Tuohon aikaisempaan turkkilainen argora -rotukysymykseen sen verran, että näyttelyissä on noviisiluokka kissan rodun määrittelemistä varten. Tällä hetkellä tosin kakkoskategoriassa ei taida olla rotuja, joista noviiseja otettaisi vastaan (ja siis turkkilainen argora, EMSillä TUA, on kakkoskategorian kissoja), joten virallisia rotupapereita ei kissalle varmaankaan saa millään. Mutta nimenomaan turkkilaisia angoroita on aikanaan Turkista ihan katukissoista poimittu noviisiluokan kautta jalostuskäyttöön. Tällä hetkellä eurooppalainen on käsittääkseni ainoa rotu, jossa noviiseja rekataan. Jonkun verran olen kakkoskategoriaan perhtynyt, joten voin kyllä hyvistä kuvista tai kissan nähdessäni sanoa, onko turkkilainen angora perimältään vai ei - vaikkakin rotukissalla on aina rekisterikirja, enkä virallisesti sano rekkaritonta kissaa kuin kotikissaksi. Edit: Tarkistin tuossa, vielä asian, turkkilaista angoraa ei Suomessa voi noviisiluokkaan ilmoittaa, on siellä kuitenkin muutama muu kuin pelkkä eurooppalainen. Ja turkkilaisessa angorassa on myös tuo alkuperä tärkeä.
Meillä itsellä on tällä hetkellä 9 norjalaista metsäkissaa, tosin seitsemän näistä ovat syntyneet viime maanantaina. Ja olemme Suomen Kissaliiton hyväksymä kasvattaja, pennut saavat rekisterikirjan, ovat rokotettu säädösten mukaan, ovat sukutaulultaaan oikeasti hyviä jne. Oli meidän ensimmäinen pentue, ja oli aika jännää olla "kätilönä" synnytyksessä. Kaikki meni kyllä erittäin hyvin. Pentueen kollit on kaikki jo varattu tuleviin koteihinsa, vaikka alle viikko on mennyt syntymästä - oli todella mukavaa huomata, että rotukissoilla on kysyntää. En tiedä, miksi naaraita ei niin paljoa kysytä, koska niistä moni on vielä vailla tulevaa kotiaan, mutta eiköhän nekin tässä ajan kanssa oikeat kodit löydä.
Ja Sir von Aulikselle, kissalla veikkaisin oireiden puolesta olevan iän tuomaa munuaisten vajaatoimintaa. Ruokavalion muutos auttaa, mutta ei paranna ongelmaa, jos näin on. Mielelläni kuulen, olinko oikeassa vai väärässä, kun kissa saa lääkärin tulkinnan asiaan.