Positiivisuusketju

  • 2 176 141
  • 11 119

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Ottamatta kantaa mihinkään muuhun, niin pakko kysyä - eikös Mokka ole nykyään hallituksen "rivijäsen" vain?

Se mikä on todella positiivista, että Raumalla om taho joka voi toteuttaa tällaiset projektit tyyliin: "emme saaneet vielä päätöstä ulkopuolisesta tuesta niin paskat, tehdään sitten omilla rahoilla".

Sekin on melkoisen positiivista, että uusi halli ymmärrettiin tehdä kaksikaukaloiseksi. Poriin juuri valmistuneeseen Astora-areenaan haaveillaan nyt remonttia, jotta sinne saisi toisen kaukalon... way to go :)
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Ottamatta kantaa mihinkään muuhun, niin pakko kysyä - eikös Mokka ole nykyään hallituksen "rivijäsen" vain?

Mokka on Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja, ja Tuki-Areena on nimensä mukaisesti Raumalaiskiekkoilun Tuen omistama.

Edit. Tai siis joo, Lukon hallituksen rivijäsen kyllä. Laiho on Lukon puheenjohtaja.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Mokka on hallituksen varapj. Ei siis Rauman Lukko Oy:n suurin viskaali, mutta toiseksi suurin. Ja kuten Boris totesi, myös Tuen puheenjohtaja.

Mokan tekemisistä voidaan olla montaa mieltä, mutta kuten todettua paljosta hänelle on oltava kiitollinen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuskin kukaan raumalaisen kiekkoilun ystävä voi olla Mokkaa arvostamatta tai olematta kiitollinen.

Ja sikälikin ymmärrän miestä, että jos olisin mokkana mokan paikalla, niin kiusaus puuttua jääkiekkoilullisiin asioihin olisi varmasti suuri, ja tuskin malttaisin olla valtaa käyttämättä, vaikka kiekosta laajasti en ainakaan Mokkaa enempää ymmärrä.

Tämäpä oli positiivinen viesti, niinkuin asiaan kuuluu.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kyllähän Mokan vaikutus Lukkoon on ollut suurelta osin positiivinen ja jopa elintärkeä. Mokka on suurin syy minkä vuoksi Lukko on nykyään resursseiltaan liigan kärkipäätä ja olosuhteet pelata Raumalla jääkiekkoa niin juniorille kuin edustuksen pelaajille (ja perheille) ovat oikeasti huippuluokkaa.

Kolikon kääntöpuoli taas tulee siinä, että näiden vanhojen vaikuttajien vuoksi Lukon organisaation vastuualueet ovat erikoiset : urheilupuolen tulosvastuuta ei kanna kukaan, toimarilla on vähemmän päätäntävaltaa kuin useimmilla kollegoilla ja niin edelleen. Kun samat ihmiset päättävät vuosikausia, jopa kymmeniä, seuran kaikista isoista linjoista niin väistämättä käy niin, että osaaminen jää jälkeen nykypäivän vaatimuksista. Lukolta on puuttunut halu ja rohkeus ottaa oikeasti "piirien" ulkopuolelta nykypäivän urheiluorganisaatio-osaamista.

Tunnetusti omasta "lapsesta" on vaikea luopua ja antaa toisten käsiin.

Tällä hetkellä Lukko on joiltain osa-alueilta jäänyt 1990-luvulle. Viestintä on vain yksisuuntaista tiedottamista, sosiaalista mediaa ei hyväksikäytetä ollenkaan, urheilujohtamista ei koeta tärkeäksi, missään strategiassa ei pysytä puolta kautta pidempään, kaiken arvo mitataan rahassa, ei ymmärretä yhteisöllisyyden tärkeyttä vaikka kaikki viestimet yhteisöllisyyden lisäämiseksi on nykypäivänä olemassa ja niin edelleen.

Ennen kaikkea Rauman Lukon brändi on niin kansallisella kuin paikallistasolla huono. Kansallisella tasolla Lukko on resurssejaan hukkaan heittävä vitsi ja paikallistasolla kaukainen ja röyhkeä. Tämä on oikeasti iso ongelma kun samaan aikaan seura yrittää saada mahdollisimman hyvällä kompetenssilla varustettuja työntekijöitä palkattua.

Sitten on Dufvan kaltaisia kunnianhimoisia hulluja, jotka haluavat upottaa kättensä syvälle paskaan ja yrittää oikeasti muuttaa asioita.

Muutama pointti :

Hyvää Rauman Lukossa :

- Resurssit, vahvat taustekijät ja perinteet.
- Olosuhteet: jäähalli, helmiranta, harjoitushallit.
- Pelaajien perheiden huomiointi
- Urheilullisesti aina vähintään mielenkiintoinen joukkue. Lukko pystyy houkuttelemaan mielenkiintoisia pelaajia.
- Lukko-akatemia. Periaatteellisella tasolla ja toteutuskin, mutta..
- Ottelutapahtumasta ja yhteistyökumppaneilta saadut tulot. Lukon myyntipuoli on onnistunut tehtävässään.


Kehitettävää ja menneet eteenpäin :

- Fanituotteet : ennen järkyttävää kuraa, mutta tällä kaudella tullut jo useampikin hieno fanituote.

- Kotisivut : Menneet eteenpäin, mutta kehitettävää paljon. Harmittavasti sisällöntuottaminen on hiipunut.

- Tuleminen lähemmäksi ihmisiä : Lukon koulukiertue ja osallistuminen erilaisiin tapahtumiin, jossa ihmiset voivat tavata pelaajiaan. Muu organisaatio taas koetaan vieläkin etäiseksi.

Asiat huonosti / 1990-luvulla :

- Urheilujohtaminen : joukkueen kokoaminen, tulosvastuu. Ostetaan yleisosaamista ulkopuolelta eikä huomioida omia junioreita. Lukko-akatemian ovet kiinni edustukseen.

- Viestintä : ala-arvoista. Viestinnän vastuu on kenellä? Suoranainen valehtelu ja sidosryhmien aliarviointi. Sosiaalisen median laiminlyönti. Vuorovaikutus kannattajien ja yleisön kanssa. Huonot välit eri medioiden kanssa. Ylimieliset ja ristiriitaiset kommentit organisaation eri edustajilta. 2010-luvun viestintä on paljon muutakin kuin tiedotteen kirjoittaminen.

- Brändin hallinta : Lukko teki brändikyselyn ja tulokset vaativat radikaalia muutosta. Miten brändi on voitu päästää nykyiselle tolalle?

- Identiteetin rakentaminen : Mikä on Rauman Lukon identiteetti? Kannattajat eivät samaistu nykyisen imagon kanssa.

- Henkilöstörakenne : liian vähän ihmisiä tekemisissä urheilullisen menestymisen eteen, minkälainen on toimarin hiekkalaatikko loppujen lopuksi vrt hallitus? Rohkeus uudistaa organisaatiota ja palkata nykypäivän osaajia urheiluorganisaatioon.

- Arvovalinnat : säästetään väärissä paikoissa (yleisö, tuotteet, sidosryhmien huomioiminen) ja tuhlataan vääriin asioihin (huonot pelaajadiilit).

- Yhteisö-ajattelun laiminlyönti : Lukko on raumalaisille tärkeä ja arvokas asia. Perinteinen ja useimpia raumalaisia yhdistävä tekijä. Sitä ei vaalita ja korosteta me-henkeä sekä yhteisöllisyyttä,vaan pikemminkin raumalaisten lojaalisuus on itsestäänselvyys. Raumalainen on kriittinen, mutta silti lojaali seuralle. Se on asia, josta seurajohdon pitäisi olla äärettömän kiitollinen. Itse asiassa Rauman Lukon asema Raumalla on sellainen, että yhdenkään seurassa työskentelevän tai luottamustoimessa olevan ego ei saisi mennä seuran edun edelle. Missään tilanteessa. Koskaan.

Rauman Lukon organisaatio huutaa urheiluosaamisen rautaisia ammattilaisia, jotka myös ymmärtävät kuinka tärkeää on brändin rakentaminen ja kaksisuuntainen viestintä. Nämä kaksi asiaa ovat suuressa roolissa vaikuttamassa siihen minkälaisia ihmisiä hakeutuu organisaatioon palvelukseen niin pelaajina kuin muina työntekijöinä. Väistämättä oikeat arvot toiminnassa ja oikeat ihmiset näillä resursseilla johtavat myös menestykseen pelikentällä.
 
Viimeksi muokattu:

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jesse Virtaselta erittäin hyvä peli tänään. Oli joukkueen parhaita alusta loppuun. Jesse on todella paljon Caldwellia parempi pelaaja.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jesse Virtaselta erittäin hyvä peli tänään. Oli joukkueen parhaita alusta loppuun. Jesse on todella paljon Caldwellia parempi pelaaja.

Kovasti on nuorukainen kehittynyt. Kauden avauksessa oli vielä ihan pihalla ja esitteli jotain Vesku Loirin 70-luvun jalkapallomaalivahdin oppikirjassa ollutta torjunta-asentoa, kun Armia meni vauhdilla ohi tekemään maalin. Toivottavasti joku Lukon johdossa on ajatellut tarjota jatkosopimusta ennen kuin joku muu vie.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Positiivista että eilen Äijänsuolla oli ehkä ekan kerran Dufvan aikana tunnetta mukana pelissä. Jumalauta jätkät sai oikein tosissaan taklata ainakin ekassa erässä. Wanhan ajan hokia. Katsotaan vieläkö ensi vuonna saa pelata vähän kovempaa.
 

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Oijoi, todella hieno voitto! Varmasti myös henkisesti hyvin tärkeä, siltä ainakin näytti. Vaikka peli oli ajoittain mitä oli, nyt on suunta vain ylöspäin!

Koko joukkueelta positiivinen peli, miinusta silti 4. viltityksestä.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Koko joukkueelta positiivinen peli, miinusta silti 4. viltityksestä.

Miinusta neloselle viltityksestä vai miinusta nelosen viltityksestä? Dufvalta mielestäni valitettavasti ainoa oikea ratkaisu. Varsinkin Ilomäki oli niin kankeilla jaloilla liikenteessä, että pahaa teki katsoa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Lukko pelasi todella hienosti tanaan. Olivat kaverit tappamisen meiningilla liikkeella. Jos talla tavalla jatketaan, niin nousu on varma. Hirveen positiivista.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Lukko pelasi todella hienosti tanaan. Olivat kaverit tappamisen meiningilla liikkeella. Jos talla tavalla jatketaan, niin nousu on varma. Hirveen positiivista.

Mulle samoja sieniä, niistä saa näköjään ihan helvetin hyvät fiilikset.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vittu kun menee hienosti! Suora playoff-paikka muutaman* voiton päässä.

*älä sano mitään, minä tiiän kyllä perkele
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
burntarm kirjoitti:
Puolustusvoitto ja kolme pinnaa. Mitä muuta haluat?

Vaikka budjettia vastaavia esityksiä, sarjasijoitusta ja joukkueen rakennusta. Mitä muuta haluat tietää ? Vai riittikö kärppävoitto sijalla 12, 3 miljoonan budjetilla sulle ?
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Mulle samoja sieniä, niistä saa näköjään ihan helvetin hyvät fiilikset.

Olkulta taas aika molkkumainen kommentti. Lukko voitti, hieno taistelupeli, mutta ilmeisesti tulit palopaallikkona liian myohaan palopaikalle. Tulipalo saatiin toki sammumaan, mutta se oli sittenkin vaarin sammutettu.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikka Kärpät tänään kuittasikin ne Lukon räkämaalit aina samanlaisilla ja tuli tasoihin, niin silti Lukko otti vielä kolmannenkin kerran kuskin paikan eikä sitä enää luovuttanut. Liian harvoin tätä on tällä kaudella nähty, mutta en mä vieläkään ole tämän kauden osalta kirvestä kaivoon heittänyt.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Suomen valtion johtomiehet munaavat enemmän asioita kuin Lukon johto!

Ei meillä ole sentään ammattitaidottomin hallitus
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tänään, jos koskaan, oli pakkovoiton paikka. Ja se tuli, vaikka 2. erässä täysin hallussa ollut peli miltei perseiltiin vastustajalle.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On kyllä hienoa katsottaavaa nuo Juuttien otteet. Bödker on suorastaan maaginen ja dominoi joka osa-alueella. Näillä Juutti-sepillä tullaan nousemaan 7-8 sakkiin kevyesti.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Nimimerkki Steegil sanoi toisessa ketjussa että Karlssonin poistuttua meillä pelaa nyt liigan paras pelaaja. Minusta tähän on helppo yhtyä.

Lukossa pelaa liigan paras hyokkaaja ja sen kaverin nimi on Mikkel Bodker. Karlssonin lahdettya ei ole epailystakaan siita, etteiko Mikkel olisi paras NHL-apu koko liigassa seka pakit etta hyokkaajat mukaanlukien. Jos Bodker pelaisi Hesassa han olisi suurempi kuuluisuus kuin Karlsson. Palstatilaa tulisi Ilta-Sanomissa ja Iltalehdessa. Ja paljon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jouduin lopettamaan tämän illan pelin kuuntelun kahden erän jälkeen ja olin lievästi yllättynyt kun voitto tuli. Sen enempää en tiedä mitä kaukalossa on tapahtunut, mutta nyt on kahdessa pelissä peräkkäin ollut tilanne että vastustaja on päästetty takaa tasoihin, mutta silti on noustu vielä kerran johtoon ja pidettykin se. Tämä on hyvä merkki.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
mutta nyt on kahdessa pelissä peräkkäin ollut tilanne että vastustaja on päästetty takaa tasoihin, mutta silti on noustu vielä kerran johtoon ja pidettykin se. Tämä on hyvä merkki.

Varmasti näinkin.

Mutta muistetaan myös se, että RD:n joukkueet ovat aiemmin hoitaneet itsensä maalin tai kahden johtoasemaan ja pitäneet sen vakuuttavalla tavalla aina matsin loppuun asti. Se on ammattimaista tekemistä, kun mennään 2-0 johtoon, eikä vastustajalle anneta mitään aseita ajaa eroa kiinni.

Tätä osaamista olen toivonnut näkeväni tämän päivän Lukostakin, mutta valitettavasti ei sitä vaan ole näkynyt.

Sinä päivänä, kun Lukko tuon hallitsee, uskoni mahdollisesta pärjäämisestä nousee korkealle.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukko on parilla voitolla kaventanut eroa kuuden joukkoon ja pari peliä vähemmän pelanneena olisi mahdollista nousta muutaman pisteen päähän poff-paikasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös