Positiivisuusketju

  • 2 177 006
  • 11 124

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Yleisömääristä ja muusta

Mukava havainto tilastoista, että Lukon kotiotteluiden yleisökeskiarvo, kun 20/29 kotipeliä on jo pelattu, on 4287. Todella hieno lukema Rauman kokoiselle paikkakunnalle. Tästä kun panokset sen kuin kovenevat kevättä kohti, keskiarvo tuskin tuosta juurikaan tippuu, päin vastoin. Jäljellä olevasta 9 kotipelistä Ässät tuo täyden tuvan, HIFK n. 4500, ja Jokeritkin yli 4000. Tappara ja JYP -kotipelit ovat lauantaina, joten niissäkin saavutetaan lähes satavarmasti yli 4000, jopa reilusti yli. Sitten jää vielä 4 "ynnä muu" -tason joukkuetta, jotka saapuvat Äijänsuon hornankattilaan. Vaikka ne keräisivät vain 3500 per peli, niin silti keskiarvoksi koko kauden osalta saataisiin yli 4200. Ja uskon kyllä, että noissakin (HPK, Pelicans, Blues, SaiPa) jossain päästään yli 4000 katsojan ja varmaan muissakin yli 3500:n.

Yhteenvetona tulen siihen tulokseen, että yleisökeskiarvo Lukon kotiotteluissa pysyy yli 4200:n. Jopa kasvua nykyiseen saattaa tapahtua.

Mielenkiintoinen yleisötilasto on myös vieraspeleissä. Kyllä Lukko tällä kaudella kiinnostaa pitkin Suomea, sillä kestoyleisösuosikki HIFK:n jälkeen Lukko on toiseksi kiinnostavin. Keskimäärin Lukon vierasotteluissa on yleisöä 5270. HIFK 5940, Jokerit 5236, Tappara 5201, Kärpät 5198. Muut sitten enemmän tai vähemmän alle 5000. Totta kai Lukon sarjajohto vaikuttaa asiaan, se on selvä. Mutta siis hienoa, että Lukko kiinnostaa!

Lisää positiivista tilastokertomaa on se, että Lukko on 20 kotipelissään jäänyt ainoastaa 2 kertaa pisteittä! Peräti 15 ottelua on päättynyt Lukon 3 pisteen voittoon. Pistekeskiarvo 2,45 kertoo kovaa kieltään. Äijänsuo on siis erittäin veemäinen paikka vastustajille, ja näin sen tulee ollakin.

Eikä tuo nyt vieraissakaan niin huonosti ole mennyt, sillä 1,83 pistekeskiarvolla kelpaa retostella kylillä.

Positiivista on myöskin runkosarjan näkymät Lukon osalta. Lukko on tekemässä uutta piste-ennätystään nykyisen pistelaskutavan aikana. Kaudella 04-05 Lukko keräsi 98 pistettä 56 pelissä. Loppukausi vaatimattomalla 1,5 pistekeskiarvollakin Lukko saisi kasaan 112 pistettä. Uuteen SM-liigan piste-ennätykseen vaadittaisiin vielä siihen 11 pinnaa lisää. 122 p. on tällä hetkellä ennätys ja se on Kärppien hallussa. Tosin tuolloin pelejä pelattiin vain 56 kaudessa.

Jos tähän viestiin saisi vielä toivoa mahdollisimman positiivista puolivälierävastustajaa Lukolle, niin tokihan se olisi Ässät tai TPS. Ja mikä parasta, tällä hetkellä näyttäisi hyvin todennäköiseltä, että kumpikin on lopulta sijoilla 8-10. Sen verran vakuuttavaa Jokereiden ja Tapparan meno on tällä hetkellä, että tuskin kellään alempana olevalla on enää saumoja änkeä 7 joukkoon. JYP, HIFK ja Kärpät pelaavat kuitenkin sen verran tasollaan, että eivät ainakaan 7 ulkopuolelle tipahda. Aivan, yksi "kovista" joutuu hakemaan playoff-vauhtia säälipoffeista. Ja kun tuo tapahtuu kotiedulla, uskon vahvasti sen yhden jatkavan runkosarjan kakkosta vastaan puolivälieriin. Siksi olisikin erityisen tärkeää, että Lukko pystyy pitämään runkosarjan johdon loppuun asti ja näin välttävän Jokerit, Kärpät, HIFK:n tai Tapparan. Suurella todennäköisyydellä runkosarjan voittaja saa vastaansa sijalla 8-9 olevan joukkueen. Todennäköisimpiä ehdokkaita noille sijoille ovat juuri Ässät, TPS sekä HPK. Satakunnan derby olisi todella mahtavaa seurattavaa puolivälierissä. Pitkästä aikaa se on erittäin mahdollista. Se, jos mikä, on positiivista!
 

Jiirisaha

Jäsen
Yllättävät nimet nuo miinuksella olevat: Tukonen - ja Laaksonen.
Olen itsekin ihmetellyt miksi Laaksonen on vuodesta toiseen siinä tilastossa häntäpäässä, tai ainakin huonommin sijoittuneena kuin pistepörssissä. Viime kaudellakin taakse jäivät vain Saarela ja Mustonen.

Tukoselta löytyy myös vastaavia tilastoja. Esimerkiksi kausi 06-07, tai viime kauden alku Ilveksessä.
 

Magnum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Tempo & Devils
Laaksosella ja Tukosella tämä selittyy osittain siksi, että pelaavat usein vastustajien "parhaita" vastaan.

Postiivista on jälleen voittoputkessa seilaaminen.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Tellu senkuin paranee ja Elon pisteputki jatkuu. Vielä kun Lukko jatkaa hyvää pistetahtiaan ja Kalpa hävisi, niin eipä tässä valittamista keksi kirveelläkään.
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
On tämä niin uskomatonta. Sarjakolmonen kaatuu 6-2, huhhuh! Ja mikä tästä voitosta tekee hienon, niin joukkue nousi 2-2 tilanteen jälkeen ja hoiti hommansa jälleen kerran! Kyllä pojat ovat risteilyt ansainneet.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Kävinpä pitkästä aikaa Raumalla seuraamassa peliä. Taitaa olla edellisesti visiitistä jo useampi kausi. Muilla paikkakunnilla Lukkoa sitten on tullut nähtyä.

Jotakin huomaa kuitenkin Rauman hallissa muuttuneen. Kannustukset lähtee koko jengistä hallissa ja kun sitä on 1000-1500 enemmän kuin noina aiempina kausina, siellä aistii sen tunnelman, joka tiimistä itsestään huokuu. Joukkueessa on hillitön energia, eikä varmaan liene mitenkään uusi juttu enää sanoa, että jengistä näkee, että sillä on kivaa.

Tänäänkään ei oikeastaan ollut ongelmaa kuin niinä hetkinä, kun se oma pelirytmi ja -tapa hetkellisesti unohtui. Jengi alkoi pelaamisen sijasta puolustaa, ja kun se taas sai virran (tai rytmin) päälle, niin vastustaja oli valmista kamaa. Eli kun oma peli on hakusessa 0-2, kun oma peli on kuosissa 6-0.

En näe suoraan sanoen mitään syytä, miksei Lukko marssisi tällä kaudella pitkälle. Kyse on pitkälti siitä, miten tuo jengi jaksaa pitää tuon rytmin päällä ja tekee töitä. Kun jalat liikkuu (huomasin kavereiden huutavan jäälläkin toisilleen: "luistele! luistele!") vastustaja on kovilla. Eli kunhan jengi pysyy hereillä ja muistaa nauttia työnteosta, niin rajana on vain ne pystykaffet, joille Ika ei koskaan päässyt.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Kun jalat liikkuu (huomasin kavereiden huutavan jäälläkin toisilleen: "luistele! luistele!") vastustaja on kovilla.
Saman huomasin hiljaisessa Raksilassa keskiviikkona.

Ukot mölysivät alkulämmittelyssäkin moneen otteeseen kun joku pisti hienon pussin. En muista koskaan aikaisemmin törmänneeni moiseen SM-liigaottelussa.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Kunhan McLean&kumppanit ei vedä kantapäitä niin pyöreiksi, että vittuilee sponssit pystyyn ja löytyvät viikon päästä Saksasta.

Uskomaton kausi ollut. Tammikuu lopuillaan ja Lukko on edelleenkin todennäköisin mestari.

featuring nojailua kahden peliautomaatin välissä ja norjan kursseilla siinä samalla... Hieno mies!
 

Korinekki

Jäsen
Positiivista on se, että Jokerit näyttäisi nousevan kuuden sakkiin. Tuskin Lukko toista sijaa alemmas valahtaa, joten vastustaja tullee tuolta jämäpeleistä. Jokereita ei olisi kiva kohdata...
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Positiivista on se, että Jokerit näyttäisi nousevan kuuden sakkiin. Tuskin Lukko toista sijaa alemmas valahtaa, joten vastustaja tullee tuolta jämäpeleistä. Jokereita ei olisi kiva kohdata...
Sama kai se on, kuka siellä pudotuspeleissä kohdataan. Mikä sen mukavampaa olisi, kun pudotaa Jokerit ensimmäisellä kierroksella pois. Kaikki käy Lukolle usko pois.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja mikäli niin kävisi että Lukko ja Jokerit eka kierroksella kohtaisivat, niin sanomattakin on selvää ettei Lukko ainakaan suosikki siinä sarjassa olisi suuren median silmissä, oli sarjasijoitus mikä hyvänsä. Päästäisiin altavastaajana kotiedun turvin lyömään.

Mutta se pitää vaan vieläkin sanoa että hienoa kautta on Lukko pelannut. En olisi ikimaailmassa tällaiseen uskonut.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mutta se pitää vaan vieläkin sanoa että hienoa kautta on Lukko pelannut. En olisi ikimaailmassa tällaiseen uskonut.

Tama taytyy tosiaan pitaa mielessa, hienosti on mennyt ja yli odotusten. Positiivista on myoskin tietysti se etta tavoitteet oli nakojaan sittenkin mitoitettu juuri sen mukaan kuinka paljon oltiin valmiita reagoimaan kalkkiviivoilla. Eipa ainakaan voi sitten fanina vaittaa etteivatko olisi kertoneet jo etukateen ettei ole niin suurta pyrkimysta siihen kannuun.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Mä jollakin tavalla olen myös viehtynyt tähän linjavetoon (jos loppuun asti kestää) ettei lisää jengiä hankita. Mun mielestä tämä antaa hyvän signaalin - ja kuten muistaakseni -OO- toisaalla kirjoittikin, niin ilmeisesti ykkösketjun ukkojen vammat eivät niin älyttömän pahoja ole että olisivat pitkään sivussa.

Projekti on aika alkuvaiheessa vasta.



No hei kelpais Niskala minunkin mielestäni.
 

Korinekki

Jäsen
Lukko on tänä keväänä oikeissa pudotuspeleissä. Ja vaikka tunteet on pinnassa, niin hyvän runkosarjan jäljiltä mahdollisuudet on myös saada menestystä! Se on helvetin positiivista.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun ottaa huomioon että kaksi parasta hyökkääjää oli sivussa, niin Lukko pelasi tänäänkin helvetin hyvän pelin. Voiton olisivat ansainneet, tai vähintäänkin tasapelipisteen tuolla pelillä, mutta harmi kun eivät saaneet. Vastus taisi kylläkin olla myös sarjan kovin tällä hetkellä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko on tänä keväänä oikeissa pudotuspeleissä. Ja vaikka tunteet on pinnassa, niin hyvän runkosarjan jäljiltä mahdollisuudet on myös saada menestystä! Se on helvetin positiivista.
Viiden vuoden tauon jälkeen tätä kiekkokevään kiimaa koetaan Raumalla, se on varmaa! Hyvässä muistissa on kun tiputettiin 2005 keväällä HIFK. Sellaista tunnelmaa ei ole sen koommin koettu. Jotain vastaavaa on luvassa tänä vuonna ja se alkaa kahden kuukauden päästä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Kettu
Eiköhän tämäkin jotenkin positiiviseksi käänny ettei tehty hätäisiä hankintoja, Seitsonen nyt on mitä on, potentiaalia ilmeisesti havaittu ja kai siitäkin omassa roolissaan jotain kaivetaan. Näillä mennään. Ja sitä juuri tuossa aloin pohtimaan jotta mitenkä tässä sitten mennäänkään...

Peli Jypiä vastaan ainakin näytti ihan hyvälle, tietty tuosta näkyi Kurtisin ja J-Mon poissa olo, mutta nyt on taas kasvun paikka muilla jotka saavat vastuuta. Uskon että positiivisia fiiliksiä tässä loppukauden aikana vielä koetaan monesti.

Seuraavaksi vuorossa typerää pohtimista, en suosittele lukaisemaan...

Jäljellä 16 ottelua, joista 9 vieraissa 7 kotona, vieraissa on tosi pahoja pelejä, Ässät, Jyp, Kalpa, Hifk, Jokerit, Kärpät. Jos ajatellaan että näistä ei tulisi pistettäkään, sitten on vieraissa vielä HPK, TPS sekä Ilves, ajatellaan että näistä tulisi täydet 9 pistettä. Keskiverrosti varmaankin noin on lupa odottaa pisteitä vieraista 9/27. Kotipeleissä pahin vastustaja on Jokerit oletetaan että tämä hävitään. Muut vastustajat kotona ovat HPK, Pelicans, Ässät, Blues, Tappara sekä Saipa, näistä otteluista on lupa odottaa voittoa jokaisesta, tietty paikallispelit ovat aina oma lukunsa, mutta tuossa oli vielä vieraspeli porissa joten sekin voi kääntyä kotiinpäin. Tapparaa ei olla vielä voitettu joten eiköhän se tehdä kotona teurastustyyliin. Oletetaan että kotoa tulisi pisteitä 18/21 loppukaudesta. Tällöin pisteitä tulisi loppukaudella 1.69 keskiarvolla per peli eli 27p, joka tarkoittaisi 113p sarjan lopussa. Tuolla määrällä ollaan hyvin vahvasti kiinni 1.sijassa, keskinäiset ottelut kalpaa ja jypiä vastaan tuon runkkarin voiton taitanevat lopuksi ratkaista.
Tuskin tässä mistään kelkasta nyt ollaan pudottu kun mcLean puuttuu, päinvastoin tämän voi nähdä nyt hyvänä asiana, sillä nyt saavat muut vastuuta ja kurtisin palatessa ovat nämä kenties kehittyneet ratkaisijoina sen inan verran eteenpäin, jolla sitten pleijareissa on todella suuri merkitys.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jäljellä 16 ottelua, joista 9 vieraissa 7 kotona, vieraissa on tosi pahoja pelejä, Ässät, Jyp, Kalpa, Hifk, Jokerit, Kärpät. Jos ajatellaan että näistä ei tulisi pistettäkään, sitten on vieraissa vielä HPK, TPS sekä Ilves, ajatellaan että näistä tulisi täydet 9 pistettä. Keskiverrosti varmaankin noin on lupa odottaa pisteitä vieraista 9/27. Kotipeleissä pahin vastustaja on Jokerit oletetaan että tämä hävitään. Muut vastustajat kotona ovat HPK, Pelicans, Ässät, Blues, Tappara sekä Saipa, näistä otteluista on lupa odottaa voittoa jokaisesta, tietty paikallispelit ovat aina oma lukunsa, mutta tuossa oli vielä vieraspeli porissa joten sekin voi kääntyä kotiinpäin. Tapparaa ei olla vielä voitettu joten eiköhän se tehdä kotona teurastustyyliin. Oletetaan että kotoa tulisi pisteitä 18/21 loppukaudesta. Tällöin pisteitä tulisi loppukaudella 1.69 keskiarvolla per peli eli 27p, joka tarkoittaisi 113p sarjan lopussa. Tuolla määrällä ollaan hyvin vahvasti kiinni 1.sijassa, keskinäiset ottelut kalpaa ja jypiä vastaan tuon runkkarin voiton taitanevat lopuksi ratkaista.
Tuskin tässä mistään kelkasta nyt ollaan pudottu kun mcLean puuttuu, päinvastoin tämän voi nähdä nyt hyvänä asiana, sillä nyt saavat muut vastuuta ja kurtisin palatessa ovat nämä kenties kehittyneet ratkaisijoina sen inan verran eteenpäin, jolla sitten pleijareissa on todella suuri merkitys.
Ihan mielenkiintoista pohdiskelua. HPK:lta tuli nyt sitten turpaan. Huono homma sikäli, että tämä oli juuri sellainen peli, joka olisi pitänyt olla voitettavissa. Vaikeampia pelejä on luvassa roppakaupalla. Kieltämättä aika vaikea nähdä positiivisia asioita nyt, kun orastava syöksykierre on huulilla.

On nähtävä kuitenkin erittäin positiivisena asiana, että syksymmällä Lukko väänsi monta tasaista kamppailua voitoksi maalin parin erolla; ja nimen omaa juurikin top 6 -joukkueista. Siksi Lukolla on nyt näinkin reilu ero muihin (pl. KalPa). Nyt on tavallaan varaa perseillä pisteitä, varsinkin noille sijoilla 6-14 oleville joukkueille. Uskallan väittää, että Lukko tarvitsee enää sellaiset 15 pistettä viimeisistä 15 pelistä ollakseen vähintään 3. Vai uskooko joku, että esim. HIFK nappaa vielä yli 33/48 pistettä? Tai että Tappara tai Kärpät kerää väh. 36/48 p.? Tai että Jokerit tai HPK saalistaa lopuista 15 pelistään vielä vähintään 39/45 pistettä? Esim. jo näiden joukkueiden keskinäiset pelit vievät pisteitä toisiltaan, puhumattakaan peräpään jengeistä, jotka varmasti osallistuvat myöskin pisteiden ryöstelyyn, aivan kuten Pelicans, Blues ja Ässät tänään tekivät. Erittäin positiivisena asiana Lukon runkosarjasijoituksen kannalta on siis nähtävä liigan tasaisuus.

Lukon runkosarjasijoitusta 2 parhaan joukossa voi käytännössä enää vaania vain JYP. Senkin pitää sen tehdäkseen kerätä vielä väh. 28 pistettä 51 pinnasta eli n. 1,82 p/peli. Olettaen siis, että Lukko saalistaa enää nuo vaatimattomat 15 pistettä. Aika nihkeästi on JYPkin esiintynyt viime aikoina. Kaikesta huolimatta uskon, että Lukko saa vielä enemmän kuin 15/45 pistettä lopuista peleistään. Olisi erittäin tärkeää, että Lukko kykenisi säilyttämään paikkansa kahden parhaan joukossa, koska puolivälierävastustaja olisi tällöin säälärit läpi käynyt joukkue.

Ei tuo runkosarjan voittokaan vielä ole karannut Lukolta, vaikka pahalta näyttääkin. KalPallakin on kohtuu vaikea loppuohjelma, joten jos Lukon loukkaantumissuma ei aivan pahaksi äidy, KalPa saattaa pysyä takana.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Erittäin positiivinen asia playoffeja ajatellen on, että siellä ei ratkaista pelejä rankkareilla. Kun Lukolla nyt ei vaan satu olemaan hyviä rankkarinvetäjiä, niin asia on ilmanmuuta raumalaisittain erittäin positiivinen. Eikä muuten yhtään vituta tuo tämänkään iltainen rankkutappio!
 

Rave On

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Toronto Maple Leafs
Kuulemma ihan eri tasoinen peli kun ilvestä vastaan, hyvä peli, pistekin ihan ok! Maalivahtipeliin ei ainakaan keväällä kaaduta
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selvä tasonnosto Ilves-pelistä on juu positiivista. Mutta vielä on paaaljon parantamista, onneksi on myös aikaa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukon kenttäkoostumukset eivät toimi tällä hetkellä. Tästä paras esimerkki kakkoskenttä Laaksonen-Tukonen-Nurmi. Kolme aivan samanlaista kaveria laitettu samaan ketjuun - suhteellisen puukäsiä, mutta vahvoja vääntäjiä. Kentän ainoa tapa yrittää rakentaa peliä on pitkä päätyyn ja luistella pakkiin kiinni. Valitettavasti jalat tuntuvat olevan tukossa jolloin ei toimi taktiikka alkuunkaan.

Ykkönenkään ei oikein toimi. Siinä jokainen taas haluaa pitää kiekkoa liikaa. Kolmonen on ollut ok, vaikka etenkin Jasu ollut unten mailla. Palola on taas pelannut todella hyvin.

Yksittäisistä pelaajista voi mainita Kivimäen, Tellqvistin ja pakkipari Pettinen-Tikkanen, joka on ollut suorastaan jäätävä. Myös Honkaheimo ja Rantanen ovat selvinneet urakastaan hyvin.

Mitä positiivista sitten? Lukko napsii silti hyvin pisteitä ja pystyy näköjään puolustamallakin kelpoon tulokseen. Kaikkein positiivisin asia on ehdottomasti kuitenkin se, että tällä hetkellä moni nuori saa paljon vastuuta ja se tullaan vielä palkitsemaan. Ei tämä projekti pelkästään tämän kauden mittainen ole.

Uskon vakaasti, että joukkueen tervehtyessä Lukko on erittäin paha kenelle tahansa ja nimenomaan playoffeissa. Lukko osaa puolustaa mikä on nyt viimeistään nähty ja Tellqvist parantaa tasoaan jatkuvasti.

Hyvää tästä tulee.

Kukapa olisi uskonut ennen kautta, että Nabb, Kivimäki, Palola, Elo, Tikkanen-Pettinen, Keränen ja Jasu voivat pelata tuolla tasolla?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Lukon kenttäkoostumukset eivät toimi tällä hetkellä. Tästä paras esimerkki kakkoskenttä Laaksonen-Tukonen-Nurmi. Kolme aivan samanlaista kaveria laitettu samaan ketjuun - suhteellisen puukäsiä, mutta vahvoja vääntäjiä. Kentän ainoa tapa yrittää rakentaa peliä on pitkä päätyyn ja luistella pakkiin kiinni. Valitettavasti jalat tuntuvat olevan tukossa jolloin ei toimi taktiikka alkuunkaan.

Olen nyt hieman eri linjoilla. Kentät eivät toki ole alkukauden vastaavien veroiset, mutta ajoittain peli kulkee varsin mallikkaasti. Tänäänkin saatiin useaan otteeseen minuuttien täydellinen paine Ässien päätyyn ja mielestäni juurikin luisteluvoima oli tässä ratkaisevana tekijänä. Tällä kertaa karvauskin alkoi kolmannessa erässä toimia jo erittäin hyvin. Tiedä sitten oliki suurimpana syynä Lukon kevyt luistin vai Ässien kädetön puolustus. Ihan mukava määrä maalipaikkoja oli tuolla puukäsiketjullakin tänään...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ihan mukava määrä maalipaikkoja oli tuolla puukäsiketjullakin tänään...

Puisilla kasilla ei vaan tehda niita maaleja niista paikoista kovin usein. Mutta joo, luulis noilla kavereilla kylla olevan hiukan enemman potentiaalia maalintekoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös