Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Prospect Pools – NHL:n tulevaisuus

  • 48 486
  • 191

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Kun nyt oikein vastaavaa ketjua ei löytynyt, päätin itse tämän avata.

Tarkoituksena olisi pohtia NHL-joukkueiden prospect pooleja, eli lupausten määrää ja tasoa. Ketjussa voi mm. sommitella tulevaisuuden ketjumuodostelmia ja rankata eri joukkueiden tulevaisuuden tähtiä. Aloitan itse:

Näen parhaan prospect poolin sijaitsevan Arizonassa. Jos ei Coyotes lupausten tasossa ja määrässä aiemmin ollut ykkösenä niin kesän draftin jälkeen ainakin omasta mielestä johtaa selkeästi. Riveihin lisättiin kolme aivan valtavan potentiaalin omaavaa kaveria. Ykköskierroksen pickeillä haaviin tarttui Clayton Keller sekä Jacob Chychrun, ja toisen roundin varausvuoro vaihtui Tampan pakkilupaukseen Anthony DeAngeloon. Ennestään kovia lupauksia Arizonassa on mm. Dylan Strome, Max Domi, Anthony Duclair, Tobias Rieder, Brendan Perlini, Henrik Samuelsson, Nick Merkley, Jarred Tinordi, Christian Fischer ynnä muita. Nyt aavikolle varattiin neljä pakkia lisää ja tradettiin yksi joten valoisa tulevaisuus Kojooteilla tosiaan on.

Heikoimpina näkisin näin äkkiseltään heittäen lupausten laadun puolesta Kingsin, joilta ei oikein noita superlahjakkuuksia löydy. Määrän puolesta heikoimpana pidän Rangersia, jolla ei parin kovemman prospectin takaa syvyyttä löydy.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kirjoitetaanpa allekirjoittaneessa rutkasti mielenkiintoa herättävästä asiasta eli Chicago Blackhawksin nuorista pelaajista, jotka voidaan vielä laskea prospecteiksi. Prospectin määritelmä on aika hankala, koska jo täyden NHL-kaudenkin pelaajaa voidaan kutsua prospectiksi, joten joidenkin mielestä osa mainitsemistani pelaajista ei täytä enää prospectin kriteereitä.

Blackhawksin prospect pool on aika heikko kärkiosaamisen suhteen sekä laadullisesti että määrällisesti, joten rankingeissa prospect pool on aika lähellä NHL:n pohjaa. Menestyksen myötä ja janosta Stan Bowman on kaupannut palasia tulevaisuudesta, mutta on myös tulevaisuutta naarannut tavoitteenaan saada nopeasti boom or bust-tyyppiset omat varaukset nopeasti Show'n puolelle. Hyvänä esimerkkinä kuluneen kesän aikana varattu Alex DeBrincat.

Nick Schmaltz lienee selkeä ykköshyökkääjä prospect poolissa Tyler Motten, Alex DeBrincatin sekä Ryan Hartmanin antaen taustatukea. Schmaltzissa on potentiaalia olla ykkösketjun kaveri, mutta seuraaksi mainittujen "ceilingin" näen hyvinä kakkosketjun kavereina, jos aivan kaikki menee putkeen. Ryan Hartmanilla on ehkä helpoin työ päästä NHL:n puolelle, koska on energinen ja hyvin liikkuva pelaaja, joka pystyy pelaamaan bottom 6:ssa alà Andrew Shaw.

Heidän takanaan tulee omissa papereissani Vincent Hinostroza, jolta chicagolaiset odottavat hirmutekoja jo tulevalla kaudella, kun oman kaupungin poika on. Suhtaudun itse hieman skeptisemmin hänen tulevaan NHL-uraan. Tanner Keroa pidän myös hyvänä bottom 6-tason prospectina sekä Roy Radkea. Myös Mark McNeill on edelleen vähän niin ja näin, kun AHL:ssä on tehnyt 20 maalia jo kaksi kautta putkeen, mutta ei ole neljässä vuodessa pelannut kuin yhden NHL-ottelun.

Artur Kayumov, Mathias From sekä Nathan Noel saavat erityismaininnan. Jokaisessa on piirteitä, joiden perusteella voivat tehdä joko hyvän uran NHL:ssä tai pelata Euroopassa koko uransa. Erityisesti From herättää meikäläisessä innostusta.

Puolustuksessa on sitten useampi herra, joilta löytyy NHL-potentiaalia, mutta mainitsen vain muutaman. Kaikki tietävät Ville Pokan, itse suhtaudun häneen skeptisesti ja olisin valmis kauppaamaan hänet. Syitä voin luetella, jos joku haluaa tai sitten Blackhawksin kausiketjusta voi tonkia.

Koko prospect poolin helmi on kuitenkin Gustav Forsling, jonka Bowman hommasi Vancouverista Adam Clendeningilla. En vieläkään ymmärrä miten tuo kauppa oli mahdollinen. Forslingilla on kaikki eväät olla ykkösparin puolustaja tulevaisuudessa, ceiling on todella korkealla. Hänen takanaan on Ville Pokka, jonka jälkeen tulevat aika tasaisesti hieman vanhempi Luc Snuggerud sekä juuri varattu Chad Krys. Molempien potentiaali on olla kelvollinen kakkosparin puolustaja.

Maalivahtiosasto on luvalla sanoen surkea eikä juuri hankittua lähes kolmekymppistä Johanssonia voi oikein prospectiksi laskea.

Kokonaisuudessaan prospect poolista Blackhawksin kohdalla löytyy useampia potentiaalisia bottom 6-pelaajia sekä alempien parien puolustajia, mutta pari helmeäkin siellä on seassa. Loppuun heitän vielä ennustuksen, jossa väitän, että kauden aikana vakituisen NHL-paikan lunastavat Tyler Motte, Nick Schmaltz sekä Ryan Hartman. Vince Hinostrozalle annan pienen sauman murtautua kokoonpanoon, mutta ei ole minun mielestä vielä valmis pelaamaan pidempää ajanjaksoa ylhäällä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Ihan hyvä idea avata ketju aiheelle ja hauska varmasti hamassa tulevaisuudessa lueskella kokoonpanohahmotelmia ja pelaaja-arvioita. Arizonassa homma näyttää todellakin lupaavalta ja mielenkiinnolla tulee seurattua Chaykan ja Coyotesin edesottamuksia tulevina vuosina.

Itse voisin lyhyesti ottaa kantaa omista suosikeista siihen surullisempaan tapaukseen nimenomaan tähän lupauskatraaseen katsoen eli Minnesota Wildiin. Wild on ollut jo jokusen kauden verran win now -moodissa eli varausvuoroja on kaupattu aika rankalla kädellä mm. Sabresiin. Kun lisäksi alemmilta kierroksilta on tarttunut lähinnä alaketjujen rymistelijöitä on joukkueessa melkoisen räikeä taitovajaus lupausten kohdalla. On toki mainittava, että Wildin NHL-joukkueesta löytyy melko suuri määrä nuoria paikkansa vakiinnuttaneita top9-pelaajia, kuten Granlund, Brodin, Coyle, Niederreiter, Dumba jne.

Todennäköisiå NHL-pelaajia ovat viime vuosien ykkösvaraukset Alex Tuch, Joel Eriksson Ek ja Luke Kunin sekä jo NHL-otteluita vyölleen saanut puolustaja Mike Reilly. Myös puolustajat Gustav Olofsson ja Louis Belpedio sekä voimahyökkääjä Jordan Greenway tulevat todennäköisesti saamaan ainakin hyvän mahdollisuuden vakiinnuttaa paikkansa ylhäällä. Jos hassutellaan pientä kokoonpanoa tuosta lupauskatraasta jättäen siis pois kaikki NHL-pelaajat, on puuttuu joukosta sellaisia selkeitä pistenikkareita ja maalintekijöitä - Kuninista on vielä hankala mennä sanomaan, mutta ilmeisesti kaverissa on potentiaalia ihan kovaksikin maalinsylkijäksi. Sitten se hassuttelukokoonpano (lihavoituna voimahyökkääjän / kahden suunnan duunarin profiiliin istuvat pelaajat). Suluissa oma arvio pelaajan potentiaalista:

Jordan Greenway (3rd line) - Luke Kunin (1st line) - Alex Tuch (2nd line)
Mario Lucia (3rd line) - Joel Eriksson Ek (2nd line) - Dmitri Sokolov (2nd line)
Kirill Kaprizov (3rd line) - Tyler Graovac (AHL / Eurooppa) - Pavel Jenys (4th line)
Sam Anas (AHL) - Avery Peterson (AHL) - Kurtis Gabriel (AHL)

Mike Reilly (2nd pair) - Gustav Olofsson (2nd pair)
Louis Belpedio (2nd pair) - Dylan Labbe (3rd pair)
Gustav Bouramman (3rd pair / AHL) - Nick Seeler (AHL / Eurooppa)

EDIT: Tosiaan ne maalivahdit. Sieltä löytyy mies, joka sai nimen hauskimman: Kaapo.
 
Viimeksi muokattu:

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Coyotesista onkin jo ihan hyvää arviota kirjoitettu tänne, joten itse "tyydyn" tekemään Coyotesin kovasta prospektikatraasta kokoonpanon sekä arvion heidän potentiaalista. Domia ja Duclairia en laske mukaan.

Brendan Perlini (#2-#3LW) - Dylan Strome (#1-#2C) - Christian Fischer (#1-#2RW)
Clayton Keller (#1-#2LW) - Christian Dvorak (#1-#2C) - Conor Garland (#1RW - euro, kaikki mahdollista)
Michael Bunting (Bottom-6) - Ryan MacInnis (#3C) - Nick Merkley (Bottom-6)
Jens Lööke (nelosketju/AHL/Euro) - Dauphin (#4C) - Samuelsson (#4RW/ahl/Euro)
Karlsson (nelosketju/AHL/Euro)

Chychrun (top-4 D) - DeAngelo (top-4 D)
Dineen (boom or bust) - Wood (top-4 D)
Capobianco (#6-#7 D) - Mayo (#6-#7D)

Hill
Langhamer

Maalivahdeista en osaa sanoa mitään, ne kun ovat arpapeliä. Varmimpana potentiaalinsa lunastajana pidän Dvorakia, Garland on sen sijaan kaikkein epävarmin.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Brendan Perlini (#2-#3LW) - Dylan Strome (#1-#2C) - Christian Fischer (#1-#2RW)
Clayton Keller (#1-#2LW) - Christian Dvorak (#1-#2C) - Conor Garland (#1RW - euro, kaikki mahdollista)
Michael Bunting (Bottom-6) - Ryan MacInnis (#3C) - Nick Merkley (Bottom-6)
Jens Lööke (nelosketju/AHL/Euro) - Dauphin (#4C) - Samuelsson (#4RW/ahl/Euro)
Karlsson (nelosketju/AHL/Euro)

Chychrun (top-4 D) - DeAngelo (top-4 D)
Dineen (boom or bust) - Wood (top-4 D)
Capobianco (#6-#7 D) - Mayo (#6-#7D)

Hill
Langhamer

Kun tuohon vielä lisää ainakin Duclairin, Domin, Riederin (jos nyt jatkaa pitkään Arizonassa) ja OEL:n niin kyllä on kova nippu viiden vuoden päästä kasassa. Kun vielä Shane Doan junnuja ohjaamassa ja ainakin 2017 draftissa todennäköinen top 10 varaus niin povaan jo nyt SC hunttia muutaman vuoden päähän. Tällekkin voi sitten naureskella kun kaikki floppaavat ja Coyotes varaa ykkösenä 2021 vuoden draftissa :)

Relokaatio Kanadaan voisi olla ihan hyvä vaihtoehto kun ei tuo lätkä oikein ota kunnolla tuulta siipiensä alle Arizonassa. Ehkä sitten kun joukkue alkaa pärjäämään yleisökin valuu paikalle. Noh, nyt eksyin jo vähän aiheesta. Valoisa tulevaisuus joka tapauksessa, pelaa joukkue sitten aavikolla tai Quebecissä.
 
Määrän puolesta heikoimpana pidän Rangersia, jolla ei parin kovemman prospectin takaa syvyyttä löydy.
Rangersillahan ei koskaan ole ollut todellista huippulupausta, ja tuskin tulee olemaankaan kun vaikea uskoa heidän päätyvän pohjille.
Ja nyt viime vuosina joukkue on ollut huipulla ja tavoitellut mestaruutta, mihin liittyen kolmen viime draftin ensimmäiset vuorot on olleet 65, 59 ja 41. Eli keskimäärin 55.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Rangersillahan ei koskaan ole ollut todellista huippulupausta, ja tuskin tulee olemaankaan kun vaikea uskoa heidän päätyvän pohjille.
Ja nyt viime vuosina joukkue on ollut huipulla ja tavoitellut mestaruutta, mihin liittyen kolmen viime draftin ensimmäiset vuorot on olleet 65, 59 ja 41. Eli keskimäärin 55.

Kyllähän se niin on että Rangers on laiminlyönyt tulevaisuuden viime vuosina aivan täysin. Ehkä tuo Zibanejad+ 2nd round pick treidi kertoo jonkinlaisesta suunnanmuutoksesta.
 
Miten määrittelet todellisen huippulupauksen ja ei koskaan? Tulee vaan mieleen Kovalev ja Leetch.
No enpä jaksanut noin kauas miettiä. Siitä kuitenkin on 22 vuotta kun voittivat mestaruuden. Ja jos mietitään ajanlaskua ennen ja jälkeen MM95.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
No enpä jaksanut noin kauas miettiä. Siitä kuitenkin on 22 vuotta kun voittivat mestaruuden. Ja jos mietitään ajanlaskua ennen ja jälkeen MM95.
No kelpaako Alexei Cherepanov huippulupaukseksi? Oli kuitenkin kuollessaan tehnyt 19-vuotiaana Venäjän pääsarjassa 107 peliin jo 69 pistettä. Kaverin hyökkäystaitoja ylistettiin molemmilla mantereilla, mutta ei sitten ikinä päässyt kokeilemaan uraa NHL:ssä. Kyllähän tuota pidettiin vähän epävarmempana lupauksena kuin muutaman vuoden vanhempia Ovechkinia ja Malkinia, mutta pistetahti/kehitys Venäjän pääsarjassa oli ihan kyseisen kaksikon tasolla, kuten myös hieman Cherepanovia nuoremmalla Tarasenkolla.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Tässä mielenkiintoinen ranking NHL:n prospect pooleista.

NHL Draft 2016 Results: Re-Ranking Every Team's Prospect Pool | Bleacher Report

Joitakin joukkueita olisin itse rankannut hieman korkeammalle, mutta muuten näyttää hyvältä. Arizona on kyllä mielestäni tässä kategoriassa liigan ehdoton ykkönen.

Itseäni hieman ihmetyttää ainakin Floridan, Minnesotan, Calgaryn ja Vancouverin paikat. Itse sijoittaisin jokaisen ainakin muutamaa sijaa korkeammalle.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
No enpä jaksanut noin kauas miettiä. Siitä kuitenkin on 22 vuotta kun voittivat mestaruuden. Ja jos mietitään ajanlaskua ennen ja jälkeen MM95.

1999 vuoden nelosvaraus Pavel Brendl nyt varmasti lasketaan superlupaukseksi. Iski huikeita tehoja WHL:ssä mutta hiipui hyvin nopeasti eurojyräksi. Ei pelannut peliäkään Rangersissa. Marc Staalinkin laskisin entiseksi superlupaukseksi.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Flyersilla ainakin paras maalivahti prospect pool:

Stolarz
Hart
Sandstrom
Lyon
Madsen
Fedotov
Tomek

Pakiston osalta myös aivan kärkeä, väittäisin että top3 ainakin:

Provorov - CHL Vuoden puolustaja
Sanheim - paras puolustajien PPG WHL:ssä 20 vuoteen
Morin - hyvä tulokaskausi AHL / 203cm hyvin luisteleva fyysinen pakki
Myers - QMJHL tähdistössä
Friedman - WCHA tähdistössä

Hyökkäys pari hyvää mahdollista top 6 pelaajaa, mutta muuten aika keskikastin pelaajia eikä aivan sitä timanttista kärkeä oikein ole:

Konecny
Rubtsov
Lindblom
Laberge
Aube-Kubel
Allison
Fazleev

Siinä mainittu jokaisen paikan kärki ja pakistosta muutama meriitti viime kaudelta, kun heidän otteita nyt tullut eniten seurattua ja muutenkin se Flyersin terävin prospect kärki.
 
Viimeksi muokattu:

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Juu ei taida Morinin mitat kahta metriä ylittää. Mielenkiintoista kun eri lähteistä tuo pituushaarukka on tuollainen 193-205cm
Ainakin päälle 193 mennään "reilusti", jos nyt silmämääräisesti vertaa vaikkapa Laineeseen. Ennen kuin joku tulee kysymään erotanko tuollaisen 4-8 sentin eron silmällä, niin kyllä erotan. *hymiö*
 

BeAGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Tappara
Flyersilla ainakin paras maalivahti prospect pool:

Stolarz
Hart
Sandstrom
Madsen
Fedotov
Tomek

Alex Lyonin voi vielä lisätä listaan...
Kyllä Islandersilla on myös hyvät maalivahdit, kun löytyy jo valmiiksi suhteellisen nuoret Gibson ja Berube sekä todellisista prospecteista Linus Söderström ja Ilya Sorokin. Lisäksi vielä McAdam ja Williams. Ehkä laittaisin maalivahdeissa jopa Flyersin edelle.
 
Itseäni hieman ihmetyttää ainakin Floridan, Minnesotan, Calgaryn ja Vancouverin paikat. Itse sijoittaisin jokaisen ainakin muutamaa sijaa korkeammalle.

Eihän Panthersilla ole oikeasti mikään kova pooli. Todella laadukas ja nuori core, mutta ketkä ovat niitä prospecteja, jotka nostaisivat Panthersia korkeammalle? Ei sillä, että varausnumero olisi mikään mittari, mutta kyllähän siinä on jo omaa viitettään, että prospecteissa on tasan yksi top20-varaus. Ja Lawson Crouse vertaisin kouluarvosanaan 8 potentiaalin osalta. Hyvä numero, mutta ei aiheuta mitään riemunkiljahduksia, jos keskiarvo (NHL-miehistössä nyt) on jo sitä kasin luokkaa. Erittäin todennäköinen NHL-pelaaja, mutta samaan aikaan jossain määrin epätodennäköinen tähtipelaaja.

Toki Panthersilla on paljon vielä esimerkiksi näitä (ex-)yliopistopelaajia, joista saattaa kuoriutua staroja, mutta realiteettien edessä "kyleraut" eivät ole niitä todennäköisimpiä breikkaajia. Poolissa on kyllä kohtalaisesti mahdollisia tulevaisuuden NHL-pelaajia, mutta vähemmän sitä kirkkainta potentiaalia. Toisaalta, eipä Floridassa ole sille välttämättä niin tarvettakaan, kun siellä on jo pitkillä soppareilla kiinnitettynä staroja pitkälle tulevaisuuteen.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Eihän Panthersilla ole oikeasti mikään kova pooli. Todella laadukas ja nuori core, mutta ketkä ovat niitä prospecteja, jotka nostaisivat Panthersia korkeammalle? Ei sillä, että varausnumero olisi mikään mittari, mutta kyllähän siinä on jo omaa viitettään, että prospecteissa on tasan yksi top20-varaus. Ja Lawson Crouse vertaisin kouluarvosanaan 8 potentiaalin osalta. Hyvä numero, mutta ei aiheuta mitään riemunkiljahduksia, jos keskiarvo (NHL-miehistössä nyt) on jo sitä kasin luokkaa. Erittäin todennäköinen NHL-pelaaja, mutta samaan aikaan jossain määrin epätodennäköinen tähtipelaaja.

Toki Panthersilla on paljon vielä esimerkiksi näitä (ex-)yliopistopelaajia, joista saattaa kuoriutua staroja, mutta realiteettien edessä "kyleraut" eivät ole niitä todennäköisimpiä breikkaajia. Poolissa on kyllä kohtalaisesti mahdollisia tulevaisuuden NHL-pelaajia, mutta vähemmän sitä kirkkainta potentiaalia. Toisaalta, eipä Floridassa ole sille välttämättä niin tarvettakaan, kun siellä on jo pitkillä soppareilla kiinnitettynä staroja pitkälle tulevaisuuteen.

Nojoo tuo Florida oli vähän tuommoinen kotiinpäin heitto tuossa. Ajatuksissani sekoitin joukkueen valoisan tulevaisuuden lupauksien määrään, kun oikeastaan tuo NHL jengi on niin nuori. Hawryluk, Crouse, Borgström ja Matheson ovat aikalailla nuo ainoat hyvät lupaukset, ja tuostakin moni voisi Borgströmmin laskea pois. Maalivahtiosastolla mielenkiintoinen nimi on Samuel Montembeault. Pidän itse hyvänä veskana jo nyt ja potentiaalia on eliittivahdiksikin saakka, mutta eihän näistä ikinä voi tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös