvin laittaa vielä yhen maksun KalPalle, aika kovastihan siitä tykkään.

Heitän ilmaan sellasen pallukan.. JWC HPK kannattajat niin ottakaa yhteyttä yksityisviestillä. Voisi liipasta päälle JWC paidan, tuon aika upean KalPa paidan sijaan.

Herätkää nyt joku Hameenlinnan neiti-JWC ja nyt Kuopioon. Kyllä mä oluen tarjoan myös. Ei se niin pitkä matka ole.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
KalPallahan tämä osasto on vähintäänkin heiveröinen, kun taas Kerholla on laittaa tantereelle ylivertaisen iskukykyinen armeija, ykköstykkinään täsmäpommittaja T-73.
Täytyy myöntää, että Mäkelän Tuukka on nostanut profiilinsa korkealle. Puolustajana ehdottomasti kärkiparissa. Anteeksi että en luottanut, anteeksi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Todella ikävää passittaa tavallaan sympaattinen, koko Suomen Kalevan Pallo, mielettömälle kesikselle.

Kuului muuten Itävaltaan asti, kuinka tämä sarja kääntyi. Se oli semmoinen, harmiton, pieni narahdus. Sen jälkeen järähti maa - ei paljoa - mutta vähän.

KalPa on niin saatanan sympaattinen seura, että pikkuisen sydäntä vihloo, kun joutuu moisen poppoon passittamaan suvivirren säestämänä moikkaamaan Petrellin Lennartia kera Hirzzzzowitsin Kimin Hietaniemen hautausss..., korrrjaan, uimarannalle.

Kuopio... te ootte kivoja!
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Mitä jos Kalpa hävis vaan tarkotuksella. Maksimoidakseen sillä lipputuloja! No eikai sentään.. Jotensakin tuntuu ikävältä sanoa, että nopanheitolta tuntuu nämä ottelut. Kaksi tasavahvaa joukkuetta heittämässä arpaa siitä, kumpi ottelun voittaa. Kerholla neljäsosan mahdollisuus päästä jatkoon. Siltä tuntuu..

Alea jacta est!
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Täällä vierashiekkalaatikolla keskustelun taso on laadukkaampaa ja hyvähenkisempää kuin tuolla omaa joukkuettani koskevalla porot vs. sämpylät -palstalla. Rajapinta, jossa sukkelat savolaiset ja hitaat hämäläiset kohtaavat, näyttäytyy luonnollisesti kaltaiselleni sivustaseuraajalle varsin viihdyttävänä.

Mitä ottelusarjaan tulee, niin Kalpa katkaisee sen maanantaina. Järvinen pelaa elämänsä kevättä ja Kapanen tekee kassit. Makkoselta hyvä kausi, muttei riitä. Rautakorpi kahvaa itsensä kesälomille.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mikäs tämä palohälytys-episodi oli josta eilen Canalin lähetyksessä toimittaja vihjaili ja Virralle kuittaili? Kenelläkään parempaa tietoa tästä? Kummalliselta kuulostaa jos tuollaisetkin keinot otetaan käyttöön.

Niin. Eikös se Rautakorpi jotain puhunut, että "sarjassa selvä pudotuspeliote"? Mitä lie sitten tarkottikaan... Eiköhän sarja ole siinä tilanteessa, että Tukankin on ollu pakko ottaa kovat keinot käyttöön. Minkä takia sitä nyt tuomareiden taloja polttelemaan, kun voi samalla vaivalla päästä eroon koko vastustelijajoukkueesta! Tai sitten varmasti Hietanen/Lintumäki/Korpela(!) tehny palohälytyksiä. Kabinettipeliä ja mitä lie vielä päälle... Kevät ja kaikki..
 

FinnJävle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, LiPu
Saman toistoa täältäkin: Paikoista sisään (etenkin Karaija!), niin välierät on taputeltu. Kalpan mahdollisuudet ovat ylivoimassa ja niitä tarjotaan edelleenkin liikaa. Muuten on eväät nähty. Mun mielestä näissä PO:ssa tarkin tuomarilinja ikinä.

Fyysinen yliote on täysin Kerhon, hyvä niin.

Kalpan rohkeus ja kiekon hallintaan perustuva pelityyli tuo mieleen Jalosen HPK:n. Kiekollisesti hienoimmat välierät muuten olisi varmaan edesmennyt Jalosen HPK vs. nyky Kalpa.

Eka peli oli Kerholta heikko, muut pelit ollut ok vaikka tehottomuus vaivannutkin. Kalpan pelitapa on kyllä viihdyttävämpi, mutta Kerholla kuitenkin enemmän "pelimiehiä" ja kun paikat käytetään paremmalla prosentilla hyödyksi on jatkoon menijä selvä. Tänä vuonna, tällä joukkueella mennään päätyyn asti.


Erva on muuten syönyt (taas) liikaa sienikeittoa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikäs tämä palohälytys-episodi oli josta eilen Canalin lähetyksessä toimittaja vihjaili ja Virralle kuittaili? Kenelläkään parempaa tietoa tästä? Kummalliselta kuulostaa jos tuollaisetkin keinot otetaan käyttöön.

Juttuhan meni niin, että hotellissa jossa KalPa yöpyi, tuli yön aikana kaksi palohälytystä. Vääristä hälytyksistä huolimatta haiskahtaa vahvasti palaneelle.

EDIT: FinnJävle, mielestäsi KalPan mahdollisuudet ovat ylivoimalla. KalPa on tehnyt neljä ylivoimamaalia, vaikka tilaisuuksia olisi (kiitos HPK:n likaisen pelitavan, johon tuomareiden on pakko välillä puuttua) ollut huomattavasti useampaan maaliin. 11 maalista 4 ylivoimalla, ei kovin paljoa, kun ylivoimakertoja on ollut liigan sivujen mukaan 40. Ylivoima ei ole koko kaudella yksittäisiä pelejä lukuunottamatta toiminut kovin hyvin, sen sijaan tässä sarjassa Kerhoa vastaan KalPan alivoima prosentti täydet 100. Kerholle se YV ei ainakaan ole se paikka ratkaista.
 
Viimeksi muokattu:

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
"Koska jääkiekossa on alettu filmaamaan?" Vaimoni esitti kysymyksen minulle, kun joku kuopiolainen oli vetäissyt taas schalkow-lutz-yhdistelmän ilmavirran voimasta. Vanhana T-55 miehenä tämä huvitti suuresti. Kyllä se niin on, että raudan määrä ratkaisee sodat ja tällä osastolla Kerho on ylivoimainen.


Juttuhan meni niin, että hotellissa jossa KalPa yöpyi, tuli yön aikana kaksi palohälytystä. Vääristä hälytyksistä huolimatta haiskahtaa vahvasti palaneelle.

Tästähän voisi heittää melkein semifaktana, että Sulinin Julli kävi muutamia vuosia sitten maailman cupissa kanadalaisten opissa bsykologisessa sodankäynnissä. Palohälytykset hotellissa on ihan niitä perusjuttuja. Ootas, kun Julli eksyy Kalpan pukukoppiin "lainaamaan eristysnauhaa".

Jonkinlaista selänkatkeamista tässä on kyllä nähtävissä. Hyvältä näyttää!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä tosiaan nyt vaikutta huomattavasti rennommalta ainakin oma fiilis ja uskon joukkueen ajattelevan hivenen samoin. Kerholle riittää oman puolustuksen toimiminen ja Kariyan muutama onnistuminen. Hauska tulosveto veikkaus voisi seuraavaan peliin olla muuten 0-7..Kyllä nyt on kiva lähteä viettämään seuraavaa viikkoa ja luojan kiitos maanantaina ja tiistaina pelataan, tämän lasken kyllä Kerhon eduksi! Tasainen neljän kentän myllytys riittää, KalPan pakit väsyy väkisin kun vajetta kaiketi taitaa olla.

Mikäs muuten on puolustuksen tilanne KalPalla? Onko mahdollista Kapasen joutua puolustukseen?
 

Nuggumatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild
Rauhaa veljet...

Tässä vaiheessa pleijareita P.Virta heitti kyllä hienosti matoa koukkuun ja verkot vesille.

Lainaukset jatkoajan otteluraportista
"- Aika kapealla materiaalilla mennään tällä hetkellä alakerrassa, kun Timonen sairastui ja Jalasvaara on loukkaantuneena. Nuoret joutuvat pelaamaan aika isoja minuutteja ja tänään maksettiin siitä aika kova hinta," Virta manasi.

"- Mikään ei jatku taivaaseen asti. Me ollaan voitettu täällä tällä kaudella neljä kertaa ja koko ajan se menee vaikeammaksi."

Mielestäni näillä kommenteilla P.Virta pisti rysään ainakin puolet kerhon kannattajista ja paikallisista toimittajista.
Ainakin näitä viestejä lukemalla ja lehti juttuja lukemalla tulee kuva siitä että "nyt sarja kääntyi", "kerho omalla tasollaan" että "varmoja voitosta.com" sivustot ovat pystyssä ainakin osalla...

Toivottavasti tämä "hyvän olon tunne" ei hiivi sinne pelaajien koppiin vaan pelataan edelleen samaa taistelevaa joukkuetta vastaan ja kovasti tosissaan.
Saattaa olla meinaan niin, että huomenna lähdetään takinliepeet tuulessa hulmuten peliin... ja siitä kesälaitumille.

Että tullaan vielä alas sieltä pilvenreunalta ja katsotaan pelit ensin... Vaikka lehdistötilaisuuden houstikin sen jo sanoi
"Tervetuloa seuraavan kerran sitten tiistaina tänne rinkelinmäelle" - tiedä sitten mistä tiistaista oli puhe mutta toivotaan että ensi tiistaista
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
No kyllähän se nyt on jo varma, että HPK tämän sarjan vie.

Pekka Virran kommenteilla tai ilman.
 

FinnJävle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, LiPu
EDIT: FinnJävle, mielestäsi KalPan mahdollisuudet ovat ylivoimalla. KalPa on tehnyt neljä ylivoimamaalia, vaikka tilaisuuksia olisi (kiitos HPK:n likaisen pelitavan, johon tuomareiden on pakko välillä puuttua) ollut huomattavasti useampaan maaliin. 11 maalista 4 ylivoimalla, ei kovin paljoa, kun ylivoimakertoja on ollut liigan sivujen mukaan 40. Ylivoima ei ole koko kaudella yksittäisiä pelejä lukuunottamatta toiminut kovin hyvin, sen sijaan tässä sarjassa Kerhoa vastaan KalPan alivoima prosentti täydet 100. Kerholle se YV ei ainakaan ole se paikka ratkaista.

Tasakentin ei Kalpalla maalipaikkoja riittävästi ole. Ne jotka on ollut ollaan käytetty liiankin hyvällä prosentilla. Tämä ei tietenkään jatku loputtomiin. (Kapanen on kyllä paha, aina.)

Kerhonkaan YV ei ole toiminut niinkuin pitäisi, mutta siihen on nyt Laamasen palanen lisää ja kyllä se osumakin kohta tulee.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Peukkuja Kalpalle täältä pohjoisesta, Kalpa kun on henkilökohtaisesti se toinen kotijoukkue vaikka kyllä ykkösvaihtoehto on kuitenkin ehdoton. Toisaalta kovasti täällä Oulussa odotetaan että päästään Matin johdolla näyttämään naureskelijoille Hämeenlinnan ja Jyväskylän suuntaan.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Nyt muuten on huomattavasti varmempi olo kuin mitä viimeksi kun kirjoittelin. Väitin sarjan tulevien pelien olevan kolikonheittoa. Täyttä paskaa!! Faktoja:

Kalpan poikaosasto on tehnyt hyvää työtä, kun ovat olleet altavastaajina. Nyt kun ottelusarja on katkaisua vaille valmis "aseetonta" Kerhoa vastaan, maila puristaa. Kapasen muuttuminen lapaseksi oli yllätys, mutta ties vaikka sieltä vielä viiden pisteen ihmemieheltä vielä nähtäisiin ässä hihasta siellä Kouvolassa maanantaina.

Auttamatta on myös sanottava, että kultakypärien keskinäisen kisan on jo voittanut Kapanen, vaikka Makkonen takoisi hatun molemmissa tulevissa otteluissa. Se saattaakin jopa riittää Lapaselle: herkullisimmillaan jättää siis leikin kesken.

Kariya herää ja siirtää tähtäystään pari milliä kohti maalia, vedot menevät tolpan kautta sisään. Laakkonen tekee kahdessa seuraavassa ottelussa neljä maalia, syöttää Makkosen kuuteen maaliin viidesti, loput syöttöpisteet menevät Kim Hirschovitsille.

Loppukaneettina kaksi totuutta kristallipallosta: 1) Jos Kalpa ei voita maanantaina, Kerho vie ottelusarjan nimiinsä. 2) Kalpa ei voita maanantaina
 

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Käsittämätön on se varmojen maalipaikkojen määrä mikä on HPK:n pelaajilla näissä kohtaamisissa tuhrattu. Eilen sentään kaksi kertaa osui, vaikka paikkoja oli vaikka muille jakaa. Karaijjan aivan varmaan maaliinkin osui sitten väliin vielä Varakas mailanvarsineen :D Jos HPK:lla viimeistely olisi ensimmäisestä ottelusta lähtien ollut edes lähellä normaalitasoa, voi olla ettei näitä pelejä enää pelattaisi. Toisaalta Oksalla ja Järvisellä on luonnollisesti ollut näissä asioissa omat sanansa sanottavana, varsinkin jälkimmäinen on osoittanut todellista jäätävyyttä ensimmäisissä playoff-otteluissaan.

Kummallakaan joukkueella ei ollut eilen eikä ole huomenna varaa takki auki peliin lähteä eikä varmasti lähde. HPK:lla toivon mukaan lähti hieman apina selästä noiden kahden maalin myötä. Ainakin taistelutahtoa näkyi otteissa kautta ottelun ja mikä hienointa, parasta taistelua nähtiin viimeisen erän lopussa, missä KalPalle ei annettu mahdollisuutta pyöritykseen hyökkäyspäädyssä. Se jos joku turhauttaa.

Kapasta ja Ströbaa peluutettiin (tottakai) todella isoilla minuuteilla varsinkin viimeisessä erässä ja ainakin Kapasessa se alkoi jo vähän näkyä. Ei sitä ihminen vain kaikkea kestä. HPK:n aktiivinen taklauspeli taasen rasitti vastapuolea tasaisesti. Maanantain ottelu olisi todella hienoa nähdä, mutta valitettavasti paikanpäälle en pääse.

Käy maanantaina/tiistaina miten käy, mutta hieno ottelusarja tämä on ollut ja tulee olemaan ja todella viihdyttävää seurata.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Täyttä paskaa!! Faktoja:

Kalpan poikaosasto on tehnyt hyvää työtä, kun ovat olleet altavastaajina. Nyt kun ottelusarja on katkaisua vaille valmis "aseetonta" Kerhoa vastaan, maila puristaa.
Niin, eilenhän oli se kovimmista kovin ottelu, jossa piti siis olla kaikista suurin jännittämisen paikka kun oli ensimmäinen katkon paikka. Perkule kuin tämä KalPan junnuista junnuin neloskenttäkin eilen jännitti niin maan perkeleesti. Jokisellakaan ei kiekko pysynyt yhtään lavassa ja se syöttö Hyväriselle oli juurikin semmoista hirveää jännittämistä ettei mennyt lähellekään lapaa. Toisin kuin esimerkiksi Messias Jussi Makkonen sai Kariyalle/Laakkoselle (en muista kumpi oli) menemään äärimmäisen vaikean ja pitkän syötön lapaan niin että tämä HPK:n pygmi pyääsi KalPan koomaillessa laittamaan ihan vapaasti lähes tyhjiin johtomaalin lähes heti tasoituksen jälkeen. Muutenkin KalPan pelaajisto jännitti ihan hirveästi, taisipa jopa joku HPK:n kannattajista mainitakin että KalPa pelasi huonoimman vieraspelinsä tässä sarjassa, eniten hirveitä hazardeja.

Joko siellä Savonllinnassakin voitaisiin keksiä joku uusi kiva provoilumussuttelu? Tooosi omaperäistä, ihan itekö keksit vai pyysitkö neuvoa kokeneemmilta playoff-mässyttäjiltä?
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Kun samaa jauhaa tarpeeksi kauan niin rupeaa itsekin uskomaan. Näköjään tästäkin ketjusta pari on joutunut banniin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jokisellakaan ei kiekko pysynyt yhtään lavassa ja se syöttö Hyväriselle oli juurikin semmoista hirveää jännittämistä ettei mennyt lähellekään lapaa.
Itse asiassa se syöttö oli ihan surkea ropellikiekko, mutta jotenkin siitäkin Kalpa heitti häkin. Se kuvasti hyvin koko siihenastista sarjaa, Kerho ei saa monista tuhannen taalan paikoista sisään ja Kalpalla onnistuu heti ekasta.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
KalPalta oli todella viisas talousteko katkaista sarja vasta huomenna. Lisätulothan aina kelpaavat. Torstaina sitten iltaoluset, nelonen päällä ja KalPaa katsomahan. Kiitos KalPa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös