Tosiveteraani kirjoitti:
...Pienet makuerot on aina mahdollisia, mutta uskon, että tavallinen oluenjuoja ei niitä hevillä huomaa.
Olen aina ollut sitä mieltä, että huomaan p:n ja k:n eron. Päätin sitten tätä ketjua luettuani tehdä täysin epätieteellisen sokkotestin ystäväni kanssa. Tuotteet päiväykseltään samat sekä viileydeltään samat. Maistamisen välissä oikeaoppiset neutraloinnit jne ja havainnointikohteina väri, haju ja maku.
Lopputulos: P:n ja k:n erotti selvästi, ja valitsin tuotteet oikein. Syyt olivat äärimmäisen selvät:
- Jo värissä oli eroja, ensimmäinen oli vaalempi, toinen aavistuksen tummempi. Ero oli erittäin pieni, mutta havaittavissa ensi silmäyksellä.
- Tuoksu, ensimmäisessä hieman "väljähtyneempi" toisessa hieman voimakkaampi
- Maku ensimmäisessä kevyt, tasapaksu kun taas jälkimmäinen hieman terävämpi, voisi sanoa maukkaampi.
Ensimmäinen vaihtoehto oli siis Porin Karhu, toinen Keravalla valmistettu Karhu,
Ja yllättävin ja selvin ero tuli sokkotestin jälkeen kuin kaadoin kaverille lasin puolilleen, oli vaahto. Porilainen kuohusi suoraan pohjaan kaataessa vain vähän, vaahto kaikkosi yhtä nopeasti kuin tuli. Keravalainen vaahtosi kunnolla, ja vaahto jäi selkeäksi kukkaseksi pitkäksi aikaa.
Kun tuotteista löytyy neljä eroa, tuskin voi puhua samassa paikassa tehdystä "eri erästä". Vaikka olenkin tavallinen kaljan nauttija, väitän että paikassa ja etenkin vedessä on suuri ero. Tietämättömät väittävät muuta.
Jokatapauksessa porilainen on helpompi juoda, keravalainen happoisempana täyttää vatsan nopeasti eikä koko mäyriksen nikkaaminen illassa tunnu kivalta. Juomisen helppoudessa varmaan suuri syy nimen omaan porilaisen Karhun "ylivoimaan".