Pudotuspelit 2024: välieräsarja IPK (1.) – Hermes (6.)

  • 25 783
  • 205

Kumpi menee jatkoon?

  • IPK

    Ääniä: 30 49,2%
  • Hermes

    Ääniä: 31 50,8%

  • Äänestäjiä
    61
  • Poll closed .

Knap

Jäsen
Moderni Mestis-klassikko, luonehtisi N-J Tuominen. Koronakausien ansiosta IPK - Hermes ottelupari lienee jo hyvin tuttu paikkakuntalaisille. Pudotuspeleissä on kohdattu kerran kaksi vuotta sitten, kun IPK voitti säälit 2-0 otteluvoitoin, ratkaisumaalin teki edelleenkin joukkueessa vaikuttava Santeri Suomalainen. Tämän kauden otteluvoitot on mennyt 2-2.

Tämän vuoden lähtötilanne on se, että Hermes teki pienen yllätyksen kaataessaan Jokerit kohtuu kivuttomasti. IPK:lla taas oli isojakin vaikeuksia RoKin kanssa, mutta selvitti kuitenkin reittinsä samassa ottelumäärässä välieriin. Hermeksen peleistä taisin kaksi katsoa kokonaan, joten lähtötieto ei ole niin kova. Vaikutti kuitenkin homman olevan melko hyvin hallussa. Keskustan tiukka puolustus ja laadukas maalivahti siivittivät pitkälle. Omaan silmään ei ollut aivan niin fyysinen sarja, kuin tuo pohjoisen sarja. Lienee IPK:lle myös ihan suosiollista.

Runkosarjan sijoituksilla ei ole enää mitään väliä, mutta fakta on se, että Hermeksen tulee kerran Iisalmessa voittaa. IPK menetti puolivälieräsarjassa paljon avainpelaajia pois, joka näkyi kyllä maalinteossa. Ulkkarikenttä oli ainoa tulokseenpystyvä kenttä koko sarjan mittakaavassa. IPKlta tosiaaan poissa nykytiedon valossa Leo Ring, Henri Knuutinen, Veikka Halonen, Juuso Arola ja suurimpana ykkösmaalivahti Paavo Kohonen. Sarjan teema oli, että IPK:n päätyyn maalin hinta oli paljon pienempi kuin toiseen ja se korostui sitten Kohosen loukkaannuttua. Olisi hyvin suotavaa pitkän sarjan toivossa, että Kohonen tuolta palaisi. Hermeksellä kolaukset ovat taineet osua enemmän pakkiosastolle. Sieltä poissa on Jerkko Rämö ja Samu Koskenkorva ainakin.

Pari ihan huomioitavaa tilastoa on, että kummallakaan ei alivoimapeli toiminut. IPK:lla 65% ja Hermeksellä 71%. Ylivoimapelit kummallakin 30% tuntumassa. Vaikka IPK:n ylivoima ei kyllä säväyttänyt silti runkosarjan tapaan. Aloitusprosenteissa IPK paljonkin edellä. Joukkuueessa ei ollut yhtään alle 50% aloittajaa, Hermeksellä taas vain Juha Rautiainen. Maalivahtipelissä Hermeksen Visa Vedenpää 92% ja IPK:n kummatkin vahdit 90% tietämillä. Materiaalit on IPK:n loukkaantumisten takia mielestäni noin muuten aika tasapainossa. Puolustuksessa nimilista kääntyy kyllä IPK:lle, mutta Hermeksen puolustussysteemi on tainnut tämän ottaa huomioon aika hyvin.

Ristiriitaiset ajatukset sarjasta. Tavallaan koen Hermeksen sopivan paremmin IPK:lle vastustajaksi kuin RoKin, mutta en olisi lainkaan yllättynyt jos Hermes menee tästä jatkoon. Kumpaakaan joukkuetta tuskin haittaa pienet välimatkat, nähdään toivottavasti vierasfaneja kummallakin paikkakunnalla. Sanotaan kuitenkin IPK jatkoon kuudessa pelissä.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Uskon, että hyvät väännöt tulee koska sitähän ne oli Hermeksen ja Karhujen välillä jo runkosarjassakin. Kumpikin toisilleen voitettavissa ja sitä rataa. Hermeksellä näytti pitkään hankalalta runkosarjassa, kun välillä ehti hiipiä epäusko suoran playoff-paikan suhteen, koska ikävästi hävittiin pelejä sen suoran playoffpaikan pahimmille uhkaajille. Kuitenkin ei-yhtään-liian-aikaisin tuli ryhdistäytyminen ja porukka on huimassa vireessä. Varsinkin alkukaudesta vaivanneet maalivahtihuolet ovat muisto vain, Vedenpää on sen verran liekeissä että hyvä kun eivät varusteet kärähdä päälle. Aloittaja sanoi, että puolustusvertailu menee IPK:lle ja osittain voin ehkä tähän yhtyä, mutta uskallan väittää Karhujen Kohosen ollessa saikulla, että pelaava maalivahtipuoli menee Hermekselle, vaikka ihan kohtuullisesti Kohosta on muut paikanneetkin. Ja kun omiin pitää tietenkin uskoa, niin veikkaan otteluvoitot 4-2 Hermekselle.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Ite ainakin nään että Hermekselle menee maalivahti peli oli Kohonen pois tai ei, Vedenpään lento Jokeripeleissä oli sen verran korkealla. Puolustus sitten menee ainakin listaa kahtomalla selkeesti IPK laariin ihan jo leveyden takia, hyökkäys sekin menee heittämällä IPK laariin. Aikalailla samat lähtökohdat paperilla kuin Jokerit sarjassa. Veikkaan tasasta kamppailuvoittosta sarjaa ilman isoja ylilyöntejä, Hermes vie lopulta sarjan 4-2 samoilla eväillä kuin Jokerit. Hidastamalla keskialuetta, dominoimalla omaa keskustaa ja iskemällä vastaan tehokkaasti. Tuohon lisäks jos Vedenpää jatkaa samoja otteita niin vaikeeta tulee IPK maalinteko olemaan. Mutta jos Hermes tekee saman kuin vitospeleissä Jokereita vastaan, lopettaa karvauksen ja passivoituu syvälle keskialueelle niin siinä tapauksessa IPK luistelee Hermeksen yli.

Toivon kovaa ja tasasta sarjaa, tästä se lähtee!
 

Big Bear

Jäsen
Leo Ring palaa IPK:n kokoonpanoon noin kahden viikon saikkupoissaolon jälkeen. Hienoa, toivottavasti Leksa on tikissä. Muita sairaslistalta palaajia ei sitten olekaan. Ei muuta kuin iltaa kohti!
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Hermes on jatkoa Roki matseille, tiukkaa vääntöä josta ei oikein osaa sanoa kuka voittaa. Kaikki pelit olivat tiukkoja runkosarjassa.

IPK:lla hyviä uutisia että Ring palaa kentälle. Knuutinen, Kallioinen ja Arola ovat vielä poissa. Luulen että Kohonen ja Halonen eivät pelaa enää tällä kaudella. Vesaaja on ansaitusti popkornin syönnissä.
Tänään mennään jatkoille ja siellä IPK vie.
 
Vahva eka erä sarjaan Hermekseltä. Maalivahtipeli menee yllättävän selvästi kokkolalaisille ja sama trappi, kuin Jokereille, tuntuu toimivan yllättävän hyvin myös IPK:hon.
 
Ja vahvaa oli loputkin pelistä. Olikohan Tuomainen jättänyt Jokerit-sarjan katsomatta? Tasan samalla kaavalla Hermes tappoi IPK:n pelin rytmin ja Vedenpää hoiti loput. Tilaa tuntui Hermeksen hyökkääjillä olevan puolivälieriä enemmän. Iisalmelaisten ykkösen taas puolustivat suhteellisen hampaattomiksi.

Ei silti, veikkaan ärsytettyä karhulaumaa perjantaiksi Kokkolaan ja siellä mennään jatkoille.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Olipas se aneemista ja tylsää jääkiekkoa. Tunne puuttui kokonaan ja kaiken ottelusta kertoo sen ettei pelissä vihelletty yhtään jäähyä.

Hermeksen träppi puri hyvin ja Vedenpää hoiti loput.
 

rasperi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Olipas se aneemista ja tylsää jääkiekkoa. Tunne puuttui kokonaan ja kaiken ottelusta kertoo sen ettei pelissä vihelletty yhtään jäähyä.
Oikein yllätyin kun ei niitä kuuluisia uimahyppyjä pahemmin näkynyt. Ja kotijoukkueellahan sitä tunnetta tulikin sit lopussa kun alkoi rottameininki.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jonkun verran tunnetta tuli loppuun, kun Heikkilä ensin ajettiin rumasti laidassa tehdessään tyhjiin. Antikliimaksi oli tuo Cederbergin kohtelu pelin loputtua. Toki Cederberghän siinä olisi voinut jättää sen myöhäisen laukomisen tekemättä, mutta vähempikin muistuttelu olisi riittänyt. Tuomaristo aivan ulalla siinä tilanteessa, koska IPK:n kultakypärähän siinä alkoi Cederbergiä käsitellä, mutta jäähy merkattiin aivan eri pelaajalle. Olihan siinä vähän muutakin hässäkkää, joten saattoihan se kakkonen sinällään mennäkin oikein, mutta esimerkiksi 2 tai 2+2 väkivaltaisuudesta sille IPK:n kultakypärälle ei olisi ollut millään lailla väärin. Nämä vain on niin turhia tilanteita puolin ja toisin kun peli on jo ohi.
 
Viimeksi muokattu:

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jäähy lienee tuli tuolle Von Hasselhofille joka veti numeroihin tuon poikkarin, mutta kannattaa olla mielissään että Savon Otto Blomqvist ylipäätään antoi siitä jäähyn.
Juu se että penaltit meni noin, niin ei siinä mitään. Jos sitä oikein lähtisi ruotimaan kaikkea mistä milloinkin olisi "pitänyt" antaa sitä ja sitä, niin sitähän saisi tehdä maailman tappiin. Toivottavasti Cedekin otti jotain opiksi. Näillä mennään ja huomenna sarja 2-0:aan!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Olipas se aneemista ja tylsää jääkiekkoa. Tunne puuttui kokonaan ja kaiken ottelusta kertoo sen ettei pelissä vihelletty yhtään jäähyä.
Tätä mietein ottelun jälkeen että ainoat maalineduskahinat oli IPK päässä, ne muutamat mitä Laakso ja Lausniemi aiheutti, vaikka IPK oli se joka sitä tunnetta ois tarvinut. Tilaisuuksia oli tässä ottelussa siihen että maalinedustoilla ois kamppailtu ja paljon, noita laukauksia sen verran aktiivisesti molempiin päihin kummiski toimitettiin. Hermekselle passas oikeen hyvin 2 maalin johtoasema ja vähäinen jälkipelien määrä. Masensiko tuo Hermeksen keskialueen tukkiminen noin pahasti IPKn vai mistä lie johtu, mutta eiköhän huomenna Kokkolassa nähä ärsytetty karhu. Taklauksia ja maalineduskahinoita tullaan varmasti näkemään reilusti enemmän ainakin jos Tuomaisen haastattelusta mitään pysty rivien välistä lukea, eli ehkä niitä jäähyjäkin päästään todistamaan.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Maskia vedenpäälle ja vetoja paljon. Tulee silloin enemmän tempoa peliin ja alkaa Hermeksen luistin painaa -> jäähyjä. Hermeksen kävelyträppiin ei pidä lähteä ja vastahyökkäyksiä pitää varoa.
Knuutiselle olisi käyttöä maalinedessä. Joukkueessa on paljon nopeaita kikkapoikia mutta rumien maalien tekijöitä ei ole kuin Knuutinen ja Suhonen.
Hyvä peli tulee vaikka tunnetta syö tuo jäähyjen varominen. Ehkä IPK:n pitäisi jopa vähän provosoida niin Hermeksen systeemi menisi sekaisin?
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Jaaha tuomari ottaa roolia Max 2+2 Takalalle, videolta saa katsoa ja noin päin vihkoa vetävät...
No ei auta
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Cederberg jäähy selvä 2 minuuttia, tuomio vähän siinä ja tässä, osuiko rintaan kumminkin kun ei pää tee edes "liikettä", tai sitten tosi vahvat niskat Ipk:n Ringillä,nooo tämä vahvistaa vaan meitä... Hyvin on Ring oppinut Ipk, "peli tavan"
E. Osui päähän otan takaisin aiheesta tuli
 
Pelien liveseurantaviestit otteluketjufoorumissa olevaan ketjuun, kiitos. Tässä ketjussa sitten ennakko- ja jälkipelit, analyysit ja spekuloinnit ottelusarjasta.

T: Modet
 
Tiukka peli, ei siinä. Käsittämätöntä tuomarityöskentelyä, mutta IPK käytti hienosti annetut mahdollisuudet ja pelasi ihan kelpoa kiekkoa johtoasemassa.

Hermekselle propsit siitä, että hermokontrolli piti tällaisessa pelissä. Joukkueen pelitavalla ei ole kovin paljon "kuumia" pelejä joutunut tahkoamaan, niin ei koskaan tiedä, kuinka nuori joukkue reagoi.

Itse en ole pitänyt IPK:ta Jonnen sanoin "uimahyppyseurana", mutta olipahan epäurheilijamainen näytös joukkueelta. Sukeltamista oli n. 5-10 kertaa peliin ja pari Hermeksen jäähyä johtui paljolti siitä, että vastustajan pelaaja yritti väistää puhtaan kontaktin. Ei näitä enää.

Tiukkaa on ja huominen peli kertoo paljon sarjan suunnasta.
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tiukka peli, ei siinä. Käsittämätöntä tuomarityöskentelyä, mutta IPK käytti hienosti annetut mahdollisuudet ja pelasi ihan kelpoa kiekkoa johtoasemassa.

Hermekselle propsit siitä, että hermokontrolli piti tällaisessa pelissä. Joukkueen pelitavalla ei ole kovin paljon "kuumia" pelejä joutunut tahkoamaan, niin ei koskaan tiedä, kuinka nuori joukkue reagoi.

Itse en ole pitänyt IPK:ta Jonnen sanoin "uimahyppyseurana", mutta olipahan epäurheilijamainen näytös joukkueelta. Sukeltamista oli n. 5-10 kertaa peliin ja pari Hermeksen jäähyä johtui paljolti siitä, että vastustajan pelaaja yritti väistää puhtaan kontaktin. Ei näitä enää.

Tiukkaa on ja huominen peli kertoo paljon sarjan suunnasta.
En tiennytkään, että väistäminen on nykyisin jääkiekossa ei hyväksyttävä tapa. Katselen tässä Ilves-KalPa ja yhden vaihdon aikana laskin viisi väistettyä kontaktia. melkoista touhua ihan liigatasollakin ja molempien joukkueiden toimesta vielä.
Laakso kalasteli kolmannessa erässä jäähyä kun väännön jälkeen putosi jäähän naamaansa pitämään. 3 sekuntia ja jäbä täysin kunnossa. Samaa hommaa teki edellisessä sarjassa myös Rokin pelaajat (Alanen, Kaarela esim), mutta tätähän tämä yksi pohjoisen ei trolli kevätkiimassaan edes noteerannut kun asiasta mainitsin.

Se, että tuomari videotarkastuksen jälkeen määrittää ison rangaistuksen, ei käsittääkseni ole rikkeen kokeneen joukkueen vika.

Nämä joukkueet pelaavat tiukkaa sarjaa, ja itse peli on todella mielenkiintoista seurattavaa. Hermes on scoutannut pirun hyvin Tuomaisen pelikirjan ja uskon, että Kokkolassa pelataan tänä vuonna finaaleita. IPK:n peli kantoi runkosarjassa, mutta tuo tyyli ei omasta mielestä tule näissä peleissä kantamaan loppuun asti.
 

#42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, K-Espoo
En tiennytkään, että väistäminen on nykyisin jääkiekossa ei hyväksyttävä tapa. Katselen tässä Ilves-KalPa ja yhden vaihdon aikana laskin viisi väistettyä kontaktia. melkoista touhua ihan liigatasollakin ja molempien joukkueiden toimesta vielä.
Väistäminen pitää aloittaa ajoissa. Joku äkkikääntyminen on vitun idioottimaista ja ajat sillä itsesi tilanteeseen jossa päähänkohdistunut on lähes todennäköisempää kuin mitä puhdas taklaus. En ole seurannut peliä ollenkaan, oma lausunto ihan vain yleisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös