Pronssimatsi Kärpät- Hifk

  • 45 311
  • 198
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Jaahas, se on sitten ronssipeli edessä vielä Kärpillä. JUmalauta kun tulee hieno peli, Kärpät-HIFK! Luvassa on ryskettä ja ryminää! Tänhän ois pitäny olla vinaali. Täytyy vissiin täältä Tsadista asti tulla sinne Ouluun kiittämään Kärppiä kaikkien aikojen upeimmasta kaudesta ja sanomaan näkemiin Tenkrattille. Pronssin voittaminen tuntunee kahden mestaruuden jälkeen melkeinpä upeammalta kuin joku surkea nakkikattila. Eli kaikki vaan söndaagina hallille. Loppuunmyydyssä Raksilassa Suomen paras yleisö kannustaa raivokkaasti Kärpät pronssiin ja Junno pääsee taas järjestämään juhlat torille. Sentenced ei vissiin pääse paikalle mutta Jari Sillanpää kuulemma on tulossa Kärppien pronssijuhliin ja ehkä se yksi idolikin! :)

Alkais jo peli!
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Salama44 kirjoitti:
Muistaako kukaan vielä aikaa kun Suomi tavoitteli maajoukkueena ensimmäistä pronssimitalia?
Olikse joskus kun Stigu söi banaania?
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
kaizu kirjoitti:
Kaiken maailman marraskuisia runkosarjamatseja kyllä, mutta ei pronssiottelua. Kaipa ne kolme pistettä ovat sitten pronsseja arvokkaampia ?
Pisteillä saa materiaalia, pronssilla saa kavereita.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Se on pelaajien kiusaamista siirtää turhuus sunnuntaille. Ai niin joo, onhan näillä sotureilla perheitäkin, eikös ne olekaan kaikki parikymppisiä sinkkuja?

Pääsiäinen pilattiin täysin, mihin vaimot ovat ehkä tottuneet, mutta alunperin se oli laitettu perjantaille.

Pronssiottelua ei ole koskaan ikinä missään mikään TV-kanava televisoinut. Ei mitään lisättävää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kiinnosta tämä ei. Mutta Penaa ja Junnoa ehkä koska kolmas saanee muutaman euron enemmän pudotuspelien rahapotista kuin neljäs. Sillä rahalla voi kustantaa esimerkiksi kulukorvauksia ensi kauden neloskenttäläisille.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse olen pronssipelin säilyttämisen puolella. 1990-luvun puolivälissä, kun Lukolla oli kolme pronssimatsia 94-96, tunnelma oli hyvä ja voitettujen mitalien jälkeen hieno fiilis. Eipä se pronssi tietystikään niitä kiinnosta, joilla on viirejä+mitaleita ennestään vaikka miten. Mutta kun kannattaa joukkuetta joka voi jonkin värisen mitalin voittaa ehkä kerran kymmenessä vuodessa niin kyllä se pronssikin maistuu.
 

Nipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, Canadiens
kaizu kirjoitti:
Karalahti nyt ei varmaankaan pelaa sunnuntaina, mutta se hälle suotakoon. Siksi, että Jere on Jere. Muuten vaan täys höökä päälle ja kausi lopetetaan makealla voitolla!
Kyllä uskon, että Jere tällä kertaa pronssi otteluun saapuu, mutta kattoo nyt. Voi olla, että ei saavu. Saa nährä.

Itse peli ei nyt niin paljon kiinnosta. Katsotaan mitä Shedden keksii.
 

atsku

Jäsen
Mua jännittää tää ottelu ihan kauheasti. Täähän on niinku se oikea finaali. Ne huonommat joukkueet pelaa niinku siel finaalissa, jonka pitäs olla niinku se pronssipeli. ItkijäkitisijäHPK, joka ei ollu oikeesti niinku parempi vaik niinku voittiki, vaik Hirson mielipidettä ois pitäny kuunnella ja hävitä ja se liian kovaa pelaava Ässät, jotka nyt vaan sattu hengellä voittaan sen materiaalin. Säkäähän tää oli.
Ihan kauheesti jännittää matsi kyllä. Lataus on kova ja panos mun mielestä maksimaalinen. Mää toivon että tää peli menee pitkälle jatkoajoille, pelataan suomen pisin playoffi ja sitä kautta saadaan uskomaton fiilis kun kannetaan niitä pronsseja ympäri kenttää ja juhlitaan niinku sitä suomen mestaruutta, koska tässä pelissähän ne oikeet finalistit niinku pelaa. Ai että mua jännittää. Lähdenkin tästä ostamaan liput Finaaliin..
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Höntsäilyä ja turhanpäiväistä nahistelua odotettavissa. Heitelkää miljoona rantapalloa jäälle. Ei kiinnosta tippaakaan. Sääliksi käy pelaajia.

Kärpäthän tämän vie. HIFK:iä kiinnostaa vähemmän kuin Räikkösen Kimiä.

Toivottavasti kukaan ei loukkaannu. Tuloksen voisi katsoa urheiluruudusta tai jos oikein kiinnostaa niin heti pelin jälkeen tekstiteeveestä.

HYVÄÄ KESÄÄ!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Metalwarrior kirjoitti:
Itse olen pronssipelin säilyttämisen puolella. 1990-luvun puolivälissä, kun Lukolla oli kolme pronssimatsia 94-96, tunnelma oli hyvä ja voitettujen mitalien jälkeen hieno fiilis. Eipä se pronssi tietystikään niitä kiinnosta, joilla on viirejä+mitaleita ennestään vaikka miten. Mutta kun kannattaa joukkuetta joka voi jonkin värisen mitalin voittaa ehkä kerran kymmenessä vuodessa niin kyllä se pronssikin maistuu.

Olen samoilla linjoilla. Aika monesti pronssipelissä on kuitenkin ainakin toinen joukkue, jolle pronssikin maistuu. Jos esimerkiksi Ässät olisi pronssipeliin jäänyt, olisi se pronssi varmasti kiinnostanut. Tällä kertaa näin ei ehkä ole, mutta varmasti pelaajatkin haluavat viimeisen pelin voittaa. Tämä pronssin jakaminen on kuitenkin eräänlainen perinne euroopassa, vaikka se ainakaikessaihailtavaanamerikkalaiseen kulttuuriin ei kuulukaan. Kärpät-HIFK pelit ovat yleensä olleet hyvää kiekkoviihdettä, enkä näe syytä miksi se ei tällä kertaa sitä olisi.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Päivän IS:ssä Salmelainen tuntuu kovinkin epäileväiseltä, pelaako hän ollenkaan pronssiottelussa.

Ilta-Sanomat kirjoittaa kirjoitti:
Sunnuntaina on edessä kahden pettyneen joukkueen pronssipeli.

- Kuka senkin on keksinyt. Se on kuin laittaisi lisää suolaa haavoihin, Salmelainen tuhahtaa eikä ehdottomasti lupaa pelata Oulussa.

- Välillä on ollut kroppa aika kovilla. Jotenkin sitä pitäisi jaksaa Ouluun mennä, mutta en osaa nyt sanoa, väsynyt ja pettynyt mies väistelee.

Eikö tätä ottelua voisi tosiaan lopettaa? Jaetaan ne pronssit vaikka sitten molemmille osapuolille, niin tältä vitutukselta ja ininältä säästytään.
 

tohtori4

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pro Pena- leiri
Salmelaisen kommentista päätellen HIFK:n pelaajiakin kiinnostaa yhtä paljon kuin kiviä tämä peli...

HIFK voisi tehdä junnupainoteiset kentät Ouluun, saataisiin edes jotenkin taisteleva ilme kentälle. Laaksoa ja kumpaneita kuitenkin tuo pronssi saataisi kiinnostaa, nuoria miehiä kun vasta ovat ja menestystä ei liiemmin ole vielä(iän takia tietysti) tullut. Mutta Jereä, Tonyä ja muita lienee turha kokoonpanon edes ottaa surfaamaan, kun ei ole mitään haluja edes pelata pronssista, otetaisiin nyt mielummin edes niitä pelaajia peliin, joilla asenne peliin kunnossa. Rämö lienee maalissa Oulussa, Lundellia tuskin kiinnostaa pelata. Ja Rämöllä lienee kuitenkin halut vielä näyttää osaamisensa, sillä HIFK ei liene hänen työnantajansa ensi kaudella? Joten mikä olisikaan parempi näytönpaikka, kuin pronssipeli, jossa torjuu voiton.

Tai sitten jaetaan pronssi mitallit suoraan Kärpille, ihan yksi lysti.....kissaakin kiinostaa peli.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Olen siinä mielessä harvinaisuus, että minua kyllä pronssikin kiinnostaa. Onhan se tieten muodikasta haukkua alimpaan helvettiin tuo pronssipeli, ku tää on kato tosimiesten urheilua, jossa vaan voittaminen on ok. Sitä paitsi nuo kärppien 80-luvulla voittamat pronssit näyttää ihan kivalta tilastoissa, miksei tämäkin mahdollinen pronssi. Mitali on mitali vaikka sitä missä paistais. Mielummin sitä päättää kauden pronssi"juhliin" kuin 4. sijaan, joka tuntuisi varmasti pelin jälkeen yhtä ikävältä kuin se ensimmäinen tappio Ässille.

Pronssit Ouluun!

Alunperinhän tuo peli olisi siis pitänyt pelata tänään. Se olisi ollut tavallaan hauska nähdä millainen joukkue sieltä Helsingistä olisi tullut, mutta toki parempi näin. Sitä en taas ymmärrä, miksi se piti sunnuntaille asti siirtää, miksi Lauantai ei kelvannut. Turhaa kesäloman odotuksen pidentämistä.. Mielummin kai Hifkikin olisi nopeasti tämän pelannut alta pois..
 
Viimeksi muokattu:

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eddie kirjoitti:
Pronssit Ouluun!
Onneksi olkoon pronssista sitten. Mielestäni pronssimitalit voitaisiin jakaa runkosarjan sijoituksen perusteella, jotta vältyttäisiin tältä ininältä, mikä on sinänsä ymmärrettävää, että varsinkin HIFK:n pelaajilla pettymys on äärettömän suuri. Kärpillähän pettymystä on tuskin havaittavissa, eihän kukaan odottanutkaan, että ne Ässiä hoitavat. Lisäksi Kärpillä on ollut enemmän aikaa latautua otteluun.

Toisaalta, jos ei pronssi kiinnosta, niin ei sitten. Pronssi on kuitenkin paljon parempi kuin neljäs sija. Pronssiottelussa tavallaan tietysti mitataan myös pelaajien henkistä kanttia toipua valtavasta pettymyksestä, joten sikäli ihan OK. Blaah, ketä kiinnostaa. No, kiinnostaa se minuakin, vähän.

Mutta kaikesta huolimatta tavallaan inhimillisempää olisi jakaa pronssit runkosarjan perusteella.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Viihtykää

Niin, itse olen sitä mieltä, että Pronssipeli on yleensä ollut "oikean jääkiekon" riemuvoitto, eli ko. pelissä on pelattu yleisöystävällistä kiekkoa hyvässä hengessä, eli edellisten peliä tympeä kyttäyspeli heitetään menemään ja pelataan kiekkoa, siten kuten kiekkoa kuuluukin pelata.

Pronssipelissä on myös sekin hyvä puoli, että gloryhuntterit loistavat poissaolollaan, eli paikalla on pelkkää asiantuntijaporukkaa.

Tämä lausunto perustuu pitkäaikaisiin kliinisiin testeihin, eli ihan turha tulla väittämään vastaan.

Loppukaneetiksi päädyn vielä kysymään, että kuka haluaa hävitä kauden viimeisen pelin? Salmelainen vai?

Täältä tähän
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Niin, kyllä minä lukeudun myös tähän harvaan joukkoon, jota tämä pronssipeli kiinnostaa. Herra ervatsalo sen tuossa yllä hyvin kuvaakin, miksi.

Kotijoukkueelle ja sen faneille tilaisuus on mitä parhain, paljon mielummin minä hyvästelisin IFK:n tämän kauden joukkueen rennon letkeän pronssipelin jälkeen, kuin katkeran välierätappion. Tänä vuonna sitä saumaa ei ole, mutta vieläkin on muistissa se hieno tunnelma, mikä pronssipelissä 04 oli.

Toivottavasti IFK saa jonkinlaisen joukkueen raavittua kasaan, peliaikaa voi huoletta antaa sitä vähän saaneille Lostedtille, Laineelle, Jouhkimaiselle, Rämölle...enkä tosissaan tarkota tässä mitään "Pate vedä turpaan sitä" - juttuja.

Tuleehan tämä peli nettiradiosta ? Mikäs se linkki oli ?
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
ervatsalo kirjoitti:
Niin, itse olen sitä mieltä, että Pronssipeli on yleensä ollut "oikean jääkiekon" riemuvoitto, eli ko. pelissä on pelattu yleisöystävällistä kiekkoa hyvässä hengessä, eli edellisten peliä tympeä kyttäyspeli heitetään menemään ja pelataan kiekkoa, siten kuten kiekkoa kuuluukin pelata. Pronssipelissä on myös sekin hyvä puoli, että gloryhuntterit loistavat poissaolollaan, eli paikalla on pelkkää asiantuntijaporukkaa. Tämä lausunto perustuu pitkäaikaisiin kliinisiin testeihin, eli ihan turha tulla väittämään vastaan. Loppukaneetiksi päädyn vielä kysymään, että kuka haluaa hävitä kauden viimeisen pelin? Salmelainen vai? Täältä tähän
Niin, kai se on pronssiotteluunkin mentävä, kun on kerran maksettu.

Mitalitilastoon odotan lisäystä:

Mestaruus: 2005, 2004, 1981
Hopeaa: 2003, 1987
Pronssi: 1980, 1984, 1985, 1986 ja 2006(?).

Kyllähän se sunnuntain huttu on sellaista pakkopullaa, ettei pahemmasta väliä. Mikään ei oikein saa innostumaan pronssiottelusta. Pronssimitalit voisi jakaa runkosarjasijoituksen mukaan. Paska maku on nyt koko kaudesta, mutta yhdellä tappiolla vielä mielikuvan saisi vielä paskemmaksi. Eli kai tuossa pelissä on sittenkin vielä jotain voitettavaa.
 

Benamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK ja Hokki
Tässä alkaa tulla entistä enemmän sympatioita HPK:ta ja heidän kannattajiaan kohtaan. Pronssi tuntuu jotenkin turhalta. Vuosikaudet olen hehkuttanut miten hyvä joukkue HPK on mutta jatkuvat pronssit eivät varmaankaan ole kauheasti hämäläisiä lämmittäneet.

Toisaalta...tässä nyt nähdään kumpi joukkue on ammattimaisempi. Kumpi saa paremmin semifinaalipettymyksen karkoitettua ja kumpi tarjoaa faneilleen pronssivoiton pienenä anteeksipyyntönä.

Kärppäkannattajana toivoisin että edes kerran tällä kaudella nähtäisiin koko pelin ajan taisteleva Kärpät. Sitäpaitsi, onhan kyseessä Hifk. Eihän helsinkiläisille saa hävitä, ei edes pronssimatsia. Pronssilla ei ole välttämättä arvoa mutta voitolla on. Ja kyllä se on vuosien päästä mukavampi muistella "2003 hopea, 2004 kulta, 2005 kulta, 2006 pronssi, 2007 kulta;-), 2008 kulta;-), 2009 kulta;-)..."

Sitäpaitsi, pronssi tästä ja ollaan jo lähellä titteliä "2000-luvun menestynein joukkue"
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ottelu olisi pelattu tänään perjantaina (missä ei olisi ollut mitään järkeä), Kärpät voittaisi aivan satavarmasti. HIFK:lla hermoja ja fyysisyyttä koetteleva ottelu ja valtava pettymys takana. Ja heti matka Ouluun. Toki edelleen Kärpät on selvä ennakkosuosikki. On nimittäin iso kysymysmerkki, miten Shedden saa joukkonsa tsempattua pettymyksen yli ja taistelemaan pronssista.

Onhan se toki surullista, jos näin tärkeästä ottelusta puuttuu HIFK:n avainpelaajia, mutta olisi ihan toivottavaa, että ne, jotka pelaavat, taistelisivat tosissaan pronssista. On tämä kausi sentään sen arvoinen ollut. Tottakai paskempi maku tästä kaudesta jää, jos upeasti koko kauden taistellut joukkue, joka ei koskaan anna periksi, ei syttyisi pronssiotteluun.

Eli tiivistettynä: pronssimatsilla todellakin on väliä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kärpät#18 kirjoitti:
- Kuka senkin on keksinyt. Se on kuin laittaisi lisää suolaa haavoihin, Salmelainen tuhahtaa eikä ehdottomasti lupaa pelata Oulussa.


Kovasti on Salmelainen muuttunut muka maailmankansalaiseksi viidessä vuodessa. Keväällä 2001 Salmelaisenkin kasvoilta paistoi pronssimitali kaulassa aito ilo.


HIFK muuten tavoittelee historiansa 20. SM-mitalia (ja 10.pronssia), kun Kärpät puolestaan koittaa sunnuntaina saalistaa historiansa 10. SM-mitalin (ja 5. pronssin)
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Hebe kirjoitti:
Toivottavasti nähdään edes runkosarjan tasoinen peli eikä mitään löysäilyä.

Siis What The FUCK???? Nähtäisiin edes harjoituspelin tasoinen peli niin sekin olisi parannus tämän kauden runkosarja- saatikka pleijaripeleihin. Sillä ne olivat nimenomaan sitä löysäilyä ja velttoilua kauden alusta loppuun. Pietarin tasosta on aivan turha edes unelmoida.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Tenkrat, Saarenheimo ja Haataja pelaavat viimeisen ottelunsa kärppänutuissa, mahdollisesti myös Viuhkola ja Kukkonen. Harmittaa kun tätä ottelua ei näytetä tv:ssä.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Mane kirjoitti:
HIFK muuten tavoittelee historiansa 20. SM-mitalia (ja 10.pronssia), kun Kärpät puolestaan koittaa sunnuntaina saalistaa historiansa 10. SM-mitalin (ja 5. pronssin)
Ilves-leirissä tupataan laskea kaikki myös ennen ajanlaskun alkua saavutettu menestys. ;-)

Sm-liigahistoriassa Hifkin ja Kärppien menestys on samankaltainen: Hifk 10 mitallia eli kultaa kolme kertaa (1982, 1983, 1998), kaksi hopeaa (1985,1999) ja pronssia viisi kertaa (1982, 1988, 1987, 1992 ja 2004). Kärpillä se 9 mitalia, pronssiottelun voitolla puntit olisivat tasan. Etteikö tässä pelissä olisi panosta?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Syötä! kirjoitti:
Ilves-leirissä tupataan laskea kaikki myös ennen ajanlaskun alkua saavutettu menestys. ;-)

Sm-liigahistoriassa Hifkin ja Kärppien menestys on samankaltainen: Hifk 10 mitallia eli kultaa kolme kertaa (1982, 1983, 1998), kaksi hopeaa (1985,1999) ja pronssia viisi kertaa (1982, 1988, 1987, 1992 ja 2004). Kärpillä se 9 mitalia, pronssiottelun voitolla puntit olisivat tasan. Etteikö tässä pelissä olisi panosta?


Samanlailla nykynuorille vuonna 1976 dinosaurukset kävelivät maan päällä kuin vuonna 1956:kin. Joten sikäli varsinkaan enää ei ole mitään perusteita ajanlaskua aloittaa vuodesta 1976 ja nollata sitä aikaisemmat tapahtumat. Sarjajärjestelmä hieman muuttui, big deal, jo 50-luvulla pelattiin playoffit useamman kauden ajan. Viimeksihän sarjajärjestelmä muuttui täksi kaudeksi, kun sarjaan tuli 14.joukkue, joten sekä Kärpät, että HIFK metsästää historiansa ensimmäistä mitalia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös