Positiivisuusketju

  • 1 339 657
  • 9 671

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
4 miljoonan sulamiseen on meillä vielä pitkä matka.

Sopivasti tässä TPS:kin floppaa, lupaa vaan hyvää juhlakautta ajatellen kun muut hoitaa ne floppaukset ensin alta pois.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
4 miljoonan sulamiseen on meillä vielä pitkä matka.

Sopivasti tässä TPS:kin floppaa, lupaa vaan hyvää juhlakautta ajatellen kun muut hoitaa ne floppaukset ensin alta pois.

Tepsin finaalitaika loppui seinään nyt. Mahtaa siellä aavistuksen hatuttaa kun oli tilaisuus jopa kahteen mestaruuteen ja pienestä jäi kiinni. Sitä varmaan miettii että milloin seuraava ikkuna aukeaa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin kausi päättyi aika paljon positiivisemmissa merkeissä kuin Kärppien.
Taitaa olla jopa niin, että kauden onnistuu voittoon päättämään meidän lisäksi vain Jukurit, pronssimitalisti ja mestari!
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Pelicans tiputti kalpan eilisehtoona mitalipeleistä.

Aina digannut Business Citystä.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Tää menis kyllä jokaisen ketjun alle tällä hetkellä. Niin posi - nega- , kuin vitutusketjuun, mutta:

Voi ristus et ensi kauteen on pitkä aika. Huhut lupaa vaan kivoja yllätyksiä joukkueeseen. Ekan kerran moneen vuoteen jopa tälläinen fiilis et ei voisi vähempää kiinnostaa miten tuo lämpimämpi ajanjakso menee, tulis nyt vaan se kesän loppu ja syksyn alku jolloin pääsis katsomaan miten tuo joukkue pelaa. Tämän kauden päättymisestä jäi selkeesti kova nälkä ja himo päälle.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Nostellaan tätä ketjua nyt esiin sellaisella aiheella, josta etenkin toimisto ansaitsee kiitokset. Koko JYP-organisaatio tuntuu ymmärtäneen erinomaisesti sen, mitä tarkoittaa seuran arvot ja miten niiden kanssa kuuluu menetellä. Jo Kari Tynin aikana puheissa vilisi usein termit "JYP-brändi" ja "JYP-arvot", mutta niiden perimmäinen merkitys jäi vielä 2000 luvun kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä hämärän peittoon. Ei mitään pois Tyniltä, arvoihin nojaaminen ja erilainen vastuullisuus on ottanut yleisestikin ison harppauksen tällä vuosikymmenellä.

Tältä istumalta osaan heittää kolmekin esimerkkiä siitä, miten JYP on pelannut pisteet kotiin omien arvojensa kanssa. Seura ei ole pelännyt tehdä välillä kivuliaitakin päätöksiä, kun vaakakupin toisella puolella painaa seuran arvot.

Ensimmäinen kerta oli yhteistyön katkaiseminen Kärkkäisen kanssa. Tämä tapahtui joskus kaudella 2020-21, jolloin koko seuran tulevaisuus tuntui olevan vaakalaudalla, kun yleisöä ei saanut ottaa halleihin ja tulopuoli oli surkea. Siitäkin huolimatta JYP uskalsi potkia epämääräisen sponsorin välittömästi ulos JYP-perheestä, kun aiheesta nousi kohu. Jos joku ei tilannetta muista, niin Kärkkäisen omistajan rokotusvastaiset sekoilut saivat Punk in Finland -foorumin lähestymään Kärkkäisen yhteistyökumppaneita, joihin JYP lukeutui. Ilmeisesti Seppänen oli reagoinut foorumilta saatuun palautteeseen varsin asiallisesti ja todennut JYPin lopettavan välittömästi yhteistyön Kärkkäisen kanssa, ja kaikki logot hävisivät kuin yhdessä yössä JYPin sivuilta, kaukaloista ja pelipaidoista. Vertailun vuoksi Pelicans lopetti oman Kärkkäis-yhteistyön vasta kauden päätteeksi ja Kärpät ei ole nähnyt vieläkään aiheelliseksi lopettaa yhteistyötä - sen sijaan Kärkkäinen on oululaisten kotisivun mukaan "ykkösketjun yhteistyökumppani".

Toinen hieno hetki nähtiin viime kaudella, kun media tiedusteli Mikko Viitaselta JYPin innokkuutta napata KHL:stä potkut saanut Auvitu joukkueeseen. Viitanen olisi voinut korrektisti ilmaista, ettei JYP ole käynyt neuvotteluja Auvitun kanssa, mutta ulostulo tehtiin poikkeuksellisen ytimekkäästi: tässä maailmantilanteessa roistovaltion kanssa sopimuksen tehnyt pelaaja ei ole missään olosuhteissa tervetullut JYPiin. Huomionarvoista tässä on myös se, että Viitanen ja Auvitu ovat vanhoja joukkuekavereita, jolloin on tavallista isompi houkutus olla ottamatta aiheeseen suoraa kantaa.

Kolmas ketjuun kelpaava hetki on viime kauden päätös, joka lähti Robert Rooban haastattelusta liikkeelle. Robi tuumasi Cmorelle pelin jälkeen, että vaikka playoff-haaveet ovat lähinnä teoreettiset, niin JYPin arvoihin ei tule koskaan kuulumaan luovuttaminen. Tämän jälkeen JYP vielä erikseen tiedotti pitävänsä kaikista pelaajistaan kiinni ja jatkavansa taistelua. Risto Korpela totesi jo aiemmin, että tyhjennysmyynnillä JYP olisi saanut menneen kauden tulosen positiiviseksi, mutta päätös ei pudotuspeleistä ulosjäämisestä huolimatta kaduta. Tuoreessa haastattelussa Korpela kertoo jopa, että päätöksen pitkäaikaiset ja positiiviset vaikutukset näkyvät tällä hetkellä jokaisessa neuvottelussa yhteistyökumppanien kanssa. Yhteistyökumppanirintamalla päätös on nähty ja se herättää paljon kommentointia, mutta pelkästään positiivista sellaista.


JYPille on pakko antaa iso peukalo näistä viime vuosien kovista mutta täysin oikeista päätöksistä. Vaikka euroja tai hyviä pelaajia on jäänyt saamatta, kukaan tuskin katuu nyt päätöksiä. Kiitos JYP!

Pientä referenssiä JYPin arvoille voidaan hakea saman kaupungin toisesta palloilujoukkueesta, jossa kohuja tuntuu riittävän. Erään pelinjohtajan seksuaaliseen häirintään liittyviä sekoiluja yritetään epätoivoisesti puhua mustasta valkoiseksi. Lisäksi sama herra palkataan välittömästi kohusta seuranneen toimitsijakiellon jälkeen takaisin seuraan, ja minnepä muualle kuin juniorityöhön. Samainen seura myy myös seuraräpylöitä yksinoikeudella sen kauppaketjun kanssa, jolle JYP antoi pari vuotta sitten rukkaset. Kertokoot nämä asiat jotain toisen paikallisen organisaation omista arvoista - tai siitä, ettei sellaisia ole.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaivetaas tämä ketju esiin, kun kauden eka harkkapeli tuntui aina välillä ihan positiiviselta, vaikka loppu nyt oli mitä oli. Yksi positiivinen nosto: Puustinen. Ei mitään maagista, mutta ennen kaikkea pelasi energisesti ja oli jalalla pirteä. Tämä oli viime kaudella aika usein kateissa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Pakko olla tyytyväinen JYPin työntekoon ja asenteeseen eilen. Varsinkin toisesta erästä lähtien SaiPa kyllä luisteltiin aseettomaksi. Kyseessä kuitenkin kesäinen harkkamatsi ja etenkin Rooballa, Christofferilla ja Gardinerilla oli kyllä työhaalarit niskassa. Estephanillakin työmoraali kunnossa.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perttu näytti tänään ihan pelimieheltä nuo pari erää. Uskon, että voi hyvinkin johtaa kolmosta mallikkaasti tuota menoa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Vai käykö niin että meidän ykkönen onkin kolmonen ja kahdessa ekassa keskellä on Christoffer ja Perttu?
Raportteja lukemalla soihdunkantaja Estephan lähtee maitojunalla nopeasti kotia ja meidän sentterit on BC - Perttu - Lassila - X

Tässä ei toki positiivista, ehkä positiivista se että nämä ottelut vasta harjoituspelejä..
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Itse laittaisin Pertun ketjuun Siikasen ja Heljangon. Siinä ketjussa vain on jotain kemiaa.
Lahtinen - Christoffer - Gardiner
Rooba - Estephan - Turkulainen
Siikanen - Perttu - Heljanko
Vidgren - Lassila - Petman

Toimii. Kaksi kuukautta Estephanille armonaikaa ja jos ei homma toimi niin maitojunalla kotiin ja Kontiola tilalle.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
En kyllä näe kovin positiivisena asiana jos joudutaan laittamaan Puustinen katsomoon.
Hupskukkuu. Katos vaan, kun tässä lenssussa kirjottelee, niin pääsee välillä aivopieruja. No, yhtäkaikki. Onhan meillä tuossa positiivinen ongelma ja kilpailutilanne laituriosastolla kun joku liigatason kaveri jää pakosti kokoonpanon ulkopuolelle.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perttu näytti tänään ihan pelimieheltä nuo pari erää. Uskon, että voi hyvinkin johtaa kolmosta mallikkaasti tuota menoa.

Pakko kyllä olla vähän eri mieltä, mun silmään Perttu ei näyttänyt siltä että pystyisi johtamaan kolmosketjua, ihan ok pelasi ja mukana pysyi sen ekan erän joka tänään oli ainoa josta pystyi pelaajista jotain sanomaan. Toinen erä oli jo niin heikkotasoista peliä että siitä ei mitään johtopäätöksiä pysty tekemään. Mutta ei hän mielestäni mitään semmoista esittänyt että olisi mitenkään liidannut ketjunsa peliä, taidoista ei varmaan jää kiinni, mutta kyllä vaan pahasti Arsi Piispanen tulee mieleen tuosta ruumiinrakenteesta, eli pahasti epäilen että fysiikka ei vaan yksinkertaisesti riitä kun vaatimustaso pikkuhiljaa sarjassa nousee ja aika ja tila vähenee. Mutta kyllä kuitenkin kannattaa katsoa alkukausi miten menee, koska oli Perttu jo huomattavasti paremmin pelissä mukana kuin niissä Turun turnauksen peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös