Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Porilainen Karhu kuolemassa sukupuuttoon

  • 18 454
  • 111

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Allekirjoittaneelle toki on aivan sama, missä sitä Karhua tehdään, kunhan sitä ylipäänsä tehdään, kun kerta on parasta suomalaista lageria. Toki hyvin ymmärrän Porilaisten närkästyksen, jos tuotanto kokonaan lopetettaisiin siellä, mutta näinhän ei nyt siis ole ainakaan vielä käymässä? Pullotus lopetetaan. Aika hauska juttu muuten tuo p ja k episodi mitä tuossa kirjoittettiin. Faktahan on kuitenkin se, että jokainen oluterä on aina hiukan erilainen. Olen ehdottomasti Karhun säilymisen kannalla oluena, mutta panemispaikalla ei ole niin merkitystä, mutta siis tosiaan sympatiat Porille kuitenkin. Työpaikatkin ovat hyvin merkityksellisiä sen kokoiselle kaupungille.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
avatar: Mikään fakta ei ole, että jokainen oluterä on erilainen. Olut kypsytetään niin suurissa tankeissa, kooltaan jopa 200-300 tuhatta litraa, siksi että niihin sopii useampi ns. keittoerä. Tämä siksi, että sillä tasataan mahdollisia makueroja, jos niitä sitten yleensä on.
Oluen kemialliset ainesosat joka olutmerkille on pitänyt rekisteröidä tuotevalvontakeskuksen rekisteriin, ja tuon instanssin ottamien näytteiden täytyy analyysissä vastata rekisteröityä reseptiä.
Pienet makuerot on aina mahdollisia, mutta uskon, että tavallinen oluenjuoja ei niitä hevillä huomaa.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tosiveteraani kirjoitti:
...Pienet makuerot on aina mahdollisia, mutta uskon, että tavallinen oluenjuoja ei niitä hevillä huomaa.

Olen aina ollut sitä mieltä, että huomaan p:n ja k:n eron. Päätin sitten tätä ketjua luettuani tehdä täysin epätieteellisen sokkotestin ystäväni kanssa. Tuotteet päiväykseltään samat sekä viileydeltään samat. Maistamisen välissä oikeaoppiset neutraloinnit jne ja havainnointikohteina väri, haju ja maku.

Lopputulos: P:n ja k:n erotti selvästi, ja valitsin tuotteet oikein. Syyt olivat äärimmäisen selvät:
- Jo värissä oli eroja, ensimmäinen oli vaalempi, toinen aavistuksen tummempi. Ero oli erittäin pieni, mutta havaittavissa ensi silmäyksellä.
- Tuoksu, ensimmäisessä hieman "väljähtyneempi" toisessa hieman voimakkaampi
- Maku ensimmäisessä kevyt, tasapaksu kun taas jälkimmäinen hieman terävämpi, voisi sanoa maukkaampi.

Ensimmäinen vaihtoehto oli siis Porin Karhu, toinen Keravalla valmistettu Karhu,

Ja yllättävin ja selvin ero tuli sokkotestin jälkeen kuin kaadoin kaverille lasin puolilleen, oli vaahto. Porilainen kuohusi suoraan pohjaan kaataessa vain vähän, vaahto kaikkosi yhtä nopeasti kuin tuli. Keravalainen vaahtosi kunnolla, ja vaahto jäi selkeäksi kukkaseksi pitkäksi aikaa.

Kun tuotteista löytyy neljä eroa, tuskin voi puhua samassa paikassa tehdystä "eri erästä". Vaikka olenkin tavallinen kaljan nauttija, väitän että paikassa ja etenkin vedessä on suuri ero. Tietämättömät väittävät muuta.

Jokatapauksessa porilainen on helpompi juoda, keravalainen happoisempana täyttää vatsan nopeasti eikä koko mäyriksen nikkaaminen illassa tunnu kivalta. Juomisen helppoudessa varmaan suuri syy nimen omaan porilaisen Karhun "ylivoimaan".
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
TaoTao kirjoitti:
Lopputulos: P:n ja k:n erotti selvästi, ja valitsin tuotteet oikein. Syyt olivat äärimmäisen selvät:
- Jo värissä oli eroja, ensimmäinen oli vaalempi, toinen aavistuksen tummempi. Ero oli erittäin pieni, mutta havaittavissa ensi silmäyksellä.
- Tuoksu, ensimmäisessä hieman "väljähtyneempi" toisessa hieman voimakkaampi
- Maku ensimmäisessä kevyt, tasapaksu kun taas jälkimmäinen hieman terävämpi, voisi sanoa maukkaampi.

Ensimmäinen vaihtoehto oli siis Porin Karhu, toinen Keravalla valmistettu Karhu,

Siis tulit siihen tulokseen, että Keravan tuotos oli paremman makuista?

Itse olen juonut varmaan tuhansia annoksia Karhua ja enpä ole niissä oikeastaan mitään eroa huomannut. Nyt kädessä oleva näyttää olevan Keravalasita...
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Beagle Boy kirjoitti:
Siis tulit siihen tulokseen, että Keravan tuotos oli paremman makuista?

Itse olen juonut varmaan tuhansia annoksia Karhua ja enpä ole niissä oikeastaan mitään eroa huomannut. Nyt kädessä oleva näyttää olevan Keravalasita...

Kyllä periaatteessa tulin, sillä keravalainen vaikutti tuossa testissä maukkaammalta kaljalta. Eri asia on, pitääkö näitä markettimäyrisjuomia arvostella pelkästään makukriteerein, sillä juuri hiilihappoisuuden vuoksi sitä keravalaista ei ole kovin miellyttävä juoda, joten humalanhakuisesti porilainen Karhu on parempi vaihtoehto.

Edit: Niin en minäkään eroa huomaa muuten kuin vierekkäin vertaamalla.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Satakunnan Kansan nettiversio:
Oluen pullotus loppui kello 12. Viimeisen Porissa pullotetun Karhu-oluen koodi on P63634N. Koodilla varustettuja pulloja tuli ulos yhteensä 10 000. Oluen valmistus Porissa jatkuu, mutta olut kuljetetaan Keravalle pullotettavaksi. Pullotuksen loppumisen takia Porin tehtaalla järjestetään tänä iltana pienimuotoinen tilaisuus täyttöosaston työntekijöille. Mikään surujuhla ei tehtaanpäällikkö Jari Väänäsen mukaan silti ole kyseessä.


R.I.P. Porin Karhu. Palvelit hyvin ja liian nuorena kuolit.

Terveisin,
entinen kesätyöntekijäsi viiden vuoden historialla
 

Tobias

Jäsen
No niin, eiköhän loppujen lopuksi ole aika lailla sama, missä nää suomalaiset tehdaslagerit työnnetään pulloon. Maussa keravalaisen ja porilaisen Karhun välillä ei varmasti eroa ole, yhdistävänä tekijänä sen sijaan vahva mitäänsanomattomuus. Sama ominaisuushan yhdistää kaikkia tunnetuimpia lageroluitamme.
 

DummBell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJD
Tobias kirjoitti:
No niin, eiköhän loppujen lopuksi ole aika lailla sama, missä nää suomalaiset tehdaslagerit työnnetään pulloon. Maussa keravalaisen ja porilaisen Karhun välillä ei varmasti eroa ole, yhdistävänä tekijänä sen sijaan vahva mitäänsanomattomuus.


Maku asioista ei voi kistellä, mutta ite olen maistavinani kevyehkön "laimeuden" Keravalaisessa Karhussa. Voip tosin olla, että tässä tapauksessa maistaja on saanut käsiinsä kaupassa jo pidempää seisonutta olutta tai ehkä maistaja on itse ollut sen verta tunteellisessa tilassa, että kaikki, mitä on tarjottu on maistunut vedelle...
 

scholl

Jäsen
Erilainen vesi voi tehdä pientä makueroa, muttei kuitenkaan samanvertoista eroa kuin esim. erilainen mallas. Suomalaiset normioluet ovat kaikki niin huonoja, ettei sillä todellakaan ole väliä, vaikka olisi utsjoen kevolla pantuja.

edit. maussa ei ole mitään eroa silloin, jos se Porissa pantu moska pullotetaan Keravalla vrt. pullotettu Porissa. Yksinkertaiset ottavat ongelmia pienistä asioista
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tobias kirjoitti:
No niin, eiköhän loppujen lopuksi ole aika lailla sama, missä nää suomalaiset tehdaslagerit työnnetään pulloon. Maussa keravalaisen ja porilaisen Karhun välillä ei varmasti eroa ole, yhdistävänä tekijänä sen sijaan vahva mitäänsanomattomuus.

scholl kirjoitti:
maussa ei ole mitään eroa silloin, jos se Porissa pantu moska pullotetaan Keravalla vrt. pullotettu Porissa. Yksinkertaiset ottavat ongelmia pienistä asioista


Pah ja pyh. Makuasia edelleen, ja jokainen joka on maistanut porilaista Karhua huomaa eron keravalaiseen kuraan. Paras tapa huomata ero on ottaa varmuudella tölkki-Karhua (joka on pelkästään tehty Keravalla) tahi katsoa pullosta se klassinen "P" tahi "K". Toki sitä ongelmaa ei enää ole, kun "P" jää unholaan.

Väitän, että maku kärsii pahemman kerran, kun olutta lähdetään lastaamaan edestakaisin Pori-Kerava-Pori. Ei mitään tolkkua. Lopullinen niskalaukaus oltaisiin voitu ampua Porin Karhulle samantien. Turha kituuttaa näin.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
scholl kirjoitti:
Suomalaiset normioluet ovat kaikki niin huonoja, ettei sillä todellakaan ole väliä, vaikka olisi utsjoen kevolla pantuja.
Onneksi Suomessa sentään on muutamia pienpanimoita, jotka tekevät erinomaisia tuotteita.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pienpanimo Poriin

Sinebrychoff perustaa sitten pienpanimon Poriin ja Karhu-brändi on vahvasti mukana kuvioissa, sanoo Sinebrychoffin markkinointijohtaja Tapio Finér.

Mjoo...periaatteessa ajatus on hyvä. Hieman tässä arveluttaa se, että pienpanimon ravintoloitsijana toimii SK-ravintolat omistajanaan Sedu K.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieman tässä arveluttaa se, että pienpanimon ravintoloitsijana toimii SK-ravintolat omistajanaan Sedu K.
Minkä takia? En minäkään nyt Sedusta persoonana perusta, mutta ihan hyvin kait hoitaa bisneksensä, ei kai se muuten menestyisi. Enkä nyt usko, että se brändiä voi pilata, kai sen verran vainua on, että tahtoo sen pysyä sellaisena mihin on totuttu. Vai meinaatko, että Sedu kusee sammioihin?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pienpanimo, Sinebrychoff ja Seppo Koskinen samassa lauseessa on jotain niin vitun kornia, etten meinaa edes uskoa todeksi.

Toivottavasti pysyvät Porissa, niin ei vahingossakaan tule vierailtua.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vai meinaatko, että Sedu kusee sammioihin?
No ei tarvitsisi, jos olisi perustanut panimonsa Nokialle.

Pieni varauksellisuus johtuu tietenkin siitä, että seduloita on pääkaupungissa niin tiheässä ettei niitä voi välttää. On tietenkin henkilökohtainen ongelmani, jos karsastan imperiumin itämistä Porissa. Toisaalta sitten taas aivan päinvastaisesti koen hyväksi puoleksi juurikin sen, että jollakulla riittää visioita ja kykyä toteuttaa tällainen hanke nimenomaan Porissa.

Vaan eiköhän tästä muodostu ajan mittaan pienpanimo-formaatti myös muillekin paikkakunnille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos paikallista olutkulttuuria vaalitaan, niin mielestäni se ei voi olla paha asia, vaikka Seppo Koskinen olisikin kaiken sen takana. Aina ei voi voittaa kaikessa ja joutuu tekemään kompromisseja. Vaan eipä tuo minun elämääni hetkauta, kun en Porissa asu ja harvemmin siellä varmaan tulee käytyä.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Meikäläinenkin aloittaa boikotin heti kun jääkaapin Karhut on juotu. Tulevaisuudessa ostetaan Olvia ja Laitilalaista, kotimaisuutensa vuoksi.

Toivottavasti joku aloittaa Porissa tuottamaan tuota aitoa alkuperäistä Karhua vielä, koska resepti on kuitenkin sen verran monen ihmisen tietoon ehtinyt. Saisi varmasti markkinaosuutta ainakin jonkin verran täältä suunnalta.
 

ipaz

Jäsen
No nyt Koff on päättänyt sulkea Porin panimon syyskuuhun mennessä eli aito Porin Karhu kuolee sukupuuttoon. Ainakin minun Karhun juontini loppuu tähän, jos tämä toteutuu.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903189260719_uu.shtml

Eiköhän joku sitä vuoden parin sisällä saa alkaa Sinebryhoffin lisenssillä tekemään. Itse en Karhun juomista aio lopettaa tämän takia. Olut on hyvää ja ymmärrän täysin syyn miksi Porin panimo suljetaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti joku aloittaa Porissa tuottamaan tuota aitoa alkuperäistä Karhua vielä, koska resepti on kuitenkin sen verran monen ihmisen tietoon ehtinyt. Saisi varmasti markkinaosuutta ainakin jonkin verran täältä suunnalta.
Helwetin hyvä idea! Ongelma olisi vaan se, että sitä pitäisi kyllä myydä sitten toisella nimellä, koska tuosta Karhu-brändistä tuskin Sinebrychoff luopuu ikimaailmassa. Tai sitten saisi kyllä maksaa sellaiset summat, että ihan kenellä vaan ei ole mahdollisuuksia.

Joku tunnistettava, mutta eri nimi kuitenkin. Esim. vaikka Porin Olut?
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Joku tunnistettava, mutta eri nimi kuitenkin. Esim. vaikka Porin Olut?

Ihan hyvä ehdotus, mutta turhan simppeli. Jos juoma on samaa niin nimikin voisi olla siihen viittaava, kuten Porin karhu, Mesikämmen tai Otso jne...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan hyvä ehdotus, mutta turhan simppeli. Jos juoma on samaa niin nimikin voisi olla siihen viittaava, kuten Porin karhu, Mesikämmen tai Otso jne...
Kävi Mesikämmen Olut myös mielessä. Samoin ihan yksinkertaisesti: Nalle, mutta se olisi ehkä turhankin lapsekas. =)
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Nalle, mutta se olisi ehkä turhankin lapsekas. =)

=D Vois olla just hyvä. Baaritiskillä: "Yksi iso Nalle". Toimii! Otson voi sekoittaa Ottoon ja Mesikämmen on tarkemmin ajateltuna ehkä turhan pitkä nimi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös