Positiivisuusketju

  • 1 164 680
  • 4 921

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Pelissä ei ole aina kauheasti tolkkua, mutta niin vaan Ässät porskuttaa ja koko ajan kerätään tärkeitä pisteitä kevättä ajatellen. Ja juuri nuo Jaskan hehkuttamat maalivahdit käytännössä ratkaisi HPK-pelinkin –*vastustajan veskari oli oleellisesti huonompi.

Edelleen, lokakuun puoliväli ei ole edes käsillä ja täällä ihmetellään miten peli ei ole vieläkään Rockyn valmentaman joukkueen pelin tasoista. Jos nyt odotellaan sinne tammi -helmikuun vaihteelle ja katsellaan tilannetta uudestaan. Oma, valistunut arvaus on, että Ässät ovat edellee neljän sakissa mutta pelin taso on täysin toista kuin näin pitkän kesän jälkeen.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Positiivista on se, että katsomo- ja teksti TV-valmentajat kehittyvät, kun voivat löytää koko ajan lisää puutteita Ässien pelistä.
Positiivista on myös se, että SM liigassa on kymmenkunta joukkuetta, jotka ovat enemmän sekaisin kuin Ässät!
Positiivisinta on kuitenkin se, että toista vuotta putkeen suurin osa faneista saa nauttia oman joukkueen menestyksestä, vuosien taaperruksen jälkeen!
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Positiivista on se, että katsomo- ja teksti TV-valmentajat kehittyvät, kun voivat löytää koko ajan lisää puutteita Ässien pelistä.

Haha, totta tosiaan. Tuntuu, että 90% Jatkoajan ässäosaston kirjoittajista näkee Ässien pelissä vain huonoja asioita. Tällä kaudella ei heidän mielestään Ässät ole pelanneet yhtään hyvää ottelua, ja kaikki niistä on väärin voitettuja. Porilaiset ovat takuulla Suomen pessimistisintä porukkaa, ei tähän muuta voi todeta. Ihmeellistä että tämmöinen positiivisuusketju on saatu edes perustettua.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni tuossa nyt ei mitään ihmeellisiä johtopäätöksiä kannata vielä vetää. Kotipelit Lukkoa ja HIFK:ta vastaan tietysti toivat sen yli 6000 silmäparia lehtereille, mutta monet muut matsit eivät mitenkään järisyttävästi tavallisesta poikkeavaa.

Toki varmasti tällä menolla parempaan keskiarvoon päädytään kun viime kaudella jo pelkästään paremman kausarimyynninkin turvin. Toisaalta esim. tällä kaudella pelattu lauantainen Ässät - HPK toi paikalle 4656 silmäparia, joka nyt ei kovin kummoinen määrä. Perjantain ja lauantain peleihin pitäisi askiin saada se yli 5000 mielellään, jos meinattaisiin myös keskiarvoa siinä pitää. Alkuviikon arkikierrokset kuitenkin syövät keskiarvoa tehokkaasti alle 4000:n katsojan otteluilla.

Mutta seurataan nyt rauhassa tilanteen kehittymistä. Katsojamäärät kun tunnetusti kasvavat kevättä kohden mentäessä, niin aloitus on oikein hyvä. :)
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
positiivista mm. so far pelattujen otteluiden maalisuhde

52 - 29 total​

tuo on about

3,71 - 2,07 per ottelu​

... ja kaikki tämä samalla kun YV on sakannut, Caldvell on saikulla, AUK on toipilas, Ritva vain surffaa, Jyrkkiö syö popparia, Ude ollut ylimielinen ja Armian lukko ei ole auennut.

Lisää tätä!!
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
positiivista mm. so far pelattujen otteluiden maalisuhde

52 - 29 total​

tuo on about

3,71 - 2,07 per ottelu​

... ja kaikki tämä samalla kun YV on sakannut, Caldvell on saikulla, AUK on toipilas, Ritva vain surffaa, Jyrkkiö syö popparia, Ude ollut ylimielinen ja Armian lukko ei ole auennut.

Lisää tätä!!

Mutta täytyy muistaa, että meiltä löytyy liigan parhaat ulkkarit. Sillä on nimittäin melkoinen vaikutus, eli Toivolalta hienoa työtä myös.

Erityisesti Kudroc on ollut huikea, vaikka yv:llä säheltääkin välillä. Järkyttävän iso tasonnosto viimekaudesta. Ja mikä hienointa, kaverin eleistä ja tekemisestä kentällä näkee selvästi, että äijä nauttii pelaamisesta. Välillä loikkii kuin pikkupoika padan tehdessä maalin, ja se jopa hymyilee!

Edellisellä kaudella ukko näytti siltä, kuin olisi aina ennen peliä vetänyt valiumia.

Onhan tää ollut huikee syksy tähän asti, eiköhän paineta tällä kertaa päätyyn saakka.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mitä noihin kahteen edelliseen viestiin nyt enää lisäämään :) kyllä on vakuuttava kaiku askelten tällä hetkellä! Marssi vie tällä menolla vääjäämättä kohti kunnian kevättä 2012
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Muutama fakta sarjataulukosta, kun 15 peliä takana:

- Karsintapaikkaan eroa 22 pistettä
- Sijaan 11 eroa 17 pistettä
- Sijaan 7 eroa 14 pistettä

Varsinkin tuo viimeinen rane saa hymyn huulille. Toki kausi on vasta päässyt kunnolla käyntiin, mutta tärkeitä pinnoja ollaan saatu revittyä ja rennosti, mutta määrätietoisesti eteenpäin vaan.

Nyt näyttäisi vähän siltä, että KalPa, Pelicans ja Ässät olisi lähdössä omille teilleen. Jokerien, Kärppien ja Lukon hyvät alut ovat hieman tasoittuneet.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Muutama fakta sarjataulukosta, kun 15 peliä takana:

- Karsintapaikkaan eroa 22 pistettä

Eihän meidän enää tarvitse tätä rajaa miettiä, eihän? Keskitytään nyt vain pääsemään sinne kuuden ensimmäisen joukkoon, mitä ylemmäs niin sen parempi!
 

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United
Karri Kivi

Kyllähän tämä nyt menee ihan loistavasti.
Jatkumo viime kauden peleistä on ihan seurausta, ainoa synkkä hetki oli ne Blues-sarjan muutamat pelit keväällä.

Meillä on häikäisevä valmentaja, Karri Kivi!
Kakkosena oli jo 06 ja en ääneen sano kenen ansiosta on mennyt hyvin mutta helv*tin hyvin menee kun Karri on aitiossa.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
On monesti todettu, että kun 15 sarjapeliä on pelattu ei sarjataulukossa useinkaan tapahtu mitään radikaaleja muutoksia. Tietysti on myös aiemmin todettu, ettei säälipleijareista voi mennä jatkoon jne...

Hienolta kutenkin näyttää, koska voitot eivät tule sattumalta vaan erittäin hyvän ja tasaisen peliesityksen jälkeen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
TPS-konttauksen jälkeen viidestä pelistä täydet 15 pojoa, maaliero 26-8. Kärjen vauhdissa. Maalipörssi, pakkipörssi, torjunta%, +- hallussa. Jätkät, lätkät, Parrunpätkät. Uusitalo +17, Sammal-Tapsa +12. Millä vitulla 31-v puukäsi pelaa elämänsä kautta!? Okei, tehopörssi on kiistanalainen tilasto, joukkueen menestys ja kentällinen vaikuttaa, mutta jotain on tehty oikeinkin. Osaava valmennus osaa myös roolittaa ja tehdä pelaajista parempia.

Alivoimapelissä liigan toisena (Pelicansin lukema 32:10 on ihan järkyttävä). Yyveessä ei edes liigan top-10:ssä, se on pakko pistää kuntoon. Siis aivan pakko. Yleisömäärät on hyviä, harvemmin on alkanut vitosella tässä vaiheessa kautta.

Korjataas: ilmeisesti joukkueiden erikoistilannetilastoja ei ole päivitetty kuukauteen. SM-liiga.fi, vittu täydellinen repeäminen!

Jallu-Battery muuten toimii. Radio Rockin grunge-spesiaalissa SG - Outshined. Paras.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Tällä hetkellä Ässien pelaaja johtaa:

- Maalipörssiä
- Torjuntaprosentti-tilastoa
- Pakkien pistepörssiä
- Plus-miinus-tilastoa

Tämän lisäksi ulkomaalaiset ovat liigan parhaita, yleisökeskiarvo yli 5000, kolmen kärki alkaa sarjataulukossa karkaamaan (tänään sijoilla 4.-8. olevista joukkueista kaikki hävisivät) ja Ässät on yksi niistä. Tässä on tuhottoman monta kautta rämmitty vastatuuleen, on ollut ongelmia kaukalossa ja sen ulkopuolella. En osaa enää edes suhtautua tälläiseen voittoputkeen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tässä on tuhottoman monta kautta rämmitty vastatuuleen, on ollut ongelmia kaukalossa ja sen ulkopuolella. En osaa enää edes suhtautua tälläiseen voittoputkeen.

Joo. Muistuu mieleen vuodet vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, kun huonosti johdetun seuran huonosti valmennettu muukalaislegioona surffaili sijoilla ynnä muut. Identiteetti hakusessa, Isomäen seisomakatsomo hohkasi betonin harmautta.

Kun aikanaan sairastuin tähän tautiin, oli alku yhtä paraatikulkua. Olin '92 todistamassa kaksi vuotta aiemmin pikavisiitin divariin tehneen seuran tappiota pronssipelissä HIFK:lle, vuotta myöhemmin sama kohtalo JYP HT:n käsittelyssä. '94 huikea runkosarja ja putoaminen dramaattisesti Tapparalla 5. pelissä (tappio ja pullosade oli kova paikka 12-v Acemanille). '95 riemukas pronssi Raumalta, 11-v arvometalliton putki poikki. Kuherruskuukausi oli sitten siinä.

95-96 yksi suosikeista. Kivelän tutkapari Peltola katkasi jalkansa, Kapusta mursi sormensa ja synkkä helmikuinen sunnuntai '96 ei unohdu koskaan. "Pahat porilaiset saa herkemmin jäähyjä". Klassikko. Tamminen lietsoi valmentajavaihdoksen jälkeen Ässät huikeeseen vireeseen seuraavalla kaudella, puolivälieräsarjan avauksessa onnistunut ryöstöretki Turkuun "Tipi" Salosen kahden maalin avittamana. Kotipelissä Takolla tais olla jotain vaivaa (kuume?) eikä tuvantäyden Isomäen momenttumia kyetty käyttämään hyväkseen: 4-7 ja sarja käänty Tepsille. 97-98 kohtalaista pyristelyä, mutta yksi liigahistorian kovimmista jengeistä oli liian kova playoffseissa. Laskevaa trendiä Tamin alaisuudessa, muistaakos kukaan sitä dokumenttiä jossa seurattiin Aurinkokuningasta ja Ässien kautta?

Kaikenlaista. Viime kauden jäljiltä voittavaan jääkiekkoon on jo alkanut tottua, ei sitä silti itsestäänselvyytenä saisi pitää. Kevättä odotellessa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laskevaa trendiä Tamin alaisuudessa, muistaakos kukaan sitä dokumenttiä jossa seurattiin Aurinkokuningasta ja Ässien kautta

Jo vain, "Ässä hihassa" on sen dokumentin nimi.

Mullakin oli tämän taudin alkuvaihe paraatikulkua: mitalipelit 1982, 1984 ja 1985. Sitten trendi laski kuin lehmän häntä huipentuen kauteen 1988-89, joka oli aika kova kärsimys, etenkin kun silloin ei oikein elämässä vielä muuta ollut kuin jääkiekon seuraaminen. Kun tuossa toisen kerran käytiin helvetin portilla 2009, niin osasin suhtautua asioihin jo vähän eri tavalla. Joka tapauksessa välillä aina hirvittää ajatus siitä, missä nyt oltaisiin jos siellä Vaasassa olisi joku kiekko pomppinut vähän toisella tavalla.

Tästä pitää nyt osata nauttia. Kyllähän vuodet ovat opettaneet, ettei voittoputket ja kärkipään sijoitukset ole itsestäänselviä asioita.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
95-96 yksi suosikeista. Kivelän tutkapari Peltola katkasi jalkansa, Kapusta mursi sormensa ja synkkä helmikuinen sunnuntai '96 ei unohdu koskaan. "Pahat porilaiset saa herkemmin jäähyjä". Klassikko. Tamminen lietsoi valmentajavaihdoksen jälkeen Ässät huikeeseen vireeseen seuraavalla kaudella, puolivälieräsarjan avauksessa onnistunut ryöstöretki Turkuun "Tipi" Salosen kahden maalin avittamana. Kotipelissä Takolla tais olla jotain vaivaa (kuume?) eikä tuvantäyden Isomäen momenttumia kyetty käyttämään hyväkseen: 4-7 ja sarja käänty Tepsille. 97-98 kohtalaista pyristelyä, mutta yksi liigahistorian kovimmista jengeistä oli liian kova playoffseissa. Laskevaa trendiä Tamin alaisuudessa, muistaakos kukaan sitä dokumenttiä jossa seurattiin Aurinkokuningasta ja Ässien kautta?

Varsinkin tämä aikaväli tulee erityisen lämpöisenä mieleen. "Porin pahat pojat tulee ja niille tulee herkemmin jäähyjä.." ;) Korppi tosiaan katkerana TPS:lle hävityn pleijarimatsin jälkeen Porissa. Urheiluruutuja nauhalla noilta vuosilta, niin tullu useita useita kertoja kelattua läpitte. Ja olihan se huikea aloitus Turussa tuolloin kun Ässät oli hävinnyt runkosarjassa TPS:lle kolmannet erät 11-3, mutta tilastot olivat tilastoja ja pelit pelejä.. ;)

Silloin sitä tosiaan -98 käytiin viimeisen kerran pleijareissa ennen kevään 2005 jämäpleijareita med Jason Williams. Ja vielä dokumentista, niin kyseinen teos oli pitkään myös jossain vhs:llä jemmassa, ja hyvin muistaa siitäkin pätkästä otteita. Käytiin vähän Kuopion Niiralassa, Hakametsässä ym. Tami kirjotteli kotipelissäki vaa fläppitaululle: WORK, SHORT, CULTURE. Oli ne aikoja.

Tällä hetkellä fiilikset ovat niin huikeat, ettei osaa oikein sanoin kuvailla. Saas nähä mihin asti paukut riittää lopulta tällä kaudella. Innolla odotetaan!
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laskevaa trendiä Tamin alaisuudessa, muistaakos kukaan sitä dokumenttiä jossa seurattiin Aurinkokuningasta ja Ässien kautta?
Jep. Sen hävityn kolmannen puolivälierän jälkeen Levonen oli lähdössä pukukopista haastatteluun, niin lehti/tv-mies sanoi korostetulla äänellä "Kuivalainen". Japa siihen jotain tyyliin "Jaa, mä en kelpaakaan".
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Porin pahat pojat tulee ja niille tulee herkemmin jäähyjä.." ;) Korppi tosiaan katkerana TPS:lle hävityn pleijarimatsin jälkeen Porissa

Kevät 1996. Lähettiin iskän kanssa E-Pohjanmaalta kattoon playoff-kiekkoa länsirannikolle. Porissa ei pelattu, Turkuun ei jaksais, menemme siis Raumalle! '95 ekan kerran Pitsissä eli sen verta kokemusta. Omalla huikealla tietoudellani vielä vannotin, et kyllä niitä lippuja saa. Saihan niitä. Seisomakatsomoon. Lukko tuhosi HIFKin 4-1, voitot 3-0, Sakke Lindfors raivosi maalin sijoiltaan ja heitteli mailaansa käytöskympin arvoisasti.

Joku suippokorva siinä vieressä että "mitä se Korpisalokin höpisee, täysin paskapuhetta". Sillon vitutti, sillosilla rimoilla en kuitenkaan viitsinyt ruveta nostamaan profiilia vihollislinjojen takana. Ässät hävisi, putosi Turussa ja Äijänsuo räjähti joka kerta Tepsin osuessa.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
-09-kevät oli itselle hyvin epätodellinen. loppuun asti taisteltiin pleijareihin pääsystä, mutta ulos jäätiin. 6:s ottelu Vaasassa, lähdin kolmannessa erässä ajelemaan Kokemäen ja Porin väliä autolla, kuunnellen Ahon selostusta. Riemuitsin yksin autossa, kun Ässät iski 0-2 kolmannen erän loppupuolella. Niin vaan Sport tuli tasoihin viimeisellä minuutilla.

Kun jatkoaika alkoi, jäin Merstolan TB:n pihalle kuuntelemaan peliä. En ole koskaan pelännyt niin paljon kuin silloin. Valmistauduin jo siihen että ensi kaudella pelataan mestistä.

Sitten tapahtui jotain. Severi heitti sen kuuluisan "ajokoiran" ja näin saatiin ratkaisupeli Poriin. Se olikin selvä peli.

Nyt tänä päivänä, ei voi kun ihailla ja arvostaa tätä joukkuetta. Nyt ollaan taistelemassa ihan jostain muusta kuin karsintojen välttämisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös